Adar Sp. z o.o.

Elbląg

Opinie o Adar Sp. z o.o.

jan 2014-03-21 17:14:49
Witam, napiszę coś konretnego, pracuję w adarze, nie powiem w jakim dziale :) w firmie pracują głównie młode osoby, jest fajna atmosfera, a dla mnie najważniejszy jest kontakt z innymi, sami wspólnie decydujemy co mamy zmieniać. A zmian jest bardzo dużo, bo firma cały czas się rozrasta, nie ma zasad typowego corpo, lecz coś odwrotnego... Jak kogoś z was zaproszą na rozmowę rekrutacyjną to zerknijcie na ludzi i atmosferę. I polecam przyjść niby wcześniej jakieś 5-10 minut i chwilkę będziecie musieli poczekać i wtedy popatrzeć i samemu ocenić. Ja POLECAM (opinia z wewnątrz)
1
Roman 2014-05-04 19:48:32
Chcę z nimi rozpocząć wspóracę mam zestaw z firana , czy rzeczywiscie mozna u nich zarobic te 1.05EUR/ km ? I czy rzeczywiscie daja karty paliwowe ? no czy mozna wykrecic te 10 000 km jako minimum , ajezeli nie to czy cos dopłacają
5
max 2014-05-08 21:49:23
Człowieku, to 2 różne firmy nie mające nic wspólnego w innych częściach polski, tam chodziło o reklamę.
Diego 2014-05-11 12:08:28
Czy jest moze tutaj osoba ktora obiektywnie moze ocenic wspolpraca z ta spedycja ?
Czy platnosci sa w terminie ?
Czy te 10 tys. km. zawsze sie wyrabia ?
Jaki robicie srednie przebiegi na miesiac ?
Jak oceniacie wspolprace z adarem ?

Pozdrawiam.
zdzich 2014-06-03 21:37:41
Pieniądze na czas płacą, to fakt. Ilość km nie zawsze jest tak że jest max, zdarza się że stoisz i czekasz, ale 10 tys zawsze mam, średnio wychodzi 11 tys jak jeżdzisz, ale nie cały miesiąc jeździsz bo do poslski trzeba zjechać, auto przejrzeć, współpracę oceniam na 4+ tzn mogłoby być lepiej.
ww 2014-06-25 08:44:30
Jakie 10000 km kto to robi u nich jest to nie realne
4
KWA 2014-07-22 09:51:03
Szukam spedycji godnej polecenia. Moją uwagę ostatnio przykuwa Firma Adar. Czy możecie coś napisać o współpracy z tą firmą? Jak płatności? Jak kontakt spedycja - kierowca? Czy długo czekacie na kolejne frachty? Jakie stawki wychodzą w kółkach? Czy są duże podjazdy i czy są płatne? Może jakieś uwagi od siebie. Koledzy po fachu licze na szczere opinie. W chwili obecej dysponuję dwoma zestawami. Koleżanka po fachu
7
kierad 2014-08-10 14:24:02
Pracuje dla nich "jeszcze" muszę powiedzieć że płatności na czas, kontakt spedycja-kierowca kiepski nie życzą sobie telefonów tylko sms-y mało trafne lokalizacje adresów, podjazdy ponad 100km w 85% pokrywają podjazd ponad 100km. nigdy nie wiesz też kiedy wrócisz przeciągają twój pobyt w trasie. Masz kłopoty z komornikiem to polecam tą spedycje najchętniej nie ściągnęli by kierowcy wcale. Płacą od kilometra ale jeśli mogę doradzić innym może lepiej wyjść procentowo od frachty, bo teraz nie wiem czy podział zysku z frachtu jest sprawiedliwy nie mam takich informacji od adar-u. Czy po francji włoszech szwajcarii niemczech,( usunięte przez administratora )euro za km (u nich to najlepsza stawka)więc myślę że coś nie halo.
2
Miko 2014-08-29 09:43:27
@kierad Skoro ( usunięte przez administratora ) euro za kilometr to według Ciebie nie za wiele to jaka stawka byłaby zadowalająca? Może wcześniej w Adarze były zupełnie inne pieniądze do zarobienia - wyższe stawki od kilometra... Praca jest wymagająca to fakt, trzeba byłoby się zastanowić co bardziej by się opłacało, ale nie wiem czy w adarze zgodzili by się na inne rozwiązanie rozliczenia.
1
adam 2014-11-07 16:15:18
są informacje dokłądne na stronie
jj 2014-11-22 09:41:52
wszystko co bym napisał o tym jak pracuje się w adarze, byłoby jak reklama, znajdź kogoś kto tu pracuje i pogadaj w 4 oczy, kto tu pracuje to wie o czym mówie ;)
Janek 2015-01-04 15:26:18
Faktycznie, ja naliczyłem az 9 ofert pracy od Adar do Gdaska. Właściwie to jestem zainteresowany stanowiskiem programisty PHP. Możecie napisać jednak czy warto i może chociaz trochę więcej o ofercie w zamian, bo jak tak patrze w to ogłoszenie, to same ogólniki jak stabilność zatrudnienia. Jaką umowe oni proponują?
1
golec 2015-01-04 22:52:44
Zawsze masz docelowo umowę o pracę w adarze, na początku mogą w zależności od stanowiska dać umowę zlecenie na max 3 miesiące. Jeśli dojdziecie do porozumienia możliwa jest też własna działalność, ale to jest tylko opcja jeśli 2 strony się zgadzają, oczywiście wtedy koszty po stronie ich firmy.
Jeśli chodzi stabilność, to myślę że to dobre miejsce bo oni cały czas podkreślali że zależy im na stałej współpracy.
2
monna 2015-07-23 14:32:13
W adarze jest świetna atmosfera. Uwiebiam przychodzić do pracy :) Pracują tu głównie młode osoby, gra fajna muzyka i jest luźna atmosfera. Z zarządem nie miałam większego kontaktu, ale szefowie którzy są na miejscu są bardzo ok, można z nimi pogadać jak ze znajomym. Najbardziej podoba mi się podejście ludzi do siebie, gdzie szczerze moję powiedzieć, że wszyscy są pozytywnie nastawieni i to wpływa na innych. Ciężko się dostać, rekrutacja trwa cały czas i co chwilę ktoś dołącza. Dziennie jest nawet parenaście rozmów rekrutacyjnych.
Może moje nastawienie jest zbyt pozytywne, bo wcześniej pracowałam w mniej przyjaznym miejscu. Tak jak mówie moim znajomym, jestem dumna tego, że pracuję z tymi ludźmi w takiej atmosferze. =)
kika 2015-07-28 15:32:04
A w jakim dziale pracujesz? Ja chciałabym aplikować na księgową, nie wiesz czy w dziale księgowości jest fajna atmosfera?
monna 2015-07-28 17:14:31
Nie chcę napisać bo się zdradzę :)
dział rozliczeń, księgowości i finansów pracuje razem. Tam są też same młode osoby, wiadomo, że praca jest inna więc trzeba się trochę skupić, ale muzyka jest DANCEowa ;)
Ola 2015-07-28 22:09:59
Też się zastanawiam nad złożeniem tam dokumentów, jak wygląda sprawa godzin i kasy?
kika 2015-07-29 09:57:06
NO właśnie, napisz ile płacą np. na stanowisku księgowej? i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?
robicio 2015-07-29 09:59:21
Może to głupio zabrzmi, ale jeśli pytasz tylko o kasę i godziny to i tak to nie wyjdzie. W Adarze nie ma typowych szefów, którzy Cię pilnują i rozliczają. Bardzo dużo zależy od CIebie, niektózy są w biurze do późna, czy pracują? To zależy co odbierasz jako pracę. Najważniejsze moim zdaniem żeby lubić to co się robi. W Adarze masz pare spotkań rekrutacyjnych z wieloma osobami, sprawdzają głównie cechy miękkie, nie merytoryczne. Codzinnie jest pare- parenaście spotkań dziennie. Dość trudno się dostać. Kasa jest zależna od stanowiska, nie ma tu negocjacji, bo stawka jest przypisana do stanowiska, jak jesteś lepszy to awansujesz, nawet po 2 miesiącach. Niektórzy z asystenta na seniora wskoczyli po roku. Czas z tego jak to wygląda, nie odgrywa tu większej roli.
Wracając do czasu, w samym ogłszeniu jest jeszcze chyba taki lead, który mówi coś w stylu jak chcesz pracować od 8-16 to nie skałdaj CV. Tak to w sumie wygląda, choć są osoby, które wychodzą zawsze szybciej.
1
Annie 2015-07-29 12:56:17
No właśnie, wszystko zależy od zaangażowania, ale jeśli nie będzie odbicia w wynagrodzeniu to po co składać dokumenty? Obecnie szukają księgowej, czy orientuje się ktoś o jakim wynagrodzeniu może być mowa? I jak wyglądają rozmowy kw.?
Monikaa 2015-08-06 21:37:44
I jak wyglądają rozmowy w Adarze? Ktoś coś wie? A po ewentualnej rozmowie, jak szybko się odzywają? I czy jak się nie dostane to poinformują czy nie?
gawron 2015-08-07 09:51:38
Witam,
byłem na rozmowie do działu koordynacji. 2 tygodnie temu byłem na pierwszym spotkaniu, bardzo przyjemnie, bez ataków, nacisku o ile rekrutacja może być przyjemna ;) Co dalej? pytali mnie standardowo o doświadczenie, luźna rozmowa, potem rozwiązałem testy- były psychologiczne. Na koniec usłyszałem o firmie jak działa i na jakich zasadach się opiera- ogólnie bomba jeśli to prawda. Potem dostałem infor że tak czy inaczej dostanę informację o wyniku do max 2 tygoni, odpowiedź dostałem po 3 dniach z zaproszeniem dalej. Spotkanie było z osobami z zarządu lub kierownictwa, nie pamiętam dokładnie. Nie wiem czemu ale jeszcze było luźniej...
Nie wiem do końca jakie ich są cele, ale często się śmieją, żartują pytali o pierdoły w stylu na którą mam skmkę z powrotem i czy wszystko jest jasne, czy mam pytania itd. Jestem teraz po spotkaniu, czekam na info.
Jeśli mogę wam coś podpowiedzieć to to, żebyście byli sobą i się rozluźnili, rozmawiałem z dwoma rekruterami i oboje byli pozytywnie nastawieni.
Grzesiek 2015-10-26 12:07:44
Witam. Pracuję w Adarze około 1 roku. Myślę, że to jest wystarczający czasu, żeby ocenić współpracę. Najważniejsza sprawa we współpracy z klientami/spedycjami to terminowe płatności. I tutaj mogę powiedzieć że Adar to jedyna firma, z ktorą kiedykolwiek współpracowaliśmy, która za wszystkie faktury płaci zawsze w termnie. A przez rok tych faktur uzbierało się naprawdę dużo. Można korzystać nawet z płatności natychmiastowej, co mnie uratowało po przejściu do Adaru.
Nasi kierowcy kontaktują się z koordynatorami przez SMSy, zlecenia też kierowcy dostają na SMS, zawsze jest pomoc w trudnych sytuacjach, np. kontrola policji itp.
Ze kolejnymi frachtami jest różnie, raz kierowcy wiedzą dzień wcześniej o kolejnym zleceniu, czasem niestety czekają 2-3 godz po rozładunku. Na szczeście miesięczne przebiegi są ok, 11 tys/msc to mniej więcej średni wynik. Mi za pusty+pełny wychodzi ponad 90 centów, też są raz lepsze, raz gorsze miesiące.
Kierowcy zadowoleni, chcą jezdzić, mi też jest dużo łatwiej prowadzić chłodnie, bo wszystkie moje firanki są w Adarze i chociaż z tym mam spokój.
Najlepiej pojechać do biura, poznać swojego opiekuna który będzie się opiekował firmą, zawsze we wszystkim mi pomaga.
1
Grzesiek 2015-11-09 04:23:59
Moja wypowiedź dotyczy współpracy z podwykonawcami, nie pracownikami. Piszę o współpracy z firmami transportowymi, które wykonują transporty przy współpracy z Adarem. :)
1
Wwwwwww 2016-03-03 10:06:35
Czy ktoś wie ile orientacyjnie będą kosztować drogi po przejechaniu 10 000tys kilometrów (Niemcy, Włochy, Francja) przy samochodzie Euro 5 tak jak zleca Adar?
3
MartaG 2016-04-03 21:06:16
Hej, szukają księgowej/samodzielnej. Czy ktoś się orientuje jakie obowiązują u nich zarobki? Czego można się spodziewać po rozmowie?
fg 2016-07-14 21:22:05
@wita] juz tej ofert nie ma powiem Ci..sa inne na przyklad na stsanowisko przedstawiciela handlowego
loki 2016-11-13 16:44:01
dobre, dobre, hehe. nie łatwiej napisać : jest tu zapieprz i nie płacimy za nadgodziny, po co takie górnolotne wypowiedzi i tak wszyscy wiedzą o co chodzi :)
max 2016-11-24 03:36:25
kłamliwe posty co dobre to zostawiają napisz coś nie tak to zaraz usuną
Zostaw swoją opinię o Adar Sp. z o.o. - Elbląg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adar Sp. z o.o.