brak logo

Eco Car System Sp. z o.o.

Mielec

Opinie o Eco Car System Sp. z o.o.

onabezogonka 2012-03-14 19:52:42
Witajcie,

Sama się zastanawiam nad tą firmą, właściwie niedawno weszła na rynek.
Nie wiem nic o kwestii wynagrodzeń a także warunkóww, może ktoś by coś więcej napisał.

Dzięki serdeczne za odzew.
yoyo 2012-03-21 12:37:21
Przyjmują tylko z licencjami jeżeli nie masz to zgłaszasz się do nich z 600 pln w ręku.
200 pln kurs
150 pln badania
250 pln egzamin
450 zwracają jak zdasz i podpiszesz umowę i przepracujesz rok czasu.
10 zł/h
10 gr od kilometra
+ premie i bonusy
Tyle co ustaliłem przez telefon.
Także nie pytajcie mnie więcej bo nic więcej nie wiem nie jestem z branży.
Poinformowany 2012-05-12 09:02:59
Radzę być roztropnym i przestrzegam przed pracą w tym kołowrotku pseudo ekologicznych firm Capital City, EcoCar i EVConvert. Słyszałem od znajomych osób, którzy pracowali dla tych firm, że normą jest nieprzestrzeganie zasad ustalonych na rekrutacji przed rozpoczęciem pracy. Jeśli chcesz pracować \"na czarno\" bez wynagrodzenia! z rozbieżnym zakresem obowiązków oraz informacją, że kadry ciągle są w trakcie przygotowywania umowy - to ta praca jest dla Ciebie. Dobrą radą jest zawiadomienie PIP o tych praktykach.
Robuś 2012-05-23 22:58:42
Firma jak każda inna w naszych czasach ma jedno zadanie,zarobić kase,powiem tyle są uczciwi,pozdrawiam.
Freaked 2012-07-21 14:41:11
A ja powiem tak.
Szczerze mowiąc pracuje w tej firmie obecnie :). Szefostwo jest w porządku, atmosfera fajna, nie ma czegoś takiego ze ktoś stoi ci nad głową i pilnuje co i kiedy robisz, liczą się efekty pracy.
Jedyną wadą jest fakt że czasami spoźniają się z wypłatami o jeden czy dwa dni, ponieważ księgowe maja dużo roboty z rozliczeniami kierowców i czasem robi się im za dużo roboty.
Kierowcom polecam prace, godzinowe rozliczenia, tak naprawde jezeli nie ma zlecen i tak dostaje sie 9-10 zlotych za to ze siedziało sie w taksowce
Kierowca 2012-08-06 08:37:25
Niestety w tej firmie nie jest tak kolorowo. W zaleznosci od stazu stawka godzinowa 8-10 zl/h, ale jestes na wlasnej dzialalnosci, wiec albo zarabiasz na oplaty i waciki, albo jestes niewolnikiem auta.
Lepiej wychodzi bedac na swoim aucie w innej korporacji.
1
Dociekliwy 2012-08-16 22:58:39
Czy na stronach www.gowork.pl

Eco Car System
GreenCapitalCity
Eco Car System Sp. z o.o.

to nie jest ta sama firma ?
pstry 2012-08-16 23:47:32
Szanowny „Freaked” ile ci płaca za taki agresywny marketing i agitacje. Tak stawka obowiązuje w ochronie a proponowana wynagrodzenie miesięczne 3000 zł ( ogłoszenie w Urzędzie Pracy http://www.up.warszawa.pl/oferty/strony/szczegol_of.php?id=6772) otrzymują już kasjerka w Supermarketach z taką tylko różnica że są na etacie i ZUS płaci pracodawca. Widzę że kolega nie ma pojęcia co to jest kierowca zawodowy, który odpowiada za powierzone mienie oraz osoby. Lekko jest siedzieć na foteliku i klepać w klawisze. Jak tak zazdrościsz to zdobądź licencje i możesz już posiedzieć w ECO taksówce i zobaczysz ile dołożysz jak będziesz miał potrącenia zgodnie z Regulaminem Kierowców GCC.
majeko 2012-09-27 22:59:51
pstry - 2012-08-16 23:47:32

Szanowny „Freaked” ile ci płaca za taki agresywny marketing i agitacje. Tak stawka obowiązuje w ochronie a proponowana wynagrodzenie miesięczne 3000 zł ( ogłoszenie w Urzędzie Pracy http://www.up.warszawa.pl/oferty/strony/szczegol_of.php?id=6772) otrzymują już kasjerka w Supermarketach z taką tylko różnica że są na etacie i ZUS płaci pracodawca. Widzę że kolega nie ma pojęcia co to jest kierowca zawodowy, który odpowiada za powierzone mienie oraz osoby. Lekko jest siedzieć na foteliku i klepać w klawisze. Jak tak zazdrościsz to zdobądź licencje i możesz już posiedzieć w ECO taksówce i zobaczysz ile dołożysz jak będziesz miał potrącenia zgodnie z Regulaminem Kierowców GCC.
Rozumiem, że Koledze potrącili. Zgodnie z Regulaminem - więc racej ok :)
Na marginesie: gdzie obowiazują takie stawki \\\"w ochronie\\\" i które kasjerki w supermarketach mają 3000 złotych??? Na etacie??? Może Kolega miał na myśli kwartał? ;)))
Rozliczenia z ZUS każdy ma takie, na jakie zasłużył. Z US zresztą też :)
majeko 2012-09-27 23:03:17
Kierowca - 2012-08-06 08:37:25

Niestety w tej firmie nie jest tak kolorowo. W zaleznosci od stazu stawka godzinowa 8-10 zl/h, ale jestes na wlasnej dzialalnosci, wiec albo zarabiasz na oplaty i waciki, albo jestes niewolnikiem auta.

Lepiej wychodzi bedac na swoim aucie w innej korporacji.
Jest kolorowo, może nie różowo, ale całkiem fajnie :)
A Kolega musi mieć duże \"opłaty\" skoro Mu z wypłaty i dodatków zostaje tylko na waciki ;)))
loyd1 2012-12-12 16:51:02
jestem u loyda i całkowicie sie zgadzam . Równia pochyła i przepaść.
NIE LUBIĘ CWANIAKÓW 2012-12-13 18:02:51
Kolego, może zamiast w prymitywny, bo demagogiczny sposób agitować ludzi potrzebujących jakiejkolwiek pracy, przedstaw wyliczenie własnych zarobków.
Ja widzę to tak:
8zł/h X 10 h = 80zł/dzień
80zł X 25dni = 2000 zł/ miesiąc, może 2600 przy 10zł/h
+ 10gr/kilometr - 5zł/ dzień X 25 = 125zł
Razem: 2150 może 2700 miesięcznie
minus ZUS 1000zł
podatek 200
Pozostaje 800zł przy dobrych wiatrach 1400
Więc, proszę, NIE [usunięte przez moderatora], ŻE JESTEŚ TAKI ZADOWOLONY Z TEJ PRACY!!!
Chyba, że twoja żona utrzymuje cię z kasy, którą zarabia w agenturze, do której wozisz klientów.
1
PSYCHOTECHNIKA24 2013-03-03 21:17:15
Witamy

Zapraszamy wszystkich którzy muszą zrobić badania psychotechniczne do naszej pracowni

przy ulicy Mińskiej 15, 508 444 628,
www.psychotechnika24.pl

Łatwo, szybko i przyjemnie ;)

Dla wszystkich forumowiczów na hasło " ECO CAR" - RABAT 10%

Pozdrawiamy
Pracownia Psychotechnika24.pl
Rozczarowany ECO 2013-05-29 12:40:01
Całkowicie się z Panem zgadzam. Opinie musiał wystawić jakiś "Szanowny" z Zarządu, bo na pewno nie kierowca.

Simson 2014-03-25 21:48:02
Kasa może i rzeczywiście niezła, ale obawiam się, że kierowców to mogą zatrudniać niedoświadczonych. Obym się mylił, bo cwaniaczków z korporacji to już dużo na ulicy widać...
heniek 2014-05-29 10:22:05
Nie wiem, czy to minus, jesli zatrudniają niedoświadczonych, bo to akurat cecha, której człowiek pozbywa się najszybciej..
s12 2014-12-09 22:41:00
hej a jaka jest atmosfera w tej firmie ? co dla przełożonego jest najważniejsze ? czy delegacje sa wpisane w ta firmę w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? jakie kompetencje wymaga pracodawca od przyszłego pracownika czy istnieją szanse rozwoju? z góry dziekuje za odpowedz pozdrawiam
Luzik 2015-02-18 02:21:38
Sama nazwa firmy może wprowadzać ludzi w niezły błąd. Co prawda pojazdy jeszcze są nowe, ale zobaczymy jak to będzie za jakieś 2 lata, czy będą na bieżąco wymieniali flotę czy nie. A poza tym samochody spełniają normy spalin przewidziany na ich produkcję, nie maja nic wspólnego z pojazdami elektrycznymi czy hybrydowymi, no chyba, że firma akurat takie rozwiązanie technologiczne zakupiła w pojeździe.
anastazja 2015-03-04 19:11:45
no to mnie najbardziej ciekawi jakie trzeba u nich spełniać wymagania żeby kierowca zostać. no i przede wszystkim czy oni również kobiety przyjmują na kierowców? chciałabym bardzo ale wszyscy niestety dobrze wiemy jak w tej branży takie stanowisko jest generalnie obsadzane... czyli jako młoda kobieta dostanę tutaj pracę czy nie?
lugo 2015-03-22 02:06:06
nie sądzę , aby firma Eco Car nazywała się tak bez żadnego powodu , także tym samym nie do końca wierzę w Twoje informacje na temat emitowanych przez nich spalin. Zgadzam sięz kolei z tym co ostatnio o nich przeczytałem, że w Warszawie są jedną z najbardziej rozpoznawalnych korporacji taksówkarskich
Hostessa 2015-09-10 21:02:28
Cyrki z płatnościami i jeden wielki brak kompetencji...
1
Verva 2016-01-07 23:08:14
Pracowałem w EcoCar ponad rok więc mogę się wypowiedzieć co nieco o tejże firmie. Tekst długi ale przedstawia realia firmy więc wszystkich zainteresowanych zachęcam do przeczytania od początku do końca.

Zacznijmy od tego co oferuje firma:

- 9 zł/h netto
- Po przekroczeniu 4500 zł obrotu w ciągu danego miesiąca, od każdego następnego zlecenia odpalają 40%. Czyli załóżmy, że jeśli w ciągu 3 tygodni od 1 marca pracownik wyrobi 4500 zł to od każdego następnego zlecenia do końca miesiąca odpalają mu 40%.
- Zero opłat za paliwo (jest karta flot Orlen), zero opłat za myjnię bezdotykową (jest karta BP), zero opłat za serwis, przeglądy, ubezpieczenia itd.
- Służbowy samochód wraz z wyposażeniem.
- Elastyczny grafik.

Czego oczekuje firma:

- Pracownika który będzie jeździł 12 godzin dziennie.
- Człowieka który będzie w stanie zaliczyć egzamin ze znajomości topografii miasta.
- Założenia działalności opartej na ryczałcie.

Jak praca wygląda w praktyce?

Do dyspozycji dostaje się wyjątkowo awaryjne bo zagazowane Skody Rapid 1.2 lub Hybrydowe Toyoty Aurisy. Jeżeli ktoś ma pecha to dostanie Skodę. Jeżeli Skoda się zepsuje to ma kilka dni przymusowego wolnego bo rzadko się zdarza by był samochód zastępczy.

Na jednym samochodzie jeździ dwóch kierowców. Jeden na dzień, drugi na noc. Dzień pracy rozpoczyna się poprzez logowanie do systemu i od tej pory pozostaje nam 12 godzin męki. I to dosłownie. A dlaczego? Już tłumaczę.
W większości przypadków kierowcy są donosicielami najwyższych lotów. Są tacy którzy potrafią mijając Ciebie machnąć Ci ręką po czym zadzwonić do firmy i nagadać głupot, że kierowca o numerze bocznym XXXXX ma brudny samochód. Firma nawet tego nie sprawdzi tylko z automatu dowali Ci karę 50 zł. Zdarzają się oczywiście przypadki ludzi którzy są normalni. Ale to wyjątki. GPS na pokładzie to jakaś kpina. Od pół roku nieaktualizowane są mapy które wprowadzają w błąd nie tylko kierowcę ale także klienta który widząc dziwną trasę potrafi rozpocząć piekło w samochodzie. Codziennie trzeba tankować samochód. Limit na Pb95 to 20 litrów na dzienny cykl pracy kierowcy. LPG – bez limitu. ON – 25 litrów. Jeżeli ktoś przekroczy te wartości to płaci za paliwo z własnej kieszeni a samochód przy oddawaniu zmiennikowi lub TYM BARDZIEJ na bazę musi być zatankowany do pełna. Ponieważ tablety które posiada firma to syf jakich mało to ulegają one dość często awariom takim jak – utrata sygnału GPS, zawieszanie się, brak reakcji na dotyk, resetowanie się itp.

Jeżeli dostaniesz zlecenie a tablet nie będzie reagować na dotyk to po jakimś czasie zlecenie poleci dalej, a kierowca dostanie 20 zł kary za nie przyjęcie zlecenia.

Za zabranie inną osobę niż ta która zamawiała taksówkę otrzymuje się 50 zł kary. Ja sam miałem kilka razy taką sytuację, że wszedł klient który podał prawidłowe nazwisko a okazało się, że to inna osoba. Ale korporację to nie interesowało i dowalili mi karę. Nie interesuje ich też fakt, że nie mogę wylegitymować człowieka z dowodu osobistego.

Jak ma się człowieka na pokładzie i padnie GPS, tablet się wyłączy lub zresetuje to też można dostać karę za jazdę bez włączonej nawigacji – 500 zł.

Firma oraz liderzy (do których zaraz dojdę) może przeprowadzić kontrolę trzeźwości i używają tych samych urządzeń co policja (żółte świeczniki). Podejście jest jedno i jeśli urządzenie wskaże wartość inną niż równe 0,00 promila to firma nakłada karę 1000 zł (!).

Za spóźnienie na dyżur – 50 zł, a za nieobecność na dyżurze – 100 zł.
Każda trasa jest rejestrowana w systemie z dokładnością do 1 metra. Firma sprawdza każde zlecenie pod kątem zgodności czy dystans zapisany na paragonie zgadza się z dystansem zarejestrowanym w systemie. Tak więc za jazdę bez włączonego taksometru (nawet przez powiedzmy 100 metrów) – 500 zł kary (!)

W EcoCar są dwie taryfy – I oraz II. Z III oraz IV z nieznanych przyczyn zrezygnowali. Przekłada się to oczywiście na obroty kierowców. A te DRASTYCZNIE SPADŁY. Jeżeli jednak ktoś o tym zapomni i wyjedzie do Piaseczna gdzie wrzuci III taryfę to dostanie karę 100 zł.

Za przekroczenie 110 km/h – 500 zł kary.

Klient Cię obrazi? NIE MA PROBLEMU. Ty w odwecie obrazisz klienta? 100 zł kary. To się nazywa sprawiedliwość.

Liderzy to osoby które zostały powołane przez firmę do kontroli innych. A Ci wszystko prześwietlają niczym Rentgen i zdają raporty do firmy. Czepiają się o paprochy na dywaniku kierowcy lub nawet o UWAGA "krzywo zamontowany taksometr". Bajka ...

Lista kar jest długa na całą kartkę formatu A4. Nie stosują tutaj upomnienia i nie słuchają wyjaśnień.


CDN
1
Verva 2016-01-07 23:09:05
CD posta wyżej...

Jak wygląda atmosfera w firmie?

Są osoby które są naprawdę świetne i sympatyczne. Lecz jest kilka takich których należy unikać jak się tylko da bo pięści same się zaciskają na ich widok. Sama Pani prezes Aneta Ogrodniczek jest osobą bardzo sympatyczną pełną dystansu do siebie. Można z nią porozmawiać i można się czuć przy tym bezpiecznie. Jednak niektóre osoby jakie w jej otoczeniu się znajdują powinny zmienić szczeble kariery na znacznie niższe.
Wypłaty dostaje się 10 dnia każdego miesiąca. Czyli człowiek który ma mało pieniędzy na koncie może mieć problem z terminowym zapłaceniem ZUS-u. Ale fakt – PŁACĄ. A to już coś.
A teraz RZECZYWISTA kalkulacja. Załóżmy że człowiek przepracuje 260 godzin w miesiącu i prowadzi działalność na małym ZUSie. Przy obecnych taryfach i ilości klientów 4500 zł jest dość wysoką poprzeczką którą ciężko osiągnąć – ale się da. Nie będę jednak brał premii pod uwagę. Mało tego firma nie uzna nigdy tej ilości godzin którą kierowca powiedział na koniec miesiąca. Zamiast 260 firma uzna np. 230 lub mniej bo wyłączona nawigacja tudzież czas resetowania tabletu oraz aktywowane przerwy i tryb zmiany nie wliczają się w czas pracy. Czyli zamiast 260 x 9 = 2340 zł otrzymujemy na dzień dobry 230 x 9 = 2070 zł. Od tego należy odliczyć BANKOWE kary (firma ewidentnie szuka kasy na każdym kroku) czyli dajmy na to 100 zł. 2070 zł - 100 zł = 1970 zł i należy odliczyć od tego ZUS czyli ok 400 zł. 1970 zł – 400 zł = 1570 zł. Nie zapominajmy o skarbonie. 8,5% do odprowadzenia od 1570 zł czyli 134 zł co nam daje UWAGA ok 1400 zł na cały miesiąc. Opłacalność niska. Zarobki są fatalne w stosunku do ciężaru inwigilacji, odpowiedzialności i ciągłego stresu. Jeżeli ktoś chce pójść zasmakować zawodu taksówkarza który jest zawodem (nie ukrywajmy) martwym to można śmiało iść. Poza tym – odradzam. Za 260 godzin dostać 1400 zł? Kpina i bandyctwo.
ytr 2016-05-13 17:45:20
no wlasnie uwazam ze kazdej firmie to robi na dobre jezeli sie w jakikolwiek sposob reklamuje bo wtedy ejst bardziej znana i rozpoznawalna przeciez :)
Zostaw swoją opinię o Eco Car System Sp. z o.o. - Mielec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco Car System Sp. z o.o.