brak logo

Frigo Logistics Sp. z o.o.

Żnin

Opinie o Frigo Logistics Sp. z o.o.

Kasiapopiolek 2015-10-27 12:11:43
W Radomsku jedna z miksowych na zmianie P.J pakuje się do łóżka żonaty facetom. Najprawdopodobniej najmłodsza ze zmiany. Nie ma skrupułów. Kobiety uważajcie na swoich mężów i chłopaków. Ona posunie sie do wszystkiego.
2
wwwwwwwww 2015-11-07 19:35:30
NIE BYŁAM NA TEJ STRONIE PRAWIE ROK I Z TEGO CO CZYTAM TO DOBRZE ROBIŁAM ,NIE ZAGLĄDAJĄC NA NIĄ LUDZIE CO WY PISZECIE ZA BZDURY?CO WAS OBCHODZI PRYWATNE ŻYCIE TO CO SIĘ ROBI PO RACY TO KAŻDEGO JEST INDYWIDUALNA SPRAWA.PRACUJĘ W TEJ FIRMIE OD POCZĄTKU JEJ ISTNIENIA I NIE NARZEKAM NIGDZIE ZA DARMO NIE DAJĄ WYPŁATY A KIEROWNICTWO JEST W PORZĄDKU JEŚLI KTOŚ NIE GRA Z NIMI W KULKI TO TEŻ JEST NORMALNE BO W KAŻDYM ZAKŁADZIE TAK JEST WIADOMO JEDEN SIĘ LEPIEJ DOGADA DRUGI GORZEJ ALE W GRUNCIE RZECZY IDZE SIĘ DOGADAĆ.
ratatuj 2015-11-09 12:27:01
Pracowałam w tej firmie i nie mogę nic dobrego powiedziec. Praca ciezka. No chyba, ze się wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi to wtedy ok. Na myśli mam oczywiście spanie z kierownikiem, umawianie sie na ,,kawę,, lub obmacywanie które ma miejsce w pracy. Dziewczyny które w ten sposób,,pracują,, we Frigo, chwala sobie prace. Kierownik gustuje w najmłodszych które bez dłuższych przekonań ulegają od razu. Pan P. (kierownik) na swojej zmianie ma wiele takich pracownic ale z jedna trwa to juz dlugo. Mloda chyba lubi byc ta druga bo jak wiadomo kierownik ma żonę. Mowie ,,mloda,, bo chyba najmłodsza z tej zmiany albo przynajmniej jedna z najmłodszych. Tak właśnie sie zalatwia premie,awanse i dni wolne w tej pracy. Z tego względu dobrzy pracownicy sie zwalniają.
lusi 2015-11-17 13:21:54
@Zorg, nie mogę się z Tobą zgodzić. Też byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na to stanowisko. Przeszłam kilka dni próby które były kolejnym etapem rekrutacji. Ciesz się że Ci za to zapłacili bo w innych firmach za próby nie płacą. Widocznie się nie sprawdziłaś, może to właśnie Ty nie potrafiłaś się dostosować do warunków. Pracować trzeba wszędzie. Praca mi się podobała jednak nie jestem ze Żnina i znalazłam pracę w miejscowości, w której mieszkam.
czarny ptak 2015-11-21 17:49:36
Ten kierownik zmiany o którym tu piszą chwali się czasem, że korzysta z usług słynnej częstochowskiej prostytutki o pseudonimie "Kobra". Także uważajcie dziewczyny, żeby wam nie sprzedał HIV, czy innego syfa. Własciwie strach mu rękę podawać.
BPCz.A.K. 2015-11-21 22:37:31
Z góry przepraszam czytelników mojej wypowiedzi za uzyte w tekście słowa,poniewaz jestem szanowanym pracownikiem biura praw człowieka i nie wypada mi tak pisać lecz to co czytam każdego dnia czyli państwa wypowiedzi sklonily mnie do napisania tego a także zajecia się tym dla dobra firmy).
Tak wiec na początku nie wierze ze takie historie się tu tworza niesamowite az można sie poplakac ze smiechu. Dotyczy m.in. wypowiedzi niejakiej: P.Eli , P.zjar i P.czarnego ptaka. Domyślam się ze tak jak np.w przypadku P.Eli tracac niedawno prace we Frigo teraz siedzi w domu i rozkminia historie z d... wzięte a prawda jest taka ze gow...wie w dupie była i hu..poczula. Jestescie tak dziwnymi ludzmi ze zamiast pogodzić się z tym wszystkim wolicie opierda...innym dupe do tego jakimiś historiami które na pewno nie miały miejsca. Może lepiej wsadz sobie jedna z druga palca w d... i napiszcie jak było to się pośmiejemy z tego co robicie na codzien a nie z tego co wymyślacie. Byłem i jestem na każdej zmianie(choć nie podlegam zadnemu szefowi zmiany) i powiem ci czarny ptaku ze dziwi mnie to, ze to co widziales nie rozeszlo się po firmie, bo nie wierze ze gdyby była taka sytuacja to na pewno bys kolega nie opowiedział, a koledzy dalej i dalej i wszyscy by wiedzieli a tu nic...cisza. Wiec widzisz po co sciemniac i pisać tutaj. A jeśli to prawda to opowiedz to kolega z pracy no chyba koledzy cie u P.J nie wydadzą... Jeszcze jedno P.Elu co do tego po co pisać tak czy tak skoro można imionami proszę uwazac i się zastanowić czy oby na pewno można tak robic bo mogę doradzić ze nie można. Proszę poczytać kodeks a także ustawy o tym czy można podawac choćby imiona w takich celach gdzie czytelnicy będą wiedzieć o kogo chodzi. Bo już teraz mogę powiedzieć ze zajmuje się m.in.tym od kilku lat i postaram się dopilnować aby doszło do ukarania takich ludzi jak Pani. Dojsc do tego kim Pani jest nie będzie trudne także postaram się o jak najszybsze ukaranie i pociagniecie Pani do odpowiedzialności karnej. Tyle mojej dzisiejszej wypowiedzi lecz obiecuje pracownikom firmy Frigo ze będę kontrolowal kazde wpisy i staral się doprowadzić aby takie sytuacje jak te nie miały miejsca. Mysle ze po ukaraniu kilku osob ludzie się zastanowią dwa razy zanim napiszą cos co jest nieprawda. Pozdrawiam.
A.K
1
wwwwwwwww 2015-11-22 16:44:35
Witam.Ciszy mnie to iż w końcu koś się zainteresował tym co ludzie piszą na tej stronie przecież to strona do wypowiedzi jak się pracuje w firmie a nie o d... Marynie.Dziwi mnie tylko czemu kierownictwo firmy nie reaguje na takie wypowiedzi.Pracuje w tej firmie od początku ,tak jak nasze całe Kierownictwo z Radomska i wiem że Panie i Pan mają dobre rozeznanie o tym co się dzieje na zmianach przykładem jest np rozwiązanie po sezonie letnim zmiany Ł.S a nie czwartej która powstawała zawsze na ten okres i dlatego uważam że dyby miało miejsce to co nie którzy piszą to na pewno była by jakaś reakcja .Zastanawiam się czy te osoby myślą co piszą i jakie mogą być skutki tego pisania gdyby żona albo mężowie wymienionych osób to przeczytały. Tak że chylę czoła przed panem i życzę powodzenia
xxxxx 2015-11-23 15:50:30
Witam, wielkie brawa dla BPCz.A.K.. Nareszcie ktoś wziął sprawę w swoje ręce. Ile można czytać pierdół na temat kolegów i koleżanek z pracy. Byście wreszcie zajęli się przyjemniejszymi tematami. Ida święta, niedługo pewnie dostaniemy doładowania do kart. Ktoś wie ile? Podobno więcej niż w zeszłym roku.
BPCz.A.K. 2015-11-23 18:15:28
Witam Panstwa. oczywiście na początku dziekuje za dobre słowa a także ciesze się ze sa tu ludzie którzy naprawdę rozumieją po co taka strona istnieje. Chciałbym wyjasnic jedna kwestie co do pytania dlaczego kierownictwo nic z tym nie robi. Niestety nie jest to takie proste a mianowicie chodzi o to ze takie fora i opinie zakladaja rozne firmy zajmujące się tym a potem probuja sprzedawac m.in. te strony prezesa firmy aby Ci mogli tymi stronami zarzadzac czyli np. usuwac dane wpisy itp. itd. niestety firma Frigo nie wykupila i nie ma zamiaru wykupować praw do tej strony także ze strony firmy Frigo nie możemy się tutaj niczego spodziewać co jest zrozumiale i bardzo mało firm takie udzialy wykupuje. dlatego postaram się jakos temu zaradzić a także doprowadzić aby ludzie nie opisujący w normalny sposób swojej przygody z praca tylko dzialajac w celu oczerniania imion innych pracowników co jest niedopuszczalne i karane ponieśli konsekwencje. Mysle ze wraz ze swoim malym gronem ludzi jednakże dobrze wyszkolonym damy sobie z takimi ludzmi rade a także z wasza pomocą oczywiście mowie tu o ludziach normalnych i rozumiejących o co tak naprawdę na takich forach chodzi a widze ze tacy ludzie się tu znaleźli co bardzo mnie cieszy. Pozdrawiam Panstwa.
danuty 2015-11-24 10:34:59
Witam wszystkich
Było juz napisane powyżej o tym, że kierownik zmiany w Radomsku, P.J sprzedaje mięso podległym sobie pracownikom. Robi to na terenie firmy Frigo kilka razy w roku. Chodzi z kartką od pracownika do pracownika i zbiera zamówienia na mięso. Jak ktoś odmawia, to dalej nalega i mówi np."no kup, no kup chociaż ze 2 kilo kiełbasy albo szynkę itp. Ludzie boją się odmówić kierownikowi, bo kierownik jak wszyscy wiedzą może się mścić i obrzydzić pracownikowi pracę.
Odbiór mięsa odbywa się na 2 sposoby. Jeśli kierownik P.J ma wolny dzień to czeka w samochodzie pod bramą i pracownicy po zakończeniu zmiany tam odbierają towar. Jak kierownik w umówiony dzień dostawy pracuje, to wwozi mięso na teren Frigo i tutaj jest dzielone według spisu. W ciepłe dni, żeby mięso się nie zepsuło jest ono wnoszone za zgodą kierownika zmiany na mroźnie i po 8 godzinach ludzie zabierają je domu. Brygadzistka odpowiedzialna za mroźnie wie oczywiście o wszystkim bo sama kupowała to mięso od kierownika.
Rocznie tego mięsa kierownik sprzedaje z kilkaset kilko. Ciekawe czy odprowadza podatek od tego do Urzędu skarbowego? Czy ma pozwolenie kierowniczek magazynu? Co na to Sanepid? Czy partnerzy Frigo, którzy odbierają mrożonki wiedzą, że co jakiś czas na mroźnię wnoszone i składowane jest rozmrożone mięso niewiadomego pochodzenia?
Ludziom, którzy pierwszy raz słyszą o tej historii wydaje się ona śmieszna i nieprawdziwa, nie dziwię się, ale to niestety prawda. Żenujące jest to tym bardziej, że kierownik zmiany P.J owinął sobie wokół palca tylu dorosłych ludzi.
marc 2015-11-24 15:36:50
" szanowany pracownik biura praw człowieka” brawo. Najlepszy tekst tego forum.
BPCz.A.K. 2015-11-25 00:08:58
Witam. Tutaj pozwole sobie napisac do niejakiej osoby o nicku ,,danuty,,. Po pierwsze skoro twierdzisz ze bylo juz pisane na temat sprzedawanego miesa na terenie zakladu a bylo to po co w takim razie pisac znow o tym jakby to naprawde bylo cos interesujacego a mysle ze nie jest. Pozwole sobie powiedziec iz jestes osoba ktora zapewne takze kupowala to gdyz opisalas tak cala sytuacje przebiegu tego kupowania ze napewno bralas w tym udzial. Tylko teraz pytanie po co o tym pisac? Wydaje mi sie ze albo brak zajecia albo glupie odwdzieczanie sie za utrate pracy badz gorsze relacje z szefem zmiany. Czy naprawde jest az tyle ludzi ktorzy sa mocni ale tylko na anonimowych forach? gdzie piszesz co chcesz bo boisz sie powiedziec komus o tym w cztery oczy? ludzie opamietajcie sie bo nie wiecie tak naprawde komu szkodzicie. A prawda jest taka ze szkodzicie sobie takze. Postanowilem zajac sie tym forum i doprowadzic do poniesienia konsekwencji kazdego kto wbrew przepisa oczernia czlowieka i bede do tego dazyl az do skutku.
Jarek Dz. 2015-11-25 00:37:06
Nie przepadam za pisaniem na tego typu forach i w sumie do dzis mialem to w d...no ale widze ze ciekawosc niektorych ludzi nie daje im spac:) Nie musicie sie juz pytac ludzi dookola choc latwiej byloby spytac mnie o wpis ktorego autorem jest nijaki: zjar. Takze wiadomosc dla wszystkich ciekawskich: ja nie jestem ta osoba,nie bawi mnie pisanie i oczernianie innych ludzi a takze nie interesuje mnie co gdzie z kim kto co robil. Rozumiem skojarzenie nicku zjar ze mna bo podobna lecz nie taka sama mam nazwe na facebooku. A co do osoby ktora to pisala i kierowala sie tym aby jakos wplynelo to na moja osobe to przykro mi ale ja mam na to wyjeba...;) Oczywiscie szacunek dla tych co sami podeszli do mnie i spytali o ta sytuacje i dla tych co odrazu wiedzieli ze to nie ja-a czemu? bo mnie znaja i wiedza jaki jestem.
Mam nadzieje ze to wam wystarczy bo nie zamierzam sie juz tu wypowiadac w takich chorych sprawach:):) a ty: ,,zjar,,wez sie ogarnij.
żarki 2015-11-26 00:30:43
Witam. Nie wiem czy wiecie, ale brygadzistka A.W ze zmiany Pawła obchodzi w najbliższych dniach 40-te urodziny. Zróbmy może zbiórkę na prezent dla niej. Myslę, ze po 20zł od osoby wystarczy. Zbiórka mogłaby objąć tez inne zmiany, nie tylko zmianę Pawła, przecież wszyscy znają i szanują A.W. Proponuję, żeby koordynatorem zbiórki był kierownik zmiany Paweł J., przecież on zna A.W. najlepiej. Poza tym ma duże doświadczenie w ściąganiu od pracowników składek na różne cele.
To widzimy się dzisiaj w firmie o czternastej, wtedy omówimy szczegóły zbiórki. Pozdrawiam serdecznie
2
DDT 2015-11-26 14:13:11
Dzień dobry!
Fakt przeczytanie kodeksów bardzo się przydaje, aby nie zostać namierzonym przez organy ścigania, a później mieć konsekwencje prawne w Sądzie na podstawie używania czyiś danych osobowych bez tej osoby zgody.
Będąc mocno kontuzjowanym z nudów przeczytałem wszystkie kodeksy, ale nie zapamiętałem jaki to kodeks, jaka ustawa i jaki paragraf. Każdy może to sprawdzić sobie w internecie. Z tego co pamiętam można według litery prawa podać tylko imię i pierwszą literę nazwiska, a nawet razem lub osobno pseudonim. Tak bynajmniej robią różne struktury informacyjne (gazeta, programy informacyjne). DOBRA RADA: Najlepiej nie używać jest jak to robią struktury informacyjne. IP komputera można szybko namierzyć, nawet jeśli piszę się już mało dostępnych kawiarenek internetowych. Można zacenzurować imię i pseudonim (przykład: Z****). Lepiej też nie podawać pierwszej litery i nie cenzurować nazwiska. Szybko można odgadnąć. Można naprawdę komuś zniszczyć życie, a dana osoba może domagać się sprawiedliwości w Sądzie. Można tak napisać, by nie mieć konsekwencji prawnych. Też nie powinno opisywania, że kogoś się na czymś nakryło. Zostawić to w niepamięci.
Przyznam się. Jestem byłym pracownikiem Frigo w Radomsku. Nie tak dawno dostałem wypowiedzenie, a otrzymując je zapytałem się jaki jest główny powód zwolnienia? Odpowiedź: Redukcja etatów. Z początku miałem niesmak, ale pomyślałem sobie, że trzeba to przyjąć na klatę. Skoro mnie nie chcą to niech żałują. Nie wiem jak inni, ale ja bardzo dużo wkładałem serca i sił w tą firmę. Choć zdarzały się kryzysy fizyczne.
Jeśli chodzi o dawną III zmianę to właśnie z tej zmiany najwięcej ludzi straciło pracę lub chociaż na krótko byli z nią związani (np.zimą) albo sami się zwolnili. Dawna IV zmiana też została osłabiona (nie wiem jak pozostałe). Niestety taka jest prawda, że w tej firmie zwalniają Polaków, a zatrudniają Ukrainców w Radomsku (nie wiem jak w Żninie).
4
SPBPCz=KDz? 2015-12-02 20:39:36
Widzę, że dział personalny ze Żnina nie próżnuje i podając się za "szanowanego pracownika biura praw człowieka" próbuje polepszać wizerunek firmy oraz zastraszać piszących na tym forum. Styl pisania, błędy w pisowni, etc. jest dziwnym trafem zbliżony do stylu pewnej pani Katarzyny...
1
Radomszczanin 2015-12-03 07:38:48
@SPBPCz=KDz?
Zaiste. W ostatnim czasie pojawiają się dziwnie odmienne od wcześniejszych komentarze, np:
"Jeśli ktoś chciałby spróbować podjąć pracę u nich w firmie to teraz akurat szukają planisty transportu krajowego oraz magazyniera - operatora wózka widłowego w Żninie oferuja możliwość zdobycia nowego doświadczenia,zatrudnienie na podstawie umowy o pracę na pełęn etat,terminowe wynagrodzenie, premie, dodatki."
a dalej:
"@Tcv ta oferta jest naprawdę bardzo ciekawa, szczególnie że nie wymagają doświadczenia. fajna opcja na początek kariery."
jak również:
"Witam, wielkie brawa dla BPCz.A.K.. Nareszcie ktoś wziął sprawę w swoje ręce. Ile można czytać pierdół na temat kolegów i koleżanek z pracy. Byście wreszcie zajęli się przyjemniejszymi tematami. Ida święta, niedługo pewnie dostaniemy doładowania do kart. Ktoś wie ile? Podobno więcej niż w zeszłym roku."
O szanowanym pracowniku biura praw człowieka nie wspominając. Czyżby dział personalny firmy prowadził ze sobą samym dyskusję na gowork? Żenada, żeby aż tak nisko zajść...
bmwkombi 2015-12-03 10:11:26
Dla tych co próbują przypasować wpisy do osób, pod nikiem "BPCz.A.K." pisze kierownik zmiany z Radomska P.J. Proszę zwrócić np. uwagę na wpis BPCz.A.K. z 2015-11-25 00:08:58. Zmiana P.J miała wtedy popołudniówki. P.J wrócił do domu po zmianie i się wpisał, postraszył jak to on ludzi. On wielki obrońca dobrego imienia Frigo, wilk w owczej skórze.
Róża 2015-12-03 11:35:37
Ale macie problem proponuje zatrudnić Rutkowskiego i wszystkiego się dowiemy
kto ?, co ? i kim ?
BPCz.A.K. 2015-12-04 09:03:00
Witam. Powiem tylko tyle. Mylicie się i to bardzo. To ze zgadujecie kim jestem zostawcie dla siebie ponieważ wymieniacie tu imiona ludzi którzy nie maja nic z tym wspólnego. Żadna Pani K. Żaden dział personalny, żaden Żnin- tylko Pan. I nie P.J. i tego typu podobne wasze wymysły. Proszę się zająć sobą bo robi się to nudne i zenujace.Widze ze niektóre osoby wykasowaly swoje nieprawdziwe historie co bardzo szanuje i dzięki temu można stwierdzić ze sytuacje opisane w tych komentarzach były nieprawdziwe, i mam nadzieje ze co niektórzy tez podejmą jakies kroki nim będzie za pozno. Pozdrawiam.
1
zamknacKlamcow 2015-12-07 00:03:38
Wy jesteście poje.... Dajcie sobie już spokuj bo rozkręciliście się jak dziecie na tym forum z opowieściami nie z tej ziemi. Pierdo....,kłamiecie i macie z tego satysfakcje. Jebn.....się w leb jeden z drugim.
roofer 2015-12-10 14:50:51
Chciałbym zadać pytanie odnosnie zarobków. chodzi mi o stanowisko operatora wózka widłowego/magazyniera. jaka jest stawka która firma oferuje na początek? będę bardzo wdzięczny za informacje.pozdrawiam
5
Radomszczanin 2015-12-19 23:11:24
Na moje oko z 1800-1900 na rękę na start. Stare pozszywane ciuchy po poprzednikach (i reumatyzm po jakimś czasie pracy) dostaniesz za free :)
1
Radomszczanka 2015-12-21 12:21:40
Raczej 1400-1500 zl. RADOMSZCZANIN twoje oko troche sie myli..
s 2015-12-29 11:14:50
mam pytanie są wolne weekendy?
żółta 2015-12-29 18:32:18
Czy w firmie Frigo przeprowadzane są szkolenia dotyczące mobbingu i molestowania seksualnego w pracy? Na pewno wszyscy we Frigo wiedzą co to mobbing i ,że molestowanie seksualne to nie tylko łapanie za niektóre części ciała? Czy pracownicy wiedzą komu raportować takie przypadki, także jeśli niepożądanych zachowań dopuszczają się osoby z kadry kierowniczej? Czy taka instrukcja jak zachować się w przypadku mobbingu i molestowania jest wywieszona w widocznym miejscu, np. w szatni? Na tym forum udzielają się osoby z kadr, powinny znać odpowiedzi na te pytania.
DDT 2016-01-04 18:16:42
do "oal": Jeśli jesteś na kompletacji to spokojnie, nie wiem jak na pozostałych stanowiskach, ale przyjdzie sezon to będą się pytać czy zostaniesz, albo czy przyjdziesz w dzień wolny tzw. "okienko". Spróbuj odmówić to masz już długiego minusa. Odmówisz kilka razy i nie przedłużą ci umowy.
DDT 2016-01-04 18:20:26
Popracujesz tam dłużej to zobaczysz minusy i nie mam tu na myśli temperaturę.
1
DDT 2016-01-04 22:36:16
Jeśli nie lubisz się wypowiadać to tego nie rób. Szkoda palcy i nerwów hahaha
wojnarowsky 2016-01-04 22:52:40
Niestety nie którzy z nas piszę prawdę
DDT 2016-01-05 21:53:28
Jeśli chcesz to tam składaj CV, ale odradzam. Szkoda zdrowia. Po jakimś czasie będziesz narzekać na ból stawów, kości, mięśni oraz ścięgien.
kita-metalika 2016-01-08 10:08:00
Coś słabo wam idzie to propaganda pro-frigowa. Komentarz napisany w środku nocy jest mało wiarygodny. Chyba nudzicie się w main poincie na nockach. Zapraszam na mixy, hahaha.
1
ktoś tam 2016-01-08 18:03:48
Proszę Was ludzie..Wiadomo praca marzeń,to może nie jest,ale z tego co wiem to w naszym pięknym Radomsku i okolicach można trafić gorzej.Pokażcie mi firmę,w której kierownicy,brygadziści czy też jak to mówią zwykli pracownicy fizyczni,nie kombinują,kręcą,czy też nawet romansują-no właśnie.W każdej jednej firmie jest kombinowanie,donoszenie jeden na drugiego itp.Warunki,no wiadomo jakie są,ale tak naprawdę jak się zajmie pracą,tak na 100%(bez ściemniania i łażenia między regałami) ,to jakoś te 8 godzin wytrzyma.Jeśli chodzi o kasę,to myślę,że też nie jest aż tak źle,jak to tu wszyscy piszą.Bo nikt się nie pochwali ile zarobi w sezonie razem z nadgodzinami i premiami,które wyrobi.Jak ktoś chce dobrze zarobić,to przez te 3-4 miesiące może trochę wyciągnąć.Tylko oczywiście nikt nic nie powie,bo każdy woli ponarzekać.Z resztą przy podpisywaniu umowy jeden z drugim mógł negocjować jej warunki,a nie każdy potulnie podpisywał,to co mu się podsunęło.Co do osób pracujących na poszczególnych zmianach,to wydaje mi się,że z niektórymi idzie wytrzymać.Jest przemiał nie powiem,ale na strefie to jest tak:1 praca frigo(niektórzy po to by taniej i szybciej zrobić kurs na wózki) i zdobyć jakieś tam doświadczenie,bo wiadomo pracowałeś chwile na taki,a takim stanowisku,więc dalej już inaczej patrzą.2 praca to Indesit,taka przejściówka(bo cieplej,to może lepiej,ale spróbuj pracować tam na hali,jak są upały).Każdy,kto pracował we frigo trafia później do indesitu.Dalej,to jak już się ktoś załapie-manuli,press-glass,jysk i każda inna firma na strefie.Gdziekolwiek by się nie poszło,to żeby Tobie było dobrze trzeba albo mieć znajomości,albo po prostu 'lizać dupę kierownikowi,dyrektorowi itp.A jak nie masz znajomości,nie jesteś lizusem,to rób co do Ciebie należy i nie narzekaj,bo trzeba było się uczyć,jak chcesz zarabiać tysiące.Bo jakby się tak dobrze poszukać wśród tych pracowników,to raczej magistrów,czy inżynierów,to tam za wielu nie ma(o ile w ogóle są.),mowa oczywiście o pracownikach magazynu(miksowe,ładowacze,wysoki skład i nawet co poniektórzy kierownicy,ale ok..).Także lesery zakasać rękawy i brać się do roboty.Nieważne,czy we frigo,czy gdzieś indziej,jak ktoś nie ma chęci do pracy,to wszędzie nie będzie mu odpowiadało.
zamknacKlamcow 2016-01-09 04:31:01
Kto tu mowi prawde? i o czym? o jakiś sytuacjach których pewnie nie było a wszyscy na tym forum pierdoli...i pierdoli...Dziwie się ze was już dupa od tego pierdo...nie boli. Może zamiast nickow zaczniemy pisać własne nazwiska..? ha ha ciekawe kto by był taki mocny ha ha nikt:)
lisiczka 2016-01-09 10:17:04
Piszesz "lesery" o zwykłych pracownikach, którzy wykonuja swoją pracę na mrozie -25 stopni, jak w takim razie nazwiesz kierownika zmiany i brygadzistkę, którzy opuszczają miejsce pracy, żeby się nawzajem zaspokoić poza halą? Zresztą ten kierownik przy świadkach żałował, że się ożenił. Nie dziwne, patrząc na jego zachowanie, chyba żona z bogatej rodziny.
pracownik 2016-01-22 13:07:17
Chciałbym się odnieść do wypowiedzi BPCzA.K.- prawda nowe przepisy o ochronie danych osobowych pewnie regulują kwestie podawania informacji, na podstawie których można zidentyfikować personalnie o kogo chodzi w waszych wypowiedziach. Prawda na tym forum wypisuje się różne głupoty które szkalują dobre imiona pewnych osób.
Szkoda tylko i bardzo to podejrzanie, że podobno pracownik Urzędu Praw Człowieka dostrzega na tym forum tylko łamanie prawa związane z prawem do ochrony danych. Przecież miedzy wierszami doskonale widać że we Frigo jest stosowany MOBBING a w najlepszym razie jego znamiona. (co zauważył żólta)
Przecież to jest dopiero karalne (Prawo Pracy + Prawo Karne(DO 2 LAT POZBAWIENIA WOLNOŚCI DLA SPRAWCY).
Tu jest problem i dlaczego kierownictwo tego nie widzi i nic z tym nie robi - ponieważ tam wszystko się zaczyna. To jakiś obłęd zagraniczna firma z renomą a dopuszcza do takich sytuacji.
Niech nasz Pan BPCzA.K. zareaguje - w końcu to należy do jego obowiązków, to między innymi tam mogą się zgłaszać ofiary mobbingu.
piastowska rad. 2016-01-22 20:17:38
Cześć Kolego, dobrze napisałeś, ale jedna uwaga, osoba podpisująca się "BPCzA.K." to nie jest pracownik urzędu praw człowieka tylko to kierownik zmiany Paweł J. broniący siebie. Nick "zamknąćKłamców" też należy do Pawła J. Poza tego forum pilnuje ktoś z kadr Frigo, patrz nicki: "lok", "ozil", "joka", "oal", "TCv". Dlatego dużo wpisów jest na wniosek frigo kasowanych, chociaż zawierały prawdę. Kierownictwu frigo nie ma co zgłaszać, bo i tak nic mu nie zrobią, chyba chcą, żeby tam sami Ukraińcy niedługo pracowali.
Bolo 2016-01-30 23:44:47
Frigo ma swój transport, zatrudniają w Zninie kierowców
Bolo 2016-01-30 23:52:29
To było pytanie :-)
radomsko4 2016-02-03 16:04:04
Tak dobrze kadra traktuje pracowników, że Ukraińcy muszą we frigo pracować. Ciekawe czy im też każe kierownik kupować od siebie mięso? Czy znęca się nad nimi bo nie układa mu się w domu z żoną. Dobrze, że to chłopy bo chociaż nie są przez niego molestowani.
1
balbina 2016-02-12 16:13:12
Frigo jest zwolnione z wielu podatków na rzecz miasta Radomsko po to, żeby mieszkańcy Radomska i okolic mieli prace, a Frigo zatrudnia w dużej ilości Ukrainców (1/3 pracowników to Ukraińcy). Polacy są zwalniani. Czas chyba skończyć z preferencyjnym traktowaniem takich firm przez miasto. Dlaczego zakład poza strefą płaci większe podatki niż takie frigo, z którego miejscowi mają coraz mniej korzyści?
1
jjjjjjj 2016-02-12 20:09:15
Pawel swoją przygodę z Frigo w Radomsku zaczął od testowania smaku lodów. Potem szybko został kierownikiem zmiany, chociaz wiele osób wiedziało co robił krótko po zatrudnieniu, więc nie ma w tym Frigo takiego donoszenia jak tu niektórzy piszą.
Dasc 2016-04-27 10:54:17
Jak nazywa się ta czarna w okularach co siedzi w okienku u P.J na zmianie
Radomszczanin 2016-04-28 20:28:45
Nie ma ogłoszeń o pracę na portalach, bo firma nie chce wydawać sporych pieniędzy na publikowanie ogłoszeń. Wcale nie chodzi o to, że tam nie ma przemiału ludzi - bo jest. Niby dlaczego coraz większa armia Ukraińców zaczęła pracować w Radomsku? Bo mało kto w tej okolicy za te pieniądze w tych warunkach chce pracować. I czemu nawet program poleceń osób do pracy nie działa?... Bo są lepsze firmy z lepszą płacą w okolicy. Taka jest niestety prawda.
1
Radomszczanin 2016-05-25 00:43:18
Może jeszcze na pracuj.pl? :)
Może zatem doprecyzuję - nie ma na liczących się portalach, bo firmie szkoda kasy na ogłoszenia - lepiej kazać dziewczynom z kadr jeździć po okolicy i obklejać słupy ogłoszeniowe. Wydaje się, że wiesz, coś na ten temat. Prawda? (na odległość w Twoim poście śmierdzi kimś z Frigo).
kkk 2016-07-30 15:24:12
Chciałbyś wiedzieć heh. Ona jest nasza:P
fi 2016-08-03 22:47:34
Takie przypadki molestowania to się zgłasza do Prokuratury na to jest paragraf.
Arek 2016-09-28 13:46:51
To już bym rozmawiał na ten temat na rozmowie kwalifikacyjnej.
ktos 2016-10-03 23:15:56
Zamiast czekac na ogłoszenie warto może po prostu wysłać CV? Albo przyniesc osobiscie?
se 2016-10-04 09:40:35
a na jakie stanowisko aplikujesz? teraz widzę oferta jest na taką posadę jak magazynie operator wózka widłowego
Zostaw swoją opinię o Frigo Logistics Sp. z o.o. - Żnin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frigo Logistics Sp. z o.o.