brak logo

Welding Alloys Polska Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Welding Alloys Polska Sp. z o.o.

palnik 2017-04-12 21:09
przedstawiciel handlowy, inżynier sprzedaży, specjalista ds. technicznych, technolog, czy jest w ogóle szansa się dostać i na co można liczyć?
Paweł 2017-04-26 16:22
Wiem, że obecnie szukają inżynierów sprzedaży, są jakieś nowe porządki .....ale na tą chwilę pozytywne
Orzeł 2017-04-26 16:26
Tak jest ! - jest nowa miotła - nowe zmiany ale zgadzam się z "Pawel" - szukają inżynierów sprzedaży ...
3
Kazik 2017-04-27 18:11
Witam,
ale czy nowa miotła to nowe (lepsze) zmiany ? Czy możecie coś więcej powiedzieć o stanowisku inżyniera sprzedaży. Warunki pracy, narzędzia, wynagrodzenie, premia. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Orzeł 2017-05-08 08:08
Najlepiej spytać bezpośrednio w firmie ....
1
Takie są fakty 2017-05-12 23:00
Poczekaj trochę, bo chyba niedługo nie będzie kogo pytać. Chyba zamykają bajzel, cieniasy z panienkami .
Więcej bab niż inżynierów. Czyli bajzel (lub inna nazwa tego przybytku dla facetów). Na jednego spawacza przypada czterech nierobów w biurze. Ale one dzielnie pracują...
4
harnaś 2017-05-12 23:06
Czyli zwolnienia czy jakieś gruntowne zmiany w firmie?? Czy kondycja firmy jest w ogóle dobra?
edek z fabryki kredek 2017-05-14 00:23
Durna Hanka pisze i tu i na Famurze, kobito nieźle walnięta jesteś
1
Odpowiadający 2017-05-22 15:39
Po pierwsze nie zamykają firmy! - Takie są fakty pisze bzdury jakich mało, ktoś mu na odcisk nadepnął i wylewa żale
Po drugie zwolnień nie ma - chyba, że ktoś jest nierobem albo nie zna podstaw Excela
Po trzecie kondycja jest dobra, jak wszędzie raz lepiej raz gorzej zależy od podejścia
Po czwarte zmiany tylko rozwojowe
Jan Sebastian 2017-06-12 16:19
Buhahahahahahaha
1
freZ 2017-06-13 12:53
Byłem na rozmowie ido działu technicznego. Porażka !!!! brak kompetentnych pracowników !! prezes całkowicie oderwany od rzeczywistości i realiów rynku . Na produkcji max 3-5 osób. w biurze chyba 10 osób. Brak zamówień, brak dobrego zarządzania, generalnie to chyba do zamknięcia firemka
1
obco 2017-06-13 12:56
pusto ......głucho........
@fakt 2017-06-13 13:03
to fakt ...............firma zatrudnia 15 osób, gdzie gdzie połowa to KIEROWNICY.
W administracji pracują 4 kobiety ( Finansowa, Księgowa, Kadrowa, Sekretarka ) które księgują 53 dokumenty w miesiącu
1
bROG 2017-06-13 13:23
słyszałem że obecnie panuje w firmie partyzantka. kto ma donośniejszy głos to rządzi. Brak pomysłu na biznes i rozwój. słyszałem że wszyscy ( starzy ) pracownicy oczekują na zamknięcie hali
1
pucio 2017-06-22 22:26
jedna z fajniejszych firm w jakich pracowałem
ale załoga była super wtedy
nie wiem jak obecnie tam wygląda
Past 2017-06-24 02:23
To już nie ta bajka... firma sięga dna.... to co kiedyś potrafili obecnie jest "chyba nie damy rady" ... przykre..
1
stroz 2017-06-25 22:51
Ci kolesie z biuro są fajne chłopaki. Tylko szkoda że żadnego doświadczenia !!!! staż pracy to max 2-3 lata............ niektórzy dopiero skończyli jakieś szkoły......... szkoda firmy
challa 2017-06-26 17:07
raczej na warsztacie brak nowości , roboty , zamówień itp................... wszystko się powoli sypie. jakiś znowu kilka osób odeszło a na prawdę chcieli coś zrobić zmienić itd
Kristin 2017-06-28 23:11
Podobno pracownicy którzy odeszli to założyli konkurencyjną firmę. Czy ktoś wie jak się nazywa, co robią itd. Może warto tam spróbować poszukać pracy? Wiecie coś?
1
konku 2017-06-29 14:11
ta sama robota czyli usługi, napawanie itp. na necie se poszukaj.
Tomek 2017-06-29 15:25
Cześć,

słyszałem raczej negatywne opinie o tej konkurencyjnej firmie. podobno odeszli z firmy w dziwnych okolicznościach (kręcili zlecenie na boku). Jeśli chodzi o ich jakość to nie będę się wypowiadał, bo nie wiem.

Pozdrawiam.
Bolek 2017-06-30 08:18
Widać, że nie masz pojęcia co się dzieje w firmie ....
Odeszli ??? hmm..... - raczej nie ,
chcieli coś zrobić hmm.... - a niby co ?
stażik 2017-07-21 01:36
Nie nie - oni jak sama nazwa wskazuje zajmowali sie logopedią ...
... wszystko szło na boku do garażu a teraz mamy tego skutki.
Firma ledwo funkcjonuje (chyba tylko na kredyt) bo na hali hula wiatr - aż dziw bierze że to się jeszcze jakoś kręci.
4
dyzio chyżo 2017-07-22 00:33
warto było pracować w tej firmie jakiś czas temu ale gdy był pierwszy prezes
jego zastępca do tego jedyny prawdziwy sprzedawca kierownik hali konstruktor kadrowa i pewna załoga z hali ... nie wypada nazwiskami sypać
super czasy można było sie wiele nauczyć co teraz procentuje
biurowi posiadali wiedzę znajomość branży byli dogadani atmosfera była dobra
dobrze sie pracowało można było też dobrze zarobić
wszystko było dobrze warunki pracy dobre

była praca były zlecenia była sprzedaż byli pracownicy
spawacze-biuro wszystko działało
to było prawdziwe WA
cóż
było minęło
ale watro było

a to że ktoś teraz ma podobna firmę to znaczy że jednak mają wiedzę znajomość tematu
i potrafią





8
chiżo dysio 2017-08-03 10:30
lekarz dyzio logopeda sie odezwal - jedyny prawdziwy hahahahahahaha!
byli dogadani - oj tak (głównie między sobą i z pseudo dystrybucja)!
można było też dobrze zarobić - oj tak tak (głównie na boku)!
warto było gdy był pierwszy prezes - napewno zdecydowanie bo nie widział lub nie chciał widzieć co się dzieje wiec hulaj dusza, na cudzym garnuszku sie robiło pod siebie to teraz mamy tego skutki!
tak czy inaczej trza brac nogi za pas póki czas bo tego już raczej dużo nie zostało!
2
Bajka 2017-08-04 12:42
też maiłem "przyjemność" - skąd oni go wytrzasneli???
to raczej chyba jakiś żart ....
1
Bird 2017-08-05 22:33
Łomajngad. A cóż to za firma? Ciągłe narzekanie na poprzedni zarząd, którego już dawno NIE MA. Wszyscy wiemy, że stara ekipa zbudowała markę, nową halę i kupiła maszyny. Starzy odeszli (bo chcieli odejść ?, może chcieli i co z tego) i nowa, SILNA ekipa sobie nie radzi... No to co zrobić? Zbudować nową halę? Zatrudnić nowych, lepszych spawaczy? Kupić nowe maszyny? Wymyślić nowy pomysł na biznes?
NIE!!!!
Trzeba za wszystkie niepowodzenia obarczyć starą ekipę. Tę która budowała i rozwijała.
No i oczywiście konkurencję. A pieniądze i zamówienia popłyną strumieniem.
Jak wam nie "staje" , to się nie dziwcie, że wasza żona się puszcza...
Dobrej nocy tym którym nie staje...
Ocena: Niedostateczny
4
Lolek i Bolek 2017-08-19 17:15
Ha ha a tobie staje ?
Nie rozumiem chcesz pomóc aby im stanol ?
Czy ....
Chcesz ich żon ?
Po co to maglowanie starej ekipy ?
Niedługo to pomnik im wystawicie !
Proponuję aby stara i nowa ekipa skupiła się na pracy ......
I cały czas nie rozumiem stara ekipa - ok 80 % pracowników w WA polska pracuję cały czas ....
.......
Sami na siebie piszecie, czy co ?

2
Ptak tylko skrzydeł mu brak 2017-08-20 08:44
Bird - to chyba ptak ?
A jak nazywal sie pierwszy król WA ?
Wiemy wszyscy że pierwszy prezes nie był królem !
1
cyc 2017-08-20 08:48
Z kim miałeś przyjemność?
Bo chyba o inny prezesach mowa !
1
NIK 2017-08-24 08:51
to już jest koniec .......... brak pomysłów , brak strategii, brak rozwoju. Firma przespała swoją szansę . Obecnie jest najgorsza ekipa od 10 lat, tylko patrzeć jak firma pójdzie pod młotek
1
salami 2017-08-26 17:57
Proszę przeczytaj co piszesz.
Następnie znajdz dużą białą ścianę.
I mocno przy..... głową !!!
Dosłownie bez mózgu !!!
Hanna 2017-08-31 15:50
@NIK dlaczego tak uważasz? Może to chwilowy kryzys w firmie? Czy pracujesz w Welding Alloys Polska Sp. z o.o. obecnie? Czy tak zawsze to wyglądało? Taka informacja będzie pomocna dla nowo zatrudniających się osób w firmie.
1
NIK 2017-09-11 11:06
Pracuje w firmie 12 lat. obecna ekipa to najgorszy skład, przezylem 3 prezesow i stan dzisiejszy to totalna porazka . Najgorsza ekipa od lat. Najlepiej umowic sie i pogadac . Roboty za duzo tu nie ma
1
NIK2 2017-09-19 15:41
To weź się zwolnij jak tak tam ci źle
9
NIK20 2017-09-19 15:42
To weź się zwolnij jak tak tam ci źle
9
Yo Man 2017-09-21 01:23
jak w kabarecie narzekamy ale siedzimy;)
Hanna 2017-09-21 09:59
@NIK czy możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Dlaczego uważasz, że to najgorszy skład? @Yo Man czy pracujesz w Welding Alloys Polska Sp. z o.o.? Co możesz powiedzieć o pracy w firmie?
1
Hmm 2017-09-22 15:52
A może Pani osobiście sprawdzi ?
Jak funkcjonuje rozpadająca się firma ..............
1
samochodzikdlakażdegoinżyniera 2017-09-22 21:02
Mylisz się Tomciu, głupoty Ci naopowiadali, ponieważ nie znali faktów od podstaw a tylko z opowiadań " dobrych ludzi". Ci pracownicy ( inżynierowie), którzy byli zmuszeni aby odejść to byli filarem tej Firmy, trzonem głównym a ówczesny Pan Prezes założyciel, pod koniec swoich rządów, grabił ile wlezie, gnoił spawalników, stał murem za " kolesiami". Odbiło się to w końcu na kondycji firmy . Stan taki przejął jego ambitny następca, który miał przechlapane aby wyciagać z takiego gnoju zapuszczoną firmę.
Obecnie należy wykaraskać się z dołka, czego z całego serca życzę całej załodze trzymając kciuki za obecnego Prezesa . Obecnie firma jest na dobrej ale na trudnej drodze do sukcesu.
3
Allah 2017-09-23 00:56
Drugi Prezes.... Hmmm, ambitny następca.... hmmm. Buhahahahah... Ambitnego następce który miał przechlapane... wyp... bo kręcił wały na boku. Zresztą jego wywalali z każdej firmy bo gość patrzy tylko w swój portfel. Niestety w tej firmie ktokolwiek się pojawi wyżej zaczyna uprawiać prywatę. Pan Nowy Prezes to zwykły ojszyczy ... murek który nie ma pojęcia o zarządzaniu, z resztą to tylko figurant ;) A Pan Panie Samochodzik to chyba kolega, co nie?? Fakt muszę się z Tobą zgodzić w jednym, Ci byli pracownicy co odeszli, to takie same wałkarze co szacowny następca "drugi Król - prezes". Pozdrawiam
1
Hanna 2017-09-29 14:38
Proszę wszystkich o pozostawianie na forum merytorycznych opinii o pracy w firmie Welding Alloys Polska Sp. z o.o. @WSW czy długo pracujesz w firmie? Powiesz coś o warunkach pracy? Z czego jesteś najbardziej niezadowolony? Pamiętaj, że nie możesz nikogo obrażać na forum. Zapoznaj się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin zanim pozostawisz post.
1
Teresa 2017-09-29 23:11
Dzielujemy Pani !
1
prosze 2017-09-29 23:14
Dziekujemy
1
ZeD 2017-10-01 19:41
Ale co, prawda w oczy kole, a Hanna to w Go Work pracuje czy jak, jakby się nie zgadzało z regulaminem to dawno by usunęli. Raczej widzę że szperacz i kapuś firmowy..;)
WSW 2017-10-02 11:21
Tutaj są same merytoryczne uwagi.
Pracuje w WAP wiele lat. Warunki pracy zgodne z min wymogami kodeksu pacy. Najbardziej niezadowolony jestem z kadry wyższego szczebla. Nikogo nie obrażam. chyba dałem wszystkie odp Hanna. Jeżeli będą zmiany w firmie na lepsze to pierwszy TUTAJ napisze. Teraz byle do grudnia . Wigilja firmowa, opłatek oklaski
1
Też pracownik WA 2017-10-03 12:44
Widziałem taki film na You Tube:
Zmienił się prezes w firmie, zrobił spotkanie z załogą i mówi:
-Witam, jestem nowym prezesem, wprowadzam nowe zasady pracy:
Poniedziałek – odpoczywamy po weekendzie
Wtorek – przygotowujemy się do pracy
Środa – pracujemy
Czwartek – odpoczywamy po pracy
Piątek – przygotowujemy się do weekendu
Czy są jakieś pytania?
Wstaje Kowalski i pyta
-A długo będziemy tak zap…..lać.

Widzę że większość piszących posty na tym forum to chyba rodzinka Kowalskiego????
Hanna 2017-10-04 17:23
@ZeD nie jestem pracownikiem firmy Welding Alloys Polska Sp. z o.o. Jestem moderatorem forum GoWork.pl i jestem tu, aby pomóc w uzyskaniu informacji na temat pracy w firmie. @WSW dziękuję za Twoją odpowiedź. @Też pracownik WA czy powiesz jakie masz doświadczenia związane z pracą w firmie?
Moderator 2017-10-05 11:47
Czytając te komentarze, myślę sobie że w firmie gdzie jest ŻLE to piszą ŹLE !! a tych klika pozytywnych komentarzy to piszą ludki przyspawane do stołków w WAP, których cięzko oderwać. Próbują zamazać obraz szarej smutnej rzeczywistości
1
MIGMAG 2017-10-09 12:32
Nasz grajdołek to raptem 15 osób , roboty za wiele nie ma, atmosfera słaba, opinie czytacie i sami widzicie że coś jest na rzeczy, szara smutna firemka
Zostaw swoją opinię o Welding Alloys Polska Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Welding Alloys Polska Sp. z o.o.