brak logo

Welding Alloys Polska Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Welding Alloys Polska Sp. z o.o.

obecny 2016-03-10 23:35
pensje obniżone kamerki założone lymuzyna nowa jest
nowi fachowcy ciemne burki ale cóż
nowe podejście otwarta głowa szkoda ze zleceń brak
2
chachacha 2016-03-11 21:59
Baśnie z krainy mchu i paproci. Dobre teksty do kabaretu.
obecny bis 2016-03-14 00:17
widzę że kamerki mocno przeszkadzają paru "pracownikom", ciekawe dlaczego?
Nie martwcie się - nowe systemy reagują na ruch więc jesteście bezpieczni!
Ciężko zrozumieć że opierd..... się po kątach sami nie pomagacie? ale do krytyki i narzakań to pierwsi ....
3
nieobecny 2016-03-25 12:23
ty obecny to chyba pierwszy miglanc jesteś.
Hala jeszcze tak nigdy nie była obłożona robotą ale widocznie dla ciebie nic nie ma do zrobienia - trudno jak sie ma dwie lewe rece to zostaje tylko narzekac, krytykowac i może jeszcze hale pozamiatać. Na nic więcej cie nie stac.
1
lolek 2016-07-13 00:51
nowe finansowe wytyczne normalnie szał
kiedyś to była firma...
Reali 2016-07-25 19:08
Rozmowa kwalifikacyjna:
P: Czy wie Pan czym zajmuje się firma?
O : Nie.
P: Czy zna się Pan na materiałach spawalniczych?
O: Nie.
P: Czy zna Pan rynek i klientów naszej firmy?
O: Nie
P: Niestety, ale nie mamy dla Pana żadnej propozycji. Funkcja prezesa jest już zajęta :-)
4
sebcio 2016-08-19 16:40
szukaja ludzi do działu sprzedaży. Warto skłądac CV ?? jak syutuacja w firmie
Realmen 2016-10-12 21:48
Dno. Albo gorzej, już od spodu dna ktoś puka. Jakaś masakra. Z kim tam rozmawiać. Ciemnogród. Tylko szyld mają międzynarodowy a w środku pajace i zero wiadomości. Uciekać, uciekać, uciekać !!!
5
Georg 2016-10-13 16:24
Bardzo słaba, nie warto, premie tylko w teorii
bieniek 2016-10-16 12:21
@Georg ale jak to "tylko w teorii"? To nie ma jakiejś oficjalnej informacji na temat tego, jak są one wypłacane (za co) i wtedy każdy zwyczajnie wie, czy w tym miesiącu da radę?
1
bolo 2016-10-25 21:54
Co ty pie...sz. Jakiej ogólnej informacji? Nawet najlepszy regulamin nie da rady jak zakłamany buc przy sterze będzie kombinował. W biurze ludzi tyle że przejść nie można bo tłok. Na warsztacie wiatr hula. Sami nieudacznicy na stanowiskach (od samej góry). I jak tu premia, skoro trza opłacić dwór ? Chocbyś harował jak wół to nic z tego. Harcerzyki się bawią zapałkami, jak długo jeszcze.
3
Stalin 2016-12-13 21:30
Hura!!! I do przodu. Zarząd ma się dobrze. Reszta do roboty zasuwać bo zabiorę wam narzędzia pracy. Gołymi łapami będziecie na nas robić. A jak nie to w kajdany. Mordy w kubeł i do roboty.
7
esej 2017-02-14 10:31
Witam
Mam pytanie: jak kształtują się zarobki handlowców?
Marcopolo 2017-03-05 14:15
Witam,
interesują mnie opinie na temat pracy na stanowisku Inżyniera Sprzedaży. Jaki jest wymiar godzin, narzędzia pracy, wynagrodzenie oraz jaki rodzaj premii. Jaka jest ogólna atmosfera w pracy. Z góry dziękuję za opinie.
bobo 2017-03-09 22:25
czytasz co tu pisze ?

co chcesz sprzedawać i komu
ta firma była kiedyś extra
obecnie szukaj gdzie indziej
6
Marcopolo 2017-03-09 23:35
Pytam ponieważ firma jest rozpoznawalna na rynku spawalniczym a mam spore doświadczenie w branży spawalniczej . Stąd moje pytanie czy warto zastanowić się nad tą firmą .
Heniek 2017-03-14 19:05
podobno jest nieźle. kilka tys można spokojnie zebrać na koniec miesiąca
Marcopolo 2017-03-14 20:29
Dzięki za opinie, czyli tak jak w każdej firmie są plusy i minusy. Branża spawalnicza jest w ciągłym rozwoju to i firmy z tym związane się rozwijają.
emebem 2017-03-16 20:27
co tam słychać ciekawego w firmie ?
jakieś atrakcje zmiany coś ważnego ?
7
Jan Niezbędny 2017-03-22 13:39
Frustracji którym nie staje.....
4
palnik 2017-04-11 21:24
Witam,
coś się dzieje ciekawego w firmie, jakieś zmiany, przyjęcia, zwolnienia?
Hanna 2017-04-12 09:58
@palnik, zastanawiasz się nad aplikowaniem? Jakie stanowisko Cię interesuje?
palnik 2017-04-12 21:09
przedstawiciel handlowy, inżynier sprzedaży, specjalista ds. technicznych, technolog, czy jest w ogóle szansa się dostać i na co można liczyć?
Paweł 2017-04-26 16:22
Wiem, że obecnie szukają inżynierów sprzedaży, są jakieś nowe porządki .....ale na tą chwilę pozytywne
Orzeł 2017-04-26 16:26
Tak jest ! - jest nowa miotła - nowe zmiany ale zgadzam się z "Pawel" - szukają inżynierów sprzedaży ...
3
Kazik 2017-04-27 18:11
Witam,
ale czy nowa miotła to nowe (lepsze) zmiany ? Czy możecie coś więcej powiedzieć o stanowisku inżyniera sprzedaży. Warunki pracy, narzędzia, wynagrodzenie, premia. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Orzeł 2017-05-08 08:08
Najlepiej spytać bezpośrednio w firmie ....
1
Takie są fakty 2017-05-12 23:00
Poczekaj trochę, bo chyba niedługo nie będzie kogo pytać. Chyba zamykają bajzel, cieniasy z panienkami .
Więcej bab niż inżynierów. Czyli bajzel (lub inna nazwa tego przybytku dla facetów). Na jednego spawacza przypada czterech nierobów w biurze. Ale one dzielnie pracują...
4
harnaś 2017-05-12 23:06
Czyli zwolnienia czy jakieś gruntowne zmiany w firmie?? Czy kondycja firmy jest w ogóle dobra?
edek z fabryki kredek 2017-05-14 00:23
Durna Hanka pisze i tu i na Famurze, kobito nieźle walnięta jesteś
1
Odpowiadający 2017-05-22 15:39
Po pierwsze nie zamykają firmy! - Takie są fakty pisze bzdury jakich mało, ktoś mu na odcisk nadepnął i wylewa żale
Po drugie zwolnień nie ma - chyba, że ktoś jest nierobem albo nie zna podstaw Excela
Po trzecie kondycja jest dobra, jak wszędzie raz lepiej raz gorzej zależy od podejścia
Po czwarte zmiany tylko rozwojowe
Jan Sebastian 2017-06-12 16:19
Buhahahahahahaha
1
freZ 2017-06-13 12:53
Byłem na rozmowie ido działu technicznego. Porażka !!!! brak kompetentnych pracowników !! prezes całkowicie oderwany od rzeczywistości i realiów rynku . Na produkcji max 3-5 osób. w biurze chyba 10 osób. Brak zamówień, brak dobrego zarządzania, generalnie to chyba do zamknięcia firemka
obco 2017-06-13 12:56
pusto ......głucho........
@fakt 2017-06-13 13:03
to fakt ...............firma zatrudnia 15 osób, gdzie gdzie połowa to KIEROWNICY.
W administracji pracują 4 kobiety ( Finansowa, Księgowa, Kadrowa, Sekretarka ) które księgują 53 dokumenty w miesiącu
bROG 2017-06-13 13:23
słyszałem że obecnie panuje w firmie partyzantka. kto ma donośniejszy głos to rządzi. Brak pomysłu na biznes i rozwój. słyszałem że wszyscy ( starzy ) pracownicy oczekują na zamknięcie hali
1
pucio 2017-06-22 22:26
jedna z fajniejszych firm w jakich pracowałem
ale załoga była super wtedy
nie wiem jak obecnie tam wygląda
Past 2017-06-24 02:23
To już nie ta bajka... firma sięga dna.... to co kiedyś potrafili obecnie jest "chyba nie damy rady" ... przykre..
1
stroz 2017-06-25 22:51
Ci kolesie z biuro są fajne chłopaki. Tylko szkoda że żadnego doświadczenia !!!! staż pracy to max 2-3 lata............ niektórzy dopiero skończyli jakieś szkoły......... szkoda firmy
challa 2017-06-26 17:07
raczej na warsztacie brak nowości , roboty , zamówień itp................... wszystko się powoli sypie. jakiś znowu kilka osób odeszło a na prawdę chcieli coś zrobić zmienić itd
Kristin 2017-06-28 23:11
Podobno pracownicy którzy odeszli to założyli konkurencyjną firmę. Czy ktoś wie jak się nazywa, co robią itd. Może warto tam spróbować poszukać pracy? Wiecie coś?
konku 2017-06-29 14:11
ta sama robota czyli usługi, napawanie itp. na necie se poszukaj.
Tomek 2017-06-29 15:25
Cześć,

słyszałem raczej negatywne opinie o tej konkurencyjnej firmie. podobno odeszli z firmy w dziwnych okolicznościach (kręcili zlecenie na boku). Jeśli chodzi o ich jakość to nie będę się wypowiadał, bo nie wiem.

Pozdrawiam.
Bolek 2017-06-30 08:18
Widać, że nie masz pojęcia co się dzieje w firmie ....
Odeszli ??? hmm..... - raczej nie ,
chcieli coś zrobić hmm.... - a niby co ?
stażik 2017-07-21 01:36
Nie nie - oni jak sama nazwa wskazuje zajmowali sie logopedią ...
... wszystko szło na boku do garażu a teraz mamy tego skutki.
Firma ledwo funkcjonuje (chyba tylko na kredyt) bo na hali hula wiatr - aż dziw bierze że to się jeszcze jakoś kręci.
3
dyzio chyżo 2017-07-22 00:33
warto było pracować w tej firmie jakiś czas temu ale gdy był pierwszy prezes
jego zastępca do tego jedyny prawdziwy sprzedawca kierownik hali konstruktor kadrowa i pewna załoga z hali ... nie wypada nazwiskami sypać
super czasy można było sie wiele nauczyć co teraz procentuje
biurowi posiadali wiedzę znajomość branży byli dogadani atmosfera była dobra
dobrze sie pracowało można było też dobrze zarobić
wszystko było dobrze warunki pracy dobre

była praca były zlecenia była sprzedaż byli pracownicy
spawacze-biuro wszystko działało
to było prawdziwe WA
cóż
było minęło
ale watro było

a to że ktoś teraz ma podobna firmę to znaczy że jednak mają wiedzę znajomość tematu
i potrafią





5
chiżo dysio 2017-08-03 10:30
lekarz dyzio logopeda sie odezwal - jedyny prawdziwy hahahahahahaha!
byli dogadani - oj tak (głównie między sobą i z pseudo dystrybucja)!
można było też dobrze zarobić - oj tak tak (głównie na boku)!
warto było gdy był pierwszy prezes - napewno zdecydowanie bo nie widział lub nie chciał widzieć co się dzieje wiec hulaj dusza, na cudzym garnuszku sie robiło pod siebie to teraz mamy tego skutki!
tak czy inaczej trza brac nogi za pas póki czas bo tego już raczej dużo nie zostało!
1
Bajka 2017-08-04 12:42
też maiłem "przyjemność" - skąd oni go wytrzasneli???
to raczej chyba jakiś żart ....
1
Bird 2017-08-05 22:33
Łomajngad. A cóż to za firma? Ciągłe narzekanie na poprzedni zarząd, którego już dawno NIE MA. Wszyscy wiemy, że stara ekipa zbudowała markę, nową halę i kupiła maszyny. Starzy odeszli (bo chcieli odejść ?, może chcieli i co z tego) i nowa, SILNA ekipa sobie nie radzi... No to co zrobić? Zbudować nową halę? Zatrudnić nowych, lepszych spawaczy? Kupić nowe maszyny? Wymyślić nowy pomysł na biznes?
NIE!!!!
Trzeba za wszystkie niepowodzenia obarczyć starą ekipę. Tę która budowała i rozwijała.
No i oczywiście konkurencję. A pieniądze i zamówienia popłyną strumieniem.
Jak wam nie "staje" , to się nie dziwcie, że wasza żona się puszcza...
Dobrej nocy tym którym nie staje...
Ocena: Niedostateczny
1
Hiob 2017-08-19 01:15
Po prostu straszna kupa
1
Zostaw swoją opinię o Welding Alloys Polska Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Welding Alloys Polska Sp. z o.o.