brak logo

Ecojura Sp. z o.o.

Częstochowa

Opinie o Ecojura Sp. z o.o.

Tom 2011-03-29 02:00:11
zastanawia mnie jedno- czy dla tej firmy najważniejszym atutem jest miejsce zamieszkania? czego oni właściwie wymagają od osób aplikujących do niej? Bo wykształcenie/doświadczenie chyba przegrywa w starciu z miejscem zamieszkanie (kawałek od częstochowy). Chyba nie wiedzą tam czego właściwie chcą.
1
Adam 2011-03-29 02:30:24
Czy ta firma jest producentem kolektorów tzn. ma fabrykę w polsce etc. czy jest to typowa firemka handlowa sprzedająca jakiś shit produkowany na dalekim wschodzie w "swojej" fabryce na tajwanie??
anonim 2011-09-02 02:41:59
Adam - 2011-03-29 02:30:24

Czy ta firma jest producentem kolektorów tzn. ma fabrykę w polsce etc. czy jest to typowa firemka handlowa sprzedająca jakiś shit produkowany na dalekim wschodzie w \
To ja dodam jeszcze swoje pytania: 1. Ile można tam zarobić na stanowisku: doradca techniczno-handlowy? 2. Jak tam traktują pracowników? 3. Jaki mają model sprzedaży (B2B czy czystej wody akwizycja dla klienta indywidualnego -coś a-la garnki Zepter) 4. Jak wygląda sprawa z samochodami -czy są udostępnione czy np. 1 pojazd na 2-3 handlowców? 5. Czy oni są producentami tych paneli czy to firma handlowo-usługowa a produkcja jest daleko na wschodzie? 6. Jakiej jakości jest to produkt -czy klienci reklamują czy sa zadowoleni? Proszę o odpowiedzi byłych i aktualnych pracowników. Z góry dziękuję za opinie.
ja 2014-02-24 22:26:57
Pracowałem tam i jedno wam powiem wole zbierać puszki niż tam wrócić.
1
dsdsd 2014-04-17 10:36:30
Nie polecam kolektorów ecojura kolektory są nieszczelne oraz firma montująca nie zna sie na tym co robią.
były 2014-05-28 15:45:03
jak się tam pracuje.... a tak, ze po 3 miesiącach (jak cię oczywiście nie zwolnią) odechciewa ci się roboty, a potem (jak cię już zwolnią, a to bardziej niż pewne) to żadna siła cię nie zmusi żeby tam znów pracować. Ci co tam pracują robią to dla tego, że nie mają innego wyjścia!

P.S.
Co do produktów to pytać tylko o austryjacki kolektor płaski, chyba flash się nazywał
hehe 2015-03-12 00:34:30
Hehe cała prawda, u nas na wsi z kolektorów tych wypadały szyby (na ziemię) poniewaz topiła się obudowa !!! Sporo osób się przewija przez tą firmę, wielu znałem, ktorzy tam pracowali ale dali sobie spokój. A jak ktoś się sam zwalnia to szef mowi pozostałym pracownikom, że to on ich zwolnił, bo np nie radzili sobie :) Na początek może taka praca być, zawsze to jakieś doświadczenie, ale rozwinąć się tam nie rozwiniesz, chyba że w nieodpowiednim kierunku.
były pracownik 2015-12-17 09:37:32
Sporo osób? Stała kadra to kiedyś koło 20 osób teraz to 5ciu pracowników i reszta to stażyści (tez z 4-5 osób). Cytat: "wydaje mi się, że jak na tak dużą firmę to nie jest to wielka niespodzianka że jest taka duża rotacja" - To jest duża firma?!? 10 osób (każda z nich pełni dodatkowe funkcje po kolegach których zwolniono) to chyba mikroprzedsiębiorstwo;)

Atmosfera jest tam taka, że nie wiadomo kiedy firma się zwinie bo albo nie mają roboty albo jakieś montaże na przetrwanie.

Mnie się pracowało dobrze, ale co tydzień się człowiek bał, że zostanie zwolniony - kasa marna niestety była, a "dodatki" nieopodatkowane. No ale jak ja pracowąłem to był (pare lat temu) złoty okres tej firmy. Teraz to już zupełnie inna ecojura hehehe
były pracownik 2016-01-07 09:07:20
Kolektory słoneczne odchodzą w zapomnienie, teraz zaczyna się inwestowanie w PV. No ale niestety polskie prawo w tej kwestii jest kulawe i zwykły Kowalski ma problem z tym żeby taka inwestycja się zwróciła w rozsądnym czasie (do 10 lat).

Niestety jak na firmę, która istnieje na rynku OZE od długiego czasu i była jedną z bardziej ogarniętych firm w Polsce jeśli chodzi o OZE to raczaj widać tam regres a nie progres. Ludzie, którzy tam pracowali wypowiadają się dobrze o atmosferze pracy, wiadomo nie zawsze jest przyjemnie ale ogólnie było ok. Ja mam podobne wspomnienia. Co do wynagrodzenia to jak ktos zna sie na rzeczy to najniższej krajowej nie dostanie. No ale 1700-2000zł na rękę dla kogoś ogarniętego w tym biznesie to chyba nie za dużo. Niestety branża jest wąska i jeśli ktoś zajmuje się jedynie kolektorami to ma w tej chwili bardzo ciężko, lepiej chyba nie będzie jeśli PV nie ruszy z pełnym impetem.
były pracownik 2016-01-07 09:08:42
Kolektory słoneczne odchodzą w zapomnienie, teraz zaczyna się inwestowanie w PV. No ale niestety polskie prawo w tej kwestii jest kulawe i zwykły Kowalski ma problem z tym żeby taka inwestycja się zwróciła w rozsądnym czasie (do 10 lat).

Niestety jak na firmę, która istnieje na rynku OZE od długiego czasu i była jedną z bardziej ogarniętych firm w Polsce jeśli chodzi o OZE to raczaj widać tam regres a nie progres. Ludzie, którzy tam pracowali wypowiadają się dobrze o atmosferze pracy, wiadomo nie zawsze jest przyjemnie ale ogólnie było ok. Ja mam podobne wspomnienia. Co do wynagrodzenia to jak ktos zna sie na rzeczy to najniższej krajowej nie dostanie. No ale 1700-2000zł na rękę dla kogoś ogarniętego w tym biznesie to chyba nie za dużo. Niestety branża jest wąska i jeśli ktoś zajmuje się jedynie kolektorami to ma w tej chwili bardzo ciężko, lepiej chyba nie będzie jeśli PV nie ruszy z pełnym impetem.
Monter niezależny 2016-05-21 14:34:48
Nie interesują mnie rozgrywki personalne choć dobrze jest współpracować z tą sama osobą. Można mieć zawsze jakieś zastrzeżenia, wg mnie pan prezes trochę mija się z celem czyli rozwojem firmy - ale jedno wiem - zakładaliśmy kolektory w całych gminach i są to dobre kolektory - za nic nie polecam rurek bo to pomyłka w naszym klimacie ale płaskie 2,85 i flesze są super. Będą pracowały jeszcze co najmniej 30 lat na bank. Klienci zadowoleni niektórzy latem próbują i parzą herbatę wodą ze zbiornika bo ma prawie 90 stopni - to taka anegdota ale klientka opowiadała jak jej syn - 22 letni student - postanowił wykorzystywać gorąca wodę i parzyć herbatę i zioła :) :). Pozdrowienia dla pana Michała - już nie pracującego i kilku kolejnych handlowców - też już nie pracujących :) :). poniższa ocena dotyczy produktu i wczesnej współpracy - pan Michał i kilku po nim.
Monter niezależny 2016-05-21 14:40:50
he he to była końcówka dopłat 45% i widzę tu czarną robotę - nie wiem jakie i skąd masz gościu te kolektory ale może po prostu nie umiesz ich montować :) :)
były 2016-07-29 12:03:17
Ja nie montowałem kolektorów, zajmowałem się przetargami na duże inwestycje. A to jest prawdziwy zarobek dla takiej firmy. I byłem dobrym pracownikiem. Mój poprzedni post sprowadzał się do tego co widziałem wewnątrz firmy przez kilka lat. A zwolnienia i niskie zarobki były na porządku dziennym.

Porozmawiamy jak skończą się dotacje unijne w 2020 roku, czyli już niebawem. Jak polski rząd nie będzie z własnego budżetu dotował OZE to biznes nie będzie wyglądał już tak kolorowo.

@ana-kon-da
Szansa na rozwój jest wtedy jak sama uczysz się tego co ci jest w pracy potrzebne, szkolenia będą jak producent urządzeń dostarczanych do ecojury zrobi szkolenie za darmo, oczywiście będzie dotyczyło to jego asortymentu.

Zarobki na rękę na to stanowisko będą wahały się od 1600 do 2200zł. Chyba, że kandydat to jakiś wyjadacz z branży do wynegocjuje sobie z 400zł więcej ;)
emilek 2016-07-29 14:17:53
W sumie tacy dyspozytorzy międzynarodowi mogą liczyć na dość stabilne zatrudnienie i nawet na całkiem urozmaicone zarobki, bo w końcu oprócz stałej podstawy zawsze jest jeszcza szansa na jakieś premie w tym zakresie.
Zostaw swoją opinię o Ecojura Sp. z o.o. - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ecojura Sp. z o.o.