brak logo

Szczecińska Energetyka Cieplna Sp. z o.o. (SEC)

Szczecin

Opinie o Szczecińska Energetyka Cieplna Sp. z o.o. (SEC)

chuck_norris 2012-03-27 16:02:23
Ty chyba z marketingu jesteś.
Z takim betonem to się nigdzie nie spotkałem.
Masakra.
Płace są w miare ok. Ale bez przesady. kokosów nie płacą.
Duża ludzi, komunikacji żadnej. a decyzyjność na poziomie przedszkola.
alwareZ 2012-06-14 15:18:57
zeby sie dostać do pracy to trzeba mieć plecy, jak synalek prezesa jednej ze spoldzielni mieszkaniowych.
ponadto prezes z ukladu politycznego z SLD.
Wielkie G. Korporacja.
Ocieplacz 2012-07-18 15:02:06
Żeby się dostać do tej firmy to prawda trzeba mieć plecy,a jeśli chodzi o płace to pewnie pracownicy,którzy pracują tam długo mają o wiele mniejszą wypłatę,niż świeżo przyjęty młodzian,który zostaje na łamach gazety Ciepłownik okrzyknięty SPECJALISTĄ.Pytanie,tylko jakim specjalistą i po jakiej szkole.(pisze o umysłowych). Wiadomo że specjaliści to ci co tam zostawili swoje zdrowie i do tej pory pracują za marne pieniądze.Także nie rwijcie się do tej firmy,chyba że macie kogoś znajomego w niej.np:(Wujek mistrz,kierownik,rodzina).
A ta pani co tak chwali tą firmę to chyba pracuje od niedawna i na dzień dobry dostała 2500tyś na rękę,bo wielu długo pracujących pracowników nie zarabia nawet 2000tyś
tempomat 2012-09-11 11:59:08
Witam
Niestety muszę się zgodzić z przedmówcami.
Płace marne, wszyscy osrani ze szczęścia, szczycą się jakimiś gazelami biznesu - dajcie mi monopol - to zdobędę tygrysa biznesu.
Głupot i kłamstw (czyt. propaganda) słuchać się już nie da.
Obiecanki cacanki. Mam nadzieję, że wkrótce znajdę coś innego i spadam z tej firmy.
krisitne 2012-09-14 09:15:17
No no
widzę, że powoli się zbierają czarne chmury.
Ja powiem tylko tyle, że przepracowałam do tej pory ponad 10 lat.
Atmosfera stała się obecnie nie do zniesienia. Wszyscy tylko patrzą kiedy ich zwolnią, na prawdę dramat. A co do płac - niestety słabo.
Po ponad 10 latach pracy otrzymuje niecałe 1800 netto.
Jak żyć, jak żyć
2
precel 2012-10-27 13:25:26
ostatnio było porównanie w gazecie, ciepło mają najdroższe w Polsce i się pytam gdzie idze ta forsa
3
cieply zenek 2012-12-04 14:32:14
Jak to gdzie? do Niemców.
To już nie jest Szczecińska Energetyka Cieplna tylko Niemiecka Energetyka Cieplna. Prezes (usunięte przez administratora) na potęgę.
Wprowadza jakieś durne open spacy. Na ślepo robi, bo zachód wie lepiej co dla nas dobre. Zastawiam się tylko, do jakiego poziomu debilizmu dobijemy zanim się to skończy.
wale na to ciepło 2013-01-15 12:05:56
Od jakiegoś czasu czytam te opinie i nie mogę się z nimi nie zgodzić.
Praca w tej firmie od 2 lat to na prawdę koszmar. Poziom rozwoju osobistego w tej firmie można porównać do poziomu szkoły podstawowej. Kierownicy najmądrzejsi na świecie, a debile nawet entera nie potrafią nacisnąć. Szkoda, że w Szczecinie nie ma pracy, bo dawno bym już stąd się zerwał. Czas pracy w tej firmie uważam za stracony w 100 %. Do tego pensja w formie jałmużny. Masakra.
Ciekawe kiedy pozbędą się prezesa (usunięte przez administratora). :D. Mam nadzieję, że już nie długo miasto się o niego upomni i go stąd zabiorą.
hybryda 2013-02-01 00:17:00
Właśnie kończę studia. Muszę się przeprowadzić do Szczecina. (miłość nie zna granic). Chciałem aplikować do tej firmy zwłaszcza, że skończyłem studia w tym kierunku. Chyba poszukam gdzie indziej....
Takie tam 2013-02-20 15:19:06
Hybryda - odradzam zgłaszać się do tej firmy. Wierz to jakaś masakra.
Rozwój żaden. Zasada ogólna: Nie odzywaj się, bo i tak nie masz racji. Rację ma zawsze kierownik i dyrektor. I nie waż się podsuwać jakiekolwiek pomysły. Nie ma sensu.
Większy rozwój osobisty w tej firmie ma sprzątaczka.
Duśka 2013-02-22 07:53:45
witam wszystkich, czytam te opinie i uważam, że narzekacie na wszystko co się da, a jak Wam tak źle to czemu się nie zwolnicie? ciekawi mnie fakt, że nikt z tej firmy sam się nie zwolnił od kilku lat...
czy się stoi, czy się leży 2000 tys się należy. Te czasy już dawno minęły.
zgadzam jednak się z poprzednią opinią o prezesie W. uważam że jest kręci na maxa, porównanie Go wśród pracowników do szczurka jest idealnym okresleniem.
A kadra kierownicza ( o czym też już tu wspomniano i słusznie!)faktycznie nabrała siana w buty, manipulowani przez W. , sami nie potrafią już samodzielnie mysleć, złapali fuchę i będą się trzymać posadki bo ciepła....uważają że tego nie widać.... żałosne.
2
anty W 2013-04-26 09:36:58
Gdyby w zdechłym Szczecinie była praca (normalna), to wierz mi że firma świeciła by pustkami. Skoro średnia wieku w firmie to ok 55 lat, to kto ma się zwolnić? 60 latek? i gdzie on pójdzie?
Ja generalnie też nie lubię narzekania, ale obecna sytuacja nie jest najkorzystniejsza. Już pomijam fakt braku rzetelnej informacji. Ogólnie zaczęli traktować nas przedmiotowo. I tyle. A już sam fakt podjęcia decyzji przez kogokolwiek z kierownictwa graniczy z cudem.
A co do młodych wilków kierowników to zgadzam się w 100%. Odmóżdżenie - to mało powiedziane.
Ale może czas przypomnieć miastu że zapomniało o swoim człowieku...
tylko czy to coś zmieni?
1
Maciej 2014-03-21 16:18:34
Czy ja wiem, słyszałem, że Szczecińska Energetyka Cieplna współpracuje z Akademią Morską w Szczecinie i biora studentów, ale niech to jeszcze ktoś potwierdzi.
kibic 2014-03-26 17:04:27
tam mają swój najbliższy punkt z którego mogą czerpać nowy narybek do pracy. Na pewno w jakiś sposób współpracują
Głowak 2014-04-18 09:40:21
W sumie dobry układ. Ale żeby to się nie kończyło tak, że studenciaki pracują gdzieś podając kawkę i myjąc kibelki bo historia zna takie przypadki.
molic 2014-04-18 21:16:40
Ze swoich praktyk wiem że w SEC-u myje się też kubki...ale po sobie. Pracownicy zajmują się praktykantami. W działach technicznych można się czegoś dowiedzieć, zobaczyć -pokazują węzły,ciepłownie i nauczyć. Widać, że firma rozkwita. Dużo inwestują w pracowników, sam uczestniczyłem w szkoleniu technicznym dla pracowników. Ciekawie było. Polecam. A, czytałem że podpisali umowę o współpracy z ZUT-em.
qwerty 2014-05-22 11:53:17
Firma rozkwita? Chyba tylko w marketingowej papce.
Nie chcę być złym prorokiem, ale mam czuja, że firma za 2-3 lata zostanie sprzedana.
Poza tym praca w sec-u to ogromna strata czasu.
qwerty 2014-06-18 11:31:57
A co się dzieję obecnie? Nikogo nie będę zwalniał (cyt. prezesika zakłamańca).
I co? Kolejne 2 osoby na bruk.
Ciekawe.
2
qwerty 2014-06-20 09:20:21
Na to pytanie odpowiedz zna tylko MM.
Raczej wersja 1.
Ale i to nie jest pewne.
Za to są kolejne nazwiska na liscie :D.
Wiec jak szukasz pracy sproboj :D.
Ale w takiej atmosferze ciezko sie pracuje. Tak po prostu zostajesz wezwany i good bye.
mrmrnick 2014-07-17 20:57:26
A tak w ogóle w tym roku to już cztery osoby zaliczyły bruk. Dobrze idzie Panie Prezesie MM. Jak wczasy w Turcji?
qwerty 2014-08-13 14:30:19
są już kolejni kandydaci. (Nikogo nie będziemy zwalniać-Panie MM - jest Pan zwykłym kłamcą).
endo 2014-08-18 17:46:41
Ja już pracę w tym ( usunięte przez administratora )mam za sobą na szczęście
sec "córka" 2014-08-24 11:43:33
witam pracuje w sec .... spółka córka od 8 lat nie zarabiam nawet 2000zl na ręke co jest skandalem przy obecnych kosztach życia. jak sec kupował naszą firmę pan M.M zobowiązał się że przyjrzy się zatrudnieniu płacą i będzie eldorado i że zainwestuje 2-3mln zl. minęło trochę czasu i wygląda to tak że jest jeszcze większa bieda i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak było a inwestowanie wygląda tak że mówią zróbcie to i to weźcie kredyt my (sec) wam pożerujemy i podniesiemy cenę ciepła od rozwój i przyszłość. trzeba uciekać do Niemca ale za odrę zapłaci grosze ale chociaż w euro a nie 1900zl i 7 dni w tyg pod tel. w czynie społecznym heh dobrobytu żeśmy doczekali odradzam pracę w tym syfi sam uciekam i nie polecam nikomu kto nie chce zostać niewolnikiem będącym cały rok pod tel. na skinienie palca za 1900zl
ytam 2014-08-27 14:17:56
Pan (usunięte przez administratora)kłamie na potęgę.
I doskonale o tym wie.
Ciekawe kiedy firma zostanie sprzedana? Ja daje rok.
Sprzedaż budynków - podniesie wartości firmy.
I do następcy.
turcja 2014-10-03 15:25:02
Przesadzacie. Nie jest tak że jak piszecie. Zarobki niezłe jak na warunki szczecińskie,praca stała. Grunt to dobrze się ustawić i zająć odpowiednią pozycję.
Pormon 2015-01-25 02:08:43
Wydaje mi się, że dosyć rzadko pojawiają się oferty pracy od nich. https://www.sec.com.pl/obsluga-klienta Jest co prawda obsługa klienta, ale o pracownikach czy kandydatach nikt nie myśli. Zastanawiam się czy można u nich liczyć na jakieś sensacyjnie wysokie zarobki i gdzie ewentualnie można znaleźć oferty pracy. dzIęki!
molic 2015-01-25 18:10:27
Myśli, myśli. Ostatnio były 2 ogłoszenia w prasie. Jak jesteś ciekaw to zadzwoń do kadr.
martens 2015-03-28 09:32:36
Cukik - nie napalaj się.
1. warunek do przyjęcia - musisz być odmóżdżony.
2. brak własnego zdania.
3. musisz znać j. niemiecki lub angielski (nie wiem na ch....j).
4. najlepiej jakbyś miał kogoś z rodziny albo znajomego.
5. załóż blog o ciepłownictwie i przez rok lub dwa pisz psalmy pochwalne na temat prezesa i firmy.
6. dot. pkt 1. najlepiej przestań myśleć już dzisiaj.
powodzenia.
kajg 2015-05-22 16:38:23
po przeczytaniu tych wszystkich opinii-zaniemówiłam. Właśnie aplikowałam do tej firmy. Nie wiem czy się nawet dostane. Idziemy i zobaczymy.
1
martens 2015-05-31 15:20:15
problem w tym, że firma nie ma wymagań żadnych.
oczywiście na rozmowie to otworzą przed Tobą wachlarz możliwości i jakie to czekają na Ciebie wyzwania i możliwości rozwoju i awansu.
oczywiście moja opinia jest subiektywna. ale jak się dostaniesz to sam zobaczysz.
Pierwsza zasada którą powinieneś się kierować to: nikomu nie ufaj.
Bulet 2016-05-16 10:07:37
No tu masz rację.. A sprzątaczki to już wogole kokosy zbierają.:)
miks 2016-06-25 16:31:46
Bulet' sprzataczki wiele nie zarobią nie tylko u nich ale wogole. Przecież to nie ejst jakaś super dobrzze płatna praca, tym bardziej, że musisz sie narobić a dostajesz najniższą krajową u nich jest tak samo?
zz 2016-11-21 17:52:37
dziwna firma... całkiem miła i konkretna rozmowa kwalifikacyjna, po której nie wydarzyło się zupełnie nic, choć już minął ponad miesiąc. Pomimo zapewnień Pań z działu HR zero informacji nt wyników rekrutacji. Wniosek- kompletna strata czasu i bardzo nieprofesjonalne podejście :(.
Rzeczywistość, na podstawie powyższych opinii, też chyba odbiega nieco od przedstawianej na rozmowach, ale to już jakby standard ;). Biorę tez poprawkę, ze prawda zawsze jest gdzieś tam pośrodku... Tak czy inaczej SEC słabiutko ...
Zostaw swoją opinię o Szczecińska Energetyka Cieplna Sp. z o.o. (SEC) - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szczecińska Energetyka Cieplna Sp. z o.o. (SEC)