brak logo

Gea Polska Sp. z o.o.

Świebodzice

Opinie o Gea Polska Sp. z o.o.

Pracownik 2012-03-09 22:38:41
Witam,mam to "szczęście" pracować w tej pseudo firmie.Nie ma czym się pochwalić,pracujesz cały dzień jest ok.,ale spróbuj zjeść kanapkę chleba poza stołówką ,lub zapalić papierosa( chociaż nie ma wyznaczonych palarni) jesteś najgorszym śmieciem,[usunięte przez moderatora]próbuje Cię zwolnić,obok ktoś może szlifować bez okularów jej to nie obchodzi, bo nie ma pojęcia o przepisach BHP lepiej zatrudniać synka nieroba.
murzyn 2012-03-12 08:59:04
Tam wszyscy pracują po znajomości. Podwyżek nie było od 5 lat i nic się na to nie zanosi np. pracownik produkcji zarabia w GEA 1500zł na rękę a tym czasem w Promoncie 2200zł na ręke (już złożyłem tam papiery) śmiechu warte. [usunięte przez moderatora] żałuje kasy lepiej napchać sobie własną kieszeń niż cudzą a ty szary człowieczku siedź cicho i się nie odzywaj bo wylecisz a jest kryzys i z robotą ciężko tak było np. z majstrem panem Jerzym A, który wyleciał za nic a na jego miejsce wskoczył [usunięte przez moderatora] ulubieniec szanownej pani[usunięte przez moderatora] a pojęcia o wymiennikach ten pan nie ma żadnego.
tania siła robocza 2012-03-12 12:27:07
To prawda pan Janusz A. był wspaniałym majstrem a jego następca [usunięte przez moderatora] ...........szkoda gadać widać, że to pupilek pani [usunięte przez moderatora]. Panie Jurku dziękuje za zdobyte doświadczenie szkoda, że pan został zwolniony
Pan Nikt 2012-03-13 07:33:52
To prawda pan Jerzy A. to najlepszy majster na ziemi szkoda, że pani [usunięte przez moderatora] go zwolniła i wcisnęła na jego miejsce swojego pupilka [usunięte przez moderatora] przecież on nic nie umie. Panie Jerzy brakuje nam pana.
Solidny pracownik 2012-03-14 12:03:01
Szkoda, że pan Jerzy A. został zwolniony i nie jest już mistrzem ale może pani [usnięte przez moderatora] przejrzy na oczy i go spowrotem zatrudni??
Nie ważne kto 2012-03-15 15:08:46
To prawda pan mistrz [usunięte przez moderatora] powinien wrócić. Przecież on jest, żywą legendą tego zakładu.
Milicjant 2012-03-22 16:26:03
Tak jak powiedziałem w tej firmie liczą się 3 osoby: [usunięte przez moderatora] - kuzynka szefowej kierowniczka magazynu po zawodówce dostała tą prace po znajomości. Jak nie masz znajomości to jesteś tanią siłą roboczą to firma bez przyszłości nie pchajcie się tam dzieci!!! Lepiej zatrudnić się w Mc Donaldzie lub Biedronce znacznie lepsze wynagrodzenie i lepsza atmosfera.
1
lutowacz 2012-03-23 19:51:35
to prawda lutowacz zarabia w gea 1800 zl to stawka dla kobiety w markecie przy kasie a nie dla lutowacza
Solidny pracownik 2012-03-26 08:12:39
Ślusarz – spawacz mam 10 lat doświadczenia i w GEA zarabiam 2000 zł na rękę. Tymczasem mój kolega w Promoncie z tym samym stażem zarabia 2800zł śmieszne ale prawdziwe. Pewnie [usunięte przez moderatora] napychają sobie kieszenie. Pani [usunięte przez moderatora] ma szczęście, że jest kryzys już dawno by połowa załogi jej uciekła ale kryzys minie i wtedy zobaczymy.
robocop 2012-03-26 11:15:48
Pracowałem w GEA przez 15 lat na produkcji i niczego się nie dorobiłem zarobki śmiech na sali – 2000zł w zeszłym roku przeszedłem do Mc Donalda gdzie na dzień dobry dostałem 2100zł a po pół roku zostałem liderem zmiany i zarabiam 2500zł
jamesbond 2012-03-26 11:52:05
Wszystko da się przełknąć, ale nie rozumiem i pojąć nie mogę dlaczego czepiliście się [usunięte przez moderatora] a, wychwalacie pod niebiosa[usunięte przez moderatora], jaka legenda? wiedza skąpa o czym świadczą jego awanse w dół. Na wymiennikach znał się tyle co [usunięte przez moderatora] ale, nie o to chodzi bo przecież[usunięte przez moderatora] jest mistrzem od półfabrykatów a nie wymienników. A tu ich wiedza jest porównywalna, a nawet moim zdaniem [usunięte przez moderatora] jest o niebo lepszy i bardziej ludzki. Natomiast [usunięte przez moderatora] utkwił mi w pamięci, głównie z powodu żebrania o papierosy(palacze będą wiedzieć o co mi chodzi), bo trzeba było się przed nim ukrywać z fajką i to nie z powodu kary regulaminowej, tylko utraty cennych zasobów. Po za tym dyskusja odbiegła od tematu forum i czas pisać na temat.
Przyszły pracownik 2012-08-09 16:13:46
Mam pytanie: Jaka atmosfera panuje w tej firmie?
Ile można zarobić na produkcji a ile w biurze?
Znawca 2012-09-06 11:21:26
Jeżeli chodzi o pracowników fizycznych to w tej firmie zarabia się od 1000 do 1500zł na rękę natomiast pracownik biurowy od 1500 do 2000 zł na rękę.
Ktoś 2012-10-10 21:18:10
Na produkcji nie zarabia się 1000zł tylko najmniej 1200zł jak się pracuje przez podfirmę Pana Urbana (umowa zlecenie stawka 11,2zł brutto) a większość pracowników którzy są na stałe mają stawki od 14 do 16zł brutto czyli pomiędzy 1500 a 1800zł. Oczywiście starsi pracownicy mają więcej , ale mówię obecnie o osobach mających staż +/- rok w tej firmie.
Przyszły pracownik 2012-10-15 14:01:46
a w biurze ile można zarobić? Np. taki technolog ile zarabia?
Pracownik 2012-11-13 08:16:08
Technolog produkcji zarabia od 1000 do 2000zł netto
Pozdrawiam
Kurier 2012-12-20 11:34:34
Wiecie ile w tym roku w Einhellu dali premii na święta Bożego Narodzenia? Nie? No to słuchajcie: 100zł.!!!! żenada!!! Najlepsza firma na ziemi hehehe!!! Życzę wszystkim Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku 2013!!!
radar 2013-01-17 09:52:49
Rozważam podjąć pracę w GEA na stanowisku malarz natryskowy i teraz nie wiem czy warto.Opinia o tej firmie to jak KL AUSCHWITZ .Proszę o radę
1
U nas w Auschwitzu 2013-02-08 08:28:20
[usunięte przez admina] małe zarobki, brak bonów na święta a jak już dadzą to tylko 50zł śmieszne ale prawdziwe.
radar 2013-02-09 08:27:56
Serdeczne dzięki za pomoc.A nawiasem mówiąc w 2012 na święta miałem 650 zł a nie 50 zł premi i nikt na mnie mordy nie darł
Pan Piotrek 2013-03-04 11:12:27
A ja na tym portalu chciałem bardzo podziękować panu Jerzemu A. za olbrzymie doświadczenie, które zdobyłem pod jego okiem. Pan Jerzy jest wielkim i wspaniałym człowiekiem i posiada olbrzymią wiedzę. Szkoda, że pani Edyta go zwolniła. Dziękuje panu Panie Jerzy
Pan Krzysztof 2013-03-07 10:41:04
To prawda pan dr inż. Jerzy A. był wspaniałym majstrem z olbrzymią wiedzą z zakresu wymiany ciepła i chłodnictwa wielki autorytet i szacunek. Panie Jurku dziękuje za zdobyte doświadczenie szkoda, że pan został zwolniony .
Murzyn 2013-03-14 13:56:37
Witam wszystkich w 100 procentach się zgadzają opinie o pracy w tej firmie...... jednym słowem bez wywodów masakraaaaaaa... mam 37 lat i wiele przeszedłem ale ludzie jacy tam pracują to można określić mianem [usunięte przez admina] ... tylko szkoda że nikt nie wyciąga z tego wniosków.....z całego serca odradzam prace tam, ale jeśli ktoś chce się sam na własnej skurzę przekonać bardzo proszę....
rekrut 2013-04-09 10:09:19
Witam staram się o prace w tej firmie i w związku z tym mam pytanie kim był pan Jerzy A., że tak go wszyscy chwalą?
Victoria Świebodzice 2013-05-12 20:26:29
Jak pamiętam to był kierownikiem produkcji
Zandalari 2013-05-17 11:52:11
Witam! Nie znalazłem odpowiedniego tematu ale orientuje się ktoś jak wygląda praca dla GEA w zach-pom. Być może będe miał możliwość pracy w Goleniowie na warsztacie składania maszyn lub w biurze w Szczecinie?
Świebodziczanin 2013-10-04 15:50:15
Ja pracuję od niedawna w tej firmie zarobki jak dla mnie OK.
2150 zł. na rękę chyba nie jest źle? Nadgodziny płatne 100-ki , 50-ki !!! atmosfera na hali i na zmianie OK.
Ciekawski 2014-02-26 11:13:31
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Pani(usunięte przez administratora) zwolniła szefową działu zakupów (usunięte przez administratora)?
2
olo 2014-03-08 08:23:28
jest etat na brygadzistę. ile zarabia brygadzista w waszym zakładzie i jaki macie system pracy? dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
2
lamelka 2014-03-22 23:42:26
nie jest zle nadgodziny płaca 50% soboty 100% sami prosza o przyjście do pracy nikomu nie każą a kto narzeka to jest lewy do pracy nie przychodzi się posiedzieć tylko pracować.to w końcu tylko 8 godzin w porównaniu z całym życiem.
3
kołnierzyk 2014-04-13 18:01:34
Całkowicie popieram kolegę lamelka sama prawda 50-100% płacone premia kwartalna niema na co narzekać...
Yyy 2015-02-02 20:43:13
Niech Pani sobie odpuści aplikowanie na te stanowisko z tego względu że kobiety na produkcji pracują jedynie na zakładzie nr. II przy Olszanach jako lutowacze , wszystkie miejsca dla brygadzistów a jest tylko kilku są zajęte i raczej nie będzie przetasowań gdyż zajmują je osoby pracujące w firmie od co najmniej kilku lat. Muszę również nadmienić to że GEA jest zakładem raczej o stałym zatrudnieniu i "przemiał" pracowników następuje jedynie w okresie letnim na niektórych wydziałach.
Yyy 2015-02-08 18:25:17
Nie napisałem że kobiety wiodą prym na lutowaniu tylko że pracują jedynie na zakładzie olszany ,w głównej siedzibie na sikorskiego nie mogą gdyż nie ma dla nich odpowiednich warunków socjalnych tzn. osobnych szatni oraz toalet. Mężczyzn na stanowiskach lutowania jest o wiele więcej i skoro ma Pan chęć pracować w takim angażu oraz posiada Pan odpowiednie kwalifikacje czyli uprawnienia na spawanie gazowe , mig/tig lub ukończony kurs lutowania można śmiało składać CV. Co do brygadzistów to powtórzę się - te stanowiska zajmują zaufane i sprawdzone osoby , które awansowały ze zwykłych pracowników (tak było w 90% przypadków).
Tulbulator 2015-02-26 19:28:26
Lutnia- Jeśli są przyjęcia to na jakie stanowisko się wybierasz?
Ona 2015-03-01 21:23:00
Ten babsztyl trzyma z niemką beyer i są sobie równe dwie korwy wyzyskujące ludzi jak w obozach, razem z burmistrzema na imprezki a ludzie za tysiaka zapierdzielaja
Yyy 2015-03-07 13:27:17
Ciekawe opinie się tutaj przewijają... Zwłaszcza na temat zarobków. "Zapierdzielają" za 1000zł ? Chyba osoby w biurze i to na stażu , bo na pewno nie na produkcji. Proszę również nie sugerować się tym że firma należy do międzynarodowego koncernu , ponieważ rok temu została sprzedana holdingowi finansowemu Triton - czy nam wyjdzie to na dobre okaże się z czasem , obecnie sytuacja nie przedstawia się kolorowo wzgląd na to że inwestor szuka wszędzie oszczędności aby zmaksymalizować zyski.
Tulbulator 2015-03-07 15:43:21
Maykel miejmy Nadzieję że będzie coraz lepiej... :)
1
paweł 2015-03-24 20:55:20
Zaklad schodzi na psy, pracownicy nie dostają premii Pan P.G znajomy szefowej nie zna sie na niczym, jego ostatnim pomyslem bylo to zeby pracownik produkcyjny zapłacil za reklamcje, ludzie pracuja tam naprawde za smieszne pieniązki juz w bierdonce maja lepiej:)może lepiej niech obtena pensje kierownikom bez szkół obnizenie ich wynagrodzenia o 200zł to dla nich nic a dla ludzi ktorzy zarabiaja tam 1500zl to troszke duzo. Za wysilek pracownikom fizycznym nalezy sie kwartalna premia ale lepiej kupic bmw:)
olek 2015-03-24 20:59:30
socjal hahaha zapomnii, mlodzi pracownicy pracuja za 2tys a na hali za 1800max oczywiscie premia jest ale tylko w myslach zarzadu bo od dawna dawna premi w zakladzie nie bylo na swieta z wielka laska dostaje sie talony. Ludzie sa upokarzani w tej firmie.
Tulbulator 2015-03-25 19:52:05
Zgadza się koleś ma zapłacić za reklamację 300 EUR a cwaniaczek Pan P.G z ironicznym uśmieszkiem spytał się na ile rat ma mu to rozłożyć jeszcze mu zostało odwołanie od tej decyzji myślę że Nasza Pani pójdzie chłopakowi na rękę i odpuści mu to... Talony dali na Święta ale kwota myślę że dla wszystkich Pracowników nie zadowalająca co to jest na dzień dzisiejszy 300 zł
Adiii 2015-03-29 16:59:27
Ludzie jak najdalej od tego zakładu!!! nie polecam nikomu, firma spada na psy. Tną koszta na wszystkim, na halach gaszą światła bo za duży kosz, dystrybutory z wodą maja zabrać bo za drogo wychodzi, będziemy pili wodę z kranu, a najlepiej by chcieli żeby każdy pracownik sobie z domu przynosił, haha porażka, a w biurowcu zarząd pije soczki kawę z ekspresu, Już nie mówię nic o zarobkach bo to już przechodzi ludzkie pojecie. O premii kwartalnej to pracownicy już zapomnieli że coś takiego powinno być. Wszystko to jest sprawką nie jakiegoś Pana P.G znajomego Pani prezes którego zatrudniła w zeszłym roku, człowieka który niema zielonego pojęcia o robocie jaka jest robiona w zakładzie (gość w ogóle niema pojęcia). Człowiek od wykresów i diagramów czyli jak zaczarować ludzi z produkcji dlaczego została im zabrana premia, albo jak obciążyć pracownika kosztami reklamacyjnymi. Żenada ludzie uciekać trzeba z tego p o p i e r d o l o n e g o zakładu.
klucha 2015-03-29 17:12:11
Adiii cała prawda nic dodac nic ująć ten P.G to pajac od cięcia kosztów
Adiii 2015-03-29 17:21:10
Niech zacznie węszyć u nich w biurze i tam tną koszta, a nie na produkcji.
Wymiennik 2015-04-07 19:58:45
Pracowałem w tym zakładzie, jeżeli chodzi o tą ofertę pracy na Tchnolog-Konstruktor, o co oferują to jest totalna bzdura, wynagrodzenie pożal się Boże, brak podwyżek, a jak są to 100zł brutto, szkolenia hahaha nie wiem jakie i z czego, podnoszenie kwalifikacji jakich to co umiałś jak przyszedłeś to nawet zapomisz, ogólnie mówiąć jak nie masz wtyków to zapomni o czym kolwiek, tak samo z produkcją, jest kilak kompetentnych osób ale to na palcach jednej ręki można policzyć
tanatos 2015-05-12 22:15:43
przewijają się różne opinie a jak jest na prawdę? rzetelnie! bo nie chciałbym wpaść z deszczu pod rynnę
Tulbulator 2015-05-13 17:02:55
Jako kto na jaki dział/stanowisko przyjmujesz się do firmy?
krzysiek 2015-05-23 13:04:38
witam czy w tym zakladzie spawa sie ?bo jestem spawczem na mag
A 2015-07-18 15:23:26
Jest źle a uwierzcie bedzie jeszcze gorzej
Tulbulator 2016-04-17 11:47:07
Tak zmienili nazwę od Stycznia jest KELVION Wszystkie firmy GEA w Europie które zostały wykupione przez Norweski fundusz mają teraz nazwy KELVION
1
,jh 2016-05-21 21:32:12
@Tulbulator zawsze jak jakas firma zmienia nazwę, to wydaje mi sie dość podejrzane. Że coś dzieje esie w danej firmie i to zazwyczaj nie jest nic dobrego. Wiem że to nie reguła. A jak jest w tym wypadku?
Zostaw swoją opinię o Gea Polska Sp. z o.o. - Świebodzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gea Polska Sp. z o.o.