logo ArcelorMittal

ArcelorMittal

Kraków

Opinie o ArcelorMittal

Cyr4x 2015-09-04 09:23:17
Chyba w jakimś innym Mittalu pracujesz. Jestem w Refractories (wiem, w zasadzie inna firma) i co rusz dostajemy jakieś maile z informacjami o wypadkach.
Borys 2015-09-08 09:01:02
@węglik, co za próchno pukałeś?! Desperat! Żeby tak z 60-tką i jeszcze otwarcie się tym chwalić...
whitee 2015-09-21 10:02:27
szukam kontaktu do obecnego lub byłego pracownika arcelormittal refractories kraków, mamy kilka pytań proszę o maila na adres whitee@o2.pl
2
węglik 2015-10-03 00:49:06
"@węglik, co za próchno pukałeś?! Desperat! Żeby tak z 60-tką i jeszcze otwarcie się tym chwalić..."
wycofaj to bandyto bo cie znajdę i doprowadzę do twojego zwolnienia , robiłem już pałę prawie wszystkim dyrektorom i kierownikom tak wiec uważaj z kim zadzierasz.
1
węglik 2015-10-03 01:04:11
""@węglik, co za próchno pukałeś?! Desperat! Żeby tak z 60-tką i jeszcze otwarcie się tym chwalić..."
wycofaj to bandyto bo cie znajdę i doprowadzę do twojego zwolnienia , robiłem już pałę prawie wszystkim dyrektorom i kierownikom tak wiec uważaj z kim zadzierasz."

PS. mój rekord w biegu do kierownika to 13,5 sekundy.
1
węglik 2015-10-03 01:14:17
i proszę się nie śmiać z mojej obecnej dziewczyny ,gdyby po tym strasznym wypadku nie przeszczepili jej głowy konia już dawno by nie żyła.
węglik 2015-10-03 10:25:46
A wy biedak nie narzekajcie tak na naszą wspaniałą firmę tylko zróbcie tak jak ja. Szantażuje mojego kierownika Mariusza że doniosę do prezesa ile kradnie i co miesiąc mam dodatkowo tysiąc do wypłaty.
anonim 2015-10-08 13:51:54
Najgorsza firma ze wszystkich w tym kraju. Kadra kierownicza mega nie kompetentna. Złodziejstwo i kolesiostwo na ogromną skalę. Pracowałem tam przez 8 lat ale w tej chwili to wszytsko co tam się dzieje osiągnęło apogeum.
nick 2015-11-25 17:43:14
pewno że można na dłużej zagościć ,jeżeli tylko nie przeszkadza ci wroga atmosfera ,nepotyzm i mobing
Jan 2015-12-18 12:04:06
Kierownicy średnio mają 8000 tyś na zakładzie ale brutto, w zależności od działu, wykształcenia i lat pracy. Te 1600zł to pewnie z ABC i netto bo takie tam mają stawki na start. Ale dlaczego tak jest? Bezpośrednio w sposób uczciwy nie zatrudnisz się w Zakładanie Koksowniczym od razu(oprócz czasów za komuny) Musisz zgłosić się w ABC za marne stawki czyli takie jak te "1600zł". Robi się tak aby obniżyć koszty pracownicze i odpowiedzialność za ewentualne szkody czy wypadki na terenie zakładu. Po jakimś okresie może się starać o przeniesienie bezpośrednio do zakładu. Stąd te rozbieżności. Należy także pamiętać o premiach: 700zł za zmianowe w ArcelorMittal, parę procent premii i tym podobne. Mnie najbardziej mnie boli ogromna przepaść finansowa pomiędzy pracownikami fizycznymi a umysłowymi(w szczególności że fizyczni faktycznie pracują) oraz sztuczne obsadzanie stanowisk.
Jan 2015-12-18 12:10:11
Przepraszam za pomyłkę z "8000 tyś". "Troszeczkę" przesadziłem :)
Bat 2016-01-06 19:49:32
Cały czas szukaj bo każdy kto przychodzi zaraz chce z AMR wiać
adio 2016-01-07 14:21:36
Bardzo proszę o opinie na temat pracy w Arcelormittal refractoreies na mojego maila adio393@interia.pl
1
biały kask 2016-01-29 13:50:05
Jaka ulgaa że już nie paruje w AMR...nabrali mnie na staż, że super oferta, rozwój, kasa, wyjazdy zagraniczne itd...jedna wielka ściema! Nie ważne gdzie trafisz wszędzie beznadzieja i starzy ludzie myślący kategoriami komuny od 25 lat, a awans to cud. Ja chociaż się nie narobiłem bo 60% 'pracy' to spanie i internety, ale jaka płaca taka praca !!! Omijajcie oferty pracy z daleka oraz bezsensowne "programy stażowe" bo stracicie tylko swój czas i nerwy. Ja straciłem wiec nie róbcie tego samego błędu!
2
Lenino 2016-02-07 20:50:51
Ja się wybieram na rozmowę kwalifikacyjną za parę dni do AMR (Komex). Z tego, co wiem to przez pierwsze 3 miechy jest najniższa krajowa(to fatalnie, nawet jak na początkującego vide: (usunięte przez administratora) a potem jakieś dodatki.
tyrystor478 2016-02-15 23:52:55
Tak pewnie przez manpower,albo tym podobne, chłopie nie daj się na to złapać,że potem dostaniesz coś więcej,nie mówiąc już o jakiejś przyzwoitej cywilizowanej podwyżce, potem to cię zwolnią i zatrudnią nowego i będą mu znów płacić grosze, na tym to polega. Jakby zakładowi zależało na pracowniku to zatrudniałby bezpośrednio bez tej całej szopki i zamiast płacić pośrednikowi to zapłaciliby tobie, a najśmieszniejsze jest to, że osoby zatrudniane przez te firmy pośredniczące,to tak naprawdę pracownicy drugiej kategorii , by nie powiedzieć niewolnicy- dostają połowę tego co zatrudnieni wcześniej bezpośrednio przez zakład, czyli hutnicy,nie mają na dodatek żadnych dodatków- typu grusza, roczna premia,dodatek świąteczny,darmowe posiłki,jednym słowem patologia,jakim to cudem jeszcze funkcjonuje to nie wiem,no chyba ręka rękę myje i dorabiają się kosztem wyzysku drugiego ! Tyle w temacie !
2
tyrystor4578 2016-02-15 23:58:13
Tak pewnie przez manpower,albo tym podobne, chłopie nie daj się na to złapać,że potem dostaniesz coś więcej,nie mówiąc już o jakiejś przyzwoitej cywilizowanej podwyżce, potem to cię zwolnią i zatrudnią nowego i będą mu znów płacić grosze, na tym to polega. Jakby zakładowi zależało na pracowniku to zatrudniałby bezpośrednio bez tej całej szopki i zamiast płacić pośrednikowi to zapłaciliby tobie, a najśmieszniejsze jest to, że osoby zatrudniane przez te firmy pośredniczące,to tak naprawdę pracownicy drugiej kategorii , by nie powiedzieć niewolnicy- dostają połowę tego co zatrudnieni wcześniej bezpośrednio przez zakład, czyli hutnicy,nie mają na dodatek żadnych dodatków- typu grusza, roczna premia,dodatek świąteczny,darmowe posiłki,jednym słowem patologia,jakim to cudem jeszcze funkcjonuje to nie wiem,no chyba ręka rękę myje i dorabiają się kosztem wyzysku drugiego ! Tyle w temacie !
tyrystor4587 2016-02-19 00:56:15
Wiem co mówię, znam Hutę od podszewki,pracowałem w jednej ze spółek hucianych, byłem zatrudniony bezpośrednio i tylko dlatego się zgodziłem ! W zasadzie warunki pracy w spółkach niewiele się różnią od tych w tzw Hucie, podobne płace - oscylują w granicach 3 tyś netto+ dodatki - grusza, posiłki, dodatki świąteczne, mało tego w większości spółek ma udział także Mittal, tak więc pracując w spółkach pracujesz jak w hucie i tak kiedyś zatrudniano, Od dłuższego czasu , spółki zatrudniają głownie poprzez agencje typu manpower- krótko mówiąc praca dla frajerów- ok. 2100 zł brutto, zero dodatków, zero przywilejów z nadzieją, że po trzech latach , może łaskawie pracownika przejmie spółka i wtenczas dopiero mu sie poprawi. Oczywiście kit, bo po pierwsze mało kto średnio rozgarnięty wytrzyma, czy zechce pracować w przemyśle na zmiany, z suwnicami nad głową za 1500 zł netto przez 3 lata i sam się zwolni, a po drugie jak nie to go sami zwolnią, wystarczy popatrzeć jaka rotacja ! Jak jest w tym konkretnym przypadku mogę tylko przypuszczać po oferowanej najniższej stawce, spólki czy Huta zatrudniające bezpośrednio od razu dają wyższą stawkę - Komex to dawne ZOMO, 2 lata temu do mnie także dzwoniła z manpowera czy bym się nie zgodził właśnie do Komexu, jak usłyszałem warunki, to mnie śmiech ogarnął i podziękowałem mówiąc, że ja wiem ile zarabiają Hutnicy.Niestety ta praktyka niewolnictwa jest dalej i tak długo będzie dopóki będzie duże bezrobocie, przyzwolenie społeczne i przyzwolenie tych od Kodeksu pracy wszelkich pip-ów i niestety związków zawodowych w tym naszej ukochanej Solidarności, to wstyd dla niej, że będą w swoim mateczniku jakim jest Huta pozwala na takie traktowanie pracowników, do Postulatów Sierpniowych ! Tyle w temacie !
7
anonim 2016-02-25 12:50:30
Nie licz na coś wyżej niż najniższa krajowa po 3 miesiącach. Tutaj ludzie robią lata za najniższą krajową. Podwyżek nie ma
4
tyrystor1254 2016-02-26 02:08:49
Nie wszyscy ,nie wszyscy, właśnie tłumaczę,a znam temat- reasumując krótko- w Arcelar Mittal są dwie grupy pracowników-jedna tych zatrudnianych od pewnego czasu po przez firmy pośredniczące typu manpower - niewolników za najniższą krajową ( cały czas, bez podwyżek) i druga grupa zatrudnionych wcześniej pracowników bezpośrednio na całkiem dobrych warunkach- wynagrodzenie bez nadgodzin ok 3 tyś netto + dodatki ( grusza, roczna premia, dodatki świąteczne, darmowe posiłki, temat dla RPO,PIP-u i innych służb !.
2
prac 2016-03-01 21:22:03
trzeba było się uczyć bo jak się szkołę tylko skończyło to się ciebie pozbyli, widziałem wielu stażystów i ich wiedzę.
1
rarara 2016-03-06 21:07:38
co się dziwić że tutaj są takie opinie ,pracuje na po2 i tutaj tylko znajomości się liczą .Jeden z majstrów już trzeciego kuzyna sobie zatrudnia . Ręka rękę myje a kto mądrzejszy to się stąd zwalnia i ma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z głowy ,coraz większa patologia się dostaje na wyższe stanowiska a potem takie są efekty.
4
anonim 2016-03-16 08:43:05
Zmiana prezesa - miejmy nadzieję, że będzie lepiej w tym przybytku beznadziei...
5
byki 2016-03-23 08:19:54
Ja robie na po2 4 lata i o niczym takim nie slyszaem,a kiedys majstrowie to pytali czy jest ktos chetny,zeby kolgow przyprowadzic.tqkze bredzisz cos
1
pracownik 2016-05-14 23:21:42
związki tam trzeba na taczkach wywież i powołać nowe bez układów z kierownikami i polecam z dale od wydziłu PO1 chyba ze jesteś z okolic Karzimierzy wielkiej to masz raj na ziemi
2
arek 2016-06-29 21:45:40
dostalem oferte pracy jako rozlewacz stali napiszcie cos co to za robota
1
polak 2016-07-03 20:44:50
masz sie czy chwalic idioto
1
Nonymus 2016-07-10 10:52:01
Informatyk który będzie pracował za bony? Hahahahaha, widać że to jeden z wpisów które piszą kadry żeby wybielić tą straszną firmę. Udawajcie lepiej na przyszłość roboli...
5
Zbulwersowany 2016-07-11 15:52:26
Jest jeszcze stołówka !!!!!! Z jedzeniem jak dla psa
3
grw 2016-07-12 23:58:26
dno i pół metra mułu
2
Qwerty 2016-07-18 19:36:04
Jeżeli masz tu wysoko postawioną rodzinę to będzie ci dobrze w AMR, ale gdybyś ją miał to pewnie nie zadawał bys pytań w tym wątku.
3
Cyr4x 2016-07-19 11:30:11
W AMR nie rekrutują na takie stanowisko.
Kos 2016-07-19 17:21:51
Oferują ale w Dabrowie Górniczej, robole z Krakowa i reszty lokalizacji nie mają prywatnej opieki medycznej .... Ogólnie to nie mają za wiele no ale to w końcu tylko robole
Kos 2016-07-20 12:37:14
Czytając twoje pseudo posty wnioskuję że pracujesz w kadrach tej zacnej firmy jaką jest AMP, więc dobrze wiesz że nie ma przyjęć od początku roku :)))))
pan 2016-08-06 00:41:14
Nie wiem skąd bierzesz takie wiadomości...Jestem obecnie zatrudniony przez posrednicza firme w arcelor i mam identyczne dodatki jak koledzy zatrudnieni bezposrednio fakt kasa nieco mniejsza ale bez przesady...dostaję godziwą zapłatę za to co robię i nie narzekam posiłki oczywiscie za darmo itp itd
? 2016-08-08 07:46:24
Tia czyli odpowiada ci ze wykonujesz tą samą pracę za mniejsze pieniądze niż ludzie zatrudnieni bezpośrednio pod amp. Super takich ludzi to oni lubią :)
2
WERT 2016-09-05 11:12:36
Jak wygląda praca na stanowisku wytapiacz surówki? da się wytrzymać?
Formierz po1 2016-09-12 07:42:39
Sytuacja bez zmian, mobbing, faforyzowanie rodziny, znajomych i sąsiadów przez kierowników, wrogość, i ogólnie nie jest fajnie. Odradzam każdemu pracę w tym zakładzie.
3
Prawda 2016-09-19 19:03:28
Siemanko, piszesz kolego głupoty, do tej firmy po znajomosci tylko sioe dostaniesz zarobki sa na tyle dobre ze, nie musisz jechac do niemiec na pomidory. A Ci co pisza ze, tam jest taka lipa i zle to tylko dlatego bo boja sie konkurencji kolegow, kolezanek albo nigdy tam nie pracowali i gadaja to co uslysza
tyrystor 2016-10-02 01:34:07
Skąd ja biorę takie widomości ? Z autopsji , bo pracowałem tam, pracowali koledzy, dzwonił póżniej do mnie manpower i oferował warunki, o czym wspomniałem wcześnij to było ok. 3 lata temu ! Przez jaką firmę jesteś zatrudniony teraz ? Być może manpowery i temu podobne poszły po rozum do głowy i oferują również dodatki, bo kto w miarę wykształcony i przytomny zgodziłby się robić na takich obozowych warunkach, poprzyjmowali ludzi przypadkowych i non stop były wypadki i porażenia prądem ..ale powiem szczerze ...nie sądze.
1
M94 2016-10-15 11:41:45
Ja pracuje na wydziale po2 na stanowisku kolega kierownika i też mam dwuskładnikowa pensje, pół biorę normalnie a drugie pół mam z handlowania olejem formierskim. A co do atmosfery to też jest dobrze, nikt mi nie podskoczy bo znam kogo trzeba.
4
ByłyPracAMR 2016-10-20 17:33:15
Firma AMR w Krakowie to zdecydowanie najgorszy pracodawca u jakiego do tej pory pracowałem, pracowałem tam przez 1,5 roku i mogę potwierdzić że wszystkie negatywne opinie na tej stronie to prawda, bez znajomości nie ma tutaj czego szukać.
2
pracownik 2016-11-09 23:19:29
Zarobki 2700 za 15 lat pracy na produkcji ,pracownika mają w dupie w każdej chwili możesz się zwolnić jak nie pasuje .
pracownik 2016-11-09 23:40:53
Huta obchodzi rocznicę 60 lat .Ciągle odlew ani stali 20 lat z tej okazji kadra kierownicza bawiła się z jednych krakowskich hoteli ,szkoda ze o pracownikach ktorzy mają 40 i więcej lat pracy zapomnieli ale w nagrodę dostali plastikowe medaliki za 2 zł tak pracodawca ich docenił. Kierownictwo wyprawilo imprezę za 100 tys zł no ale koszty wzrosły bo trzeba było zapłacić hotelowi za połamane krzesła i stoły ale to winne całkowita ponosi wódka co ona potrafi zrobić z człowiekiem. :) a ze co ze za darmo to wiaderka nie wypije ;) dyrektor to dobry człowiek zlitowal się nad nie którymi pracownikami i ich zwolil ( 30 lat się chłop meczy niech odpocznie na wowozowej trochę, przecież już go nikt nie zatrudni bo całe zdrowie stracił na kombinacje ) złośliwi mówią ze ta nagroda od dyrektora to za dobrowe Górnicza .
pracownik 2016-11-10 04:18:33
Praca 4zmianowa swieta weekendy sylwestry w pracy o wolne można zapomnieć Bo nie ma kim robić. Ogólnie jak bym był młodszy to bym dawno z ta śpierd... zarobki żadne,:( pracodawca na tym bazuje ze 70 procent załogi to ludzie w wieku 50 lat i się nikt nie odezwie aby jakoś dorobić do emerytury .
stalownia 2016-11-16 10:38:21
Niewolnictwo w sysiemię 4 zmianowym brak szacunku dla pracownika .zarobki niecałe 3 tys po 20 latach pracy
2
Walcownik 2016-11-23 07:06:30
Teraz zatrudniają przez Synergy Sanpro, na start zaledwie 1815 brutto + dodatki i obietnica podwyzki do 2300 po 3 miesiecznym okresie próbnym, jednak nie znam nikogo kto by ją dostał, zamiast tego wciskają jakąś bajeczkę, więc nie dajcie się nabrać. Łącznie na rękę wychodzi w okolicach 2000 miesiecznie.
2
ewe 2016-12-03 14:19:49
Witam. Może ktoś coś powiedzieć o Zakładowej Strazy Pozarnej przy hucie ? Jak to funkcjonuje , czy sa jakies miejsca itd
2
wozkowy 2016-12-06 07:31:13
Witam . Ja nie wiem o co wam chodzi pracuje na 01 nie mam co narzekać praca nie jest zła nie jest ciezka hmmm moglym napisac ze to jest miejsce pracy bez pracy :) no bo ja nie przychodze tam pracowac nocki i popołudniówki przespane na dniówkach trzeba wejsc gdzies w kat zeby kamery nie zlapaly :) no czasami trzeba tez przejechac cos przywiesc czy cos ale najlepsze jest to ze wszyscy pracuja te 8 godzin a ja sie przewracam z boku na bok na big bagach i sie smieje z nich wszystkich bo dostaje fundusze za to ze nie robie nic :P a oni napierdzielaja cala zmiane a nikt niczego im nie zaplaci dodatkowo :D wiec moi drodzy prosze sie nie zastanawiac bo naprawde nie ma nad czym!!! jezeli macie mozliwosc przyjecia sie tutaj no to zapraszam serdecznie przynajmniej bedzie kto mial robic na mnie :)
2
xXx 2016-12-06 13:10:18
a kolega przypadkiem nie jest z oklolicy kazimierzy wielkiej ?
1
Zostaw swoją opinię o ArcelorMittal - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ArcelorMittal