logo ArcelorMittal

ArcelorMittal

Kraków

Opinie o ArcelorMittal

adio 2016-01-07 14:21
Bardzo proszę o opinie na temat pracy w Arcelormittal refractoreies na mojego maila adio393@interia.pl
3
biały kask 2016-01-29 13:50
Jaka ulgaa że już nie paruje w AMR...nabrali mnie na staż, że super oferta, rozwój, kasa, wyjazdy zagraniczne itd...jedna wielka ściema! Nie ważne gdzie trafisz wszędzie beznadzieja i starzy ludzie myślący kategoriami komuny od 25 lat, a awans to cud. Ja chociaż się nie narobiłem bo 60% 'pracy' to spanie i internety, ale jaka płaca taka praca !!! Omijajcie oferty pracy z daleka oraz bezsensowne "programy stażowe" bo stracicie tylko swój czas i nerwy. Ja straciłem wiec nie róbcie tego samego błędu!
6
Lenino 2016-02-07 20:50
Ja się wybieram na rozmowę kwalifikacyjną za parę dni do AMR (Komex). Z tego, co wiem to przez pierwsze 3 miechy jest najniższa krajowa(to fatalnie, nawet jak na początkującego vide: (usunięte przez administratora) a potem jakieś dodatki.
tyrystor478 2016-02-15 23:52
Tak pewnie przez manpower,albo tym podobne, chłopie nie daj się na to złapać,że potem dostaniesz coś więcej,nie mówiąc już o jakiejś przyzwoitej cywilizowanej podwyżce, potem to cię zwolnią i zatrudnią nowego i będą mu znów płacić grosze, na tym to polega. Jakby zakładowi zależało na pracowniku to zatrudniałby bezpośrednio bez tej całej szopki i zamiast płacić pośrednikowi to zapłaciliby tobie, a najśmieszniejsze jest to, że osoby zatrudniane przez te firmy pośredniczące,to tak naprawdę pracownicy drugiej kategorii , by nie powiedzieć niewolnicy- dostają połowę tego co zatrudnieni wcześniej bezpośrednio przez zakład, czyli hutnicy,nie mają na dodatek żadnych dodatków- typu grusza, roczna premia,dodatek świąteczny,darmowe posiłki,jednym słowem patologia,jakim to cudem jeszcze funkcjonuje to nie wiem,no chyba ręka rękę myje i dorabiają się kosztem wyzysku drugiego ! Tyle w temacie !
5
tyrystor4578 2016-02-15 23:58
Tak pewnie przez manpower,albo tym podobne, chłopie nie daj się na to złapać,że potem dostaniesz coś więcej,nie mówiąc już o jakiejś przyzwoitej cywilizowanej podwyżce, potem to cię zwolnią i zatrudnią nowego i będą mu znów płacić grosze, na tym to polega. Jakby zakładowi zależało na pracowniku to zatrudniałby bezpośrednio bez tej całej szopki i zamiast płacić pośrednikowi to zapłaciliby tobie, a najśmieszniejsze jest to, że osoby zatrudniane przez te firmy pośredniczące,to tak naprawdę pracownicy drugiej kategorii , by nie powiedzieć niewolnicy- dostają połowę tego co zatrudnieni wcześniej bezpośrednio przez zakład, czyli hutnicy,nie mają na dodatek żadnych dodatków- typu grusza, roczna premia,dodatek świąteczny,darmowe posiłki,jednym słowem patologia,jakim to cudem jeszcze funkcjonuje to nie wiem,no chyba ręka rękę myje i dorabiają się kosztem wyzysku drugiego ! Tyle w temacie !
tyrystor4587 2016-02-19 00:56
Wiem co mówię, znam Hutę od podszewki,pracowałem w jednej ze spółek hucianych, byłem zatrudniony bezpośrednio i tylko dlatego się zgodziłem ! W zasadzie warunki pracy w spółkach niewiele się różnią od tych w tzw Hucie, podobne płace - oscylują w granicach 3 tyś netto+ dodatki - grusza, posiłki, dodatki świąteczne, mało tego w większości spółek ma udział także Mittal, tak więc pracując w spółkach pracujesz jak w hucie i tak kiedyś zatrudniano, Od dłuższego czasu , spółki zatrudniają głownie poprzez agencje typu manpower- krótko mówiąc praca dla frajerów- ok. 2100 zł brutto, zero dodatków, zero przywilejów z nadzieją, że po trzech latach , może łaskawie pracownika przejmie spółka i wtenczas dopiero mu sie poprawi. Oczywiście kit, bo po pierwsze mało kto średnio rozgarnięty wytrzyma, czy zechce pracować w przemyśle na zmiany, z suwnicami nad głową za 1500 zł netto przez 3 lata i sam się zwolni, a po drugie jak nie to go sami zwolnią, wystarczy popatrzeć jaka rotacja ! Jak jest w tym konkretnym przypadku mogę tylko przypuszczać po oferowanej najniższej stawce, spólki czy Huta zatrudniające bezpośrednio od razu dają wyższą stawkę - Komex to dawne ZOMO, 2 lata temu do mnie także dzwoniła z manpowera czy bym się nie zgodził właśnie do Komexu, jak usłyszałem warunki, to mnie śmiech ogarnął i podziękowałem mówiąc, że ja wiem ile zarabiają Hutnicy.Niestety ta praktyka niewolnictwa jest dalej i tak długo będzie dopóki będzie duże bezrobocie, przyzwolenie społeczne i przyzwolenie tych od Kodeksu pracy wszelkich pip-ów i niestety związków zawodowych w tym naszej ukochanej Solidarności, to wstyd dla niej, że będą w swoim mateczniku jakim jest Huta pozwala na takie traktowanie pracowników, do Postulatów Sierpniowych ! Tyle w temacie !
11
anonim 2016-02-25 12:50
Nie licz na coś wyżej niż najniższa krajowa po 3 miesiącach. Tutaj ludzie robią lata za najniższą krajową. Podwyżek nie ma
5
tyrystor1254 2016-02-26 02:08
Nie wszyscy ,nie wszyscy, właśnie tłumaczę,a znam temat- reasumując krótko- w Arcelar Mittal są dwie grupy pracowników-jedna tych zatrudnianych od pewnego czasu po przez firmy pośredniczące typu manpower - niewolników za najniższą krajową ( cały czas, bez podwyżek) i druga grupa zatrudnionych wcześniej pracowników bezpośrednio na całkiem dobrych warunkach- wynagrodzenie bez nadgodzin ok 3 tyś netto + dodatki ( grusza, roczna premia, dodatki świąteczne, darmowe posiłki, temat dla RPO,PIP-u i innych służb !.
2
prac 2016-03-01 21:22
trzeba było się uczyć bo jak się szkołę tylko skończyło to się ciebie pozbyli, widziałem wielu stażystów i ich wiedzę.
1
rarara 2016-03-06 21:07
co się dziwić że tutaj są takie opinie ,pracuje na po2 i tutaj tylko znajomości się liczą .Jeden z majstrów już trzeciego kuzyna sobie zatrudnia . Ręka rękę myje a kto mądrzejszy to się stąd zwalnia i ma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z głowy ,coraz większa patologia się dostaje na wyższe stanowiska a potem takie są efekty.
5
anonim 2016-03-16 08:43
Zmiana prezesa - miejmy nadzieję, że będzie lepiej w tym przybytku beznadziei...
5
byki 2016-03-23 08:19
Ja robie na po2 4 lata i o niczym takim nie slyszaem,a kiedys majstrowie to pytali czy jest ktos chetny,zeby kolgow przyprowadzic.tqkze bredzisz cos
1
pracownik 2016-05-14 23:21
związki tam trzeba na taczkach wywież i powołać nowe bez układów z kierownikami i polecam z dale od wydziłu PO1 chyba ze jesteś z okolic Karzimierzy wielkiej to masz raj na ziemi
4
arek 2016-06-29 21:45
dostalem oferte pracy jako rozlewacz stali napiszcie cos co to za robota
2
polak 2016-07-03 20:44
masz sie czy chwalic idioto
1
Nonymus 2016-07-10 10:52
Informatyk który będzie pracował za bony? Hahahahaha, widać że to jeden z wpisów które piszą kadry żeby wybielić tą straszną firmę. Udawajcie lepiej na przyszłość roboli...
5
Zbulwersowany 2016-07-11 15:52
Jest jeszcze stołówka !!!!!! Z jedzeniem jak dla psa
7
grw 2016-07-12 23:58
dno i pół metra mułu
3
Qwerty 2016-07-18 19:36
Jeżeli masz tu wysoko postawioną rodzinę to będzie ci dobrze w AMR, ale gdybyś ją miał to pewnie nie zadawał bys pytań w tym wątku.
4
Cyr4x 2016-07-19 11:30
W AMR nie rekrutują na takie stanowisko.
Kos 2016-07-19 17:21
Oferują ale w Dabrowie Górniczej, robole z Krakowa i reszty lokalizacji nie mają prywatnej opieki medycznej .... Ogólnie to nie mają za wiele no ale to w końcu tylko robole
Kos 2016-07-20 12:37
Czytając twoje pseudo posty wnioskuję że pracujesz w kadrach tej zacnej firmy jaką jest AMP, więc dobrze wiesz że nie ma przyjęć od początku roku :)))))
pan 2016-08-06 00:41
Nie wiem skąd bierzesz takie wiadomości...Jestem obecnie zatrudniony przez posrednicza firme w arcelor i mam identyczne dodatki jak koledzy zatrudnieni bezposrednio fakt kasa nieco mniejsza ale bez przesady...dostaję godziwą zapłatę za to co robię i nie narzekam posiłki oczywiscie za darmo itp itd
? 2016-08-08 07:46
Tia czyli odpowiada ci ze wykonujesz tą samą pracę za mniejsze pieniądze niż ludzie zatrudnieni bezpośrednio pod amp. Super takich ludzi to oni lubią :)
2
WERT 2016-09-05 11:12
Jak wygląda praca na stanowisku wytapiacz surówki? da się wytrzymać?
Formierz po1 2016-09-12 07:42
Sytuacja bez zmian, mobbing, faforyzowanie rodziny, znajomych i sąsiadów przez kierowników, wrogość, i ogólnie nie jest fajnie. Odradzam każdemu pracę w tym zakładzie.
3
Prawda 2016-09-19 19:03
Siemanko, piszesz kolego głupoty, do tej firmy po znajomosci tylko sioe dostaniesz zarobki sa na tyle dobre ze, nie musisz jechac do niemiec na pomidory. A Ci co pisza ze, tam jest taka lipa i zle to tylko dlatego bo boja sie konkurencji kolegow, kolezanek albo nigdy tam nie pracowali i gadaja to co uslysza
tyrystor 2016-10-02 01:34
Skąd ja biorę takie widomości ? Z autopsji , bo pracowałem tam, pracowali koledzy, dzwonił póżniej do mnie manpower i oferował warunki, o czym wspomniałem wcześnij to było ok. 3 lata temu ! Przez jaką firmę jesteś zatrudniony teraz ? Być może manpowery i temu podobne poszły po rozum do głowy i oferują również dodatki, bo kto w miarę wykształcony i przytomny zgodziłby się robić na takich obozowych warunkach, poprzyjmowali ludzi przypadkowych i non stop były wypadki i porażenia prądem ..ale powiem szczerze ...nie sądze.
1
M94 2016-10-15 11:41
Ja pracuje na wydziale po2 na stanowisku kolega kierownika i też mam dwuskładnikowa pensje, pół biorę normalnie a drugie pół mam z handlowania olejem formierskim. A co do atmosfery to też jest dobrze, nikt mi nie podskoczy bo znam kogo trzeba.
6
ByłyPracAMR 2016-10-20 17:33
Firma AMR w Krakowie to zdecydowanie najgorszy pracodawca u jakiego do tej pory pracowałem, pracowałem tam przez 1,5 roku i mogę potwierdzić że wszystkie negatywne opinie na tej stronie to prawda, bez znajomości nie ma tutaj czego szukać.
2
pracownik 2016-11-09 23:19
Zarobki 2700 za 15 lat pracy na produkcji ,pracownika mają w dupie w każdej chwili możesz się zwolnić jak nie pasuje .
pracownik 2016-11-09 23:40
Huta obchodzi rocznicę 60 lat .Ciągle odlew ani stali 20 lat z tej okazji kadra kierownicza bawiła się z jednych krakowskich hoteli ,szkoda ze o pracownikach ktorzy mają 40 i więcej lat pracy zapomnieli ale w nagrodę dostali plastikowe medaliki za 2 zł tak pracodawca ich docenił. Kierownictwo wyprawilo imprezę za 100 tys zł no ale koszty wzrosły bo trzeba było zapłacić hotelowi za połamane krzesła i stoły ale to winne całkowita ponosi wódka co ona potrafi zrobić z człowiekiem. :) a ze co ze za darmo to wiaderka nie wypije ;) dyrektor to dobry człowiek zlitowal się nad nie którymi pracownikami i ich zwolil ( 30 lat się chłop meczy niech odpocznie na wowozowej trochę, przecież już go nikt nie zatrudni bo całe zdrowie stracił na kombinacje ) złośliwi mówią ze ta nagroda od dyrektora to za dobrowe Górnicza .
pracownik 2016-11-10 04:18
Praca 4zmianowa swieta weekendy sylwestry w pracy o wolne można zapomnieć Bo nie ma kim robić. Ogólnie jak bym był młodszy to bym dawno z ta śpierd... zarobki żadne,:( pracodawca na tym bazuje ze 70 procent załogi to ludzie w wieku 50 lat i się nikt nie odezwie aby jakoś dorobić do emerytury .
stalownia 2016-11-16 10:38
Niewolnictwo w sysiemię 4 zmianowym brak szacunku dla pracownika .zarobki niecałe 3 tys po 20 latach pracy
2
Walcownik 2016-11-23 07:06
Teraz zatrudniają przez Synergy Sanpro, na start zaledwie 1815 brutto + dodatki i obietnica podwyzki do 2300 po 3 miesiecznym okresie próbnym, jednak nie znam nikogo kto by ją dostał, zamiast tego wciskają jakąś bajeczkę, więc nie dajcie się nabrać. Łącznie na rękę wychodzi w okolicach 2000 miesiecznie.
2
ewe 2016-12-03 14:19
Witam. Może ktoś coś powiedzieć o Zakładowej Strazy Pozarnej przy hucie ? Jak to funkcjonuje , czy sa jakies miejsca itd
2
wozkowy 2016-12-06 07:31
Witam . Ja nie wiem o co wam chodzi pracuje na 01 nie mam co narzekać praca nie jest zła nie jest ciezka hmmm moglym napisac ze to jest miejsce pracy bez pracy :) no bo ja nie przychodze tam pracowac nocki i popołudniówki przespane na dniówkach trzeba wejsc gdzies w kat zeby kamery nie zlapaly :) no czasami trzeba tez przejechac cos przywiesc czy cos ale najlepsze jest to ze wszyscy pracuja te 8 godzin a ja sie przewracam z boku na bok na big bagach i sie smieje z nich wszystkich bo dostaje fundusze za to ze nie robie nic :P a oni napierdzielaja cala zmiane a nikt niczego im nie zaplaci dodatkowo :D wiec moi drodzy prosze sie nie zastanawiac bo naprawde nie ma nad czym!!! jezeli macie mozliwosc przyjecia sie tutaj no to zapraszam serdecznie przynajmniej bedzie kto mial robic na mnie :)
5
xXx 2016-12-06 13:10
a kolega przypadkiem nie jest z oklolicy kazimierzy wielkiej ?
2
Jkw 2016-12-12 18:37
Witam pracuje w AMP przez Spolke Synergy 4lata. Pierwsze trzy miesiace najnizsza krajowa po 3mies na reke 3000/3500zl. Nie nazekam . Pozdrawiam :))
. 2016-12-12 23:05
buhahhahahhah [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się w łeb
Calvados 2016-12-15 15:29
Panowie, tak szczerze.. Ile w tej spółce Synergy się zarobi?
PERMUS 2016-12-18 13:11
Nie wszyscy są tak jak ty z rodziny Roberta S. , dziwne że jeszcze na piecu cie nie umieścił.
3
Wozkowy 2016-12-18 15:03
Robuś już planuje jak się pozbyć kolejnego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] więc niedługo będę na piecu napewno.
1
pigment 2016-12-27 16:25
zyje komexem i zawdzieczam mu wszystko kocham was milujmy sie i szanujmy sie
funia 2017-01-04 15:23
a jak to jest w przypadku robotnika torowego?czy warto tam pracowac?
wozkowy 2017-01-19 22:53
ostatnio powiedzialem kierownikowi ze na cala zime chce isc na szkolenie na suwnice we dwoje bo ja bede spal a drugi suwnicowy bedzie jezdzil i zasypywal prasy, bo na wozku jezdzic nie bede bo zimno a nie zawsze jest drugi wozkowy zeby mogl cos zaladowac wozkiem czy rozladowac bo wtedy wszystko zostaje na glowie nastepnej zmiany ... bo ja musze isc w cieple miejsce rozprostowac konczyny na lawce przynajmniej na te cztery moze piec godzinek . zarobki u nas dobre teraz wzialem prawie 3,5 tys pewnie jakies setki dostalem za dobra prace .co do atmosfery w pracy naprawde suuuper!! nawet lepsza niz jak sie spotykamy na wsi bo wiekszosc zmian jest odemnie ze wsi i okolic zarobki u nas naprawde dobre praca nie jest ciezka ludzie sie pchaja do nas WEPCHAJ SIE I TY ! :) ZAPRASZAMY
3
tyrystor 2017-01-27 00:14
Napisałem wcześniej skąd czerpię takie widomości....z autopsji, a więc po prostu wiem co mówię. Byłem zatrudniony bezpośrednio przez zakład i wiem ile zrabiałem i potem proponowano mi przez manpowera i też wiem co mi dawano, to było kilka lat temu . Pensja oferowana przez pośredników to połowa pensji zatrudnionego bezpośrednio, o przywilejach to się nie śniło . Jak jest teraz nie wiem, może coś się zmieniło i przynajmniej te firmy pośredniczące nie mając wyjścia bo ludzie nie cjhcieli pracować daję przynajmniej przywileje . Trzeba też nadmienić , że weszły nowe jakieś firmy posredniczące już nie tylko manpower ale też pojawiło się jakieś synergy.....może oferuję inne warunki, ale nie sądzę , bo czemuś to ma służyć , nawiasem mówiąć aplikowałem na pewne stanowisko pod szyldem Arcelor , a odezwała się synergy ...oczywiście powiedziałem, że jestem gotów na zatrudnienie ale na godziwych warunkach lepszych od tych jakie teraz mam i bezpośrednio....i tyle miałem kontaktu....cisza....a więc niewolnictwo i łowienie frajerów trwa dalej .Mnie tylko dziwie przyzowlenie na to PIPU, bo Solidarnosć to juz jeden wielki blamaż.
1
bzik1234 2017-01-28 20:30
Jak opie...rdala....sz kierowniczkowi to tak jest albo jak podpi...erda...lasz kolegow ze zmiany za to macie fundusze
wozkowy 2017-02-02 22:25
a no jest tak wlasnie zgadzasie kolego ostatnio spalem na mieszadle a wszyscy mysleli ze ja sie szkole na mieszadle :) ale juz nidlugo zostane mistrzem a za jakies 2 lata kierownikiem robus obiecal
2
Pracownik AMR 2017-02-20 07:32
Mam pytanie bo od niedawna pracuje w tej dziwnej firmie, jak umiera kierownik z AMR to jest normalnie pogrzeb czy przyjeżdża smieciarka?
3
Zostaw swoją opinię o ArcelorMittal - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ArcelorMittal