logo ArcelorMittal

ArcelorMittal

Kraków

Opinie o ArcelorMittal

tyrystor478 2016-02-15 23:52
Tak pewnie przez manpower,albo tym podobne, chłopie nie daj się na to złapać,że potem dostaniesz coś więcej,nie mówiąc już o jakiejś przyzwoitej cywilizowanej podwyżce, potem to cię zwolnią i zatrudnią nowego i będą mu znów płacić grosze, na tym to polega. Jakby zakładowi zależało na pracowniku to zatrudniałby bezpośrednio bez tej całej szopki i zamiast płacić pośrednikowi to zapłaciliby tobie, a najśmieszniejsze jest to, że osoby zatrudniane przez te firmy pośredniczące,to tak naprawdę pracownicy drugiej kategorii , by nie powiedzieć niewolnicy- dostają połowę tego co zatrudnieni wcześniej bezpośrednio przez zakład, czyli hutnicy,nie mają na dodatek żadnych dodatków- typu grusza, roczna premia,dodatek świąteczny,darmowe posiłki,jednym słowem patologia,jakim to cudem jeszcze funkcjonuje to nie wiem,no chyba ręka rękę myje i dorabiają się kosztem wyzysku drugiego ! Tyle w temacie !
8
tyrystor4578 2016-02-15 23:58
Tak pewnie przez manpower,albo tym podobne, chłopie nie daj się na to złapać,że potem dostaniesz coś więcej,nie mówiąc już o jakiejś przyzwoitej cywilizowanej podwyżce, potem to cię zwolnią i zatrudnią nowego i będą mu znów płacić grosze, na tym to polega. Jakby zakładowi zależało na pracowniku to zatrudniałby bezpośrednio bez tej całej szopki i zamiast płacić pośrednikowi to zapłaciliby tobie, a najśmieszniejsze jest to, że osoby zatrudniane przez te firmy pośredniczące,to tak naprawdę pracownicy drugiej kategorii , by nie powiedzieć niewolnicy- dostają połowę tego co zatrudnieni wcześniej bezpośrednio przez zakład, czyli hutnicy,nie mają na dodatek żadnych dodatków- typu grusza, roczna premia,dodatek świąteczny,darmowe posiłki,jednym słowem patologia,jakim to cudem jeszcze funkcjonuje to nie wiem,no chyba ręka rękę myje i dorabiają się kosztem wyzysku drugiego ! Tyle w temacie !
tyrystor4587 2016-02-19 00:56
Wiem co mówię, znam Hutę od podszewki,pracowałem w jednej ze spółek hucianych, byłem zatrudniony bezpośrednio i tylko dlatego się zgodziłem ! W zasadzie warunki pracy w spółkach niewiele się różnią od tych w tzw Hucie, podobne płace - oscylują w granicach 3 tyś netto+ dodatki - grusza, posiłki, dodatki świąteczne, mało tego w większości spółek ma udział także Mittal, tak więc pracując w spółkach pracujesz jak w hucie i tak kiedyś zatrudniano, Od dłuższego czasu , spółki zatrudniają głownie poprzez agencje typu manpower- krótko mówiąc praca dla frajerów- ok. 2100 zł brutto, zero dodatków, zero przywilejów z nadzieją, że po trzech latach , może łaskawie pracownika przejmie spółka i wtenczas dopiero mu sie poprawi. Oczywiście kit, bo po pierwsze mało kto średnio rozgarnięty wytrzyma, czy zechce pracować w przemyśle na zmiany, z suwnicami nad głową za 1500 zł netto przez 3 lata i sam się zwolni, a po drugie jak nie to go sami zwolnią, wystarczy popatrzeć jaka rotacja ! Jak jest w tym konkretnym przypadku mogę tylko przypuszczać po oferowanej najniższej stawce, spólki czy Huta zatrudniające bezpośrednio od razu dają wyższą stawkę - Komex to dawne ZOMO, 2 lata temu do mnie także dzwoniła z manpowera czy bym się nie zgodził właśnie do Komexu, jak usłyszałem warunki, to mnie śmiech ogarnął i podziękowałem mówiąc, że ja wiem ile zarabiają Hutnicy.Niestety ta praktyka niewolnictwa jest dalej i tak długo będzie dopóki będzie duże bezrobocie, przyzwolenie społeczne i przyzwolenie tych od Kodeksu pracy wszelkich pip-ów i niestety związków zawodowych w tym naszej ukochanej Solidarności, to wstyd dla niej, że będą w swoim mateczniku jakim jest Huta pozwala na takie traktowanie pracowników, do Postulatów Sierpniowych ! Tyle w temacie !
12
anonim 2016-02-25 12:50
Nie licz na coś wyżej niż najniższa krajowa po 3 miesiącach. Tutaj ludzie robią lata za najniższą krajową. Podwyżek nie ma
7
tyrystor1254 2016-02-26 02:08
Nie wszyscy ,nie wszyscy, właśnie tłumaczę,a znam temat- reasumując krótko- w Arcelar Mittal są dwie grupy pracowników-jedna tych zatrudnianych od pewnego czasu po przez firmy pośredniczące typu manpower - niewolników za najniższą krajową ( cały czas, bez podwyżek) i druga grupa zatrudnionych wcześniej pracowników bezpośrednio na całkiem dobrych warunkach- wynagrodzenie bez nadgodzin ok 3 tyś netto + dodatki ( grusza, roczna premia, dodatki świąteczne, darmowe posiłki, temat dla RPO,PIP-u i innych służb !.
2
prac 2016-03-01 21:22
trzeba było się uczyć bo jak się szkołę tylko skończyło to się ciebie pozbyli, widziałem wielu stażystów i ich wiedzę.
1
rarara 2016-03-06 21:07
co się dziwić że tutaj są takie opinie ,pracuje na po2 i tutaj tylko znajomości się liczą .Jeden z majstrów już trzeciego kuzyna sobie zatrudnia . Ręka rękę myje a kto mądrzejszy to się stąd zwalnia i ma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z głowy ,coraz większa patologia się dostaje na wyższe stanowiska a potem takie są efekty.
5
anonim 2016-03-16 08:43
Zmiana prezesa - miejmy nadzieję, że będzie lepiej w tym przybytku beznadziei...
5
byki 2016-03-23 08:19
Ja robie na po2 4 lata i o niczym takim nie slyszaem,a kiedys majstrowie to pytali czy jest ktos chetny,zeby kolgow przyprowadzic.tqkze bredzisz cos
1
pracownik 2016-05-14 23:21
związki tam trzeba na taczkach wywież i powołać nowe bez układów z kierownikami i polecam z dale od wydziłu PO1 chyba ze jesteś z okolic Karzimierzy wielkiej to masz raj na ziemi
6
arek 2016-06-29 21:45
dostalem oferte pracy jako rozlewacz stali napiszcie cos co to za robota
2
polak 2016-07-03 20:44
masz sie czy chwalic idioto
1
Nonymus 2016-07-10 10:52
Informatyk który będzie pracował za bony? Hahahahaha, widać że to jeden z wpisów które piszą kadry żeby wybielić tą straszną firmę. Udawajcie lepiej na przyszłość roboli...
5
Zbulwersowany 2016-07-11 15:52
Jest jeszcze stołówka !!!!!! Z jedzeniem jak dla psa
9
grw 2016-07-12 23:58
dno i pół metra mułu
4
Qwerty 2016-07-18 19:36
Jeżeli masz tu wysoko postawioną rodzinę to będzie ci dobrze w AMR, ale gdybyś ją miał to pewnie nie zadawał bys pytań w tym wątku.
6
Cyr4x 2016-07-19 11:30
W AMR nie rekrutują na takie stanowisko.
Kos 2016-07-19 17:21
Oferują ale w Dabrowie Górniczej, robole z Krakowa i reszty lokalizacji nie mają prywatnej opieki medycznej .... Ogólnie to nie mają za wiele no ale to w końcu tylko robole
Kos 2016-07-20 12:37
Czytając twoje pseudo posty wnioskuję że pracujesz w kadrach tej zacnej firmy jaką jest AMP, więc dobrze wiesz że nie ma przyjęć od początku roku :)))))
pan 2016-08-06 00:41
Nie wiem skąd bierzesz takie wiadomości...Jestem obecnie zatrudniony przez posrednicza firme w arcelor i mam identyczne dodatki jak koledzy zatrudnieni bezposrednio fakt kasa nieco mniejsza ale bez przesady...dostaję godziwą zapłatę za to co robię i nie narzekam posiłki oczywiscie za darmo itp itd
? 2016-08-08 07:46
Tia czyli odpowiada ci ze wykonujesz tą samą pracę za mniejsze pieniądze niż ludzie zatrudnieni bezpośrednio pod amp. Super takich ludzi to oni lubią :)
2
WERT 2016-09-05 11:12
Jak wygląda praca na stanowisku wytapiacz surówki? da się wytrzymać?
Formierz po1 2016-09-12 07:42
Sytuacja bez zmian, mobbing, faforyzowanie rodziny, znajomych i sąsiadów przez kierowników, wrogość, i ogólnie nie jest fajnie. Odradzam każdemu pracę w tym zakładzie.
3
Prawda 2016-09-19 19:03
Siemanko, piszesz kolego głupoty, do tej firmy po znajomosci tylko sioe dostaniesz zarobki sa na tyle dobre ze, nie musisz jechac do niemiec na pomidory. A Ci co pisza ze, tam jest taka lipa i zle to tylko dlatego bo boja sie konkurencji kolegow, kolezanek albo nigdy tam nie pracowali i gadaja to co uslysza
tyrystor 2016-10-02 01:34
Skąd ja biorę takie widomości ? Z autopsji , bo pracowałem tam, pracowali koledzy, dzwonił póżniej do mnie manpower i oferował warunki, o czym wspomniałem wcześnij to było ok. 3 lata temu ! Przez jaką firmę jesteś zatrudniony teraz ? Być może manpowery i temu podobne poszły po rozum do głowy i oferują również dodatki, bo kto w miarę wykształcony i przytomny zgodziłby się robić na takich obozowych warunkach, poprzyjmowali ludzi przypadkowych i non stop były wypadki i porażenia prądem ..ale powiem szczerze ...nie sądze.
1
M94 2016-10-15 11:41
Ja pracuje na wydziale po2 na stanowisku kolega kierownika i też mam dwuskładnikowa pensje, pół biorę normalnie a drugie pół mam z handlowania olejem formierskim. A co do atmosfery to też jest dobrze, nikt mi nie podskoczy bo znam kogo trzeba.
6
ByłyPracAMR 2016-10-20 17:33
Firma AMR w Krakowie to zdecydowanie najgorszy pracodawca u jakiego do tej pory pracowałem, pracowałem tam przez 1,5 roku i mogę potwierdzić że wszystkie negatywne opinie na tej stronie to prawda, bez znajomości nie ma tutaj czego szukać.
2
pracownik 2016-11-09 23:19
Zarobki 2700 za 15 lat pracy na produkcji ,pracownika mają w dupie w każdej chwili możesz się zwolnić jak nie pasuje .
1
pracownik 2016-11-09 23:40
Huta obchodzi rocznicę 60 lat .Ciągle odlew ani stali 20 lat z tej okazji kadra kierownicza bawiła się z jednych krakowskich hoteli ,szkoda ze o pracownikach ktorzy mają 40 i więcej lat pracy zapomnieli ale w nagrodę dostali plastikowe medaliki za 2 zł tak pracodawca ich docenił. Kierownictwo wyprawilo imprezę za 100 tys zł no ale koszty wzrosły bo trzeba było zapłacić hotelowi za połamane krzesła i stoły ale to winne całkowita ponosi wódka co ona potrafi zrobić z człowiekiem. :) a ze co ze za darmo to wiaderka nie wypije ;) dyrektor to dobry człowiek zlitowal się nad nie którymi pracownikami i ich zwolil ( 30 lat się chłop meczy niech odpocznie na wowozowej trochę, przecież już go nikt nie zatrudni bo całe zdrowie stracił na kombinacje ) złośliwi mówią ze ta nagroda od dyrektora to za dobrowe Górnicza .
pracownik 2016-11-10 04:18
Praca 4zmianowa swieta weekendy sylwestry w pracy o wolne można zapomnieć Bo nie ma kim robić. Ogólnie jak bym był młodszy to bym dawno z ta śpierd... zarobki żadne,:( pracodawca na tym bazuje ze 70 procent załogi to ludzie w wieku 50 lat i się nikt nie odezwie aby jakoś dorobić do emerytury .
1
stalownia 2016-11-16 10:38
Niewolnictwo w sysiemię 4 zmianowym brak szacunku dla pracownika .zarobki niecałe 3 tys po 20 latach pracy
2
Walcownik 2016-11-23 07:06
Teraz zatrudniają przez Synergy Sanpro, na start zaledwie 1815 brutto + dodatki i obietnica podwyzki do 2300 po 3 miesiecznym okresie próbnym, jednak nie znam nikogo kto by ją dostał, zamiast tego wciskają jakąś bajeczkę, więc nie dajcie się nabrać. Łącznie na rękę wychodzi w okolicach 2000 miesiecznie.
2
ewe 2016-12-03 14:19
Witam. Może ktoś coś powiedzieć o Zakładowej Strazy Pozarnej przy hucie ? Jak to funkcjonuje , czy sa jakies miejsca itd
2
wozkowy 2016-12-06 07:31
Witam . Ja nie wiem o co wam chodzi pracuje na 01 nie mam co narzekać praca nie jest zła nie jest ciezka hmmm moglym napisac ze to jest miejsce pracy bez pracy :) no bo ja nie przychodze tam pracowac nocki i popołudniówki przespane na dniówkach trzeba wejsc gdzies w kat zeby kamery nie zlapaly :) no czasami trzeba tez przejechac cos przywiesc czy cos ale najlepsze jest to ze wszyscy pracuja te 8 godzin a ja sie przewracam z boku na bok na big bagach i sie smieje z nich wszystkich bo dostaje fundusze za to ze nie robie nic :P a oni napierdzielaja cala zmiane a nikt niczego im nie zaplaci dodatkowo :D wiec moi drodzy prosze sie nie zastanawiac bo naprawde nie ma nad czym!!! jezeli macie mozliwosc przyjecia sie tutaj no to zapraszam serdecznie przynajmniej bedzie kto mial robic na mnie :)
5
xXx 2016-12-06 13:10
a kolega przypadkiem nie jest z oklolicy kazimierzy wielkiej ?
2
Jkw 2016-12-12 18:37
Witam pracuje w AMP przez Spolke Synergy 4lata. Pierwsze trzy miesiace najnizsza krajowa po 3mies na reke 3000/3500zl. Nie nazekam . Pozdrawiam :))
. 2016-12-12 23:05
buhahhahahhah [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się w łeb
Calvados 2016-12-15 15:29
Panowie, tak szczerze.. Ile w tej spółce Synergy się zarobi?
PERMUS 2016-12-18 13:11
Nie wszyscy są tak jak ty z rodziny Roberta S. , dziwne że jeszcze na piecu cie nie umieścił.
3
Wozkowy 2016-12-18 15:03
Robuś już planuje jak się pozbyć kolejnego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] więc niedługo będę na piecu napewno.
1
pigment 2016-12-27 16:25
zyje komexem i zawdzieczam mu wszystko kocham was milujmy sie i szanujmy sie
funia 2017-01-04 15:23
a jak to jest w przypadku robotnika torowego?czy warto tam pracowac?
wozkowy 2017-01-19 22:53
ostatnio powiedzialem kierownikowi ze na cala zime chce isc na szkolenie na suwnice we dwoje bo ja bede spal a drugi suwnicowy bedzie jezdzil i zasypywal prasy, bo na wozku jezdzic nie bede bo zimno a nie zawsze jest drugi wozkowy zeby mogl cos zaladowac wozkiem czy rozladowac bo wtedy wszystko zostaje na glowie nastepnej zmiany ... bo ja musze isc w cieple miejsce rozprostowac konczyny na lawce przynajmniej na te cztery moze piec godzinek . zarobki u nas dobre teraz wzialem prawie 3,5 tys pewnie jakies setki dostalem za dobra prace .co do atmosfery w pracy naprawde suuuper!! nawet lepsza niz jak sie spotykamy na wsi bo wiekszosc zmian jest odemnie ze wsi i okolic zarobki u nas naprawde dobre praca nie jest ciezka ludzie sie pchaja do nas WEPCHAJ SIE I TY ! :) ZAPRASZAMY
3
tyrystor 2017-01-27 00:14
Napisałem wcześniej skąd czerpię takie widomości....z autopsji, a więc po prostu wiem co mówię. Byłem zatrudniony bezpośrednio przez zakład i wiem ile zrabiałem i potem proponowano mi przez manpowera i też wiem co mi dawano, to było kilka lat temu . Pensja oferowana przez pośredników to połowa pensji zatrudnionego bezpośrednio, o przywilejach to się nie śniło . Jak jest teraz nie wiem, może coś się zmieniło i przynajmniej te firmy pośredniczące nie mając wyjścia bo ludzie nie cjhcieli pracować daję przynajmniej przywileje . Trzeba też nadmienić , że weszły nowe jakieś firmy posredniczące już nie tylko manpower ale też pojawiło się jakieś synergy.....może oferuję inne warunki, ale nie sądzę , bo czemuś to ma służyć , nawiasem mówiąć aplikowałem na pewne stanowisko pod szyldem Arcelor , a odezwała się synergy ...oczywiście powiedziałem, że jestem gotów na zatrudnienie ale na godziwych warunkach lepszych od tych jakie teraz mam i bezpośrednio....i tyle miałem kontaktu....cisza....a więc niewolnictwo i łowienie frajerów trwa dalej .Mnie tylko dziwie przyzowlenie na to PIPU, bo Solidarnosć to juz jeden wielki blamaż.
1
bzik1234 2017-01-28 20:30
Jak opie...rdala....sz kierowniczkowi to tak jest albo jak podpi...erda...lasz kolegow ze zmiany za to macie fundusze
1
wozkowy 2017-02-02 22:25
a no jest tak wlasnie zgadzasie kolego ostatnio spalem na mieszadle a wszyscy mysleli ze ja sie szkole na mieszadle :) ale juz nidlugo zostane mistrzem a za jakies 2 lata kierownikiem robus obiecal
3
Pracownik AMR 2017-02-20 07:32
Mam pytanie bo od niedawna pracuje w tej dziwnej firmie, jak umiera kierownik z AMR to jest normalnie pogrzeb czy przyjeżdża smieciarka?
9
Maja 2017-05-06 08:24
Bardzo słaba firma. Mówi się, że dobra na start ale to zwykłe kłamstwo, żeby zwabić młodzież. Byłam zatrudniona bezpośrednio, najpierw długo śmieciówka, potem co prawda dali umowę ale 1600zł netto. Atmosfera okropna, wszyscy skarżą jedni na drugich, nikt nie pomoże, a wręcz przeciwnie. Zakład stary, nie dba o pracowników wcale, ludzie pracują w strasznych warunkach, zwłaszcza na liniach produkcyjnych. Normą jest praca bez ochrony przy substancjach rakotwórczych i zapyleniu o stężeniu takim, że płakać się chce, oczywiście żadnej klimatyzacji, a panowie pracują np przy piecu nagrzanym do kilkuset stopni. Nie warto pracować na stanowiskach produkcyjnych, warunki złe a wypłata nieproporcjonalna do tak ciężkiej pracy. Również na tzw stanowiskach inżynieryjnych nie ma sensu. Zakład nie ma pieniędzy i chęci, nie rozwija się. Właściwie nie ma szans się czegoś nauczyć. Kierownictwo to zbieranina przypadkowych ludzi bez kierunkowego wykształcenia, stara ekipa z lat 70-tych, stołkami tylko trzęsą, żeby przypadkiem jakaś młodsza, bardziej ambitna osoba ich nie zastąpiła, więc nie ma co liczyć na wsparcie przełożonego, a jak się ma dobry pomysł, to jeszcze są w stanie ukraść i podpisać się własnym nazwiskiem na projekcie. Straciłam czas pracując tam, dopiero kiedy człowiek się stamtąd wydostanie i zmieni pracę widzi jak bardzo źle jest w Mittalu.
3
Odp dla Maja 2017-05-16 23:13
Zgadzam się we wszystkim co zostało tu napisane poza jednym ,kierownicy nie są brani z przypadku ,oni wszyscy są ze sobą lub z dyrekcja spokrewnieni.
1
jazzmanb 2017-05-21 19:56
młodzi na zmianówce zarabiają ok.2500 pod hutą; przyjmują tylko przez firmę kontra za ok 1500 netto.U nas rekordzista z kontry przepracował ok. 5 min. i pojechał do kadr się zwolnić jak zobaczył warunki pracy.
Zostaw swoją opinię o ArcelorMittal - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ArcelorMittal