brak logo

Elektrotermia Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Elektrotermia Sp. z o.o.

admin 2015-08-10 07:10
Wielu użytkowników jest zainteresowanych pracą w firmie Elektrotermia Sp. z o.o.. Możesz im pomóc dodając swoję opinię na forum.
pracownik 2016-01-19 20:20
Ze starej, porządnej Elektrotermii zrobił się wzorcowy zakład współczesnego prywaciarza, z coraz gorszymi wypłatami dla pracowników oraz brakiem jakichkolwiek dodatków socjalnych, w sam raz dla młodych ludzi zaraz po szkołach żeby przyjąć się na staż przez urząd pracy, nauczyć się roboty i szukać przyszłości w lepszych firmach, bo tutaj to jest tylko zapieprzanie na premie zarządu i kierowników oraz jakieś śmieszne ochłapy z wykonanej pracy dla pracownika na produkcji. Niby wszędzie widać rozwój: nowa hala, nowy laser i tak dalej, ale co z tego jak to wszystko odbywa się kosztem zwykłego pracownika, któremu wypłata zamiast rosnąć to maleje, a wszelki socjal już od dawna jest zlikwidowany. Jak kogoś cieszy nabijanie kieszeni prezesowi i budowanie kariery kierownikom, to niech zapuszcza tam korzenie, za 40 lat pracy dostanie w podziękowaniu zegarek za kilka stówek, także może i warto, a i to odpiszą sobie od kosztów hehehe. Jeszcze kilka porządnych zakładów w otworzy się w strefie, a się nie obejrzą jak w firmie zostanie tylko biuro, stażyści i dziadki z 50+ :)
3
pracownik2 2016-04-12 09:19
Firma Elektrotermia wykorzystuje pracownika, atmosfera w pracy jest napięta i nieprzyjemna. Ponadto brak w tej firmie osoby zarządzającej. Obecny Dyrektor nie nadaje się do sprawowania tej funkcji. Nie mówiąc już o niektórych pracownikach. Jeżeli szukasz pracy na stałe, to zapomnij o tej firmie. Nie polecam jej.
3
Ewa 2016-04-12 09:36
Zgadzam się. Również nie polecam firmy.
Gnj 2016-04-24 20:50
Pracownik - ale jaką pracę na stałe jak tam takie umowy to dostają tylko po rodzinie ale tacy co z dyrektorem odbywają obszerne rozmowy na temat innych pracowników :) już pomijając kwestię zatrudnienia, w zakładzie razi również kwestia BHP, stażyści pracują na wiertarkach stołowych i innych sprzetach z polikwidowanych zawodowek bez jakiegokolwiek serwisu i konserwacji, spawacze pracują bez odciagow wentylacyjnych, ogólnie na hali z laserami panuje duze zapylenie a w innej czesci zakladu maszyny i stanowiska pracy ustawione sa na kostce brukowej w wiacie po magazynie ! Niby się da, ale wszystko jest do czasu...
1
Robol 2016-05-15 19:05
Pracuje już jakiś czas i rozglądam się za czymś nowym jak większość załogi, ogólnie syf, kolesiostwo i dziadowanie nawet na podstawowych narzędziach nie polecam
2
Pimpek 2016-06-23 19:35
Praca tutaj to prawdziwa szkoła przetrwania jak jakiś młody daje radę u nas na zakładzie to znaczy że poradzi sobie w każdej innej robocie tak więc nie ma co narzekac ma ten nasz zakład jakieś plusy :)
2
Pracownik 2016-06-30 22:41
Nie polecam pracy w tej firmie, nepotyzm, marne pieniądze, znęcanie się nad pracownikami (czasami nawet fizyczne), przymusowa praca dodatkowa (bo inaczej wylotka), zapieprzanie na premię kierowników, brak porządnych narzędzi. Jedynie jeżeli jest się z rodziny prezesa lub dyrektora to można jakoś zarobić.
6
Szukający 2016-07-01 09:13
Szukam pracy i przeglądam różne fora . Jest różnie - jedni piszą swoje uwagi , inni hejtują.
Tak się zastanawiam - co Wy tam jeszcze robicie Panowie skoro jest tak źle? Przecież nie jesteście tam za karę ? Nie ma co pogłębiać frustracji! Napiszcie lepiej (jak już znajdziecie nową pracę) gdzie jest idealnie albo chociaż dobrze. Bo przecież nie jesteście nieudacznikami, których stać tylko na hejt ? Chyba że się mylę i czytam jednak uwagi sfrustrowanego pracownika pod różnymi nickami ( bo tak to trochę wygląda niestety )
13
znam się 2016-07-10 13:23
Hasło z waszej strony www "elektotermia - krajowy lider obróbki metalu" no tutaj panowie to was poniosła ułańska fantazja, może i bym uwierzył gdyby nie to że widziałem wasz zakład i parę innych firm z tej branży z okolicy nawet, także nie wyglupiajcie się
5
jazda jazda 2016-08-13 16:36
Polecam rewelacyjne staże organizowane przez zakład można dostać solidnego kopa na rozpęd kariery
Kiepski pracodawca 2017-01-29 21:59
Podział na 2 załogi tych po znajomości i rodzinie i zwykłych kierowanych z urzędów na staże albo z łapanki z ogłoszenia. O ile Ci po znajomości to coś lepiej zarobią i ktoś się liczy z tym co mają do powiedzenia to reszta jest na zasadzie "ciesz się ze masz robotę" a jak nie to się zwolnij. Marne perspektywy na rozwoj, w kółko jakies stresujące sytuacje na produkcji a wszystko u wiekszosci za 1700 netto podstawy. Kiedyś było lepiej i nawet jeszcze coś potrafili docenić, a teraz to orają pracownikiem żeby garstka ludzi na górze miała się tam jak pączki w maśle.
Jarek 2017-05-17 23:53
Te opinie brzmią jak niezadowolenie tylko z wydziału obróbki blach. Ale elektrotemia to takaże inne działy. Czy tam też jest tak samo ? Grzałki, piece etc. Czy przy takim wyzysku można mówić o jakości ?
Niegasnace słońce 2017-05-24 17:28
Na grzalkach jakość trzymają produkty oparte na khantalu oraz doświadczona załoga przyjeta w czasach i na warunkach gdy wlasiciel jeszcze wiedzial jak sie powinmo placic za dobra robotę a nie szukał białych murzynów. Piece oparte sa na tych samych grzalkach więc dają radę o ile inne dzialy zapewnily dobre komponenty (roznie z tym bywa).
1
OldBoy 2017-06-07 13:28
Czytając wszystkie komentarze w większości negatywne pełne goryczy postanowiłem również opisać moje wrażenia z pracy w zakładzie jakim jest wyżej wymieniony obiekt rozmowy. Podejmując prace byłem pełen nadziei, że wreszcie znalazłem pracę w której można się rozwijać i atmosfera jest dość przyjemna. Po kilku latach z biegiem czasu moje myślenie co do wcześniej wymienionych "rozwoju" i "atmosfery" wyraźnie się zmieniły.
Teraz pracując w innym zakładzie wiem co to znaczy rozwój, rażące było również kila rzeczy po pracy w kilku zakładach wyrobiłem sobie już mniemanie na temat produkcji dział maszyn: operatorzy sami muszą sobie jeździć po materiały do obróbki co powinien wykonywać pomocnik lub magazyn. Sprzęty nie były zawsze sprawne czasami wkraczały rozwiązania typu potrzeba matką wynalazków. Spawalnia i Lakiernia na tym pierwszym braki sprzętowe i dobrych odciągów, co do tego drugiego działu pracownicy byli lub są w dalszym ciągu w mojej opinii wykorzystywani, przemęczeni dziwny system zmianowy i przeskoki czasowe z nocnej zmiany na popołudniową i o ile dobrze pamiętam to mijając ich przy wejściu do pracy rano wychodzili do domu po nocnej zmianie i tego samego dnia wracali o godzinie 15 do pracy i było to dość częsta praktyką, PIP miałby sporo do powiedzenia w tej sprawie.
Magazyn hmmm tu raczej zastrzeżeń nie mam ponieważ panuje tam porządek co mogę stwierdzić po pracy w kilu miejscach w innych firmach czasami magazyny przypominały pobojowisko, ludzie mili chyba, że się zmieniło coś, chociaż jak już wyżej wspomniałem magazyn powinien współpracować z działem maszyn aby usprawnić ich pracę bo chyba jest i był i raczej będzie razem z rozdzielnicami i ślusarnią która pomimo braku sprzętowego są czołowymi działami tej firmy. Co do biura ludzie w większości mili i zawsze można było porozmawiać nie stawiali siebie jakoś dużej wyżej udając panów którzy stoją z batami nad pracownikami to jest jedna z rzeczy która bardzo mi się podobała, dyrektor produkcji również miły, w poprzednich jak i obecnej firmie uprzejmość i pozytywna wymiana zdań jest mało spotykana. Co do starania się kierowników o swoich podopiecznych bywa tam różnie a mowa tu o wynagrodzeniach typu premia lub normalnym czasem pracy to najgorzej jest na Rozdzielnicach i Lakierni.
2
tak się robi biznes 2017-09-07 11:17
Podczas gdy inne zakłady w stefie mają spore problemy ze znalezieniem pracowników za 2200 netto na miesiąc elektrotermia zapewniła sobie przypływ prawie darmowej siły roboczej w postaci pół rocznych staży z urzedow pracy i praktykantow z zawodowek, uścisk dłoni prezesa dla tego kto to wymyślił, prawdziwy rekin biznesu na te ciężkie dla pracodawców czasy
2
praktykant1 2017-09-17 20:46
Na lakierni to jeszcze jest spox,na rozdzielnicach to Bear Grylls lub Kossakowski by wymiękł
zero wsparcia dla nowych tylko zap...... i tak się niczego nie nauczysz tym bardziej na rozdzielnicach
Nara 2017-10-16 12:31
Jak na produkcji nie przyjeli Cie z czyjejs protekcji to jesteś dla nich tylko mięsem do przerabiania blachy albo przewodów
Zostaw swoją opinię o Elektrotermia Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elektrotermia Sp. z o.o.