logo Kolbud Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Produkcyjne

Kolbud Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Produkcyjne

Bydgoszcz

Opinie o Kolbud Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Produkcyjne

zupka 2013-03-07 21:34
praca od 8 do godzin nocnych
1
pracowałem 2013-03-12 21:01
Sami szefowie,B[usunięte przez moderatora] na czele hehe
zła organizacja i podejście B[usunięte przez moderatora] do pracowników...Tak to jest jak facet ze wsi chce być na siłę miastowy...
idea 2013-07-01 23:45
praca dla idei bo chyba nie dla pieniędzy ................
1
4teca 2014-04-08 16:49
Znam firmę, od wielu lat szefami nie są B jak pisze "pracowałem" ale G a teraz jest jeszcze nowy dyrektor handlowy i to tez nie B.
Dają raczej dobry sprzęt zwłaszcza dla handlowców, możliwości wyjazdów na szkolenia branżowe, fajna flota też w grupie monterów, wyjazdy integracyjne, rocznice, prowizje, możliwość dorobienia przez sprzedaż z prowizją jak nie jesteś handlowcem, spoko z kodeksem pracy, częste podwyżki, elastyczne formy zatrudnienia włącznie z kontraktami. SAP i ISO, Świetna atmosfera i bardzo duża autonomia, możliwość pracy nad wybranymi projektami tak jak w korpo. Wg mnie jedna z tych lepszych prywatnych firm w regionie - jak ktoś stąd wypada to się orientuje, że było realnie mniej pracy i wyższa pensja...i że gdzie indziej w tej branży może być dużo gorzej.
2
fordoniak 2014-04-08 16:54
praca od 8 do godzin nocnych - zupka kłamiesz - każdy kto przejeżdża Fordońską wie że firma jest zamknięto po 15.00. Wystarczy wsiąść w auto i sprawdzić czy świeci się światło w nocy i czy to nie jest sprzątaczka...

1
Bydgoszcz 2015-02-09 14:02
Jedna z lepszych firm w regionie. Stażowe, jasne zasady pracy, podwyżki, bony na święta, integracje, dobra flota. Właściciel finansowo wspiera społeczne inicjatywy, a gdy pracownik zachoruje to tez może liczyć na zrozumienie i absolutnie nie musi bać się wypowiedzenia, co niestety w wielu firmach ma miejsce.
tygrysek 2015-02-24 15:44
Widac pochlebstwa ale to tylko biurowe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] typu M łaj czy Se an itp. ale to dalej syf i wyzysk zwłaszcza serwisantów dymajacych do 20,i skrzetne ukrywanie nadgodzin, lista obecności ze niby do16 haha.Wystarczy poprosic byłych pracowników to opowiedza.Moze PIP sie tym zajmie?moze sam zglosze,zwłaszcza Pana M.S. niezły kombinator.
obeznany 2015-03-06 16:21
kolejny hejter polski katolik. w serwisie nie ma żadnego M.S i od 20 lat nigdy nie było...
fotkarz 2015-03-06 21:37
Nie ha ha ha dobre ,firma przez tego pana moze kiedys popłynie i jego organizacja na wysokim poziomie kultury wobec podwładnych .przez tego pana w jednym z oddziałów pracownicy sa zmieniani jak rękawiczki zadnego szacunku ,szkoda tylko ze nikt z firmy nie odwazy sie temu zapobiec..Pozdrawiam nie jest to zaden hejt itp to porostu codziennosc jednego z oddziałow,wtajemniczeni wiedza jakiego.Jedyny spoko gosc odszedl z firmy na fordonskiej .Co wazniejszy w firmie stara sie o to by jak najwiecej do wlasnej kieszeni a wyrobnicy same spady za 10-12 godz roboty.Ogolnie polityka firmy kreci sie wokol 2 och moze 3 gosci ktorzy moga stawac na głowie.
P.S Montaz go tez nie lubi poznali sie na nim.
2
nowy 2015-03-13 20:39
masz na mysli odzial na poludniu polski z panem M S??
w temacie 2015-03-22 21:25
firma bez wielu pozytywnych opinii i wcinają się na nie swój teren po chamsku, kiedyś może ktoś się zdenerwować, potwierdzam - dymają bez ograniczeń godzinowych, drogo , a nie daj boże żeby ci się noga powinęła to robią z ciebie głupka , już niejednego zwolnili , podobno się nie nadawał do pracy, nic nie umiał.
tygrysek 2015-06-28 13:10
Praca w firmie zwłaszcza w jednym z oddziałów na południu nie wymaga oceny kto wie ten wie, jakie praktyki stosuje wspomniany p. kier. nie przytoczę z nazwiska. Co do jakości usług mam zgoła odmienne zdanie od jakiegoś czasu nie da się mówić o serwisie raczej papranina, i nie jest to opinia tylko moja ale kilku innych firm. Reklamacje i wysokie ceny pomału zepchną ta firmę na bok.
Brak ofert czy olewanie klienta przez wspomnianego p. kier. to już standard. Co do umiejętności samych serwisantów to można by długo opowiadac ale po co jak zmieniają się szybciej niż cokolwiek się nauczą. Mam nadzieje ze ktoś się ocknie i zmieni swoje podejście do Sz P. Kier. Ale to jest pytanie puszczone w eter. Pozdro dla kapusiów.
stroniak 2015-06-29 10:23
Znam Pana Marcina z Katowic od pary lat, teraz ma Rapida a mógł mieć Oktavię i nie dlatego że to on chciał więcej.
Ewidentny wrzód na d. sęk w tym, że ja współpracuję z tą firmą i nie jestem jej pracownikiem. o.k. nie lubię kolesia, on mnie nie lubi i nie mam interesu żeby go chwalić.

Ale prawda jest taka, że on naprawdę robi dobrą robotę dla Kolbudu.
I tak już na jego stanowisku jest, że im bardziej się stara tym większe grono oponentów będzie miał. Szefowie go cisną, pracownicy ruchają a klienci często chcą więcej niż on może dać. Koleś jest ciężki, czuje się niepewnie bo nie ma zaplecza w przełożonych więc traktuje wszystkich jak zagrożenie i jest stresujący w kontakcie. Po tych nagonkach jakie mieliście z pewnym oszustem, który okradał waszą firmę ze zleceń - Pan S. potrafił wyjść z biura i zostawić swoją komórkę z włączonym nagrywaniem. Niby gnojek - ale miał powody i wszyscy o tym wiemy, i ewidentnie bronił swojej firmy w której pracuje. Kto jest fajniejszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zleceń czy wściekły pies broniący tych zleceń dla firmy? Dla was widać że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który wam odbiera pracę jest więcej wart niż kierownik który dla was o nią zabiega...

Nie lubię gościa, podłóżcie mu świnie, idźcie do Gryki albo do KS z jakimś donosem ale to niczego nie zmieni bo facet robi to co do niego należy. Obcuję z waszą firmą dłużej niż tam pracuje MS i mam skalę. I wiem jak wyglądał ten oddział przed nim - zaraz zaraz - tam wcześniej mieliście czarn [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Więc po co grillować gościa, który ewidentnie zrobił od zera to co tam macie dzisiaj i czego nigdy wczesniej nie było?
Waszej firmy też osobiście nie lubię, ale uważam że jest najlepsza w branży. Herman, Novoferm i inni mogą od was się uczyć praktycznie wszystkiego. Wasz problem to to że nie macie lidera, który was nie potrafi zjednoczyć wokół wspólnych interesów a wręcz jesteście na siebie napuszczani jak szczury przy deficycie karmy. Na końcu i tak za wszystko płaci siwizną RS i jak wam go zabraknie to zrozumiecie na czym polega soft power tego gościa, którego to serwis tak kocha moczyć mimo, że to z RS ma pracę i mają ją - nie oszukujmy się - handlowcy. Bo siłą Kolbudu jest montaż i to z niego rośnie wam śnieżna kula nowych zleceń. Trochę się znam na montażu i to dzięki waszym ludziom bo ich doświadczenie jest przeogromne. Ale kto u Was to potrafi zrozumieć, skoro wolicie się gryźć o uwagę Gryki zamiast skumulować swoje naturalne siły? Światełko w tunelu to młody delfin z rodu, koleś zaskakuje bardzo pozytywnie, ma ten błysk i ładną kuzynkę i życzę mu powodzenia:)
P.A. 2015-07-08 21:37
Niestety nie podzielam do końca Twojego zdania a wiem jaka jest i była sytyuacja w firmie teraz i wcześniej ,wiesz kilkukrotne reklamacje napraw czy zwyczajne olewnictwo klienta to codziennośc tego oddziału. Jak zapewne wiesz wspomniany już Pan sam załatwiał montaże bram z firmy kolegi a każdy mogł "przyrobic za zgoda jaka każdy wie .A niestety świni nie ma co podkładac po co sam kiedyś popłynie bo chyba nie pozwola mu traktować klienta jak np. Procars ? Szkoda tylko kilku ludzi którzy przewineli się przez firmę.
1
Obrońca z urzędu. 2015-07-11 22:32
Prawda jest zawsze posrodku. Wspominany oddział ma dość duży obszar działania w tym GOP z dużym zagęszczeniem obiektów powiedzmy ogólnie handlowych. Kierownik oddziału sam nastawia karku przekładając niekiedy terminy żeby nie zjechać swoich ludzi. Znam dobrze umiejętności obecnie dwóch pracującujacych tam serwisantow jeżdżących włoska marka samochodów i dają świetnie rade. Niestety na temat pewnego siwerzego serwisanta nie mogę się jeszcze wypowiedzieć ponieważ nie naprawial nic u mnie samodzielnie. Poza tym na koniec dodam że ta strona ma pomagać ewentualnym przyszłym pracownikom a nie służyć za gorzkie żale mniej czy bardziej zadowolonych powiedzmy ze klientów.
obiektywny 2015-07-16 11:10
Chcecie mniej kwasu w firmie i mniej wzajemnego napuszczania się w zespole? Recepta jest oczywista: dzieląc SBU na kosztowe i przychodowe wsadziliście serwisowi wyłącznie aktywności przychodowe, a montażowi kosztowe. Dopóki jest tam RS, który wiele potrafi zrozumieć i wybaczyć jest ok bo facet to spina i nigdy nie walczy o swój Dział z perspektywy nowego auta premium dla siebie, raczej myśli o tych kilkudziesięciu ludziach, którzy od niego zależą. Ale każdy po nim nie wytrzyma tych ataków. Podobnie jest z Handlowcami i panem Michałem. Chcecie mieć równowagę oddajcie carowi co carskie i sklep www przerzućcie w SBU pod dział handlowy a nie pod serwis.
D jest od S. A Serwis od Serwisowania, a u was odbiera marżę handlową i zakłóca podział konfitur, bo nie ma kosztów. Tymczasem na całym świecie serwis to sprzedaż wraz z usługą, w wy macie w jednym miejscu komin przychodowy za cenę dwóch końskich dołów kosztowych w Handlu i na montażu.. Wszystkie jednostki rozliczane kosztowo u Was odetchną co najmniej z dwóch powodów. Firmę tworzą ludzie, a ludzie wymagają atmosfery, a atmosferę macie taką jak powyżej we wszystkich wpisach, a firma jest naprawdę świetna i nie rozumiem czemu zabieracie sobie wzajemnie powietrze....
1
kolega zupki 2015-09-20 11:34
he he dobre rozmowa rozgorała na temat pewnego Pana Kierownika z oddziału na południu polski, a obiegła całą firmę. Ogólnie mówiąc każdy wie ale nie każdy ma odwagę przyznać iż gość jest nie do wygryzienia ze względu na układy w firmie. Ale z tego co wiem ktoś próbuje nakłonić byłych pracowników na wspólne doniesienie do pip i sadu pracy przeciwko firmie i w/w Panu Kierownikowi. Jak dojdzie to do skutku to bedzie ciekawie, podobno mają kancelarie prawniczą do walki o odszkodowanie.
wszystkierecenapoklad 2015-10-02 15:32
uważam, że to błąd. Spójrzcie na oddział Katowicki - tam jest prawie stały skład, prawie wszyscy obcowali ze sobą wcześniej w branży, znają się b. dobrze. Kłopotem jest to że MS musi trzymać dystans i niektórym nie podoba się że dawny kolega nie jest kolegą. Kolbud jest b. dobrą firmą, jej kłopotem nie jest biedny MS, który swoim sposobem bycia nie zjednuje ludzi. To nie jest tak, że bez niego świat będzie lepszy, a z nim jest taki zły bo w końcu jedyne co może MS to przymykać oczy albo ich nie przymykać i reagować. Katowice to nie centrum świata.
tygrysek 2016-02-07 13:33
Nie ważne co piszecie dla mnie ta firma to i tak kombinatorstwo i oszustwo pracowników.
Kombinator 2016-02-10 06:40
Pomawiasz uczciwych ludzi. Pokaż 5 firm gdzie syn szefa jeździ oktavią 1,4 a szef najmniejszym suwem w klasie wyższej ale jednak skromnym? Jeżeli chodzi o poziom tych ludzi jako ktoś kto raczej nie będzie z nimi robił interesów twierdzę, że Kolbud i jego właściciele są bardzo porządni. Nie obnoszą się z kasą, nie oszukują nie wyzyskują. Grają przyzwoicie na ile mogą. Chcecie mieć lepiej Polacy? Szanujcie swoich biznesenów i życzcie im bogactwa bo to nie związki zawodowe i nie politycy wytwarzają bogactwo narodów. Jak jadę do pracy i przejeżdzam koło Kolbudu, auto ich "starego" zawsze już stoi. Przecież nìe musi wstawać tak rano...a jednak. Szanujmy takich ludzi.
Zgadnij kto? 2016-02-10 21:20
My też nie lubimy BiG Tora, dlatego nie kupujemy waszych bram drogi Marcinie ;P
1
super 2016-02-12 16:54
Potwierdzam, bardzo dobra firma i bardzo dobre szefostwo. Jeżeli chodzi o poziom tych ludzi to są rzeczywiście bardzo porządni. Taki powinien być każdy polski przedsiębiorca. Bardzo mądry życiem i doświadczeniem jest też ich Dyrektor Montażu. Jest po ludzku i przyzwoicie. Polecam Kolbud każdemu.
1
Nie pa sprawdz ip. 2016-02-12 17:19
Błąd w systemie swój wróg proszę Pana! Nie wiem kto Was szczuje, nie wiem kto to jest PA;)
Nigdy i nigdzie nie skrytykowałem Kolbudu bo mam tam przyjacół i byłego Szefa;). No i po ludzku lubię tych ludzi, a moją opinię na każdy temat zna każdy zainteresowany bo gram nad stołem. Kkolbud to nasi przyjaciele, zwłaszcza montaż od czasu jak z Marcinem stałem na dachu jego Lublina przy rolówce podczas sztormu. Dla nas Kolbud jest ok i ci, którzy z nami obcują to wiedzą. Pozdrawiam serdecznie zwłaszcza młodą krew, która imponuje pracowitością i rzetelnością. Tacy młodzi zaangażowani, wykształceni i pracowici, choć nie muszą - to naprawdę wielka sprawa. Trzynam kciuki Panowie, powodzenia!
Kolbud jest OK!!! 2016-04-09 22:14
Kolbud jest OK!!!
Wypłata zawsze na czas, dobry social, diety itp., dobry sprzęt do pracy, nie oszczędzają na narzędzia i BHP.
Moim zdaniem to jest jedna z najlepszych firm do pracowania w regionie.
(usunięte przez administratora) Szczerze życzę każdemu, żeby miał takiego pracodawcę jak Kolbud.


3
mój wpis 2016-04-11 16:17
Mój wpis: Pomawiasz uczciwych ludzi. Pokaż 5 firm gdzie syn szefa jeździ oktavią 1,4 a szef najmniejszym suwem w klasie wyższej ale jednak skromnym? Jeżeli chodzi o poziom tych ludzi jako ktoś kto raczej nie będzie z nimi robił interesów twierdzę, że Kolbud i jego właściciele są bardzo porządni. Nie obnoszą się z kasą, nie oszukują nie wyzyskują. Grają przyzwoicie na ile mogą. Chcecie mieć lepiej Polacy? Szanujcie swoich biznesenów i życzcie im bogactwa bo to nie związki zawodowe i nie politycy wytwarzają bogactwo narodów. Jak jadę do pracy i przejeżdzam koło Kolbudu, auto ich "starego" zawsze już stoi. Przecież nìe musi wstawać tak rano...a jednak. Szanujmy takich ludzi.
mójwpisiMarcin wieżetoja:) 2016-04-11 16:19
Mój wpis: Znam Pana Marcina z Katowic od pary lat, teraz ma Rapida a mógł mieć Oktavię i nie dlatego że to on chciał więcej.
Ewidentny wrzód na d. sęk w tym, że ja współpracuję z tą firmą i nie jestem jej pracownikiem. o.k. nie lubię kolesia, on mnie nie lubi i nie mam interesu żeby go chwalić.

Ale prawda jest taka, że on naprawdę robi dobrą robotę dla Kolbudu.
I tak już na jego stanowisku jest, że im bardziej się stara tym większe grono oponentów będzie miał. Szefowie go cisną, pracownicy ruchają a klienci często chcą więcej niż on może dać. Koleś jest ciężki, czuje się niepewnie bo nie ma zaplecza w przełożonych więc traktuje wszystkich jak zagrożenie i jest stresujący w kontakcie. Po tych nagonkach jakie mieliście z pewnym oszustem, który okradał waszą firmę ze zleceń - Pan S. potrafił wyjść z biura i zostawić swoją komórkę z włączonym nagrywaniem. Niby gnojek - ale miał powody i wszyscy o tym wiemy, i ewidentnie bronił swojej firmy w której pracuje. Kto jest fajniejszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zleceń czy wściekły pies broniący tych zleceń dla firmy? Dla was widać że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który wam odbiera pracę jest więcej wart niż kierownik który dla was o nią zabiega...

Nie lubię gościa, podłóżcie mu świnie, idźcie do Gryki albo do KS z jakimś donosem ale to niczego nie zmieni bo facet robi to co do niego należy. Obcuję z waszą firmą dłużej niż tam pracuje MS i mam skalę. I wiem jak wyglądał ten oddział przed nim - zaraz zaraz - tam wcześniej mieliście czarn [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Więc po co grillować gościa, który ewidentnie zrobił od zera to co tam macie dzisiaj i czego nigdy wczesniej nie było?
Waszej firmy też osobiście nie lubię, ale uważam że jest najlepsza w branży. Herman, Novoferm i inni mogą od was się uczyć praktycznie wszystkiego. Wasz problem to to że nie macie lidera, który was nie potrafi zjednoczyć wokół wspólnych interesów a wręcz jesteście na siebie napuszczani jak szczury przy deficycie karmy. Na końcu i tak za wszystko płaci siwizną RS i jak wam go zabraknie to zrozumiecie na czym polega soft power tego gościa, którego to serwis tak kocha moczyć mimo, że to z RS ma pracę i mają ją - nie oszukujmy się - handlowcy. Bo siłą Kolbudu jest montaż i to z niego rośnie wam śnieżna kula nowych zleceń. Trochę się znam na montażu i to dzięki waszym ludziom bo ich doświadczenie jest przeogromne. Ale kto u Was to potrafi zrozumieć, skoro wolicie się gryźć o uwagę Gryki zamiast skumulować swoje naturalne siły? Światełko w tunelu to młody delfin z rodu, koleś zaskakuje bardzo pozytywnie, ma ten błysk i ładną kuzynkę i życzę mu powodzenia:)
sprawdzmyIP 2016-04-12 09:52
Mój wpis:
4teca - 2014-04-08 16:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Znam firmę, od wielu lat szefami nie są B jak pisze "pracowałem" ale G a teraz jest jeszcze nowy dyrektor handlowy i to tez nie B.
Dają raczej dobry sprzęt zwłaszcza dla handlowców, możliwości wyjazdów na szkolenia branżowe, fajna flota też w grupie monterów, wyjazdy integracyjne, rocznice, prowizje, możliwość dorobienia przez sprzedaż z prowizją jak nie jesteś handlowcem, spoko z kodeksem pracy, częste podwyżki, elastyczne formy zatrudnienia włącznie z kontraktami. SAP i ISO, Świetna atmosfera i bardzo duża autonomia, możliwość pracy nad wybranymi projektami tak jak w korpo. Wg mnie jedna z tych lepszych prywatnych firm w regionie - jak ktoś stąd wypada to się orientuje, że było realnie mniej pracy i wyższa pensja...i że gdzie indziej w tej branży może być dużo gorzej.
Od autora: zapraszam do weryfikacji IP komputerów, wystarczy krótkie pismo do admina. Moje intencje od lat są uczciwe a wypowiedzi obiektywne, w co gra mój agrsor? Lepiej burzyć niż budować, taka linia kariery? Wielka skoda...
polix 2016-05-10 17:06
widzę , że tu jakieś głębsze śledztwo się szykuja @sprawdzmyIP. Myślę , że to jednak zbyteczny trud. Widziałem że szukają ludzi na specjaliste ds produktu
3
Łysy 2017-02-15 22:27
Chora firma a raczej kierownictwo
1
łysy 2017-02-20 08:42
ta sama stylistyka w dwóch wątkach firm z określonego kręgu. Przypadek?
2
Nowy 2017-03-16 06:21
Witam mam właśnie się zatrudnić w Kolbudy jako serwisant na Polskę północno-wschodnią warmińsko-mazurskie jakieś opinie jakieś rady o ludziach którzy tutaj pracowali pracują na moich szefów Będę wdzięczny pozdrawiam
Adam 2017-03-16 11:24
Bardzo dobra firma. Świetne relacje z personelem. Charyzmatyczny Dyrektor Serwisu, świetny automatyk i elektronik. Dużo dobrego można o nim powiedzieć. Pozostałe działy są też bardzo ok. świetni, naprawdę profesjonalni Handlowcy i chyba kuźnia kadr jeżeli chodzi o montaż. Oczywiście dobry socjal, wyjazdy integracyjne, auta służbowe i sprzęt też w porządku.
1
Paulina 2017-04-04 15:23
@Łysy, a co podobało Ci się w pracy?
Edmund0 2017-07-12 22:06
Wyzysk Serwisantów,praca od 7 rano do 21 a nie płacą za nadgodziny,a tylko za 8 godzin dziennie,nie płacą za dyżury ,za pracę w soboty też nie taki gratis dla firmy,brak przerw przysługujących dla pracownika w godzinach pracy ,nie zaopatrzone w części auta serwisowe,brak podstawowych elektronarzędzi typu wkrętarka.Nie dają służbowych telefonów i nawigacji gps do auta oraz zestawów głośnomówiących,Dzwonią do ciebie na twój prywatny telefon po 15 i w czasie jazdy i wymagają żaby odbierać..Nie dają ubrań i butów na rozpoczęcie pracy,również nie prowadzą wymaganych wszystkich szkoleń.Ogolnie lipa i przekręt na wypłatę za jazdę samochodem jako kierowca 14 godz i pracę jako serwisant naprawiający płacą 2000zł do ręki śmiechu warte.Szczerze odradzam tą firmę.
1
obiektywny 2017-07-21 10:42
Bardzo dobra firma. Świetni handlowcy i montażyści. Serdecznie polecam. Bardzo dobre zaplecze. Programy szkoleniowe, zaplecze socjalne. Świetna flota aut służbowych, bardzo profesjonalne narzędzia do pracy. Jeden z lepszych pracodawców w Bydgoszczy.
1
Zostaw swoją opinię o Kolbud Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Produkcyjne - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kolbud Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Produkcyjne