brak logo

Elhurt Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Elhurt Sp. z o.o.

qwerty 2012-07-24 12:41
Może i racja- pod warunkiem, że nie cenisz swojej pracy lub masz śmiesznie niskie oczekiwania finansowe. Za dobrą prace należy otrzymywać dobre wynagrodzenia, dlatego w tej firmie jest tak duża rotacja. Stawia się bardzo wysokie oczekiwania dotyczące kwalifikacji nie dając w zamian praktycznie nic. Bo czym jest 2000PLN netto dla inżyniera?
Co do rozwoju- to chyba mamy inne pojęcie rozwoju. Nikt nie dołoży Ci w tej firmie do dalszej edukacji podnoszenia kwalifikacji, nauki języków itp. więc gdzie ten rozwój?
jestok 2013-02-08 18:42
nie docenia sie uczcuwych pracownikow. n( usunięte przez administratora ) brak zainteresowania i wsparcia dla peacownika. przelozony interesuje sie tylko toba jak przynosi wypowiedzenie.( usunięte przez administratora ) stanowczo odradzam
1
Może pracownik??? 2013-10-12 19:57
Hej zgłosiłem swoją aplikacje na stanowisko montaż- lutowanie. Co możecie mi więcej powiedzieć na temat pracy na produkcji z,ogólnym klimacie w firmie no i cóż o zarobkach ????
Romek 2014-05-31 18:27
Również chętnie czegos bym sie dowiedział, gdyż poszukuja aktualnie sprzedawcy do Elbląga, poleci ktoś el-hurt?
worker 2014-09-01 17:51
Według mnie oprócz względnej fajnej atmosfery między pracownikami nie można nic dobrego powiedzieć o firmie. Zarobki fatalne, jak ktoś ma powyżej 2 tysięcy w tej firmie to jedynie handlowcy którzy naprawdę muszą najeździć się po całej Polsce,
przemiał ludzi ogromny non stop kogoś zwalniają z nie wiadomych powodów, likwidują stanowiska łącząc po 5 stanowisk w jedno, żeby jak najwięcej przyciąć, dlatego nie dziwi taka ilość nadgodzin które trzeba robić.
Odradzam zdecydowanie, szkoda czasu
2
Worker 2014-09-10 01:03
Pracuje i jestem zadowolony, powyższe komentarze mocno zabarwione. Opisane historie całkowicie przeinaczone. Dyrektor o którym mowa już dawno nie pracuje a nowy dyrektor tworzy świetną atmosfere pracy. Zarobki wyższe - podane kwoty są zaniżone. Tak jak w każdej firmie - trzeba pracować, jak ktoś pierdzi w stołek i liczy że prześliźnie sie na pracy innych to rzeczywiście nie ma co szukać. Ludzie na kluczowych stanowiskach z wieloletnim doświadczeniem. Ja polecam, praca dla ludzi ambitnych i chętnych wyzwań, wiele można nauczyć się i zdobyć doświadczenie. Ta firma wychowała wielu znanych w branży szefów, kierowników i handlowców.
2
pracownik 2014-10-17 09:42
Negatywne opinie na temat tej firmy są jak najbardziej zasłużone. Ludzi traktuje się tam cały czas jak tanią siłę roboczą. Nie dziwie się ze maja tyle ogloszen o prace. Czesc z nich wisi tam od roku albo lepiej, zmieniaja sie tylko na nich daty na nowsze bo kazdy jak uslyszy co trzeba robic i za jaka kase to ludzie rezygnuja.(usunięte przez administratora)
1
IP 2014-10-28 16:17
Oj pozytywne opinie chyba piszą szefowie by zachęcić nowych :)
2
Czarli 2014-12-06 02:32
Jedna z najbadziej beznadziejnych firm elektronicznych w regionie. Wytrzymalam tam pare lat i nie polecam. Ostry mobbing pracowniczy tylko kazdy sie boi o tym gadac. Kasa fatalna na dodatek nigdy nie wiesz na czym stoisz. Jesli chcesz robic karere jako inzynier czy przy produkcji lepiej szukaj innych firm, a jest ich pare w regionie.
4
gyro 2015-01-02 18:31
Seba, pensja ma tam podstawę + premie za wykonywanie dodatkowych "zadań". W zależności od tego w jakim jesteś dziale masz różne zadania zlecane za dodatkowe pieniądze. Co do "widełek" to przeczytaj komentarz "workera" (tego przez małe m ;), czy też użytkownika "qwerty". Pracowałem tam parę lat temu i pensja była podobna do tego co oni napisali.

Pracowałem tam parę lat temu, nie polecam jej pracy w niej. Może wydawać się to dziwne, ale większość powyższych negatywnych komentarzy nie nagina prawdy. Faktycznie opisywane sytuacje miały miejsce (WTEDY, nie wiem jak jest teraz) - wręczanie wymówienia komuś kto podczas urlopu po ślubie przyniósł ciasto wraz z żoną, ogromny przemiał pracowników.

Po moim odejściu z tego co słyszałem odeszło (lub zostało zwolnione) jeszcze kilkanaście osób, które nie wytrzymały tamtejszej atmosfery pracy. Faktycznie relacje pracownik - pracownik były bardzo dobre w tej firmie, natomiast relacje kierownictwo - pracownik już nie aż tak bardzo.

Powiem tak, obracam się nadal w branży elektronicznej i nikomu nigdy nie poleciłem Elhurtu do pracy. Resztę musicie przemyśleć sami, bo jest to firma, która da Wam pracę, ale nie jestem pewien czy o taką pracę Wam chodzi...

Tak czy inaczej powodzenia!
3
Pracowałem TAM 2015-01-09 11:21
Z tego co udało mi się zauważyć to niektóre negatywne opinie i opisy sytuacji jakie miały miejsce w tej firmie zostały wykasowane. Były one jak najbardziej prawdziwe. Zostały one potwierdzone w póżniejszych wypowiedziach innych opiniodawców. Czyżby zarząd firmy aż tak wstydził się swoich praktyk że prosi administratorów portalu o kasowanie takich wypowiedzi? To chyba mówi samo za siebie!! Może lepiej nie stosować takich praktyk niż wstydzić się że ktoś się o nich dowie. Wypowiedzenia wręczane zaraz po spotkaniach Wigilijnych, po urlopie ślubnym i w inne nieludzkie sposoby są jak najbardziej prawdziwe. Wynagrodzenia składają się z podstawy + premii zadaniowej wyłacznie po to aby zabrać pracownikowi połowę kasy jak będzie podskakiwał gdy będzie mu się kazało pracować od 8-20. Zadania ustalane tak by nie dało ich się wykonać. Kierowniczka działu przygotowania produkcji nie ma pojecia o organizacji pracy dlatego ciagle są tam wolne etaty. Swoją nieudolność zwala na inne działy. Ludzie nie wytrzymują tam długo - kilka miesięcy.
11
Worker 2015-01-27 15:48
Wydaje mi się że negatywne opinie pisane są przez jedną góra dwie osoby. Prawda jest taka że można tutaj pisać co ślina przyniesie na język bo jest to forum anonimowe - twórcy portalu mieli pewnie inny słuszny cel tworząc ten serwis, a ludzie to wykorzystali po swojemu. Wieloletni pracownik firmy poleca Elhurt.
Zenek 2015-02-03 21:28
W jakim dziale pracowałeś?
2
Traktor 2015-08-13 16:30
Polecam - super firma. Fajny klimat pracy, duże szanse na rozwój. Pensja na czas. Podoba mi się
tytan 2015-08-17 12:28
pracowałem kilka lat w firmie i raczej dobrze to wspominam, obecnie własna działalność, zarobki dobre, adekwatne do stanowiska, duże możliwości rozwoju, głównie dla aktywnych pracowników.
Dużo pracy, to napewno, ale to mi nie przeszkadzało, zresztą będąc na swoim jest jej jeszcze więcej, jeśli ktoś stara się nie przepracować za mocno, to raczej nie dla niego.
nowy pracownik 2015-08-18 09:57
dzięki za rady, nie byłem do końca przekonany, ale jednak niedawno zaczełem pracować(na produkcji), atmosfera bardzo dobra, zarobki wyższe niż w poprzedniej firmie, możliwość nadgodzin, jakby się coś zmieniło dam znać
pracuję-teraz-tu-taj 2015-10-02 20:34
FIRMA OK, ZAROBKI OK, ATMOSFERA OK, DYREKTOR OK, BRYGADZISTKA OK, LUDZIE OK,
JAK BĘDZIE NIE OK TO WAM ZARAZ NAPISZĘ...
pracownik na wypowiedzeniu 2015-11-16 01:23
Pracuje tam od 6 miesiecy i przenosze sie do Flexa. To jest prawdziwa firma z zasadami. Przy nich Elhurt to mikro firemka.Produkcja zwalniana do klienta bez zadnych testów, jedynie na "oko". Ciagle reklamacje i zwroty. Atmosfera fatalna. Wyscig szczurów nakręcany przez przelozonych. Donosicielstwo aby zyskac pare groszy do wyplaty. Zarobki to najnizsza krajowa.
4
Flaki 2015-11-17 12:26
Co za bzdury piszesz. Nie znam nikogo na chwilę obecną kto byłby na wypowiedzeniu i przechodził do FLEX'a. Najniższa krajowa?! - co za ściemniacz.
pracownik 2015-12-27 14:09
OMIJAĆ Z DALEKA !!!! pracuje tam od roku i mam dosyć tego wyścigu szczurów. Właściciel jak mysli ze taką atmosferą zmusi ludzi do lepszej pracy to sie myli. Kierownicy to ludzie malo inteligentni, nie znajacy sie na elektronice (w firemce a'la elektronicznej ????). Żadnych szans rozwoju. Umowy na produkcji dawane nawet na kilka dni by rozładować górki produkcujne. Mowia ze jak sie nie podoba to za brama czekaja setki takich jak ja. Jakoś nigdy nikogo tam nie widziałem. Produkcja bardzo kiepskiej jakości. Nie wiedzą nawet co to testy funkcjonalne. Jedyna kontrola to AOI. Czesto mylone komponenty na automatach bo obsludze co 2-3 miesiace jest ktoś nowy.
13
Kałasznikow 2015-12-29 15:00
@Pracownik - pracujesz na produkcji czy w dystrybucji? Chyba na produkcji sądząc z tego co napisałeś. Nie jest fajnie na linii produkcyjnej?
1
hipo-Chondryk 2016-04-16 21:40
DLACZEGO SZUKACIE DZIURY W CAŁYM, JEST TU CAŁKIEM FAJNIE, PISZĘ JA CZŁOWIEK KTÓRY PRACUJĘ JUŻ TROCHĘ TUTAJ, NIE SZKALUJCIE TEJ FIRMY...SPRAWDŹCIE GDZIE INDZIEJ...
JESZCZE RAZ PRACOWNIK 2016-04-16 21:48
TY PRACOWNIK, JESTEŚ CHYBA NIENORMALNY, TRZEBA SIĘ WALNĄĆ W GŁOWĘ NIE PISZ GŁUPOT JEST TU SPOKÓJ JAK NA RAZIE.
Dandy 2016-04-29 14:57
@tymon a kierowniczka tego działu nadal jest pani MB?
3
worker 2016-05-10 01:38
koordynator projektów produkcyjnych - praca bardzo nudna i monotonna. Szukanie i ręczne wklepywanie cen tysięcy elementów do bazy danych. Zarobki słabe (1400-1600), wieczny stres i wszystko na wczoraj. Nic tylko siedzisz i wpisujesz dane jak robot.
12
Hanibal 2016-05-25 15:42
@Dandy, Tak kierowniczka to nadal MB. Masz coś na jej temat do powiedzenia?
1
Weronika 2016-06-18 20:31
Najgorsza firma w której przyszło mi pracować. Marne wynagrodzenie, kiepska atmosfera i warunki socjalne. Cieszę się że mam to już za sobą. Odradzam pracę tam!!
9
No way! 2016-06-19 20:55
Weronika niestety zgadzam sie z Toba... miałam identyczne odczucia pracujac w pionie administracji. Spory miedzy piętrami, spory miedzy działami, ciagle obgadywanie, zazdrość o ladniejsze koleżanki, z metra cięta główna księgowa która udaje sympatie by Cie za plecami obsmarowac, podobnie gwiazda Pani M.H. - pleciuch jakich mało... do tego przełożeni zrzucajacy swoje obowiazki na nizszych szczeblem, tak, tak m.in. Pani MB. Dziwne konszachty odstreczajace od tego miejsca, a praca za smieszna kase. W zyciu bym tam nie wrocila..
8
Dandy 2016-06-21 10:10
@malina

Weronika i No way! pisały o pracy w części administracyjnej, więc ciężko powiedzieć jak płacą innym pracownikom.
1
a 2016-07-09 02:15
Praca ok. Jak będziesz dobry to założysz później własną firmę tak jak pozostali fachowcy z elhurt.
Miejsce - dno 2016-08-01 08:45
Zdecydowanie jedna z NAJGORSZYCH! Pozytywne opinie piszą zapewne kierownicy o których tu najczęściej mowa czyli M.B z wycen prod.
11
Nick 2016-08-04 14:11
Nie wiem gdzie to słyszałeś, ale kogoś ostro poniosła fantazja. Gwarantuję Ci, że po miesiącu będziesz myślał o zmianie pracy, a po dwóch zaczniesz jej szukać. Chcesz próbować, to próbuj, ale ja odradzam, szkoda czasu.
9
Były pracownik 2016-10-08 17:01
Cześć.
Praca nie jest idealna ( administracja, dział eksportu). Brutto otrzymasz 2800 plus premia ( zadania, które co miesiąc są zmieniane...niektóre powielające się bądź zależne od współpracowników). Po jakimś czasie ( mimo że ofercie pracy tego nie ma ) będziesz jeździć jako kierowca z towarem/po towar do klientów - nie będąc magazynierem ani kierowcą ( przerzucanie czyiś obowiązków... ).
Praca nuda i powtarzająca się. Towarzystwa średnio miłe, czekające na twoje potknięcie ( chyba że akurat macie wspólne zadanie liczone do premii ). Brak kultury i ogólnie panujące chamstwo.

Dobre jako pierwsza praca - nauczysz się jak zachowywać w miejscu gdzie każdy chce Ci wsadzić szpile w bok, jak nie reagować na zaczepki słowne i robić słodką minkę kiedy sytuacja od Ciebie tego wymaga.

Jako praca na stałe? Osobiście nie polecam - nawet jeśli uda Ci się wytrzymać 3 miesiące próby i stwierdzisz, że praca sama w sobie jest ok, to wierz mi że atmosfera Ciebie szybko zniechęci.
7
Kamil 2016-10-08 17:06
@Byly pracownik ale tu wszyscy pracownicy wobec siebie są tacy nieprzyjemni? Jak dla mnie to faktycznie może być kiepska sprawa, zawsze staram się być w porządku do ludzi, ale jeśli jest tak jak mówisz to nie zawsze się da...
2
Aneta 2017-02-28 10:09
Rozważasz aplikację do firmy Elhurt Sp. z o.o.? Masz jakieś pytania do obecnych pracowników? Zostaw komentarz, postaramy się pomóc znaleźć na nie odpowiedz.
Adi 2017-03-15 20:22
Jeśli można zapytać o przedział wynagrodzenia dla osób pracujących w dziale projektowym np. jako PCB Designer albo Elektronik Inżynier , będę wdzięczny za realne dane na obecną chwilę ;)
Natalia 2017-03-16 10:09
Słyszałam, że to spoko firma i obecnie szukam nowej pracy. Może coś więcej dowiem się na tym forum? Czy Elhurt Spółka z o.o. ma aktualnie nowe oferty pracy? Jaka jest atmosfera wśród pracowników? Będę wdzięczna za info!
Ann 2017-03-21 22:49
Najgorsza firma w jakiej pracowałam! Wszystkie negatywne opinie to prawda. Jak teraz pomyślę że mogłam się zgodzić na ich warunki to aż jestem na siebie zła. Zakres obowiązków przekraczający znacznie jedno stanowisko. A wynagrodzenie najniższa krajowa. Nawet nie... bo sprytna pani kadrowa sobie wymyśliła ze podstawowe wynagrodzenie wynosić będzie 1850 brutto + 150 brutto premii regulaminowej ( za niechorowanie) haha radzę się zastanowić czy warto marnować swój potencjał na taka pracę
3
Ann 2017-03-21 22:50
Najgorsza firma w jakiej pracowałam! Wszystkie negatywne opinie to prawda. Jak teraz pomyślę że mogłam się zgodzić na ich warunki to aż jestem na siebie zła. Zakres obowiązków przekraczający znacznie jedno stanowisko. A wynagrodzenie najniższa krajowa. Nawet nie... bo sprytna pani kadrowa sobie wymyśliła ze podstawowe wynagrodzenie wynosić będzie 1850 brutto + 150 brutto premii regulaminowej ( za niechorowanie) haha radzę się zastanowić czy warto marnować swój potencjał na taka pracę
6
Iza 2017-03-25 16:15
Elhurt to zupełnie spokojna firma. Zawsze znajdzie sie ktoś komu praca nie odpowiada. Myślę, że najlepiej ja zmienić tym bardziej , że jest duże zapotrzebowanie na ludzi do pracy.Pracuję tu i nie narzekam, ludzie w moim dziale stworzyli super zespół!!
1
qwe 2017-04-11 14:32
widziałem, że szukają głównej księgowej. Może wreszcie będzie ktoś z wiedzą. Nie wiecie dlaczego szukają nowej?
Aneta 2017-04-11 14:54
@Iza a co najbardziej lubisz w swojej pracy?
Bot 2017-04-11 15:25
Czyzby krnabrna S.SK w koncu sie ulatniala?
Luiza 2017-04-18 10:28
Pracuję w Elhurt i bardzo chwalę sobie tu pracę a rotacje zawsze będą.
Adam 2017-04-19 20:36
I coś wiadomo na ten temat ?
Adam 2017-04-19 20:37
I coś wiadomo na ten temat ?
Jurgen 2017-04-25 16:48
Czy oferta pracy dla koordynatora projektów produkcyjnych jest jeszcze aktualna? Pytam na forum ponieważ chcę się dowiedzieć czegoś więcej o firmie. Wprawdzie słyszałem dobre opinie ale nie zaszkodzi dopytać.
Aneta 2017-04-26 08:53
@Piotr a Ty jesteś pracownikiem firmy? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jakim pracodawcą jest Elhurt. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat pracy w firmie z Twojej perspektywy?
Dandy 2017-04-27 15:55
@Jurgen

Praca koordynatora projektów produkcyjnych sprowadza się głównie do wypełniania excelów z cenami poszczególnych elementów projektów. Dużo telefonów z dalekim wschodem, dużo wycen do zrobienia. Przerabiasz pdf na excel, kwotujesz, wysyłasz do klienta i tak w kółko.

W dodatku jak potwierdził "Hanibal" powyżej, kierowniczką jest nadal Pani M.B., ktora niestety nie wporwadza zbyt dobrej atmosfery w pracy i jak widać w komentarzach nie ma też zbyt dobrej opini.

Polecam zastanowienie się zanim przyjmiesz tą pracę, bo na papierze wszystko dobrze wygląda, ale może się okazać, że będzie słabo.
3
Luidzi 2017-05-01 17:43
@Dandy Jesteś malkontentem i wszystko jest dla Ciebie złe. Więcej optymizmu i wiary w siebie a będziesz zadowolony z firmy.
Zostaw swoją opinię o Elhurt Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elhurt Sp. z o.o.