brak logo

Elhurt Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Elhurt Sp. z o.o.

taaa 2011-02-06 10:37:59
ciekawe że ci "specjaliści" uciekają stamtąd jeden po drugim. Rotacja wielka na maksa, dodatkowo ciągłe zmiany systemów wynagrodzeń (oczywiście na minus) sprawiają że Ci który jeszcze zostali, też zamierzają stamtąd uciekać. generalnie nie polecam. znajomym też odradzam.
Sukimia 2011-08-11 11:53:15
Przede wszystkim praca jest bardzo monotonna i dla ludzi z wyzszym a w szczegolnosci technicznym wyksztalceniem nie ma sensu. Nie daje mozliwosci rozwoju i nauki bo polega na klikaniu tabelek. czy to w dziale zakupów, handlowym czy wycen. Kasa kasą ale czlowiek sie tam nie rozwija.
Stalin 2011-12-19 20:10:11
Niestety nie zgadzam się z powyższymi wypowiedziami. Komentarze napisane raczej przez stażystów którzy w firmie mają okazję odbyć praktyki (płatne) - otrzymują może kawałek tej monotonnej pracy do zrobienia w ramach praktyk, ale raczej guzik wiedzą o całokształcie firmy. Ja nie narzekam i polecam. Praca rozwojowa, ciekawa, perspektywiczna, ucząca - przede wszystkim co ważne trzeba cisnąc do przodu a nie pierdzieć w taboret czekając na koniec miesiąca. W dodatku po wszystkim narzekając że chce więcej za nic.
Kokosroto 2012-02-13 15:29:08
Przeciez praktyki są tam bezpłatne:)
Ponad 2 lata jako samodzielny specjalista wiec znam całe funkcjonowanie firmy, Firma nie jest( usunięte przez administratora ) i jak komuś nie pasuje to odchodzi (a sporo ludzi rzuca papierami i przechodzi gdzie indziej) ale jest to monotonna praca i nie polecam jej ludziom wykształconym technicznie (bo obowiązki nie wymagają wysoko techniczego wyksztalcenia i dlatego tacy ludzie szybko odchodzą), Po pewnym czasie, ograniczą się jedynie klikania w programie i do spraw handlowych. Tam nie ma kto i kiedy się rozwinąć. W firmie panuje nadęta atmosfera stresu i wzajemnych oskarżeń i wrabiania, zamiast współpracy. System wynagrodzeń sumarycznie nie jest zły ale jego postać jest dość zawiła i na dłuższą metę niefajna. Niewielkim nakładem sił i środków mozna by sporo tam poprawić ale po co, skoro każdego mozna zastapić...
TWARDY 2012-02-15 15:26:44
Odradzam wszsytkim zainteresowanym tą firmą jakie kolwiek kontakty z nimi. ( usunięte przez administratora )Zarobki w tej firmie to parodia zarobków na podobnych stanowiskach w pokrewnych firmach. Przepracowałem w tej firmie kilka lat i żałuje straconego czasu, nie rozwinąłem swojego zainteresowania ani tym bardziej wykształcenia. Jeszcze raz radze Wam zastanówcie się kilka razy za nim podejmiecie współpracę z tafirma. Niech będzie dla Was istotne to iż najlepsi pracownicy i naprawdę najbardziej liczący sie w tej firmie przy pierwszej nadazającej się okazji uciekają.
2
Klient 2012-03-08 11:26:16
Przyjechał kiedyś do mnie jeden taki handlowiec z Elhurtu. Pozorowana kultura osobista, wciskanie na siłę czegoś, co nie ma racji bytu w mojej firmie. Jak co do czego przyszło, człowiek nie miał wiedzy technicznej, a jedynie jej zarys.
Young 2012-03-22 11:09:53
Polecam. Firma daje możliwości rozwoju i sama też się rozwija. Co prawda jest trochę zmian, więc osoby które mają mentalość "urzędniczą" mogą nie być szalenie zadowolone. Ogólnie bardzo miła atmosfera pracy. Docenia się osoby którym chce się pracować, angażują się w pracę i widać to w ich efektywności, no ale wiadomo, że na wyniki trzeba pracować i takie tam pitu pitu i czekanie na koniec dnia pracy nigdzie nie jest dobrze postrzegane. Ktoś pisał, że nie dba się o pracowników. Nie zgadzam się. Dba się o pracowników, szczególnie tych którzy dbają o firmę. Polecam firmę, ale tylko osobom, które mają inną mentalność niż "czy się stoi czy się leży..."
1
Gucio 2012-04-10 13:57:49
Cześć,
pracuję tu już kilka lat i jest OK. Pracowałem też w innych firmach o zbliżonym profilu i w Elhurcie jest na prawdę dobrze. Klimat świetny, ludzie bardzo fajni, są perspektywy na rozwój. Dużo plusów, tylko czasami trzeba czekać na \\\"klepnięcie\\\" czegoś, ale to raczej norma firmach tej wielkości.
qwerty 2012-07-24 12:01:37
Współpracownicy to raczej fajni młodzi ludzie i niestety na tym kończy się lista zalet pracy w tej firmie. Praca monotonna i nudna-wypełnianie tabelek w Excelu, bez możliwości rozwoju lub poszerzania wiedzy. Zdecydowanie praca, nawet na samodzielnych stanowiskach nie wymaga specjalistycznej wiedzy, a już na pewno nie jest to zajęcie dla szanującego się absolwenta technicznej uczelni wyższej.

Awans wiąże się zasadniczo z wzrostem zakresu obowiązków, bez znaczącego wzrostu wynagrodzenia. Firma poszukuje wyrobników najlepiej za darmo- stażyści. Pensja na samodzielnym stanowisku marna ( ok. 2000-2500PLN netto) do tego premia zadaniowa (50-100PLN za zadanie), niestety tak niska, że szkoda czasu na ich realizację lepiej wyjść po 8h pracy do domu bo za nadgodziny nikt nie płaci, a i dnia wolnego w zamian również nie dostaniesz.

Dział produkt menadżerów niegdyś był prowadzony przez ( usunięte przez administratora )pracowało się tam b.dobrze, dobre i rozsądne zarządzanie w fajne atmosferze. Nie można tego jednak powiedzieć o dziale wdrażania projektów produkcyjnych, którym kieruje ( usunięte przez administratora )niestety niewłaściwa osoba na tym stanowisku.

Podsumowując, jeśli liczysz na zawrotną karierę i rozsądne zarobki- szkoda czasu.
4
qwerty 2012-07-24 12:41:17
Może i racja- pod warunkiem, że nie cenisz swojej pracy lub masz śmiesznie niskie oczekiwania finansowe. Za dobrą prace należy otrzymywać dobre wynagrodzenia, dlatego w tej firmie jest tak duża rotacja. Stawia się bardzo wysokie oczekiwania dotyczące kwalifikacji nie dając w zamian praktycznie nic. Bo czym jest 2000PLN netto dla inżyniera?
Co do rozwoju- to chyba mamy inne pojęcie rozwoju. Nikt nie dołoży Ci w tej firmie do dalszej edukacji podnoszenia kwalifikacji, nauki języków itp. więc gdzie ten rozwój?
jestok 2013-02-08 18:42:03
nie docenia sie uczcuwych pracownikow. n( usunięte przez administratora ) brak zainteresowania i wsparcia dla peacownika. przelozony interesuje sie tylko toba jak przynosi wypowiedzenie.( usunięte przez administratora ) stanowczo odradzam
1
Może pracownik??? 2013-10-12 19:57:39
Hej zgłosiłem swoją aplikacje na stanowisko montaż- lutowanie. Co możecie mi więcej powiedzieć na temat pracy na produkcji z,ogólnym klimacie w firmie no i cóż o zarobkach ????
Romek 2014-05-31 18:27:26
Również chętnie czegos bym sie dowiedział, gdyż poszukuja aktualnie sprzedawcy do Elbląga, poleci ktoś el-hurt?
worker 2014-09-01 17:51:52
Według mnie oprócz względnej fajnej atmosfery między pracownikami nie można nic dobrego powiedzieć o firmie. Zarobki fatalne, jak ktoś ma powyżej 2 tysięcy w tej firmie to jedynie handlowcy którzy naprawdę muszą najeździć się po całej Polsce,
przemiał ludzi ogromny non stop kogoś zwalniają z nie wiadomych powodów, likwidują stanowiska łącząc po 5 stanowisk w jedno, żeby jak najwięcej przyciąć, dlatego nie dziwi taka ilość nadgodzin które trzeba robić.
Odradzam zdecydowanie, szkoda czasu
2
Worker 2014-09-10 01:03:30
Pracuje i jestem zadowolony, powyższe komentarze mocno zabarwione. Opisane historie całkowicie przeinaczone. Dyrektor o którym mowa już dawno nie pracuje a nowy dyrektor tworzy świetną atmosfere pracy. Zarobki wyższe - podane kwoty są zaniżone. Tak jak w każdej firmie - trzeba pracować, jak ktoś pierdzi w stołek i liczy że prześliźnie sie na pracy innych to rzeczywiście nie ma co szukać. Ludzie na kluczowych stanowiskach z wieloletnim doświadczeniem. Ja polecam, praca dla ludzi ambitnych i chętnych wyzwań, wiele można nauczyć się i zdobyć doświadczenie. Ta firma wychowała wielu znanych w branży szefów, kierowników i handlowców.
2
pracownik 2014-10-17 09:42:14
Negatywne opinie na temat tej firmy są jak najbardziej zasłużone. Ludzi traktuje się tam cały czas jak tanią siłę roboczą. Nie dziwie się ze maja tyle ogloszen o prace. Czesc z nich wisi tam od roku albo lepiej, zmieniaja sie tylko na nich daty na nowsze bo kazdy jak uslyszy co trzeba robic i za jaka kase to ludzie rezygnuja.(usunięte przez administratora)
1
IP 2014-10-28 16:17:01
Oj pozytywne opinie chyba piszą szefowie by zachęcić nowych :)
2
Czarli 2014-12-06 02:32:45
Jedna z najbadziej beznadziejnych firm elektronicznych w regionie. Wytrzymalam tam pare lat i nie polecam. Ostry mobbing pracowniczy tylko kazdy sie boi o tym gadac. Kasa fatalna na dodatek nigdy nie wiesz na czym stoisz. Jesli chcesz robic karere jako inzynier czy przy produkcji lepiej szukaj innych firm, a jest ich pare w regionie.
4
gyro 2015-01-02 18:31:01
Seba, pensja ma tam podstawę + premie za wykonywanie dodatkowych "zadań". W zależności od tego w jakim jesteś dziale masz różne zadania zlecane za dodatkowe pieniądze. Co do "widełek" to przeczytaj komentarz "workera" (tego przez małe m ;), czy też użytkownika "qwerty". Pracowałem tam parę lat temu i pensja była podobna do tego co oni napisali.

Pracowałem tam parę lat temu, nie polecam jej pracy w niej. Może wydawać się to dziwne, ale większość powyższych negatywnych komentarzy nie nagina prawdy. Faktycznie opisywane sytuacje miały miejsce (WTEDY, nie wiem jak jest teraz) - wręczanie wymówienia komuś kto podczas urlopu po ślubie przyniósł ciasto wraz z żoną, ogromny przemiał pracowników.

Po moim odejściu z tego co słyszałem odeszło (lub zostało zwolnione) jeszcze kilkanaście osób, które nie wytrzymały tamtejszej atmosfery pracy. Faktycznie relacje pracownik - pracownik były bardzo dobre w tej firmie, natomiast relacje kierownictwo - pracownik już nie aż tak bardzo.

Powiem tak, obracam się nadal w branży elektronicznej i nikomu nigdy nie poleciłem Elhurtu do pracy. Resztę musicie przemyśleć sami, bo jest to firma, która da Wam pracę, ale nie jestem pewien czy o taką pracę Wam chodzi...

Tak czy inaczej powodzenia!
3
Pracowałem TAM 2015-01-09 11:21:30
Z tego co udało mi się zauważyć to niektóre negatywne opinie i opisy sytuacji jakie miały miejsce w tej firmie zostały wykasowane. Były one jak najbardziej prawdziwe. Zostały one potwierdzone w póżniejszych wypowiedziach innych opiniodawców. Czyżby zarząd firmy aż tak wstydził się swoich praktyk że prosi administratorów portalu o kasowanie takich wypowiedzi? To chyba mówi samo za siebie!! Może lepiej nie stosować takich praktyk niż wstydzić się że ktoś się o nich dowie. Wypowiedzenia wręczane zaraz po spotkaniach Wigilijnych, po urlopie ślubnym i w inne nieludzkie sposoby są jak najbardziej prawdziwe. Wynagrodzenia składają się z podstawy + premii zadaniowej wyłacznie po to aby zabrać pracownikowi połowę kasy jak będzie podskakiwał gdy będzie mu się kazało pracować od 8-20. Zadania ustalane tak by nie dało ich się wykonać. Kierowniczka działu przygotowania produkcji nie ma pojecia o organizacji pracy dlatego ciagle są tam wolne etaty. Swoją nieudolność zwala na inne działy. Ludzie nie wytrzymują tam długo - kilka miesięcy.
8
Worker 2015-01-27 15:48:45
Wydaje mi się że negatywne opinie pisane są przez jedną góra dwie osoby. Prawda jest taka że można tutaj pisać co ślina przyniesie na język bo jest to forum anonimowe - twórcy portalu mieli pewnie inny słuszny cel tworząc ten serwis, a ludzie to wykorzystali po swojemu. Wieloletni pracownik firmy poleca Elhurt.
Zenek 2015-02-03 21:28:55
W jakim dziale pracowałeś?
1
Traktor 2015-08-13 16:30:52
Polecam - super firma. Fajny klimat pracy, duże szanse na rozwój. Pensja na czas. Podoba mi się
tytan 2015-08-17 12:28:52
pracowałem kilka lat w firmie i raczej dobrze to wspominam, obecnie własna działalność, zarobki dobre, adekwatne do stanowiska, duże możliwości rozwoju, głównie dla aktywnych pracowników.
Dużo pracy, to napewno, ale to mi nie przeszkadzało, zresztą będąc na swoim jest jej jeszcze więcej, jeśli ktoś stara się nie przepracować za mocno, to raczej nie dla niego.
nowy pracownik 2015-08-18 09:57:00
dzięki za rady, nie byłem do końca przekonany, ale jednak niedawno zaczełem pracować(na produkcji), atmosfera bardzo dobra, zarobki wyższe niż w poprzedniej firmie, możliwość nadgodzin, jakby się coś zmieniło dam znać
pracuję-teraz-tu-taj 2015-10-02 20:34:29
FIRMA OK, ZAROBKI OK, ATMOSFERA OK, DYREKTOR OK, BRYGADZISTKA OK, LUDZIE OK,
JAK BĘDZIE NIE OK TO WAM ZARAZ NAPISZĘ...
pracownik na wypowiedzeniu 2015-11-16 01:23:09
Pracuje tam od 6 miesiecy i przenosze sie do Flexa. To jest prawdziwa firma z zasadami. Przy nich Elhurt to mikro firemka.Produkcja zwalniana do klienta bez zadnych testów, jedynie na "oko". Ciagle reklamacje i zwroty. Atmosfera fatalna. Wyscig szczurów nakręcany przez przelozonych. Donosicielstwo aby zyskac pare groszy do wyplaty. Zarobki to najnizsza krajowa.
2
Flaki 2015-11-17 12:26:54
Co za bzdury piszesz. Nie znam nikogo na chwilę obecną kto byłby na wypowiedzeniu i przechodził do FLEX'a. Najniższa krajowa?! - co za ściemniacz.
pracownik 2015-12-27 14:09:12
OMIJAĆ Z DALEKA !!!! pracuje tam od roku i mam dosyć tego wyścigu szczurów. Właściciel jak mysli ze taką atmosferą zmusi ludzi do lepszej pracy to sie myli. Kierownicy to ludzie malo inteligentni, nie znajacy sie na elektronice (w firemce a'la elektronicznej ????). Żadnych szans rozwoju. Umowy na produkcji dawane nawet na kilka dni by rozładować górki produkcujne. Mowia ze jak sie nie podoba to za brama czekaja setki takich jak ja. Jakoś nigdy nikogo tam nie widziałem. Produkcja bardzo kiepskiej jakości. Nie wiedzą nawet co to testy funkcjonalne. Jedyna kontrola to AOI. Czesto mylone komponenty na automatach bo obsludze co 2-3 miesiace jest ktoś nowy.
9
Kałasznikow 2015-12-29 15:00:46
@Pracownik - pracujesz na produkcji czy w dystrybucji? Chyba na produkcji sądząc z tego co napisałeś. Nie jest fajnie na linii produkcyjnej?
1
hipo-Chondryk 2016-04-16 21:40:54
DLACZEGO SZUKACIE DZIURY W CAŁYM, JEST TU CAŁKIEM FAJNIE, PISZĘ JA CZŁOWIEK KTÓRY PRACUJĘ JUŻ TROCHĘ TUTAJ, NIE SZKALUJCIE TEJ FIRMY...SPRAWDŹCIE GDZIE INDZIEJ...
JESZCZE RAZ PRACOWNIK 2016-04-16 21:48:04
TY PRACOWNIK, JESTEŚ CHYBA NIENORMALNY, TRZEBA SIĘ WALNĄĆ W GŁOWĘ NIE PISZ GŁUPOT JEST TU SPOKÓJ JAK NA RAZIE.
Dandy 2016-04-29 14:57:12
@tymon a kierowniczka tego działu nadal jest pani MB?
2
worker 2016-05-10 01:38:33
koordynator projektów produkcyjnych - praca bardzo nudna i monotonna. Szukanie i ręczne wklepywanie cen tysięcy elementów do bazy danych. Zarobki słabe (1400-1600), wieczny stres i wszystko na wczoraj. Nic tylko siedzisz i wpisujesz dane jak robot.
9
Hanibal 2016-05-25 15:42:19
@Dandy, Tak kierowniczka to nadal MB. Masz coś na jej temat do powiedzenia?
1
Weronika 2016-06-18 20:31:41
Najgorsza firma w której przyszło mi pracować. Marne wynagrodzenie, kiepska atmosfera i warunki socjalne. Cieszę się że mam to już za sobą. Odradzam pracę tam!!
5
No way! 2016-06-19 20:55:47
Weronika niestety zgadzam sie z Toba... miałam identyczne odczucia pracujac w pionie administracji. Spory miedzy piętrami, spory miedzy działami, ciagle obgadywanie, zazdrość o ladniejsze koleżanki, z metra cięta główna księgowa która udaje sympatie by Cie za plecami obsmarowac, podobnie gwiazda Pani M.H. - pleciuch jakich mało... do tego przełożeni zrzucajacy swoje obowiazki na nizszych szczeblem, tak, tak m.in. Pani MB. Dziwne konszachty odstreczajace od tego miejsca, a praca za smieszna kase. W zyciu bym tam nie wrocila..
6
Dandy 2016-06-21 10:10:48
@malina

Weronika i No way! pisały o pracy w części administracyjnej, więc ciężko powiedzieć jak płacą innym pracownikom.
a 2016-07-09 02:15:58
Praca ok. Jak będziesz dobry to założysz później własną firmę tak jak pozostali fachowcy z elhurt.
Miejsce - dno 2016-08-01 08:45:48
Zdecydowanie jedna z NAJGORSZYCH! Pozytywne opinie piszą zapewne kierownicy o których tu najczęściej mowa czyli M.B z wycen prod.
6
Nick 2016-08-04 14:11:14
Nie wiem gdzie to słyszałeś, ale kogoś ostro poniosła fantazja. Gwarantuję Ci, że po miesiącu będziesz myślał o zmianie pracy, a po dwóch zaczniesz jej szukać. Chcesz próbować, to próbuj, ale ja odradzam, szkoda czasu.
5
Były pracownik 2016-10-08 17:01:57
Cześć.
Praca nie jest idealna ( administracja, dział eksportu). Brutto otrzymasz 2800 plus premia ( zadania, które co miesiąc są zmieniane...niektóre powielające się bądź zależne od współpracowników). Po jakimś czasie ( mimo że ofercie pracy tego nie ma ) będziesz jeździć jako kierowca z towarem/po towar do klientów - nie będąc magazynierem ani kierowcą ( przerzucanie czyiś obowiązków... ).
Praca nuda i powtarzająca się. Towarzystwa średnio miłe, czekające na twoje potknięcie ( chyba że akurat macie wspólne zadanie liczone do premii ). Brak kultury i ogólnie panujące chamstwo.

Dobre jako pierwsza praca - nauczysz się jak zachowywać w miejscu gdzie każdy chce Ci wsadzić szpile w bok, jak nie reagować na zaczepki słowne i robić słodką minkę kiedy sytuacja od Ciebie tego wymaga.

Jako praca na stałe? Osobiście nie polecam - nawet jeśli uda Ci się wytrzymać 3 miesiące próby i stwierdzisz, że praca sama w sobie jest ok, to wierz mi że atmosfera Ciebie szybko zniechęci.
2
Kamil 2016-10-08 17:06:52
@Byly pracownik ale tu wszyscy pracownicy wobec siebie są tacy nieprzyjemni? Jak dla mnie to faktycznie może być kiepska sprawa, zawsze staram się być w porządku do ludzi, ale jeśli jest tak jak mówisz to nie zawsze się da...
1
Zostaw swoją opinię o Elhurt Sp. z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elhurt Sp. z o.o.