brak logo

Vermop Salmon Polska Sp. z o.o.

Sosnowiec

Opinie o Vermop Salmon Polska Sp. z o.o.

parhus 2012-04-20 21:41:55
A ja polecam, pracuję tam już parę lat. Kasa zawsze na czas, dobre auto, atmosfera ok, mała rotacja. Spoko,
krzysiek 2012-10-09 20:35:37
Czytam te wypowiedzi i śmiać się chcę, pracowałem tam 9 lat i bardzo sobie chwalę okres, w którym tam pracowałem, ten były pracownik który tak się wypowiada musiał pewnie kantować albo się obijać, bo kto by zrezygnował z pewnej, dobrej pensji i służbowego mercedesa. Odszedłem ze względów osobistych, teraz prowadzę własny biznes, osobiście polecam
ad vocem 2012-10-09 21:07:19
a zrezygnowałby ten, dla którego vermop, to nie koniec świata i kto może zmienić lepszego pracodawcę, większą firmę, większe wyzwania i pieniądze;
2
prawda! 2012-11-07 15:30:01
dla krzyska - 2012-11-04 18:59:50

krzysiek - 2012-10-09 20:35:37

Czytam te wypowiedzi i śmiać się chcę, pracowałem tam 9 lat i bardzo sobie chwalę okres, w którym tam pracowałem, ten były pracownik który tak się wypowiada musiał pewnie kantować albo się obijać, bo kto by zrezygnował z pewnej, dobrej pensji i służbowego mercedesa. Odszedłem ze względów osobistych, teraz prowadzę własny biznes, osobiście polecam
Krzysiu już przestań włazić w (usunięte przez administratora)... tutaj już nie pracujesz i zdanie ludzi którzy też pracowali w innych firmach jest odpowiednie według tego co czytam. Co do Mercedesa już wiem że to jednak prawda że niektórzy mają dewizę : fura, skóra i komóra - jak w pracy tak w życiu :)

kolega "Krzysiek" wspomina czasy, gdy Vermop nie miał w zasadzie konkurencji, jakościowej wcale; Zdaje się, że - gdy się pojawiła - szybko było pozamiatane;
podobno Jego dziesiątki rozmów z szefem dziennie to legenda firmy ;)
To cecha całej wieloletniej załogi Vermopa - żadnego porównania, czy innego doświadczenia; i należy o tym pamiętać, czytając te argumenty;
Czas wszystko pokaże ;)
1
h338n 2013-03-02 11:53:11
Z rozrzewnieniem wspominam okres pracy w Vermopie, gdzie stawiałam pierwsze kroki. Przyjazna atmosfera, stały czas pracy bez konieczności siedzenia po godzinach, jasne polecenia- nigdy potem nie było tak dobrze :-)
1
były pracownik 2014-02-13 17:36:29
co do "kasa zawsze na czas" - w moim przypadku, co jest do zweryfikowania, pensja zawsze ostatniego możliwego dnia, zwrot kosztów - do 8 dni po terminie, zależne od centrali niemieckiej, żadnych kart paliwowych, kredytowych, zaliczka przelewana na prywatne konto pracownika;
1
był pracownik 2014-02-24 19:58:43
"kurierze" (jakże trafny nick) -
celem mojego posta jak i istnienia tego portalu i tej dyskusji, jest przekazanie opinii o pracodawcy; opinia byłego pracownika jest chyba cenna i nie ma to nic wspólnego z narzekaniem;
napisałem "ostatniego MOŻLIWEGO" dnia, więc nie ma co dyskutować, czy to się mieści w terminie, czy nie; bardziej o tym, czy mieści się to wpewnej klasie firmy;
Dziś wynagrodzenie otrzymuję 6 dni przed temrinem, przed świętami, NIGDY nie potrzebowałem angazować własnego konta, pieniędzy, czy karty kredytowej (a to buduje historię i statystyki w banku), czekając na rozliczenie przekraczjaące ustalony termin i ponosząc tego koszty;
Nie narzekam też na kartę Benefit, dodatkową opiekę zdrowotną, czy pakiet do klubu fitness od pracodawcy; tyle;
winda 2014-03-20 09:45:44
stawki chyba są ustalane indywidualnie dla każdego zależnie od jego kwalifikacji, znajomości języka itd..
gary 2014-03-21 16:21:49
indywidualnie? nie brzmi to najlepiej... mam nadzieję, że chociaż te stawki nie pozostają tajną kwestią
jacek 2014-03-24 23:47:00
@gary, a to dlaczego, to chyba normalne, że ile sie wynegocjuje to tyle się ma, jest to tez uczciwe, że wraz z doświadczeniem i umiejętnościami zarabia sie więcej.
był pracownik 2014-03-25 11:43:02
to prawda,że każdy zarabiać tam może inaczej (pensja) i ta jest najwazniejsza, tym bardziej, że dodatkowych korzyści nie ma żadnych, jak i zasad premiowania - nikt nie jest w stanie wyliczyć sobie swojej premii, wszystko zależy od "niemców", polski szef jest tylko listonoszem, a premie za tak angazująca i ciężką pracę są bardzo niskie;
innowacyjna ivona 2015-02-19 14:49:49
widzę że oni zajmują się robieniem np. systemów do czyszczenia np. podłóg, ja w tym trochę już siedziałam przez kilka lat i myslę że doskonale moja kreatywność i wielka innowacyjność sprawdziłyby się doskonale w tej firmie. jednakże jako specjalistka nie przystanę na szablonowe oferty pracy. co może mi kuszącego firma zaproponować do pracy?
zdziwiony 2015-02-24 13:45:44
hmm teraz Powiem tak ucinaja z czego sie da i raczej system prowizyjny bedzie wprowadzony...wymagania uuu ponad, sprzedaj,wcisnij,itd i za jaki hajs?błagam kolejna firma schodząca na psy..pani szefowa ma swoich ulubiencow,a pan dyrektor parcie na cyfre.generalnie tyraj,rob kilometry,plac za samochod,rob rapory i zbiraj opierdziel ze planu nie robisz!!zal PL
1
szejk 2015-03-02 19:21:12
benefit?-brak,opieka medyczna podstawa jak prawie wszedzie..oferty w niemczech?moze i sa ale nie dla pracownikow vermop.pan dyrektor robert -uwazac na niego !premii ?-brak .zarobki marne i bez podwyzek poniewaz w niemczech w fabryce dla vermopa zarobicie wieej radze tam probowac!mercedesy?nie dla wszystkich:")pani stojaca nad panem R..starsza pani bedzie was sprawdzac na jps wiec uwazajcie dokad jezdzicie,trzeba pracowac:)anie po hotelach sypiac.wiec generalnie pomyslcie sami.
1
moja opinia 2015-07-21 22:17:33
potwierdzam informacje o tym że w vermopie jest teraz kiepsko, duże oszczędności na wszystkim, brak premii, podwyżek i ciągłe kontrolowanie, raporty najważniejsze, drobiazgowe sprawdzanie rachunków, sprawdzanie lokalizacji; słyszałem o dwóch osobach przedstawiających się jako szefowie - jeden zwykły handlowiec, drugi jego kierownik ;) a każdy g..no może;
potwierdzam też informacje o braku kart paliwowych, służbowych maili!!!, jakichkolwiek bonusów; opinia w rynku przeważająca jest taka, że ta firma się zwija i słyszałem to wielokrotnie;
2
;) 2015-08-16 20:32:15
a internet w komputerach już tam mają, no i adresy mailowe, czy tylko Kierownik Sprzedaży? Nadal obowiązuje paradygmat, że maile nie są potrzebne i należy zadzwonić do biura i powiedzieć co i do kogo mają wysłać, a na wizytówkach (jeśli są) zbiorowy adres info@vermop.pl??

- jak ja pracowałem, tak właśnie było.
moja opinia 2015-09-16 23:09:38
żeby miała znikać, to nie słyszałem, ale na pewno wesoło nie jest; na pewno wycofali się z Rosji; słyszę dużo o przypadkach sprzedaży bezpośredniej i obchodzenia dystrybutorów, którzy nie chcą po czymś takim z Vermopem pracować, czyli desperacji deal na raz;
były pracownik 2016-04-20 08:31:47
ano był pracownik na Warszawie, ściągnięty przez obecnego kierownika z byłej firmy (Diversey), nie pracował długo, jest już z powrotem w DIverseyu;
pewnie dlatego, że taka była bajka ;)
elka 2016-07-01 12:53:13
A ja mam pytanie do waś odnoscie oferowanego sprzętu jaki posiada firma w sprzedaży, interesują mnie wózki myjące, czy ich wykonanie i jakość jest dobra? mam firmę chce zakupic wiecej sprzetu
Andzia 2016-11-03 23:18:25
To kup Viledę profesjonalną albo nawet polskiego Splasta lub włoskie wózki TTS. Vermop oszczędza i większość produkcji przenosi do Chin - i to do fabryk o słabej jakości produktu. Reklamacji nie będzie żadnych uwzględnianych, mopy rozpadną się po kliku praniach przemysłowych a pan R.R.-czyli główny dyrektor sprzedaży świetnie umie wcisnąć towar, później zapomina odebrać od Ciebie telefon :)))
Zostaw swoją opinię o Vermop Salmon Polska Sp. z o.o. - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vermop Salmon Polska Sp. z o.o.