logo Sylva Sp. z o.o.

Sylva Sp. z o.o.

Wiele

Opinie o Sylva Sp. z o.o.

gosc1 2015-07-27 19:43:27
Praca w tej firmie to strata czasu.Nic tylko wyzysk wyzysk iwyzysk.Zero podwyżek i szans na lepsze stanowisko no chyba ze dasz wypowiedzenie to może brygadzistą zostaniesz.Śmiechyu warte.
2
don alfonso 2015-07-28 19:18:03
Po tym co się stało - (usunięte przez administratora) w czosnek BHP-a - w tej firmie będzie tylko gożej. Widziałem jak chłop ścierał się z tymi co zawsze wiedzieli najlepiej. Może i szalał - bo nie wiedział gdzie ręce włożyć, ale kto z biur pomagał pchnąć sztapel drewna ma strugarkach, gdy sama kobieta nie mogła. Słucham ?
Nowy dyrektor tylko oczami przewraca i (usunięte przez administratora)od niego wódą. Niech rozważy każdy - gdzie my (usunięte przez administratora) pracujemy
1
gosc1 2015-07-31 19:43:10
Prawdą jest to co napisałeś.Nowy Pan pseudo-dyrektor czy jak go tam nazwać potrafi sie tylko przechadzac po hali , zwłaszcza przed zmianą zmian,żeby zobaczyc czy aby nikt sie nie obija.A te jego nowatorskie pomysły na strugarkach masakra ha ha ha .
6
ciekawy 2015-08-05 16:34:05
Napiszcie lepiej co tam słychać u Bułana i Małego?
7
don castelgandolfo 2015-08-06 20:33:26
Mały jeszcze głupszy niż był, a ten drugi ma sieczkę zamiast mózgu:)
4
AMIGO 22 2015-08-31 21:37:13
to sie ciesz, potem bendziesz płakał.bo bendom jeżdzić po tobie , i tresowac wiencej wiencej wiencej...... a traf do prybusia to ci psyche zryje bo bendzie sie wyrzywał i ryja darł na cały zakład .......
1
genowefa 2015-08-31 21:40:54
strona sylvy, a warunki racy to dwie stony medalu
4
dżon 2015-10-12 21:58:31
panowie wymienieni w poscie nie są właścicielami dla sprostowania.
Hugi 2015-10-14 00:00:56
Jestes pewien?
gosc1 2015-12-04 17:15:22
Stary prosze cie 2000 tysiące to ma operator na maszynie z 10 letnim stażem i bez szans na więcej .Reszta 1300 poza brygadzistami,a raczej poganiaczami
3
asto 2016-01-01 23:53:39
Powiem wam moi drodzy że od kiedy jest nowy dyrcio (artuek) protegowany romanowa (sprzedawczyka PIS), kryjący jaszczurkę, fryderyk ma małe pole manewru do rządów w tej cudownej firmie, a tak praktycznie to żadne. daje mu rok i chłopa wykończą, widzę to doskonale. Najlepszego w nowym roku.
1
xxx 2016-02-04 20:43:46
pozdrawiam nowego handlowca pelletu dobrze ci poszło nowy samochód i inne gadżety tylko szkoda że szef nie wiedział.Jesteś najlepszy
xxx 2016-02-04 20:46:27
Ps. A ile za palete bo może bym coś kupił;-)
Bobo 2016-02-07 10:41:48
Tak firma poszukuje pracownika na te stanowisko. Pozdrawiam ostatniego pana od BHP...
1
ADAM B. 2016-02-07 17:40:36
Dziękuje bardzo i pozdrawiam.
2
Blada sprawiedliwość 2016-02-08 18:06:41
Gdybym poruszał sznury wielkich dzwonów To bym z nich dobył najwyższego tonu I biłbym biłbym na trwogę A dzwoneczkami na błazeńskiej czapce Swój kaduceusz mając za doradcę Kogóż przestrzec ja mogę
3
Dyrektor 2016-03-22 16:41:07
Ha ha ha krzyż na drogę!
1
Scot 2016-03-22 19:10:57
Brawo Tomas masz 100 % racji ,poziom zarządzania w tej firmie to obraz nędzy i rozpaczy . Przyspawani do koryta , a jeśli pojawi się ktoś myślący to szybko się go załatwi .
2
czarnowidz 2016-04-03 15:10:30
Witam
jak tam nowy dyrektor w Sylvie jeszcze oddycha czy Roman z Piotrem dali mu bilet z powrotem do Francji? Opinie na rynku są komiczne o firmie: mówia ze jak już trafi się ktoś z głową na karku to od razu jest odstrzelony i bracia bliźniacy (Roman i Piotr) zrobią wszystko żeby człowieka zniechecic do pracy. Firmy szukają dobrego drewna ale Sylva jak zawsze ma ceny nie do zaakceptowania.
Jak usłyszałem ile zadaja za drewno klejone to spadlem z krzesła. Ceny maja jak przed 3-4 laty. A dzisiaj w Polsce drewno klejone z certyfikatami można nabyc już w cenie 1800zł a w Sylvie 2250 zł normalnie boki zrywac.
Jak się kiedyś zdarzy ze nie bedzie już Romana i Piotra lub chociaż Romana to dajcie ogłoszenie do sieci i prasy. Wtedy przyjadą wszyscy byli pracownicy i zorganizują impreze z tej okazji. Mysle ze nawet jakiś prezent na odchodne Roman by dostał (taczke lub cos w tym stylu)
Pozdrawiam
4
czarnowidz 2016-04-03 15:23:28
to już sprzedaż pelletu siadla? A co mistrz Roman specjalista od sprzedaży pelletu skonczyly mu się pomysły? A zapewne trafilo się kilka reklamacji jakościowych trzeb było paręnaście ton wymienić to zrezygnowal z sprzedaży i zlecil to innemu człowiekowi żeby było kogo wskazać francuzom jako odpowiedzialnego z ten produkt.
wspolczuje handlowcowi
1
wszechwiedzący 2016-04-07 21:47:42
będzie podwyszka chuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
2
KIKI 2016-04-11 17:48:44
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] KOLEJNE 17 ZŁ WIĘCEJ, DZIĘKUJEMY ZA AKT ŁASKI JAKIE OKAZUJE NAM KONDOMINIUM POLSKO FRANCUSKIE. POZDRAWIAM CAŁĄ KLASĘ WYŻSZĄ
kolega 2016-04-21 20:16:36
a z kąd KIKI wie za 17 zł podwyzszki a może więcej
kiki 2016-04-26 16:47:28
Kiwki wie bo pracuje tam. Dobre czasy to były, kiedy aukoklawiarz był jeszcze handlowcem i romanowski się nad nim znęcał - mówiąc złodziej
gosc1 2016-05-01 08:25:56
ta firma to kołchoz.Robic robic zeby miec wiecej od poprzedniej zmiany.Czyzby jakaś premia dla poganiaczy(brygadzistów).
6
lew biały 2016-05-12 17:48:46
W tej firmie jest bardzo bezpiecznie, wystarczy wejść na pellet nie ma żadnych norm zachowanych, nie wspominając już o dźwięku na strugarkach czy w biurach. Ale beczące stado dwunogich patrzy na wypłatę. Ale najlepszy jest inż. bogdan z pelletu, spadający ze schodów. Połamany na własne żądanie, jak zakwalifikują u niego wypadek przy pracy, a on już był po pracy i nie ma nieregulaminowego czasu pracy, złożę własnoręcznie zawiadomienie do zusu. A tam tylko czekają na takie perełki. Chłopak "marzanny" ładnie wchodzi w odbyt romankowi bez wazeliny. Swoją drogą ten facet nie ma honoru. A mały rozsiewa plotki pracownikom że za rządów Fryderyka fabryka tylko upada i że kiedyś Fryderyk doprowadził jedną firmę do bankructwa w przeszłości...
Powiem otwarcie na to wszystko jest tylko jedno lekarstwo... Mrożek by się uśmiał, a Ota Pawel jeszcze raz by zwariował.
3
biały lew 2016-06-20 17:57:14
up@
A co ma jednego z drugim -Jesteś po prostu tępy - wiesz co to logika, tautologia czy też uroda koniunktiwu. Bo z tekstu ww. wynika że nie pojmujesz zasad języka i jego logiki.
Wiec najazd na Twą jakże skromną osobę jest bezcelowy bo nie jesteś godnym mnie przeciwnikiem.
Wystarczy spojrzeć na dział pellet, to jest serce a właściwie laboratorium i wcale nieudane małego.
Naprawy notoryczne, pożary to standard, trakty komunikacyjne wszystkie oprócz jednego nie przechodzącego nad linią kategorycznie niedozwolone, brak taśm żółto czarnych na wszystkich osłonach i infrastrukturze.No i boguś połamaniec siedzący na rozdzielni(o polach PEM pewnie też nie słyszałeś i zasad BHP ). Wiesz że pod szafką elektryczną jakąkolwiek nie może znajdować się żadna rzecz, a co dopiero człowiek. Oddzielenia ogniowego nie ma dział ogrodowy. Szatnie na hali magazyn części zbity z desek w trykowni. Regały bez atestu i podanej nośności, jeszcze niedawno brak wody i 3000l paliwa. Chcesz więcej, podaj adres mejlowy.
1
xxx 2016-06-21 20:45:39
biały lew jak ci nie pasuje to sie zwolnij i na kuronia a na twoje miejsce kogo innego przyjmią
czarna mamba 2016-06-28 14:47:17
Powiadacie niepełno sprawni zawodowo? Ignoranci, heiterzy?
Ten kto to na pisał jest ścisły, fachowy i wie o czym mówi(piszę). Takich informacji nie można wyssać z palca bez konkretnej wiedzy i znajomości przepisów.
Fascynujące jest to jaki wysyp wypowiedzi negatywnych pojawia się po taki wpisie, pewnie ktoś ma puls z zarządu nad tym forum. To oczywiste.
Ja dowiedziałem sie ostatno i jest to imperatyw kategoryczny - jak na zebraniu z francuzami pewna Asia popieprzyła procenty i wmawiała ludziom że ma rację i co z tego że zna ich szwargot po francusku jak nie potrafi liczyć procentów, przedstawiciel handlowy nie potrafi przeliczać jednostek i nie zna podstawowych zasad inżynierii drewna. Ta firma to dno.
4
XXX 2016-06-29 15:25:16
Adam, wyluzuj
czarna mamba 2016-06-29 19:57:32
Plac zabaw i karuzela (nowy sortownik) to też pomysł iście z piekła rodem wzięty. Gloryfikacja krótkowzroczności i apoteoza głupoty to nowe hasło reklamowe tej firmy. Po za tym widać ktoś ma ciekawe interesującą przenikliwość, bowiem patrząc na płot sylvy rzygać mi się chcę zmiejsca.
1
biały lew 2016-06-29 20:04:10
Kimkolwiek jest Adam, nie wyluzuje. A dlaczego miałby się słuchać. Argumentacja Adama nie interesuje. Adam to : "znafca".
Frederic 2016-06-29 21:22:50
Le calme!!!
CEO dit: Sous vide immersion dans Sylva
Kafar 2016-07-03 00:19:05
Aż tak jest tam źle? słyszałem co nieco o przekretach panów R i P, ale chyba poprawiło sie od kiedy jest ten nowy dyrektor?
zastanawiałem sie nad zatrudnieniem na stolarza, ale nie wiem jakie warunki.
teraz zarabiam 1600 i troche kulawo
gosc1 2016-07-03 07:23:04
no to w sylvie na więcej nie licz
7
zawiedziony 2016-07-31 15:36:36
Frederic jeśli jeszcze pracujesz w Sylvie a jest Tobie już ciężko to odezwij się , mogę bezinteresownie wskazać kilka spraw które na 100% pomogą Tobie w sprawach firmy na stopniu dyrektorski. A konkretnie mogę wskazać rzeczy jakie dzieją się na poziomie pozostałych Panów dyrektorów.
Może tobie uda się przekazać to w sposób który zrozumie wlasciciel z Francji.
Jak widzie od kilku lat marnotrawienie takiego potencjału to normalnie scyzoryk otwiera sie w kieszeni.
1
XXX 2016-08-02 14:41:33
adaś, prosiłem uspokój się.
xwx 2016-08-02 23:53:48
prosic to ty sobie możesz - żone żeby ci dała. albo wewiórkę
1
hacz 2016-08-03 17:53:02
A tankowanie czerwonego paliwa wraz z listą podpisów waszych pracowników która leżała u mechaników w trykowni, na których widnieje podpis każdego pracownika z datą i ilością , oraz jeżdżąca na nim maszyna w latach 2013-2015 i pewnie nagranie audio czy na pewno zainteresuje prokuraturę, a skarbówka co na to powie, ochrona środowiska na pewno pochwali ten proceder. Jestem ciekaw.
Maly wynajmij sobie już prawnika
2
kolarz 2016-08-09 13:01:11
rower tanio sprzedam
1
Pieszy 2016-08-09 19:02:01
Z siodełkiem ten rower?
Kolarz 2016-08-10 21:53:24
Gościu chce sprzedać a ja kupić. Co ci do tego?
1
dyrcio 2016-08-16 12:53:39
motto: interesują ciebie stawki, proszę bardzo, sylva ciebie potrzebuje i dużo da żeby ciebie zatrudnić
dyrcio 2016-08-16 12:58:29
motto: interesują ciebie stawki, proszę bardzo, sylva ciebie potrzebuje i dużo da żeby ciebie zatrudnić
mamba czarna 2016-08-19 02:02:39
znikają posty no więc cenzura działa, zachowują się dyrektorzy jak małe chłopaczki. Jesteście maluczcy.
R i P, czeka was miła niespodzianka
2
gosc 2016-09-06 19:07:00
no własnie dlaczego znikają? niech wszyscy zainteresowani pracą w tej świetnej firmie wiedzą co ich tam czeka.
4
mamba biała 2016-09-25 19:12:27
ludzie jak wam żle w polsce to wemigrójcie pracować na ukraine tam was nikt nie będzie ścigał do roboty
4
fioletowy kutacz 2016-10-04 10:04:52
biała mamba to jest tekst piotra dyrcia ds mało ważnych, jak on jest elokwentny, a jaki bystry. czekam kiedy cie francuzi wywala na pysk
5
Styx 2016-10-09 22:23:03
Czy do Sylva w tym momencie sa jakieś ogłoszenia o pracę?
1
Graf von Stauffenberg 2016-11-11 04:07:56
Dedykuje ten wierszyk brygadziście pelletu oraz Jemu podwładnych :
Pamiętajcie drogie dzieci
Elektryka prąd nie tyka
I gdy w domu coś nie świeci
Prędko dzwoń po elektryka.
Fach--mana łukiem mijaj
Nie ma rady na kuta*sa
Bo gdy on coś nawywija
To prąd sobie wolny hasa.

Przepraszam że nie heksametrem ale rozkręcam się .
Zostaw swoją opinię o Sylva Sp. z o.o. - Wiele
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sylva Sp. z o.o.