brak logo

Winkowski Engineering Sp. z o.o.

Piła

Opinie o Winkowski Engineering Sp. z o.o.

Paweł 2012-06-08 20:09:22
Firam,jak firma...szału nie ma..a kasa jak ma byc niby do 10 .t jej często nie ma,wiec nie ma co zachwalać.
:-( 2012-06-13 13:23:55
to prawda jest dziś 13 a jeszcze pieniędzy nie ma i jak mają ludzie tu życ mają rachunki do zapłacenia. A pani prezes rozbija się super samochodem i wczasami!!
inzynier- fizol 2012-06-17 21:22:02
Nie ma kasy do 10 a to jest niezgodne z prawem. co z tym zrobi inspekcja pracy??
Co sie dzieje w tej firmie, w ktora strone to idzie, czy wie ktos, bo w pracy to strach gadac- ma sie rachunki i za cos jesc trzeba a ja sie o prace boje.
Michał 2012-08-09 22:42:37
Firma która przestawia maszyny warte setki tysięcy złotych a nie ma w niej ani mydła ani ręczników nie wspomnę o papierze toaletowym który trzeba samemu sobie przynieść z domu.

Wypłata która powinna być 10 nie jest na czas nie wspomnę już o dietach na delegacje które nie są wypłacane, a co dopiero zapłacone.
Ludzie czekaja po rok na zapłatę.

Najgorszy dział to obróbka chodzi mi o kierownika (stosuje mobbing) dawno ktoś go powinien podać do inspekcji pracy - pójście do prezesów nic nie da bo razem dmuchają w jedną tubę (układy, wspólne interesy), Najlepszy dział to - mechaniczny tam kierownikiem sterują pracownicy - którzy niejednokrotnie chodza pijani po firmie na miejscu jak i w delegacjach - I NIKT IM NICNIE ZROBI.

Jeszcze raz odradzam tam pracy. Pracowałem tam i dobrze że w porę odeszłem...
Fakty o Winkowski Engineering 2012-08-13 16:22:56
13.08.2012 wreszcie \\\"wypłata\\\" na koncie, strach było iść się pytać do Prezesa \\\"co z naszymi pieniędzmi, potrzeba na życie\\\" bo już jeden kolega był w tej sprawie i nie pracuje w tej firmie. Teraz jak \\\"wypłata\\\" już jest trzeba iść kupić papier toaletowy bo każdy ma mieć swój we własnym zakresie, trzeba też będzie z tego marnego zarobku kupić mydło bo już któryś miesiąc z kolei nie ma mydła w łazienkach! skandal ! ręczników też nie ma jeszcze dłużej!, trzeba też wspomnieć o tym że nieraz w piątek na drugiej zmianie nie było ciepłej wody! jak oszczędzać to najlepiej na pracownikach niech idą do domu brudni (po tej pracy na prawdę człowiek śmierdzi i trzeba się umyć). Lato i upał na hali = brak wody zdatnej do picia! brak filtrów na kranach żeby napić się przysłowiowej \\\"kranówy\\\", woda w kranie zawiera tyle substancji szkodliwych że powinna się tym zająć Państwowa Inspekcja Pracy. Do ciekawszych zdarzeń trzeba zaliczyć wypowiedzenie/zwolnienie pracownika po powrocie z chorobowego. Stawki godzinowe to temat nadający się do komiksu, jeśli nic nie umiesz to masz stawkę brutto powyżej 10 zł, a jeśli jesteś doświadczonym pracownikiem nawet z kilkuletnim stażem to zarabiasz 2-3 zł więcej na godzinę, to jest jakieś nieporozumienie.
Pracownicy chodzą w ubraniach po kilka lat a niektórzy w ogóle nie dostali ubrań roboczych po roku pracy lub dostali tylko spodnie (niektórzy wyglądają w tych starych szmatach jak bezdomni). Pracownicy dziękują mózgom firmy czyli Panom Prezesom oraz Żonie Pana Prezesa a także najwybitniejszej postaci tej \\\"firmy\\\" czyli fanatykowi mobbingu KIEROWNIKOWI na obróbce bo głównie dzięki niemu pracownicy od roku jeden pod drugim się zwalniają. Zastraszanie zwolnieniem z pracy jest w tej firmie bardzo popularne.

Podsumowanie: chodź brudny, obsrany, bądź obrażany, poniżany i ZASTRASZANY a wszystko za pensję pozwalającą przeżyć od miesiąca do miesiąca (jeśli wypłata będzi
Karol z Trzcianki 2012-09-12 21:28:49
Jestem mieszkańcem Trzcianki. Pracuje obecnie w firmie Joskin. Ubiegałem sie do pracy w firmie Winkowski Engineering. Po tym co tutaj czytam to ciesze się że Mnie nie przyjeli. Mam tylko jedną radę dla pracowników. Solidarnie możecie uzyskać dużo bardzo dużo pojedyńczo niestety nic. W Mojej firmie tez były problemy - dużo by tutaj rozpisywać co sie działo. Pracownicy zebrali się i zaczęli strajkować i poskutkowało. Osiągneliśmy cel. Powodzenia dla was...
Karol
Karol z Trzcianki 2012-09-12 21:38:24
Jeszcze mam jedno pytanko.
Czy to prawda że pan Winkowski kupił hale po firmie amerykańskiej i planuje tam cos otworzyć (drukarnie)?
Może odpowie mi ktoś z pracowników będą pewnie w temacie.
Dziękuje z góry.
r 2012-09-13 14:29:07
Nie kupił tylko wziął i nie będzie tam drukarni.A hale wynajmuje innym firmą.
obróbkowiec 2012-09-13 21:21:39
Dokładnie wynajmie innym firmą a na razie firma
Winkowski Engineering nie ma na materiał i sprzedaje złom
z byłej drukarni w zamian za materiał na obróbkę.
Oczywiście prym przy złomie wiodą RODZINY PREZESÓW.

Osoby te kradną złom (miedziucha) i sprzedają na boku.
Tu sie należą brawa dla ochroniarzy !!!!
kijlkjj 2012-10-20 18:07:41
im bogatszy właściciel tym gorzej dla robotnika robisz\\\\\\\\ robisz i tak cie w [usunięte przez administratora] mają
zwolniony bo tak miało być 2012-10-21 21:22:42
Słyszałem że w piątek zwolniło się trzech bardzo dobrych ludzi .pewnie prezesi chodzą teraz obsrani bo kto im teraz pojedzie na koniec świata zarobić na ich zachcianki.Jeden pewnie robi się czerwony a drugi będzie sobie żartował że są inni he he.To ja im życzę powodzenia tak dalej to pojadą niedługo na robotę z krychą która nawet im mydła nie da.Szkoda Kopyśa spoko gość[usunięte przez administratora] też spoko.pewnie teraz znajdą sobie fajną robotę z dala od tych wiecznych kłamstw i proszenia o pieniądze.
obróbkowiec 2012-10-23 22:01:14
Panowie wiadomość z ostatniej chwili.
Firma dostała dotacje z funduszu unijnego na lata 2012-2014
Nazwa projektu: Czysty pracownik, pachnący pracownik

Bedzie na brakujące mydło, papier i ręczniki, podobno wystarczy również na kostkę do sedesu (morska) i odświeżacze powietrza w ubikacjach.

Jednak można. Unia ma Unia da.
Team SPS 2012-10-23 22:14:57
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Jest w kim wybierać na rynku pracy.
Jak NIE - to rodzina prezesów jest duża.
Następny proszę!!!
Tadzik Chrust 2012-10-25 13:11:50
Panowie, po co te spiny i zgrzytanie zebow :) macie racje - po co uzerac sie z prezesami i brakiem srajtasmy w WC, zalozcie wlasne firmy i ruszajcie na podboj swiata!! (piszac to mialem nadzieje ze jestescie oswojeni z pojeciem sarkazmu).
Gwarantuje Wam, ze po miesiacu wrocicie godzac sie nawet na mniej korzystne warunki niz mieliscie wczesniej... Dla tego docencie to co macie bo nie wiecie co was spotka w przyszlosci...
nic nie wiem ,ni nie slyszałem 2012-10-25 22:04:07
Do pana Tadzika chrusta.Jest pan typowym Polakiem .Z krwi i kości.Nic dziwnego iż nasz kraj jest jaki jest.To dzięki ludziom takim jak pan jest coraz lepiej.Dzięki ludziom jak pan nasz kraj ma najmniej małych i średnich firm.pensje są najniższe w calej unii.Lepiej siedzieć cichutko jak myszka(jak pewnie pan) od czasu do czasu na kogoś podpierdolić no i oczywiście się nie narobić bo po tym co pan pisze widać iż ambicje ma pan cholerne.Pewnie siedzi pan gdzieś za biureczkiem i trzęsie teraz galotami bo jak ludzie pójdą w cholerę to pan też wyleci.Każdy może spróbować czegoś nowego.Jak wyjdzie będzie ok jak nie świat się nie zawali bo dla chcącego pracować praca zawsze jest. Co do pańskiego sarkazmu (pewnie przez przypadek znalazł pan to słowo w Wikipedii) to pewnie nawet pan dobrze nie wie co to znaczy.Ale co tam engineering potrzebuję takich ludzi jak pan.No i na dodatek prorok bo już przestrzega co będzie później.Jednym słowem żal mi pana panie chuścik.
xxx 2012-10-26 10:16:18
do "kijlkjj" to ze ktos jest "bogaty" nie znaczy ze ma prowadzic dzialalnosc charytatywna, dalej zwana praca, i rozdawac kase. tez sobie zarob
k 2012-10-26 10:32:48
Tadzik Chrust przynajmniej jest realista, zyjemy w PL, kasa jest jaka jest, o prace jest ciezko i tak samo ciezko jest utrzymac sie firmom. ale zwykly pracownik tego nie rozumie, mysli ze kasa lezy na koncie i prezesi zlosliwi nie dadza wypalty na czas albo nie kupia papieru. moze ktos z was sie zamieni na tydz miejscami ciekawe jakby sobie poradzil

i niby tak zle z wyplata? a na delegacjach msc mozna po 10tys zarobic to zle? tylko sie pracowac nie chce
Tadzik Chrust 2012-10-26 10:51:59
Nie jestem prorokiem tylko REALISTA! \"nasz kraj ma najmniej malych i srednich firm...\" to niech Pan zalozy swoja i skonczy narzekac. Zycze samych sukcesow i solidnych pracownikow opisujacych prace u Pana w samych superlatywach. I mam nadzieje ze bedzie Pan w stanie zapewnic im duuuuze pensje placone na czas! :) hahahaha juz to widze! Zesralbys sie po kilku miesiacach. I tu nie chodzi o moje ambicje tylko o takich umyslowych impotentow jak Pan co potrafia tylko pierdolic zmiast brac zycie w swoje rece... Wszyscy gadaja pod nosem jak im zle i wylewaja swe smutki na forach takie jak te i co? Dalej robicie to co robicie bojac sie utraty pracy bo poprostu jestescie swiadomi tego ze ciezko bedzie ogarnac cos nowego...
pracownik 2012-11-05 18:21:25
Praca dobra bo na miejscu i nie trzeba się natyrać, długo nie pracuję w tej firmie to zdążyłem poznać kierownika obróbki, koleś jest nie do podrobienia, bardzo ciężko z nim współpracować, pracownicy twierdzą że był kiedyś o wiele gorszy dla pracowników. Na szczęście zdarzył się cud i został usunięty ze stanowiska kierowniczego, teraz żyje się inaczej i pracuje się inaczej, 100 razy lepiej!, nie czuję nawet zawiści że ten były kierownik dostał od prezesa inną posadkę również w tej firmie. Ogólnie jak na warunki pilskie POLECAM.
Były pracownik 2012-11-12 16:32:14
[usunięte przez moderatora]. Opinie typu 10 tyś na delegacji to też ewidentna \\\"ukryta reklama\\\"! Świadczyć o tym może odejście 3 najleprzych pracowników delegacyjnych... Ale wiadomo lepiej pracować jak niewolnik niż nie pracować wogóle.Aha. Na pewno nikt nie pisze negatywnych opinii z obowiązku.
Zniesmaczony indolencją Krzysia 2012-11-17 07:37:55
[usunięte przez moderatora] Jest to jak najbardziej firma w której można się czegoś nauczyć i coś osiągnąć. Ale to zależy wyłącznie od pracownika. [usunięte przez moderatora]
WE 2012-12-29 12:28:18
ten kto powie ze WE w dzisiejszych czasach nie jest firmą z przyszłością temu kij w oko, dziekuje wszystkiem prezesom za to że nie zwalniają pracowników ze w kryzysie potwafią działać działać jeszcze raz działać. w obliczu zwolnień PHilips Szkło Ujście Duńczyk my nadaj płyniemy,tak płyniemy nie dryfujemmy tylko płyniemy do przodu. pozdro dla wszystkich których los firmy pozostaje DOBREM a nie wyśmiewaniem.
anonim 2013-01-04 17:25:46
tak plynać nie jeden potrafi,na czyichś pieniadzach .zalegać ludziom z wyplata delegacji .co niektórzy nie pracują już w tej firmie a kasy i tak nie mogą odzyskać.mamy nowy rok firma jest niby rozliczona to gdzie sa nasze pieniądze .tak płynać a nie dryfować to i ja potrafię pozdrawiam wszystkich naiwnych pracowników tej firmy i szanowne szefostwo trzymać tak dalej
Ciota 2013-04-18 08:06:38
No i wydało się!!!! Stuprocentowy faworyt wygrał!
ŁośSuperKtoś 2013-06-03 09:09:51
Co tam się dzieje w tym "inżynieringu" zamykają już czy co ??
Jakiś pogrom pracowników, to już chyba podpada pod grupowe ??!!??
1
pali kot 2013-06-19 22:44:39
To jest wina [usunięte przez moderatora]...zaciskanie pasa...
pracownik 2013-06-20 00:09:33
20 dni po terminie a wypłaty nadal nie ma
R. 2013-06-20 18:57:50
Z dzisiejszych informacji wynika ze nie jest tak źle jak wszyscy mówią.
z 2013-06-21 12:33:08
a co to za informacje ze niby tak źle nie jest
Guźiec 2013-06-24 11:11:38
Źle to nie było 2 lata temu ;) Teraz nie ma nic ...
taki czas 2013-06-26 19:11:56
zaczęło się jak tylko Quad odszedł z Piły. Teraz musimy zacisnąć zeby i przetrwać kryzys - oby nie kosztem pracowników.
kolega z pracy 2013-06-27 13:23:01
kolego co ma do tego qad to była drukarnia Winkowskiego dział mechaniczny przekształcił się w engineering naszym zadaniem było budowanie ,demontowanie i przenoszenie maszyn mało to narobiliśmy się hotele to były nasze domy po czterech w jednym pokoju z jednym kiblem ale wtedy jeszcze było ok. wypłaty były na czas diety na czas .[usunięte przez moderatora] się jak na górze zaczęły się problemy ale co nam do tego była belgia szwecja co mało kasy zarobiliśmy dla firmy od belgji zaczęły się problemy [usunięte przez moderatora] o połowę diety {pomogła inspekcja pracy i jakieś znajomości }firma powiększyła się o osobę która zna wszystkie tajniki biznesu od tego czasu nie było w czym umyć rąk,a gdyludzie zaczęli domagać się swoich ciężko zarobionych pieniędzy to musieli się zwolnić.Ktoś z Góry wymyślił że idzie za dużo na wypłaty trzeba zwolnić kilka osób żeby pasowało nowy sposób na biznes nie zatrudniać nikogo nie trzeba płacić wypłat no nie czysty zysk .A jakie remonty maszyn robiliśmy ha to dopiero historia szkoda że nikt nie kręcił teledysków MC Chamer się chowa no to na razie lecę do pracy a wypłata to jak powiedział kiedyś pewien filizof BYĆ ALBO NIE BYĆ
lucyna 2013-09-02 17:41:15
[usunięte przez moderatora]firma Winkowski od maja jest mi dłużna pieniądze, faktura wystawiona Vat musiałam zapłacić itd...
Co sie u nich dzieje , czy jest jakiś nowy właściciel???

analityk w sektorze 2013-11-11 11:51:53
nie ma dobrej kadry zarządzającej, kierowników z dobrym planem strategii sprzedaży, prezes pyta się co robić handlowcom, bo najwyższe kierownictwo jest pozbawione wizji - a to oni powinni w trudnej sytuacji mówić - teraz rozwijamy i robimy to i to ; nikt nie wie co to marketing i jak połączyć ze sprzedażą... jak ktoś ma wizje i pomysł lub realistycznie określi potencjał firmy to jest widziany jako zagrożenie (bo realizm boli) firma egzystuje na kilku podpisanych długoterminowych kontraktach i ma nadzieje, że się cos po drodze przytrafi dobrego ze ktoś tam cos jeszcze podrukuje. Bądźmy realistami, prezes bez wizji wraz z kilkoma współpracownikami - przydupnikami - też bez wizji powinien wylecieć, dla dobra samej firmy i dla zwiększenia prawdopodobieństwa przetrwania firmy, przeanalizowania w co inwestować i uchronić potencjał ludzki już zgromadzony w zakładzie. Żadna to filozofia. Myślicie ze z takim kierownictwem będzie się wam dobrze pracować, lub ze będziecie dostawać pensje lub zapłatę faktur na czas? sami sobie odpowiedzcie.... jak cos w danym zakładzie nie działa, to trzeba pamiętać że ryba psuje się od głowy.
Zbyszek 2014-05-19 02:47:15
Winkowski Engineering jest juz w upadłosci, czyli te opinie zawierały w sobie wiele prawdy, tam juz pracy nie znajdziemy.
Zbyszek 2014-05-31 16:33:54
Szkoda w sumie troche jak dla mnie, w ogóle co sie stało takiego, bo moze jednak jest cień szansy, że sie podniosą?
cozakraj 2014-12-31 23:20:12
słabo bardzo, że kolejne miejsce pracy w Polsce które zatrudniało ludzi ma się źle i upada... dziwnie się dzieje w tym kraju że zamiast wykombinowac jaką pomoc dla firm które zatrudniają ludzi i pozwalają mi zarobić na chleb to się wydaje kase na zupełnie coś innego.. .no cóż, mam nadzieje że będzie tylko lepiej
sony 2015-03-15 21:33:59
żyj tą nadzieją , a na pewno na tym dobrze wyjdziesz... takie mamy czasy , że jeśli ktoś nie potrafi robić interesów to nie powinien ich nawet zaczynać, bo inaczej jego firma skończy tak jak Winkowski. W dodatku w Pile nie mieli wielkiej konkurencji, w regionie również, więc zadanie mieli moim zdaniem ułatwione
kans 2015-03-31 16:57:43
Nie każdy rodzi się z umiejętnością robienia interesów przecież, czasem trzeba popełnić kilka błędów, by sie czegoś nauczyć, czy tez zrobić dwa kroki w tył, by móc potem pójść naprzód. Może Winkowski się jeszcze podniesie, jeszcze raz otworzy firmę, czy coś w tym stylu, oczywiście jesli uczy się na błędach.
sony 2016-05-13 16:47:42
Pracowałem w kilku bardziej znanych miejscach w tej branży. Ludzie jednak mówią , że polecają to miejsce ze względu na atmosferę. Nie trzeba pracować w największych firmach aby czuć się w nich dobrze. Jak to zrobić ? samo to pytanie już Cię dyskredytuje
Zostaw swoją opinię o Winkowski Engineering Sp. z o.o. - Piła
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Winkowski Engineering Sp. z o.o.