brak logo

Energo-Konsulting

Koszalin

Opinie o Energo-Konsulting

xxl 2010-10-05 13:21:11
Nie " (usunięte przez administratora)" sami wdepnęli w to bagienko i wcale mi ich nie żal ! Pozdrowienia dla kolegów po fachu z CW

ps." lepiej z mądrym zgubić niż ......
Janosik 2010-10-17 10:44:11
Cenią się w RG, całkiem niedawno w RB brali 10 zł niestety nie znam aktualnej taryfy. Wiem natomiast, że szukają jeszcze (usunięte przez administratora) do pracy a wielki (usunięte przez administratora) dziwi się, że nie przyjmujemy ofert "pracy" - on taki jest czy tylko udaje(usunięte przez administratora)?
zmiany 2010-11-17 20:38:35
słyszałem o zmianach w spółce w koszalinie.Nowa prezes- co dalej?
dupa zimna 2010-11-18 09:20:19
no co dalej?ENKO wchłoneło EKLI powstała nowa spółka ,inkasenci z Kalisza przeszli do dawnego enko.nie wiem za jaką stawke
elektryk 2010-11-18 23:47:18
No to im też urwało (usunięte przez administratora) jak to jest fakt
niezadowolony 2010-11-29 19:44:11
W oddziale Elbląg ENKO przejmuje odczyty inkasenckie i ma odpowiadać za odczyty w całym koncernie ENERGA., a w przyszłości ma przejąć całą obsługę techniczną.Wszystko to na zlecenie zarządu koncernu Energa.
anonim 2010-11-30 09:20:36
Pracuj????? w Energo-Konsulting Koszalin drugi miesi?????c na umow????? zlecenie- nie mam ??Â?adnych zastrze??Â?e?????.Pracuje mi si????? super .S????? solidni .
były 2010-12-03 23:59:13
03.12.2010 Gazeta Pomorska ENKO szuka nowych (usunięte przez administratora) Toruń i Grudziądz opanowali nie szukają . I jak tam panowie głowy do góry ,energę także szlag trafi jeszcze trochę .A tak przy okazji czy ktoś rozmawiał już z tymi nowymi sprzedawcami prądu np. telezet energomix itp.proszę o odpowiedz.
anonim 2010-12-06 18:29:36
w Grudziadzu ze starych nikt nie pracowai i nie pracuje
obserwator 2010-12-10 12:11:43
Ile straciła Energa straciła, gdy ta pseudo firemka przejęła inkaso w ZE? Kilka milionów z tytułu przepisania klientów "C" do Vattenvall'a, straty z tytułu niezafakturowanej sprzedaży, niedbale wykonanych odczytów oraz windykacji. Tak właśnie wygląda wspaniała umowa i ogromne oszczędności z kontrahentem z Koszalina. Śmiało można mówić o (usunięte przez administratora), bo przecież zdrowy organizm jakim jest Energa w przeddzień prywatyzacji nie pozwoliła by sobie na takie poczynania i straty. Zastanawia mnie jedynie to, że media się tym nie interesują. A może to norma w naszym kraju, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] coś co działa prawidłowo. Żenada, rządzący się jak zwykle popisali, nic dodać nic ująć. (usunięte przez administratora)
anonim 2010-12-25 21:35:18
chłopaki wszystkiego dobrego na te święta oraz na nowy rok . głowy do góry pierwszy chudy rok za nami . ja wiem łatwo mówić ale też to przeżywam , tym bardziej jak się widzi jak (usunięte przez administratora) naszą robotę .ale idzie nowy rok nowe nadzieje nowe pomysły i nowe możliwości . trzeba żyć dalej także trzymajcie się .
ktoś 2010-12-30 20:24:27
No bałaganu to oni narobili niezłego ale po nowym roku robią podobno jeszcze lepszy numer - żeby nie było dalej o nich głośno co to(usunięte przez administratora) mają zmienić nazwę i wszystko się wyciszy !!!!!!
Pracownik Energii 2011-01-05 13:54:55
W niedługim czasie czekają mnie (oraz moich kolegów) rozmowy odnośnie przejścia ze struktur Energi pod nową spółkę, która jest budowana na strukturach ENKO. Obecnie władzę nad nią objął były DGO Energii, pan (usunięte przez administratora) (raczej wiadomo, o kogo chodzi). Czytając Wasz opinie jakoś nie jestem pozytywnie nastawiony, należę do tych ludzi co zawsze widzą dobrą stronę w ogóle sprawy,ale w tym przypadku słabo to widzę.
Brodnica 2011-01-06 09:35:14
Kolego sprawa ma wyjaśnić do 17 stycznia Enko ma robić legalizacje tylko mały szczegół brak pracowników , za grudzień prawie 3000 brak odczytów (usunięte przez administratora).Pozdrawiam
x 2011-01-06 12:14:33
czy do państwa jeszcze nie dociera pracować można wszędzie czyżby menadżer wysokich lotów brał się za windykację na zlecenie ponieważ to jedyny energetyk z Brodnicy który widzi sens współpracy z tą spółką -energomaty menadżer zdemontował czego jeszcze nie potrzeba ?
ps.TELEKOMUNIKACJA,STOCZNIE, PKP a obecnie ENERGA itp ,itd kiedy się obudzimy będą tylko menadżerowie wysokich lotów i nic więcej bo to będzie
koniec gratulacje dla tzw. zapleczy partii w zarządach w/w to apokalipsa dla polski
pozdrawiam pracujących energetyków
anonim 2011-01-06 18:33:35
Inkasenci byli pierwsi teraz czas na monterów ,inspektorów ,administrację, dyspozytorów .Zabiorą wam wszystkie świadczenia , ochronki , itp . w zamian zaproponują - stawki nie gorsze niż w zakładzie ,pracy opór i do woli :). Po max roku zaproponują "niezależność biznesową" / własną działalność ,komputer,komórę no i samochód -też prywatny :) / zaczną się podchody ,obcinanie stawek,zleceń jak na lekarstwo ! I to już będzie koniec :) . Pracownik jest(usunięte przez administratora) firmy a szczególnie firmy kapitałowej w którą się właśnie przeobraża energa . Zlecenia pójdą na zewnątrz :) . A enko to tylko przechowalnia i spadochron coby was w miarę bezboleśnie i bezpiecznie (usunięte przez administratora) na bruk . Pozdrawiam
anonim 2011-01-21 23:01:32
obecnie minął rok jak GWA działa na terenie ZE TORUŃ
otwieram Gazetę Pomorską - dział ogłoszeń i niewierze własnym oczom
ponownie szukają naiwnych do sponsoringu bo praca w tej zacnej firmie to
śmiech na sali inaczej tego nie można określić czy nic wam nie mówi wypłata nagród dla czapy w GDAŃSKU dla menadżerów wysokich lotów z prowincji którzy dla kasy zrobią wszystko tylko jedno ale kto ma robić czarną robotę podpowiadam menadżer wysokich lotów ma gotową odpowiedź zajmował się tym osobiście przez lata a może proste pytanie ile ogłoszeń było w latach 2000-2009 na temat ogłoszenia z prasy 21 01 2011r ciekaw jestem czy w ogóle były takie
ps menadżerowie wysokich lotów do pracy a nie łapać tylko okazje łatwego zarobku popracuj za tą jałmużnę a później porozmawiamy co komuś proponujesz te miejscowości są małe tam już wiedzą że do tej pracy się dopłaca więc po co pracować.
pozdrowienia dla byłych normalnych PANÓW MENADŻERÓW dzięki tym PANOM ZE TORUŃ był jednym z przodujących zakładów ale to już historia
pozdrawiam również byłych inkasentów którym podziękowano za dobrą prace
sprzedaniem usługi w ręce grupy GWA














anonim 2011-02-22 22:46:32
enko zmieniło nazwę na Energa Operator Techniczna Obsługa Odbiorców s. zoo
anonim 2011-03-29 13:18:14
ta cudowna córka Energii powoli przejmuje PŁOCKI Zakład Energetyczny.......Chyba podzielimy los kolegów z Torunia,Włocławka itp
Były 2011-04-19 16:39:41
Widzę, że coraz mniej osób odwiedza tę stronę. Może to dobry znak. Ja chciałbym tylko przypomnieć, że kończy się już kolejny kwiecień, a już w kwietniu 2010 wszyscy w/g opinii dyrektora mieli skruszeni prosić o pracę w Enko, a z tego co się słyszy, to w Enko pracować będą pracownicy działu technicznego Energetyki. I kto był mądry, a kto przemądrzały?
anonim 2011-05-09 17:11:01
Enko zlikwidowało swoją stronę internetową http://www.enko.koszalin.pl/, czy ktoś zna ich nową stronę internetową.
kubuś 2011-06-01 11:39:57
enko nazywa się już EnergaTechniczna Obsługa Odbiorców i właśnie opanowuje Oddział Słupsk -oczywiście z sukcesem.proponują stawki 1,2zł w mieście i 1,3 w terenie bez względu na cykl rozliczen,i bez kilometrów na umowę o dzieło.oczywiście brutto.w ogłoszeniu w gazecie obiecali chętnym 3500 zł netto tylko nie napisali czy kwartalnie czy miesięcznie.Ale już wiadomo że odnieśli pełen sukces.tego co obiecują chętnym koordynatorzy(pośrednicy)nie powstydziliby się Bracia Grimm.Zresztą zaraz enko przejmuje całą Techniczną obsługę z energii więc będzie wsparcie
anonim 2011-06-19 10:04:20
Koszalin przymierza się do przejecia inkasentów z płocka , zanim podpiszecie umowy zastanówcie się głeboko .
anonim 2011-08-15 21:52:32
na zakładzie Słupskim \"wspaniała\" firma poniosła klęskę ale takimi szczegółami się nikt nie martwi , a od grudnia przejmuje TOO w oddziele Toruńskim powodzenia
anonim 2011-08-15 21:53:13
na zakładzie Słupskim \\\"wspaniała\\\" firma poniosła klęskę ale takimi szczegółami się nikt nie martwi , a od grudnia przejmuje TOO w oddziele Toruńskim powodzenia
anonim 2011-09-30 08:43:56
W firmie zaczęły się przepychanki kto zastaje - kogo za burtę.Nieliczni wylądują w firmie ,którą tu \"chwalimy\" reszta na dno. Rejony /wiemy które/przestają istnieć od nowego roku.
combat18 2012-02-28 09:03:51
Teraz będą robić bałagan w Warszawie, bo wygrali przetarg na odczyty. No super, kto na to pozwala.(usunięte przez administratora) Pamiętajcie, straty firm z tytułu źle wykonanej roboty są wpisane w oszczędności na pracownikach wykonującą tę pracę prawidłowo. Niedługo i enko wywalą, gdy dojdą do wniosku, że gastarbajterzy to zrobią za darmo
Zino 2012-09-21 12:35:59
To samo teraz robią w olsztyńskiej enerdze. Schemat dokładnie taki sam - obiecanki...
... ale, mamy jeszcze 5 lat ochrony i mogą nas \"cmoknąć\" :)

Pozdrawiam
zino 2013-08-16 23:41:23
Demolki w Enerdze olsztyn ciąg dalszy. ENKO - teraz EOPTOO przejęło część pracowników to swojej spółki i zgodnie z założeniami zwalniają jak się da. Na początek poszli pracownicy nie objęci "ochronką" (znaczy umową społeczną). Ci zatrudnieni przed 2007r. objęci "ochronką" (usunięte przez administratora). Niekoniecznie wszyscy, bo dawne ENKO, teraz EOPTOO SP ZOO ma plan do wykonania. Stworzona jest lista pracowników do "odstrzału", lista się nazywa "POTENCJALNI". Zgodnie z tymi założeniami wykonują swój plan. Oporni pracownicy co nie chcą odejść na PDO lub na samozatrudnienie są oddelegowywani w najdalszy rejon działania firmy na 3 miesiące. Część z tych osób od razu podpisuje PDO albo decyduje się na samozatrudnienie. (usunięte przez administratora)
Wszystko robione jest w imię "oszczędności" - tak twierdzą nasi managerowie

Pozdrawiam wytrwałych
1
bartek 2014-05-06 16:44:28
jakie zarobki i jaka atmoswera
zino 2014-05-09 22:38:48
Na szczęście od września nie pracuję już w tym burdelu. Bo to nie jest już praca tylko walka o przetrwanie... Zabrałem co moje co moje i "do widzenia"...
Reszta co została to już podlizywacze i ludzie co mają jakiś układ. (usunięte przez administratora) ENKO, teraz EOPTOO rządzi :)

Przy okazji pozdrawiam "P2"
Zino 2014-08-30 20:31:37
Do Pana Tik Tak. Mogę Ci parę rzeczy powiedzieć nt tej firmy.
anonim 2014-10-07 18:10:24
Witam. Ja pracuję na terenie dawnego D1 czyli płockie. To co ONI robią z ludźmi to jest masakra. Z etatowych zostali tylko ludzie w biurze, czyli kierownik i ludzie od przygotowania odczytów i zleceń - 3 osoby łącznie. A my robole podwykonawcy wszyscy z działalnością, samochodem i uprawnieniami, bo jak inaczej. Pieniądze są tak kiepskie, że po wszystkich opłatach comiesięcznych często pozostaje mniej niż 1000 zł na czysto!!!! I teraz jeszcze ten nowy program do odczytów co ma wejść. Po szkoleniu wszyscy nos na kwintę, dopiero teraz zaczną się kary za brak wskaźnika odczytowego i błędne odczyty ale przecież o to chodzi.
Zino 2014-10-13 02:39:33
Jaki nowy program odczytowy...?
anonim 2014-10-21 19:13:17
Z tego co pamiętam to się nazywa SIPO czy jakoś tak bardzo podobnie. Brak w nim ostatnich stanów, średnich dobowych, nr telefonów do odbiorców. Czysta karta i bazę tworzyć trzeba samemu.
....un 2014-10-24 23:31:46
to jak w końcu pracuje się dla tej firmy bo nie wiem czy starać się o pracę bo podobno szukają
Zino 2014-10-27 11:32:21
Nie ma danych abyś sobie nie szacował odczytów :)
....un 2014-10-27 21:45:28
jakich danych? To można teraz szacować odczyty? W jaki sposób?
anonim 2014-11-08 09:51:23
do tukan, kolego ta firma chce żeby ludzie robili za grosze przy własnej działalności, samochodzie bez zwrotu kosztów. Za niedługo wchodzi nowy program do odczytów i tam nie będzie ani stanów ani średnich dobowych. Czyli to czego nie widzisz to już nie napiszesz a wskaźnik ponad 98%. Poniżej tego kary za brak wskaźnika. Zlecenia zaraz też będą na urządzenia odczytowe przychodziły. Decyzja należ do Ciebie. Pozdrawiam
JANEK 2014-12-29 16:57:20
no nie wydaje mi się, żeby tak każdy w firmie był zatrudniony tylko dlatego, ze ma założoną własną działalność i od tego ma jakieś profity.. poza tym ja z koeli słyszałem, ze całkiem dobrze płaca i na pewno nie ma jakiś dużych nadgodzin do wyrobienia też.. więc nie wiem o jakim dziale czy stanowisku piszecie..
JANEK 2014-12-29 17:02:17
no nie wydaje mi się, żeby tak każdy w firmie był zatrudniony tylko dlatego, ze ma założoną własną działalność i od tego ma jakieś profity.. poza tym ja z koeli słyszałem, ze całkiem dobrze płaca i na pewno nie ma jakiś dużych nadgodzin do wyrobienia też.. więc nie wiem o jakim dziale czy stanowisku piszecie..
anonim 2015-01-02 14:03:16
chodzi o inkasentów
anonim 2015-05-05 18:34:07
Zgadzam się. Obecne EOPTOO nie robi nic innego jak tylko wykonuje "plan" zwolnień. A co do podwykonawców to z umowy na umowę coraz gorzej - większe wymagania, kary i pieniążki coraz mniejsze. Mam nadzieję, że po fuzji ta spółeczka wyleci ze struktur Operatora.
zino 2015-05-06 23:44:23
Energo Konsulting (EOPTOO) to nic innego jak banda złodziei i cwaniaków. Jak najdalej od tej firmy!!!
zino 2015-05-09 00:35:01
( usunięte przez administratora ) - Oddział Olsztyn, Rejon Lidzbark...?
Iggy POP 2015-05-23 12:10:15
Bardzo dobrze że robią porządek z pracownikami w Enerdze w Olsztynie. Zwłaszcza z tymi co blokują etat same dziadki. Mogę wam dużo opowiedzieć jak tam ludzie mają gdzieś prace a jakby prześwietlić ich garaże i piwnice to byście zobaczyli ile rzeczy wynieśli z pracy. Pracuje jako inkasent i dostałem same trudne tereny nie zapomnę jak na początku ta banda podkłada nam kłody.
zino 2015-05-24 23:59:37
IggyPOP to Ty chyba oderwany jesteś od rzeczywistości!
Co Ty chcesz od zasłużonych energetyków??? No co?
Iggy POP 2015-05-25 19:51:35
Jak jestem na Cichej i widzę jak pracują te dziadki to mnie trzesie, mogę wam przypomnieć jak wczesniej pracowali inkasenci Energii na etacie. Do pracy na 7 ale w teren po 9 bo kawe trzeba wypić i do 14 bo auto trzeba zdać.Od 9-14 to sobie można spisać ale bloki. NIkt was nie rozlczał se skuteczności jak nas musimy mieć 98% bez znaczenia czy to trudny teren czy nie. Wy mieliście 93% śmiech na sali. Jak wjechałem kiedyś w kolonie wioski zabitej deskami to ludzie mi prawie zdjęcia robili bo pierwszy raz od lat 70 widzieli kogoś z Energii. Tak pracowaliście i nie ma się co dziwić że ktoś to zobaczył i obliczył jakie straty przynoszą tacy pracownicy. Jescze średnia wieku młodszego niż 45 lat cieżko znaleźć.
zino 2015-06-19 01:12:52
Odczyty robią teraz podwykonawcy a nie etatowi. Więc nie narzekaj że Cię rozliczają bo sam na to wyraziłeś zgodę biorąc tę robotę - nie wiem czy jesteś z zewnątrz czy "partner". Tak czy inaczej to Twoja wola, że tak musisz zapierd..., ale kasę z tego to chyba masz? Coś za coś niestety. Bierz mniej zleceń to będziesz pracował od 9 do 14ej, proste...
Co do zdjęć - to robili bo po 30 latach zobaczyli nowego inkasenta :)
I na koniec. Co chcesz od ludzi co pili kawę do 9ej i zjeżdżali o 14ej? Wtedy były szkolenia, instruktaże, utrzymanie aut, itp. Wszystko w godzinach pracy, a po godzinach to piło się - wódkę w knajpie :)
Również w tych czasach było BHP i przestrzeganie kodeksu pracy, a teraz? Skoro Wy podwykonawcy tyle przerabiacie i do tego po 12 godzin dziennie, to nie ma co się dziwić że "rozdupcyli" struktury energetyki i wszystko poszło na zewnątrz.
heniek 2016-05-12 12:04:34
ja też nie, ale nie zawsze firmy się z tym ogłaszają.. Może zatrudniają przez znajomych czy już zatrudnionych pracowników.
Zostaw swoją opinię o Energo-Konsulting - Koszalin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energo-Konsulting