brak logo

World System Packet

Warszawa

Opinie o World System Packet

mat218 2015-04-23 22:35:09
Witam
W połowie lutego pojawiło się ogłoszenie na stanowisko kuriera w firmie OneWorld.
Wysłałem aplikacje, otrzymałem odpowiedź po ok 2-3 tygodniach.
Później odbywała się konwersacja poprzez droga emailowa.
Pisane luxnym językiem, nic wspólnego nie mającym z językiem stosowanym w HR itp.
Maile wysyłane bez podpisu jakiegokolwiek.
Po kolejnych 3 tygodniach bez odpowiedzi na moje pytania dorgą email, dzisiaj rozmawiałem telefonicznie w sprawie oferty pracy.
Jeżyk używany podczas rozmowy dośc luźny.
Mało konkretów, podobno do mnie już dzownili wcześniej, ale na pewno tego nie robili.
Zasada rekrutacji się powtarza z wcześniejszymi wypowiedziami.
W jaki sposób można ta formę sprawdzić czy jest jakkolwiek wiarygodna?
Strona internetowa jest w budowie od dwóch miesięcy bez większych zauważalnych zmian.
Jeśli ktoś coś wie proszę pisać.

Pozdrawiam
Mateusz
Janusz 2015-04-24 11:13:15
CHŁOPCZE PRZESTAŃ PISAĆ POD TA FIRMĄ KŁAMSTWA.



Wielu użytkowników jest mylnie przekonanych o anonimowości w internecie. Wbrew pozorom praktycznie wszystkie akcje są zapisywane na serwerach i routerach pośredniczących w transmisji. Administratorzy przechowują je przez lata i w razie potrzeby korzystają z informacji o użytkownikach.


Zdradzą cię numery

Jeśli internauta nie stosuje żadnych sposobów na ukrycie się, można odkryć jego tożsamość z dokładnością do komputera z którego wykonano połączenie. Zostawiając komentarz na forum albo logując się na konto bankowe wysyłamy również adres IP, który w zależności od dostawcy internetu przydzielany jest pojedynczemu komputerowi albo sieci złożonej z kilkudziesięciu maszyn.

Samo IP nie zdradza jeszcze, kim dokładnie jesteśmy, chociaż geolokalizatory potrafią z coraz większą dokładnością sprawdzić, skąd wykonano połączenie i pokazać to na mapie.




Ustawa z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji
Art. 14. 1. Czynem nieuczciwej konkurencji jest rozpowszechnianie nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd wiadomości o swoim lub innym przedsiębiorcy albo przedsiębiorstwie, w celu przysporzenia korzyści lub wyrządzenia szkody.
2. Wiadomościami, o których mowa w ust. 1, są nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd informacje, w szczególności o:
1) osobach kierujących przedsiębiorstwem;
2) wytwarzanych towarach lub świadczonych usługach;
3) stosowanych cenach;
4) sytuacji gospodarczej lub prawnej.


Art. 212.
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę
organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości,
które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania
potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
3
Mariusz 2015-04-24 12:26:58
Norbert a teraz mat218 to jedna i ta sama osoba.

odpowiedż brzmi.

1 firma nigdy nie piszę maili do szukających pracy
2 nigdy nie otrzymałeś żadnej informacji o jakiejkolwiek zgodzie, to chyba śmieszne aby firma pisała coś takiego. hihi
3 żaden pracownik niczego nie finalizuje a zwłaszcza warunków współpracy.

gościu przestań ściemniać .

ja dostałem odpowiedż ..
1 zadzwonili do mnie
2 zaprosili mnie na spotkanie
3 po 1 tygodniu podjąłem współpracę i pracuje do dzisiaj.

tak wyglądają realia w tej fimie.



nie pozdrawiam tego powyżej , to skandal mieć z takim coś wspólnego.

Mariusz
3
mat218 2015-04-24 14:51:59
Nie jestem tą samą osobą.
Jestem czysty choćby ktoś miał mnie sprawdzić na wszystkie sposoby chciałem uzyskać konkretnej pomocy, ale widze że tutaj jedna strona użera się z drugą.
Skąd wiesz że nie uzyskałem informacji, wiesz lepiej ode mnie tak?

To może w takim razie ktoś się podszywa pod firmę OneWorld, skoro miałem takie maile i telefon?
Artur obecny kurier 2015-04-24 17:51:11
Polecam Pracę w wsp.
Pracuję od 9 miesięcy i jestem zadowolony.

Od 1 do 3 miesiąca nie zarobiłem dużo , ale w 4 miesiącu zacząłem zarabiać dość dobrze, teraz nie narzekam bo nie mam na co.
Dostosowałem się do wymogów firmy , odwdzięczyli mi się dobrym wynagrodzeniem, obustronna kalkulacja.
Na dzień dzisiejszy dobrze zarabiam i mam super kolegów.

Polecam Pracę wytrzymałym i mądrym facetom.

Jak jesteście słabi to nigdzie nie zarobicie.

Firma nauczyła mnie jak być mądrym i robić swoje.
Kiedyś byłem naiwny i łatwowierny,dlatego wędrowałem z jednego zakładu pracy do drugiego, a ci co mi doradzali śmiali się ze mnie że nie mam pracy,cwaniacy wykorzystywali naiwnych aby nie mieli ani pracy ani dobrych zarobków.

Przyszedłem do wsp,dostałem w kość przez 3 miesiące , dużo pracy, dyscyplina i rygor, to nauczyło mnie jak być twardym, codziennie uczono mnie aby dbać o siebie i w pracy wykonywać sumiennie każde zadanie.
To sprawiło że stałem się twardy ,to doprowadziło mnie do tego że mam stabilne stanowisko oraz konkretne wynagrodzenie.


Szanowna Szefowa podkreśla cytuję DOM BUDUJĘ SIĘ OD FUNDAMENTÓW ,ALE NIGDY OD DACHU ,BO DACH SIĘ SZYBKO ZAWALI.

To jest święta prawda.!


Pozdrawiam Artur z Puław.
3
Grzegorz obecny kurier jak mój kolega. 2015-04-24 19:08:57
Witaj.
Powinieneś dopisać że za takie wynagrodzenie jaki my teraz mamy , w innych firmach kurierskich musielibyśmy pracować 24h i drżwigać paczki po 40 kg.
Nik w polsce nie płaci tak jak nasza firma.
Nie spotkałem jeszcze żadnego kuriera z innej firmy kurierskiej który za taką pracę jaką my wykonujemy tak dobre wynagrodzenie.

Nie drżwigam, lekkie przesyłki, praca czyściutka, firma dba o pracownika ale TYLKO UCZCIWEGO NA 100%, wynagrodzenie otrzymujemy bez żadnych problemów i na czas, kiedy chcesz to dostajesz zaliczki, tylko trzeba pracować, robić to co nam każą, poprostu swoją pracę.

Nie wyobrażam sobie pracy w innej firmie, byłem w wielu firmach kurierem , porażka nie do opisania,za marne grosze pracowałem w innych firmach,zero jakichkolwiek premii itp.Nie dziękuję innym firmom.

Przyjechałem do wsp , zainspirowało mnie to że umowa jest jasna, wszystko czarne na bialym , bez opowiadań.

Postanowiłem zacząć działać w tej firmie, uprzedzono mnie o zasadach panujących w tej firmie i że jestem kontrolowany cały dzień.

Bez problemu każdy mógł mnie kontrolować , niczego się nie boję .
Podchodzili do mnie inni kurierzy z konkurencji i opowiadali kłamstwa na temat wsp, nie słuchałem i dalej działalem.

Działam do dzisiaj a już trochę czasu mineło, jestem bardzo zadowolony z pracy i wynagrodzenia.

jak policzyłem to średnio za kurs Warszawski do 7 km wychodzi około 13 zł



Grzegorz
3
brawo!!!!!!!!!!!!!!!! 2015-04-29 22:50:25
SUKCES i osiągnięcie WSP ......................!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dwóch przestępców za kratami, trzeci ......
3
bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2015-04-29 22:52:55
kolejne trofeum wsp....


Przestępca ukrywał się w Niemczech
W Niemczech dopadli poszukiwanego
1
bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2015-04-29 22:54:47
kolejne zadanie

Polowanie na przestępców
1
Kurier Grzegorz 2015-04-29 23:10:11
Witaj.
Powinieneś dopisać że za takie wynagrodzenie jaki my teraz mamy , w innych firmach kurierskich musielibyśmy pracować 24h i drżwigać paczki po 40 kg.
Nik w polsce nie płaci tak jak nasza firma.
Nie spotkałem jeszcze żadnego kuriera z innej firmy kurierskiej który za taką pracę jaką my wykonujemy tak dobre wynagrodzenie.

Nie drżwigam, lekkie przesyłki, praca czyściutka, firma dba o pracownika ale TYLKO UCZCIWEGO NA 100%, wynagrodzenie otrzymujemy bez żadnych problemów i na czas, kiedy chcesz to dostajesz zaliczki, tylko trzeba pracować, robić to co nam każą, poprostu swoją pracę.

Nie wyobrażam sobie pracy w innej firmie, byłem w wielu firmach kurierem , porażka nie do opisania,za marne grosze pracowałem w innych firmach,zero jakichkolwiek premii itp.Nie dziękuję innym firmom.

Przyjechałem do wsp , zainspirowało mnie to że umowa jest jasna, wszystko czarne na bialym , bez opowiadań.

Postanowiłem zacząć działać w tej firmie, uprzedzono mnie o zasadach panujących w tej firmie i że jestem kontrolowany cały dzień.

Bez problemu każdy mógł mnie kontrolować , niczego się nie boję .
Podchodzili do mnie inni kurierzy z konkurencji i opowiadali kłamstwa na temat wsp, nie słuchałem i dalej działalem.

Działam do dzisiaj a już trochę czasu mineło, jestem bardzo zadowolony z pracy i wynagrodzenia.

jak policzyłem to średnio za kurs Warszawski do 7 km wychodzi około 13 zł



Grzegorz
4
9 miesięcy pracują i jest super 2015-04-29 23:11:49
Polecam Pracę w wsp.
Pracuję od 9 miesięcy i jestem zadowolony.

Od 1 do 3 miesiąca nie zarobiłem dużo , ale w 4 miesiącu zacząłem zarabiać dość dobrze, teraz nie narzekam bo nie mam na co.
Dostosowałem się do wymogów firmy , odwdzięczyli mi się dobrym wynagrodzeniem, obustronna kalkulacja.
Na dzień dzisiejszy dobrze zarabiam i mam super kolegów.

Polecam Pracę wytrzymałym i mądrym facetom.

Jak jesteście słabi to nigdzie nie zarobicie.

Firma nauczyła mnie jak być mądrym i robić swoje.
Kiedyś byłem naiwny i łatwowierny,dlatego wędrowałem z jednego zakładu pracy do drugiego, a ci co mi doradzali śmiali się ze mnie że nie mam pracy,cwaniacy wykorzystywali naiwnych aby nie mieli ani pracy ani dobrych zarobków.

Przyszedłem do wsp,dostałem w kość przez 3 miesiące , dużo pracy, dyscyplina i rygor, to nauczyło mnie jak być twardym, codziennie uczono mnie aby dbać o siebie i w pracy wykonywać sumiennie każde zadanie.
To sprawiło że stałem się twardy ,to doprowadziło mnie do tego że mam stabilne stanowisko oraz konkretne wynagrodzenie.


Szanowna Szefowa podkreśla cytuję DOM BUDUJĘ SIĘ OD FUNDAMENTÓW ,ALE NIGDY OD DACHU ,BO DACH SIĘ SZYBKO ZAWALI.

To jest święta prawda.!


Pozdrawiam Artur z Puław.
4
inteligentny 2015-05-28 09:05:19
Dobra osobiste

Przyjęta w polskim systemie prawa konstrukcja dóbr osobistych zakłada, że mają one charakter niemajątkowy. Nie należy do nich własność nieruchomości, czy samochodu, bo te prawa mają charakter majątkowy, choć ich naruszenie może niekiedy skutkować również odpowiedzialnością na podstawie przepisów o ochronie dóbr osobistych. Dobra osobiste stanowią wiązkę uprawnień człowieka ściśle związaną z jego osobą, odrębnością psychiczną, czy właściwościami osobistymi. Nie można ich zbyć, czy przelać na inną osobę. Muszą one jednak mieć obiektywny, nie zaś subiektywny charakter, choć akurat w tym przypadku nie jest to bezwzględna przesłanka. Istotę zależności pomiędzy sferą obiektywnego postrzegania, a subiektywnych odczuć w odniesieniu do dóbr osobistych już w 2004 roku klarownie wyjaśnił Sąd Najwyższy i uznał, że: „W orzecznictwie sądów przeważa pogląd, zgodnie z którym, przy ocenie, czy doszło do naruszenia dobra osobistego, decydujące znaczenie ma nie tyle subiektywne odczucie osoby żądającej ochrony prawnej, lecz to - jaką reakcję wywołuje w społeczeństwie zdarzenie, stanowiące podstawę tego żądania. Zdaniem Sądu Najwyższego, przy ocenie, czy doszło do naruszenia dobra osobistego, nie można jednak zupełnie wykluczyć subiektywnego odczucia osoby żądającej ochrony prawnej. Zależy to m.in. od istoty zdarzenia, na które powołuje się osoba uważająca, że nastąpiło naruszenie jej dóbr osobistych”
Niemajątkowy i niezbywalny charakter, a także ścisły związek z osobą to elementy wspólne dla dóbr osobistych.
Rozważając problem bardziej szczegółowo, do dóbr osobistych należy zaliczyć przede wszystkim prawa wynikające z integralności i nienaruszalności ciała ludzkiego, jak życie, zdrowie ludzkie, czy nietykalność cielesna. Każdy bezprawny atak na te dobra jest źródłem odpowiedzialności na tle regulacji prawnej dóbr osobistych, choć może pociągać również konsekwencje prawno-karne. W kontekście wspomnianej wyżej obrazy (zniewagi), a także zniesławienia, za dobra osobiste należy również uznać godność ludzką, cześć człowieka, czy jego dobre imię. Kierowanie do osoby określeń obraźliwych, zniewag, czy słów powszechnie uznanych za obelżywe należy traktować, jako naruszenie jego godności i czci. Z takim postępowaniem często mamy do czynienia w kontekście zachowań internautów, którzy czując się anonimowo i bezkarnie, obrażają innych komentując blogi, artykuły prasowe, czy wypowiadając się na forach internetowych. Odnośnie mechanizmów pozwalających na pociągnięcie do odpowiedzialności osób, które w drodze elektronicznej dokonały naruszenia dóbr osobistych, planuję napisać odrębny tekst, więc pozwolę sobie nie rozwijać tego tematu. Równie często internauci dopuszczają się naruszenia dobrego imienia. Dobre imię przejawia się w sferze zewnętrznej i można inaczej nazwać je reputacją, czy szacunkiem. Naruszenie dobrego imienia może nastąpić poprzez bezprawne obdarzenie kupca epitetem, że okrada swoich klientów, zaś powiedzenie mu, że jest idiotą godzi w jego cześć. Pojęcia zniewaga i zniesławienie, choć używane powszechnie w języku potocznym, w rzeczywistości pochodzą z doktryny prawa karnego, a dopuszczenie się ich pociąga za sobą skutki prawno-karne niezależnie od ochrony przewidzianej dla dóbr osobistych. Nie są one uznawane za terminy pochodzące z prawa cywilnego, lecz używam ich z rozmysłem, ponieważ są one powszechniej stosowane w języku potocznym niż dobre imię i cześć, co pozwala prościej oddać ich istotę. Godność człowieka można naruszyć nie tylko przez formułowanie obraźliwych wypowiedzi. W jednym z orzeczeń uznano za naruszenie dóbr osobistych odmowę wpuszczenia do lokalu klienta tylko i wyłącznie z uwagi na jego pochodzenie etniczne.
Innym usankcjonowanym przez prawo dobrem osobistym jest wizerunek człowieka, pojmowany jako wygląd, a także, jako głos. Publikacja zdjęcia w prasie bez zgody zainteresowanego może być uznana za naruszenie prawa do wizerunku.
4
Artur obecny kurier 2015-05-28 09:11:35
to dlaczego ja pracuje ? Puławy to chyba miasto z polski a nie warszawa.
powtarzam tekst.
Polecam Pracę w wsp.
Pracuję od 9 miesięcy i jestem zadowolony.

Od 1 do 3 miesiąca nie zarobiłem dużo , ale w 4 miesiącu zacząłem zarabiać dość dobrze, teraz nie narzekam bo nie mam na co.
Dostosowałem się do wymogów firmy , odwdzięczyli mi się dobrym wynagrodzeniem, obustronna kalkulacja.
Na dzień dzisiejszy dobrze zarabiam i mam super kolegów.

Polecam Pracę wytrzymałym i mądrym facetom.

Jak jesteście słabi to nigdzie nie zarobicie.

Firma nauczyła mnie jak być mądrym i robić swoje.
Kiedyś byłem naiwny i łatwowierny,dlatego wędrowałem z jednego zakładu pracy do drugiego, a ci co mi doradzali śmiali się ze mnie że nie mam pracy,cwaniacy wykorzystywali naiwnych aby nie mieli ani pracy ani dobrych zarobków.

Przyszedłem do wsp,dostałem w kość przez 3 miesiące , dużo pracy, dyscyplina i rygor, to nauczyło mnie jak być twardym, codziennie uczono mnie aby dbać o siebie i w pracy wykonywać sumiennie każde zadanie.
To sprawiło że stałem się twardy ,to doprowadziło mnie do tego że mam stabilne stanowisko oraz konkretne wynagrodzenie.


Szanowna Szefowa podkreśla cytuję DOM BUDUJĘ SIĘ OD FUNDAMENTÓW ,ALE NIGDY OD DACHU ,BO DACH SIĘ SZYBKO ZAWALI.

To jest święta prawda.!


Pozdrawiam Artur z Puław.
4
Grzegorz obecny kurier 2015-05-28 09:47:56
radzę nie dawać wiary w żaden negatywny komentarz.
nie pozwolę aby obrażano mojego pracodawcę i niszczono dobre imię mojej firmy.!!!!
pracuje od 1 roku i to ja mam prawo pisać jak jest , a nie jakiś tam krótko terminowy kurier którego zwolniono po tygodniu z powodu nieloyalności względem firmy.

POLECAM PRACE I ZACHĘCAM SZUKAJĄCYM STABILNEJ PRACY DO ZATRUDNIANIA SIĘ W TEJ FIRMIE.!!!
dlaczego?

stabilna duża firma
wypłacalna
dbająca o każdego pracownika
kulturalna oferująca prace na poziomie
pomaga w każdej kwestii jak prywatnej tak zawodowej
umowy zgłaszane do zus.


każdy pracownik pracujący w tej firmie jest zadowolony.

niezadowolenie kogokolwiek wynika z powodu zwolnienia, każdy umie czytać i jest informowany że firma ma dział bezpieczeństwa który nieloyalnych łapie w przeciągu 1 tygodnia, mając niepodważalne dowody.

komentarze pozytywne sa prawdziwe na 100%


negatywne piszą zwolnieni po tygodniu.


poprosze szefową aby upublikowała z jakich powodów zostały zwolnione osoby piszące negatywne komantarze, zamieścimy dane osobowe i wtedy zobaczymy jak będzie wyglądała ich opinia w świetle publicznym.
Gwarantuję że Firma jest jedną z niewielu na rynku pracy w polsce pod względem najuczciwszych.


dodaję że skoro właściciel nie jest polakiem , to chyba stać jego na dobre wynagrodzenie dla polaków, problemem zwolnionych jest nieloyalność wzgledem pracodawcy, dlatego aby namieszać w opini publicznej piszą negatywne komentarze, tak naprawdę nie znając wcale firmy, jedynie co, to mieli kontakt z biurem szkoleniowym, i to wszystko.


pozdrawiam czytających Grzegorz
4
Grzegorz obecny kurier 2015-05-28 11:05:37
mam pracę o jakiej niejeden może tylko pomażyć .

ta firma to moja przyszłość i wspaniała terażniejszość.
wkrótce czeka mnie awans z kuriera na dyspozytora,pogratuluj mi.
pozdrawiam kolegów.
Grzegorz
5
zadowolony z pracy kurier Krzysztof 2015-06-16 16:58:30
Masz problem bo w takiej firmie zarabia się i to dobrze.
Jestem kurierem od początku powstania tej firmy tj już 6 lat ..
Taka firma Nie Ma Nie Miała i Nie Będzie Miała konkurencji.
Za wysoka jakość i za olbrzymia firma aby jakaś tam pisząca mucha podskakiwała.
Polecam Pracę każdemu !
Doświadczenie Krzysztof.
2
DYR DAMIAN 2015-06-16 17:43:07
PRAWDĄ JEST TO, ŻE W NASZEJ FIRMIE PANUJĘ RYGOR ,PORZĄDEK I DYSCYPLINA.! STĄD TA WYSOKA JAKOŚĆ ŚWIADCZENIA USŁUG.NIEMIECKA JAKOŚĆ NIGDY NIE MA KONKURENCJI.WSZYSTKO JEST STABILNE I PERFEKT.
DOSTOSOWANIE SIĘ DO WYMOGÓW NASZEJ FIRMY, WYMAGA POŚWIĘCENIA SIĘ .
PRZYZNAM OPŁACA SIĘ , NIE TYLKO W ŻYCIU ZAWODOWYM ALE I PRYWATNYM.

POZDRAWIAM DAMIAN.


1
Kamil 2015-06-19 09:35:27
Chciałbyś aby ktoś taki zajmował się takim czymś .haaaaa.
Opinie piszą i pisali prawdziwi ludzie tj pracownicy, koledzy i klienci którzy wiedzą wszystko od samego początku.
Obrażanie kogokolwiek nie zaprowadzi nikogo do niczego, mieszanie w opini publicznej na terenie Polski, nie ma najmniejszej szansy !
Normalną rzeczą jest, że tak olbrzymia firma , a może już 3 strategiczne będą miały przeciwników i zwolenników.

Pozdrawiamy zwolenników.

Polecemy pracę w tym przedsiębiorstwie, warto dać z siebie wszystko dla tej firmy.

Kamil
2
plastuś 2015-06-22 20:00:50
Jaka dostajecie umowe i jakie macie średnie zarobki skoro tak tam malinowo?
2
DYR DAMIAN 2015-06-23 16:27:15
słusznie.przecież logiczną rzeczą jest że ktoś kto żyję w wielu krajach ,stać jego na pracownika.
Ja zacząłem pracę 6 lat temu , pracuję do dzisiaj, nie narzekam bo nie mam na co,takiego pracodawcy życzyłbym każdemu pracownikowi.
Stanowiska są różne, awansować można po roku.
Początkowo każdy zaczyna od pracy kuriera, następnie dyspozytora itd.
Pracę w tym przedsiębiorstwa poznaję się od początku,przyznam że system i podejście firmy do pracownika jest bardzo owocne, każdy musi znać zasady funkcjonowania firmy , aby w przypadku szybkiego awansu poradzić sobie ze wszystkim.Atutem jest też znajomość języków obcych, szczególnie niemiecki angielski i włoski,mamy wszelkiego rodzaju możliwości pracy na terenie polski i zagranicy.
Polecam rozpocząć pracę w tym przedsiębiorstwie na uczciwym i lojalnym gruncie, w zamian firma daję bardzo dużo.

Pozdrawiam Damian
2
nowy pracownik 2015-06-25 08:56:52
PODJĄŁEM PRACĘ !!!
jeżdżę już 4 dni.
firma jest ok.
2
nowy pracownik 2015-06-25 09:07:47
posłuchaj kolego.
na to forum nie trafiają przypadkowe osoby,jedynie osoby wysłane, które chcą szkodzić firmie , ja uważam że ta Pani jest ok.
Konkretna, przedstawia jasne warunki ,które są przecież w umowie.
A więc nie rozumiem o czym ty wogule tutaj piszesz.
Myślałeś że patrząc na mnie zniechęcisz mnie do podjęcia pracy.
Pomyliłeś się .! Ja pochodzę z dobrego domu , oraz studiuję na dobrej uczelni, dbam o mój wizerunek .
Szczerze ,nigdy nie ośmieliłbym się napisać coś na temat nie znanej mi osoby , a co dopiero o właścicielu jakiejś firmy, to oznacza poziom jakim się różnimy.
Wstyd mi za takich. Wybacz.

Na koniec mojego wpisu .
Polecam pracę w tej firmie , ludzie są ok .
2
Grzegorz dyspozytor kurierów 2015-06-26 09:50:12
do czytających.
Proszę nie zwracać uwagi na negatywne komentarze. Wszystkie opublikowane pod tą firma sa oszukaństwem publicznym.
Firma na każdy negatywny komentarz posiada dowody i portal jest automatycznie informowany, wysyłane sa skany z dowodami osób piszących.
Pod każdym negatywnym komentarzem ukrywa się nieuczciwość osoby piszącej.

Firma jest znana i jest to jeden z niewielu najlepszych pracodawców na rynku polskim pod wzgledem płatności i dobrego traktowania pracownika.

Umowy sa opracowne przez prawników przy współpracy z prawnikiem PIP.Każdy artykuł tej umowy był konsultowany z prawnikami.

Umowy są klarowne i nie ma w nich nic czego można byłoby się obawiać , z wyjątkiem osób tzw nieuczciwych.

P Damian i inni opublikowali prawdę , natomiast pozostali z powodu zazdrości i checi namieszania w opini publicznej publikują oszczerstwa które łatwo można udowodnić i tak też się stanie w szybszym czasie niż myśleliśmy.


pozdrawiam czytających Grzegorz
2
Grzegorz dyspozytor kurierów 2015-06-26 09:53:41
dział bezpieczeństwa posiada każda z firm.nie znasz ani rynku ani firm.
przecież logiczną rzeczą jest że ktoś kto żyję w wielu krajach ,stać jego na pracownika.
Ja zacząłem pracę 6 lat temu , pracuję do dzisiaj, nie narzekam bo nie mam na co,takiego pracodawcy życzyłbym każdemu pracownikowi.
Stanowiska są różne, awansować można po roku.
Początkowo każdy zaczyna od pracy kuriera, następnie dyspozytora itd.
Pracę w tym przedsiębiorstwa poznaję się od początku,przyznam że system i podejście firmy do pracownika jest bardzo owocne, każdy musi znać zasady funkcjonowania firmy , aby w przypadku szybkiego awansu poradzić sobie ze wszystkim.Atutem jest też znajomość języków obcych, szczególnie niemiecki angielski i włoski,mamy wszelkiego rodzaju możliwości pracy na terenie polski i zagranicy.
Polecam rozpocząć pracę w tym przedsiębiorstwie na uczciwym i lojalnym gruncie, w zamian firma daję bardzo dużo.

Pozdrawiam
2
azazell 2015-06-26 16:19:00
Ja rozmawiam z nimi od 2 miesięcy niczego nie obiecywali i nie obiecują gruszek na wi.... w końcu jadę na rozmowę i może zaczniemy działać. wydają się konkretni i wiedzą czego chcą
2
szukający pracy 2015-06-27 22:34:05
a ja pomimo twoich kłamstw i obrażania tej firmy idę na spotkanie i na 100% zaczynam z nimi działać , tak jak napisał mój poprzednik.
nikt w tej fimie nigdy nie kłamie, wręcz przeciwnie uważam że ta firma to gwarancja uczciwych zarobków , ba przecież koledzy mają umowy i ja też czytałem tą umowę na pierwszym spotkaniu.
nie zauważyłem żadnych obiecanek, i nie ma w tej umowie żadnych niespodzianek.
nie rozumiem w jakim celu ktoś obraża tą firmę i piszę jakieś dziwne komentarze.
Ja nie uwierzę w żaden negatywny komentaż, należy wyrażać to z czym ma się do czynienia.

Dodaję że ta firma jest rzeczywiście uczciwa , a komentarze obrażające piszą z pewnością osoby nieuczciwe które zazdroszczą funkcjonowania i potęgi tej firmy.

pozdrawiam piszących pozytywne komentarze , ja też chcę i będę częścią tego przedsiębiorstwa.

Mariusz.
2
szukający pracy 2015-06-27 22:43:43
informacja dla rzeczywiście inteligentnych.
mój brat pracuję w firmie kurierskiej, nie w tej ale innej, potwierdzam że firmy kurierskie mają działy bezpieczeństwa i wysyłają swoich ludzi za kurierami, każda z korporacji bada uczciwość kuriera, sprawdzają czy kurier był pod adresem o godzinie zgodnie ze skanem, kontrolują dokładnie wszystko.
Jeżeli ktoś piszę komenarze obrażając tą firmę , oznacza że nie zna realnego funkcjonowania firm kurierskich na rynku.

Jeśli jesteś uczciwy , to z jakiego powodu masz się obawiać działu bezpieczeństwa.

Ja cieszę się ,że dołączę do tej firmy jako początkowy kurier,liczę na awans i zamierzam zajmować dobre stanowisko, chętnie wyjadę też za granicę .
2
szukający pracy 2015-06-29 12:10:58
kolego ,a są miejsca do pracy ?
dajcie namiar bo ja za wszelka ceną chcę z nimi działać .....pilne....
2
Marian312 2015-06-29 12:14:29
Nie wiem, jeżeli chcesz zmarnować czas i nerwy to zapraszam serdecznie
1
szukający pracy 2015-06-29 12:14:59
kolego daj mi namiary.jadę natychmiast na spotkanie i odrazu zaczynam działać .....dlaczego nie dajesz mi namiarów tylko ciągle piszesz i podajesz się za rózne osoby.

2
szukający pracy 2015-06-29 12:17:32
ja chce z nimi działać i to natychmiast.
chłopaki działają i ja też chce .
powiedz czy sa wolne miejsca i do kogo mam zadzwonić .?

nie pisz tylko daj mi namiar na osobe która przyjmuję do pracy.....!
2
szukający pracy 2015-06-29 12:21:04
gdzie jesteś ?
piszesz i znikasz.
co nie masz namiarów na osobę która rekrutuję pracowników?
daj mi w koncu namiar.....
1
przyjaciel wsp 2015-07-06 09:16:32
Firma jest oceniana bardzo dobrze przez rzeczywistych pracowników i klientów.
Twoje pisanie osobniku z konkurencji która zbankrutowała nic nie daję .

Logiczną rzeczą jest szkalowanie tych którym się zazdrości i pracowników i dobrobytu.

W tym przedsiębiorstwie nikt nigdy nie został pokrzywdzony, Niemiecka firma nie musi zabierać ludziom z biedniejszych krajów pieniędzy, wręcz przeciwnie , uczciwych i pracowitych wynagradza.
Komentarze ludzi pracujących potwierdzają uczciwość tej OLBRZYMIEJ NIEMIECKIEJ FIRMY.

Piszący negatywne komentarze to bankruty z konkurencji .
Dobrze że nasz kraj posiada znikomą grupę takiego społeczeństwa.

Dla inteligentnych
NIEMCY MAJĄ EURO A MY ZŁOTÓWKI.
negatywne komentarze to komiks.

pozdrawiam przedsiębiorstwo.
1
obserwator 2015-07-08 23:00:40
tekst powyżej jak zwykle napisał wł z konkurencji który zbankrutował jego pracownicy przeszli do nas .7 osób już mamy u siebie,jutro przyjdą kolejni 3 .

fajnie co ?
to nam się podoba,
nasza firma płaci ,mamy finanse i każdego kupujemy.

firemka z woli .jedna mniej na rynku.

czekamy na następnych kurierów z firemki z woli.
1
obserwator 2015-07-08 23:15:44
masakra wyguglowałem sobie ta firemkę z woli.
ale jazda.haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nie dziwię sie że wsp przejeło kurierów...
1
Leszek z ursynowa 2015-07-09 15:51:35
gościu co ty piszesz.
sam byś chciał mieć taką pensje jaka płacą w wsp.

dołaczyłem do nich 4 miesiące temu, facet ja mam 2500 na czysto, działalność mi opłacają paliwo też .
co ty za bajki piszesz.


w innych kurier zarabia 2500 a robi 140 stopów.charówka jak chol....od 6 do 21...


a ja w wsp 30 kursów od 9 do 17.. ,przerzucę koperty z jednego miejsca na drugie.bajka.mam pauzy ....w oczekiwaniu na klienta jadę na obiad...super
za rok dają samochód tablety i telefony.

tak powinien kurier pracować , a nie jak w łagrach brudny zmęczony...i drzwiga tonarze...od rana do nocy.

nawet nie zdążę się zmęczyć bo nie mam na czym.


nigdy nie uwierzę nikomu w żaden komentarz.
co bedzie mi tutaj jakiś opowiadał.
w wsp szanują ,doceniają ludzi, dbają o kazdego.
Jeszcze takiej firmy nie spotkałem, każdy robi swoje i jest porządek.

żaden typ mnie nie namówi i nie przekona że firma jest zła.

radzę też innym ,nie słuchać jakichś tam bredni, idzcie i się przekonajcie.

polecam firmę wsp, dobra praca.

1
Leszek z ursynowa 2015-07-09 16:03:13
firma płaci średnio za kurs 10 do 13,30...tak chłopakom wychodzi. do 7 km...
każdy potrafi liczyć ile wychodzi...co jakiś czas sa podwyżki wynagrodzeń , jak ktos się stara i robi dużo kursów to ma podwyżke 10 % i co jakiś czas rośnie.

tylko trzeba pracować i starać się to zarobisz.


sami zarabiają i ludziom dają , nie ma skąpstwa. docenią każdego.
najważniejsze że trzymają się rygorystycznie umów i stawek, w umowie masz stawki i tak cie rozliczają , wychodzi srednia od odległości 7 km 10 zł,kursy są łączone i można zarobić.
odebrałem 80 kopert w polske zrobiłem 5 km i dostałem 80zł.kto by mi tyle dał jak mam w wsp.

praca jest dla ludzi mądrych. każdy kto zaczyna jest zleceniu ma szczegółowy rachunek, ilość kursów i km.

nikt mi nie będzie tutaj ściemniał że w tej firmie jest...


konkrety napisałem.

1
obserwator 2015-07-16 13:24:45
koleś nigdy nikt niczego nie opłaca , bo nie musi, prawda wychodzi na jaw zawsze.
opinie pozytywne są autentyczne, negatywne zmyślone przez osoby nie mające nic wspólnego z firmą.

o co chodzi przecież już wkrótce te wszystkie teksty będa publikowane we wszystkich telewizjach, to jest przykład jak przedsiębiorstwo było nękane od prawie 7 lat, oglądaj telewizję bo niedługo poczytasz sobie swoje wpisy na ekranie łacznie z nazwiskiem , zostaniesz wezwany i odpowiesz na to zgodnie z tym co ci się należy.dla co niektórych będzie to porażka i koniec z karierą tzw fikcyjnych jp.


pozdrawiam obserwator
1
obserwator 2015-07-16 13:49:39
w najgorszej sytuacji nie będą piszący na tym forum bo ci akurat za swoje czyny odpowiedzą zgodnie z prawem eu, ale ci którzy przyglądali się temu przez 7 lat, ich nazwiska pojawią się obok każdego z komentarzy,oznacza to że zostaną opublikowani łącznie z piszącymi,w tym przypadku negatywne komentarze.

wsp zrobi sobie reklamę w 10 minut na cała europę .na 100%
1
obserwator 2015-07-16 15:51:26
do obserwujących to forum.
ten wpis powyżej napisał wł firmy która zbankrutowała z woli.

kopiujcie te wpisy i wysyłajcie do prokuratury praga bezpośrednio .wpiszcie tylko dowody nękania firmy wsp...całą nazwę .lub kierujcie bezpośrednio do wsp.


każdy wpis z datą jest ważny.
prokurator musi mieć wszystkie dowody i każdorazowy wpis.

mając dowody ,nikt nie powie że nie wiedział o nękaniu firmy i o wpisach.które umieszcza wł firemki z woli.
1
Leszek z ursynowa 2015-07-16 18:28:30
takie jest WSP
Wynagrodzenie
Sprawia
Przyjemność
firma płaci średnio za kurs 10 do 13,30...tak chłopakom wychodzi. do 7 km...
każdy potrafi liczyć ile wychodzi...co jakiś czas sa podwyżki wynagrodzeń , jak ktos się stara i robi dużo kursów to ma podwyżke 10 % i co jakiś czas rośnie.

tylko trzeba pracować i starać się to zarobisz.


sami zarabiają i ludziom dają , nie ma skąpstwa. docenią każdego.
najważniejsze że trzymają się rygorystycznie umów i stawek, w umowie masz stawki i tak cie rozliczają , wychodzi srednia od odległości 7 km 10 zł,kursy są łączone i można zarobić.
odebrałem 80 kopert w polske zrobiłem 5 km i dostałem 80zł.kto by mi tyle dał jak mam w wsp.

praca jest dla ludzi mądrych. każdy kto zaczyna jest zleceniu ma szczegółowy rachunek, ilość kursów i km.

nikt mi nie będzie tutaj ściemniał że w tej firmie jest...


konkrety napisałem.
1
szukający pracy 2015-07-20 21:30:50
podaj mi tel do tej firmy. pilne!!!! ja chcę tam pracować !!!!!
napisz ,natychmiast zadzwonię i się zatrudniam.
Wiem że jak ktoś piszę nagatywne komentarze oznacza że to dobra praca.
daj mi namiar.szybko
1
pracujący w wsp 2015-07-20 21:32:46
takie jest WSP
Wynagrodzenie
Sprawia
Przyjemność
firma płaci średnio za kurs 10 do 13,30...tak chłopakom wychodzi. do 7 km...
każdy potrafi liczyć ile wychodzi...co jakiś czas sa podwyżki wynagrodzeń , jak ktos się stara i robi dużo kursów to ma podwyżke 10 % i co jakiś czas rośnie.

tylko trzeba pracować i starać się to zarobisz.


sami zarabiają i ludziom dają , nie ma skąpstwa. docenią każdego.
najważniejsze że trzymają się rygorystycznie umów i stawek, w umowie masz stawki i tak cie rozliczają , wychodzi srednia od odległości 7 km 10 zł,kursy są łączone i można zarobić.
odebrałem 80 kopert w polske zrobiłem 5 km i dostałem 80zł.kto by mi tyle dał jak mam w wsp.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2015-07-23 08:59:23
Proszę nie dawać wiary w negatywne komentarze, to z powodu zazdrości i pomocy ludziom szukającym pracy firma jest nagminne przez tzw konkurencję opisywana.
Wsp chroni każdego człowieka , sam byłem pod wrażeniem i nie tylko ja ale szukający pracy, ludzie jeszcze czegoś podobnego nie słyszeli aby pracodawca chronił społeczeństwo aby nie żyło w niedostatku.
Sam osobiście słyszałem rozmowę wsp z szukającym pracy , wsp przedstawiło warunki jakie były do zaoferowania ,osoba szukająca pracy poinformowała wsp że jest pracownikiem innej firmy innego rodzaju, wsp doradziło człowiekowi aby tam został ,ponieważ wsp nie może na dzień dzisiejszy zaoferować wyzszego wynagrodzenia, to potwierdzi dziesiątki osób szukających pracy że wsp doradza tak aby człowiek nie był poszkodowany.

Ta firma rzeczywiście błyszczy pod względem uczciwości i dbania o dobro drugiego człowieka, nikt nigdy nie był poszkodowany to chyba zrozumiałe, jak ktoś ma pieniądze to może kupować sobie co chcę a w tym przypadku jak wsp, firmę stać na wszystko jak i pracowników tak i na pomoć innym potrzebującym.

Ludzie w tej firmie są traktowani z szacunkiem i każdy jest rozliczany co do grosza z umówy w której jest wszystko wyszczególnione , sam widziałem umowę i mogę ją chętnie upublikować , także taka umowa wykasuję myślącym wszystkie negatywne komentarze, żadna z polskich firmi nie daje pracownikom zaliczek , a wsp pomaga pracownikom pracować i móc funkcjonować .

Radzę nie zwracać uwagi na komentarze publikowane przez tzw konkurencję ,to zrozumiałe ,do wsp przeszli kurierzy z konkurencji i ludzie zarabiają i są zadowoleni , wiedzieliśmy że konkurencja będzie za wszelką cenę publikowała wpisy aby zaszkodzić tym kurierom.

Konkurencja rozczarowała się ponieważ firma wsp przyjeła wszystkich poszkodowanych pracowników , ci kurierzy są bardzo dobrymi lojalnymi pracownikami. warto walczyć o każdego uczciwego i dobrego człowieka.

Wsp jest wyjątkiem który potrafi sobie poradzić jak z wpisami tak i ochroną dobra ludzkiego.


Nikt nie ma szans na niszczenie drugiego człowieka na rynku polskim , dopuki jest pod ochroną wsp nic jemu nie grozi ,wręcz przeciwnie ma zapewnioną pracę nie tylko w kraju ale też poza polską oraz nikomu nie braknie środków na utrzymanie.


Pozdrawiam podobnych pracodawców i zachęcam do obrony uczciwego i rozsądnego człowieka.

Weżcie przykład z WSP .
1
uczciwy 2015-07-29 11:45:48
od 3 miesięcy nikogo nie było na zadnym spotkaniu, osoby które było po spotkaniu firma wsp odmówiła im współpracy, zostali sprawdzeni i okazało się że to nie są osoby szukające pracy i z ciekawą przeszłością .

zbedne jest pisanie kiedy nie potwierszają prawdy.

darek4547 2015-07-31 22:16:01
A skąd ty niby uczciwy wiesz kto był w tej gównianej firmie przez ostatnie trzy miesiące a kto nie był co siedzisz od otwarcia i do zamknięcia tej firemki że piszesz takie bzdury i od razu wiesz kto z jakim zamiarem przyszedł. Od razu widać że jak zwykle pisze to wlascicielka tej firemki takie bzdury to tylko ona potrafi widocznie nie zmieniła jeszcze lekarza
2
Kurier Grzegorz 2015-08-01 12:16:34
tobie radzę pisać pod swoją firemką , widać jak na dłoni twoje ip certentel.
pisanie pod tą firmą od 7 lat komentarze nic nie wniosły .
nie pisz pod gigantem jak jesteś mrówką z tzw konkurencji.
Alex gość wsp 2015-08-01 12:39:04
co do siedzenia pod firmą ,muszę cię rozczarować bo tam siedzi nie tylko nasza szefowa ale 7 gigantów wkoło aby was a woli wyłapać jak mrówki.
widzimy kto wchodzi i kto wychodzi,przecież są filmy w postaci kamer łącznie z biurem.

a co do pisania to ciągle piszesz o osobach trzecich które o wpisach dowiadują się telefonicznie ,w kwestii procesu przeciwko go work, tylko tyle, twoje bzdury kopiujemy i dołączamy do akt.

lekarza to ty z górczewskiej musisz zmienić , 7 lat pisania negatywnych komentarzy pod naszą firmą dla ciebie konkurancją ,i podawanie się za różne osoby to chyba wskazuję na poważną chorobę .to co ty robisz przez 7 lat konkurencji i naszej firmie to wskazuję że los cię wykasował z rynku a wsp przejeło kurierów ,Mirek prawie wszystkich klientów.


wsp było jest i będzie największą firmą kurierską na rynku polskim,kupiło 2 giganty i kupi kolejnych.

zapraszamy wszystkich którzy chcą sprzedać firmy, wsp kupuję wszystko ale tylko to co jest opłacalne.


pozdrawiam MRS Alex
obserwator 2015-08-02 00:25:27
ale jazda nie doczytałem wymienił jedną z nowo zakupionych przez wsp firmę .

ten to strzela gole .

miał traf .
strzelił gola z wpisem wymieniania firm kurierskich
1 należy do wsp
2 wsp finalizuję transakcję .

piszę aby zazdrościli wsp bardzej, wsp działa a zazdrośnicy mrówki niech czytają .

WORLD jest prawdziwym Worldem i jedynym.

pozdrawiam wasz obserwator
michał 2016-05-19 15:52:01
no ciekawy jestem badzo w jakim konkretnie systemie oni działają, bo wydaje mi się, że od rana do nowy jako kurier się pracuje, bo najpierw trzeba przecież iśc na magazyn, a potem praca do godzin wiczornych.
3
Zostaw swoją opinię o World System Packet - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie World System Packet