brak logo

Maxto Sp.j. Marcin Staniewski Tomasz Wojewoda

Kraków

Opinie o Maxto Sp.j. Marcin Staniewski Tomasz Wojewoda

zielony 2013-02-01 12:48:39
kilka słów rekrutacji w tej firmie- myślę , że na tej podstawie można również wyrobić sobie opinie o firmie!
Ogłoszenie o prace brzmi trener IT -zatrudnimy 2 osoby z dolnego śląska. Przyjeżdżam z Wrocławia do Krakowa na umówione spotkanie, wita mnie Pani z Białegostoku, po krótkiej prezentacji firmy oznajmia,że potrzebuje kogoś na umowę zlecenie (nie było o tym mowy w ogłoszeniu)
Pani nie wie nic- ile będzie tych zleceń (może 2 w miesiącu , może żadnego, może miesiąc- pełen profesjonalizm !) , Następnie przechodzi do zadawania pytań notabene czytanych z laptopa - jest totalnie nieprzygotowana - ludzie szanujmy się - ja straciłem cały dzień a pani sobie pewnie ubzdurała ,że przeprowadziła profesjonalną rozmowę rekrutacyjną.
szisza 2014-01-14 13:40:22
Firma dobra na rok max dwa lata, duża presja
3
Fr Jaz 2014-03-20 22:01:38
(usunięte przez administratora) taka jej rola :) jazda z Białegostoku przez Wawę do Krakowa- żyje z kilometrówki jak część innych pracowników.
Gosc 2015-05-24 22:18:39
Jedyny plus to ludzie - bo Ludzie są świetni.
Reszta to minusy - niestety zarobki kiepskie, na podwyżkę też nie ma co liczyć, zero benefitów - bo w firmie nie ma nawet herbaty, kawy..
Preferowany rodzaj umowy - śmieciowa.
Kiepska księgowa - cały czas są z nią problemy, jeśli chce się uzyskać jakiekolwiek zaświadczenie trzeba przygotować się na długi czas oczekiwania i dokładnie wszystko sprawdzać - cały czas się myli. I mogę pisać tak więcej i więcej bo minusów jest na prawde duzo...
2
Gość 2015-06-11 22:03:14
Chyba najgorsza firma w której mi przyszło pracować.
Wyzysk. Robią łaskę, że jesteś u nich zatrudniony - w zamian za to rzucą Ci marne grosze i oczekują żebyś się cieszył. Przykład programista z kilkuletnim doświadczeniem 18zł za godzinę na ręke i się ciesz.
Podczas gdy inne firmy oferują o wiele więcej..
Umowa najlepiej śmieciowa.
Jeśli już wynegocjujesz umowę o pracę to dostaniesz na 3 miesiące na okres próbny, na dwa lata a później out. Nie chcą dawać na czas nieokreślony. Boją się zobowiązań.
Chcesz się szkolić? Rozwijać? Zapomnij. Zero kursów, szkoleń.
Księgowa - porażka, obsługuje wszystkie oddziały w Polsce. Taka osoba nie powinna sprawować tej funkcji. Wszystko jest z opóźnieniem. Masa błędów w umowach, zaświadczeniach. Zero docenienia. Praca po godzinach. Ok, nadgodziny są płatne -ale żeby odebrać kase za nadgodziny trzeba czekać kilka miesięcy - w moim przypadku pół roku.
Jakiś wyjazd do klienta (do innego miasta) za hotel płacisz sobie sam, firma Ci zwraca - za pół roku (jak dobrze pójdzie).
Nic nie jest na czas, ogólnie porażka....
8
Gość 2015-07-05 23:03:59
Chcesz tyrać za miskę ryżu - maxto to firma dla Ciebie.
2
Jaa 2015-07-10 13:19:15
Podpisuje sie pod wszystkim, księgowość porażka - ciągły strach ze Cie zwolnią, jak jestes kobieta i zajdziesz w ciaze mozesz sie pożegnać z firma ... Brak możliwości rozwoju, podwyżki, ciagle rotacje ludzi, mozna znaleźć duzo lepsza prace!
ktoś 2015-07-24 11:22:32
Jak w każdej firmie są dobrzy i źli pracownicy, są też dobrzy i źli szefowie...Uważam, że podczas tych kilku lat w MAXTO nie było najgorzej. To fakt, nie mają benefitów, jest dużo pracy, często brak szybkich decyzji, praca na "wrzutach" ale ludzie super, przynajmniej stara ekipa. Kilku menadżerów na poziomie, prezesi w porządku - ale jak ktoś ciała raz, to niestety mieli oczy otwarte na takiego gościa. Księgowa, jak to księgowa ale i tak nikt nie przebije Szanownej Pani Asystentki Zarządu:) Podsumowując, myślę, że warto - biorą udział w ciekawych projektach i nie jest tam wcale tak źle jak piszą niektórzy.
1
Nowa 2015-08-17 20:38:58
Dla mnie OK. Ciekawa praca, ciekawi ludzie, ciekawe projekty. Naprawdę duzo mozna sie nacuczyc, praca na pełłnych obrotach.
mrX 2016-01-30 01:01:58
Niestety w maxto nie ma czegos takiego jak premie i podwyżki o ile sie nie jest na jakims stanowisku kierowniczym. Zwykłemu szaremu pracownikowi jest to niestety temat obcy. Nie ma co się łudzić, idąc do tej firmy coś takiego jak premia czy podwyżka będzie dla was tematem obcym, o którym tylko będziecie marzyć bo niby wszystko tak pięknie i ładnie, projekty takie super, ale niestety to nie ta firma.
opiu 2016-03-26 17:06:47
nie tylko konsultant systemów. programistów i handlowców równiez poszukują
Mocny 2016-05-06 11:26:39
Konsultant Systemów Informatycznych/ Wdrożeniowiec (Kraków/ Cała Polska) pracuje tak ktoś, jaka pensja?
Zostaw swoją opinię o Maxto Sp.j. Marcin Staniewski Tomasz Wojewoda - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maxto Sp.j. Marcin Staniewski Tomasz Wojewoda