logo RE/MAX Polska

RE/MAX Polska

Warszawa

Opinie o RE/MAX Polska

Bea 2011-08-17 00:58
Pracuję, a raczej współpracuję z RE/MAX już prawie rok - zarobiłam całkiem niezłą kasę... Prawda jest taka, że jeśli ktoś oczekuje manny z nieba, kasy za nic - w RE/MAX nie ma czego szukać. Jeśli naprawdę przykładasz się do pracy - można nieźle zarobić, ale trzeba chcieć!
7
Ola 2011-09-02 10:40
W RE/MAX jestem ponad rok. Pracuję kiedy chcę, dostaję fajne pieniądze za sprzedaż, nikt niczego ode mnie nie wymusza. Pozyskuję umowy na wyłączność, bo tylko to daje gwarancję dobrej pracy. Nie rozumiem jaki cel miałby właściciel biura, który rozwiązuje umowę z agentem, który pozyskał mu umowę na wyłączność ?! Wtedy dopiero praca się zaczyna! Pozyskać nieruchomość to \"małe piwo\"! Trzeba ja promować, pracować z klientami itp. Widocznie Anonimie zrobiłaś-eś coś wbrew etyce. A poza tym chyba nie sądzisz, że właściciel biura siedzi tam charytatywnie. Współpracuje z Tobą, żeby na Tobie zarobić - proste. Ale ON zarabia, TY zarabiasz i jest ok ! Ale skoro ktoś chce pracę \"czy się robi, czy się leży, 2000 się należy\" to nie w RE/MAX. Polecam ludziom operatywnym i inteligentnym !
prawda 2012-06-16 21:14
Ale , może policzysz to prawidłowo:
15.000 pln prowizji, ale odjąć od tego VAT 23%, podatek dochodowy 18%, płacony przez kilka miesięcy działalności ZUS, plus caaaaała reszta innych kosztów - powodzenia
agentka 2012-06-17 22:04
Widzę że wypowiadają się frustraci . Praca w biurze nieruchomości to nie lekki kawałek chleba , ale ktoś kto faktycznie pracuje ma wyniki i zarabia sporą kasę . W większości przypadków ludziom wydaje się że przyjdą do pracy podpiszą umowę i będą leżeć i pachnieć . Otóż trzeba ciężko pracować , uczyć się i świadomie działać . Jak ktoś ma wątpliwości wystarczy wziąć za telefon i zadzwonić do agentów w Bielsku -Białej, Katowicach czy innych miastach , zapytać, rozmawiać z agentami którzy mają wyniki - to w RE/MAX widać na każdym profilu agenta - sprzedane , wynajęte , zarezerwowane . Nie czyta się frustratów którym nie wyszło bo byli leniwi ....na pewno nie bierze ich pod uwagę wybierając pracę często na całe życie .
5
kamil 2012-10-30 10:38
jestes genialna! Twoja wypowiedz poprostu jak to sie mówi \\\"made my day\\\"! pozdrawiam
3
Nutella 2012-11-01 09:53
Witam, czy mogę prosić o kontakt? marta.w@onet.eu
zadowolona1 2013-06-05 22:21
Ja współpracuje z remax w bielsku. Nie jest to moja pierwsza nieruchomość którą sprzedaję i bardzo sobie ich chwalę. Nie spotkałam jeszcze tak rzetelnego biura i agenta z którym współpracuje. Teraz są już dwa oddziały więc oznacza to że się rozrastają.I dobrze bo tak powinny wyglądać agencje nieruchomości. obecnie korzystam z remaxu przy ul. Wyzwolenia 1. Polecam to biuro.
3
AGENTKA 2013-06-14 14:07
Moi drodzy widze że większość komentarzy ma na celu zniszczenie Remaxa. Proponuję każdemu chętnemu do pracy jako agent na umówienie się na spotkanie z właścicielem biuro i szczerą rozmowę odnosnie pracy. Budowanie wizerunku na podstawie wpisów w necie osób sflustrowanych swoimi niepowodzeniami zawodowymi i osobistymi, jest co najmnie krzywdząca dla tej znanej na całym świecie marki. Zawsze mogą Państwo porozmawiać z pracującymi agentami i każdy z nich odpowie Państwu na Wasze dylematy. Pewne jest jedno JEŚLI PRACUJESZ TO ZARABIASZ, JEŚLI SIEDZISZ,NIC NIE ROBISZ I CZEKASZ AŻ KTOŚ ŁASKAWIE ZADZWONI nie osiągniesz w tej pracy nic i szkoda Twojego czasu.
4
Nick 2014-08-12 12:36
Nie warto.
1
agentka 2015-02-10 14:13
Pracuję w RE/MAX już kilka lat, i jest tutaj bardzo wielu agentów z bardzo długim stażem. Nie jest to zawód dla osób, które nie potrafią się zmobilizować do pracy i co miesiąc robią sobie urlopy. Trzeba ciężko pracować, żeby były efekty ale zarobki są nieporównywalnie wysokie w porównaniu do pracy na etacie. Fakt płaci się w RE/MAX opłaty miesięczne ale przy tak wysokich prowizjach to naturalne, biuro też musi mieć z czego się utrzymywać. Taką politykę ma ta sieć i taka jest na całym świecie. Szkoleń jest dużo ale tak naprawdę dopiero praktyka dużo daje. Z wyłącznością nie mam problemów i nie rozumiem jak ktoś pisze: "Proszę mi pokazać agenta, który z samej wiedzy teoretycznej pozyskuje klientów na wyłączność". Z samej wiedzy teoretycznej nic się nie zrobi jeśli ktoś siedzi i czeka aż oferty same do niego przyjdą. Nie uda się za pierwszym razem to uda się za piątym ale praktyka jest niezbędna. Dzisiaj pracuję już tylko na poleceniach i nie muszę pozyskiwać - ale to trzeba sobie wypracować. Ja bardzo zachęcam do przyłączenia się do RE/MAX.
2
gość 2015-04-15 17:47
Nie polecam...
Aktywna 2015-05-08 20:55
Polecam pracuję , zarabiam
To nie jest branża dla leni
Zadowolona z RE/MAX 2015-06-23 16:08
Dokładnie, to nie jest branża dla leni, szukających tylko wymówek jak to jest źle w pracy, w kraju. Jestem z RE/MAX 4 lata , jest trudno jak wszędzie w każdej branży, ale tu mogę pracować z godnością i szacunkiem do Klientów i siebie! Polecam
NIEPOKORNY 2015-09-03 23:11
moim zdaniem nie warto wiązać sie z tą siecią, jeśli nie pracujesz co najmniej 12 godzin dziennie. Nie dają nic oprócz marki. Jednym wychodzi innym nie.Wszystko zależy od przyjmowanych nieruchomości. Promocja słaba niestety!!!
1
agent nie z remax 2015-09-29 13:40
a czy ktoś z Was był na ich stronie? Skoro interesuje się "pracą" w Remax?
Bo czytając te wypowiedzi i pytania, wnioskuję że nie...

Cytat z ich strony:
"Nasi agenci prowadzą swój własny, samodzielny biznes oparty na działalności gospodarczej i bazujący na sprawdzonym systemie, i pracują w oparciu o unikalny oraz wysoce motywacyjny prowizyjny system wynagrodzenia, uzależniony od własnego zaangażowania i liczby przeprowadzonych transakcji.
(...)
"Poszukujemy pośredników i agentów z doświadczeniem zawodowym, jak również osób planujących rozpoczęcie nowej kariery. Lubisz kontakty z ludźmi? Jesteś dobry w sprzedaży? Jesteś zainteresowany prowadzeniem własnej firmy i byciem niezależnym? Chciałbyś zatrzymywać do 80% wypracowanego przez siebie wynagrodzenia?"


wysokość wynagrodzenia... ile płacą...?
"chcą skrócić godziny pracy bo ogłosili nabór"

rany boskie litości... wy nie wiecie o czym piszecie...

Remax poszukuje agentów / kandydatów na agentów, którzy w ramach marki remax założą własne działalności gospodarcze, pracując na własny rachunek.
WŁASNA DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA.

Chcesz działać w nieruchomościach jako agent, zakładasz własne biuro, albo dołączasz się do sieci np. Remax: jako agent (własna działalność gospodarcza w ramach sieci Remax przypisana do lokalnego biura) albo zostajesz franczyzobiorcą (czyli zakładasz własne lokalne biuro w sieci remax i poszukujesz do współpracy agentów)

Pytania o etat, wynagrodzenie i pisanie że nie warto bo nic nie płacą są jakąś kuriozalną pomyłką. Albo ktoś nie wie o co chodzi, albo się tam zatrudnił i myślał że idzie na etat...???

Jak zakładasz własną firmę - jednoosobowa działalność gospodarcza to nikt ci pensji nie płaci, ani stawki za przepracowane godziny...
Płacą Ci klienci - jak ich nie masz. Masz 0.

Wszystko zależy od Twojej własnej pracy.
4
nikt ważny 2015-10-17 14:42
Przeczytaj uważnie wpis powyżej swojego wpisu a później pytaj;)
3
Myślący 2015-11-09 13:26
Wszedłem na ogłoszenie rekrutacyjne firmy. Gołym, nieuzbrojonym okiem widać, że RE/MAX szuka Przedsiębiorców, a nie Pracowników: "Chcesz prowadzić własny biznes, ale pod znaną i rozpoznawalną marką? (...) Nasi agenci prowadzą własny, samodzielny biznes oparty na działalności gospodarczej...". Wystarczy naprawdę odrobina dobrej woli i umiejętność czytania ze zrozumieniem, aby uniknąć późniejszych rozczarowań :).
1
Myślący 2015-11-18 13:53
Jeżeli chce się BYĆ ZATRUDNIONYM, to wybiera się przykładowo sklep spożywczy albo korporację... Własną działalność prowadzą przedsiębiorcy, nie pracownicy. Trzeba mieć odpowiednią osobowość, predyspozycje i chęć do podjęcia ryzyka. Są ludzie, którzy nie wyobrażają sobie pracy bez etatu, inni doskonale radzą sobie "na swoim"... Na szczęście są również oferty pracy, skierowane przez różne firmy, do różnych grup osób. Każdemu według potrzeb :).
3
Agata 2016-02-06 20:42 [pracodawca]
Specjalista IT jest poszukiwany przez Biuro Regionalne RE/MAX Polska. Agentów poszukujemy do biur nieruchomości, w związku z rozwojem.
Katarzyna Janik 2016-10-15 21:41
A ja tego wszystkiego niestety nie rozumiem.... Jak mam założyć swoją własną działalność, pozyskiwać oferty, wykonywać steki telefonów, jeździć na spotkania z klientami = wydawać pieniądze na paliwo itd, itp...... To dlaczego na koniec, jak sprzedam nieruchomość mam dostać tylko jakiś % od transakcji jeśli mogę dostać całość robiąc DOKŁADNIE to samo ale sama dla siebie ( bo mam swoją firmę przecież) Czyli co ta firma RE/MAX ( oraz inne agencje, które zatrudniają i płacą tylko prowizje) daje MNIE? telefon? laptopa? szkolenia? Do tego wszystkiego oni nie są mi potrzebni. Wszyscy piszą, że trzeba się na prawdę napracować żeby coś zarobić. Oczywiście, że trzeba! Tak samo trzeba pracować mając swoją firmę jak będąc u nich "zatrudnionym". Więc po co skoro praca się niczym nie różni a tylko na swoim zarobki mam większe? JAk rozumiem, że pracując dls biura nieruchomości (nie tylko RE/MAX ale też innych) - ja - pracownik, poświęcam swój czas DLA nich i to ONI powinni mi płacić jakąś podstawę + procent od prowizji. Jeśli chodzi o pracę bez podstawy, tylko na prowizji - to wolę to robić sama dla siebie...
5
jerry 2016-10-16 10:00
Zapomniałaś dodać @katarzyna, że z tej transakcji to nie masz mniej tylko 80% więc robiąc jedną rzecz masz wypłatę na cały miesiąc i przecież nikt nie każe ci tutaj na wyłączność pracować swoją działalność też możesz przy tym mieć
Adrian 2017-02-16 17:55
A praca przy demontażu RTV i AGD był ktoś co to warte ,trudna to jest praca i czy warto ?
4
Agent 2017-02-19 09:31
Re/Max to dobra firma i w sumie daje możliwość rozwoju pracownikom i agentom. Pracuję dla nich prowadząc własną działalność i to mi odpowiada, sam pewnie nie odważyłbym sie rozpocząć takiej pracy. Super
Zuzanna 2017-02-28 16:28
@Agent co najbardziej podoba Ci się w pracy w firmie RE/MAX Polska?
Remax 2017-03-05 15:57
Za obowiązkowe szkolenia żądali odemnie 5000 zł NETTO. Do tego opłaty miesięczne. NIE POLECAM!!!
2
Zuzanna 2017-03-06 09:03
@Remax mógłbyś przybliżyć nam jakiego szkolenia dotyczyła opłata? Chętnie również usłyszymy więcej na temat warunków proponowanych przez firmę.
Andrew 2017-04-04 22:33
Witam Proszę o informację o skuteczności sprzedaży nieruchomości i prowizji jaką pobiera Pozdrawiam
Jerzyk 2017-04-19 11:17
Pracuję w RE/MAX-ie jako agent i chwalę sobie taką pracę. Niezłe zarobki mi wychodzą ale to zależy w dużym stopniu od mojego zaangażowania a czasami trzeba się napracować.
Sylwester 2017-04-24 13:54
Podobno dają tam pieniądze do ręki a nie na konto ,też tak macie ?
3
Damian 2017-04-25 13:43
RE/MAX to fajna agencja , potrafią działać ponieważ maja dobrych ludzi.
WR Radom 2017-05-18 12:37
Witam powiem szczerze że naprawdę nie znam tej firmy ale wyjeżdżam właśnie przez to biuro i powiem wprost jeśli ktoś całe życie trzyma się mamusi spódnicy to do pracy w żadnym kraju się nie nadaje życie jest ciężkie w dzisiejszych czasach i większość z nas niestety jest zmuszona opuścić swoje rodziny przyjaciół żeby zarobić na przysłowiowy chleb tylko żeby zarobić trzeba wbić siebie do głowy że za granicą trzeba ciężko pracować A potem wymagać od pracodawcy większych pieniędzy nikt nikomu nic za darmo nigdy nie dał A jak dał to miał w tym interes A więc jeśli nie chcesz jeden z drugim pracować zostań u Polsce i jedź u mamy zalewajke i kop doły za 8 zł na czarno A nie pojedziesz na tydzień i jaki to zostałem oszukany.
WR Radom 2017-05-18 12:38
Witam powiem szczerze że naprawdę nie znam tej firmy ale wyjeżdżam właśnie przez to biuro i powiem wprost jeśli ktoś całe życie trzyma się mamusi spódnicy to do pracy w żadnym kraju się nie nadaje życie jest ciężkie w dzisiejszych czasach i większość z nas niestety jest zmuszona opuścić swoje rodziny przyjaciół żeby zarobić na przysłowiowy chleb tylko żeby zarobić trzeba wbić siebie do głowy że za granicą trzeba ciężko pracować A potem wymagać od pracodawcy większych pieniędzy nikt nikomu nic za darmo nigdy nie dał A jak dał to miał w tym interes A więc jeśli nie chcesz jeden z drugim pracować zostań u Polsce i jedź u mamy zalewajke i kop doły za 8 zł na czarno A nie pojedziesz na tydzień i jaki to zostałem oszukany.
Zuzanna 2017-05-18 12:49
@Jerzyk @Damian @WR Radom
chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak oceniacie RE/MAX Polska jako pracodawcę. Co uważacie za plusy pracy, a co warto by jeszcze zmienić? Merytoryczne wpisy mogą być bardzo istotne dla osób zastanawiających się nad wysłaniem swojej aplikacji.
krzysiek89 2017-06-05 12:17
Witam
Prosze napisac jak ktos sie zapisywal do Firmy REMAX to ja dlugo musial czekac na wyjazd do pracy i czy ktos ma moze numer telefonu do Opola REMAX prosze napisz na krzysiek-55@o2.pl
Olga 2017-06-18 17:57
Czy praca agenta nieruchomości jest opłacalna przez RE/MAX ? Może ktoś podpowiedzieć mi w tym temacie?
cycek 2017-06-22 23:32
Każda praca jest opłacalna jak się przykładasz. Ogólnie nie pracuję w Remax-też jestem Agentem nieruchomości, ale nie w sieciówce. Mam kilku kolegów, którzy pracują w Agencji Remax. Odpowiedź brzmi tak: praca Agenta nieruchomości to nie jest pierdzenie w stołek ;) Musisz czuć przede wszystkim pewność siebie. Wykonujesz setki telefonów, spotykasz się, przyjmujesz nieruchomości, faktycznie nie raz to 12h pracy...ale co z tego masz? Masz zarabiać! A jak masz zarabiać? Ustal sobie przede wszystkim priorytety. Podpowiem Ci Olgo jak innym agentom. Ja pozyskuję oferty na wyłączność pod wynajem jak i na sprzedaż. 2-3 pok. i w górę ;) Dalej-lokalizacja, nie biorę ofert które są na totalnym zadupiu. Chyba, że klient przyjdzie do biura (warto to przemyśleć ) i zobaczyć co ma do zaoferowania. Jeśli daje wyłączność to jest szansa, że Ci się uda sprzedać. Przede wszystkim staraj się przekonywać właścicieli do wyłączności-takie oferty dają Ci zarobek. Mam umów otwartych kilkaset-jedna sprzedana nieruchomość. Przy wyłącznościach zarabiam. Jak to robię? Przede wszystkim...jestem uśmiechnięty! Warto czasem z klientami wyluzować! Najważniejsza rzecz to być profesjonalistą. Wielu agentów...brakuje im tego. Pozyskując daną nieruchomość jeśli przejdziesz szkolenie weryfikuj czy właściciel jest faktycznym właścicielem mieszkania. Jeśli nie chce pokazać aktu notarialnego albo podać numer księgi wieczystej odradzam współpracę od razu! A i najważniejsza kwestia! Szanuj siebie i swój czas! Ty decydujesz ile zarobisz. A Ci co narzekają na paliwo? Panowie...nie musicie jeździć autem..znam wielu agentów, którzy jeżdżą metrem. Też tak robię. Zdecydowana oszczędność i na paliwie i...na czasie! Problem z parkowaniem w Centrum jest bardzo często spotykany. Olgo polecam Ci nie pracować w sieciówce-z tego względu, że tam szybko odpadniesz. Ogólnie lepiej iść do małej Agencji, ale będziesz miała kolejny argument dla klienta.! Klienta przekonasz tym, że mała agencja będzie bardziej się starała niż sieciowa typu np.metrohause.
1
Agent 2017-06-23 23:03
Czy RE/MAX daje swoim agentom swobodę w działaniu?
Zyga 2017-07-06 19:54
SYF a nie robota !
1
Agent 2017-07-06 21:22
Słyszałem, że to dobra firma i mam zamiar zostać agentem. Opinie są raczej nie zachęcające ale wiadomo, że często piszą ludzie na bakier z firmą.!
Ja 2017-07-06 23:11
Tak. Pełna swoboda w działaniu Agentów.
Ja 2017-07-06 23:13
Tak. Pełna swoboda w działaniu Agentów.
RE/MAX Home Expert 2017-07-07 00:49
Postaram się odpowiedzieć na kilka powyższych pytań. RE/MAX zapewnia kompletne środowisko pracy niezależnym przedsiębiorcom, którzy chcą współpracować jako Agenci. Dodatkowo daje bardzo duże wsparcie szkoleniowe i najwyższy na rynku tzw. split % pomiędzy biurem a Agentem, bez planów do wykonania. Nie ma "targetów", "deadlinów" i innych korporacyjnych wymysłów. Agenci są niezależnymi przedsiębiorcami, mają pełną swobodę działania. Jeżeli są zaangażowani i pracują mądrze (o tym jak to robić mądrze Agenci są uczeni podczas szkoleń) są usatysfakcjonowani na wielu płaszczyznach, również finansowej.

Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę bardziej szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy pl. Wilsona. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce.
1
RE/MAX Home Expert 2017-07-07 02:00
Trudno zrozumieć w pełni model biznesowy firmy i ocenić, czy posiada się odpowiednie predyspozycje do współpracy (rezultatem czego będzie satysfakcja lub jej brak), na podstawie lakonicznych opinii i pojedynczych zdań wyrwanych z kontekstu. Aby mieć pełny obraz, czy współpraca będzie korzystna, warto porozmawiać przez pryzmat swoich oczekiwań i potrzeb bezpośrednio z potencjalnym partnerem biznesowym - właścicielem najbliższego/wybranego biura.

Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce.
unka.mijakowska@remax-polska.pl
1
Agentka 2017-07-13 09:44
Jeśli ktoś nie potrafi odnaleźć się w pracy jako agent nieruchomości to może lepiej poszukać spokojnej pracy?
RE/MAX Home Expert 2017-07-14 15:09
Praca w nieruchomościach to tak naprawdę praca "w biznesie Ludzi" - warto ich lubić. Jest to spokojna praca, jeżeli pracuje się systematycznie, w uporządkowany sposób - w firmie, która zapewnia wszystkie narzędzia, w tym wszechstronną wiedzę i wsparcie. Dodajmy do tego możliwość budowania swojego wizerunku Agenta i biznesu - bardzo ważny czynnik w tej branży. Praca profesjonalnego Agenta Nieruchomości nie polega na przypadkowym bieganiu po mieście - to uporządkowany ciąg zdarzeń, który zmierza od pierwszego kontaktu do sprzedaży nieruchomości Klienta. Bo pracujemy właśnie dla Niego i to on ma być zadowolony z efektów. Jak to osiągnąć?

Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce.
unka.mijakowska@remax-polska.pl
+48 607 038 214
1
Agentka 2017-07-16 12:05
Dla mnie RE/MAX ma pracę wartą zainteresowania o ile sie to lubi.
Zostaw swoją opinię o RE/MAX Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RE/MAX Polska