logo RE/MAX Polska

RE/MAX Polska

Warszawa

Opinie o RE/MAX Polska

Agata 2016-02-06 20:42 [pracodawca]
Specjalista IT jest poszukiwany przez Biuro Regionalne RE/MAX Polska. Agentów poszukujemy do biur nieruchomości, w związku z rozwojem.
Katarzyna Janik 2016-10-15 21:41
A ja tego wszystkiego niestety nie rozumiem.... Jak mam założyć swoją własną działalność, pozyskiwać oferty, wykonywać steki telefonów, jeździć na spotkania z klientami = wydawać pieniądze na paliwo itd, itp...... To dlaczego na koniec, jak sprzedam nieruchomość mam dostać tylko jakiś % od transakcji jeśli mogę dostać całość robiąc DOKŁADNIE to samo ale sama dla siebie ( bo mam swoją firmę przecież) Czyli co ta firma RE/MAX ( oraz inne agencje, które zatrudniają i płacą tylko prowizje) daje MNIE? telefon? laptopa? szkolenia? Do tego wszystkiego oni nie są mi potrzebni. Wszyscy piszą, że trzeba się na prawdę napracować żeby coś zarobić. Oczywiście, że trzeba! Tak samo trzeba pracować mając swoją firmę jak będąc u nich "zatrudnionym". Więc po co skoro praca się niczym nie różni a tylko na swoim zarobki mam większe? JAk rozumiem, że pracując dls biura nieruchomości (nie tylko RE/MAX ale też innych) - ja - pracownik, poświęcam swój czas DLA nich i to ONI powinni mi płacić jakąś podstawę + procent od prowizji. Jeśli chodzi o pracę bez podstawy, tylko na prowizji - to wolę to robić sama dla siebie...
8
jerry 2016-10-16 10:00
Zapomniałaś dodać @katarzyna, że z tej transakcji to nie masz mniej tylko 80% więc robiąc jedną rzecz masz wypłatę na cały miesiąc i przecież nikt nie każe ci tutaj na wyłączność pracować swoją działalność też możesz przy tym mieć
Adrian 2017-02-16 17:55
A praca przy demontażu RTV i AGD był ktoś co to warte ,trudna to jest praca i czy warto ?
5
Agent 2017-02-19 09:31
Re/Max to dobra firma i w sumie daje możliwość rozwoju pracownikom i agentom. Pracuję dla nich prowadząc własną działalność i to mi odpowiada, sam pewnie nie odważyłbym sie rozpocząć takiej pracy. Super
Zuzanna 2017-02-28 16:28
@Agent co najbardziej podoba Ci się w pracy w firmie RE/MAX Polska?
2
Remax 2017-03-05 15:57
Za obowiązkowe szkolenia żądali odemnie 5000 zł NETTO. Do tego opłaty miesięczne. NIE POLECAM!!!
5
Zuzanna 2017-03-06 09:03
@Remax mógłbyś przybliżyć nam jakiego szkolenia dotyczyła opłata? Chętnie również usłyszymy więcej na temat warunków proponowanych przez firmę.
2
Andrew 2017-04-04 22:33
Witam Proszę o informację o skuteczności sprzedaży nieruchomości i prowizji jaką pobiera Pozdrawiam
1
Jerzyk 2017-04-19 11:17
Pracuję w RE/MAX-ie jako agent i chwalę sobie taką pracę. Niezłe zarobki mi wychodzą ale to zależy w dużym stopniu od mojego zaangażowania a czasami trzeba się napracować.
Sylwester 2017-04-24 13:54
Podobno dają tam pieniądze do ręki a nie na konto ,też tak macie ?
3
Damian 2017-04-25 13:43
RE/MAX to fajna agencja , potrafią działać ponieważ maja dobrych ludzi.
WR Radom 2017-05-18 12:37
Witam powiem szczerze że naprawdę nie znam tej firmy ale wyjeżdżam właśnie przez to biuro i powiem wprost jeśli ktoś całe życie trzyma się mamusi spódnicy to do pracy w żadnym kraju się nie nadaje życie jest ciężkie w dzisiejszych czasach i większość z nas niestety jest zmuszona opuścić swoje rodziny przyjaciół żeby zarobić na przysłowiowy chleb tylko żeby zarobić trzeba wbić siebie do głowy że za granicą trzeba ciężko pracować A potem wymagać od pracodawcy większych pieniędzy nikt nikomu nic za darmo nigdy nie dał A jak dał to miał w tym interes A więc jeśli nie chcesz jeden z drugim pracować zostań u Polsce i jedź u mamy zalewajke i kop doły za 8 zł na czarno A nie pojedziesz na tydzień i jaki to zostałem oszukany.
WR Radom 2017-05-18 12:38
Witam powiem szczerze że naprawdę nie znam tej firmy ale wyjeżdżam właśnie przez to biuro i powiem wprost jeśli ktoś całe życie trzyma się mamusi spódnicy to do pracy w żadnym kraju się nie nadaje życie jest ciężkie w dzisiejszych czasach i większość z nas niestety jest zmuszona opuścić swoje rodziny przyjaciół żeby zarobić na przysłowiowy chleb tylko żeby zarobić trzeba wbić siebie do głowy że za granicą trzeba ciężko pracować A potem wymagać od pracodawcy większych pieniędzy nikt nikomu nic za darmo nigdy nie dał A jak dał to miał w tym interes A więc jeśli nie chcesz jeden z drugim pracować zostań u Polsce i jedź u mamy zalewajke i kop doły za 8 zł na czarno A nie pojedziesz na tydzień i jaki to zostałem oszukany.
Zuzanna 2017-05-18 12:49
@Jerzyk @Damian @WR Radom
chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak oceniacie RE/MAX Polska jako pracodawcę. Co uważacie za plusy pracy, a co warto by jeszcze zmienić? Merytoryczne wpisy mogą być bardzo istotne dla osób zastanawiających się nad wysłaniem swojej aplikacji.
krzysiek89 2017-06-05 12:17
Witam
Prosze napisac jak ktos sie zapisywal do Firmy REMAX to ja dlugo musial czekac na wyjazd do pracy i czy ktos ma moze numer telefonu do Opola REMAX prosze napisz na krzysiek-55@o2.pl
Olga 2017-06-18 17:57
Czy praca agenta nieruchomości jest opłacalna przez RE/MAX ? Może ktoś podpowiedzieć mi w tym temacie?
cycek 2017-06-22 23:32
Każda praca jest opłacalna jak się przykładasz. Ogólnie nie pracuję w Remax-też jestem Agentem nieruchomości, ale nie w sieciówce. Mam kilku kolegów, którzy pracują w Agencji Remax. Odpowiedź brzmi tak: praca Agenta nieruchomości to nie jest pierdzenie w stołek ;) Musisz czuć przede wszystkim pewność siebie. Wykonujesz setki telefonów, spotykasz się, przyjmujesz nieruchomości, faktycznie nie raz to 12h pracy...ale co z tego masz? Masz zarabiać! A jak masz zarabiać? Ustal sobie przede wszystkim priorytety. Podpowiem Ci Olgo jak innym agentom. Ja pozyskuję oferty na wyłączność pod wynajem jak i na sprzedaż. 2-3 pok. i w górę ;) Dalej-lokalizacja, nie biorę ofert które są na totalnym zadupiu. Chyba, że klient przyjdzie do biura (warto to przemyśleć ) i zobaczyć co ma do zaoferowania. Jeśli daje wyłączność to jest szansa, że Ci się uda sprzedać. Przede wszystkim staraj się przekonywać właścicieli do wyłączności-takie oferty dają Ci zarobek. Mam umów otwartych kilkaset-jedna sprzedana nieruchomość. Przy wyłącznościach zarabiam. Jak to robię? Przede wszystkim...jestem uśmiechnięty! Warto czasem z klientami wyluzować! Najważniejsza rzecz to być profesjonalistą. Wielu agentów...brakuje im tego. Pozyskując daną nieruchomość jeśli przejdziesz szkolenie weryfikuj czy właściciel jest faktycznym właścicielem mieszkania. Jeśli nie chce pokazać aktu notarialnego albo podać numer księgi wieczystej odradzam współpracę od razu! A i najważniejsza kwestia! Szanuj siebie i swój czas! Ty decydujesz ile zarobisz. A Ci co narzekają na paliwo? Panowie...nie musicie jeździć autem..znam wielu agentów, którzy jeżdżą metrem. Też tak robię. Zdecydowana oszczędność i na paliwie i...na czasie! Problem z parkowaniem w Centrum jest bardzo często spotykany. Olgo polecam Ci nie pracować w sieciówce-z tego względu, że tam szybko odpadniesz. Ogólnie lepiej iść do małej Agencji, ale będziesz miała kolejny argument dla klienta.! Klienta przekonasz tym, że mała agencja będzie bardziej się starała niż sieciowa typu np.metrohause.
2
Agent 2017-06-23 23:03
Czy RE/MAX daje swoim agentom swobodę w działaniu?
Zyga 2017-07-06 19:54
SYF a nie robota !
4
Agent 2017-07-06 21:22
Słyszałem, że to dobra firma i mam zamiar zostać agentem. Opinie są raczej nie zachęcające ale wiadomo, że często piszą ludzie na bakier z firmą.!
Ja 2017-07-06 23:11
Tak. Pełna swoboda w działaniu Agentów.
Ja 2017-07-06 23:13
Tak. Pełna swoboda w działaniu Agentów.
RE/MAX Home Expert 2017-07-07 00:49
Postaram się odpowiedzieć na kilka powyższych pytań. RE/MAX zapewnia kompletne środowisko pracy niezależnym przedsiębiorcom, którzy chcą współpracować jako Agenci. Dodatkowo daje bardzo duże wsparcie szkoleniowe i najwyższy na rynku tzw. split % pomiędzy biurem a Agentem, bez planów do wykonania. Nie ma "targetów", "deadlinów" i innych korporacyjnych wymysłów. Agenci są niezależnymi przedsiębiorcami, mają pełną swobodę działania. Jeżeli są zaangażowani i pracują mądrze (o tym jak to robić mądrze Agenci są uczeni podczas szkoleń) są usatysfakcjonowani na wielu płaszczyznach, również finansowej.

Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę bardziej szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy pl. Wilsona. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce.
1
RE/MAX Home Expert 2017-07-07 02:00
Trudno zrozumieć w pełni model biznesowy firmy i ocenić, czy posiada się odpowiednie predyspozycje do współpracy (rezultatem czego będzie satysfakcja lub jej brak), na podstawie lakonicznych opinii i pojedynczych zdań wyrwanych z kontekstu. Aby mieć pełny obraz, czy współpraca będzie korzystna, warto porozmawiać przez pryzmat swoich oczekiwań i potrzeb bezpośrednio z potencjalnym partnerem biznesowym - właścicielem najbliższego/wybranego biura.

Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce.
unka.mijakowska@remax-polska.pl
1
Agentka 2017-07-13 09:44
Jeśli ktoś nie potrafi odnaleźć się w pracy jako agent nieruchomości to może lepiej poszukać spokojnej pracy?
RE/MAX Home Expert 2017-07-14 15:09
Praca w nieruchomościach to tak naprawdę praca "w biznesie Ludzi" - warto ich lubić. Jest to spokojna praca, jeżeli pracuje się systematycznie, w uporządkowany sposób - w firmie, która zapewnia wszystkie narzędzia, w tym wszechstronną wiedzę i wsparcie. Dodajmy do tego możliwość budowania swojego wizerunku Agenta i biznesu - bardzo ważny czynnik w tej branży. Praca profesjonalnego Agenta Nieruchomości nie polega na przypadkowym bieganiu po mieście - to uporządkowany ciąg zdarzeń, który zmierza od pierwszego kontaktu do sprzedaży nieruchomości Klienta. Bo pracujemy właśnie dla Niego i to on ma być zadowolony z efektów. Jak to osiągnąć?

Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce.
unka.mijakowska@remax-polska.pl
+48 607 038 214
2
Agentka 2017-07-16 12:05
Dla mnie RE/MAX ma pracę wartą zainteresowania o ile sie to lubi.
1
Zuzanna 2017-08-11 10:37
To rzeczywiście ważne w nowej pracy @RE/MAX home expert i ważne, że szukający pracy mogą na forum znaleźć informacje od pracodawcy, które są najbardziej wiarygodne. Przed kontaktem z biurem czy można zapytać w imieniu innych poszukujących, po jakim czasie od zatrudnienia, agent uzyskuje samodzielność i zaczyna naprawdę zarabiać?
RE/MAX Home Expert 2017-08-11 12:07
Agent uzyskuje samodzielność po 2 tygodniach intensywnych szkoleń wstępnych. Przygotowują one również do podjęcia świadomej decyzji, w jakim rejonie chce pracować, w jakich typach transakcji i rodzajach nieruchomości chce się specjalizować. Biuro wspiera Agenta w jego działaniach, pomaga, ukierunkowuje. Czas, w którym zaczyna się "naprawdę zarabiać" - zależy od jego zaangażowania i motywacji.

Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce.
unka.mijakowska@remax-polska.pl
+48 607 038 214
1
Daniel 2017-08-15 22:00
Słyszałem o agencji sporo dobrych opinii. Teraz widzę jak fajnie tłumaczą ludziom mechanizmy działania agenta. To się może przydać w trakcie pracy. Takie wpisy na forum rzeczywiście są potrzebne dla nowych.
1
AGENT 1 2017-08-16 18:10
Zgadzam się z tobą,również nie polecam tej firmy.Jestem po rozmowie wstępnej i na dzień dobry zaproponowano mi otworzenie działalności gospodarczej oraz wpisowe 5000 zł.Ta kwota niby ma być przeznaczona na szkolenia???? Ale jakie szkolenia i na jakim poziomie -nie wiadomo.Po odbyciu szkoleń firma nie gwarantuje żadnej współpracy/bo przeciez mam własna działalnosc/.Odnoszę wrażenie ,ze chcą pozyskać naiwne osoby na drogie szkolenia.Praca niby ze wsparciem ze strony biura ale początkujący agent pracuje... w DOMU
Brak narzędzi pracy typu laptop,telefon czy aparat.Niby dostaje się jakies hasła i loginy do systemu ale tj owiane wielką tajemnicą.Po kilku spotkaniach w agencjach nieruchomosci ,oceniam ze REMAX jako współpracodawca?/bo nie jest pracodawcą/ jest NAJGORSZĄ FIRMĄ .
4
magda 2017-08-16 18:23
NIE POLECAM.Przedstawiciel firmy proponuje otwarcie dzialalnosci gospodarczej i 5000zł opłaty wstepnej .W ramach tej opłaty maja byc przeprowadzone szkolenia.
Odnosze wrażenie ,ze firma chce pozyskac NAIWNE osoby na drogie szkolenia,nie dając nic w zamian
3
RE/MAX Home Expert 2017-08-18 12:04
RE/MAX współpracuje jedynie z PRZEDSIĘBIORCAMI, czyli w modelu biznes to biznes. Wyraźnie to zaznaczamy zarówno w ogłoszeniach, jak i w trakcie rozmów z kandydatami. Po szkoleniach wstępnych (bardzo podstawowe informacje: http://remax-szkolenia.pl/akademia-remax/ ) Agenci mają zagwarantowaną współpracę stosowną umową. Agent pracuje tam, gdzie jest mu wygodnie - nie ma obowiązku przebywania w biurze "od - do", natomiast ma taką możliwość.

Zachęcam, aby przed przesłaniem aplikacji do potencjalnego pracodawcy, zapoznawać się bardziej wnikliwie z jego profilem działania. Zaoszczędzi to przyszłych rozczarowań. Oferta RE/MAX skierowana jest do dojrzałych przedsiębiorców, którzy rozumieją, że w biznesie zwykle dostaje się dokładnie to, za co się płaci.
W RE/MAX w 100 krajach pracuje ponad 115.000 Agentów, którzy są najbardziej efektywni - przeprowadzają najwięcej transakcji na jednego Agenta na świecie.

Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce.
unka.mijakowska@remax-polska.pl
+48 607 038 214
1
Magda 2017-08-18 13:56
Człowiek dojrzały, z wieloletnim stażem zawodowym ,szybko wyciągnie odpowiednie wnioski.W swojej karierze zawodowej NIE ZNAM firmy,ktora pobiera opłaty /i to duże 5000zł / za szkolenia .W zamian dając niby 50% prowizji ale po odjęciu wszystkich kosztów jest to znacznie mniejsza kwota.Natomiast prowizja pobierana od klienta tj 5%...chyba jedna z najwyzszych na rynku .Życzę sukcesów w pracy
2
RE/MAX Home Expert 2017-08-18 16:07
Model który oferujemy, jest najbardziej rozpowszechnionym sposobem pracy w branży nieruchomości na świecie. Z powodzeniem pracujemy w tym modelu biznesowym od ponad 44 lat w 100 krajach. Współpracując z najlepszymi Agentami, oferując im najlepszy na rynku serwis, największe możliwości rozwoju i współpracy, a Klientom usługi najwyższej jakości, staliśmy się siecią nr. 1 w branży nieruchomości na świecie.

Również życzymy Pani powodzenia w sferze zawodowej.

Zainteresowanym z Warszawy z przyjemnością udzielę szczegółowych informacji w biurze RE/MAX przy ul. Krasińskiego 16. Pozostałych zapraszam do najbliższego biura RE/MAX w Polsce.
unka.mijakowska@remax-polska.pl
+48 607 038 214
1
Agentka 2017-08-19 09:30
Prawda jest taka, że każdy ma możliwość wyboru a RE/MAX nie kryje systemu w jakim pracuje. Jest to jakieś novum na rynku nieruchomości ale małe agencje nie mają już szans na utrzymanie się. Jak w innych branżach.
agent 2017-08-19 14:11
Żartujesz prawda? Zobacz jak pracują inne agencje i wtedy mozesz porównać efekty pracy.U Pani z REMAX 4 sprzedane mieszkania w ostatnim czasie,wg mnie szału nie ma
2
Zuzanna 2017-08-21 17:02
@Magda o cenie za jakie szkolenie mówisz? Byłaś pracownikiem RE/MAX Polska, czy też dopiero planowałaś zatrudnienie się w tej firmie i stąd znasz te warunki? Możesz opowiedzieć coś więcej?
Magda 2017-08-21 21:15
Zuzanno prosisz wszystkich żeby napisali coś więcej,proponuję zebyś sama umówiła się na rozmowę o pracę i wtedy będziesz najlepiej wiedziała jakie są warunki.Moze Tobie zaproponują inne ? Byłam ,zapoznałam się z pracą i zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na tej stronie.
1
Agent 2017-08-25 22:08
RE/MAX Polska to fajna firma o dobry pracodawca , brak ofert!
anonimowy432 2017-08-27 18:14
Uciekajcie od tej agencji jak najdalej jestem na świeżo z informacjami to totalne dno robią problemy ze zjazdami do pl w "umowie" miałem 4 tyg a na miejscu dowiedziałem się że muszę być 9 ponieważ po 9 tyg moja stawka wyniesie 6€/h do 5 tyg stawka wynosi 4.80€ później 5.70€ w większości prac jest brak możliwości nadgodzin. Traktują ludzi jak śmieci nie liczą się z twoim zdaniem ani prośbami to co obiecuje agencja a co jest na prawdę to dwa różne światy ... Nie wspomnę o warunkach mieszkaniowych . Zdecydowanie odradzam.
kpina 2017-08-28 15:57
Jestem po rozmowie w jednym z oddziałów RE/MAX i to jest chyba jakaś kpina! Każą płacić na wejście 5000zł netto, a potem co miesiąc 500zł opłaty członkowskiej. Myślałam, że się przesłyszałam ale jednak nie bo dwa razy o to zapytałam właściciela podczas rozmowy. Który pracodawca w Polsce każe płacić za to, żeby się u niego pracowało??? Przecież to jest chore. Nie, dziękuję za taką pracę.
2
Zuzanna 2017-08-30 07:49
@kpina z jakiego tytułu te opłaty? Możesz wyjaśnić dokładniej? @Magda pytam, dlatego, że takie jest moje zadanie. Jestem pracownikiem goworka.pl i moderuje forum. Moje pytania mają służyć nie tylko mi, ale wszystkim osobom, które wchodzą na forum w poszukiwaniu informacji?
Myślący 2017-08-30 10:40
RE/MAX Polska (branża pośrednictwa nieruchomości - proszę nie mylić z podobnie brzmiącymi nazwami w innych branżach, które nie są w żaden sposób powiązane), szuka do współpracy Partnerów Handlowych - Niezależnych Przedsiębiorców, a nie pracowników. Kontrahentom udostępnia kompletne rozwiązania i wszelkie narzędzia, pozwalające prowadzić niezależną działalność w branży pośrednictwa nieruchomości. Jest to oferta skierowana do Przedsiębiorców, stąd może wiązać się z koniecznością posiadania wkładu własnego przez potencjalnych Kontrahentów.
Zuzanna 2017-09-06 10:57
Czyli w takim razie @myślący można w RE/MAX Polska liczyć teraz na zatrudnienie? Wiele osób szuka pracy Warszawie, dlatego taka informacja na pewno będzie dla nich przydatna.
Myślący 2017-09-06 11:33
W RE/MAX zawsze można liczyć na współpracę jako niezależny przedsiębiorca, rozwijający swój biznes z pełnym wsparciem, narzędziami i możliwościami Międzynarodowej Sieci Biur Nieruchomości. Nie jest to oferta dla osób szukających zatrudnienia na etacie.
Myślący 2017-09-08 09:27
Zuzanna jeżeli jesteś moderatorem gowork: opinia anonimowego432 dotyczy innej firmy o podobnej nazwie, działającej w branży pośrednictwa pracy. Nie ma nic wspólnego z RE/MAX POLSKA. Zareaguj proszę.
Opener 2017-09-10 22:13
Czy dowiem się na tym forum coś więcej w temacie -Agent Nieruchomości - Gdańsk? Dobrze jest wiedzieć coś więcej zanim zgłoszę się do RE/MAX-u. Może znajdzie ktoś chwilkę żeby napisać kilka informacji jak się współpracuje z firmą? Czy jest to dobra współpraca?
Zuzanna 2017-09-20 08:49
@Myślący dzięki za informacje. Generalnie sam post nie narusza regulaminu forum, więc tutaj reakcja nie do końca jest wskazana. Warto podkreślić czym zajmuje się firma i dla kogo jest odpowiednim miejscem pracy, ale poza tym - możliwość manewru nie jest za wielka.
Zostaw swoją opinię o RE/MAX Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RE/MAX Polska