brak logo

Multikom Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Adam Papierski

Bydgoszcz

Opinie o Multikom Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Adam Papierski

kozak 2013-08-30 12:56:43
Chciałbym aplikować do tej firmy. Czy może ktoś tam pracował lub pracuje i może coś napisać jak się tam pracuje, jak zarobki i czy opłaca się tam złożyć CV?
Krzysztof 2014-12-11 20:32:43
Straszna lipa nie polecam, wyzysk i klamstwa.
1
łasica 2015-03-13 09:51:17
Nie polecam- zarząd- małżeństwo- on jeszcze ujdzie (zydzi na wszystkim, nawet na całych długopisach- wkłady tańsze, ale do pogadania) ona- tu się nie wypowiem bo i tak nie przejdzie- krótko pisząc niezbyt dobrze rozwinięta kobieta: kłamstwa, obłuda, chciwość, podejrzliwość- prostaczka. Zarobki minimalne lub jeszcze mniej. Jak najdalej - chyba że ktoś lubi takie klimaty.
3
don 2015-06-26 21:13:15
Firma tragedia syf kiła i mogiła... Zarobki od 10 lat takie same czyli minimalne na wszystkim oszczedzają tylko nie na sobie . Szef manipulant a szefowa... ogolnie brak rozwoju i perspektyw na przyszłość nie polecam!!!!!
Magazynier 2015-09-01 16:10:50
Nie polecam tej firmy. Szef manipulant z nikim się nie liczy, potrafi składać tylko obietnicę, których i tak nie dotrzymuje. Szefową jest żoną szefa i gdyby nie ten fakt nawet na kasę do marketu bym jej nie posadził, poza tym jest osobą z którą nikt nie jest w stanie się dogadać, no i jest chciwa aż do bólu, jedynie o co dba to wypła brata. Ogólnie atmosfera nie ciekawa, wynagrodzenie bardzo słabe bez możliwości podwyżki, o jakimkolwiek rozwoju nie ma mowy. Jedyny plus to godz. pracy i wolne weekendy.
2
szef i szefowa 2015-09-02 14:47:26
A my się nie zgadzamy z tymi opiniami. Firma jest prężna i z perspektywami,poprzez niewielki wyzysk pracowników nasze wynagrodzenie jest grubo ponad przeciętną i na dużo nas stać, jak zarabiają inni wiemy ale mało nas to interesuje, jak się nie podoba to szukajcie sobie innej pracy :)
pracownik 2015-09-07 16:05:56
Nie polecam pracy w Multikom. Firma ma ISSO ale zastanawiajace jest kto i jaka łapówke wzioł za te ISSO. Brud, brak miejsca na posiłek, brak miejsca by sie przebrać, szef nie robi pracownikom BHP jak i badań lekarskich. Nadaje,sie do sądu pracy ale przez zgłoszenie firma była by zamknieta i tylko by stracili pracownicy źródło utrzymania rodziny. Kierowniczka na produkcji co miesiąc musi sie prosić o premie, oraz jest mało kompetetną osobą na tym stanowisku (jak cos trzeba załatwić z szefem to samemu trzeba to zrobić), kierowniczka ma swój porządek,w którym ona sie tylko odnajduje (brak pojęcia o gospodarce magazynowej). Krzesła oraz biurka (o ile tak to można nazwać) w stanie rozpadu powodujące wiecej szkód dla orgaznimu niż zysku z wypłaty.Szef bajerant, mydli oczy ale jak się szczerze z nim porozmawia to nie ukrywa,ze zajmuje sie innym interesem i ma produkcje w d....pie. Ogolny wyzysk, pracownicy nauczeni,by robić wiecej niż maja to w umowie...Jedyne co dobre w tej firmie to pracownicy, tylko ich szkoda,ze tyle lat w takim wyzysku siedzą ale może zaczną Siebie szanować i znajda inna prace....
3
robotnik 2015-09-10 13:28:49
Nie ma lekko trzeba ( usunięte przez administratora ). Wypły styka na dojazdy i tanie fajki, ale szef obiecał premie dwa lata temu, może się doczekam. Kierowniczka nie ogarnia niczego ale mimo to uważa się za mega ważną księżniczkę w tej smutnej jak pi..a firmie. Szefa widzę rzadko a szefową prawie wcale i dobrze bo bym się tylko ( usunięte przez administratora ) Ogólnie COCO JUMBO i do przodu. LOL
2
pracownik_roku 2015-09-18 13:51:34
Nie rozumiem obelg, które padają pod adresem właścicieli tej firmy i na atmosferę tam panującą. Myślę że wynikają one z frustracji i z zazdrości ludzkiej. Niestety żyjemy w kraju gdzie lepiej kogoś hejtować niż znaleźć pozytywne aspekty kogoś kto tak naprawdę daje zatrudnienie i dzięki komu kilka rodzin ma za co żyć. Nie wierzę że jest tam aż tak źle, jak piszecie na forum, zapraszam te osoby do pracy w firmie a obcym kapitałem gdzie kadra kierownicza nie wiadomo dla czego wysysa z człowieka wszystko co tylko można próbując wywołać uśmiech aprobaty u swoich (często nie Polskich) przełożonych. Uważam że powinno się wspierać Polski kapitał i nie oczerniać go. A właścicielom Multikomu myślę przydała by się praca nad ociepleniem swojego wizerunku wśród pracowników, oraz próba polepszenia atmosfery tam panującej. Przyjemnej pracy :)
2
TFK W2 2015-10-10 11:54:36
no i takie podejście świadczy o tym, że nie należy się w tej firmie zatrudniać...
co do badań sprawa zgłoszona we właściwym wydziale... tym razem łapówka nie przejdzie
2
handlowiec 2015-10-14 12:03:06
Większość treści w tych komentarzach to niestety prawda. Przepracowałem w firmie ponad 3 lata w dziale handlowym co jest moim rekordem jeżeli chodzi o okres pracy w 1 firmie. W dużej mierze to zasługa pracowników z którymi miałem okazję pracować i Szefa - tworzą naprawdę niezły klimat. Plusy pensja na czas i praca w g. 8-16. Psuje to przede wszystkim Szefowa, która czepia się po prostu wszystkiego. Mimo że często wykonujesz zadania ponad zakres swoich obowiązków nigdy od niej nie usłyszysz słowa dziękuje albo dobra robota...przynosząc firmie średnio 8-10 tyś dochodu miałem afery o 2zł czy 11zł za koszt wysyłki poniesiony przy zamówieniu dla klienta (zwracało to się w 1 tonerze a klient brał ich 15szt) Nawet 1zł potrafiono mi odliczyć od pensji! Inni lepiej dostawali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za to że kupili 3 długopisy po 80gr a nie po 60gr - żenada.Badania okresowe - również tragedia a wręcz oszustwo żeby nie płacić więcej. Jako handlowiec jeździłem autem firmowym i siedziałem przed komputerem kilka godzin a tak naprawdę nie miałem na to zrobionych żadnych badań - nawet lekarka napisał do szefowej notatkę że na podstawie tych badań co miałem wykupione nie mogę jeździć autem firmowym.Sprawa urlopów to szło się jak na skazanie i nigdy nie było wiadomo czy się dostanie...Po miesiącu od zakończenia umowy i korespondencji dostałem ekwiwalent za urlop z 2014 bo gdybym się pewnie nie upomniał że mi się nie zgadza rozliczenie to 700zl poszłoby w świat. Kolejny minus to sezon jesienno-zimowy...piździ na magazynie ale także w dziale handlowym - kiedy przetargi i szefostwo (piętro) siedzi na krótkich rękawkach my na parterze siedzimy w polarach lub kurtkach z zdrętwiałymi palcami.Szef spoko - miałem z nim dobre relację, co miałem obiecane to było załatwiane, rozliczenia prowizji bez większych problemów więc finansowo było też ok (ale dopiero tak po roku pracy jak uzbierałem swoich klientów). Jak ktoś myśli że przyjdzie na gotowe i będzie dostawał min. 2000zł na rękę za to że jest to się myli. Trzeba samemu stworzyć relację z klientami i szefem. Potwierdzam niestety brak jakichkolwiek podwyżek na umowie, w przyszłym roku to najniższa krajowa będzie wynosić tyle co podstawa w Multikomie (a większość osób ma tylko podstawę). Brak również możliwości rozwoju na co bardzo liczyłem i o czym kilkakrotnie rozmawiałem...zatrzymujesz się w miejscu...Produkcja dobra jakość tonerów ale za mała liczba osób co przekładało się często na opóźnienia w realizacji zamówień. Reklamacje potrafiły leżeć miesiącami, faktycznie słaba organizacja pracy tam była - kierowniczka powinna mieć autorytet i zarządzać a tam to się totalnie nie sprawdzało. Warunki pracy na magazynie i produkcji napisano już wcześniej. Ja pracę w Multikomie będę wspominał mimo wszystko pozytywnie.
3
Pracownik 2015-10-16 16:53:07
Ty akurat kolego to za dużo nie powinieneś się wypowiadać o firmie skoro 3/4 kariery spędziłeś na zwolnieniu L4 z powodu kataru ;), a czas w pracy na przeglądaniu internetu w poszukiwaniu wypasionego kabrioleta z małą ilością rdzy. Skoro chwalisz się, że przepracowałeś w firmie ponad 3 lata i jest to swoisty rekord !!!, to od razu można wywnioskować co z ciebie za kwiatek, a szefostwo pochwalić, że tak długo z tobą wytrzymali.
3
Pracownik 2015-10-16 17:30:04
Z wypowiedzi niezadowolonych od razu można wyczytać, że jest to czysta zawiść lub zabiegi oczerniające konkurencji. Jak można opluwać słownie szefostwo i pisać o stażu 10 letnim, przecież nikt nikogo nie zmusza do pracy w tej firmie. Połowa załogi pracuje od kilku do kilkunastu lat to chyba krzywdy nie ma. Osobiście polecam pracę w tej firmie, wystarczy pracować, a nie kombinować. Leserów żaden pracodawca nie zaakceptuje, a ci co hejtują to zazwyczaj są zwykłymi leniami z rocznym stażem w 10 firmach.
handlowiec 2015-10-19 17:02:18
Udowodnij to "hejterze" i do tego kłamco o tych L4 z jakiś powodów...gdyby faktycznie tak było to raczej żaden pracodawca by nie trzymał takiego pracownika a wyniki 10tyś dochodu same by nie przyszły...no dalej wyciągnij dowody a jak nie to policzymy się za świadczenie nieprawdy Sławomirze(brat ,Doroto czy kimkolwiek jesteś kłamco...chcesz możemy upublicznić moje listy obecności to żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciśnie co?...śmiech na sali jak kilka słów prawdy boli co nie których.
handlowiec 2015-10-19 17:06:52
p.s. niestety jak się trafia na firmy które wykorzystują, oszukują, mobbingują nie płacąc ZUS za pracownika to niestety ale nie da się dłużej w nich pracować, stąd się chwalę 3 letnim stażem, bo wcześniej na takie firmy trafiałem....nie każdemu rodzinka załatwia ciepłe posadki :)
były pracownik 2015-10-19 19:00:33
Witam. Jako były pracownik magazynu mogę napisać że również potwierdzam większość opinii tutaj zawartych. Widzę też że zaczynają się jakieś "hejty" na pracowników, którzy postanowili napisać kilka słów prawdy. Powiem tak: szefowa - sknera, podejrzliwa i szukająca problemów tam gdzie ich nie ma. Szef - gość co miesiąc obiecujący jakieś premię, których nie ma. Podwyżki też miały być ale najlepiej " do ręki" żeby nie daj Bóg żona się nie dowiedziała że ktoś dostał 100zł więcej. Trzecia osoba irytująca w tej firmie to braciszek szefowej, kasę zbiera a przeważnie dłubie w nosie, w dziale przetargów mało kto z nimi wytrzymywał. W zimę nie da się tam pracować, jakby PIP wszedł i sprawdził temperaturę na magazynie to byłoby po tej firemce - temp w granicach 13-14 stopni max! Patrząc na warunki pracy w magazynie czy produkcji to nie wiem jak ta firma może mieć ISO. Z tego co wiem to większość kadry, która pracowała długie lata (magazyn i produkcja) to już odeszła lub jest na wypowiedzeniu. Jak chcecie sprawdzić kto ma rację to idźcie tam popracować a sami szybko wyrobicie sobie opinię. Pozdrawiam tych co jeszcze tam zostali ze starej ekipy :)
1
byly pracownik 2016-01-06 13:49:08
Hm widze tu kpin duzo... Dla sprostowania, na produkcji warunkow pracy nie ma w cale.... sa takie jak na filmikach BHP co dzieje sie w chinach by tak nie robic...Pył brud, brak pomieszczenia do jedzenia czy przebrania sie... warunki jednym slowem spartanskie... Na produkcji brak gospodarki magazynowej czyli jak samemu sie gdzies czegos nie odlozylo to by to znalezc to trzeba byc naprawde dobrym.... brak jakiego kolwiek systemu magazynowego na produkcji swiadczy o tym ze na magazynie jest tak samo... Kto chce pracowac jak chinczyk i nie liczy sie ze swoim zdrowiem to niech tam idzie pracowac bo nikt nikomu nie broni... Prawda taka ze takie zaklady pracy nie powinny istniec...A firma pociagnie tak dlugo az kogos zdenerwuje i ich zglosi, bo zeby startowac w przetargach panstwowych to jakies warunki trzeba stwarzac a tam odrazu po wejsciu widac ze duzo musieli łapowki wkleic by funkcjonowac...Ale tez łatwo wystrzelic tam firme na odszkodowanie, bardzo duzo zaniedban co dla obrotnych stwarza wiele mozliwosci!!!!
elf 2016-01-07 12:32:34
Dorzucę tylko tyle że umyć ręce, twarz w ciepłej wodzie jest możliwe tylko w okresie zimowym póki piec grzeje...potem lodowata woda cały sezon :)
były pracownik 2016-01-07 12:34:24
po okresie próbnym możesz liczyć na 100zł podwyżki i to do ręki u szefa żeby szefowa się nie dowiedziała :)
kisiel 2016-02-11 20:15:11
nie zgadzam się z negatywnymi opiniami.Przepracowałem w firmie Multikom klikanaście miesięcy i powiem ze ogólnie w tej firmie pracownicy mają duzo luzu. Szefostwo w porządku bardzo zaanagazowani w sprawy firmy, nikt do mnie się nie czepiał. Badania mialem zrobione i bhp równiez. Umowa o pracę,warunki zgodne z tym co robiłem.Pensja na czas ,godziny pracy od 8 do 16. Jak zostawalem dluzej co zdarza się naprawdę rzadko to zawsze miałem rozliczone nadgodziny . Wolne wszystkie soboty i niedziele. Bez przesady nikt nie pracuje tam jak chińczyk. Jezeli ktos pisze, ze jest tam ogólny wyzysk to pisze nieprawdę. Zwolnilem się bo znalazlem pracę blizej miejsca zamieszkania .
3
plak 2016-05-17 21:10:19
kieb, akurat oni na podstawie własnych obserwacji mam nadzieję będą dochodzili do wniosku, że obecny skład nie jest wystarczający do tego by dalej w firmie optymalnie pracować. Może niedługo trafią się nowe ogłoszenia
Zostaw swoją opinię o Multikom Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Adam Papierski - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multikom Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Adam Papierski