logo Volkswagen Bank

Volkswagen Bank

Warszawa

Opinie o Volkswagen Bank

Ola 2012-12-18 18:51:27
Nie polecam ze względu na negatywne nastroje panujące w tej firmie
1
BBB 2013-01-13 12:04:39
Socjal jest super, wynagrodzenie - to kwestia ile uda się wynegocjować na początku, później jeżeli są podwyżki, to znikome.
Nie polecam ze względu na męczącą atmosferę pracy, wyścig szczurów i wszechobecne donosicielstwo, po pewnym czasie ciężko jest wytrzymać i nie zwariować
4
gościu 2013-03-20 13:01:03
fałszywe ogłoszenia na które nikt nie odpowiada i do tego dział widmo HR - nie da się z nikim skontaktować
milusi 2013-03-28 21:14:06
Pracuje w tej firmie prawie 2 lata i osobiście nie polecam podjęcia w niej pracy. Podstawa marna- w porównaniu z firmami z tej samej branży. Ale nie ma sie co dziwić, trzeba przecież utrzymywać osoby, które dostają pensje za staż tj. nic nie robią tylko procedują swoje obowiązki na innych i oczywiście donosicielstwo, bo przecież trzeba się wybielić. Ludzie rezygnują ze współpracy bo nie ma perspektyw.
1
viki 2013-04-12 22:25:09
Pracuje w tej firmie prawie 2 lata i osobiście nie polecam podjęcia w niej pracy. Podstawa marna- w porównaniu z firmami z tej samej branży. Ale nie ma sie co dziwić, trzeba przecież utrzymywać osoby, które dostają pensje za staż tj. nic nie robią tylko procedują swoje obowiązki na innych i oczywiście donosicielstwo, bo przecież trzeba się wybielić. Ludzie rezygnują ze współpracy bo nie ma perspektyw.

POPIERAM !!!! NIE POLECAM !!!!
Były pracownik 2013-05-27 21:44:25
NIE POLECAM !!
Pyły pracownik 2013-07-04 22:02:22
Nie polecam ze względu na wysoki poziom biurokracji i wszechobecne donosicielstwo. Dodatkowo w firmie przyda na jednego managera 3-4 pracowników = korporacyjność + kolesiostwo + szklany sufit.
1
Pracownik VWB 2013-07-17 22:58:11
Aktualnie tam pracuję, ale szukam, bo jest słabo.... Relacja 1 manager do 3 pracowników. Bizancjum, kolesiostwo, nietykalni, równi i równiejsi... Management się pławi - fury topowe, parkingi podziemne, karty służbowe, nielmitowane paliwo, premie, a oszczędności szuka się na dole, bo jak to... nam zabrać!? Nie... Układy, trzymanie się stołków, ludzie przypadkowi na stanowiskach. Spychologia, udawanie profesjonalizmu (ok, nie wszyscy). Kupa kasy wydawana bezcelowo... Mało ludzi na stanowiskach managerskich odważnych, z pasją i wizją... Głownie administratorzy lub trzęsący portkami o swoją posadę... Przyspawani, sprzedali by każdego za utrzymanie stanowiska i tych profitów... Niby firma Niemiecka, a źle zarządzana - bardzo źle... A szkoda...
2
NIE POLECAM 2013-08-01 22:14:14
korporacyjność + kolesiostwo + szklany sufit
1
Obecny Pracownik 2013-08-02 22:38:56
Polecam, bardzo dobre zarobki, bogaty pakiet socjalny. Firma bardzo dobrze zlokalizowana - centrum miasta. Wysoka kultura organizacji. Nie wiem skąd biorą się poprzednie tak niesprawiedliwe opinie.
HD 2507 2013-08-07 13:11:32
Firma jak Firma. miała lepsze i gorsze czasy, niemniej działa sprawnie i co do zasady szanuje ludzi. Management jest wyrozumiały ale też konsekwentny. Wynagrodzenie i pakiet socjalny jest OK. Dla ambitnych i pracowitych możliwości zrobienia niezłej kariery. Sopro manadżerów awansowało z "dołu". Nawet Zarząd to byli "specjaliści" i dyrektorzy tego Banku.

Lokalizacja i biura - super. Ostatnie lata nie należały biznesowo do najlepszych, niemniej ostatnie zmiany w organizacji są optymistyczne. Firma absolutnie godna polecenia,zwłaszcza dla pasjonatów samochodów i ludzi lubiących kulturę organizacyjna koncernu.

obecny pracownik 2013-08-07 18:47:19
Trochę zdziwiły mnie pozostałe komentarze - chyba nie widzieliście jak naprawdę może być źle w pracy - ale nic straconego ...; Rekrutacja wymagająca - dawno tak nie zostałem przetrzepany a byłem w kilku firmach; Mam wymagającego ale dobrego szefa - a miałem wielu ..; wynagrodzenie i bonus rynkowe; benefity bardzo atrakcyjne powyżej rynku; Nie ma czego się czepić; Poziom menedżerów - tutaj bardzo różnie - ale nie odstają wg mnie od polskich standardów; Faktycznie trochę dużo biurokracji ale firma działa w sieci korporacyjnej i jest bankiem - więc to nie do końca powinno dziwić - ale mogłoby być mniej ; Ludzie generalnie życzliwi i profesjonalni; ale brakuje mi czasem pozytywnego nastawienia do usprawniania swoich obszarów; Niestety jak w każdej firmie jest "klub dyskusyjny" - grupka krytyków, mało konstruktywnych, sarkastycznych, negatywnie nastawiona do wszystkich i wszystkiego - winy szukają we wszystkich dookoła tylko nie w sobie - firma mogłaby się pozbyć takich ale wierzy że każdy ma szansę na poprawę przez rozwój - może czasem za długo; Pracuję w jednej z największych firm motoryzacyjnych na świecie - to miłe uczucie - Generalnie moge polecić wszystkim kto chce się rozwijać i pracować w ciekawej organizacji, wykazać się samodzielnością, kreatywnością oraz zaangażowaniem i cieżką pracą; Reszcie serdecznie odradzam ;)
Obecny Pracownik 2013-08-13 19:47:52
Są lepsze i gorsze firmy tą określił bym jako średnią...
byly pracownik 2013-09-16 15:55:20
Zgadzam się w 100%! Najlepsze były nagrody za bezszkodową jazdę dla menadżerów (w okresie kiedy kazali robić cięcia). W nagrodę za brak stłuczek swoich służbowych fur dostali nawigację GPS oraz wycieraczki. Bravo! Ale dla pracowników niższego szczebla podwyżek brak i każą drukować dwustronnie
gracias 2015-01-18 12:07:46
Firma z mocnymi i słabymi stronami (jak każda:)) Tematyka super a także fakt że to lider rynku. Warunki socjalne są bardzo dobre, z wyjątkiem fatalnej opieki medycznej w Lux Med, czyli np języki obce, szkolenia, biuro w super lokalizacji, samochody służbowe natomiast pensje niskie (nie mówię o top managerach bo tego nie wiem). Pracownikom dorzuca się ciągle dodatkowe obowiązki ponad ich możliwości i długość doby (!) w dodatku nie dając żadnej pozytywnej motywacji w zamian. Wiele zależy też od bezpośredniego managera - ja np pracuję u takiego stosującego mobbing...
1
Borgar 2015-03-12 09:09:10
Jeżeli chodzi o pracę w VW Warszawa to na mój gust zależy jeszcze gdzie konkretnie się pracuje - czy u któregoś koncesjonera marki czy w siedzibie firmy - która bagatela raczej w Warszawie nie jest zlokalizowana ... Każdy stara się zostawić dla siebie jak najwięcej kasy i to jest fakt. Pytanie czy w miejscu w, którym kazdy z nas pracuje w VW jest to samo?
Były pracownik :) 2015-04-04 20:06:01
Ale lizusostwo ładne ... Aż miło czytać, co za piękna lojalność ....
Ali. 2016-04-19 14:38:13
Byłam na praktykach w VW Banku od czerwca 2015, departament Zarządzania Projektami. Jestem pod ogromnym wrażeniem do dziś dnia :) Pod wrażeniem - przełożonego (najlepszy jaki kiedykolwiek miałam!!! Wspaniały, bardzo kompetentny, profesjonalny, pomocny, wyrozumiały !!! Jeśli będziecie kiedyś pracować z P.D. to będzie to ogromna przyjemność :)). Zespół PMów, Analityków i Testerów - niesamowici, pozytywni i pomocni ludzie :) Naprawdę, nie mogę znaleźć minusów choćbym chciała :P Dogadałam się na pracę 8-16, bo bardzo mi na tym zależało. Dużo się nauczyłam (technicznie i kompetencyjnie), a nie było dnia bym po obudzeniu się przed pracą nie chciała tam iść :) Jestem po zarządzaniu projektami, nic wspólnego z IT w wykształceniu, ale dałam radę. Bardzo bardzo jestem zadowolona :)
Ali. 2016-05-10 12:57:02
@ulala: nie, nie trzeba :) Tzn jeśli chodzi o audyt, myślę że może być cięzko się dostać jak nie jesteś po FiR, ale VW naprawdę daje szanse i nie skreśla jak nie masz kierunkowego wykształcenia i doświadczenia. Bardzo Ci polecam aplikować do Nich, pozytywnie się zaskoczysz :) Fajni, profesjonalni ludzie :) Byłam w innym banku potem w Wawie i tam się działa jakaś patologia, ludzie pomiatani i traktowani bez szacunku, a w VW trafiłam na ogromne zrozumienie i wsparcie. Polecam Ci bardzo, bardzo :))
bartek 2016-07-13 13:21:28
no w stefczyku też mamy ludzką atmosferę, kierownicy są wporządku i też mam na szczęscie fajny zespół.
bartek 2016-07-13 13:21:48
no w stefczyku też mamy ludzką atmosferę, kierownicy są wporządku i też mam na szczęscie fajny zespół.
fg 2016-07-14 22:05:19
@jestem ha czyli widze ze nie tylko ja jakos szczegolna uwage zwracam na atmosfere :D dla mnie jest ona mega wazna tak jak wyangrdzoenie i warunki pracyu
Zostaw swoją opinię o Volkswagen Bank - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Bank