brak logo

Vegacom Sp.j. J. Hanus T. Oleniacz

Rzeszów

Opinie o Vegacom Sp.j. J. Hanus T. Oleniacz

anonim 2012-01-04 20:43:43
Firma uważa sie za jedną z najlepszych w rzeszowie, ale pracowników nie potrafia docenić... lipton i tyle
inny anonim 2012-03-07 17:21:53
Zgodze się z kolegą "anonim". Firma tworzy wokół siebie otoczkę wzorowej korporacji, a w rzeczywistości wygląda to inaczej.
asseco 2012-11-17 12:48:25
popieram w 100 % , duże ambicje, mało możliwości, skromna kadra, pracownicy nie doceniani , słabe wynagrodzenia.
anonim 2013-02-25 15:04:22
Fatalna atmosfera, fałszywi ludzie (chociaż nie wszyscy) marne zarobki. Nie polecam!
nazwa 2013-05-13 19:20:00
Witam,
Ja uważam że firma w jakimś stopniu dużo osiągnęła od momentu jej powstania więc mogę powiedzieć ze jestem dumna z pracy w tej firmie. Na zarobki nie narzekam jak poprzednie anonimy, myślę że są zadowalające a właściciele starają się jak najbardziej dbać o swoich pracowników jak i klientów. Poprzednie złe opinie wcale mnie nie dziwią, wręcz potwierdzają moje poglądy na temat twierdzenia że Polak to wieczny malkontent, czego by mu nie zaoferowano (tutaj np wyższych zarobków) i tak będzie narzekać, uważać ze zasługuje ma więcej nawet jeśli naprawdę tak nie jest bo za przeproszeniem "gówno" robi.
Pozdrawiam.
pracownik 2013-06-12 15:06:48
ta " Pani " bardzo dobrze obrazuje atmosferę panującą w tej firmie, bo jak można mówić na kolegów z którymi się pracuje , że "gówno" robią , zastanawiam się , która jest taka przepracowana . A odnośnie płacy to teraz i tak jest o niebo lepiej, bo co prawda marnie płacą ale przynajmniej na czas. Z czego mamy być niezmiernie zadowoleni zdaniem prezesa.
1
ja 2013-06-17 17:39:46
Atmosfera jest zatruta, kilka osób tylko sie "podlizuje" prezesom i oczernia innych.
Dokładnie jak można mówić, że koledzy "gówno robią" oto przykład jacy wspaniali są tam ludzie;/

1
pracownica 2013-06-21 10:00:21
Ja dodam tylko , że firma szczyci się na każdym kroku , że jest sponsorem siatkarzy resovii , a pracownic pracują za pół darmo.
preeeeeezes 2013-07-04 08:25:26
Przypominam, ze nie ma komuny i nikt obecnie nie musi pracowac. Znajdz lepsza prace, albo najlepiej wyjedz za granice jak znasz 3 jezyki tam inzynierom placa w EURO. I przestan winic wszystkich do okola za swoja ignorancje, brak odwagi na zmiany lub po prostu nierobstwo.

A co do sponsoringu to po to się staje sponsorem by byl to powod do dumy - zwlaszcza sponsorem mistrza Polski.
mamnick 2013-07-22 13:00:10
Wystarczyło,posłuchać ludzi wychodzących po pracy.I co teraz?Wiem że lepiej papierków tam nie składac.....
... 2013-10-10 16:43:28
Nie dziwi mnie fakt, że obecni pracownicy mówią że: "Prezes jest[usunięte przez admina]".
Szanują go tak jak on ich szanuje.
Ciekawy 2014-03-27 16:54:09
Coś z tą firmą jest nie ciekawie.Znou dzisiaj ogłoszenie na serwisanta...NIE WIEŻĘ żeby w poł roku nie znaleźli DOBREGO pracownika!Pewnie niższe ZUSy etc.
ja 2014-03-31 15:17:27
Nie koniecznie Ciekawy. U mojego kumpla w firmie już ponad rok szukają specjalisty, ale nie mogą znaleźć nikogo konkretnego, chociaż dają niezłe warunki. Te same CV-ki przychodzą, a ogłoszenie umieszczają na różnych portalach.
ww 2014-04-03 21:30:17
Jak szukają specjalisty to niech dadzą warunki finansowe godne jego kwalifikacji!!! bo wymagania na serwisanta są całkiem spore a propozycja finansowa daje do myślenia...
czasem "specjalista" woli pracować na budowie bo fakt praca ciężka ale kasa o wiele konkretniejsza!
ja 2014-04-04 08:28:03
100% racji masz. Mój brat w Polsce teoretycznie miał dobrą pracę ale za słabą kasę. Ciężko było myśleć o powiększeniu rodziny. Pojechał do Anglii z żoną, pracuje w jakimś magazynie i z tej pensji jest w stanie żyć na poziomie, a dziecko w drodze.
architekt 2014-05-05 09:27:07
Nie dziwne , że nikt nie chce u nich pracować, ludzie są tam zatrudniani na umowach śmieciowych jak w TESCO czy innych dyskontach, tak zwany leasing pracowniczy, żenada to mało powiedziane. Jeszcze jakie wymagania, a w zamian 1500 na rękę dla specjalisty to jak dostać policzek i to wielokrotnie .
Piotrus 2014-06-26 19:43:25
Z przykroscia musze zauwazyc, ze atmosfera w firmie o jakiej przeczytalem powyzej przeklada sie na standard obslugi klienta. Vegacom jak widze nie tylko wyszukuje frajerow, ktorym mozna wcisnac felerny sprzet i zostawic potem na lodzie, ale rowniez pracownikow, ktorych mozna tanio zatrudnic i wykorzystac. Wilczy kapitalizm jaki na wszystkich frontach stosuje ta firma musi predzej czy pozniej doprowadzic do upadku. Szczerze nie polecam tych drobnych cwaniaczkow.
2
Piotrus 2014-07-07 13:53:28
To banaly, na ktore i ja sie nacialem. Badz madry moim doswiadczeniem. Kiedys zapowiadali sie dobrze, a skonczylo sie zupelna kompromitacja. Upadli tak nisko, ze obojetne sa im opinie o nich, nawet nie udaja, ze maja zamiar sie starac.
dawny_pracownik 2014-07-14 12:32:22
Miałem okazję pracować w tej firmie przez pewien czas, kąt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Na pewno dużo się nauczyłem, poznałem fajnych ludzi. Jeżeli jest się w porządku to ludzie również będą Cię szanować :) trzeba robić swoje i się starać - ale to chyba wszędzie tak jest? Kasa zawsze na czas a i o podwyżki nie trzeba się martwić. Fakt, jest to Polska - nikt nie zapłaci 2k -3k euro co 4 tygodnie ale jak trafi się okazja zrobić coś extra to i premia nie straszna. Może znalazłoby się parę osób na nieodpowiednich stanowiskach no ale nie można mieć wszystkiego - to już takie szczegóły. Ogólnie chłopaki dają radę a i jak samemu dasz radę to wkręcisz się w fajne towarzystwo. :)
1
Adam 2014-10-16 14:29:52
Dawny_pracownik napisał, że kąt widzenia zależy od miejsca siedzenia :) Ty to chyba siedzesz na fotelu prezesa tej firmy wnioskuje po twojej wypowiedzi hehe. Jakie to żałosne prezesie. Jak trzeba nisko upaść, żeby samemy sobie pisać pozytywne opinie .Ogólnie moge dodać żeby omijać firme Vegacom szerokim łukiem zarówno jako pracownik oraz jako klient. Pozdrawiam
Tadek 2014-11-17 12:24:04
Na więcej nie licz. Firma vegacom to typowa polska firemka . pracuje tam kilka osób które można policzyć na palcach jednej ręki. Firma chciałaby się rozwijać ale z obecną polityką firmy jest to nie możliwe. Zatrudnia przeważnie ludzi na studiach lub swieżo po. Płaci niewiele tłumacząc brakiem doświadczenia . A jak już trafi się ktoś na poziomie to szybko zdaje sobie sprawe że to nie miejsce dla niego i odchodzi. Pozostają ludzie bez ambicji , którzy niewiele potrafią i każdy patrzy tylko jak zarobic a sie nie narobić.
Dodatkowo sam prezes psuje atmosfere z uwagi na jego wybuchowy i nieobliczalny charakter. Niejednokrotnie na swoich pracowników mówi bęcwał, gówniarz itp. Potrafi jak ma gorszy dzień wyładować się na swoich pracownikach i nie tylko równierz klientach firmy.
Ogólnie nie jest to dobre miejsce do pracy . Nieskie zarobki, mnóstwo odpowiedzialności , zatruta atmosfera pomiędzy pracownikami , brak możliwości jakiegokolwiek rozwoju.
Jest wiele ciekawszych miejsc dlatego szczerze odradzam jakichkolwiek kontaktów z tym pracodawcą.
1
dawid 2015-03-20 12:04:57
Z tego co wiem firma zatrudniała na zasadzie leasingu pracowniczego przez firmę Royal, ostatnio było w interwencji na Polsacie . Ludzie przez lata nie mieli płacone składki ,bo prezes chciał zaoszczędzić. Tak się kończy chciwość . Współczuje pracownikom.
Oszukany 2015-04-18 15:28:11
Jako były klient przestrzegam przed kontaktami. Nieuczciwe cwaniaki.
2
Były pracownik 2016-09-16 23:13:29
Oczekiwania od pracownika wygórowane, wynagrodzenie mierne, sztywna atmosfera w pracy ( zaklamanie i dwulicowosc współpracowników) nawet nie wiesz kiedy na ciebie pier.... zwolnisz się to nie licz na wynagrodzenie! polecam unikać szerokim łukiem pracę w tej firmie!!!

bgjhk 2016-09-18 11:53:44
@ Były pracownik - chyba troche przesadzasz - nawet jak sie zwolnisz i o ile jesteś na uimowie o prace to obowiązuje cie okres wypowiedzenia. Jesli pracodawca nie chce go zachować to taką sprawe wygrasz w kazdym sądzie
Adrian 2016-11-13 08:56:00
Czy firma upadła ? Słuszalem , że mieli klopoty finansowe. Na budynku gdzie była siedziba firmy nie ma już napisu Vegacom. Czy ktoś wie co się stalo z ta firmą.
Zostaw swoją opinię o Vegacom Sp.j. J. Hanus T. Oleniacz - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vegacom Sp.j. J. Hanus T. Oleniacz