brak logo

DIMA Sp. a.a.

Żychlin

Opinie o DIMA Sp. a.a.

michał 2010-01-30 23:39:52
najgorsza firma w żychlinie
2
bodzio 2010-01-31 13:27:57
ciężka praca marne zarobki nikomu nie polecam!!
xxx 2010-03-19 13:25:57
potwierdzam wszystko
pracownik dimy 2010-06-22 21:00:50
nikt cie z kasy tak nie wydyma jak firma dima
anonim 2010-06-22 21:05:51
(usunięte przez administratora) objecuje zlote gory i nie dotrzymuje slowa. jest winien pracownikom kupe kasy.
elmek 2010-10-21 21:12:30
zastanawia mnie jedno , jesli taka złodziejska i zła firma a jej własciciel to złodziej to dlaczego tyle ludzi pcha sie tam do pracy ? ciekawe moze to ludzie , którzy chca tam pracowac mysla , ze pieniadze beda za darmo . Dziekuje za odpowiedz .
2
anonim 2011-02-02 22:59:05
witam Praca jak praca jak się (usunięte przez administratora) nie podpadnie i nie pali się papierosów da się wytrzymać. A jeżeli ludziom tak żle to dlaczego pracują już po 2,3,4 lata więc nie jest tak najgorzej. A gorszy od (usunięte przez administratora)jest (usunięte przez administratora) zwany "gołebiarzem" rolnik który był spawaczem awansował na kierownika i dba tylko o swój tyłek a nie o pracowników tylko kasa jest najwarzniejsza i podbierda...... ludzi do (usunięte przez administratora)
anonim 2011-02-28 21:28:34
a co na temat [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i gołebiarza haha litosci zenada ...
madry 2011-12-17 21:03:57
jak ci pasuje to dorabiaj dunola dzisiaj kadra sie bawi a was maja gdzies
andi 2012-03-08 16:01:46
nie jest tak źle,idzie wytrzymać.
1
spawaczXXX 2014-03-27 08:59:10
firma jest wyplacalna ale atmosfera w srodku jest przegieta jak w auschwitz nie dadza zapalic bo to marnowanie czasu i grozi kara nie mozna na pierwszej zmianie ani chwili postac i pogadac z kolega bo jak szef zobaczy to robi awanture nie mozna uzywac telefonu i tez ani chwili sie spoznic bo tez grozi kara dyrektor jest na poczatku wporzadku obiecuje cuda o podwyzkach a pozniej nie dotrzymuje slowa i podstawowym slowem w jego slowniku jest slowo Kur.., a kierownicy czasami sa chamscy ale tez mozna sie z nimi dogadac,firma nie daje ubrania roboczego tylko zapewnia obuwie rekawice i potrzebne inne takie artykuly do ochrony ciala przed poparzeniem podczas spawania to jest plus ale trzeba sie o nie prosic i czekac na nie zanim zamowia i przywioza mija tydzien niektore zlecenia robine sa na przyslowiowym kolanie nie ma przyzadow ludzie nie sa wpelni wyposazeni w przyzady pomiaroe typu katownik,rysik i miarka nie mowiac o pilniku jak cos zle zrobisz i przychodzi reklamacja albo skarga na ta wade zabieraja godziny setkowe ktore kazdy chce zbierac zeby dobrze wyjsc na wyplacie prcuje tam 3 lata i trzeba miec mocne nerewy zeby pracoac w tej firmie rekord przepracwanych godzin od przyjecia do zwonienia pobil pewien spawacz pierwszego dnia pracy zwlnil sie po 4 godzinach:)dunczyk zarabia miliony euro a nam polakom placi grosze choc ludzie czasami wypruwaja sobie zyly i pracuja po 12 godzin co dzien zeby pogonic mu prace i zdazyc do wysyki ktore sa praktycznie co drugi dzien aniektorezlecenia zaczynane sa czasami w dzien wysylki i wtedy jest sajgon bo w jeden dzien lub w pare godzin tzeb zrobic kilka elementow lub kilkadziesiat a nawet nie ma uszykwanych materialow na skladanie danych detali:)to narazie tyle moze jeszcze ktos cos doda
pih 2014-04-18 02:36:22
jeżeli ktoś bardzo potrzebuje gotówki to nie ma się co dziwić, że wypłacalność Dimy wystarcza mu do pozostania tu
mekong 2014-04-18 19:07:02
macie jakieś info czy w Dimie na chwilę obecną prowadzona jest jakaś rekrutacja? czy lepiej wysłać CV i czekać na kontakt?
Nico 2014-05-18 21:02:08
Najlepiej to daj sobie spokój!!!
Sarin 2014-06-06 11:42:53
Nie wiem jakim prawem usuwane są opinie negatywne na temat tej firmy ale mi się nie znudzi a ludzie i tak swoje wiedzą!NIKOMU NIE POLECAM!
1
emma 2014-08-18 12:03:36
każdy ma swoją opinie, dla mnie to dobra firma, po prostu trzeba tylko porządnie pracować i wtedy człowieka docenią. Miejsce dla obiboków i nierobów powinno być za bramą!!! A takich tam nie brakuje.
Jagu 2014-08-26 07:30:24
Ja też uważam, że to całkiem przyzwoitta firma. Pracuje w niej już pięć lat i nie narzekam.
misio pysio 2014-09-06 21:10:12
A ja pracuję tam 10 lat bo jestem nieudacznikiem i Dima ratuje mi życie,nikt mnie nie chciał przyjąć do pracy dopiero Leif się zlitował,kocham Go za to i kocham też Dyrektora Matysiaka i ogólnie kocham wszystkich (nawet Dyzia i Wieśka),pozdrawiam moich przełożonych i przesyłam gorące całuski!!!!!
1
misiopysio 2014-10-17 18:30:46
Franek nawet nie rozumiesz znaczenia słowa "ironia" a w Dimie pracowałem od samego początku i wiem jak było i wiem jak jest,szkoda mi czasu żeby o tym pisać,każdemu swojemu znajomemu odradziłem podjęcie pracy w tej firmie i będę to robił nadal czy to się komuś pooba czy nie,z firmy odszedłem sam więc się nie wysilaj na głupie komentarze,było to dawno temu i ani przez jedną sekundę nie żałowałem że to zrobiłem!
1
Pyro 2014-11-21 19:19:37
jedno miejsce dla Obiboka jest tam zawsze :)
Miu 2014-11-25 11:03:24
Ja pracuje w Dimie 8 lat - od założenia, pracę szanuję, znam sie na tym, ci robię i jestem odpowiedzialny. Firmę polecam tylko tym, którzy chcą pracować i znają się na robocie. Zawsze najłatwiej jest narzekać i wytykać komuś błędy. Niech każdy najpierw spojrzy na siebie zanim zacznie krytykować innych lub pracodawcę. To tyle.
TonySoprano 2015-01-24 19:45:33
kilka slow odnosnie podejscia ludzi do pracy i samego jej wykonania.
Jesli jest sie sumiennym i robi to co do niego nalezy, to spewnoscia nie mozna narzekac. wiadomo, czasem bywaja zgrzyty, ale te zdarzaja sie nawet u Walta Disneya. Duńczyk zderzyl sie z Polskim podejsciem do zycia, pracy, jej poszanowaniem i sama mentalnoscia ludzi, ktorym w duzej wiekszosci wydaje sie, ze zyja w czasach swietnosci Emitu. czyli wyznaja zasade, iz powinno byc lekko, przyjemnie, swobodnie a sama robota jakos sie zrobi albo nie zrobi. "Czy sie stoi, czy sie lezy to wyplata sie nalezy" nadal powinno obowiazywac. nie te czasy. praca nie czai sie za kazdym rogiem, wiec na zwolnione miejsce zaraz wskoczy ktos inny. mowicie, ze zarabiacie malo. a ile lat przepracowaliscie w tej firmie? rok? dwa? czy moze 4 miesiace? po takim czasie nie spodziewajcie sie znaczacej podwyzki, zwlaszcza jesli prace tam traktowaliscie w sposob sami najlepeij wiecie jaki. no chyba, ze naprawde fachura z Ciebie, dajesz z siebie ciut wiecej niz pozostali, a swoja praca pozytywnie wplywasz na rozwoj i wizerunek firmy, wiec napewno mozesz liczyc na dodatkowe profity fajki zapalic nie mozna, spozniac sie nie mozna, a nawet pogadac na dobry paczatek, zeby polecialo pare minut. wychylcie nos za Żychlin. to normalne. czas to pieniadz, zwlaszcza w dzisiejszych czasach. robota nie skonczona na czas? nowego zlecenia moze juz nie byc. masz pojecie o tej pracy? nie boj sie wyjsc przed szereg, aby sie wykazac i postarac. zwykle 80-90% negatywnych komentarzy pod adresami pracodawcow, to slowa wyrzuconych glownie, za zwyczajne nierobstwo i brak szacunku do samej pracy jej bylych pracownikow.chocby nie wiem jak uroczych leniwcow,zwyklych przekretow czy pasozytow, nikt nie bedzie trzymal, by nie dzialac na wlasna szkode. jesli nie chcesz dzialac na korzysc firmy, ktora zechciala zainwestowac pieniadze i dac prace w naszym miescie, zrob to chociaz dla siebie. pzdr
1
pakowacz 2015-02-26 22:37:13
Ciekawe jak tam kali nadal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jak nam wiadomo to tak biada tym co z nim maja do czynienia
1
spawacz 2015-03-11 14:48:06
Jeden wielki cyrk ,więcej wodzów jak roboli-nie polecam
Były pracownik 2015-05-22 04:35:38
Witam.Pracowałem tam dwa lata.Nie byłem wielkim fachowcem,ale nie byłem też jakiś lewy(bywali gorsi),denerwowało mnie w tej firmie to,że często zmieniały się decyjze kierowników co do tego która praca jest na danej zmianie ważniejsza i żeby Leif się do niczego nie doczepił bo wtedy zaczynał robić awanturę i krzyczeć swoje "Out" co nie było zbyt miłe dla pracownika.Atmosfera nie była najlepsza,ciągłe sprawdzanie czy człowiek cały czas pracuje (częste chodzenie po halach "Buliego") też denerwowało.Jeśli chodzi o wynagrodzenie to przez 2 lata pracowałem za najniższą krajową,co nie dawało oszałamiającej wypłaty.Moim zdaniem jesli Leif sprzedaje wykonane elementy za granicę i dostaję za to pieniążki w Euro to powinien też docenić większą wypłatą swoich pracowników,atmosfera jeśli się nie poprawi to ludzie będą narzekać.Skoro Leif pochodzi z Danii to niech traktuje nas jak z Danii,bo tak jak w DiMie napewno nie traktuje się praconików w Danii.
2
jhg 2015-09-12 20:21:27
smutno , cicho znudziły sie komentarze ??
Były pracownik 2015-10-20 23:20:43
majka jasne,że pracownik powinien wykonywać polecenia przełożonych i je wykonywać,ale częsta zmiana decyzji a to przez jednego kierownika a to przez drugiego źle wpływa na prace w zakładzie.Przecież po zmianie decyzji musisz przestawić się na inny rodzaj pracy, ustawiać maszynę lub zmieniać przyrządy a to wszystko trwa w czasie.Efektywność jest wtedy mniejsza i zysk dla firmy też. Wiadomo,że sporadycznie może trafić się jakaś pilna robota,ale nie tak często jak to ma miejsce w DiMie.
1
gołabek 2015-11-02 18:39:58
kurcze tam pracuja sami specjalisci ? tam sie mozna czegos nauczyc !?, jeden madrzejszy od drugiego ????
Duke Dumont - Ocean drive 2016-04-04 18:22:26

Po ostatnim apelu który został zorganizowany przez Dyrektora i Kierownictwo , zdecydowałem się opisać pewną sytuacje która ma miejsce za murami firmy .
Pewna repulsywna osoba która zawzięła się aby pozbawić współpracowników dostępu do radia , powziął się na wprowadzenie kategorycznego zakazu włączania radia , gdyż jego zdaniem urządzenie to go rozprasza podczas pracy .
Poparcie w tym dążeniu ma wyłącznie w zarządzie firmy , reszta pracowników jest terroryzowana przez jedną osobę , przy całkowitej aprobacie kadry która
przymyka oczy na jego niezgodne z zasadami zachowanie .

Szczerze odradzam prace w tej firmie ponieważ warunki w których przychodzi pracować stają się skrajnie nieprzyjazne dla szeregowego pracownika
1
Yantek 2016-07-21 23:01:31
Najgorszy jest gołębiarz bo drze mordę tylko po to żeby co na górze slyszeli
Sułtan 2016-07-22 16:13:50
No i buli wydaje się niby w porządku a chodzi i dyrektorowi sypie. W sumie to każdy ma tam coś za uszami. Robota jest dobra jeśli chodzi o spawanie. Polecam tym którzy mają nerwy na wodzy. Ponieważ kierownictwo potrafi wyprowadzić z równowagi.
jacek 2016-07-24 11:45:11
? a myslalem ze sytuacja juz jest duzo lepsza niz kiedys a tu prosze nic sie nie zmienilo . No i te '' sypanie z ucha'' tylko po to aby utrzymac sie na poziomie ??? ...
nick 2016-08-02 19:09:28
jako fachowiec 3000 zarobisz.
Janek 2016-08-18 16:04:57
W tym zakładzie ludzi uważają za murzynów. Jeszcze trochę i wcale by nie wychodzili z roboty tylko tam spali. Chory zakład
Prima finezja 2016-09-01 14:05:45
A z tego co ja wiem to ludzie odchodzą z tego zakładu na potęgę. Uruchomili 3 zmianę. Pracujące soboty i niedziele. W innym wypadku trudno o nadgodziny a wiadomo że każdy chce ich trochę złapać żeby więcej zarobić. Mają bardzo duże zlecenia potrzebują ludzi do pracy. A większość dobrych pracowników którzy znają się na robocie odchodzi. Żeby iść tam do pracy trzeba się naprawdę dobrze zastanowić. Tyle wiem z opini pracowników. Pozdro.
bagyti 2016-09-05 02:07:27
odchodza bo atmosfera tam jest okropna
mmix 2016-09-05 09:36:16
a ja uważam, że to porządna firma. Po prostu trzeba umieć i chcieć pracować!!!Widać,że wprowadzają zmiany , a ludzie zawsze się ich boją, nawet jak potem okaże się, że jest lepiej! Ja firmę polecam tym, którzy do pracy chodzą, żeby pracować.
spawaczXXX 2016-09-07 15:59:37
nick 2016-08-02 19:09:28 - na 3000 tysie musisz miec okolo 70 lub 80 nadgodzin setkowych zalezy tez jaka kto ma stawke a one nie sa takie wysokie bo nie kwapia sie z podwyzkami a jak sie starasz i zapiepsza.. pare lat to cie oleja nie dosc ze spawanie jest meczace i mozna sie czesto naswietlic to oni tego nie widza, widza tylko ile ma byc wyslane zlecen musza byc wyslane w takim terminie ktorzy sami ustalaja i nie patrza na to ze jest coraz mniej ludzi i przy tak duzej ilosci zamowien jaka teraz jest a jest bardzo duza co jest nie realne zeby wyrobic sie ze zrobieniem zamowienia na czas to ludzie sa czasami zmuszani przez kierownika Wieslawa B. grozbami o stracie pracy i musza sie wyrobic ale teraz juz sie to powinno zmienic mam nadzieje, bo duzo ludzi opuszcza ta firme i bedzie opuszczac ja tez to zrobie lubie swoja prace i robie ja tak jak umiem najlepiej ale wole byc doceniany i sprobowac swoich sil i wiedzy w innej firmie choc w tej troche sie nauczylem ale napewno to nie zasluga Dimy tylko kolegi z ktorym pracuje i ktory tez nie jest doceniany ale ma taka sytuacje nie inna i musi tam pracowac nie ma wyjscia pozdro
lind 2016-09-08 09:21:31
Mogę powiedzieć, że nigdy nie było opóźnienia z wypłatą i płacą za wszystkie przepracowane godziny. A niektórzy to udają, że pracują,(dobrze o tym wiem, bo widzę) bo chcą nazbierać nadgodzin i to są zwykłe pasożyty nie pracownicy, którym można ufać. Ludzie pracujcie porządnie to będziecie lepiej zarabiać, a jak wam się ta praca nie podoba to zatrudnijcie się tam, gdzie jest lepiej. To wolny kraj i nikt nikogo nie zmusza do pracy. Tu pracuje wiele osób, które tylko narzekają, ale może by się zastanowili co umieją i czy porządnie pracują???Dużo zarabiać każdy by chciał!
Spawacze piszą, że tak ciężko pracują. A ilu z nich umie składać detale i ilu umie czytać z rysunku???
mix 2016-09-08 13:27:14
budują 3 zmianę. Szukają dobrych spawaczy, ślusarzy i za chwilę uruchamiają malarnię. Potrzebują malarzy przemysłowych i wiem że oferują dobre pieniądze dla fachowca.
piotr 2016-09-14 09:08:59
Dzień dobry mam do Państwa pytanie chce sie przyać do tej firmy na stanowisko malarza podpowiedzcie czy warto Pozdrawiam Piotr
piotr 2016-09-19 19:00:26
belka znalazłem to ogłoszenie na plockim portalu praca-dam plock pośrednik nazywa się ADECCO PLOCK
spawaczXXX 2016-09-23 17:23:00
ania musisz przyjsc do kadr i pogadac jak masz predyspozycje i checi
Chelsea 2016-09-28 16:14:37
Hej mam pytanie czemu tak dużo ludzi w ostatnim czasie rezygnuje z pracy w Dimie? Kolega mi mówił że głównie za przyczyną jakiegoś gołębiarza. Czy to prawda? Bo rozważam to żeby przyjąć się jako spawacz. Dzięki za odpowiedź.
1
Długoletni pracownik 2016-10-10 11:23:16
A od czego są monterzy spawacz jest od spawania a nie składania
1
Długoletni pracownik 2016-10-10 11:23:47
A od czego są monterzy spawacz jest od spawania a nie składania
2
Xd 2016-10-22 08:52:22
Do wszystkich co piszą pozytywne komentarze proszę mi powiedzieć dlaczego w firmie jest zakaz kupowania obuwia ochronnego i ubrań
3
Ad 2016-10-27 16:01:43
A jak jest z pracą na prasie krawędziowej chciałbym zaczerpnąć opinii
3
Raack 2016-12-05 07:27:38
To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma :(
Pracownicy mają po 160 nadgodzin w miesiącu!
Zostaw swoją opinię o DIMA Sp. a.a. - Żychlin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DIMA Sp. a.a.