Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Biofarm Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Biofarm Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
biofarm - 2014-06-27 17:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Żal. Zwolnień ciąg dalszy. Pracujesz w strachu. Jeśli ktoś dba o swoje zdrowie to niech nawet na rozmowę nie idzie. Były pracownik
zdjecie uzytkownika
Pokemon - 2014-07-02 12:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak widać nadal na produkcję kolejny nabór pracowników. Powinno to dać ludziom do myślenia.
zdjecie uzytkownika
maciek - 2014-07-02 18:49:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko nie wiem jaki jest u nich okres wypowiedzenia, ale chyba raczej o tym, że jest się zwolnionym dowiaduje się przynajmniej dzień wcześniej. szukałem jeszcze innych opinii i dowiedziałem się, że są naprawdę jednym z największych polskich producentów farmaceutycznych i leki można znaleźć w każdej aptece, sam sprawdzałem, bo cała ich lista jest na stronie i faktycznie skuteczność tych leków potwierdza wielu lekarzy
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-07-13 11:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mogę wiedzieć ile zarabia pracownik produkcyjny na 3 zmiany bo ja pracuje w systemie 4 brygadowym w branzy spożywczej i mam niecałe 3 tys zł na reke plus dodatki wchodzę takie jak premia od zysku premia roczna bony na swieta jedne i drugie wczasowe i takie bony na rekreacje np. na kino i pakiet medyczny lux med.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-07-13 22:42:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ewa - 2014-07-13 11:47:02]:
Ewa a tam gdzie Ty pracujesz nie potrzebują do pracy?:)
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-07-14 16:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Buduja nowa hale ale jak przyjmują to poł roku trzeba perzepracowac przez agencje pracy A POTEM EWENTUALNIE ZATRUDNIA ZAKŁAD PRACY tylko ze ja już pracuje z 10 lat w tej firmie i nie zaczynałam od pensji starego pracownika tylko stopniowo miałam wyrównywane przez pares lat.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-15 18:05:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
czytając te opinie zastanawiam sie kto je pisze bo rzekomo pisza to byli pracownicy odradzający firmę i w ogóle ale jak ktoś zadaje konkretne pytanie o zarobki samochody i całą resztę to nikt konkretnie nie potrafi odpowiedzieć, mam wrażenie, ze wszyscy co się tu udzielają mają jakieś problemy z mysleniem i są chyba lekko upośledzeni więc nic dziwnego, że jesteście byłymi pracownikami skoro ciężko wam odpowiedzieć na zadawane pytania.
zdjecie uzytkownika
ZXY - 2014-07-26 13:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masakra
zdjecie uzytkownika
ZXY - 2014-07-26 13:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ZXY - 2014-07-26 13:14:00]:
Więc ja mogę odpowiedzieć. Wiadomo że w każdej firmie jest teraz ciężko. Jest duża konkurencja i jest ciśnienie jak wszędzie, więc jak ktoś chce iść pracować bez stresowo to musi zmienić branżę. Samochód to nie priorytet, ale w zależności od stanowiska, przedstawiciele Aurisy, przedstawiciele od sieci Rapidy a kierownicy Octavie lub Avensis, jak źle trafisz to przerobione na gaz.
Za kilometry prywatne nawet w tygodniu płacisz 40 groszy za kilometr. Zarobki w zależności jak wynegocjujesz od 1800 do 4000 zł, ale w proporcji 70% do 30%, w umowie zawarte jest tylko 70%. Podsumowując pieniądze są ważne, ale nie najważniejsze, samochód tym bardziej to tylko narzędzie pracy, NAJWAŻNIEJSZY JEST CAŁY TEN SYSTEM PRACY, ATMOSFERA, WSPARCIE I ITP. TEGO TU BARDZO BRAKUJE. ROZUMIEM ŻE FIRMA JEST NASTAWIONA NA ZYSKI, ALE NIE MOŻE BYĆ TAK ŻE MASZ JE WYCZAROWAĆ A WŁAŚNIE W BIOFARM TAK JEST. NIKT NIE POWIE CI JAK, MA TAK BYĆ I JUŻ. CAŁKOWICIE NIE PROFESJONALNE PODEJŚCIE DO WIELU CODZIENNYCH SPRAW. TWRAZ POJAWIŁO SIĘ OGŁOSZENIE JAKO PRZEDSTAWICIEL DS. KLIENTÓW KLUCZOWYCH - HURTOWNIE. W OGŁOSZENIENIU JEST MIĘDZY INNYMIWOJEWÓDZTWO LUBUSKIE I KUJAWSKO POMORSKIE, NIEWIEM CO PRZEDSTAWICIEL M,A TAM ROBIĆ SKORO TAM NIE MA JUŻ OD DAWNA ŻADNEGO ODDZIAŁU HURTOWNI ALE JAK HASŁO BIOFARM W OGŁOSZENIU NIE LICZY SIĘ CO WIESZ TYLKO CO ZROBISZ Z TYM CO WIESZ. OSTANIE CO DODAM TO TO ŻE PERWSZA UMOWA JEST NA 3 MCE. W TYM CZASIE MUSISZ SIĘ SPRAWDZIĆ BO JAK NIE TO CIĘ NIE MA A WIADOMO ŻE MINIMALNYM OKRESEM DO OCENY CZŁOWIEKA TO 6 M-CY.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-07-28 15:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A wiesz ile kasy można wyrwać w podstawie na to stanowisko od klientów kluczowych??? z 10- letnim doświadczeniem w branży? Bo chyba nie 4tys netto ;-)
zdjecie uzytkownika
ZXY - 2014-07-28 16:17:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2014-07-28 15:26:56]:
Sam jestem ciekawy, ale myślę że 5 to HUK.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-07-28 18:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ZXY - 2014-07-28 16:17:54]:
Thx :-)
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-07-29 18:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A na produkcji ile się zarabia tak mniej więcej i dlaczego przyjmują do pracy bo czytałam w ogłoszeniu w necie ze przyjmują do pracy na produkcje.
zdjecie uzytkownika
kaja087 - 2014-07-30 15:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@magda, nie widziałam żadnego ogłoszenia na produkcje, ale są na przedstawiciela medycznefo, farmaceutycznego, na helpdesk nawet, ale to w różnych miastach są i nie nie wiem czy interesuje Cię Poznań, Grodzisk Mazowiecki czy Gdynia, jak sprecyzujesz to postaram się pomóc. Odnośnie firmy to znalazłam ją, bo kupiłam w patece suplementy diety, bo przecież wakacje miały się zacząć, a ja nadal wyglądam jak rok, dwa lata temu. Po przeczytaniu opinii na temat różnych produktów w końcu postanowiłam, że wypróbuje ten ich, nazywa się "Bodyline" Najlepsze jest to, że ma fajny i zdrowy skład, bo nie ma tam jakiś E0494 czy innej chemii, z ulotki wam napisze - Ekstrakt (5:1) z owoców tamaryndowca malabarskiego), ekstraktz nasion fasoli białe, winian L-karnityny, ekstrakt (20:1) z liści zielonej herbaty (Camellia sinensis leaf), trójchlorek chromu, jodek potasu (KJ), stearynian magnezu i takie inne tego typu
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-07-31 14:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja przez przypadek w pracuj pl widziałam jakos na początku lipca ogłoszenie w necie ze firma przyjmie do pracy na produkcje w poznaniu i chciałam się spytac z ciekawości ile tak mniej więcej się zarabia .
zdjecie uzytkownika
miro234 - 2014-08-29 13:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a ja nie widziałem tej oferty, a poluje od początku wakacji na coś od nich z firmy, bo słyszałem, że spoko u nich z praca, że nie ma presji jakieś mega, a i kasa jest taka, że da się wyżyć i opłacić rachunki. Podobno tez ma się jakieś zniżki czy to na suplementy diety czy na inne tabletki i tego typu lekarstwa
zdjecie uzytkownika
janek456 - 2014-09-08 16:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
miro234 o czym Ty w ogóle piszesz? polujesz od początku wakacji? przecież biofarm cały czas się ogłasza w internecie. Nie dlatego,że zwiększają zapotrzebowanie na przedstawicieli. Przeciwnie, ci co pracowali jakiś czas(czyt. od 3 miesięcy do 2-3 lat) albo zostali zwolnieni albo sami się zwalniają:) Nie ma presji? jeśli lubisz budzić się z nadciśnieniem na samą myśl o tym że zaczynasz cudowny, kolejny dzień pracy to droga wolna do "szczęścia" :) Są znżki na suplementy? Nie zauwazyłem. Wypłata rozpisana 70% +30% (premia- którą można obciąć jak się chce i za co się chce). Jeśli lubisz manipulację, donoszenie, ciągły stres, jesteś dyspozycyjny(od 7 do 21- obowiązkowe odpisywanie na meile) a przy tym pokorny, lubisz być poniżany i nie masz swojego zdania to idealna praca dla Ciebie:) Opinie wśród lekarzy o Biofarmie nie są najlepsze ;) Biofarm jak mogłoby się wydawać dyletantom z Poznania to nie tylko świetne leki ale PRZEDE WSZYSTKIM ludzie, którzy je promują. Tutaj jesteś nikim.
zdjecie uzytkownika
puffff - 2014-09-11 19:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kaja087 - 2014-07-30 15:28:52]:
od zakupu suplementu w aptece do wsparcia w zakresie znalezienia wakatu???
Pufff...
zdjecie uzytkownika
piwot - 2014-09-12 16:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no mam też wątpliwości czy firma Biofarm dobrze jest postrzegana na rynku, no do lekarze jak pójdziesz to też nie przepisze Ci do kupienia tych tabletek, przeważnie suplementów nie dostaniesz w ogóle w aptekach, tylko możesz je kupić przez internet albo w specjalnych stoiskach, bo to nie jest takie znowu bardzo zdrowe
zdjecie uzytkownika
JA... - 2014-09-30 21:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miro234 - 2014-08-29 13:22:24]:
ty chyba czlowieku piszesz o innej firmie!!! tam jest MOBING !!! wszystko szybko,biegiem,wiecznie malo i malo!!! atmosfera straszna ludzi ciagle zwalniaja pensje ha ha a znizki??? jakie znizki??? na na wykonczenie cie jak najbardziej i to na tyle!!!
zdjecie uzytkownika
romek - 2014-10-01 14:53:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam wrażenie, że tutaj niepochlebne opinie ciągle ta sama osoba pisze, bo ma taki sam styl pisania i dość mocno krytykuje wszystko, a tak naprawdę nie wiadomo co co chodzi... a co do atmosfery, to nie zapominajcie, że tworzą ja sami ludzie i w kazdym momencie możecie to sami zmienić, spróbowac inaczej podejść.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-03 12:01:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Romek,atmosferę tworzy szefostwo, ludzie nic nie poradzą jak słyszą z góry tylko rozkazy, jak się postawią to do widzenia.
zdjecie uzytkownika
były już i szczęśliwy - 2014-10-04 01:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam

mój staż pracy w Biofarmie to 4 lata (brakło 2 m-cy), ludzie jacy tam pracują (mówię o kierownikach i przedstawicielach) wspaniali, pomocni chodź na pewno niektórzy robią dobrą minę do złej gry ale tak jest wszędzie. Jeśli chodzi o pracowników biura to kilkunastu z nich jest bardzo w porządku i można na nich liczyć, co do reszty biura niestety ale katastrofa (to jest moja opinia) - są osoby z którymi dobrze się bawisz, rozmawiasz na spotkaniach firmowych a na drugi dzień trafia to do osoby na szczycie firmy i już nie jesteś tak dobrze postrzegany (podpowiem że jest to kobieta często chodząca na urlopy). Pensje wahają się w granicach 2-4 tys. zł na rękę (w zależności jak wynegocjujesz w rozpisce 70% a 30% to premia uznaniowa, którą mogą Ci zabrać (i często to robią) nawet za to, że leżysz z gorączką 40 st. C. w domu na L4 !!! gdyby to nie była premia uznaniowa dawno by posypały się pozwy do Sądu Pracy. Auto możesz używać prywatnie i w każdym miesiącu masz do dyspozycji 150 km za free następnie każdy km jest płatny 0,40 zł.Flota począwszy od Aurisa skończywszy na Octavi - jeśli chodzi o PM. Kierownicy Avensisy. Jeśli dobrze trafisz na kierownika (a tacy sa w BIOFARMIE) to masz dobrze pod warunkiem, że robisz to co do Ciebie należy w przeciwnym razie sam się domyśl. W ostatnich czasach praca w ciągu dnia to ok. 10-12 godzin/dobę. Bardzo duża liczba tabelek w których niestety ale malujesz trawę na zielono - bo tak chce szefostwo (nie myląc z kierownikami). Tracisz czas na bzdury !!!. Ja nie żałuję pracy w BIOFARMIE - bardzo dużo się nauczyłem w niej i dzięki temu otrzymałem ofertę pracy w dużo lepszej firmie. Pozdrawiam i życzę powodzenia w życiu zawodowym.
zdjecie uzytkownika
okropna firma - 2014-10-05 18:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem okazję jakiś czas temu pracować w Biofarmie. Dla mnie największym plusem tej firmy są przedstawiciele i kierownicy regionalni. Ludzie, którzy zawsze chętnie pomogą i są na prawdę w większości dobrymi kolegami. Gorzej wygląda sytuacja z biurem, bo dla mnie oprócz jednego z product managerów, to reszta to ludzie, którym zaufać nie można. Zreszta wogole w Poznaniu w biurze trzeba ppilnować się na każdym kroku, bo inwigilacja jest na wysokim poziomie. Kamery, mikrofony, panie które wszystko notują , co się powie na jakiś kartkach papieru, ogólniemasakra . Co do warunków, to samochody kiepskie, bo nowi dostają stare auris, nowe są kupione, ale po to chyba, żeby dobrze na parkingu wygladaly, skody octavie z gazem tez stare roczniki, są też rapidy, ale to dla sieciowych, no i Avensis y kierowników. Płaci się za jazdę prywatna 200 zł i 150KM na si ę w miesiącu, a za resztę 40 gr za kilometr. Telefon ze slsłabym limitem, choć to wystarcza , bo firmowe rozmowy są za darmo. Możnaoopłacić sobie multisporta za 100. Pensje od 4000 brutto do 5500. Plus premie, które od jakiegoś pół roku są mało realne. Ogólnie firma dobra na pierwszą pracę w branży, dla ludzi z doświadczeniem w dużych korpo może być tu lekki szok
zdjecie uzytkownika
janeko - 2014-10-16 16:23:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też spotkałem się z taką opinią, że ludzie tam pracujący są życzliwi i jak czegoś nie umiesz albo jesteś nowy i dopiero się uczysz, to nie mają problemu, żeby coś wyjaśnić labo pomóc, też dobrze, że dotyczy to szefostwa czy właśnie tych kierowników, że zawsze można o coś zapytać i nikt Ci nie robi wyrzutów z tego powodu.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biofarm Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x