brak logo

Biofarm Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Biofarm Sp. z o.o.

NiePolecam 2017-03-03 12:43
Pierwszy etap bardzo sympatyczny, panowie mili i pozytywnie nastawieni, jednym slowem super, drugi etap... HR i tutaj mam kilka uwag:
1) informacja podana przez mloda Pania z HR telefonicznie o miejscu, dacie i godzinie spotkania, pytalam dwa razy czy termin sie zgadza, zgadzal sie, brak potwierdzenia mailowego. Szkoda, ze nie nagralam rozmowy bo mialabym dowod o zerowym profesjonalizmie firmy :)
2) jechalam pol PL do Poznania i co? Rekrutacja byla w innym dniu, przypadek? Laskawie mnie przyjeli.
3) pytania jak pytania, np. Sprzedaj fotografie. Gdyby mi Pan mial sprzedac karnet na basen to nie wiem jak by Pan sie staral a by Pan sie zesral a nie sprzedal mi ten karnet. Radze przeszukac "Internety" nad lepszym zestawem pytan :) bo taki PROFESJONALNY HR, a pytania w stylu "sprzedaj mi dlugopis" daleko Wam do rekrutacji na poziomie miedzy innymi Polpharmy.
4) informacja czy tak czy nie podana miala byc do 2 tygodni, minelo juz kilka miesiecy i dalej info brak - PEŁNY PROFESJONALIZM - DZIAL HR NA NAJWYZSZYM POZIOMIE, nie rozumiem po co mowic, ze sie informacji udzieli, jak nie dotrzymuje sie slowa? Moze dla satysfakcji :) gratuluje mentalnosci.

Samochodem prywatnie mozna zrobic cale 150km :)
9
Hanna 2017-03-06 08:43
@NiePolecam, dziękuję za komentarz. Przykro mi, że rozmowa rekrutacyjna nie spełniła Twoich oczekiwań.
1
były poddany 2017-03-14 00:17
W Biofarm jest jak w małym państwie PIS , naczelny zawsze ma rację , nie ma dialogu , a poddani , wszyscy to potencjalni oszuści , więc trzeba ich krótko za mordę trzymać , pilnować , inwigilować i pokazać jakim są dnem , narzucając plany , które są nie do wykonania! Jeszcze ten wózek ciągną osoby . które pracują po ok 6 lat, wtedy miały olbrzymie budżety 20-30 tyś , zdążyli się zaprzyjaźnić z tym i owym i jak te osiołku ciągną tę biofarmowską furmankę :)
9
Hanna 2017-03-14 09:22
@były poddany, a jakie zauważyłeś plusy pracy w firmie?
pis 2017-03-14 11:50
Plusem jest to , że w źle zarządzanych firmach , nawiązują się przyjaźnie między pracownikami i solidarność :)
5
Hanna 2017-03-14 12:20
@pis czyli atmosferę/relację między współpracownikami oceniasz pozytywnie?
poddany 2017-03-14 19:40
Wszyscy wiedzą jak zakończyły się rządy PRL (PIS) i jak zwyciężyła solidarność :) a tak na poważnie, nikt kto siebie i swoją pracę szanuje , nie będzie afirmował swojego nazwiska Biofarmem !
15
Natalia 2017-03-19 13:48
Bardzo chwalę sobie pracę w Biofarmie. Ta firma była wielokrotnie nagradzana za swoje osiągnięcia w produkcji różnych leków. Czytając niektóre wpisy odnoszę wrażenie , że osoby je piszące są mocno inspirowane przez konkurencję! Szkoda, że dają się tak podpuszczać.
2
doris 2017-03-19 22:10
Opinia wygląda na "sponsorowana".Nie odnosi się wcale do atmosfery w firmie. Lepiej, zamiast pisać opinie niech się firma skupi na poprawie kultury organizacyjnej.
14
webwork 2017-03-22 12:30
Witam proszę o opinię na temat działu księgowości zamierzam wysłać tam aplikację z moją kandydaturą
Hanna 2017-03-22 12:46
Wiecie, że na swojej stronie internetowej, Biofarm Sp. z o.o. opowiada o procesie rekrutacji krok po kroku? Każdy z etapów jest szczegółowo opisany http://www.biofarm.pl/pl/kariera/dla-kandydatow/355
2
Były 2017-04-07 08:43
Najgorszy epizod w moim życiu , na szczęście krótki . Z CV usunąłem pracę w tej firmie bo mi wstyd . Nie mają co liczyć na ludzi z branży bo nikt tam nie przyjdzie . Niedawno w aptece spotkałem kolesia z " zakładów mięsnych " hehe hehe takich to firma ludzi przyjmuje .
Klienci nie chcą już słyszeć o tej firmie , broni ich jeszcze kilka produktow niestety to za mało żeby zbudować dobry wizerunek siebie .
Wstyd Polska firma a swoich rodaków traktuje jak ..... mobbing to codzienność .
Nie polecam
8
Litosci 2017-04-07 08:47
Nie p..... głupot Natalia .
To chory kołchoz pod każdym względem .
Nie dajcie się ludzie nabrać
4
Hanna 2017-04-07 08:54
@Były, a co podobało Ci się w pracy w tym miejscu?
Plomm 2017-04-07 11:03
Ktoś tu nie czyta że zrozumieniem Proszę Szanownej Pani z biura . Jak ktoś pisze że było fatalnie to po co na siłę doszukiwać się pozytywów jeśli ich BRAK
2
Hanna 2017-04-07 11:14
@Plomm, w każdej pracy są jakieś plusy i minusy. Z pewnością niektórzy pracownicy znaleźli plusy pracy w tym miejscu. @Były wspomniał o minusach, może jednak sam również znajduje jakieś pozytywy, o których również warto wspomnieć.
Plimo 2017-04-07 12:51
Szanowna Pani z biura proszę darować sobie
" elokwencje" która jest nieskuteczna w odbiorze zapewniam .
Niech każdy przekona się sam !
W koncu nauka na własnych błędach mimo że bywa dotkliwa jest najbardziej skuteczna !
Pzdr
3
Maro 2017-04-08 08:54
Uwierz mi to wszystko prawda .
Do tego inwigilacja pełna nawet w week a jak Ci się samochód zepsuje to taku jeszcze za swoje w zastępczym u mnie tak było i nie oddali kasy .
Never ever
2
Klaudia 2017-04-11 12:53
Jestem pracownikiem Biofarm-u i to z dość długim stażem. Moim skromnym zdaniem uważam, że jeśli ktoś pracuje sumienne to nie będzie miał kłopotów w pracy,
Konkur 2017-04-12 06:41
Ostre określenie.... ale Pani wygląda jakby rzeczywiście pomyliła branże .... to nie miejsce na taki styl .. obciach i tandeta w bialy dzien tak to widza klienci i: ))))) ale nazwisko znajome więc kolejna rodzina i tak jeden drugiego ciągnie
: ) Firmie i tak raczej nie zależy na reputacji więc co tam ha ha
3
webwork 2017-04-19 14:47
CZY STANOWISKO ZASTĘPCY GŁÓWNEGO KSIĘGOWEGO JEST JUŻ OBSADZONE? WYSŁAŁAM TAM SWOJĄ APLIKACJĘ, ALE CISZA...
Hanna 2017-04-19 15:01
@Klaudia, może powiesz kilka słów więcej na temat warunków pracy? Co najbardziej cenisz sobie w Biofarm Sp. z o.o. i przede wszystkim na jakim stanowisku jesteś zatrudniona? Należy pamiętać, że warunki, atmosfera w każdym dziale nieco się od siebie różnią.
Ted 2017-05-08 17:23
Co do pracy w firmie jaką jest Biofarm - trudno jednoznacznie się wypowiedzieć; są plusy jak i minusy. Minusy zawsze są bardziej dostrzegalne, więc na tym się skupię. Jeśli chodzi o produkcje, młoda (świeża) gwardia jest całkiem ok. Łatwo ze wszystkimi się dogadać, a praca stanowi przyjemność. Są też osoby, które pracują tutaj nieco dłużej - nie wszyscy, nie mniej stanowią one hermetyczną grupę, która tak naprawdę nie jest zbyt życzliwa. Najniżej w hierarchii stoją osoby z naważalni, którym przypisywane są zadania różne różniaste - jak codzienne wynoszenie prania wszystkich (sic!) pracowników. W firmie dużo mówi się o stabilizacji, hm - ja się pytam jakiej. Gdyż tak naprawdę o tym jaki jest plan pracy na następny tydzień dowiadujesz się w piątek około godziny 14.00. W PN możesz iść na popołudnie, we WT na rano, a w środę na nockę. Sam plan pracy ulega częstokroć zmianie, bo np. brak składników do produkcji - logistyka ewidentnie kuleje. Organizacyjnie to takie mini państwo w państwie :-) Potwierdzam opinię wcześniej, dzięki nielicznym cała ta taczka jedzie do przodu.
9
Porada 2017-05-09 10:48
@Ted Myślę, że dobrze jak pracownicy widzą słabsze ogniwa w firmie. Wydaje mi się jednak, że powinieneś powiedzieć to kierownictwu i wówczas miałoby to sens. Cenne uwagi mogą być wielką pomocą. Żadna firma nie jest idealna więc może warto wskazać minusy.?
Olaf 2017-05-15 22:22
Witam,firma poszukuje osoby na stanowisko kupca.Ktos wie cos wiecej na temat tej pracy i dlaczego szukaja?Jakie zarobki i atmosfera?
Olaf 2017-05-15 22:22
Witam,firma poszukuje osoby na stanowisko kupca.Ktos wie cos wiecej na temat tej pracy i dlaczego szukaja?Jakie zarobki i atmosfera?
Felek 2017-05-16 13:26
Może ktoś znajdzie w firmie jakieś pozytywne strony? Wydaje się , że negatywne wpisy są oceną firmy ale to nic bardziej mylnego. To sztucznie naciągana ocena osób którym się nie powiodło w firmie i taki odwet.
doris 2017-05-17 21:37
Drogie Panie z HR, od kiedy jesteście Felkiem?Widze, że wpisów sponsorowanych ciąg dalszy...
6
Hanna 2017-05-18 09:18
@Ted, dziękujemy za szczegółową ocenę.
@Olaf zastanawiasz się nad aplikowaniem? Kto może pomóc użytkownikowi @Olaf i napisać więcej o pracy na stanowisku kupca? Jak wygląda taki przykładowy dzień pracy?
ewa 2017-05-29 19:44
No to zle nie zarabia się na trzy zm jak na początek koło 2 tys zł na reke a potem 2500zł koło bo ja pracuje w systemie 4 bryg i mam 2700zł na reke ale nowa osoba ma mniej a ja pracuje z 15 lat tylko ze w branzy spożywczej a socjal jaki macie dostajecie bony na swieta czy wczasowe i na koniec roku 13 pensja bo ja tak mam i karty multispor a to prawie każdy zakład tak ma i lux med.
aga_xyz 2017-06-11 11:02
Kierownictwo w tej firmie to dno. Martwią się tylko o własne posady. To co zlego widzi pracownik jest nie ważne, a najlepiej żeby takie informacje nie ujrzały swiatla dziennego. Jeśli pracownik odważy się coś takiego wytknąć, to wtedy pracownik ma problem (czasem duży), bo kierownicy uważają się za ideały. Najlepiej wszystko pod dywan. Osoby, które nie mają wiedzy ani doswiadczenia w tej firmie są promowane. Doświadczeni nie potrzebni.
4
zyzio 2017-06-11 12:07
Kierownicy regionalni powinni się w końcu postawić i przestać tolerować tę obłudę i zakłamanie !
4
xyz 2017-06-13 19:26
W tej firmie sumiennie pracować to kpina. W Biofie to nie wystarcza ha, ha, ha ... W Biofie tylko cwaniacy się liczą, którzy wiedzą komu się podlizać. Najlepiej mają ci co przełożonemu co rano podstawiają kawkę oraz pozmywają i posprzątają po. Wtedy taki pracownik jest stawiany najwyżej w hierarchii i nagradzany pomimo, że jest merytorycznym dnem i nie radzi sobie z podstawowymi działaniami na swoim stanowisku pracy. Zaległości czasami ma kilkuletnie ale co tam w czymś innym jest doskonały. Pracownicy z wiedzą i doświadczeniem uciekają do konkurencji. Jak długo w końcu można akceptować promocję głupoty. Niestety jest to częste zjawisko w tej firmie. O tym czy ktoś ze świeżo zatrudnionych nadaje się do pracy decydują merytoryczne głąby, które same nic nie potrafią.Dlatego najlepiej jak wszyscy reprezentują poziom "0".
3
opinia 2017-06-14 12:06
Biofarm - jednego nie widzą, słabej jakości produktów, leki generyczne, suplementy diety, daleko w tyle za rozwojem suplementacji w Polsce i na świecie
a na zarobki to się naprawdę nie nastawiajcie, jeśli chodzi o Biofarm, co ja słyszałam o Biofarm, to się nie mieści w głowie i poukrywani przedstawiciele Biofarm...
3
xyz 2017-06-14 17:50
Racja. Pensja to żart. Pracownik w Biofie to wlasciwie wolontariusz, a nawet niewolnik. Wykorzystują pracowników maksymalnie a pozniej wymieniają na młodą tanią siłę roboczą. Najlepiej głupi i mocny, to długo się nie zorientuje co jest grane. Male nieznane firemki płacą o połowę wiecej niż Biofarm .
4
anka 2017-06-15 04:40
Z wszystkim się zgodzę co tu jest napisane , brak umiejętności zarządzania firmą , to się ciągnie od lat , ludźmi to jest fakt! . Ale zła jakość przynajmniej Rx , to ktoś po prostu skłamał !Jakość rx , jest lepsza od wielu generyków na rynku , poznańska solidność o dokładność , jest bezkonkurencyjna!
3
xyz 2017-06-16 06:38
Myślę, że kierownictwo jednak coś potrafi. Jedyną najlepiej opanowana umiejetnoscia z pseudo zarzadzania podwladnymi jest mobbing. Oczywiście są wyjątki, ale tych kierowników można wyeliminować _ należy tylko zastosować sprawdzoną metodą mobbingu????
4
Hanka 2017-06-19 11:28
Czy jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o firmie? Jeśli nawet jest gorzej to trzeba spokojnie przeczekać z nadzieją na poprawę.
Były 2017-06-19 17:09
Nadzieja matką glupich. Aż w Biofie kogoś oświeci to mogą minąć lata świetlne. Firma nie liczyla i nie liczy się ze zdaniem pracowników. To, że pracownicy odchodzący, mówią jaki jest powód odejścia nic nie znaczy. Kierownictwo robi wszystko po staremu. I tlumaczy pozostalym, że odchodząca osoba byla słabym ogniwem. Nie ma jak to robić pracownikom wodę z mózgu.
4
Były 2017-06-19 17:09
Nadzieja matką glupich. Aż w Biofie kogoś oświeci to mogą minąć lata świetlne. Firma nie liczyla i nie liczy się ze zdaniem pracowników. To, że pracownicy odchodzący, mówią jaki jest powód odejścia nic nie znaczy. Kierownictwo robi wszystko po staremu. I tlumaczy pozostalym, że odchodząca osoba byla słabym ogniwem. Nie ma jak to robić pracownikom wodę z mózgu.
6
h 2017-06-19 21:19
czy wiadomo kiedy jest w Biofarmie cyklówka? dokładnie?
Gregor 2017-06-22 11:32
Czyżby Biofarm wymieniał kierowników sprzedaży, tak duża oferta?
2
xyz 2017-06-22 15:31
Raczej szuka od bardzo dawna, by zredukować liczbę wakatów. Wymagania od kandydatów ma niesamowicie duże za niesamowicie niskie wynagrodzenie dlatego proces rekrutacji trwa i trwa ....
1
xyz 2017-06-22 15:31
Raczej szuka od bardzo dawna, by zredukować liczbę wakatów. Wymagania od kandydatów ma niesamowicie duże za niesamowicie niskie wynagrodzenie dlatego proces rekrutacji trwa i trwa ....
6
Rocco 2017-06-22 17:54
Hua wilki, watacha idzie dalej ;)
6
Farmer 2017-06-25 11:55
Kadra kierownicza w każdej firmie powinna być podporą firmy i dlatego Biofarm ma wysokie wymagania. Jeśli ktoś uważa, że wynagrodzenie jest zbyt niskie to ma do tego prawo bo każdy ma inny pułap wydatków. Pracuję tu już długo i wiem, że nie każdy kandydat się nadaje .
Pula 2017-07-20 15:55
Witam, na chwile obecna jedyne co jest pewne to zwolnienia wctej firmie, od paru mi esecy powolutkucsa ludzieczwalniani z dnia na dzien bez podania przyczyny, jezeli pracujeciecw branzy to zapytajcie siecinnych pm z bipfa, atmosferacw ostatnim czasie okropna, ludzie nie znaja dnia ani godziny, nie polecam bo tu praca wyglada jakcw pieczarkarni nawet gorzej.
3
Nowy 2017-07-22 19:53
Firma zwalniając pracownika musi podać powód zwolnienia więc nie wprowadzaj innych w błąd. Jakie wymagania stawia firma przed kandydatem na kierownika?
Były 2017-07-23 07:45
Powód to jest akurat najprostsze jak, nie ma to będzie. W Biofie wszyscy muszą być elastyczni. Obowiązuje stara zasada: Daj mi czlowieka, a znajdę na niego paragraf. Wystarczy, że ktoś jest zbyt gruby, albo nie tak się uśmiecha to należy coś wymyślić jako powód zwolnienia go. A kierownik w Biofie musi robić wszystko pod dyktando, tak jak mu każą.
1
Były 2017-07-23 07:46
Powód to jest akurat najprostsze jak, nie ma to będzie. W Biofie wszyscy muszą być elastyczni. Obowiązuje stara zasada: Daj mi czlowieka, a znajdę na niego paragraf. Wystarczy, że ktoś jest zbyt gruby, albo nie tak się uśmiecha to należy coś wymyślić jako powód zwolnienia go. A kierownik w Biofie musi robić wszystko pod dyktando, tak jak mu każą.
1
Zostaw swoją opinię o Biofarm Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biofarm Sp. z o.o.