brak logo

Biofarm Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Biofarm Sp. z o.o.

kamr 2015-10-25 04:24:57
No jak widać nie tylko w konkurencji są dobre zarobki, tutaj także można dostać ciekawe pieniądze, no ale nie jest też łatwo się dostać do tej firmy, tym bardziej, że w ostatnim czasie firma głównie zartrudniała przedstawicieli medycznych, jest to także bardzo wymagające stanowisko, no ale zarobki od 4000 w góre.
Lama 2015-10-26 21:48:02
bylam na II etapie w Poznaniu. Przejechałam 1200 km i nawet nie oddzwonili( ponad 3 tyg). Jak zadzwoniłam zapytać czy wgl pamietają to pani poinformowała mnie ze zaraz oddzwoni po czym nie odezwała sie 4 dni na co znów zadzwoniłam i zostałam po prostu potraktowana jak śmieć. Poziom rozmowy kwalifikacyjnej byl tragiczny, panie rekrutujące nawet nie wiedziały co mówią i wręcz były chamskie. Rozmowa trwała dosłownie kilka minut. Gdy czekałam przed firma widziałam innych którzy także wychodzili dosłownie po 7-10 minutach. Po niepoważne traktowanie ludzi. Nigdy nawet w malutkich prywatnych firmach nie potraktowano mnie tak źle. Dla mnie porażka.
4
adam 2015-11-06 11:23:00
witam,mam rozmowę na przedstawiciela medycznego w związku z tym chciałem się dopytać o zarobki neto na tym stanowisku, chodzi mi o podstawę, czy premia jest realna i w jakich przedziałach, jakie auto ?gps? ile wizyt lekarskich i aptecznych, czy medyczny sprzedaje do aptek czy jest grupa farmaceutyczna? pozdr
6
sara 2015-11-09 01:04:46
faktycznie troche zagadkowe to stanowisko przedstawiciela medycznego, w ofercie nie podali konkretnych zarobków. Napisali tylko, ze oferują system pracy dla ambitnych osobowości, rozwój z doświadczonym zespołem menedżerskim no i nowoczesne standardy pracy, ale to wszystko ogólniki moim zdnaiem i to mnie martwi.
4
Inny 2015-11-10 16:34:59
Witam,napiszcie proszę coś więcej o pracy na terenie małopolski,jadę na drugi etap wiec za wskazówki będę wdzięczny, chodzi mi o p.kierownik, czy premie realne miesięczne kwartalne, pozdr
marcin 2015-11-10 22:41:21
Napiszcie coś więcej na temat pracy w Małopolsce, jaka atmosfera w tym regionie, p.kierownik. Dostałem sie do drugiego etapu i chciałbym sie dowiedzieć czegoś więcej na temat tych 30% wypłacanej pensji w premii czy to real czy jakaś fikcja, czy premie sa miesięczne czy kwartalne, pozdr.
henix 2015-11-11 10:19:15
bez prawdziwego zaufania obawiam się, że nic w tym momencie się nie zmieni, chociaż finanse dla mnie na razie na tym poziomie są nieosiągalne
mania 2015-11-13 13:24:45
ale moi dordzy bardzo rzadko daje sie w ofercie pracy zarobki, takie informacje uzyskujemy zazwyczaj na rozmowe.
farma 2015-11-15 20:23:07
zgadzam się z @mania że zarobki zazwyczaj podają na bezpośrednim spotkaniu z kandydatem. w ogłoszeniu są tylko wymagania.
Ola 2015-11-16 15:27:23
Witam, mam gorąca prośbę o info zwrotne czy zarobki (podstawa ) 70/30 czyli jest realnie wypłacana w 100 % czy samo 70% ? pozdr
xxx 2015-11-16 19:40:55
w 100% wypłacana
Ola 2015-11-17 09:24:49
Dziękuje za odp.
stefan 2015-11-17 17:07:37
Jest wypłacana....hihihi.... dopóki ktoś w Poznaniu nie stwierdzi że Ci się nie należy( były takie przypadki) lub jesteś na L4.... wtedy zus Ci zabierze i Biofarm...Jesteście desperatami ? czytaliście cały wątek ?
~~~~ 2015-11-23 13:37:01
Ile zarabia się w laboratorium?
darus 2015-11-24 16:50:34
Nie polecam tej firmy. Obecnie pracują w niej mało kompetentni ludzie, którzy chcą tylko zdobyć doswiadczenie i szybko uciec. I słusznie. Firma bez perspektyw, dla mało ambitnych ludzi. Ciągle sprawdzanie pracowników, gpsy wszędzie zamontowane to nie świadczy dobrze o firmie. Brak zaufania jest mega ważny. Gdyby człowiek nie pracował jak powinien prędzej czy później wyjdzie szydlo z worka. Brak zaufania, ciągła nagonka na pracownika, męczenie testami, maile codziennie, atmosfera niezbyt miła itp. to wszystko sprawia ze nie chce się pracować.Wielu PM z doświadczeniem, wiedzą, kompetencjami uciekło i zostało kilku marnych pracowników, ktorzy próbują podciągnąć firmę. Pracując w niej godzisz się na porażkę z góry skazana. Wizytówka tej firmy daleko spadła na dół. Wstyd się przyznawać że pracuje się w Biofarm firmie przez duże F.
karol 2015-12-03 23:08:28
Jeśli chodzi o Biofarm, to mimo negatywnych opinii, chyba byłbym skłonny wysłać do nich CV. Szukają teraz mistrzów produkcji. Praca w systemie 3-zmianowym i zapewniona umowa o pracę.
Michał 2015-12-04 15:02:05
Ile można zarobić na stanowisku Pf lub PM( jaka podstawa i ewentualnie premia) ,ile wizyt dziennie, jakimi samochodami jeżdżą, jaka atmosfera, jest sporo ofert na to stanowisko taka rotacja pracowników ???. Jak odpowiadać to sensownie i na temat.
nick 2015-12-06 12:47:28
Poczytaj sobie opinie od początku to będziesz miał obraz i zrozumiesz sens .
Krzys 2015-12-13 20:24:53
Seller dostałeś ta prace? Tez mam zaproszenie na mistrza ale się waham.
wewee 2015-12-14 02:10:23
cześć, teraz w dalszym ciagu mozna aplikowac do firmy Biofarm jako na przykład przedstawiciela farmaceutyczny albo przedstawiecila medyczny e Kielcach
gość 2015-12-29 22:50:10
dramat
ila 2015-12-30 16:37:42
Przedstawiciel Farmaceutyczny u ncih podobno dobrze zarabia, a teraz patrzyłem i jest oferta właśnie u nich. Tylko nie wiem jak z nadgodzinami, ale chyba są.
xXx 2016-01-13 20:43:22
Pojawiła się oferta na Technologa w Biofarm Poznań. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia, wskazówki odnośnie pracy na tym stanowisku w firmie? Jakie wymagania, perspektywy, zarobki? Pzdr.
1
Sudeczek 2016-01-13 23:51:41
przede wszystkim masz duży prestiż pracując na takim stanowisku i w takiej firmie, atmosfera w pracy ok, perspektywy takie, że cię szkolą a zarobki to konkretnie niestety się nie orientuję
3
precelek 2016-01-23 20:27:48
Przecież przygotowanie do pracy to podstawa @sudeczek i widać, że dzięki temu można się u nich utrzymać. Super, że atmosfera dopisuje, a wiadomo czy oferta na przedstawiciela medycznego w mielcu jest wciąż aktualna? Dzięki
pink 2016-02-03 05:36:07
Beznadziejna firma , nic się nie zmieniło , rotacja i rotacja
ala 2016-02-03 08:58:18
Ja słyszałam, że organizują szkolenia wstępne dla nowych pracownków, także na stanowisku Technologa bedą gdyż to praca ze środkami medycznymi,farmkologicnymi, każda firma ma inne zasady wieć trzeba się uczyć od nowa nowych.
234r 2016-02-05 16:13:26
a na stanowisko przedstawiciela medycznego tez jest rekrutacja w kilku miastach w Polsce, wiadomo ze jak chce sie tam pracowac to trzeba miec odpwiednie wyksztalcenie
Praco01 2016-02-19 23:44:12
Żałuję straconego czasu na pracę w tej firmie, miernota do potęgi nastej. Kadra na każdym poziome masakra. Polecam omijać, wyzysk bez zysku.
like amejs 2016-02-20 10:48:43
@234r ale nie tylko wykształcenie jest wymagane na stanowisko przedstawiciela medycznego. Niestety. Liczy się także doświadczenie na stanowisku przedstawiciela medycznego lub farmaceutycznego.
qba 2016-02-29 18:33:17
znajomości w aptekach się liczą :) itd itp
bartek 2016-02-29 19:59:59
No, to na pewno :) Dlatego dobry przedstawiciel musi być komunikatywny, Panie farmaceutki na pewno będą lepiej rozmawiały, sprzedaż wzrośnie i targety w Biofarm wyrobione :)
love me 2016-03-14 21:52:00
Cześć! Mam odpowiednie doświadczenie jako przedstawiciel medyczny i ciekawi mnie jakich zarobków można się spodziewać. Można liczyć na benefity socjalne i nawet medyczne.
2
zmm 2016-04-08 21:29:35
W Biofarm za samochód służbowy do celów prywatnych płaci się standardowy podatek i oczywiście koszty paliwa, które rozliczane są co miesiąc. Wynagrodzenie (wynegocjowane) jest podzielone 80% na umowie i 20% jako "stała" premia. Ta "stała" premia nie jest wypłacana w przypadku L4 za każdy dzień choroby proporcjonalnie. Zarobki nie są wysokie, ale to oczywiście zapewne względne. Biorąc pod uwagę warunki utrzymania w Warszawie są wręcz śmieszne. W tym miejscu zaznaczam, iż jestem Warszawianką wychowaną w Warszawie i mam tu własne lokum. W przypadku osób przyjezdnych wynagrodzenie może nie wystarczyć na wynajem mieszkania i koszty użytkowania samochodu służbowego... Firma znana jest ze skrajnej inwigilacji swoich pracowników. Nie polecam. Chyba, że ktoś lubi wspierać branżę farmaceutyczną z dziedziny psychiatrii ;)
zmm 2016-04-08 21:30:39
W Biofarm za samochód służbowy do celów prywatnych płaci się standardowy podatek i oczywiście koszty paliwa, które rozliczane są co miesiąc. Wynagrodzenie (wynegocjowane) jest podzielone 80% na umowie i 20% jako "stała" premia. Ta "stała" premia nie jest wypłacana w przypadku L4 za każdy dzień choroby proporcjonalnie. Zarobki nie są wysokie, ale to oczywiście zapewne względne. Biorąc pod uwagę warunki utrzymania w Warszawie są wręcz śmieszne. W tym miejscu zaznaczam, iż jestem Warszawianką wychowaną w Warszawie i mam tu własne lokum. W przypadku osób przyjezdnych wynagrodzenie może nie wystarczyć na wynajem mieszkania i koszty użytkowania samochodu służbowego... Firma znana jest ze skrajnej inwigilacji swoich pracowników. Nie polecam. Chyba, że ktoś lubi wspierać branżę farmaceutyczną z dziedziny psychiatrii ;)
Daaax 2016-04-13 23:02:49
Widzę sporo nowych ofert z końca marca, a nawet niektórych już z kwietnia, zastanawiam się tlyko jak to jest z nimi i czy faktycznie idzie się dobrze tutaj ogarnać, czy mają umowę o prace od pierwszego dnia?
Jadzia 2016-04-28 09:51:32
Zarobki PM i PF w Biofarm zależą od negocjacji. Nie należy schodzić poniżej 4 tys. netto.
Na drugim etapie dwie panie mają za zadanie obniżyć wynegocjowaną stawkę na pierwszym o minimum 300 zł tłumacząc tzw. "widełkami"
1
Marian 2016-04-28 11:03:54
Użytkowanie samochodu w Biofarm:
1. Monitorowany jest każdy parametr jazdy samochodem poprzez GPS
a. zabronione jest przekraczanie prędkości 140 km/h
b. gwałtowne skręty, hamowania, przyśpieszania są wykazywane w raporcie działu floty i następnie są odejmowane punkty podobnie jak punkty karne przez policję.
c. nie wolno przekraczać 4 tys. obr. w silniku benzynowym.
d. żeby nie przekroczyć 4 tys. obrotów nie można przekroczyć prędkości 130 km/h
2. Samochody to głownie Skody Octavia 1,4 benzyna + LPG - jest moc i jest codzienne tankowanie :)
3. Prywatnie można zrobić 140 km miesięcznie na koszt firmy. Za resztę potrącany jest z pensji ryczałt liczony za każdy km.
4. Od użytkowania samochodu jest i tak potrącany podatek z pensji do US.
5. za wyjazd za granicę samochodem służbowym jest potrącana kwota za wypożyczenie samochodu.
2
xyz 2016-04-28 16:38:42
to co piszesz jest trochę nie aktualne :) wynagrodzenie jest płatne 100%,
1
jz 2016-04-28 21:10:27
ciekawe, bo nikomu tego jeszcze nie zmienili i nadal jest 70/30
1
ccc 2016-05-01 13:56:02
na cyklówce w ożarowie zmieniali i jest 100%
kicia 2016-05-04 14:20:43
Droga Pani z HR-u a jak ze zwolnieniami grupowymi?
Chodzą słuchy, że po cichutku byleby nie wypłacać odpraw?
2
gosc 2016-05-04 16:52:44
Też słyszałam o zwolnieniach,ktoś coś wie?
Xoro 2016-05-05 21:44:28
@gosc no zwolnienia mogły mieć miejsce, bo szukają teraz sporo ludzi do siebie, głównie przedstawicieli medycznych i farmaceutycznych.
xyz 2016-05-09 22:20:56
Potwierdzam to co napisał Marian , flota samochodowa w tej firmie- dno , inwigilacja pracownika,tłumaczenie się z wyjazdów czy oby na pewno były służbowe, tylko 140 km można miesięcznie przejechać prywatnie za resztę km płaci się 0.40 gr za km , dla przykładu w słabej firmie KRKA jest dopuszczone 500 km miesięcznie.Wskazówka dla nowych pracowników przy negocjacji stawki pensji , jak chcecie prywatnie korzystać z tych samochodów , doliczcie 500 + netto , bo będziecie musieli im zwrócić. Samochody przejeżdżone graty , nowe tylko w nagrodę.Są nabory nie ze względu na zwolnienia , tylko rotacje pracowników , którzy sami rezygnują z pracy w tej firmie. Zero zaufania i szacunku do pracowników , już niebawem , nałożą przedstawicielom medycznym opaski na nogi , tak jak więźniom domowym , aby ich inwigilować. Jak jest wybór pracy w innej firmie , to nie ma co tu zaczynać.
2
sara 2016-06-11 15:03:15
jeśli ktoś decyduje się na pracę w budowlance, to musi mieć świadomość, że to nie jest praca leżąca :)
ola 2016-07-17 14:17:05
Jakie sa zarobki na produkcji kobiet pracujących na 3 zm z umowa na stałe takie co długo tu pracuja bez nadgodzin i sa zwykłymi pracownikami bo słyszałam ze ładnie zarabiają ja pracuje w unileverze i mam 2600zł na reke i socjal fajny a wam zakład tez wam daje np. wczasowe latem bony na swieta itp.
Mariusz 2016-07-17 14:50:34
Regionalny Kierownik Sprzedaży na całe województwo śląskie wygląda na naweet niezłą ofertę, chyba nie można się za bardzo denerwować, umowa o prace na czas nieolkreślony, dobra kasa na czas każdego miesiąca, generalnie no praca że można złote klamki mieć
kolo 2016-08-09 15:33:34
Mowa, że oddzwonią to znaczy dziękujemy, tak na przyszłość
Ania 2016-08-09 15:35:53
Cześć czy jest tu ktoś kto faktycznie dla nich pracuje, albo pracował? Potrzebuje rzetelnych informacji a nie słyszałem. Napiszcie proszę jakie zarobki na przedstawiciela
Zostaw swoją opinię o Biofarm Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biofarm Sp. z o.o.