Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Biofarm Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Biofarm Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nie warto! - 2015-03-20 10:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie już nie chcą tam przychodzić do pracy jako PM i bardzo słusznie! Omijajacie z daleka nie dajcie się ściągnąć nawet za większe pieniądze. Ciągle szukają pracowników bo tam nie da się normalnie pracować :) województwo mazowieckie to zdecydowanie największa pomyłka :) wiarygodność informacji w internecie jest wątpliwa ale jeśli wszyscy źle piszą i sami pracownicy o tym mówią to o czymś już świadczy ...
zdjecie uzytkownika
Kolega - 2015-04-01 21:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powszechne są „epidemie” i okazuje się , że choruje np. kilku twoich kolegów z regionu, przełożony i jeszcze jego przełożony. Nic tylko się śmiać, bo decyzje sprzedażowe i marketingowe podejmowane są w takiej sytuacji przez przypadkowe osoby. (usunięte przez administratora) Byłem świadkiem rozmowy RKS chyba z asystentką działu z biura, gdzie był przepytywany z którym RKSem i o czym rozmawiał tego dnia, czy na ten dzień każdemu z przedstawicieli dał indywidualne cele, w jaki sposób będzie je egzekwował i jakie konsekwencje będzie wyciągał za ich niezrealizowanie. W praktyce wygląda to tak, że dwa razy dziennie rozmawiasz o swojej pracy z przełożonym. I tak dzień w dzień, chyba że dla odmiany się zlitują i spowiadasz się ze swoich sukcesów i porażek jedynie raz w tygodniu. Każde spotkanie firmowe/regionalne które jest obowiązkowo w Poznaniu i jest protokołowane przez asystentkę (nawet warsztaty ze scenkami !) z dodatkowymi uwagami typu: jak się grupa zachowuje, kto przerywa innym itp. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-04-01 21:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przedstawiciel ma do wykonania 10/11 wizyt do lekarzy i 2/3 apteki, ale biorąc pod uwagę że powinny być to apteki z zamówieniami – to w praktyce odwiedzasz ich wiele więcej. Twoją pracę śledzą 3 gps (auto, iPad, telefon) i przy każdy odpaleniu silnika musisz określić poprzez specjalny przycisk, czy jest to jazda prywatna (40 gr/km) czy służbowa. Raz w miesiącu przychodzi raport i faktura dla Ciebie za jazdę, bywa też że zostaje podsumowana praca w terenie na zasadzie : pracy netto (czyste wizyty) i brutto (z dojazdami). Nie muszę chyba pisać jak patrzą na ten wskaźnik.
Ponieważ cele sprzedażowe są nierealne, firma postawiła na wiedzę merytoryczną jako źródło sukcesu. Bardzo chwalebne, tyle że przybrało to karykaturalne rozmiary. Dla przykładu w ciągu samych wakacji: najpierw test wielolekowy w Poznaniu, z poprawką tydzień później; potem test w tabletach w trakcie dnia pracy; następnie w 4 wybrane dni przepytywanie przez telefon bardzo szczegółowe; znowu test w iPadach i na zakończenie test w Poznaniu z ewentualną poprawką tydzień później. Proszeni byliśmy też o odbieranie telefonów w czasie urlopu , by zdawać ustnie, a gdy szczęśliwiec był za granicą – został pouczony o codziennym zaglądaniu do skryptów.
Na szczęście koledzy super.
zdjecie uzytkownika
John - 2015-04-21 10:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Dlatego sam się zwolniłem z tej firmy i słyszeć o niej w życiu nie chcę.
zdjecie uzytkownika
południe - 2015-04-29 18:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zdecydowanie nie polecam!! Rozmowa kwalifikacyjna nieprofesjonalna. Dużo, głupich i niepotrzebnych pytań. Przynajmniej tak było w przypadku rozmowy z Panią RKS z południa Polski.
zdjecie uzytkownika
jaok - 2015-05-04 17:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie zarobki na PM
Jak ze stabilnością pracy
Jak psotrzegane rx wsrod lekarzy
Jaka flota
zdjecie uzytkownika
myszka - 2015-05-07 13:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JAOK ,chcesz spokojnie pracować jak człowiek to idź do innej firmy.
zdjecie uzytkownika
JAOK - 2015-05-08 14:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [myszka - 2015-05-07 13:27:09]:
A możesz odpowiedzieć na pytanie wnioski wyciągnę sam
zdjecie uzytkownika
myszka - 2015-05-11 11:30:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dogadasz się na kwotę X , dostajesz 70/30
70 % umowa + 30% jako uznaniówka .
Premia via tzw nagroda za realizację planu fajna na slajdzie , w rzeczywistości ciężko ją osiągnąć. Jeśli ci się uda to następny plan masz wyższy o kilkanaście proc.
zdjecie uzytkownika
Jaok - 2015-05-11 22:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwracają koszty przejazdu pociągiem
zdjecie uzytkownika
Jaok - 2015-05-14 16:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale zwracają po co drążyć temat.
zdjecie uzytkownika
ignacs - 2015-05-14 18:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakimi autami jezdzą farmaceutyczni?

Nie wiesz mie odpowiadaj
zdjecie uzytkownika
fikoł - 2015-05-14 21:50:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jaok - 2015-05-14 16:03:55]:
no zwracają ...no i co ? to jest najważniejsze ? nie bądź kałmuk.... przeczytałeś cały post ? A wiesz że w maku cukier za darmo jest ? ;-) nie kompromituj się
zdjecie uzytkownika
Jaok - 2015-05-14 22:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [fikoł - 2015-05-14 21:50:55]:
W przypadku osób dojeżdżających z innych miast, niż Poznań jest to ważne. inne firmy nie zwracają kosztów.
Sądząc po Twojej ironicznej wypowiedzi w życiu Ci się nie układa, więc korzystaj z cukru w macu dalej, sprawdź post o kuzniaru tam znajdziesz nowe inspiracje
zdjecie uzytkownika
fikoł - 2015-05-14 22:46:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jaok - 2015-05-14 22:14:10]:
po pierwsze jesteś leniem bo zadajesz pytania na tematy które już zostały wyczerpane, po drugie jeżeli na koniec najważniejszy jest zwrot za bilety to ja nie mam pytań...ps aha i czasami w Biofarmie jeść za darmo dają...hahahahahha
zdjecie uzytkownika
Jaok - 2015-05-15 11:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fikoł - 2015-05-14 22:46:09]:
Nie zadaje pytania tylko na nie odpowiadam, czytaj ze zrozumieniem.
Dla osób które nie otrzymały pracy zwrot za podróż np. 300 zł za pendolino to jest ograniczenie kosztów.
zdjecie uzytkownika
myszka - 2015-05-15 16:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ignacs - 2015-05-14 18:01:09]:
ignaaś - czy auto jest takie ważne ?
dla wielu normalnych ludzi liczy się komfort pracy , kasa i realne premie do osiągnięcia ( auto jest tylko narzędziem do pracy ).

zdjecie uzytkownika
dfddggc - 2015-05-16 15:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [myszka - 2015-05-15 16:50:52]:
Tezjest wazne zeby wstydu nie bylo. Tez to swiadczy o reputacji i kondycji danej firmy. To czym teraz jezdzicie? Aurisy najnowsze w hatchbacku czy kombi? Oczywiscie pm...
zdjecie uzytkownika
onyx - 2015-05-20 20:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sobie wynegocjujesz to dostaniesz nowego aurisa ale watpie . Na start stare graty Octavia 1 az wstyd jezdzic , rozpadajacy sie rzęch , lub starego aurisa ktory psuje sie nagminnie . Jak sie wykazesz ( czolowka sprzedazy ) to rzucą ci rapida na otarcie łez . Odbijanie wqrwiających kapsli bez przerwy , sledzenie kazdego ruchu w gps , nawet km prywatnych DRAMAT . Beznadziejna firma dla ludzi bez AMBICJI
zdjecie uzytkownika
myszka - 2015-05-22 14:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [onyx - 2015-05-20 20:20:44]:
prawdziwe jaja,
do tego spowiadasz się kilka razy dziennie .
traktują cię jakby znaleźli głupszego od siebie każą się zachowywać i wykonywać polecenia jak małpa w cyrku.
zdjecie uzytkownika
pin - 2015-05-22 17:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dfddggc - 2015-05-16 15:50:16]:
A dlaczego oczywiscie PM ...? PM to cos lepszego ? Wezcie sie do roboty książęta Medyczni bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robicie , generujecie tylko KOSZTY a "Wasza Praca" nie ma zadnego przelozenia na apteki . Gdybyscie mieli jeden miesiac popracowac jak farmaceutyczni to moze zaczeliscie inaczej wszystko postrzegac , moze mala zamiana ??? Wtedy okazaloby sie kto tak naprawde pracuje a kto robi tylko dobre wrazenie.
zdjecie uzytkownika
dqdcwscxz - 2015-05-22 22:28:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pin - 2015-05-22 17:47:41]:
ooo wreszcie kadra z biedry się obudziła... A może roboty się nauczycie i zarządzania ? a jak zmierzyć waszą "pracę" ? Wazeliną chyba ....hahahahah
zdjecie uzytkownika
składający - 2015-05-24 16:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, ruszyły jakieś rekrutacje ? Składałem nie wiem czy już po zawodach czy dalej się łudzić iż może zadzwonią :D
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa składająca się z 3 etapów.
1 rozmowa telefoniczna z HR
2 spotkanie z HR w Poznaniu
3 spotkanie z HR w Poznaniu
Rozmowy przeprowadzone dość profesjonalnie, niestety nie zwracane są koszty dojazdu do Poznania.
Pytania: Na 3 etap rozmowy należy wykonać prezentację na podstawie danych rynkowych.
Wrażenie po rozmowach bardzo pozytywne; wszyscy są bardzo mili, uśmiechnięci, życzliwi. Niech to Was nie zwiedzie!!!! Nie polecam tej firmy!!!!
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-05-24 21:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rekrutują od miesiąca ale nadal dzwonią do ludzi. Kolega mówił że do 20 czerwca rekrutują
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-05-25 00:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, wiele ofert pracy z tej branży i nie tylko znajdziesz na stronie Rekrutacyjnej Rewolucji. Ja właśnie tam znalazłem coś dla siebie. Mają także wiele ofert szkoleń i kursów. Wpisz w wyszukiwarkę "rekrutacyjna rewolucja", wejdź na pierwszą wyszukaną stronę i do dzieła!:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biofarm Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Biofarm Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert