brak logo

Biofarm Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Biofarm Sp. z o.o.

M 2017-07-26 07:49
Widzę, że panie z HR nadal walcza. Zmieńcie stosunek do pracowników , więcej szacunku, zaufania a może i pracownicy zmienia opinie o was...To co jest pisane na tym portalu powinno wam coś uświadomić ale widzę ze nic do Was nie dociera niestety...
12
hrdy 2017-07-27 11:57
To w jaki sposób inwigilują pracowników jest chore. a to w jaki sposob zwalniaja karygodne....
11
pumcia 2017-07-27 16:42
w jaki?
Oleńka 2017-07-28 22:53
Czy w firmie są tylko pracownicy HR? A może są inni zadowoleni? Opinie pozytywne są mają prawo tu być!
1
mm 2017-07-29 12:18
Oczywiscie, że mają prawo być ale spójrzmy ile tych pozytywnych opinii jest???Na palcach jednej ręki można je policzyc. Niestety, przeważają opinie negatywne a to o czymś swiadczy. Gdyby pracownicy Biofarmu czuli się zadowoleni z pracy, nie czuli się na każdym kroku inwigilowani, wręcz poniżani, to z pewnością nie szczedziliby pozytywnych komentarzy. Tak się jednak nie dzieje.....Poprawcie w końcu kulturę organizacyjna a w może wtedy przeczytacie pozytywne slowa.To wcale nie jest takie trudne, potrzebne tylko chęci i więcej empatii do ludzi.
4
mm 2017-07-29 12:19
Oczywiscie, że mają prawo być ale spójrzmy ile tych pozytywnych opinii jest???Na palcach jednej ręki można je policzyc. Niestety, przeważają opinie negatywne a to o czymś swiadczy. Gdyby pracownicy Biofarmu czuli się zadowoleni z pracy, nie czuli się na każdym kroku inwigilowani, wręcz poniżani, to z pewnością nie szczedziliby pozytywnych komentarzy. Tak się jednak nie dzieje.....Poprawcie w końcu kulturę organizacyjna a w może wtedy przeczytacie pozytywne slowa.To wcale nie jest takie trudne, potrzebne tylko chęci i więcej empatii do ludzi.
10
Były 2017-07-29 14:07
Pozytywną opinię można napisać, jeżeli taka rzeczywiście jest. Jeżeli ktoś wymusza pisanie pozytywnych opinii, a sam nie potrafi nic pozytywnego napisać to myślę , że o tej firmie nic dobrego nie można poprostu napisać. Poza kilkoma wpisami, które są próbą negacji prawdziwych opinii o tej firmie, nie można przeczytać nic pozytywnego. Jeżeli się wymaga od innych pisania pozytywów o Biofarm, to lepiej zacząć od siebie. Tylko trudno coś pozytywnego, zarazem wiarygodnego napisać. Pozytywów w Biofarm należy szukać z lunetą.
11
Pracujący 2017-07-31 18:17
Niestety po przeczytaniu większości opinii negatywnych muszę się z nimi zgodzić.
Pracuje od niedawna w dziale produkcji i tak źle zarządzanej firmy, dodam że polskiej, to jeszcze nie widziałem. Firma matka a w niej każdy dział to firmy córki. Wszyscy pracują jak chcą, różne zmiany nie powiązane działami ze sobą i przez to nic nie można zrobić w sytuacjach problemowych. Hasło promowane przez HR-y Jeden Biofarm jest po prostu śmieszne i wszyscy się z tego śmieją bo nikt ze sobą nie współpracuje. Zwalniają ludzi kulturalnych, z podejściem do ludzi i potrafiących umiejętnie zarządzać a co najważniejsze takich którzy są wsparciem dla zwykłych ludzi co ma ostatnio miejsce. Firma bardzo źle zarządzana i nawet prezesi i dyrektorzy u góry widząc ten bałagan nic z tym nie robią.
8
Rychu 2017-07-31 19:23
Nigdy, w żadnej firmie nie spotkałem się z taką niekompetencją, zarządzanie sprzedażą to jest jakiś żart.Poza pensją firma nie oferuje nic, płatne kilometry za auto wg. wysokich stawek, brak Multisport, żadnych szkoleń a potężne oczekiwania co do poziomu wiedzy, jeżeli jakimś cudem uda się zrealizować zawyżone cele i otrzymać premię to przy każdej, możliwej okazji jest ona redukowana. Poza tym brak jasnych i przejrzystych zasad powoduje, że jest się skazanym na łaskę i niełaskę firmy. Ludzie odchodzą i sprzedaż spada. Cieszę się, że to już za mną.
16
Fanka 2017-08-01 21:57
Jeśli firma zasługuje to się pisze o niej pozytywnie i ktoś tak zrobił. Nie ma idealnych firm, wszędzie są okresy lepsze i gorsze. Być może trzeba coś poprawić, ale nie trzeba natychmiast "wylewać dziecka z kąpielą" Konkurencja pewnie się będzie cieszyła.
ddd 2017-08-02 08:00
Co za bzdury..
8
aktok 2017-08-02 11:33
w bio jest jak w PIS - rządzi jedna osoba, która nie jest prezesem firmy. reszta tylko sie podporzadkowuje, zgadza i wlazi w tylek - to jest w bio w cenie.
a ludzi zwalniaja bo daja tylko umowy na czas okreslony. wtedy nie trzeba podawac powodow.
11
lili 2017-08-08 13:14
Tak naprawdę jak pracownik jest zadowolony, to nie wchodzi na takie portale, chyba że dla zabawy :)
Kilka lat było nieciekawie, teraz jest normalnie, tyle może powiedzieć zadowolona część firmy.
mm 2017-08-08 20:15
Drogie panie z działu HR, jak jest normalnie to widać dokładnie po ostatnich opiniach. Biofarm jest w czołówce rankingu liczby opinii o pracodawcy wiec nawet zakladajac, że do wyrażania opinii bardziej są skłonne osoby niezadowolone niż zadowolone, to ich liczba robi wrazenie. Dla przykładu ogromna Polpharma ma 192 opinie vs. 316 o Biofarmie. Szczerze podziwiam panie, jak negujac oczywiste fakty mogą panie spojrzeć sobie codziennie w lustro, chociaż zdaje sobie sprawe, że po tylu latach w Biofarmie nie widzi się rzeczywistości takiej jaka jest, tylko taka jaka chciałby widzieć Biofarm.
6
xyz 2017-08-08 23:48
Dla zabawy to można wejść na fb. Tu to się sprawdza co myślą o pracodawcy pracownicy. Jest to też wizytowka firmy. Nie bardzo jest dla mnie jasna postawa, że jesli ktoś jest zadowolony to nie wchodzi na gowork. Może ludzie nie wchodzą, bo wiedzą że to nie ma sensu. Zresztą wiadomo, ze za odpowiednią opłatą administrator na wniosek zainteresowanego usuwa niefajne opinie. Ciekawy jest też podzial na część zadowolonych i część niezadowolona. Logiczne, że niezadowoleni też są. Czy oficjalnie można się zapisać do którejś z tyc grup pracownnikow?-Pierwszy raz słyszę o takim podziale w Biofie. Rozumiem że grupa zadowolonych ma swojego reprezentanta, który zajmuje się wybielaniem firmy w Internecie. Tylko robi to bardzo nieudolnie.
6
Klasyk 2017-08-09 19:39
Na jakie wyposażenie może liczyć w firmie przedstawiciel medyczny? Mam zamiar ubiegać się o pracę w firmie tylko chciałbym uzyskać kilka informacji. Jakie nastroje są w pracy? Czy poza pensja są dodatki?
OLI 2017-08-09 21:52
Witam. przepracowałem dwa lata w tej firmie. Wydawało mi się że jest ok?, marketing nawet daje radę, ale reszta to niestety rzeczy, na które nikt nie ma wpływu oprócz paru osób, np. samochód nie jest narzędziem pracy tylko nagrodą. Jeżeli chodzi o podejście do PM, możesz pracować dwa lata albo 6 m-cy, jak coś pójdzie w firmie nie tak to głowy lecą ale tyko PM, i tu po porostu nie znasz dnia ani godziny. pracują tu sympatyczni ludzie, ale w ostatnim czasie atmosfera jest nieciekawa.
PS. Nie trać czasu, szukaj gdzie indziej.
2
OLI 2017-08-09 21:53
Witam. przepracowałem dwa lata w tej firmie. Wydawało mi się że jest ok?, marketing nawet daje radę, ale reszta to niestety rzeczy, na które nikt nie ma wpływu oprócz paru osób, np. samochód nie jest narzędziem pracy tylko nagrodą. Jeżeli chodzi o podejście do PM, możesz pracować dwa lata albo 6 m-cy, jak coś pójdzie w firmie nie tak to głowy lecą ale tyko PM, i tu po porostu nie znasz dnia ani godziny. pracują tu sympatyczni ludzie, ale w ostatnim czasie atmosfera jest nieciekawa.
PS. Nie trać czasu, szukaj gdzie indziej.
1
OLI 2017-08-09 21:54
Witam. przepracowałem dwa lata w tej firmie. Wydawało mi się że jest ok?, marketing nawet daje radę, ale reszta to niestety rzeczy, na które nikt nie ma wpływu oprócz paru osób, np. samochód nie jest narzędziem pracy tylko nagrodą. Jeżeli chodzi o podejście do PM, możesz pracować dwa lata albo 6 m-cy, jak coś pójdzie w firmie nie tak to głowy lecą ale tyko PM, i tu po porostu nie znasz dnia ani godziny. pracują tu sympatyczni ludzie, ale w ostatnim czasie atmosfera jest nieciekawa.
PS. Nie trać czasu, szukaj gdzie indziej.
9
Pracujący far. 2017-08-14 13:04
Słyszałem do tej pory dużo pozytywnych słów pod adresem Biofarm-u. Nie zgadzam się z tym, że główną odpowiedzialność ponoszą PH, owszem ale jak są mało skuteczni! To jest dla mnie logiczne przy tym etacie.
Były 2017-08-17 22:23
A kto to taki?
Jagoda 2017-08-17 23:06
Nie bardzo rozumiem o jakich grupach piszecie? Każdy ma prawo pisać na forum swoją opinię. Mnie nikt do żadnej grupy nie przyciąga . Chcę w każdym razie powiedzieć, że pracuję tu już długo i jestem zadowolona z pracy.
Chill 2017-08-18 17:32
Dlaczego negatywne komentarze sa kasowane ?
8
Były 2017-08-19 06:26
Pewnie jest ich za dużo, a zapotrzebowanie jest na pozytywne komentarze.
7
Chudy 2017-08-20 11:27
Może ktoś napisze KIEDY OSTATNIO BYŁA PODWYŻKA NA PRODUKCJI ????? ( nie mówię o tej cichej dla paru osób ). Kierownik dostał służbowe nowe autko i jest zadowolony ,bo gra jak mu każą .
7
Nie z HR. 2017-08-20 11:48
Kolejna prawda , a nowym paniom na produkcji przy pracy 3 zmianowej proponują na rękę 2000 zł. i chętnych nie ma , a zawsze mówiono że na nasze miejsca pracy czekają setki ludzi za bramą .
9
xyz 2017-08-21 07:17
Widać , że komentarz jest z HR lub osoby nie szanującej pracowników . Jest różnica pomiędzy PH a PM , osoby pracujące w dziale medycznym , są przedstawicielami medycznymi a nie handlowymi , oprócz sprzedaży , niosą jeszcze wiedzę merytoryczną ! Więcej szacunku i zaufania do PM !
Filipek 2017-08-21 09:20
Firma jest duża a kilka osób chce zrobić wrażenie, że jest tak źle! Może czas zmienić pracę na taką gdzie lepiej płacą?
Franek 2017-08-24 09:48
Właśnie widziałem aktualną listę ofert pracy i cieszy mnie, że mają zapotrzebowanie na przedstawicieli medycznych. Może ktoś podpowiedzieć coś w tym temacie? Co do pracy dostaje taki pracownik, chodzi o kompa, auto , telefon? Czy jakiś socjalny dodatek?
1
Hanna 2017-09-01 10:03
@Franek to akurat wątek dotyczący Poznania i tam nie ma ofert na przedstawiciela medycznego. Ale może dostaniesz od kogoś z Poznania odpowiedź. Za to w Poznaniu szukają operatorów maszyn i Group Brand Managera. Ktoś pracował na tych stanowiskach? Informacje o tych stanowiskach będą przydatne.
Pracujący 2017-09-04 10:08
@xyz Zastanawiające kim jest osoba, która daje sobie prawo do oceny innych pracowników jak również firmy? Może trzeba się po prostu podpisać pod prawdziwą opinią????
Pracownik 2017-09-04 13:45
Prawda 100 %
3
mm 2017-09-04 17:54
Pracujący, z tego co widzę, to również dałeś sobie prawo do oceny firmy. Skoro tak ci dobrze w Biofarmie to dlaczego sam się pod nią nie podpiszesz? Zachęcam, może zaplusujesz ....
8
Pracownik 2017-09-04 19:40
Zgodnie z ideą portalu, ponieważ: "Opinie o pracodawcach to prężnie rozwijająca się platforma, na której wszyscy mogą się dzielić swoimi wrażeniami z miejsca pracy. Dzięki temu pracownicy mają większą świadomość firm, w których pracują i do których aplikują" Po to jest Gowork aby każdy mógł napisać to co uważa, a czego nie może powiedzieć w miejscu pracy, ponieważ jest zakazane. Nie wszyscy mogą pozwolić sobie na to aby walić prosto w oczy (wiadomo czym to w Biofie grozi), ale też nie chcą siedzieć cicho i przytakiwac jezeli firma bądź kierownictwo nie szanuje dobrych, merytorycznych pracowników, a promuje miernoty.
10
Qwe 2017-09-05 09:38
Chciałam złożyć aplikacje na Wlkp ale po tej lekturze sobie odpuszczę, szukam dalej.
5
Mark 2017-09-05 11:18
Cześć czy to prawda że były zmiany terenowe teraz niedawno?
2
Alma 2017-09-05 11:22
Witam. Właśnie ja też coś słyszałem o zmianach w Biofarmie. Jakiś czas nie widzę już znajomych twarzy a poza tym dwie lekarki powiedziały mi że nie będą już musiały oglądać tej malej regionalnej co chodzi w miniowkach i szpilkach jakby w go-go pracowala. Dodałam że jestem w wlkp
10
Farmer 2017-09-10 19:15
Rotacje są wszędzie przy takim rynku pracy , za kasą!!
KASIA 2017-09-13 14:15
TO NIE JEST TAK ZLE JAK 2 TYS ZŁ NA REKE NOWE A STARE PRACOWNICE MAJA 2500ZŁ NA REKE W WIEKSZOSCI ZAKŁADOW TAK PŁACA A LEKARSTWA NIE SA AZ TAK CIEZKIE DO DZWIGANIA BO SPOZYWKA JEST CIEZSZA .
madzia 2017-09-13 14:48
Masz racje każdy by chciał dużo zarabiać obojętnie gdzie tylko niestety realia sa inne w Polsce większy wybór maja faceci im zawsze lepsze pieniądze proponują jak sa dobrymi mechanikami operatorami itp tak jest w każdej fabryce sama pracuje na produkcji tylko ze w unileverze i mam w 4 bryg 2500zł w granicy a dziewczyny chodzące na 3 zm maja 2200zł na reke i tak jest w większości zakładow pracy w niektórych nawet nie ma 2 tys zł na reke np. w terrawicue czy baronie bo musza łazic sb i ndz żeby mieć 2 przed wypłata i co i ludzi maja do pracy wiec to tak nie jest jak ktoś potrzebuje to podejmie ta prace za 2 tys zł u was i będzie pracować.
Filip 2017-09-14 08:24
Zastanawiam się dlaczego niektórzy dają sobie prawo do oceny innych osób w firmie? Po drugie jeśli ktoś założył firmę to chce ją prowadzić tak jak uważa. Po trzecie płaci za to czego oczekuje od pracowników.
Pracownik 2017-09-14 20:02
Ja nie mogę! Co za glupoty? Ta firma stosuje mobbing nawet przez gowork. Już nie wolno mieć swojego zdania i wlasnej opini? Niewolnictwo już dawno zniesiono. Biofarm nie ma wlasnego prawa i przepisów. Kodeks pracy obowiazuje wszystkich i nie może wlasciciel firmy wymagać od pracownika co mu się żywnie podoba. Rynek pracy jest dla pracownika i czy się komuś podoba czy nie to wymagania należy obniżyć, wynagrodzenia podwyższyć i dodać socjal, aby pracownicy chcieli podjąć tu pracę. Niestety pracownik teraz jest górą. Jeśli to pracodawcy nie odpowiada to może zawinąć interes. Sam ze swoją rodziną raczej tego nie ogarnie i z paroma krzykaczami (krzykacze, ponieważ krowa, która dużo ryczy malo mleka daje)
6
mm 2017-09-14 20:09
Widzę, że "Pracujacy"zmienil się w "Filipa":-)))Ewidentnie widac, że to jeden z osiolkow wielmoznego Sz...
6
olka 2017-09-15 23:50
Jakie sa zarobki kobiet u was na produkcji bo widziałam ogłoszenie czy przyjmą i praca 3 zm bo ja pracuje w unileverze i na reke mam 2500zł tylko ze 4 bryg systemie tylko ze oprócz tego co kwartal mam dodatkowa premie i lubie sobie porównać do innych produkcji .
Hanna 2017-09-18 12:15
@Pracownik w jaki sposób niby firma stosuje mobbing przez serwis pracy? Wiesz, że mobbing oznacza spełnienie tych przesłanek: poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny, wyeliminowanie albo odizolowanie pracownika od współpracowników. Czy na pewno o to Ci chodziło?
hehe 2017-09-18 20:11
Na miasto napadł smok. Palił domy, pożerał dziewice i robił dużo innych okropnych rzeczy. W mieście mieszkało trzech rycerzy: Duży, Średni i Mały.
Tak więc mieszkańcy, gdy tylko uświadomili sobie co się dzieje, co sił w nogach pobiegli do Dużego Rycerza po pomoc:
- Duży Rycerzu, Duży Rycerzu!
- Ratuj nasz gród przed strasznym smokiem!
- W tobie nasza nadzieja!
Duży Rycerz zmarszczył czoło i rzekł:
- Hmmm...
- Wyprawa na smoka to poważna sprawa!
- Nie mogę zdecydować się tak od razu.
- Dajcie mi czas do namysłu.
- Przyjdzie po odpowiedz za... no, za tydzień.
Smok, jak się zdaje, nie miał zamiaru czekać ani godziny.
Cóż było robić?
Mieszkańcy popędzili co sił w nogach do Średniego Rycerza.
- Średni Rycerzu!
- Ratuj nas przed okrutnym smokiem!
Średni Rycerz na to:
- No, no...
- Walka ze smokiem to nie byle co!
- Muszę się wcześniej dobrze zastanowić
- Sami rozumiecie.
- Odpowiem wam za... za... może za dwa tygodnie?
Rozgoryczeni, bez większych oczekiwań, poszli mieszkańcy do Małego Rycerza.
- Mały Rycerzu!
- Na nasze miasto napadł smok!
- Ratuj nas!
Mały Rycerz nic nie odpowiedział, tylko osiodłał konia, włożył zbroję, wsiadł na konia, dobył miecza i tarczy i ... już, już chciał odjeżdżać, gdy któryś z oniemiałych ze zdziwienia mieszkańców wykrztusił z siebie:
- Mały Rycerzu!
- Ty... ty nie potrzebujesz ani chwili, żeby się zastanowić?
A Mały Rycerz na to:
- Tu się nie ma co zastanawiać, tu trzeba spier...
9
Potencometr 2017-09-18 20:33
Czy ktoś jeszcze został zaproszony na drugi etap rozmowy w tym tygodniu w Poznaniu?
Czy ktoś wie czego można się spodziewać na drugim etapie na stanowisko przedstawiciela medycznego? Na jaką realną podstawę można liczyć? Jakie samochody i jak z kilometrami prywatnymi? Na coś konkretnego jest kładziona uwaga przy doborze potencjalnego pracownika? Pracując rzetelnie można liczyć na dłuższe, w miarę komfortowe zatrudnienie : )?
Serdecznie pozdrawiam i proszę o rzetelne odpowiedzi
xyz 2017-09-19 17:47
Szef do pracownika:
– Miarka się przebrała, zwalniam pana!
– Zwalniam? Jestem naprawdę mile zaskoczony szefie, bo zawsze myślałem, że niewolników się sprzedaje!
Coś w tym jest jeżeli chodzi o Biofarm.
5
anna 2017-09-19 18:30
Idealny opis decyzyjnosci w Biofarmie:)
5
w sedno 2017-09-19 19:00
hehe w samo sedno , stamtąd trzeba sp......
6
Zostaw swoją opinię o Biofarm Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biofarm Sp. z o.o.