Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Biofarm Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Biofarm Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
hmmm - 2014-12-05 12:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teren pruszkow. jak kierownik? czy rzeczywiście jest gps we wszystkich narzędziach?kasa? jestem z doświadczeniem.i jak to jest z tymi prywatnymi kilometrami? i jak rozumieć km brutto z dojazdami?
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2014-12-10 22:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy zawsze zapraszają na drugi etap do Lublina i czy faktycznie taka rzeźnia jest z tym wciskaniem guzika czy jedziesz służbowo czy prywatnie?
zdjecie uzytkownika
Cemax - 2014-12-16 23:05:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkie złe opinie to prawda prawda i jeszcze raz prawda.
zdjecie uzytkownika
charyzmatyczna jola - 2014-12-29 15:00:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popieram i ponawiam pytania charyzmatycznej kasi, czy w firmie biofarm nadal aktualne jest stanowisko pracy product menagera do wzięcia? tylko najpierw muszę wiedzieć jakie byłby ogólne warunki zatrudnienia i stawka na rękę miesięczna jaka jest bo się boję tak w ciemni., zależy mi na pracy kreatywnej i rozwojowej
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-01-14 21:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hmmm - 2014-12-05 12:04:17]:
teren pruszków, kierownik? Uciekaj...
zdjecie uzytkownika
smoofy - 2015-02-03 23:15:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przykro mi ale niestety muszę się zgodzić z powyższymi opiniami, zarządzanie (usunięte przez administratora) gps w aucie, od niedawna w tablecie i pewnie w telefonie również, pełna dyspozycyjność, tabelkologia i malowanie trawy na zielono w raportach, na plus fajne leki, do niedawna fajne narzędzia promocyjne i ludzie - pomocni, empatyczni, system socjalny ok - bony Sodexo na świeta, dofinansowanie do wypoczynku dzieci i wyprawki szkolnej, szkolenia wewnętrzne. Jeżeli ktoś chce się nauczyć roboty w tej branży to najlepsza firma , oprócz doświadczenia i palpitacji serca patrzysz na nowego pracodawcę jak na wybawcę! a szkoda bo można by fajnych i chętnych PM i PF zatrzymywać stwarzając dobre warunki pracy a nie tylko przeszkalać przechodnich przedstawicieli...
zdjecie uzytkownika
Luka - 2015-02-06 20:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Niestety teraz faza mega niepozytywnych zmian, najlepszych menegerów już nie ma, pozbywając się tym samych wzrostów sprzedaży, firma z nowym kapitanem ledwo dryfuje(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
porażka - 2015-02-11 06:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przedszkole dla duzych dzieci .
Wystarczy zmienic firme z Biofarmu na każda inną i odrazu czlowiek inaczej funkcjonuje , w znaczeniu Normalnie : )
Zachecam wszystkich !
zdjecie uzytkownika
mac - 2015-02-13 21:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jadę na drugi etap do poznania czego można się spodziewac??
zdjecie uzytkownika
vanilla - 2015-02-28 14:47:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mac - 2015-02-13 21:26:14]:
Kiedy wybierasz się na drugi etap i z jakiego województwa? Ja mam drugi etap 02.03.2015?
zdjecie uzytkownika
lucjan k - 2015-03-02 17:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super, jakby ktoś już miał całą rekrutację za sobą to byłbym bardzo zbowiązany gdybyście opisali co i jak, wszelkie wskazówki mile widziane i porady jak sobie dać radcę i ewentualnie jakie u nich w trakcie rekrutacji ewentualnie są haczyki i pułpki. nie lubię niespodzianek. najbardziej to by mnie interesowała posada mechanika
zdjecie uzytkownika
violka - 2015-03-10 14:37:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
mam pytanie czy ktoś kto był w ostatnim czasie na drugim etapie w Poznaniu otrzymał odpowiedz ????
zdjecie uzytkownika
Aga - 2015-03-15 16:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda praca na stanowisku regionalnego ? Jaka umowa? Limity na km?
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2015-03-16 21:03:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jest super. Żadnych limitów. W sumie to nic się nie robi. 8 wizyt z PM i do domu. Avensis, komputer. itd. Zarobki ? niższe niż PM z długim stażem. Grunt to się nie przejmować. Kadra w Poznaniu ma niskie kwalifikacje więc wynik nie jest ważny. To jest praca dla osób bez ambicji.
zdjecie uzytkownika
japal - 2015-03-18 15:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brzmi ciekawie, ale chyba trochę nudno. Macie w takim razie stałą pensję miesięczną, możecie podac jakieś widełki dla nowych osób? W ogóle ile godzin dziennie zajmuje Wam w takim razie praca, skoro to niby osiem wizyt i do domu. Te auta nie mają aby GPS'u i nikt nie kontroluje co w danej chwili robicie?
zdjecie uzytkownika
pokemon - 2015-03-18 20:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mają GPSu? Ha ha ha. Ale naiwniak.
zdjecie uzytkownika
Luka - 2015-03-18 20:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
maja gps. jak jesteś grzeczny i wykonujesz polecenia nikt się nie czepia. grunt to przytakiwać.
zdjecie uzytkownika
Maximus - 2015-03-18 20:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dla początkujących firma ok.(dla młodych) Zarobki słabe od 2200 do 2500 netto. Cześć pensji w formie premii uznaniowej... jak już ktoś wspomniał. Firma zarządzana coraz gorzej. Bez pomysłu i strategii długofalowej. Niektóre produkty się bronią bo są dobre i dobrze wypromowane przez ludzi których w większości już nie ma. Słaba kadra managerska na czele z ich szefem...Zarządzanie przypomina partyzantkę.... czasami groteskowo to wygląda i jest śmiech w terenie. Wszechobecna inwigilacja, durne raporty i tabelki. Przypomina to trochę zarządzanie w firmach w których nie idzie i nie ma pomysłu żeby można było na kogoś zwalić winę. Szkolenia przypominają kabaret ...hahahhha ... poważnie...
Jak ktoś ma nóż na gardle i nie ma kręgosłupa osobowościowego :p no to cóż ...praca w sam raz... Rksi zarabiają śmieszne pieniądze od 3800 netto. Oczywiście część pensji jest płacona w postaci premii uznaniowej, która może zostać zabrana np. za L4.
zdjecie uzytkownika
Nie warto! - 2015-03-20 10:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie już nie chcą tam przychodzić do pracy jako PM i bardzo słusznie! Omijajacie z daleka nie dajcie się ściągnąć nawet za większe pieniądze. Ciągle szukają pracowników bo tam nie da się normalnie pracować :) województwo mazowieckie to zdecydowanie największa pomyłka :) wiarygodność informacji w internecie jest wątpliwa ale jeśli wszyscy źle piszą i sami pracownicy o tym mówią to o czymś już świadczy ...
zdjecie uzytkownika
Kolega - 2015-04-01 21:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powszechne są „epidemie” i okazuje się , że choruje np. kilku twoich kolegów z regionu, przełożony i jeszcze jego przełożony. Nic tylko się śmiać, bo decyzje sprzedażowe i marketingowe podejmowane są w takiej sytuacji przez przypadkowe osoby. (usunięte przez administratora) Byłem świadkiem rozmowy RKS chyba z asystentką działu z biura, gdzie był przepytywany z którym RKSem i o czym rozmawiał tego dnia, czy na ten dzień każdemu z przedstawicieli dał indywidualne cele, w jaki sposób będzie je egzekwował i jakie konsekwencje będzie wyciągał za ich niezrealizowanie. W praktyce wygląda to tak, że dwa razy dziennie rozmawiasz o swojej pracy z przełożonym. I tak dzień w dzień, chyba że dla odmiany się zlitują i spowiadasz się ze swoich sukcesów i porażek jedynie raz w tygodniu. Każde spotkanie firmowe/regionalne które jest obowiązkowo w Poznaniu i jest protokołowane przez asystentkę (nawet warsztaty ze scenkami !) z dodatkowymi uwagami typu: jak się grupa zachowuje, kto przerywa innym itp. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-04-01 21:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przedstawiciel ma do wykonania 10/11 wizyt do lekarzy i 2/3 apteki, ale biorąc pod uwagę że powinny być to apteki z zamówieniami – to w praktyce odwiedzasz ich wiele więcej. Twoją pracę śledzą 3 gps (auto, iPad, telefon) i przy każdy odpaleniu silnika musisz określić poprzez specjalny przycisk, czy jest to jazda prywatna (40 gr/km) czy służbowa. Raz w miesiącu przychodzi raport i faktura dla Ciebie za jazdę, bywa też że zostaje podsumowana praca w terenie na zasadzie : pracy netto (czyste wizyty) i brutto (z dojazdami). Nie muszę chyba pisać jak patrzą na ten wskaźnik.
Ponieważ cele sprzedażowe są nierealne, firma postawiła na wiedzę merytoryczną jako źródło sukcesu. Bardzo chwalebne, tyle że przybrało to karykaturalne rozmiary. Dla przykładu w ciągu samych wakacji: najpierw test wielolekowy w Poznaniu, z poprawką tydzień później; potem test w tabletach w trakcie dnia pracy; następnie w 4 wybrane dni przepytywanie przez telefon bardzo szczegółowe; znowu test w iPadach i na zakończenie test w Poznaniu z ewentualną poprawką tydzień później. Proszeni byliśmy też o odbieranie telefonów w czasie urlopu , by zdawać ustnie, a gdy szczęśliwiec był za granicą – został pouczony o codziennym zaglądaniu do skryptów.
Na szczęście koledzy super.
zdjecie uzytkownika
fd - 2015-04-07 10:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podstawa netto PM to 3500zł.
zdjecie uzytkownika
biuropoznan - 2015-04-18 11:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Praca w biurze nie należy do najprzyjemniejszych, każdy każdemu patrzy na ręce i czy czasami sie z czymś nie wyłoży(zamiast pomagać olewa się i patrzy jak się z tym męczysz), młodszych stażem pracowników zarzuca się najgorszą robotą, której starszym cwaniakom się nie chce robić, ogólnie wyzysk, cwaniactwo, stres i zostawanie po godzinach za marne pieniądze i przede wszystkim straszny chaos organizacyjny, tak naprawdę nikt nie wie co ma robić bo nie ma żadnego schematu pracy ustalonego przez przełożonych. Zdecydowanie nie polecam tej firmy szczególnie początkującym, bo odechciewa się pracy gdziekolwiek po tych przezyciach
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa składająca się z 3 etapów.
1 rozmowa telefoniczna z HR
2 spotkanie z HR w Poznaniu
3 spotkanie z HR w Poznaniu
Rozmowy przeprowadzone dość profesjonalnie, niestety nie zwracane są koszty dojazdu do Poznania.
Pytania: Na 3 etap rozmowy należy wykonać prezentację na podstawie danych rynkowych.
Wrażenie po rozmowach bardzo pozytywne; wszyscy są bardzo mili, uśmiechnięci, życzliwi. Niech to Was nie zwiedzie!!!! Nie polecam tej firmy!!!!
zdjecie uzytkownika
zigzag - 2015-04-18 15:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ogólnie to do d..py.
zwalniają ludzi z dłuższym stażem , jest nowy kapitan pan T. , który wymienia ludzi. Swoimi działaniami dołuje firmę a właściciel chodzi dumny jak paw.
Klienci powoli wycofują się ze współpracy a wg menagerów jest świetnie. Jaki pan taki kram
zdjecie uzytkownika
John - 2015-04-21 10:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dlatego sam się zwolniłem z tej firmy i słyszeć o niej w życiu nie chcę.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biofarm Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Biofarm Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie