brak logo

Biofarm Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Biofarm Sp. z o.o.

matejko janek 2016-10-18 10:51
witam ile zarabiają operatorzy maszyn w Biofarm?
Nikodem 2016-11-02 12:47
witam,

pojawiła sie oferta pracy w zakupach. pytanie: jakie zarobki netto? jak atmosfera?
prawo 2016-12-06 09:32
Trzeba sprawdzić z tym samochodem ,czy wszystko jest zgodnie z prawem. Płaci się za prywatne użytkowanie,płaci się za kilometry i płaci się podatek od zapłaconych właścicielowi pieniędzy za km. Ciekawe jak się sprawa przedstawia według prawa , obserwowanie ,włączony gps w czasie prywatnym pracownika i rejestrowanie położenia, idźcie wy do prawnika!
6
dzidzia 2016-12-08 19:24
witam
chciałabym złożyć cv na pracownik produkcji na 3 zmiany jak wygląda praca i jakie są zarobki z góry bardzo dziękuję za wiadomość
pozdrawiam
15
jjj 2016-12-11 20:01
to po 6 latach nie mialas umowy o pracę na czas nieokreslony? jak u nich jest z tym, umowy na jaki czas są zawierane?
tola 2016-12-12 17:06
witam czy mozesz mi powiedziec ile zarabiaja kobiety na produkcji pozdrawiam
8
Farmer 2017-01-05 13:18
Chcę pracować w tej firmie a słyszałam, że jest ok. Gdyby ktoś wiedział jak przedstawiają się zarobki.
8
Zainteresowana 2017-01-07 00:53
Zwolniona, pracowałaś na produkcji czy w biurze? Zastanawiam się jakie klimaty panują w biurze... Z góry dziękuję za odpowiedź.
3
janko muzykant 2017-01-09 22:45
jesli chodzi o prace na produkcji to w zaleznosci gdzie sie idzie czy na operatora czy na produkcje ( nawazalnie), najwiecej dzwigania jest na nawazaniu gdyz trzeba sobie wszystko przywiesc a towar jest zapakowany w pojemniki nawet do 50 kg wiec czasami trzeba wziac beczki 50kg worki 25 kg troszeczke sie przedzwigac zarobki hmmm na poczatku kolo dwojki pozniej niecale dwa i pol. Co kto lubi jak ktos chce pracowac na produkcji w biofarmie to niech wysyla podanie nie zachecam i nie zniechecam
1
Xyz 2017-01-13 21:50
Gorzej w tez branzy trafic nie mozna, fatalne zarzadzanie , wymagania nie do zrealizowania, typowa Polska firma zachowujaca sie jakby cukierkami handlowala. Dziwne, ze "ktos" tej firmy jeszcze nie "przetrzepal"...
12
mimik 2017-01-16 16:36
Biofarm jest naprawdę ok. Może jest czasami ciężko ale cóż.....
xyz 2017-01-20 20:49
Teraz Biofarm to dno !
5
Miki 2017-01-23 10:10
Biofarm był dnem już w 2007/08 r. Ale widzę, że z roku na rok gorzej. Podziwiam tych, co wytrzymali tam 6 lat. Szacun. Mi stuknęło 2 lata i trzeba było się zwinąć, bo zero szans na cokolwiek,
6
byk 2017-01-28 23:50
W Biofarmie teraz też ma wakaty
5
Bio 2017-02-07 20:36
Ludzie z Biofarmu znikają równie szybko jak negatywne opinie o firmie na tym forum :-) ocena 2 jednak mówi sama za siebie
10
szukająca pracy 2017-02-16 14:21
Dno. Brak szacunku - byłam dziś na rozmowie w Katowicach... tz byłam... - przyjechałam, ale po parunastu minutach odjechałam.. dlaczego ? Pani rekrutująca po zapukaniu przeze mnie ( już minęła godzina na którą zostałam zaproszona) poinformowała mnie że jest LEKKIE opóźnienie i zaraz wejde.. zamknęła drzwi.. gdy zapytałam jak duże opóźnienie - stwierdziła że to normalne i nie widziała w tym problemu.. może by nie było gdyby to lekkie opóźnienie to rzeczywiście było 5-10 minut.... ale przede mną było jeszcze parę osób - które już od 40-50 minut czekały !

Wszystkie opinie widzę na forum są prawdziwe. Niestety.

BRAK SZACUNKU - FATALNA ORGANIZACJA.
Strata czasu i $ na paliwo by jechać na rozmowę
5
Kulka 2017-02-16 14:52
Widziałem ostatnio ofertę pracy dla przedstawiciela medycznego czy to jest jeszcze aktualne? Biofarm to firma z historią i z przyszłością. Osoby którym nie odpowiada ten rodzaj pracy lub firma najlepiej niech odejdą.
doris 2017-02-17 19:21
Jeśli nie chcecie popaść w depresję, to omijajcie Biofarm wielkim łukiem, wiem co piszę...
5
Franek 2017-02-25 17:40
Złożyłam cv i czekam na rozmowę ale mam pytanie. Jak przebiega cały ten proces rekrutacji? Jaka w firmie jest teraz atmosfera? Słyszałam, że dbają o ludzi!
xxz 2017-02-25 20:17
Tam pracownicy nie są zaliczani do grona " ludzie" . "Ludzie" w Biofarmie to grupa zamknięta. Do tej grupy nie można się dostać. Chociaż udają, że jest inaczej.
5
Hanna 2017-02-27 14:46
@xxz możesz rozwinąć swoją wypowiedź na temat traktowania pracowników w Biofarm Sp. z o.o.?
NiePolecam 2017-03-03 12:43
Pierwszy etap bardzo sympatyczny, panowie mili i pozytywnie nastawieni, jednym slowem super, drugi etap... HR i tutaj mam kilka uwag:
1) informacja podana przez mloda Pania z HR telefonicznie o miejscu, dacie i godzinie spotkania, pytalam dwa razy czy termin sie zgadza, zgadzal sie, brak potwierdzenia mailowego. Szkoda, ze nie nagralam rozmowy bo mialabym dowod o zerowym profesjonalizmie firmy :)
2) jechalam pol PL do Poznania i co? Rekrutacja byla w innym dniu, przypadek? Laskawie mnie przyjeli.
3) pytania jak pytania, np. Sprzedaj fotografie. Gdyby mi Pan mial sprzedac karnet na basen to nie wiem jak by Pan sie staral a by Pan sie zesral a nie sprzedal mi ten karnet. Radze przeszukac "Internety" nad lepszym zestawem pytan :) bo taki PROFESJONALNY HR, a pytania w stylu "sprzedaj mi dlugopis" daleko Wam do rekrutacji na poziomie miedzy innymi Polpharmy.
4) informacja czy tak czy nie podana miala byc do 2 tygodni, minelo juz kilka miesiecy i dalej info brak - PEŁNY PROFESJONALIZM - DZIAL HR NA NAJWYZSZYM POZIOMIE, nie rozumiem po co mowic, ze sie informacji udzieli, jak nie dotrzymuje sie slowa? Moze dla satysfakcji :) gratuluje mentalnosci.

Samochodem prywatnie mozna zrobic cale 150km :)
8
Hanna 2017-03-06 08:43
@NiePolecam, dziękuję za komentarz. Przykro mi, że rozmowa rekrutacyjna nie spełniła Twoich oczekiwań.
1
były poddany 2017-03-14 00:17
W Biofarm jest jak w małym państwie PIS , naczelny zawsze ma rację , nie ma dialogu , a poddani , wszyscy to potencjalni oszuści , więc trzeba ich krótko za mordę trzymać , pilnować , inwigilować i pokazać jakim są dnem , narzucając plany , które są nie do wykonania! Jeszcze ten wózek ciągną osoby . które pracują po ok 6 lat, wtedy miały olbrzymie budżety 20-30 tyś , zdążyli się zaprzyjaźnić z tym i owym i jak te osiołku ciągną tę biofarmowską furmankę :)
7
Hanna 2017-03-14 09:22
@były poddany, a jakie zauważyłeś plusy pracy w firmie?
pis 2017-03-14 11:50
Plusem jest to , że w źle zarządzanych firmach , nawiązują się przyjaźnie między pracownikami i solidarność :)
2
Hanna 2017-03-14 12:20
@pis czyli atmosferę/relację między współpracownikami oceniasz pozytywnie?
poddany 2017-03-14 19:40
Wszyscy wiedzą jak zakończyły się rządy PRL (PIS) i jak zwyciężyła solidarność :) a tak na poważnie, nikt kto siebie i swoją pracę szanuje , nie będzie afirmował swojego nazwiska Biofarmem !
11
Natalia 2017-03-19 13:48
Bardzo chwalę sobie pracę w Biofarmie. Ta firma była wielokrotnie nagradzana za swoje osiągnięcia w produkcji różnych leków. Czytając niektóre wpisy odnoszę wrażenie , że osoby je piszące są mocno inspirowane przez konkurencję! Szkoda, że dają się tak podpuszczać.
2
doris 2017-03-19 22:10
Opinia wygląda na "sponsorowana".Nie odnosi się wcale do atmosfery w firmie. Lepiej, zamiast pisać opinie niech się firma skupi na poprawie kultury organizacyjnej.
9
webwork 2017-03-22 12:30
Witam proszę o opinię na temat działu księgowości zamierzam wysłać tam aplikację z moją kandydaturą
Hanna 2017-03-22 12:46
Wiecie, że na swojej stronie internetowej, Biofarm Sp. z o.o. opowiada o procesie rekrutacji krok po kroku? Każdy z etapów jest szczegółowo opisany http://www.biofarm.pl/pl/kariera/dla-kandydatow/355
2
Były 2017-04-07 08:43
Najgorszy epizod w moim życiu , na szczęście krótki . Z CV usunąłem pracę w tej firmie bo mi wstyd . Nie mają co liczyć na ludzi z branży bo nikt tam nie przyjdzie . Niedawno w aptece spotkałem kolesia z " zakładów mięsnych " hehe hehe takich to firma ludzi przyjmuje .
Klienci nie chcą już słyszeć o tej firmie , broni ich jeszcze kilka produktow niestety to za mało żeby zbudować dobry wizerunek siebie .
Wstyd Polska firma a swoich rodaków traktuje jak ..... mobbing to codzienność .
Nie polecam
6
Litosci 2017-04-07 08:47
Nie p..... głupot Natalia .
To chory kołchoz pod każdym względem .
Nie dajcie się ludzie nabrać
2
Hanna 2017-04-07 08:54
@Były, a co podobało Ci się w pracy w tym miejscu?
Plomm 2017-04-07 11:03
Ktoś tu nie czyta że zrozumieniem Proszę Szanownej Pani z biura . Jak ktoś pisze że było fatalnie to po co na siłę doszukiwać się pozytywów jeśli ich BRAK
1
Hanna 2017-04-07 11:14
@Plomm, w każdej pracy są jakieś plusy i minusy. Z pewnością niektórzy pracownicy znaleźli plusy pracy w tym miejscu. @Były wspomniał o minusach, może jednak sam również znajduje jakieś pozytywy, o których również warto wspomnieć.
Plimo 2017-04-07 12:51
Szanowna Pani z biura proszę darować sobie
" elokwencje" która jest nieskuteczna w odbiorze zapewniam .
Niech każdy przekona się sam !
W koncu nauka na własnych błędach mimo że bywa dotkliwa jest najbardziej skuteczna !
Pzdr
1
Maro 2017-04-08 08:54
Uwierz mi to wszystko prawda .
Do tego inwigilacja pełna nawet w week a jak Ci się samochód zepsuje to taku jeszcze za swoje w zastępczym u mnie tak było i nie oddali kasy .
Never ever
Klaudia 2017-04-11 12:53
Jestem pracownikiem Biofarm-u i to z dość długim stażem. Moim skromnym zdaniem uważam, że jeśli ktoś pracuje sumienne to nie będzie miał kłopotów w pracy,
Konkur 2017-04-12 06:41
Ostre określenie.... ale Pani wygląda jakby rzeczywiście pomyliła branże .... to nie miejsce na taki styl .. obciach i tandeta w bialy dzien tak to widza klienci i: ))))) ale nazwisko znajome więc kolejna rodzina i tak jeden drugiego ciągnie
: ) Firmie i tak raczej nie zależy na reputacji więc co tam ha ha
2
webwork 2017-04-19 14:47
CZY STANOWISKO ZASTĘPCY GŁÓWNEGO KSIĘGOWEGO JEST JUŻ OBSADZONE? WYSŁAŁAM TAM SWOJĄ APLIKACJĘ, ALE CISZA...
Hanna 2017-04-19 15:01
@Klaudia, może powiesz kilka słów więcej na temat warunków pracy? Co najbardziej cenisz sobie w Biofarm Sp. z o.o. i przede wszystkim na jakim stanowisku jesteś zatrudniona? Należy pamiętać, że warunki, atmosfera w każdym dziale nieco się od siebie różnią.
Ted 2017-05-08 17:23
Co do pracy w firmie jaką jest Biofarm - trudno jednoznacznie się wypowiedzieć; są plusy jak i minusy. Minusy zawsze są bardziej dostrzegalne, więc na tym się skupię. Jeśli chodzi o produkcje, młoda (świeża) gwardia jest całkiem ok. Łatwo ze wszystkimi się dogadać, a praca stanowi przyjemność. Są też osoby, które pracują tutaj nieco dłużej - nie wszyscy, nie mniej stanowią one hermetyczną grupę, która tak naprawdę nie jest zbyt życzliwa. Najniżej w hierarchii stoją osoby z naważalni, którym przypisywane są zadania różne różniaste - jak codzienne wynoszenie prania wszystkich (sic!) pracowników. W firmie dużo mówi się o stabilizacji, hm - ja się pytam jakiej. Gdyż tak naprawdę o tym jaki jest plan pracy na następny tydzień dowiadujesz się w piątek około godziny 14.00. W PN możesz iść na popołudnie, we WT na rano, a w środę na nockę. Sam plan pracy ulega częstokroć zmianie, bo np. brak składników do produkcji - logistyka ewidentnie kuleje. Organizacyjnie to takie mini państwo w państwie :-) Potwierdzam opinię wcześniej, dzięki nielicznym cała ta taczka jedzie do przodu.
4
Porada 2017-05-09 10:48
@Ted Myślę, że dobrze jak pracownicy widzą słabsze ogniwa w firmie. Wydaje mi się jednak, że powinieneś powiedzieć to kierownictwu i wówczas miałoby to sens. Cenne uwagi mogą być wielką pomocą. Żadna firma nie jest idealna więc może warto wskazać minusy.?
Olaf 2017-05-15 22:22
Witam,firma poszukuje osoby na stanowisko kupca.Ktos wie cos wiecej na temat tej pracy i dlaczego szukaja?Jakie zarobki i atmosfera?
Olaf 2017-05-15 22:22
Witam,firma poszukuje osoby na stanowisko kupca.Ktos wie cos wiecej na temat tej pracy i dlaczego szukaja?Jakie zarobki i atmosfera?
Felek 2017-05-16 13:26
Może ktoś znajdzie w firmie jakieś pozytywne strony? Wydaje się , że negatywne wpisy są oceną firmy ale to nic bardziej mylnego. To sztucznie naciągana ocena osób którym się nie powiodło w firmie i taki odwet.
doris 2017-05-17 21:37
Drogie Panie z HR, od kiedy jesteście Felkiem?Widze, że wpisów sponsorowanych ciąg dalszy...
1
Hanna 2017-05-18 09:18
@Ted, dziękujemy za szczegółową ocenę.
@Olaf zastanawiasz się nad aplikowaniem? Kto może pomóc użytkownikowi @Olaf i napisać więcej o pracy na stanowisku kupca? Jak wygląda taki przykładowy dzień pracy?
Zostaw swoją opinię o Biofarm Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biofarm Sp. z o.o.