brak logo

City Plus Taxi

Gdynia

Opinie o City Plus Taxi

Daniel 2012-05-28 18:57
Nie rób tego bo popełnisz życiowy błąd

Dla pasażerów super spoko ale dla kierowców jest strasznie
Kary umowne za zerwanie umowy przed upływem 24 miesięcy 3 miesięczny okres wypowiedzenia zabierają za przejazdy bezgotówkowe albo płatność kartą po 10-20 %

i chyba najwyższa składka w Gdyni !!!!!
350zł
6
Kierowca 2013-06-29 00:03
NO NO Daniel nie spodziewałem się, że tak będziesz opluwał swoją dawną firmę dzięki której zarabiałeś na życie. Niestety nie każdy potrafi pracować w zgranym gronie kierowców City Plus. Jak zostanie wyrzucony za nadużycia (pewnie każdy spotkał się z zawyżoną ceną w taksówce) lub odejdzie wtedy dopiero wychodzi słoma z butów.City to dobra korporacja w której naprawdę można zarobić. Kierują nią w miarę młodzi Prezesi i czują ten temat. Za cały komentarz wystarczy, że obsługują najważniejsze wydarzenia i obiekty w Trójmieście i to chyba wystarczy za cały komentarz.
Złośliwych języków i kąsliwych opini zawsze jest dużo zwłaszcza od tych co sami nic nie zbudowali, a tylko krytykować potrafią. POLECAM PRACĘ W TEJ KORPORACJI , naprawdę niezłe zarobki.
7
Marek 2014-05-19 16:54
Polecam!!! Ale omijać szerokim łukiem.
Szukam kontaktu z byłymi kierowcami delikatnie mówiąc zrobionymi w trąbę.
mareczek.gd@gmeil.com
asux 2014-09-18 11:10
Jeśli na rozmowie kwalifikacyjnej słyszę,że mam zadzwonić,bo pan chce mi dać szansę,a potem nagle nie odbiera moich telefonów,bo nie ma odwagi,powiedzieć,że mnie nie chce.Wystarczyło na rozmowie powiedzieć,że jest kilka osób chętnych i zadzwonimy do wybranych.
Zero klasy.
1
wykidajło 2014-11-03 19:38
Cześć , szukają łosic które będą dymać po 12 h, za 7,5 pln. Po wczesniejszych 3 miesiącach za 5 pln/h. No i jeszcze trzeba popracowac za darmo 3 dni.Toalety nawet nie ma na miejscu. Robisz za dyspozytora i kelnerkę.Miejsce pracy to pokój 2x3 m, z trzema biurkami, jakas porażka.
tia 2014-12-05 11:01
Byc moze ta firma to numer 1 w trojmiescie,byc moze maja powody do dumy,ale praca w tej korporacji to upadek w pierwszy dzien,uklady i uklady lepiej isc szukac smieci bo to ciekawsze zajecie niz zasiasc za kierownica pod szyldem tej firmy!mozna wymieniac wiele zlego mi sie nie chce wystarczy ze obiecuja zlote gory tyle ze wszystkie korporacje w gdyni maja kiepskie dochody,tak wiec nie ma co sie łudzic po co dawac kase na skladki jezeli zlecen mało jasne ze znajda sie tacy co beda w piesniach wychwalac super zarobki tyle ze chcial bym wiedziec kto zarobi na taxi w tej korporacji 9000 tys zl:)przy zawieszaniu za byle co,a sami kierowcy to nie koledzy tylko wspolpracownicy czyli lepiej kogos pod....ac bo jak go zawiesza to wiecej byc moze kursow dla mmnie tak to wyglada zycze powodzenia w podpisywaniu umowy byle szybko bo jak sie placi skladke to wszystko ok tak wiec powodzenia naiwnym.ps sa w tej firmie tez normalni ludzie ale to juz jest na wymarciu,przez tez uklady i podpieprzanie nie ma jednosci a tylko strach ok to by bylo na tyle wiecej pisac nie bede bo szkoda juz czasu :)
1
Nr 71 2015-01-30 22:16
Obecnie jedna z najwyższych składek w Gdyni ( 430 zł). Wyższe tylko w S-Klasie i Mercu ale tam jest inny Klient. Przeglądając zlecenia ma się wrażenie, że te dobre dostają ciągle ci sami kierowcy, kiedyś myślałem, że to przypadek ale przestawłem już w to wierzyć... Obecnie jest około 100 kierowców i ciągle przyjmowani są nowi chociaż zleceń nie przybywa. Jak łatwo się domyśleć, więcej kierowców, mniej zleceń na osobę. Weszło również nowe rozporządzenie nakazujące jeżdzić od Sopotu do Wejherowa i Pucka na jednej taryfie bez tzw. powrotu. Dla Klienta ok ale dla kierowców juz nie tak bardzo... Jeżeli ktoś Wam mowi, że moża super zarobic to ma na myśli prezesów nie kierowców no chyba, że bedzie się pracować 7 dni po 12h.
3
złotówka 2015-02-04 08:44
Obecnie kolejni kierowcy składają wypowiedzenia no bo kto chcę pracować na takich zasadach przy traktowaniu jak za panszczyzny
6
lol 2015-02-08 17:41
Na autach jeżdżących w City Plus macie cennik, na tylnej szybie jest jak byk Gdańsk - Wejherówek w jednej cenie !Liczba kierowców i ilość zleceń nie jest objęta tajemnicą. Jeśli ktoś nie umie sobie tego przekalkulować to niech pie....li że mu źle ..... bo liczył na więcej. Sam jeżdżę tam od niedawna i jest jak jest. Bądźcie ludzie obiektywni.....nikt nikogo nie oszukuje ani nie okrada.
3
nr 71 Leszek 2015-02-10 19:11
" Odważny człowieczku". Podpisz się własnym numerem radiowym.
5
matel 2015-03-10 12:57
Nie bardzo rozumiem zarzuty wypisywane poniżej,jeśli ktoś może coś powiedzieć na temat City Plus Taxi Gdynia to napewno nie ci domorośli taksówkarze, którzy myśleli, że przyjdą do pracy na taxi i w 10-15 dni w miesiącu zarobią 8-10 tysi. Niestety taksówka od dawna jest zwykłą usługą i należy się do tego przyzwyczaić.Zarobki są przyzwoite dla ludzi pracowitych dla leni niestety miejsca w tym zawodzie nie ma. W dobie ogromnej konkurencji ta firma i tak jest najlepsza na rynku, pracuję w niej kilkanaści lat i wiem co mówię. Zarząd inwestuje pieniądze na promocje, wielkopowierzchniowe reklamy, konkursy dla klientów, a składka jest wysoka bo zleceń dla pracowitych jest dużo. Można nic nierobić i brać małą składkę jak w innych firmach, a tak pozatym czy róznica 50 zł w składce to jest być lub nie być w czyimś życiu. Ja wolę zapłacić trochę więcej i mieć zlecenia. Pozatym część postów poniżej nie dotyczy tej firmy, ktoś pomylił City Plus Taxi Gdynia z City Plus Taxi Neptun w Gdańsku. Natomiast umowa o współpracy jak każda zawierana przewiduje okres wypowiedzenia ( 3 miesiące )i jest to normalny okres biorąc pod uwagę , że nie wpłacasz żadnej opłaty wejściowej tak jak w innej firmie.Podsumowując więcej kozyści i pozytywów niż negatywów i żadne opluwanie przez konkurencję tego nie zmieni. Pozdrawiam
3
carson 2015-03-15 15:23
Bzdury wypisujesz. Szczerze się uśmiałem -" ta firma i tak jest najlepsza na rynku, pracuję w niej kilkanaści lat i wiem co mówię."
Nieuchronnie zbliża sie koniec dla tej firmy i jest to wina właścicieli nastawionych na swój zysk. Z miesiąca na miesiąc coraz mniej zleceń. Co porządniejsi taksówkarze już się ewakuowali, zostana tylko pseudotaksówkarze co nie znają zupełnie topografi a tylko chamskie i gburowate zachowanie zarówno do klientów jak i do siebie nawzajem. Zupełny brak dyscypliny i przyjmowanie kierowców jak popadnie, bez żadnej weryfikacji. Liczy się tylko osoba płacąca skladkę. c.d.n.
1
carson 2015-03-16 01:01
'SZEFIE KORPORACJI KORZYŚCI PISZEMY PRZEZ RZ.CZY TAKIE BYKI BĘDĄ NA WYPASIONYCH BANERACH W NOWEJ AKCJI PROMOCYJNEJ???
tartak 2015-04-15 18:46
polecam
matroneo 2015-08-18 22:03
Może mi ktoś napisze jak wygląda sprawa koncesji i jakie są koszta?
matroneo 2015-08-19 22:55
Może mi ktoś napisze konkretnie jak wygląda praca w tej korporacji, ile miesięcznie można zarobić na początek i później jeżdżąc przypuśćmy 8 godzin dziennie. Jak się rozliczam? Czy pieniądze są moje do rozliczenia czy muszę się rozliczyć z korporacją? Jak mam zarejestrować się w działalności gospodarczej korzystnie? Jakie opłaty skarbowe? Który PIT? Jakie opłaty ZUS? Ile to wychodzi za godzinę czy kilometry? Może inne jeszcze konkrety dla początkującego.
Nowy 2015-11-26 14:15
Po rozmowie z Prezesem myślę że człowiek myśli o sobie, bo dlaczego nie jest opłata od ilości kursów tylko stała i jeszcze ten okres wypowiedzenia
tomi 2016-03-24 00:20
tragedia wyzysk kazda firme gdzie jest wlasciciel omijaj stowarzyszenie to tak bo inaczej regulują toba i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
khy 2016-05-15 20:31
w większości firmach jest tak jak mówisz @kak ...
karola 2016-11-25 04:10
Jesli chodzi o wyglad centrali- kazda firma taksowkowa ma centrale ze pozal sie boze, bylam w kilku firmach na rozmowie czasem 12h pracy czasem 8, swieta nie swieta, za najnizsza krajowa, nocki najgorsze, brak szacunku do dyspozytorow, jedzenie w biegu, nie ma przerw...
1
Anna 2017-04-21 10:47
Przez przypadek trafiłem na tą stronę i nie wierzę, City Plus Taxi Gdynia jeżdżę z nimi od lat zawsze wszystko ok nawet w sylwestra jako jedna z niewielu firm odbierają telefony. Zawsze mogę na nich liczyć. Te wpisy to jakiś polski "HEJT", jak to u nas każdy chciałby dostawać pieniądze za darmo. Rozmawiając z kierowcami podczas jazdy wiem , że nie jest to łatwy chleb. POLECAM panowie zawsze uczynni i pomocni.
1
Dominika 2017-08-09 13:20
Dużo osób wypowiada się na temat City Plus Taxi z perspektywy klienta. A jakim firma jest pracodawcą? Chętnie dowiemy się więcej od obecnych pracowników firmy. Co możecie powiedzieć o warunkach zatrudnienia? Jak wygląda wynagrodzenie? Ile h pracuje przeciętny kierowca taksówki? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne.
1
elwin54 2017-08-23 12:13
ja jestem zadowolony z pracy tutaj
1
maniek 2017-08-29 10:09
ja jetem zadowolony, zawsze wypłącają mi na czas wiec nie narzekam
1
zbyszek 2017-09-05 14:19
miła atmosfera nie ma co narzekać
1
carson 2017-09-06 19:45
Pracowałem w tej firmie i twierdzę ze jest to porażka a ci co piszą że jest im dobrze to chyba nie pracowali w innych firmach taksówkowych i nie wiedzą że może być lepiej. Wiem co piszę bo mam 30 letni staż na taxi i zaczynałem jak nie było jeszcze łączności bezprzewodowej i klienta brało się tylko ze słupka.
Nigdzie na taxi nie ma miodu ale moje zarobki są w innej firmie dwukrotnie wyższe niż w City Plus Taxi
I staram się być obiektywny. Gdyby tak było dobrze to nikt by nie odchodził a z tego co wiem to rotacja olbrzymia i przychodzą do firmy albo nowicjusze albo osoby żle poinformowane co do mozliwosci firmy.
Dominika 2017-09-12 12:34
@elwin54, @maniek, @zbyszek a powiecie dlaczego jesteście zadowoleni? Czy tylko atmosfera jest dobra w firmie City Plus Taxi czy coś jeszcze. Opinia użytkownika @carson jest całkowicie odmienna. To w końcu jak wygląda praca w tej firmie? Warto aplikować?
1
romek 2017-09-19 14:56
ja jestem zadwolony, gdzieś pracować trzeba więc nie narzekam
Zostaw swoją opinię o City Plus Taxi - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Plus Taxi