Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HM System

Pracowałeś w firmie HM System i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ola - 2014-08-31 22:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HM System to nowoczesna firma z bogatym doświadczeniem w zakresie outsourcingu pracowniczego. Działają od 2007 roku jako agencja pracy tymczasowej, zapewniając profesjonalne i kompleksowe pośrednictwo pracy. Zajmuja sie także usługami porządkowo - czystościowymi. Cała agencja zatrudnia ponad 1500 pracowników.
zdjecie uzytkownika
znana - 2014-09-02 11:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja słyszałam, że 5 pracowników. Prawda Grzesiek?
zdjecie uzytkownika
ela86 - 2014-09-24 18:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja zarobiłam dniówkę 23 zł i powiedziałam " Do widzenia"
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2014-09-26 22:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@znana, chyba jednak nie, tez znalazłem informacje "Zatrudniamy ponad 1500 pracowników świadczących pracę na różnych stanowiskach. Obszar naszej działalności z roku na rok powiększa się. Współpracujemy z firmami w województwach: podlaskim, warmińsko – mazurskim, mazowieckim i lubelskim. Niejednokrotnie efektywnie podejmowaliśmy współpracę z klientami zagranicznymi. ". Także najwyraźniej to prawda...
zdjecie uzytkownika
znana - 2014-09-29 13:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grzesiek - 2014-09-26 22:46:02]:
To był żart. Jeszcze coś tam wiem na temat firmy. w końcu od 15 lat jestem związana z "firmą"
zdjecie uzytkownika
Fredek - 2014-09-29 16:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracowałem z Panią ( usunięte przez administratora )i było ok.Konkretna kobieta.
Kasa czasami z opóźnienie 2 lub 3 dniowym.Da się wytrzymać.
Ogólnie polecam !
zdjecie uzytkownika
oferty pracy - 2014-10-12 19:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja Pracy Tymczasowej HM System (KRZ 4888) prowadzi rekrutację na poniższe stanowiska: • magazynier z uprawnieniami na wózki widłowe • kasjer/kasjerka – wymagane aktualne badania sanitarno – epidemiologiczne • osoba sprzątająca lub pracownik porządkowy • osoby do wykładania towaru • pracownicy obsługi stoiska • osoby sprzątające obiekty szkolne – miejsce pracy Wyszków i okolice • pracownicy do doczyszczeń pobudowlanych • pomocnicy drukarzy
zdjecie uzytkownika
natalie - 2014-10-29 17:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zbieram informacje do pracy na studia o pośrednikach pracy/ agencjach. Czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji? - jak przebiega proces rekrutacji na stanowiska? - czy firma pomaga w odnalezieniu się w innym kraju, można liczyć na jakąś pomoc na miejscu? - gwarantują odpowiednie zakwaterowanie? Będę wdzięczna za obiektywne opinie
zdjecie uzytkownika
coś tam - 2014-11-20 14:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się jak "Pan" taki kram,(usunięte przez administratora) to i cała załoga pewnie podobnie.
zdjecie uzytkownika
Casandra - 2014-12-23 15:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam przez Hm trzy miesiące temu i żałuję.Wolałabym puszki po śmietnikach zbierać.Co do wypłaty to jeszcze mi nie przelali na konto :( Jeżeli pieniądze nie wpłyną na dniach sprawa trafi do sądu
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-12-31 02:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w szoku jak czytam te komentarze dotyczace HM system. Powaznie zdarzają sie az trzy miesięczne opóźnienia w wypłacie, czy to był jakis jednorazowy przypadek, czy pomyłka lub w ogóle historia wyssana z palca? Ile w takim wypadku mozna tu zarobić, skoro ludzie pisza, że woleliby puszki zbierać? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
robak - 2015-01-21 18:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich komentujących o HM System, ja również ubiegam się o zatrudnien ie w tej firmie. pierwszy raz spotykam się z informacjami że w tej firmie sa jakiekolwiek problemy z płatnością w kontekście termniów.a jesli już jesteśmy w temacie pieniędzy to ile netto na rękę mogę zarobić w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
bron - 2015-02-14 21:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli chodzi o HM system to firma zajmuje się outsourcingiem pracowniczym. W ostatnich latach pomagała w rekrutacji pracowników do firm z takich branż jak logistyka i gospodarka magazynowa, zakłady produkcyjne i przetwórstwa, jednostki administracji państwowej itd. Także jest to już sprawdzony partner
zdjecie uzytkownika
Lady - 2015-03-12 16:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie warto tracić czasu na tą firmę. Nie wypłaca wynagrodzenia no chyba, że się postraszy ich kontrolą skarbową lub sądem, wtedy szybciutko przysyłają bo mają sporo na sumieniu. W sumie maja taki bałagan w księgach, że nie wiem czemu jeszcze szef nie siedzi w więzieniu za malwersacje :) Ogólnie firma nastawiona na żerowanie na ludzkiej pracy i czerpania profitów z powszechnego bezrobocia.
zdjecie uzytkownika
lili - 2015-03-12 21:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałam propozycje pracy z tej firmy, szkolenie, umowa zlecenie na 2 miesiące, 6,50 netto. Jak na początek spoko, ale skoro mają nawet mi te 6,50/h zmniejszać i oszukiwać to ja się zastanawiam czy warto... ile mi wyjdzie na rękę 5/h bo sobie coś dla siebie zabiorą? Hmm.... muszę się chyba zastanowić jeszcze raz nad tą firmą.
zdjecie uzytkownika
naiwna służąca - 2015-03-13 13:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lili - 2015-03-12 21:41:17]:
pozdrawiam Cie Lady
Zgadzam się 100 % z twoja opinią. Jeśli ich się nie przyciśnie to nie płaca nawet zobowiązań podatkowych i zusowskich. Cóż tajemnica poliszynela, ze szef ma dużo na...głowie do płacenia, żeby wszystkich zadowolić na utrzymaniu...
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-04-22 18:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te sześć złotych za godzinę to nie jest dużo, faktycznie, ewentualnie czy są jakieś premie albo jakiekolwiek dodatki można dostac poinformujcie mnie kochani
zdjecie uzytkownika
hfege - 2015-05-18 12:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2014-08-31 22:18:23]:
hahaaaa nawet 1700 pln nie osmieszaj sie. Uważasz że to są dobre zarobki??????????
zdjecie uzytkownika
Doni - 2015-05-22 21:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jeszcze właśnie ciekawi mnie czy te 1700 to jest brutto czy netto, bo jak brutto to chyba wychodzi mnie niż najniższa krajowa. A nikomu nie życzę pracować za takie pieniądze. Nawet za 1700 na rękę. Bo to przecież nic nie można sobie zaplanować mając tak małą sumę pieniędzy w kieszeni. Istnieje możliwość podwyżki ?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-18 22:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
violka - 2015-07-18 22:20:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mało płacą za godzinę i z dużym opóźnieniem, więc nie polecam
zdjecie uzytkownika
suwak - 2015-07-19 02:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprecyzuj się proszę - mało to znaczy ile, bo w ostatniej robocie dostawałem jakieś 8 zł netto za godzinę i to już dla mnie było niewystarczające. Jeżeli HM daje ponad dychę za godzinę to myślę, że byłbym gotowy podjąć tą pracę. Pytanie tylko jakie obecnie stanowiska są dostępne i na jaką umowę zatrudniają.
zdjecie uzytkownika
morelka - 2015-07-20 11:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [suwak - 2015-07-19 02:41:42]:
Słyszałam, że są niewypłacalni. Płaca nawet 5 zł za godzinę, wiec nędza, jak chcesz znaleźć aktualne ofert pracy to wejdź na ich stronę www.hmsystem.pl
zdjecie uzytkownika
Victa - 2015-08-18 18:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mialam miec 6,50 netto za godzine, pracowala 11h dziennie na silowni plus galerii, praca jako sprzataczka, przy wyplacie okazalo sie, ze nie przepracowalam 14 dni w danym miesiacj co poskutkowalo tym, ze dostalam 616zl za 115h bardzo ciezkiej pracy!!! Oszusci i zlodzieje! Nie polecam z calego serca! Robia z ludzi idiotow, i co lepsza robili mi jeszcze problem gdy skladalam wymowienie!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-19 21:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
Doni - 2015-08-19 21:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ponad sto złotych przekrętu, ale ciekaw jest czy to na pewno był przekręt czy też nieporozumienie. Bo jeśli jest taki zapisek w umowie który mówi że wyższa stawka jest od jakiejś kwoty to chyba nie można mieć pretensji że dostało się mniej, nie wiem dokładnie bo nie widziałem oferty ale na pewno można to jakoś wyjaśnić.
zdjecie uzytkownika
aga90 - 2015-08-28 15:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o informację od osób pracujących czy firma płaci wynagrodzenia na czas i odprowadza składki bo słyszałam od koleżanki że zalegają z ZUS-em. Pytam bo nie wiem czy warto się w tej firmie zatrudnić.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HM System

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy HM System?
Zadaj pytanie
alert