brak logo

HM System

Białystok

Opinie o HM System

Emilia27 2011-09-19 11:23:29
Ja właśnie dzisiaj dostałam propozycje na kasy ale nie wiem zdenerwowało mnie to że umowa o dzieło:(???.
1
Aneta33 2014-03-11 17:41:45
A mi zaproponowano umowe zlecenie z tym że słyszałam od koleżanki że są nie wypłacalni:(
1
anka84 2014-05-19 21:31:06
Nie polecam tej firmy. Pracowałam 2 miesiące i zawsze były jakieś problemy z wypłatą. Albo za mało zapłacili albo z opóźnieniem.
kel 2014-06-27 20:46:54
opóźnienia z wypłatą to standard. Mi co prawda nie zdarzyło się, ale były przypadki, że osoby dostawały mniejsze wynagrodzenie niż powinny. Polecam samemu zapisywac kiedy i ile się pracowało.
1
joka 2014-06-30 17:34:14
To nie ma żadnego systemu kontroli czasu pracy pracowników? Jak oni to zapisują? Może wynagrodzenie było pomniejszone o jakieś składki?
hdsgvfsdd 2014-08-18 16:04:59
Pracowałam tam przy etykietowaniu Coca Coli, umawiałam się na oklejanie puszek na miejscu okazało się jednak, że są to 1,5 litrowe butelki... Kilka godzin ciężkiej pracy, obklejania butelek, przenoszenia zgrzewek a dniówka wyniosła... niecałe 24zł! Organizacja fatalna, spotkanie pod firmą o godzinie 6.30, czekanie w sklepie na towar do godziny 8, koniec pracy po 13 i kolejne czekanie, tym razem ponad godzinę na kierowców... Katastrofa a nie poważna firma
3
gosiex89 2014-08-21 12:11:39
To samo jak koleżanka wyżej. etykietowanie odświeżaczy. praca przez 8 godzin. Nawet przerwy nie robiłam sobie na jedzenie, picie czy skorzystanie w łaxzienki bo przecież na akrod to sie chciało jak najwięcej zrobić..i co sie okazało..cały dzień roboty za 30 zł...dramat
1
widksn 2014-08-21 14:39:36
Ja pracuje ponad 2 lata z Hm system , i jakos nie mialam pomniejszonej swojej pensji , wyplacaja mi tak jak nalezy . Trzymam sie ponad rok jednej firmy to miesiecznie moge wyciagnac nawet 1700 , i to nie jest zart . Jak poszles na badziewna prace to twoja sprawa .
ola 2014-08-31 22:18:23
HM System to nowoczesna firma z bogatym doświadczeniem w zakresie outsourcingu pracowniczego. Działają od 2007 roku jako agencja pracy tymczasowej, zapewniając profesjonalne i kompleksowe pośrednictwo pracy. Zajmuja sie także usługami porządkowo - czystościowymi. Cała agencja zatrudnia ponad 1500 pracowników.
znana 2014-09-02 11:56:32
A ja słyszałam, że 5 pracowników. Prawda Grzesiek?
1
ela86 2014-09-24 18:21:23
A ja zarobiłam dniówkę 23 zł i powiedziałam " Do widzenia"
Grzesiek 2014-09-26 22:46:02
@znana, chyba jednak nie, tez znalazłem informacje "Zatrudniamy ponad 1500 pracowników świadczących pracę na różnych stanowiskach. Obszar naszej działalności z roku na rok powiększa się. Współpracujemy z firmami w województwach: podlaskim, warmińsko – mazurskim, mazowieckim i lubelskim. Niejednokrotnie efektywnie podejmowaliśmy współpracę z klientami zagranicznymi. ". Także najwyraźniej to prawda...
znana 2014-09-29 13:15:04
To był żart. Jeszcze coś tam wiem na temat firmy. w końcu od 15 lat jestem związana z "firmą"
Fredek 2014-09-29 16:31:53
Ja tam pracowałem z Panią ( usunięte przez administratora )i było ok.Konkretna kobieta.
Kasa czasami z opóźnienie 2 lub 3 dniowym.Da się wytrzymać.
Ogólnie polecam !
oferty pracy 2014-10-12 19:45:08
Agencja Pracy Tymczasowej HM System (KRZ 4888) prowadzi rekrutację na poniższe stanowiska: • magazynier z uprawnieniami na wózki widłowe • kasjer/kasjerka – wymagane aktualne badania sanitarno – epidemiologiczne • osoba sprzątająca lub pracownik porządkowy • osoby do wykładania towaru • pracownicy obsługi stoiska • osoby sprzątające obiekty szkolne – miejsce pracy Wyszków i okolice • pracownicy do doczyszczeń pobudowlanych • pomocnicy drukarzy
natalie 2014-10-29 17:08:35
Zbieram informacje do pracy na studia o pośrednikach pracy/ agencjach. Czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji? - jak przebiega proces rekrutacji na stanowiska? - czy firma pomaga w odnalezieniu się w innym kraju, można liczyć na jakąś pomoc na miejscu? - gwarantują odpowiednie zakwaterowanie? Będę wdzięczna za obiektywne opinie
coś tam 2014-11-20 14:20:48
zgadzam się jak "Pan" taki kram,(usunięte przez administratora) to i cała załoga pewnie podobnie.
Casandra 2014-12-23 15:28:28
Pracowałam przez Hm trzy miesiące temu i żałuję.Wolałabym puszki po śmietnikach zbierać.Co do wypłaty to jeszcze mi nie przelali na konto :( Jeżeli pieniądze nie wpłyną na dniach sprawa trafi do sądu
darek 2014-12-31 02:07:04
Jestem w szoku jak czytam te komentarze dotyczace HM system. Powaznie zdarzają sie az trzy miesięczne opóźnienia w wypłacie, czy to był jakis jednorazowy przypadek, czy pomyłka lub w ogóle historia wyssana z palca? Ile w takim wypadku mozna tu zarobić, skoro ludzie pisza, że woleliby puszki zbierać? Pozdrawiam.
1
robak 2015-01-21 18:57:41
witam wszystkich komentujących o HM System, ja również ubiegam się o zatrudnien ie w tej firmie. pierwszy raz spotykam się z informacjami że w tej firmie sa jakiekolwiek problemy z płatnością w kontekście termniów.a jesli już jesteśmy w temacie pieniędzy to ile netto na rękę mogę zarobić w tej firmie?
1
bron 2015-02-14 21:14:02
jeśli chodzi o HM system to firma zajmuje się outsourcingiem pracowniczym. W ostatnich latach pomagała w rekrutacji pracowników do firm z takich branż jak logistyka i gospodarka magazynowa, zakłady produkcyjne i przetwórstwa, jednostki administracji państwowej itd. Także jest to już sprawdzony partner
Lady 2015-03-12 16:38:25
Nie warto tracić czasu na tą firmę. Nie wypłaca wynagrodzenia no chyba, że się postraszy ich kontrolą skarbową lub sądem, wtedy szybciutko przysyłają bo mają sporo na sumieniu. W sumie maja taki bałagan w księgach, że nie wiem czemu jeszcze szef nie siedzi w więzieniu za malwersacje :) Ogólnie firma nastawiona na żerowanie na ludzkiej pracy i czerpania profitów z powszechnego bezrobocia.
1
lili 2015-03-12 21:41:17
Dostałam propozycje pracy z tej firmy, szkolenie, umowa zlecenie na 2 miesiące, 6,50 netto. Jak na początek spoko, ale skoro mają nawet mi te 6,50/h zmniejszać i oszukiwać to ja się zastanawiam czy warto... ile mi wyjdzie na rękę 5/h bo sobie coś dla siebie zabiorą? Hmm.... muszę się chyba zastanowić jeszcze raz nad tą firmą.
naiwna służąca 2015-03-13 13:53:57
pozdrawiam Cie Lady
Zgadzam się 100 % z twoja opinią. Jeśli ich się nie przyciśnie to nie płaca nawet zobowiązań podatkowych i zusowskich. Cóż tajemnica poliszynela, ze szef ma dużo na...głowie do płacenia, żeby wszystkich zadowolić na utrzymaniu...
radek 2015-04-22 18:06:38
te sześć złotych za godzinę to nie jest dużo, faktycznie, ewentualnie czy są jakieś premie albo jakiekolwiek dodatki można dostac poinformujcie mnie kochani
hfege 2015-05-18 12:09:21
hahaaaa nawet 1700 pln nie osmieszaj sie. Uważasz że to są dobre zarobki??????????
Doni 2015-05-22 21:57:05
To jeszcze właśnie ciekawi mnie czy te 1700 to jest brutto czy netto, bo jak brutto to chyba wychodzi mnie niż najniższa krajowa. A nikomu nie życzę pracować za takie pieniądze. Nawet za 1700 na rękę. Bo to przecież nic nie można sobie zaplanować mając tak małą sumę pieniędzy w kieszeni. Istnieje możliwość podwyżki ?
violka 2015-07-18 22:20:01
Mało płacą za godzinę i z dużym opóźnieniem, więc nie polecam
suwak 2015-07-19 02:41:42
Sprecyzuj się proszę - mało to znaczy ile, bo w ostatniej robocie dostawałem jakieś 8 zł netto za godzinę i to już dla mnie było niewystarczające. Jeżeli HM daje ponad dychę za godzinę to myślę, że byłbym gotowy podjąć tą pracę. Pytanie tylko jakie obecnie stanowiska są dostępne i na jaką umowę zatrudniają.
morelka 2015-07-20 11:15:04
Słyszałam, że są niewypłacalni. Płaca nawet 5 zł za godzinę, wiec nędza, jak chcesz znaleźć aktualne ofert pracy to wejdź na ich stronę www.hmsystem.pl
Victa 2015-08-18 18:29:20
Mialam miec 6,50 netto za godzine, pracowala 11h dziennie na silowni plus galerii, praca jako sprzataczka, przy wyplacie okazalo sie, ze nie przepracowalam 14 dni w danym miesiacj co poskutkowalo tym, ze dostalam 616zl za 115h bardzo ciezkiej pracy!!! Oszusci i zlodzieje! Nie polecam z calego serca! Robia z ludzi idiotow, i co lepsza robili mi jeszcze problem gdy skladalam wymowienie!
2
Doni 2015-08-19 21:31:07
Ponad sto złotych przekrętu, ale ciekaw jest czy to na pewno był przekręt czy też nieporozumienie. Bo jeśli jest taki zapisek w umowie który mówi że wyższa stawka jest od jakiejś kwoty to chyba nie można mieć pretensji że dostało się mniej, nie wiem dokładnie bo nie widziałem oferty ale na pewno można to jakoś wyjaśnić.
1
aga90 2015-08-28 15:44:38
Proszę o informację od osób pracujących czy firma płaci wynagrodzenia na czas i odprowadza składki bo słyszałam od koleżanki że zalegają z ZUS-em. Pytam bo nie wiem czy warto się w tej firmie zatrudnić.
gor 2015-09-19 00:42:11
Sam się zastanawiam nad tym @aga90. Dla mnie atmosfera w firmie, ogólne zarobki i stosunek pracodawcy do pracownika jest ważny, ale już nie raz przejechałem się na tym, że pracodawca nie płacił zusu takiego jak powinien, a to jednak kiepsko świadczy o firmie i potrafi nieźle wkurzyć. Ludzie na tym tracą..
sik 2016-04-09 15:42:12
borys, możesz powiedzieć jakie miałeś wynagrodzenie ? Z tego co wiem można u nich dostaćod 10 do 15 zł za godzinę w zalężności od efektywności praocwnika.
Ada25 2016-04-28 14:05:11
Pracowaliśmy w Galerii Siedlce oboje z mężem, po przepracowanym miesiącu firma nie chciała wypłacić nam pieniędzy, po jakimś czasie udało nam się odzyskać jedną z wypłat, a drugiej do dzisiejszego dnia nie otrzymaliśmy. Urywają godziny i pensje! A na dodatek brygadzistka przychodzi do pracy pod wpływem alkoholu! Pracownicy wynoszą rano z belownicy wyrzucony towar! Oszuści i złodzieje!
4
dolores 2016-05-10 23:23:34
Nie słyszałem ogólnie @Ada25, żeby w tej firmie były jakieś problemy z wypłacaniem pieniędzy, podpisujesz z firmą umowę o pracę, a co za tym idzie są oni zobowiązani do tego, żeby terminowo dawać pieniądze.
Zostaw swoją opinię o HM System - Białystok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HM System