Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HM System

Pracowałeś w firmie HM System i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Emilia27 - 2011-09-19 11:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja właśnie dzisiaj dostałam propozycje na kasy ale nie wiem zdenerwowało mnie to że umowa o dzieło:(???.
zdjecie uzytkownika
Aneta33 - 2014-03-11 17:41:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi zaproponowano umowe zlecenie z tym że słyszałam od koleżanki że są nie wypłacalni:(
zdjecie uzytkownika
anka84 - 2014-05-19 21:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy. Pracowałam 2 miesiące i zawsze były jakieś problemy z wypłatą. Albo za mało zapłacili albo z opóźnieniem.
zdjecie uzytkownika
kel - 2014-06-27 20:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opóźnienia z wypłatą to standard. Mi co prawda nie zdarzyło się, ale były przypadki, że osoby dostawały mniejsze wynagrodzenie niż powinny. Polecam samemu zapisywac kiedy i ile się pracowało.
zdjecie uzytkownika
joka - 2014-06-30 17:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie ma żadnego systemu kontroli czasu pracy pracowników? Jak oni to zapisują? Może wynagrodzenie było pomniejszone o jakieś składki?
zdjecie uzytkownika
hdsgvfsdd - 2014-08-18 16:04:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam tam przy etykietowaniu Coca Coli, umawiałam się na oklejanie puszek na miejscu okazało się jednak, że są to 1,5 litrowe butelki... Kilka godzin ciężkiej pracy, obklejania butelek, przenoszenia zgrzewek a dniówka wyniosła... niecałe 24zł! Organizacja fatalna, spotkanie pod firmą o godzinie 6.30, czekanie w sklepie na towar do godziny 8, koniec pracy po 13 i kolejne czekanie, tym razem ponad godzinę na kierowców... Katastrofa a nie poważna firma
zdjecie uzytkownika
gosiex89 - 2014-08-21 12:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To samo jak koleżanka wyżej. etykietowanie odświeżaczy. praca przez 8 godzin. Nawet przerwy nie robiłam sobie na jedzenie, picie czy skorzystanie w łaxzienki bo przecież na akrod to sie chciało jak najwięcej zrobić..i co sie okazało..cały dzień roboty za 30 zł...dramat
zdjecie uzytkownika
widksn - 2014-08-21 14:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje ponad 2 lata z Hm system , i jakos nie mialam pomniejszonej swojej pensji , wyplacaja mi tak jak nalezy . Trzymam sie ponad rok jednej firmy to miesiecznie moge wyciagnac nawet 1700 , i to nie jest zart . Jak poszles na badziewna prace to twoja sprawa .
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-08-31 22:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HM System to nowoczesna firma z bogatym doświadczeniem w zakresie outsourcingu pracowniczego. Działają od 2007 roku jako agencja pracy tymczasowej, zapewniając profesjonalne i kompleksowe pośrednictwo pracy. Zajmuja sie także usługami porządkowo - czystościowymi. Cała agencja zatrudnia ponad 1500 pracowników.
zdjecie uzytkownika
znana - 2014-09-02 11:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja słyszałam, że 5 pracowników. Prawda Grzesiek?
zdjecie uzytkownika
ela86 - 2014-09-24 18:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja zarobiłam dniówkę 23 zł i powiedziałam " Do widzenia"
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2014-09-26 22:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@znana, chyba jednak nie, tez znalazłem informacje "Zatrudniamy ponad 1500 pracowników świadczących pracę na różnych stanowiskach. Obszar naszej działalności z roku na rok powiększa się. Współpracujemy z firmami w województwach: podlaskim, warmińsko – mazurskim, mazowieckim i lubelskim. Niejednokrotnie efektywnie podejmowaliśmy współpracę z klientami zagranicznymi. ". Także najwyraźniej to prawda...
zdjecie uzytkownika
znana - 2014-09-29 13:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grzesiek - 2014-09-26 22:46:02]:
To był żart. Jeszcze coś tam wiem na temat firmy. w końcu od 15 lat jestem związana z "firmą"
zdjecie uzytkownika
Fredek - 2014-09-29 16:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracowałem z Panią ( usunięte przez administratora )i było ok.Konkretna kobieta.
Kasa czasami z opóźnienie 2 lub 3 dniowym.Da się wytrzymać.
Ogólnie polecam !
zdjecie uzytkownika
oferty pracy - 2014-10-12 19:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja Pracy Tymczasowej HM System (KRZ 4888) prowadzi rekrutację na poniższe stanowiska: • magazynier z uprawnieniami na wózki widłowe • kasjer/kasjerka – wymagane aktualne badania sanitarno – epidemiologiczne • osoba sprzątająca lub pracownik porządkowy • osoby do wykładania towaru • pracownicy obsługi stoiska • osoby sprzątające obiekty szkolne – miejsce pracy Wyszków i okolice • pracownicy do doczyszczeń pobudowlanych • pomocnicy drukarzy
zdjecie uzytkownika
natalie - 2014-10-29 17:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zbieram informacje do pracy na studia o pośrednikach pracy/ agencjach. Czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji? - jak przebiega proces rekrutacji na stanowiska? - czy firma pomaga w odnalezieniu się w innym kraju, można liczyć na jakąś pomoc na miejscu? - gwarantują odpowiednie zakwaterowanie? Będę wdzięczna za obiektywne opinie
zdjecie uzytkownika
coś tam - 2014-11-20 14:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się jak "Pan" taki kram,(usunięte przez administratora) to i cała załoga pewnie podobnie.
zdjecie uzytkownika
Casandra - 2014-12-23 15:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam przez Hm trzy miesiące temu i żałuję.Wolałabym puszki po śmietnikach zbierać.Co do wypłaty to jeszcze mi nie przelali na konto :( Jeżeli pieniądze nie wpłyną na dniach sprawa trafi do sądu
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-12-31 02:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w szoku jak czytam te komentarze dotyczace HM system. Powaznie zdarzają sie az trzy miesięczne opóźnienia w wypłacie, czy to był jakis jednorazowy przypadek, czy pomyłka lub w ogóle historia wyssana z palca? Ile w takim wypadku mozna tu zarobić, skoro ludzie pisza, że woleliby puszki zbierać? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
robak - 2015-01-21 18:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich komentujących o HM System, ja również ubiegam się o zatrudnien ie w tej firmie. pierwszy raz spotykam się z informacjami że w tej firmie sa jakiekolwiek problemy z płatnością w kontekście termniów.a jesli już jesteśmy w temacie pieniędzy to ile netto na rękę mogę zarobić w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
bron - 2015-02-14 21:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli chodzi o HM system to firma zajmuje się outsourcingiem pracowniczym. W ostatnich latach pomagała w rekrutacji pracowników do firm z takich branż jak logistyka i gospodarka magazynowa, zakłady produkcyjne i przetwórstwa, jednostki administracji państwowej itd. Także jest to już sprawdzony partner
zdjecie uzytkownika
Lady - 2015-03-12 16:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie warto tracić czasu na tą firmę. Nie wypłaca wynagrodzenia no chyba, że się postraszy ich kontrolą skarbową lub sądem, wtedy szybciutko przysyłają bo mają sporo na sumieniu. W sumie maja taki bałagan w księgach, że nie wiem czemu jeszcze szef nie siedzi w więzieniu za malwersacje :) Ogólnie firma nastawiona na żerowanie na ludzkiej pracy i czerpania profitów z powszechnego bezrobocia.
zdjecie uzytkownika
lili - 2015-03-12 21:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałam propozycje pracy z tej firmy, szkolenie, umowa zlecenie na 2 miesiące, 6,50 netto. Jak na początek spoko, ale skoro mają nawet mi te 6,50/h zmniejszać i oszukiwać to ja się zastanawiam czy warto... ile mi wyjdzie na rękę 5/h bo sobie coś dla siebie zabiorą? Hmm.... muszę się chyba zastanowić jeszcze raz nad tą firmą.
zdjecie uzytkownika
naiwna służąca - 2015-03-13 13:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lili - 2015-03-12 21:41:17]:
pozdrawiam Cie Lady
Zgadzam się 100 % z twoja opinią. Jeśli ich się nie przyciśnie to nie płaca nawet zobowiązań podatkowych i zusowskich. Cóż tajemnica poliszynela, ze szef ma dużo na...głowie do płacenia, żeby wszystkich zadowolić na utrzymaniu...
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-04-22 18:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te sześć złotych za godzinę to nie jest dużo, faktycznie, ewentualnie czy są jakieś premie albo jakiekolwiek dodatki można dostac poinformujcie mnie kochani
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HM System
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy HM System?
Zadaj pytanie