Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HM System

Pracowałeś w firmie HM System i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Emilia27 - 2011-09-19 11:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja właśnie dzisiaj dostałam propozycje na kasy ale nie wiem zdenerwowało mnie to że umowa o dzieło:(???.
zdjecie uzytkownika
Aneta33 - 2014-03-11 17:41:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A mi zaproponowano umowe zlecenie z tym że słyszałam od koleżanki że są nie wypłacalni:(
zdjecie uzytkownika
anka84 - 2014-05-19 21:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy. Pracowałam 2 miesiące i zawsze były jakieś problemy z wypłatą. Albo za mało zapłacili albo z opóźnieniem.
zdjecie uzytkownika
kel - 2014-06-27 20:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
opóźnienia z wypłatą to standard. Mi co prawda nie zdarzyło się, ale były przypadki, że osoby dostawały mniejsze wynagrodzenie niż powinny. Polecam samemu zapisywac kiedy i ile się pracowało.
zdjecie uzytkownika
joka - 2014-06-30 17:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie ma żadnego systemu kontroli czasu pracy pracowników? Jak oni to zapisują? Może wynagrodzenie było pomniejszone o jakieś składki?
zdjecie uzytkownika
hdsgvfsdd - 2014-08-18 16:04:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałam tam przy etykietowaniu Coca Coli, umawiałam się na oklejanie puszek na miejscu okazało się jednak, że są to 1,5 litrowe butelki... Kilka godzin ciężkiej pracy, obklejania butelek, przenoszenia zgrzewek a dniówka wyniosła... niecałe 24zł! Organizacja fatalna, spotkanie pod firmą o godzinie 6.30, czekanie w sklepie na towar do godziny 8, koniec pracy po 13 i kolejne czekanie, tym razem ponad godzinę na kierowców... Katastrofa a nie poważna firma
zdjecie uzytkownika
gosiex89 - 2014-08-21 12:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To samo jak koleżanka wyżej. etykietowanie odświeżaczy. praca przez 8 godzin. Nawet przerwy nie robiłam sobie na jedzenie, picie czy skorzystanie w łaxzienki bo przecież na akrod to sie chciało jak najwięcej zrobić..i co sie okazało..cały dzień roboty za 30 zł...dramat
zdjecie uzytkownika
widksn - 2014-08-21 14:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje ponad 2 lata z Hm system , i jakos nie mialam pomniejszonej swojej pensji , wyplacaja mi tak jak nalezy . Trzymam sie ponad rok jednej firmy to miesiecznie moge wyciagnac nawet 1700 , i to nie jest zart . Jak poszles na badziewna prace to twoja sprawa .
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-08-31 22:18:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HM System to nowoczesna firma z bogatym doświadczeniem w zakresie outsourcingu pracowniczego. Działają od 2007 roku jako agencja pracy tymczasowej, zapewniając profesjonalne i kompleksowe pośrednictwo pracy. Zajmuja sie także usługami porządkowo - czystościowymi. Cała agencja zatrudnia ponad 1500 pracowników.
zdjecie uzytkownika
znana - 2014-09-02 11:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja słyszałam, że 5 pracowników. Prawda Grzesiek?
zdjecie uzytkownika
ela86 - 2014-09-24 18:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja zarobiłam dniówkę 23 zł i powiedziałam " Do widzenia"
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2014-09-26 22:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@znana, chyba jednak nie, tez znalazłem informacje "Zatrudniamy ponad 1500 pracowników świadczących pracę na różnych stanowiskach. Obszar naszej działalności z roku na rok powiększa się. Współpracujemy z firmami w województwach: podlaskim, warmińsko – mazurskim, mazowieckim i lubelskim. Niejednokrotnie efektywnie podejmowaliśmy współpracę z klientami zagranicznymi. ". Także najwyraźniej to prawda...
zdjecie uzytkownika
znana - 2014-09-29 13:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grzesiek - 2014-09-26 22:46:02]:
To był żart. Jeszcze coś tam wiem na temat firmy. w końcu od 15 lat jestem związana z "firmą"
zdjecie uzytkownika
Fredek - 2014-09-29 16:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracowałem z Panią ( usunięte przez administratora )i było ok.Konkretna kobieta.
Kasa czasami z opóźnienie 2 lub 3 dniowym.Da się wytrzymać.
Ogólnie polecam !
zdjecie uzytkownika
oferty pracy - 2014-10-12 19:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja Pracy Tymczasowej HM System (KRZ 4888) prowadzi rekrutację na poniższe stanowiska: • magazynier z uprawnieniami na wózki widłowe • kasjer/kasjerka – wymagane aktualne badania sanitarno – epidemiologiczne • osoba sprzątająca lub pracownik porządkowy • osoby do wykładania towaru • pracownicy obsługi stoiska • osoby sprzątające obiekty szkolne – miejsce pracy Wyszków i okolice • pracownicy do doczyszczeń pobudowlanych • pomocnicy drukarzy
zdjecie uzytkownika
natalie - 2014-10-29 17:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zbieram informacje do pracy na studia o pośrednikach pracy/ agencjach. Czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji? - jak przebiega proces rekrutacji na stanowiska? - czy firma pomaga w odnalezieniu się w innym kraju, można liczyć na jakąś pomoc na miejscu? - gwarantują odpowiednie zakwaterowanie? Będę wdzięczna za obiektywne opinie
zdjecie uzytkownika
coś tam - 2014-11-20 14:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się jak "Pan" taki kram,(usunięte przez administratora) to i cała załoga pewnie podobnie.
zdjecie uzytkownika
Casandra - 2014-12-23 15:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam przez Hm trzy miesiące temu i żałuję.Wolałabym puszki po śmietnikach zbierać.Co do wypłaty to jeszcze mi nie przelali na konto :( Jeżeli pieniądze nie wpłyną na dniach sprawa trafi do sądu
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-12-31 02:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w szoku jak czytam te komentarze dotyczace HM system. Powaznie zdarzają sie az trzy miesięczne opóźnienia w wypłacie, czy to był jakis jednorazowy przypadek, czy pomyłka lub w ogóle historia wyssana z palca? Ile w takim wypadku mozna tu zarobić, skoro ludzie pisza, że woleliby puszki zbierać? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
robak - 2015-01-21 18:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich komentujących o HM System, ja również ubiegam się o zatrudnien ie w tej firmie. pierwszy raz spotykam się z informacjami że w tej firmie sa jakiekolwiek problemy z płatnością w kontekście termniów.a jesli już jesteśmy w temacie pieniędzy to ile netto na rękę mogę zarobić w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
bron - 2015-02-14 21:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli chodzi o HM system to firma zajmuje się outsourcingiem pracowniczym. W ostatnich latach pomagała w rekrutacji pracowników do firm z takich branż jak logistyka i gospodarka magazynowa, zakłady produkcyjne i przetwórstwa, jednostki administracji państwowej itd. Także jest to już sprawdzony partner
zdjecie uzytkownika
Lady - 2015-03-12 16:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie warto tracić czasu na tą firmę. Nie wypłaca wynagrodzenia no chyba, że się postraszy ich kontrolą skarbową lub sądem, wtedy szybciutko przysyłają bo mają sporo na sumieniu. W sumie maja taki bałagan w księgach, że nie wiem czemu jeszcze szef nie siedzi w więzieniu za malwersacje :) Ogólnie firma nastawiona na żerowanie na ludzkiej pracy i czerpania profitów z powszechnego bezrobocia.
zdjecie uzytkownika
lili - 2015-03-12 21:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałam propozycje pracy z tej firmy, szkolenie, umowa zlecenie na 2 miesiące, 6,50 netto. Jak na początek spoko, ale skoro mają nawet mi te 6,50/h zmniejszać i oszukiwać to ja się zastanawiam czy warto... ile mi wyjdzie na rękę 5/h bo sobie coś dla siebie zabiorą? Hmm.... muszę się chyba zastanowić jeszcze raz nad tą firmą.
zdjecie uzytkownika
naiwna służąca - 2015-03-13 13:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lili - 2015-03-12 21:41:17]:
pozdrawiam Cie Lady
Zgadzam się 100 % z twoja opinią. Jeśli ich się nie przyciśnie to nie płaca nawet zobowiązań podatkowych i zusowskich. Cóż tajemnica poliszynela, ze szef ma dużo na...głowie do płacenia, żeby wszystkich zadowolić na utrzymaniu...
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-04-22 18:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te sześć złotych za godzinę to nie jest dużo, faktycznie, ewentualnie czy są jakieś premie albo jakiekolwiek dodatki można dostac poinformujcie mnie kochani
zdjecie uzytkownika
hfege - 2015-05-18 12:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2014-08-31 22:18:23]:
hahaaaa nawet 1700 pln nie osmieszaj sie. Uważasz że to są dobre zarobki??????????
zdjecie uzytkownika
Doni - 2015-05-22 21:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jeszcze właśnie ciekawi mnie czy te 1700 to jest brutto czy netto, bo jak brutto to chyba wychodzi mnie niż najniższa krajowa. A nikomu nie życzę pracować za takie pieniądze. Nawet za 1700 na rękę. Bo to przecież nic nie można sobie zaplanować mając tak małą sumę pieniędzy w kieszeni. Istnieje możliwość podwyżki ?
zdjecie uzytkownika
violka - 2015-07-18 22:20:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mało płacą za godzinę i z dużym opóźnieniem, więc nie polecam
zdjecie uzytkownika
suwak - 2015-07-19 02:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprecyzuj się proszę - mało to znaczy ile, bo w ostatniej robocie dostawałem jakieś 8 zł netto za godzinę i to już dla mnie było niewystarczające. Jeżeli HM daje ponad dychę za godzinę to myślę, że byłbym gotowy podjąć tą pracę. Pytanie tylko jakie obecnie stanowiska są dostępne i na jaką umowę zatrudniają.
zdjecie uzytkownika
morelka - 2015-07-20 11:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [suwak - 2015-07-19 02:41:42]:
Słyszałam, że są niewypłacalni. Płaca nawet 5 zł za godzinę, wiec nędza, jak chcesz znaleźć aktualne ofert pracy to wejdź na ich stronę www.hmsystem.pl
zdjecie uzytkownika
Victa - 2015-08-18 18:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mialam miec 6,50 netto za godzine, pracowala 11h dziennie na silowni plus galerii, praca jako sprzataczka, przy wyplacie okazalo sie, ze nie przepracowalam 14 dni w danym miesiacj co poskutkowalo tym, ze dostalam 616zl za 115h bardzo ciezkiej pracy!!! Oszusci i zlodzieje! Nie polecam z calego serca! Robia z ludzi idiotow, i co lepsza robili mi jeszcze problem gdy skladalam wymowienie!
zdjecie uzytkownika
Doni - 2015-08-19 21:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ponad sto złotych przekrętu, ale ciekaw jest czy to na pewno był przekręt czy też nieporozumienie. Bo jeśli jest taki zapisek w umowie który mówi że wyższa stawka jest od jakiejś kwoty to chyba nie można mieć pretensji że dostało się mniej, nie wiem dokładnie bo nie widziałem oferty ale na pewno można to jakoś wyjaśnić.
zdjecie uzytkownika
aga90 - 2015-08-28 15:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o informację od osób pracujących czy firma płaci wynagrodzenia na czas i odprowadza składki bo słyszałam od koleżanki że zalegają z ZUS-em. Pytam bo nie wiem czy warto się w tej firmie zatrudnić.
zdjecie uzytkownika
gor - 2015-09-19 00:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam się zastanawiam nad tym @aga90. Dla mnie atmosfera w firmie, ogólne zarobki i stosunek pracodawcy do pracownika jest ważny, ale już nie raz przejechałem się na tym, że pracodawca nie płacił zusu takiego jak powinien, a to jednak kiepsko świadczy o firmie i potrafi nieźle wkurzyć. Ludzie na tym tracą..
zdjecie uzytkownika
sik - 2016-04-09 15:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
borys, możesz powiedzieć jakie miałeś wynagrodzenie ? Z tego co wiem można u nich dostaćod 10 do 15 zł za godzinę w zalężności od efektywności praocwnika.
zdjecie uzytkownika
Ada25 - 2016-04-28 14:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowaliśmy w Galerii Siedlce oboje z mężem, po przepracowanym miesiącu firma nie chciała wypłacić nam pieniędzy, po jakimś czasie udało nam się odzyskać jedną z wypłat, a drugiej do dzisiejszego dnia nie otrzymaliśmy. Urywają godziny i pensje! A na dodatek brygadzistka przychodzi do pracy pod wpływem alkoholu! Pracownicy wynoszą rano z belownicy wyrzucony towar! Oszuści i złodzieje!
zdjecie uzytkownika
dolores - 2016-05-10 23:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie słyszałem ogólnie @Ada25, żeby w tej firmie były jakieś problemy z wypłacaniem pieniędzy, podpisujesz z firmą umowę o pracę, a co za tym idzie są oni zobowiązani do tego, żeby terminowo dawać pieniądze.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie HM System!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HM System
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert