brak logo

Specta Polska Magda Izabela Trybulska

Sochonie

Opinie o Specta Polska Magda Izabela Trybulska

anonim 2011-02-09 04:12:23
Odwiedza mnie masa przedstawicieli, ale takiej rotacji jak w specta polska to jeszcze w zyciu nie widziałem, gdyby to była porządna firma to chyba tak by to nie wyglądało, chłopaki popracują troszke i już się ich pozbywa, nie wiem z czego to wynika, ale poważne podejście firmy to nie jest i tak też jest postrzegana w branży.
1
anonim 2011-02-09 04:12:52
Odwiedza mnie masa przedstawicieli, ale takiej rotacji jak w specta polska to jeszcze w zyciu nie widziałem, gdyby to była porządna firma to chyba tak by to nie wyglądało, chłopaki popracują troszke i już się ich pozbywa, nie wiem z czego to wynika, ale poważne podejście firmy to nie jest i tak też jest postrzegana w branży.
1
1111 2011-02-20 09:18:24
hahahahaha świetny żart, mało ze stołka nie spadłem. Widać, że ta opinia pisana jest na "podpuche" przez kogoś z kierownictwa. Kategorycznie nie polecam pracy w tej firmie. Zazwyczaj nie dodaje opinii na forach internetowych o moich byłych pracodawcach, jednakże to co zobaczyłem zmusza mnie do tego. odradzam prace w tej firmie!!!!
1
EWa 2011-02-27 21:21:57
Dlaczego tak uważasz?Zamierzalam swego czasu złożyc tam aplikacje na stanowisko PH, ale po tym co napisales nie jestem do konca przekonana
anonim 2011-03-21 05:05:45
żeński nick i wypowiedzi w rodzaju męskim...ta firma jest godna, by trzymać się od niej z daleka, a na pewno być bardzo ostrożnym. Nie polecam, wszystko to jest bardzo śliskie i podejrzane.
1
anonim 2011-03-21 05:06:26
żeński nick i wypowiedzi w rodzaju męskim...ta firma jest godna, by trzymać się od niej z daleka, a na pewno być bardzo ostrożnym. Nie polecam, wszystko to jest bardzo śliskie i podejrzane.
anonim 2011-03-21 05:06:39
żeński nick i wypowiedzi w rodzaju męskim...ta firma jest godna, by trzymać się od niej z daleka, a na pewno być bardzo ostrożnym. Nie polecam, wszystko to jest bardzo śliskie i podejrzane.
anonim 2011-04-08 12:58:53
Niestety sama prawda, cóż, ciągła rotacja ludzi, zmiana na młodych nie doświadczonych, trochę popracują i koło się powtarza...a Pan (usunięte przez administratora)..:) to trzeba przeżyć:D
Regionalny Przedstawiciel Handlowy 2011-04-10 23:54:50
Uwaga na tę firmę - ostrzegam przed nią, rekrutują na regionalnych przedstawicieli handlowych, np. Nie traćcie czasu - szkoda waszego zdrowia, a przed wszystkim zapału, który możecie przeznaczyć na solidnego pracodawcę.
anonim 2011-04-11 00:00:25
Kolejna Agencja Pracy (nazwy nie chcą przepuścić na forum) zrezygnowała ze współpracy z tą firmą, ponieważ przedstawiciel pracowali tam po kilka tygodni i odchodzili lub byli zwalniani dyscyplinarnie bez powodu. Szkoda czasu.
anonim 2011-04-29 06:25:09
Kwestia czasu, kiedy ktoś z nas zostanie pozwany (usunięte przez administratora). Szykujmy się ;)
omek 2011-05-03 12:53:38
Niestety, ale czytając wasze opinie zgadzam się w 105 %, pracuje teraz w normalnej firmie i widząc pędzącą pande z wystraszonym młodym chłopakiem jest mi po prostu żal chłopa, ale co zrobić. W Pewnej dużej hurtowni pewna życzliwa pani powiedziała mi by uciekać z tej firmy, bo to nie jest poważne skoro co kilka tyg. przychodzi inny chłopak.
anonim 2011-05-03 12:54:35
Niestety, ale czytając wasze opinie zgadzam się w 105 %, pracuje teraz w normalnej firmie i widząc pędzącą pande z wystraszonym młodym chłopakiem jest mi po prostu żal chłopa, ale co zrobić. W Pewnej dużej hurtowni pewna życzliwa pani powiedziała mi by uciekać z tej firmy, bo to nie jest poważne skoro co kilka tyg. przychodzi inny chłopak.
anonim 2011-05-13 03:45:32
anonim - 2011-05-03 12:54:35

Niestety, ale czytając wasze opinie zgadzam się w 105 %, pracuje teraz w normalnej firmie i widząc pędzącą pande z wystraszonym młodym chłopakiem jest mi po prostu żal chłopa, ale co zrobić. W Pewnej dużej hurtowni pewna życzliwa pani powiedziała mi by uciekać z tej firmy, bo to nie jest poważne skoro co kilka tyg. przychodzi inny chłopak.

Dokładnie tak jest, zatrudniają młodych ludzi bez znajomości prawa pracy, płacą grosze, premie są nierealne do osiągnięcia, rotacja jest olbrzymia. /// W każdym poważnym zakładzie optycznym oraz w każdej hurtowni oftalmicznej powiedzą wam dokładnie to samo - trzymajcie się jak najdalej od tej firmy, ponieważ nie jest to poważny pracodawca.
anonim 2011-05-13 03:46:59
anonim - 2011-05-03 12:54:35

Niestety, ale czytając wasze opinie zgadzam się w 105 %, pracuje teraz w normalnej firmie i widząc pędzącą pande z wystraszonym młodym chłopakiem jest mi po prostu żal chłopa, ale co zrobić. W Pewnej dużej hurtowni pewna życzliwa pani powiedziała mi by uciekać z tej firmy, bo to nie jest poważne skoro co kilka tyg. przychodzi inny chłopak.

Dokładnie tak jest, zatrudniają młodych ludzi bez znajomości prawa pracy, płacą grosze, premie są nierealne do osiągnięcia, rotacja jest olbrzymia. /// W każdym poważnym zakładzie optycznym oraz w każdej hurtowni oftalmicznej powiedzą wam dokładnie to samo - trzymajcie się jak najdalej od tej firmy, ponieważ nie jest to poważny pracodawca.
anonim 2011-05-17 03:39:31
Witam Chciałbym dowiedzieć się czegokolwiek na temat pracy w tej firmie. Naprawdę uważacie, że nie warto zawracać sobie głowy rozmową kwalifikacyjną w tej firmie. Zostałem tam zaproszony, zastanawiam się czy jest sens w ogóle tam jechać. Jest aż tak źle?
Tomek 2011-05-17 08:50:10
A na jaki region?
anonim 2011-05-17 09:03:32
Lubelszczyzna, mazowieckie i chyba jeszcze jeden
były przedstawiciel 2011-05-18 10:10:31
Kolego, nie trać czasu na tę firmę - pracowałem tej firmie i uważam, że straciłem ten czas. To, co ludzie piszą powyżej, jest absolutną prawdą. Niczego się tam nie nauczysz, a Twój wysiłek będziesz mógł porównać do walki z wiatrakami. Totalna strata czasu i mnóstwo problemów. Odradzam Ci. Poświęć więcej czasu na szukanie pracy i znajdź coś sensownego. Każdy były RPH (a było ich bardzo wielu) powie Ci to samo.
Tomek 2011-05-29 03:26:23
MI tam (usunięte przez administratora) trochę szkoda, w takim zakłamaniu żyć, prędzej czy później sumienie nie wytrzyma
życzliwyprawie 2011-06-09 15:19:20
Prawie wszystko to prawda wiem z doświadczenia ;) Jedno tylko mi się nie zgadza, a mianowicie: atmosfera pracy nie jest aż taka zła, powiem więcej jest całkiem miło (pracowałem już pod dużo większą presją). Fakt każdą zł. liczą i odliczają jeśli jest okazja ale to pewnie temu dorobili się własnej Firmy;) Nie ma też wsparcia marketingowego to fakt. To tyle. (usunięte przez administratora) też nie jest zły chłopina ot trafił gdzie trafił a muru głową nie przebijesz niestety ;) Plus dla (usunięte przez administratora) że za bardzo się nie podkręca i w sumie jest spokój :) Wyrobi się lub ucieknie. Poza tym nie ma co gderać, że ktoś czegoś nie umie, że to jego pierwsza praca itp. Wszyscy się uczymy przecież. A i proszę mi powiedzieć kto idąc do pracy w nowej Firmie, a szczególnie swojej pierwszej pracy jest do tego przygotowany na 100%, hę? Teraz do sedna. Ja w przeciwieństwie do reszty RPH nie byłbym aż tak krytyczny co do samej pracy w Specta. Jest całkiem znośnie i to pod wieloma względami. -Praca po 12 godzin? phi chłopie
anonim 2011-06-13 13:21:13
czy tam jest aż tak źle jak piszecie? kiedy to czytam wierzyć mi się nie chce, że taka firma może istnieć. poza tym jak można płacić za faktury z własnej kieszeni zarabiając 1200 zł? przecież w takim wypadku człowiek ciągle jest na minusie. weksel na samochód? Wszystko to jest wręcz nieprawdopodobne!!!
anonim 2011-06-13 13:22:16
czy tam jest aż tak źle jak piszecie? kiedy to czytam wierzyć mi się nie chce, że taka firma może istnieć. poza tym jak można płacić za faktury z własnej kieszeni zarabiając 1200 zł? przecież w takim wypadku człowiek ciągle jest na minusie. weksel na samochód? Wszystko to jest wręcz nieprawdopodobne!!!
A 2011-06-19 02:59:40
Żenada, szukają pracowników w biurach karier - młodych, niedoświadczonych, nieznających prawa. Nie szukają ludzi z doświadczeniem - nie bez przyczyny :) Szkoda czasu.
1
anonim 2011-06-20 13:03:28
Wyjaśni mi ktoś w końcu jak jest z tymi fakturami?
Piter 2011-07-05 12:45:37
Mnie tam zwolnili i nie powiedzieli dlaczego, pamiętam jak dzisiaj, we wtorek wszystko pięknie, plan doby itp itd, w środe [usunięte przez moderatora] dzwoni bym samochód odstawił :D teraz mi to [usunięte przez moderatora] i powiewa, ale dobra szkoła życia
a... 2011-07-06 12:30:41
A na lubelskie warmińsko - mazurskie i podkarpackie znowu szukają przedstawiciela choć od ostatniej rekrutacji minoł niecały miesiąc...
łukasz 2011-07-19 13:24:47
Panie [usunięte przez moderatora], nic Pan nie pisze :) okres wakacji - a tutaj nie ma przedstawicieli :) i promocji nikt nikt nie sprzedaje :) /// Poczytajcie opinie - a najlepiej będzie jak pójdziecie do najbliższego ZAKŁADU OPTYCZNEGO i spytacie się o firmę Specta Polska - opinia optyków zniechęci Was skutecznie do pracy w tym ( usunięte przez administratora )
Przedstawiciel 2011-08-21 02:31:33
Także przepracowałem dużo czasu w tej firmie i popieram ideę spotkania - warto porozmawiać, spotkać się, a przede wszystkim ostrzegać ludzi.
Czestochowa 2011-12-21 20:06:43
to juz do tego nawet doszło? za "moich " czasow chusteczki byly dopiero w planach, norma dzienna to 10 "pieczątek" , z tego co widzę coraz gorzej bylo, czasami mijam Pandę z młodym czlowiekiem w srodku, nawet raz chcialem pogadac, powiedziec kilka slow, ale ....takie doswiadczenia tez sa w zyciu potrzebne.A [usunięte przez moderatora] jeszcze tam pracuje?
R. 2012-03-24 17:29:04
Szkoda czasu - proponowali mi pracę w tej firmie, ale całe szczęście nie skorzystalem z tej sposobności, ponieważ dopiero teraz, czytając to forum, widzę co się tam dzieje. Totalna amatorszczyzna na rozmowie kwalifikacyjenej, szukają tanich pracowników, których będzie można eksploatować i szybko wymienić.
Były przedstawiciel 2012-04-22 22:13:36
OD dłuższego czasu cisza na termat Specta Polska, czyżby warunki pracy się zmieniły czy może cała kadra wymieniona.? Ciekaw jestem jak to jest
byly 2012-05-11 23:10:39
Specta Polska zatrudnia obecnie firmę zewnętrzną, która sprzedaje jej produkty. Outsorcing - ciekawe jak dlugo będą chcieli to coś próbować sprzedawać :)
s 2012-06-01 22:59:44
Ha ha - więc już żadna agencja pracy nie chce rekrutować dla tej firmy, skoro zlecili sprzedaż firmie zewnętrznej.
anonim 2012-06-25 22:52:39
Tak, jeżdżą dalej pandami - tylko ze są pracownikami firmy z Sopotu. Ci ludzie są świadomi, dla kogo świadczą usługi i zmieniają się równie często jak stara \"firmowa\" kadra.
n 2012-10-09 17:39:36
Nie, po prostu nikt nie chciał pracować dla tej firmy i musieli zatrudnić tak zwane niezależne siły do sprzedaży, czyli ludzi z przymusu :)
Anoinim 2013-07-13 14:43:48
Witam Chciałbym się dowiedzieć jak jest teraz, czy w fimie coś się zmieniło ??
n 2013-08-07 13:27:39
Od ponad roku forma korzysta z ousorcingu - wynajmuje pracowników, którzy jeżdżą z tą marką. Natomiast postrzeganie firmy przez branżę nie zmieniło się :)
bronek 2013-12-02 13:58:53
Auta do celów prywatnych ? He, he. Za bilety parkingowe nie zwracają kosztów własnych (hotel, płyny itp.), nie mówiąc już o prywatnym użytkowaniu.

Czytajcie uważnie forum :)
b 2014-02-17 21:36:33
Na życie zostaje ci tyle, że po miesiącu zaczynasz się rozglądać za inną pracą. O premiach zapomnij.
gosc 2014-04-21 21:39:18
Czasami nawet miesiąc nie minie a już rozglądasz się za inną pracą. Wiele razy zdarzyło się to tutaj.
RPH 2014-04-30 21:33:08
Koledzy - z ludźmi zawsze jest ok - chcą pracować, rozwijać się, poznawać klientów, sprzedawać i zarabiać. Tylko czasami trafiają się tacy ludzie, którzy nie chcą dać zarobić swoim pracownikom - 1500 zł i nic więcej, a jak znajdzie się ktoś, kto rozwinie sieć dystrybutorów (klientów) i zacznie zarabiać to się go gnoi i zwalnia, a potem bierze kolejnego. Nic się tutaj nie zmieniło do samych początków. Dzisiaj byli PH jeżdżą w konkurencji i pracują - bo tam się da.
1
Marian 2014-08-09 13:39:03
Firma rozszerza działalność na testy ciążowe i e-papierosy ... hahahahahahahaah.
Co Robercik ... nikt nie chce już kupować ajajów?
Gdybyś inwestował w ludzi miałbyś wszystko, a tak ...
2
buka 2015-01-20 18:27:49
jeśli sugerujecie że firma Specta Polska Magda Izabela Trybulska powinna zadbać o marketing to ja sugeruję żeby zatrudnili mnie. mam juz kilkuletnie doświadczenie, skońcvzyłam w tym kierunku uniwersytet i dysponuję nieokiełznaną kreatywnością oraz zamiłowaniem do innowacyjnych działań promocyjnych. co zawodowego mogłaby mi zaproponować firma?
mirko 2015-03-31 00:12:10
firma specta chyba wlasnie zajmuje sie marketingiem - tak wynika z tego co monza przeczytac na ich stronie internetowej, bo to nie tylko dystrybucja ich produktow ale tazke marketing. myslicie, ze trzeba im kolejnych specjalistow zeby cos polepszyc? mam wrazenie, ze jakos to wytlumaczycie? z groy dzieki
gogo 2015-03-31 16:32:13
moze ktos napisac z bylych lub obecnych PH jak wyglada umowa? Na własna dzialalnosc czy o prace? I jak premie czy progi sa jasno okreslone i sa do zrobienia?
dzieki z gory za odpowiedz.
były 2015-04-03 12:00:32
Kolego gogo!!Nie podejmuj kroków. Jeśli otrzymałeś propozycje pracy w tej firmie to po prostu uznaj, ze takowej nie ma. Zero solidności, pracownik to śmieć nic nieznaczący. Co do pytania, była umowa o pracę jednak zero prowizji i na dodatek za wszystko płaciłeś z własnych pieniędzy. generalnie do dziś nie zwrócono mi za hotel. Kiedyś może to na Trybulskich się odbije. Furiaci i podludzie. Jak zresztą widać po wpisach ile zła ludzi załatwili. Ile osób w Polsce bluzga na Trybulskich.
Renata 2015-09-29 11:31:08
Pracowałam w Specta 1,5 roku. Praca nie należała do lekkich, łatwych i przyjemnych, ale tu gdzie pracuję teraz też nie posadzili mnie i nie patrzą we mnie jak w obrazek. Ilość wizyt trzeba było wykonać i sprzedawać. Co do noclegów to każdy ma z góry określony budżet i musi się w nim zmieścić ( jak umiesz liczyć to sobie poradzisz ).
dramat 2015-10-13 00:03:05
opinie pozytywne są pisane przez właścicieli. Skoro więc tak ochoczo piszą na tym forum, to może chętnie wypowiedzą się o dyscyplinarnych zwolnieniach, które wystawiali swoim pracownikom tylko i wyłącznie dlatego, że nie chcieli wypłacać wynagrodzeń na okresie wypowiedzenia.
wedf 2016-05-12 19:32:31
@jurek przede wszystkim trzbea miec powod jakis ku temu
Zostaw swoją opinię o Specta Polska Magda Izabela Trybulska - Sochonie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Specta Polska Magda Izabela Trybulska