brak logo

PPHU Trans-Kos Przemysław Kostrzewa

Wieluń

Opinie o PPHU Trans-Kos Przemysław Kostrzewa

anonim 2011-05-30 06:17:10
Witam, jechalem z tą firma z holandii do polski 24 godziny. mają stary i niesprawny tabor, bus ktorym jechalem to porazka. Za droge umawialem sie z szefem przez telefon ze zaplace 70 euro, po przejechaniu ok 100km kierowca zarzadal 75 euro. Zadzwonilem do szefa, ktory odpowiedzial mi, że jeśli mi nie pasuje to moge wysiąść. Kierowca jechal 3 tys km bez odpoczynku. Sam wystawial bardzo zle świadectwo swojemu szefowi. NIKOMU NIE POLECAM TEJ FIRMY, ZAWSZE JEST ALTERNATYWA. Pozdrawiam Marek
anonim 2011-07-18 12:14:37
to jest porażka że takie firmy jak trasnkos istnieją beznadziejna jazda odradzam wszystkim jechałem z holandi kierowca wporządku starał sie jak mógł ale jechał bez zmiennika ciągnął 3000 km bez odpoczynku .Właściciel musi być jakiś nienormalny że puszcza w taką trasę tyklo jednego kierowce.Gdzie odpowiedzialność i bezpieczeństwo.
2
------------ 2011-08-03 08:59:11
@Pawel: Nie licz na podwyżki bo ta firma to kompletne dno. Takie firmy nie powinny istnieć na rynku, a to co piszą inni KLIENCI to jest sama prawda
1
Michał 2011-08-21 08:38:13
Częściowo nie zgadzam się z opiniami że nie warto polecić firmy P.PH.U Trans-Kostrzewa, trzeba i to jak najbardziej, ale nie klientom, a Inspekcji Transportu Drogowego. Miałem przyjemność, a raczej nieprzyjemność skorzystać z usług w/w "firmy" Podróż do Francji zajęła mi dokładnie 32godz (Jechałem z Łodzi do Carvina 30km od granicy Belgijskiej) Jeszcze w Polsce firma zafundowała mi wycieczkę 720km (Zbiórka innych osób) Jeden kierowca ( Spoko gość) na ponad 3500km, lekko licząc w dwie strony. Dodam że jestem kierowcą TIR-a i nieraz widziałem wypadki busów, tak osobowych, jak też towarowych, a przyczyna jest taka że Ci kierowcy śpią podczas tankowania i na skrzyżowaniach (oczekując na zmianę świateł) Tylko ostre kontrole i tachografy i podwójna obsada (W każdym pojeździe wykonującym usługi, przewóz osób lub rzeczy) Wyeliminują z rynku takie "firmy" jak trans-kostrzewa. A co do wypowiedzi "Pawła" to albo jest to wypowiedź samego "pana szefa" albo dobrego kolegi w/w. Jeszcze może c
2
anonim 2011-11-03 07:59:30
witam miałem przyjemność lub raczej nieprzyjemność jechać tym przewożnikiem do i z holandii według mnie nie jest to przedsiębiorstwo do przewozu osób jak to widnieje na ulotkach lub w internecie m. inn. dlatego że samochody są stare,niewygodne,napakowane nieoznakowane.kierowca nie daje żadnego biletu co jest podstawą do ubezpieczenia i odprowadzenia podatku(firma TRANS-KOS działa nielegalnie).Kierowca bardzo młody chłopak niejaki Piotrek nawiasem mówiąc chory na ADHD który jechał jak szalony ,w trakcie jazdy pisał smsy,bawił sie nawigacją,palił papierosy,muzyka na ful,nie zważając na komentarze pasażerów prół wyprzedzając z lewa i z prawa inne pojazdy.komentując przy tym że on robi tygodniowo 10 000km. uważam że takich kierowców oraz firm takich jak TRANS-KOS niewolno dopuszczać do przewozu osób eliminować i potępiać za taką jazdę oraz działalność.Reasumując jestem szczęśliwy że w jednym kawałku siedze i pisze ten komentarz,nigdy wżyciu nie skorzystam z tego przewożnika i apeluję d
4
lech55 2012-03-31 15:01:06
czy ktoś wie czy ta firma jeszcze istnieje
2
pasazer 2012-04-11 19:05:29
jeszcze istnieje,ale mam nadzieje ze juz niedlugo p [usunięte przez moderatora] bedzie zarabial narazajac zdrowie i zycie pasazerow.Jesli w 19 godzinna trase wysyla jednego kierowce to pozostawiam to bez komentarza...
podroz z ta firma tylko dla samobojcow!! stanowczo odradzam i ostrzegam!
1
koszmar 2012-04-14 09:53:58
witam zgadzam sie z wypowiedziami poprzednikow,to szczera prawda! ze swojej stony chce dodac ze wracalam pare dni temu z Holandii z ta firma.Kierowca przyjechal po nas z Wielunia (jechal ok 17 godz) mial az godzinna przerwe po czym zapakowal ludzi do auta i wracal z powrotem kolejne 17 godzin! ja nie wiem co oni biora ze daja rade tyle godzin byc za kolkiem bez odpoczynku ale to juz jest kryminal! Rowniez jestem szczesliwa ze dojechalam i moge teraz do Was pisac ale ostrzegam przyszlych podroznych,omijajcie trans kosa jak [usunięte przez moderatora] jesli Wam zycie mile! Jest tyle innych firm dla ktorych mam nadzieje ze zycie i zdrowie ludzkie jest najwazniejsze...
2
oszukany 2012-06-22 20:03:47
[usunięte przez moderatora] zawyża rachunki oszukuje na przejechanych kilometrach jest wulgarny ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług tej naciągającej klientów firmy
3
zawiedziona 2012-06-22 20:10:58
trans kos zwykły naciągacz beznadzieja dno ostrzeżenie dla wszystkich trzymać się z daleka chyba że chcecie stracić kasę i nerwy BEZNADZIEJA
2
klient zrobiony w bambuko 2012-06-22 23:15:10
najgorsza firma przewozowa na rynku wieluńskim kompletne dno ludzie nigdy więcej tych oszustów
3
weteran 2012-06-22 23:20:05
KICHA KICHA I JESZCZE RAZ KICHA NABIERACZE UCZCIWYCH LUDZI TAKIE FIRMY NIE POWINNY ISTNIEĆ ZWYKLI OSZUŚCI OSZUKUJĄ NA WSZYSTKIM I SĄ CHAMSCY
3
uczciwy 2012-06-22 23:25:55
zostałem oszukany przez trans kos kompletne dno lepiej strzelić sobie w kolano niż mieć z tą oszukańczą firmą do czynienia nigdy więcej z tymi wrakami
5
hilton 2014-04-13 14:26:08
Zawsze sie trafi jakis niezadowolony klient, bo sa ludzie nad wyraz wymagający, lepiej napiszcie, czy trans-kos w ogóle szuka ludzi do pracy i jak ich traktuje.
hinio 2014-05-02 02:51:11
z tego co wiem i z tego co można wyszukać w internecie - to niestety nie przyjmują i nie szukają teraz nowych
gregory 2014-05-15 00:11:58
Może któryś z pracowników jednak słyszał, że kogos szukają albo przynajmniej będą szukac, bo jest potrzeba pomocy?
gregory 2014-05-26 16:32:29
Ponawiam swoje pytanie, czy ktoś tutaj w ogóle pisze na forum, bo trans-kos mnie bardzo zainteresowało, ale nigdzie nie mogę znaleźć ogłoszeń, pomóżcie, proszę.
gregory 2014-05-30 15:03:32
Chyba wiem juz czemu, firma trans-kos chyba zakończyła swoja działalność, w krajowym rejestrze sądowym nie maja rejestru.
gregory 2014-05-31 20:27:21
Sprawdzałem to na krs-online nie wiem na ile to rzetelne źródło informacji, może niech jakis pracownik to jeszcze potwierdzi.
Daaaaa 2014-11-11 22:20:21
TA FIRMA I PODRÓZ Z NIMI TO PORAZKA. NA POCZATKU W TRAKCIE USTALEN SA BARDZO MILI I SYMPATYCZNI, NATOMIAST PO RUSZENIU W DROGE ZACZYNA SIE PIEKLO I KOSZMAR. SZEFOSTWO ZMIENIA KURSY TRAS PRZEJAZDOW, LUDZIE PRZEWORZENI SA W NIEWYGODNYCH OSOBOWYCH AUTACH, CENY W TRAKCIE USTALANIA SA INNE NIZ TE KONCOWE PO CIEZKIEJ I MORDERCZEJ PODROZY. PROBA KONTAKTU Z SZEFEM I PROSBA O WYJASNIENIA KONCZY SIE WULGARNYMI WYZWISKAMI, KRZYKIEM I RZUCONĄ SLUCHAWKĄ. NIKOMU NIE POLECAM TEJ FIRMY, UWAZAJCIE NA NICH. TRAKTUJA LUDZI JAK ZWIERZETA!!!
1
Isia 2014-12-11 14:58:02
Próba kontaktu z szefem już na wstępie jest nie do opisania!!!Próbowałam się cokolwiek dowiedzieć oprócz ceny i usłyszałam wiązankę obelg!!!Nie polecam a po tym co tu przeczytałam to zupełnie nie polecam!!!!
2
podróżniczka 2015-03-13 20:56:21
Motto firmy: Miło, tanio, szybko i komfortowo! - Trans - kos. Witam wszystkich tych, którzy przeżyli i dojechali żywi. Jechałam z Bawarii, a konkretnie z dużego miasta, w okolice Manheim, gdzie jest to około 400 km. Zwiedzałam całe Niemcy. Te 400 kilometrów jechałam 18 godzin. Kierowca był miły, czego nie mogę powiedzieć o samym szefie, z którym rozmawiałam telefonicznie. Nie odpowiedział na moje pytania (dlaczego jadę tyle godzin), a wręcz przeciwnie rzucił słuchawką. Miałam zapłacić 70 euro, a zapłaciłam 80. Nie byłam przygotowana do podróży, bo liczyłam na to, że będę jechać krótko. Na dodatek byłam jedyną pasażerką przez te 18 godzin. Również NIE POLECAM tej firmy. Dołączam się do całej listy negatywnych opinii. Dziękuję Bogu, że dojechałam szcześliwie. Pozdrawiam wszystkich podróżujących !
1
hania 2015-03-28 21:50:01
no i jest moja opinia tak jak obiecałam podróż bardzo długa ale dzięki dwóm sympatycznym kierowcom miło spędziłam 20 godzin właściwie to dawno sie tak nie uśmiałam:) poadrawiam a co do auta to nowe też sie psują
1
życzliwy 2015-04-04 23:07:12
kolego, kwiaciarnie ma jego żona, a on się zajmuje transportem, a koleżance która chce się tam dostać do pracy za kierowcę to z całego serca odmawiam, jeździłem w tej firmie to wiem co mówie, totalny wyzysk za 0,11zł/km i kompletny brak snu, a jeśli już to na fotelach. Jak wyjeżdżałem w trase to nigdy nie byłem pewien czy wróce cały i zdrowy
2
stare zużyte rupiecie 2015-06-08 12:15:27
Potwierdzam,
2
zalamana 2015-06-14 11:39:49
Gdybym wiedziała czym grozi jazda z ta firma pojechalabym rowerem.MASAKRA!!!!kierowcy wulgarni,chamowaci.Szef niby wszechwiedzacy a non stop mylil trasę.naciagacz i burak.Jesli wam zycie mile jak najdalej od tej boze sie pożal firmy przewozowej
2
cj 2015-07-04 11:55:03
syf!!!
1
mathew 2015-08-02 12:47:44
żadnej podstawy,żadnej diety za każdy dzień spędzony za granicami kraju. Kierowcy nie dostają żadnej umowy,ubezpieczenia. Pasażerowie nie dostają pokwitowania za przejazd,nawet nie zdaja sobie sprawy z tego ze powinni podlegać ubezpieczeniu. Stare,zawodzace auta,z nie Anita klimatyzacja sprawiają że pasażerowie przeworzeni są jak zwierzęta za dużo większe pieniądze niż u konkurencji. Kierowcy nie wyspani,prowadza auta po 50 godzin bez snu. A jeśli juz spia,to godzinę podczas jazdy,gdy poprowadzi zaufany pasażer. Tak wygląda transport i bezpieczeństwo ludzi
1
krzaku 2015-08-03 12:26:22
Strach dla kierowców a co dopiero dla pasażerów.
1
krzaku 2015-08-29 00:57:37
Nie byłem kierowca,tylko pasażerem. Z Niemiec do Ostrzeszowa wracałem przez Holandię 22 godziny.:-) Wiec żadna rewelacja,nie mam pretensji Do kierowców,jeżdżą tak jak muszą. Życie.. Nie zawsze tanio,nie zawsze szybko:-)
abdul 2015-09-28 21:43:26
Brak organizacji i niekompetencja szefa
1
Nowa 2016-02-03 11:33:40
Mam jechać z tą firmą za dwa tygodnie,a tu się naczytałam takich strasznych rzeczy.
Prosze napiszcie czy coś się zmieniło?Jak z przygotowaniem kierowcy do jazdy?
Dodam,że jeździłam już z wieloma przewoźnikami i na nikogo nie mogę nic złego powiedzieć ale to co przeczytałam o nich to mnie przeraża
1
marcin 2016-05-05 16:49:52
Szef tej niby firmy jest niezrównoważony i ma ze sobą problemy, mam nadzieje, że jakiś urząd się tym zajmie i zamkną w końcu to nielegalne ( usunięte przez administratora )
1
jkh 2016-05-11 17:01:18
NIGDY WIECEJ Z TA FIRMA ! 1000 km przez 25 godz ! porazka. a ceny z kosmosu maja, chcieli ode mnie 80e! busy/auta, ktorymi jezdza nadaja sie na zlom. pomiedzy szefem, a pracownikami brak porozumienia i jakiejkolwiek organizacji!
2
anonim 2016-07-01 07:31:48
Wszystko co piszą moi poprzednicy to prawda. Właściciel bez kultury osobistej. Pospolity CHAM. Miał odebrać naszą pracownicę. Dwa dni ją odbierał pomimo że pieniądze za drogę miał już przelane na konto. Dzwoniąc do niego i pytając co się dzieje usłyszeliśmy same obelgi . Pracownica nie została odebrana i tak. Jego słownictwo ogranicza się do h.., k...a i nic więcej. Nie omieszkam zawiadomić odpowiednie władze kontrolujące firmy przewozowe ktoś musi zrobić z nimi porządek. Przecież oni przewożą ludzi a nie bydło. NIE POLECAM TEJ FIRMY NAWET DO PRZEWOZU Z.
4
ormo1983 2016-07-16 20:34:06
Witam
Wszystko co tutaj jest napisane o tej firmie jest niestety prawdą tabor jaki oni posiadają to jest jeden wielki syf auta ktore przyjeżdzają są stare nie sprawne do końca technicznie ,brudne,strach wogóle do nich wsiąść szef firmy z to wielki krętacz i kłamca krótki przykład czas przejazdu z zachodnich niemiec do PL 1100km to czas 25 godzin w tym jedna przesiadka nie nie do grane tylko obiecanki
takze proszę sie zastanowić czy warto ryzykowac czy lepiej nie raz poszukac i parę złotych dopłacić i pojechać naprawdę w godnych warunkach i ze sprawdzoną firmą dla której liczy się klient i jego bezpieczeństwo!!!!!!!!!!!!!
3
Oburzony klient 2016-08-19 15:53:49
Szkoda słów dla właściciela kostrzewy, obiecuje jedno robi drugie. Od razu widać, że w tej właściciela nie obchodzą ludzie tylko to aby zarobić jak najwięcej. Kontakt tak samo jak czas przejazdu czyli beznadziejny, podczas telefonu gdy przekazałem swoje odmienne zdanie, kostrzewa przeklnął i rozłączył się. Bus bez klimy i świecącymi kontrolkami, co pokazuje że pojazd nie był w pełni sprawny.
Podsumowując lepiej jechać rowerem niż u tego przewoźnika. Nie polecam i na pewno nigdy nie skorzystam już z usług tego faceta.
2
M.K 2016-08-31 22:10:23
Witam moj szwagier i ojciec wyjechali dzisiaj z Niemiec (Baden-Württemberg) do Polski z 7,5 godz. opuznieniem i jada przez Belgie, Holanie z jednym kierowca moze uda im sie zmiescic w 30 godzinach.
Firma porazka nikomu nie polecam wspolpracy z ta firma
1
Aga 2016-10-01 19:55:07
Polecam tylko jedną podróż z tą firmą i kontakt z szefem a będziecie wiedzieli wszystko i już na pewno nie skorzystanie....
1
Karol 2016-10-01 20:02:39
Tylko jedno słowo przychodzi mi na myśl MASAKRA pod każdym względem...I nigdy więcej
1
du du 2016-10-02 20:52:11
no dobra, respektuję to może możesz ieć negatywne zdanie ale jak już decydujesz się jednak pisać że masakra to jednak może napisz także z jakiego powodu
Zostaw swoją opinię o PPHU Trans-Kos Przemysław Kostrzewa - Wieluń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU Trans-Kos Przemysław Kostrzewa