brak logo

TPA Horwath

Poznań

Opinie o TPA Horwath

leila 2009-10-05 10:45:17
Byłam na rozmowie rekrutacyjnej, podała oczekiwane wynagrodzenie, pan wprost zapytał, czy mogę miec miej na umowie a resztę dostane pod stołem. Nie zgodziłam się. Mimo wszystko na końcu rozmowy powiedział, że chce mnie przyjąć do pracy. Miałam już tylko ustalic okres wypowiedzenia (bo pan z TPA chciał krótszy niz miałam w umowie) z moim obecnym pracodawcą. Pogadałam z szefem, oddzwoniłam do pana z TPA i usłyszałam, że pan jednak mnie nie przyjmie bo znalazł kogos tańszego i się rozmyślił. Na stanowisko, na które aplikowałam średnio co 3 miesiące pojawia się nowe ogłoszenie.
3
xman 2009-10-09 16:15:59
No mi nic pod stołem nie proponowali, a wynagrodzenie rzuciłem wysokie i generalnie po tygodniu się zgodzili.
nana 2009-10-19 18:32:26
Hmm i znowu kogoś szukają, czyżbyś się nie sprawdził?
leila 2009-11-05 18:24:23
Rozmawialam z kolezanką, która uswiadomila mi, że chęć płacenia pod stołem mogła być testem mojej uczciwości. Mam nadzieję, że tak własnie było wiec zwracam honor choć muszę przyznać, że było to bardzo dziwne.... I nie ukrywam, że wywołało moje oburzenie. Pozostaje mieć nadzieje, że intencje faktycznie były czyste. Co nie zmienia faktu ze co 3 miesiące szukają nowego pracownika....
nowa 2010-01-14 20:29:43
leila - 2009-11-05 18:24:23

Rozmawialam z kolezanką, która uswiadomila mi, że chęć płacenia pod stołem mogła być testem mojej uczciwości. Mam nadzieję, że tak własnie było wiec zwracam honor choć muszę przyznać, że było to bardzo dziwne.... I nie ukrywam, że wywołało moje oburzenie. Pozostaje mieć nadzieje, że intencje faktycznie były czyste. Co nie zmienia faktu ze co 3 miesiące szukają nowego pracownika....

a na jakie stanowisko?? byłam na 3 rozmowach, negocjacje trwają...
cccccc 2010-02-08 13:50:23
na czym polega rekrutacja? sprawdzana jest wiedza merytoryczna?
anonim 2011-03-26 15:28:19
tak, tam sezon trwa cały rok - sezon [usunięte przez moderatora], dałam sie zlapac, ale sie juz udalo wyrwac, trzymajcie sie od tej firmy z daleka
anonim 2011-04-07 18:01:08
tak kumpel tam pracowal, myslal ze wykituje, wyzyskuja czlowieka jak moga, robota po weekendach a placa malo. na szczescie udalo mu sie wyrwac
Mozol 2011-11-03 18:19:39
Wciskaja jakies kontrakty zamiast umow o prace, a poza tym wyzysk straszny ludzie z big4 wymiekaja i sie zwijaja rotacja straszna
Karolina 2011-12-18 16:39:21
Slaba kasa, atmosfera do bani, duzo pracy, partnerzy licza kazdy grosz, nie placa nadgodzin, nie ma szkolen.
byly 2012-05-26 14:45:20
traktuja ludzi jak smiecie
byly 2013-03-24 13:48:51
wszyscy wieja do Deloita bo tam przynajmniej więcej płaca a i pracuje się mniej
anonim 2013-05-07 15:52:17
Zgadzam się, traktują ludzi jak śmieci, roboty więcej niż w Big 4 a płaca dwa razy gorsza. I nie chcą płacić nadgodzin, robią wszystko, żeby zaoszczędzić. I zero szkoleń, nawet szkolenia językowe obcięli.
były 2013-05-07 15:54:53
Pff, chyba żartujesz, poradź kumpeli, żeby tam nie szła, bo zmarnuje rok życia albo więcej, o ile wcześniej nie wykituje.
były 2013-05-07 15:55:56
Zdecydowanie nie polecam
lol 2013-07-13 12:29:49
człowieku daj sobie spokój to [usunięte przez moderatora] a nie firma; tam nie pracujesz tylko harujesz jak w kamieniołomach a na koniec cie i tak wywala. poczytaj sobie albo popytaj znajomych o ta firme nikt nie poleci.
Romek 2014-11-26 19:08:43
Nie słyszałem jeszcze, by TPA Horwath nazywano Hogwartem, ale musze przyznać, że to zabawna zbieżność nazw. Może ktoś jest w stanie napisać, w jaki sposób się dostac do firmy, bo chyba nie muszę czekać na list, który przyniesie sowa, czy czekać na inne specjalne zaproszenie, prawda? W jaki sposób wy aplikowaliście?
mininki 2014-11-26 19:11:39
no właśnie, ja też byłbył zainteresowany ralnymi warunkami jakie tam są a nie tym co obiecują na rizmowach kwalifikacyjnych, bo nie wiem czy zawsze mam ufać tym rekruterom czy nie? serdecznie prosze o wszelkie informacje, bo nie wiem czy opłaca mi się podjąć u nich pracę czy jednak nie i bez sesnu tracić czas.
lana 2014-11-26 20:34:07
podbijam pytanie odnośnie samego procesu rekrutacji. jak przebiega, jak sprawdzają wiedzę merytoryczną oraz czy rozmowa po angielsku jest na tematy branżowe czy "pitu pitu" o pogodzie?
89mumin 2015-02-21 00:12:22
Tak, angielski jest sprawdzany na rozmowie.
kadi 2015-03-29 15:39:04
Nie ma co wchodzić w takie rozważania, wiadomo, że sytuacja na innych rynkach pracy jest diametralnie inna niż ta w naszym kraju, na zachodzie jest lepiej, ale na wschodzie nie koniecznie. Także może warto jednak docenić pewne rzeczy. Tam gdzie zarobki są wyższe to i życie jest droższe. Jak sprawdzany jest ten angielski, rozmowa, test do wypełnienia?
Życzliwy 2016-01-25 17:38:53
Co za klamstwa piszecie.nikomu nie polecam tej firmy.praca po godzinach,w święta.weekendy to norma.wg mnie brak umiejętności zarzadzania u top menadzerow.w ksiegowosci struktura masakra.masz kilku przełożonych kierowników ktorym sie w głowie od wladzy przewraca.o urlopie pomarz.brak zastępstwa.wracasz po urlopie i siedzisz bo za ciebie nikt nic nie zrobi.a nagorsze ze nowi pracownicy nie maja zadnego wsparcia bo nikt nie ma czasu. Zdecydowanie kazdemu odradzam accounting
księgowy 2016-02-13 12:41:27
Witam. Otrzymałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną ma stanowisko starszego księgowego w Poznaniu. Czy możecie dać znać, jakie wynagrodzenie wchodzi w grę? Jak z atmosferą w pracy> Czy są płatne nadgodziny? Czy praca w niedziele i święta też się zdarza? Jakie są możliwości awansu? Będę wdzięczny za pomoc.
Wujek dobra rada 2016-04-03 13:01:30
"....nikomu nie polecam tej firmy.praca po godzinach,w święta.weekendy to norma.wg mnie brak umiejętności zarzadzania u top menadzerow.w ksiegowosci struktura masakra.masz kilku przełożonych kierowników ktorym sie w głowie od wladzy przewraca.o urlopie pomarz.brak zastępstwa.wracasz po urlopie i siedzisz bo za ciebie nikt nic nie zrobi.a nagorsze ze nowi pracownicy nie maja zadnego wsparcia bo nikt nie ma czasu. Zdecydowanie kazdemu odradzam accounting" ...Zgadzam się tym co życzliwy napisał. NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!
xyz 2016-04-13 14:20:40
I jak wrażenia po rozmowie?
mikołaj 2016-05-16 20:15:18
o jakim stanowisku piszesz @robert , firma poszukuje na stanowisko konsultant w dziale doradztwa podatkowego , Jak wygląda tu praca?
Zostaw swoją opinię o TPA Horwath - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TPA Horwath