Tarczyński S.A.

Trzebnica

Opinie o Tarczyński S.A.

prawdomówny 2017-03-30 17:59
Zarobki na stanowisku ph już nie są takie dobre jak pisał kolega wcześniej. Od nowego roku wprowadzili nowy system premiowy, który to podobnież da handlowców deszcz dostatku z nieba :) niestety zostawili ph samym sobie na pastwę losu i nie pozmieniali umów u dystrybutorów tak jak to obiecali pod koniec roku. Tym samym hurtownie kręcą cyfrę na byle czym co ma długą datę a w KPI mają wy....e. teraz 3200 - 3500 przy tym ciśnieniu i tym klimacie co panuje w Tarczyńskim nie jest warte świeczki. Aktualnie conajmniej połowa ph szuka pracy, tylko nikt o tym nie mówi.
2
Kinga 2017-04-06 12:00
Tarczyński to znana marka i nie mogę uwierzyć żeby było tak jak piszecie. Pracowałam w firmie kilka lat byłam bardzo zadowolona i ciągle czuję sentyment. Myślę, że jeśli tak jest to powinniście to zgłosić.
2
dsds 2017-04-06 22:09
Zgłosić gdzie? Nawet nie wiesz widać jak to wszystko działa
1
Anonim 2017-04-09 10:56
Nie polecam zakładu w bielsku,robią ludzi w balona... Miałem zostać zatrudniony w UR rozmawiałem z kierownikiem powiedział,że stawka 2700 zł na rękę na tym stanowisku jest bezproblemowa tylko muszę zrobić dwa szkolenia.Po ukończeniu tych dwóch szkoleń wydałem na nie ok 600 zł,zadzwoniłem do zakładu umówiłem się z kierownikiem,po czym stwierdza on,że stawka jest za duża.... Normalnie miałem oczy wywalone człowiek łaził za sanepidem,jeździł a on mówi,że jest w stanie mi zaproponować max 2000 zł ;D Mimo tego,że na początku mówił o stawce 2700 zł.Stwierdziłem co mi szkodzi ? Odpowiedziałem mu zgadzam się,powiedział że odezwie się w ciągu kilku dni.Po ok 5 dniach łaskawie zadzwonił i powiedział "Przykro mi nie możemy pana zatrudnić"... Żałuję swojej decyzji.że postawiłem wszystko na ten zakład,ale cóż mogę zrobić w między czasie też miałem dobre oferty zrezygnowałem z nich... Nie polecam !
Anonim 2017-04-10 12:56
Witam jestem autorem tego wpisu,w dniu dzisiejszym zadzwoniła do mnie Miła Pani Kierownik w celu wyjaśnienia całej sprawy.Przeprosiła mnie za cała wynikłą sytuację,ba nawet chciała zaoferować mi pracę,jednak już ją dawno znalazłem.Jestem bardzo zaskoczony,że Tarczyńscy tak bardzo dbają o swoją renomę i mają chociaż odrobinę szacunku,żeby powiedzieć "Przepraszam". Było mi bardzo miło,bo nie spodziewałem się,aż takiej reakcji... Wielki Plus z mojej strony ! Ps:Pozdrawiam Bardzo Panią Kierownik,a wam radzę uważać co piszecie w internecie :D
dd 2017-04-10 18:02
mhm. ciekawa i bezinteresowna opinia co podkreśla ostrzeżenie na końcu. Zresztą tu jest mowa o Ujeźdźcu a to jest spooora różnica w stosunku do Bielska
Tarczyński S.A. 2017-04-11 09:01 [pracodawca]
Serdecznie dziękuję za rozmowę telefoniczną. Cieszę się, że udało nam się wyjaśnić tę niefortunną sytuację. Firma Tarczyński S.A. przykłada dużą wagę do zachowania najwyższych standardów prowadzenia procesów rekrutacyjnych na każdym poziomie stanowisk. Naszym celem jest udzielanie pełnej informacji zwrotnej każdemu z kandydatów, niezależnie od wyniku procesu rekrutacji. Dzięki Pana zgłoszeniu i naszej rozmowie telefonicznej na pewno uda nam się jeszcze lepiej udzielać wszystkim naszym kandydatom komunikatu zwrotnego. Gdyby w przyszłości miał Pan do nas jeszcze jakieś pytania proszę o kontakt pod adresem e-mail : rekrutacja@tarczynski.pl.

Pozdrawiam,
Kierownik Działu Rekrutacji
Donatan 2017-04-20 10:42
Kiedy można awansowac?obiecują awans po 3 miesiącach..i..pracowałem w tej firmie i szczerze nie polecam..za mojej kadencji przemieliło sie dużo osób.i tak cały czas jest.Praca jak praca,w kazdej sa plusy i minusy..tu bardziej bym skupił sie pod kontem osob nad Tobą..Panią D i Panem M (chociaż nie powinienem określać ich Pan i Pani bo na to w 1.5% nie zasłużyli no ale)NIE POLECAM!!Praca po 12 godzin za marne poeniadze..
Gacek1608 2017-04-20 15:33
Czytam to forum już od jakiegoś czasu i intryguje a w zasadzie zastanawia... co osoby oczekujące na awans po 3 miesiącach maja w głowach???Drodzy państwo w 3 miesiące to nie nauczycie się nawet pracy w danej organizacji, jej kultury, a co dopiero mówić o wykazaniu się, za co możecie awansować.
Najlepiej i najłatwiej jest atakować osoby zarządzające danymi zespołami. Znam organizacje ponieważ kilku znajomych tam pracuje i z tego co opowiadają to nie jest tak źle. Są osoby które pracują na stanowiskach promotora sprzedaży po kilka lat! Czyli się da, ale jak ktoś przychodzi, nie da nic od siebie i oczekuje awansu to jestem pewien ze w żadnej nawet w najlepszej organizacji długo nie zabawi. Najłatwiej jeż wylewać żale anonimowo na portalach takich jak te!!! Zamiast wziąć się do pracy!!! Pozdrawiam wszystkich uczciwie pracujących, nie szwędaczy którzy czekają na mannę z nieba i awans po 3 miesiącach, gdzie okres wdrożenia trwa od 4 do 8 tygodni!!!
z pozdrowieniami 2017-04-21 17:32
Uwaga!! Szczerze odradzam pracę jako PH w tej firmie, plany wyj... w kosmos, zero pomocy ze strony menadżerów, którzy to obiecali pomoc przed wprowadzeniem nowego systemu premiowego. Jak więc robić plany, które z miesiąca na miesiąc są coraz większe? I drodzy dyrektorzy, nie straszcie zwalnianiem ludzi bo ludzie już sami szukają pracy, nikt tu nie będzie pracował za marne grosze przy takim zapierd...lu.
Colo 2017-04-25 15:36
Kochani żadna firma nie będzie miała dobrych zarobków bez dobrej sprzedaży!!
serena 2017-04-25 23:14
Interesuje mnie stanowisko w dziale jakości/technologii, ale potrzebuję wiedzieć:

Czy w firmie rozliczane (wypłacane/oddawane) są nadgodziny w działach jakości lub technologii ?
Czy macie umowy lojalnościowe/zakaz konkurencji dla nowych pracowników w.w. działów?

Bardzo proszę o odpowiedź, bo różne plotki słychać na uczelniach i w branży. Zaoszczędzi to czas przeznaczony na rekrutacje obu stronom.

Czy mogę prosić o odpowiedź dział rekrutacji? Liczę na równie szybką odpowiedź jak ta do Anonima :)

Pozdrawiam
Ewa
Tarczyński S.A. 2017-04-27 13:40 [pracodawca]
Pani Ewo,
W wymienionych przez Panią działach jakości czy technologii pracownicy pracują w systemie 8h więc nie możemy mówić o nadgodzinach. Poruszając temat zakazów konkurencji czy umów o poufności, faktycznie takie istnieją, nie postrzegałabym jednak tych działań jako wyjątkowych, gdyż możemy je spotkać nie tylko w firmach z branży mięsnej. W zakresie tych umów działamy w następujący sposób: wszystkie osoby pracujące w wymienionych działach na stanowiskach specjalistycznych (nie stażowych) podpisują zarówno jedną jak i drugą umowę. W przypadku osób które podejmują staż technologiczny czy staż w zakresie zarządzania, umowa o zakazie konkurencji jest wprowadzana w momencie ukończenia stażu, a o tej procedurze kandydaci są informowani podczas procesu rekrutacji, zaś umowa o poufności jest podpisywana pierwszego dnia zatrudnienia.
W przypadku chęci uzyskania bardziej szczegółowych informacji proszę o kontakt: rekrutacja@tarczynski.pl.

Pozdrawiam,
Kierownik Działu Rekrutacji

ja 2017-04-27 17:49
"W wymienionych przez Panią działach jakości czy technologii pracownicy pracują w systemie 8h więc nie możemy mówić o nadgodzinach".......:) haha ...nie ma mowy o nadgodzinach, ale się uśmiałem. Co za zakłamanie.
7
ex 2017-04-27 22:16
"W wymienionych przez Panią działach jakości czy technologii pracownicy pracują w systemie 8h więc nie możemy mówić o nadgodzinach"..

Przyjechało BBC do Korei Północnej
Reporter pyta:
- Jak się Wam tu żyje ludzie ?
- Nie możemy narzekać

:) Chyba na podobnej zasadzie
7
mon kow 2017-04-28 21:20
8 h i nie ma mowy o nadgodzinach.
Za moich czasów tych działach 9 godzin dziennie to był wymóg, 10 godzin standard a 11 mile widziane ...
4
dd 2017-04-29 09:52
Pamiętajcie "TO NIE JEST FABRYKA GWOŹDZI"

9 godzina to się nazywało "Godzina gratis dla szefa" :D

2
Czarek 2017-05-05 10:27
Po lekturze wpisów uważam, że niektórzy wolą pracować społecznie tą godzinę pisząc te bzdury zamiast w firmie, która płaci za ten czas. Dobrze że to nie Korea
dsds 2017-05-06 16:40
Co by dodać za moich czasów w weekendy robiliśmy dyżury za darmo.
3
gosc 2017-05-08 21:30
Pamiętamy ;)
dd 2017-05-09 19:26
Dobrze. Żeby tak całkiem nie narzekać podam kilka zalet
- nie najgorsze warunki na początek kariery (wypłata, luxmed, dodatki na święta, paczki dla dzieci)
- świetne produkty i park maszynowy
i najważniejsze
- jedna z niewielu szans na pierwszy krok w spożywce (nie wiem czy właściwy). Ciężko inaczej wystartować a oni dają szansę na pierwszy wpis w CV

Tym bardziej pojąć nie mogę że mając TAKIE możliwości firmy nie mogę polecić. A szkoda bo firma ma potencjał porównywalny z Marsem czy Nestle
Nikol 2017-05-09 21:21
W odpowiedzi na niektóre wpisy chcę dodać, że główny zakład w Ujeźdźcu jest jednym z najnowocześniejszych zakładów produkcji wyrobów wędliniarskich w Europie.
Tarczyński S.A. 2017-05-10 14:42 [pracodawca]
Drodzy Państwo,
Nawiązując do ostatnich wypowiedzi, chciałabym jeszcze raz podkreślić, że system pracy w Działach Jakości i Technologii jest 8-mio godzinny. Dyżury w weekendy jak najbardziej mają miejsce, a obecność Działów Jakości czy Technologii związana jest ze strategicznym podejściem firmy do jakości produkowanych przez nas wyrobów, specyfiką branży mięsnej - mięso musi być przebadane, sprawdzone w określonym czasie, ale nie są ,,dyżurami za darmo’’.

Potwierdzam również, że faktycznie warunki, które proponujemy na początek kariery są bardzo atrakcyjne i konkurencyjne, każdy z pracowników otrzymuje prywatną opiekę medyczną, możliwość skorzystania z karty Multi Sport, paczek dla dzieci, bonów na święta, kolonii itp.
Posiadamy świetne produkty i najbardziej nowoczesny park maszynowy na terenie Europy oraz jedne z większych możliwości rozwojowych, z których może skorzystać każdy z naszych obecnych i przyszłych pracowników.

Pozdrawiam,
Kierownik Działu Rekrutacji
dsds/dd 2017-05-10 17:02
Pani Kierownik temu zaprzeczyć nie można, ale potężna rotacja z czegoś wynika, a tak być nie musi. Sami wiecie jak ciężko się wbić do największych - tam rotacji nie ma. Pomyślcie o tym. Bo pracownik na lata jest bezcenny. Nie wystarczy sprzęt za miliony.

A potencjał macie. Moglibyście brać najlepszych studentów. BA! moglibyście brać najlepszych specjalistów branży. Ale jest kilka punktów które was hamują. :) Niech każdy domyśli się.
3
Kajka 2017-05-14 17:27
Kończę studia inżynierskie na kierunku logistyka i chciałabym wysłać CV nie mając doświadczenia oprócz prowadzenia z mamą jednostki handlowej . Doradzcie coś
Colos 2017-05-16 10:45
Jestem pracownikiem firmy Tarczyński i nie narzekam. Jestem sumiennym pracownikiem i pewnie to jest powód zadowolenia.
dd 2017-05-16 21:36
XD beka
2
stażystka 2017-05-17 20:56
Wysyłaj, jak przejdziesz rekrutację i się dogadasz to sama ocenisz ja uważam, że warto. Po pierwsze nawet staż jest płatny i to całkiem nie źle jak na ludzi bez doświadczenia, po drugie, niesamowite doświadczenie, firma ogromna, nowoczesna, mi się dobrze pracuje.
michał 2017-05-18 20:28
żadnej rewelacji. Latem ok po lesie można pochodzić a zimą. daleko od szosy. generalnie smierdzi jak w każdym zakładzie mięsnym i nie ma ludzi do pracy.
Andrzej J. 2017-05-25 08:47
Firma znana, ale pytanie czy lubiana? Na moje oko i doświadczenie zdecydowanie NIE. Kasa bardzo kiepska w stosunku do ilości wykonywanych zadań.
Bierzesz nadgodziny - jesteś ok. Jeśli nie - wypad.
Przepisy BHP? Takie coś dla kierownictwa nie istnieje. Gdzie ta renoma? Gdzie to wszystko czym firma się tak szczyci? Czym okupiony jest 'sukces' firmy na rynku? Wykorzystywaniem pracowników, którzy nawet jeśli zaczynają walczyć o swoje od razu słyszą "nie pasuje? To się zwolnij".
Nie polecam NIKOMU!!!
3
Colo 2017-05-25 11:26
Słyszałem, że Tarczyński jest fajną firmą dla ludzi. Mam złożyć cv i bardzo pomogły mi wasze opinie. Dziękuję
dd 2017-06-02 23:02
A czy prawdą jest że ostatnio są cięcia etatów ?
4
Pr 2017-06-08 14:57
Praca może i nie jest najgorsza.Ale jeśli chodzi o brygadzistow pozal się boże to odechciewa się pracować.Dra się na człowieka,podpisują przed sobą kto bardziej mordę wydrze.Na nockach jak nikogo nie ma to chowają się i o nic się doprosić nie można.Jak jest któryś z dyrektorów to latają jak z pieprzem,pomagają a jak pójdą do domu to zucaja kabanosami i wydziaraja się.Tak taka jest prawda o pracy.Radze lepiej wybierać brygadzistow
Mmm 2017-06-08 15:03
Mnie brygadzista kiedyś rzucił paczką...
Tom 2017-06-08 18:30
Cięcia etetów i cięcia wynagrodzeń to akurat jeden z mniejszych problemów. Ludzie sami odchodzą. Generalnie porażka jak nigdy wcześniej. W Sławie zaraz zostaną sami ukraińcy. Bo ludzie nie chcą już tu pracować. Obecny kierownik skutecznie do tego dąży. Zajmuje się wszystkim (i wszystkimi), tylko nie tym co potrzeba. Ale czego oczekiwać od "człowieka" na takim poziomie... Przez żadnego wczesniejszego kierownika czy dyrektora (a było ich sporo) nie byliśmy tak traktowani jak teraz. Czy ktoś w końcu zacznie wyciągać wnioski????
Colo 2017-06-08 22:37
Czy jesteście pewni że firma zasłużyła na takie narzekanie? Nie da sie powiedzieć dobrych informacji? To fajna firma i szkoda, że tak narzekacie. Handel jest ciężkim rodzajem prowadzonej działalności i wcale nie dziwią mnie ciecia w firmie. Rotacje były, są i będą .
Pr 2017-06-09 09:53
Da się.Wypłata zawsze na czas.I jeśli masz Końskie zdrowie i nie pochorujesz się to bony na święta dostaniesz he he.
1
Pr 2017-06-09 09:53
Da się.Wypłata zawsze na czas.I jeśli masz Końskie zdrowie i nie pochorujesz się to bony na święta dostaniesz he he.
1
dd 2017-06-09 17:23
A kto ci powiedział że wypowiadają się tu handlowcy ? Technologia, jakość, produkcja. Mało działów? Jedna wielka BIEDA a teraz jeszcze te zwolnienia spowodowane róznego rodzaju problemami. Tylko czekać jak ktoś ich wykupi
2
jjj 2017-06-09 21:51
Wie ktoś może kto jeździ białym autem od tarczyńskiego i zbiera zamówienia z okolic Jutrosina i zazwyczaj w piątek ;)
B.B. 2017-06-10 17:05
Witam
Na portalu z ogłoszeniami o pracy szukacie Państwo przedstawiciela do spraw sieci. Jestem zainteresowany pracą na znanym mi od blisko 10 lat regionie, ale nim zostanie przeze mnie złożona aplikacja to chciałbym poznać odpowiedź na kilka pytań:
1. Atmosfera - krążą legendy o sprawdzaniu pracowników pod kontem znajomości smaku produktów (zawiązane oczy + kawałek kabanosa = który to?) czy to prawda czy może hejt niezadowolonego ex pracownika?
2. Warunki finansowe kształtują się w widełkach: a - 3 -4k zł, b - 4 - 5k zł, c - 5k +? (netto wraz z wypracowaną premią).
3. Samochód zakładam, że wyposażony w monitoring GPS. Jak wygląda kwestia prywatnego użytkowania po godzinach pracy?
4. Czy Pani Monika K. nadal jest osobą odpowiedzialną za rekrutację?
@Tarczyński S.A. czy mogę liczyć na Twoją odpowiedź?
Serdecznie pozdrawiam
Colo 2017-06-12 10:50
W każdej firmie znajdzie się sporo osób z natury nieszczęśliwych i które zawsze mają powód do narzekania.
Tarczyński S.A. 2017-06-13 11:48
Drogi Kandydacie,

Bardzo chętnie odpowiemy na wszystkie pytania, zachęcam do kontaktu telefonicznego pod numerem 71 312 12 83 lub e-mail: rekrutacja@ tarczynski.pl .

Pozdrawiamy

Zespół Rekrutacji
Tarczyński S.A.

Colo 2017-06-20 17:22
Czy praca dla przedstawiciela handlowego w rejonie Wałbrzycha jest jeszcze aktualna? Chciałbym pracować dla firmy ale podpowiedzcie mi jak jest w firmie?
handlowiec 2017-06-23 20:46
Witam,
Firma poszukuje PH na region kujawsko - pomorski. Bardzo proszę o sensowne opinie, tzn. jakie zarobki, jak produkt jest przyjmowany na w/w regionie, czy firma daje narzędzia do wsparcia sprzedaży, atmosfera pracy, jakie auto, czy prywatnie można wykorzystywać auto.
Dziękuje serdecznie.
1
Colo 2017-06-23 23:20
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi czy przedstawiciel handlowy może w firmie dobrze zarobić jak się będzie starał?
PH na wylocie 2017-06-24 12:50
Ludzie o pracy ph jest tu napisane wszystko, wystarczy troche poczytać. Ale tak w skrócie:
Tak, sa egzaminy gdzie dostajesz 25 produktów bez etykie przekrojone w pół szynki, kiłbasy, kabanosy itp i masz zgadnąć co to łącznie z gramaturą. Później egzamin pisemny z teorii, co ta sa fosforany itp. Nie zdasz, jesteś opierd...y i tracisz premie, egzaminy sa raz na kwartal, jak nie zdasz piszesz co miesiąc.

Auto skoda fabia III combi, do użytku prywatnego masz 500 km, jak przekroczysz płacisz 0.40 gr za 1km i O ZGROZO wkładasz w koperte i oddajesz dyrektorowi, ale kwitu na to zadnego nie dostajesz ( co z tym się dzieje hmm)

Kasa, zalezy wiadomo jak to w handlu, jak z planem, jaki region itd. średnią z roku 3500 można wyliczyć

klimat, dramat, ludzie odchodzą hurtowo, albo są zwalniani, z branży nikt tu nie chce przyjść za żadne pieniądze bo wiedzą co się dzieje. tłumaczysz sie dosłownie ze wszystkiego i wyciąganie konsekwencji non stop. Ja nie pracuje tu lata, ale juz szukam czegoś , szkoda zdrowia.

Ale są też plusy, wypłata na czas, bony na świeta, paczki dla dzieci.
PH na wylocie 2017-06-24 12:51
Ludzie o pracy ph jest tu napisane wszystko, wystarczy troche poczytać. Ale tak w skrócie:
Tak, sa egzaminy gdzie dostajesz 25 produktów bez etykie przekrojone w pół szynki, kiłbasy, kabanosy itp i masz zgadnąć co to łącznie z gramaturą. Później egzamin pisemny z teorii, co ta sa fosforany itp. Nie zdasz, jesteś opierd...y i tracisz premie, egzaminy sa raz na kwartal, jak nie zdasz piszesz co miesiąc.

Auto skoda fabia III combi, do użytku prywatnego masz 500 km, jak przekroczysz płacisz 0.40 gr za 1km i O ZGROZO wkładasz w koperte i oddajesz dyrektorowi, ale kwitu na to zadnego nie dostajesz ( co z tym się dzieje hmm)

Kasa, zalezy wiadomo jak to w handlu, jak z planem, jaki region itd. średnią z roku 3500 można wyliczyć

klimat, dramat, ludzie odchodzą hurtowo, albo są zwalniani, z branży nikt tu nie chce przyjść za żadne pieniądze bo wiedzą co się dzieje. tłumaczysz sie dosłownie ze wszystkiego i wyciąganie konsekwencji non stop. Ja nie pracuje tu lata, ale juz szukam czegoś , szkoda zdrowia.

Ale są też plusy, wypłata na czas, bony na świeta, paczki dla dzieci.
handlowiec 2017-06-24 19:17
PH na wylocie@ dziękuję za odpowiedź na moje pytania. Dziwna sprawa z tym egzaminem ze smakowania produktów :), wręcz śmieszne :)
Pozdrawiam
Picasso 2017-06-24 20:01
A kto jest dyrektorem odpowiedzialnym za pracę Handlowców w Tarczyński? Wystarczą inicjały :)
Zostaw swoją opinię o Tarczyński S.A. - Trzebnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tarczyński S.A.