brak logo

Agencja Ochrony Justus

Kraków

Opinie o Agencja Ochrony Justus

POF 2017-03-02 19:43
Właśnie dowiedziałem się, że ja i moja załoga będziemy dostawali umowy śmieciowe na dwa miesiące.
Ktoś potrafi konkretnie opisać dlaczego firma zastosowała taką metodę?
Jeszcze jedno, jak macie naliczane za godz. powyżej 154h?
mistrz 2017-03-03 10:37
Na początku zostajesz przydzielony jako pomoc dla technika - aż wdrożysz się w ofertę firmy, poznasz montowane urządzenia i nabierzesz wprawy - poznasz procedury i zasady.
Później zostajesz samodzielnym przedstawicielem, rano odbywają się spotkania - każdy otrzymuje swoją pulę zleceń - raczej wyliczoną tak aby się zmieścić w 8h z dojazdami do klientów.
Bywają również delegacje, płatne z dietą.

Zdarza się, że jeśli skończysz wcześniej lub powstała dziura miedzy zleceniami to jesteś proszony o podjazd na zgłoszenia serwisowe wcześniej nie przewidziane.

Ekipa jest zgrana, bywają nerwowe sytuacje, jeśli jest za duże obłożenie zleceniami, a za mało rąk do pracy.
jula 2017-03-03 13:22
Wszystko zgodnie z literą prawa. Próba obniżenia składek potrącanych od umów - czyli kosztów.
Nawet Urzędy Państwowe, zaczęły tak kombinować.
Nie można już tego nazwać umową śmieciową - przepisy się zmieniły, umowa o pracę a zlecenie są już zbliżone do siebie.

Z tego co pamiętam z treści umowy godziny przepracowane powyżej 154h będą naliczone do kolejnej wypłaty według stawki obiektowej lub nie mniejszej niż 13,00 zł brutto za godzinę.
zainteresowany 2017-03-03 19:23
a jak kierownictwo i zarobki??? jestes technikiem tam ze tyle wiesz?
Pracownik 2017-03-04 08:38
Czy dostaliście dodatek za pracę w godzinach nocnych? Dotyczy tylko umów o pracę.
Pof3 2017-03-04 13:36
Czy Ci którzy mają umowę o prace macie wypłatę terminowo ?
miya 2017-03-04 20:40
Tak 10 kazdego mc
Pof3 2017-03-05 07:46
Po jakim czasie umowy zlecenia dali Ci o prace ?
Hanna 2017-03-06 10:19
A firma aktualnie poszukuje osób na stanowisko Koordynator ds. Ochrony Fizycznej :) Ktoś zainteresowany?
miay 2017-03-06 11:25
po ok. 6 mc. ale przeniesiono mnie na inny obiekt - myślę, że ta zmiana ma również wpływ - w zależności od ich kontraktu z ochranianą firmą.
Hanna 2017-03-06 11:39
@miay i jak Ci się podoba ta zmiana?
pyta 2017-03-07 08:51
jest 7 marzec a pit-a jak nie mam tak nie mam -firma szajs
Hanna 2017-03-07 10:11
@pyta w takim razie koniecznie skontaktuj się ze swoim pracodawcą! Tutaj pomocny artykuł dla Ciebie - http://serwisy.gazetaprawna.pl/pit/artykuly/1004073,pit-11-za-2016-rok-pit-od-pracodawcy-termin.html
Beata 2017-03-07 11:21
Ja dostałam pity z 3 umów w jednej kopercie 03.03
Hanna 2017-03-07 11:33
@Beata cieszę się, że dostałaś.
łysy 2017-03-07 12:19
Chłopie kto tu ma umowe o pracę jak większość jedzie na śmieciówkach bez żadnych dodatków. Wypłaty z opóźnieniem i w dodatku co miesiąc mi sie nie zgadza bo liczę se godziny i stawkę a dostaje mniej. Kierownik jakiś zamotany i nic nie wie mówi że zgłosi to a nie zgłasza i tak co miesiąc mnie zbywa. Robiłem w Konsalnecie i tam takich jaj nie było.
Hanna 2017-03-07 12:24
@łysy może w takim razie postaraj się zgłosić to jeszcze komuś innemu?
Jula 2017-03-07 15:51
Hanna przestań walić ściemę zgłasza się ciągle koordynatorom i miesiąc w miesiąc jest to samo kasa z opóźnieniem,rzadko kiedy w całości. Firma nie szanuje ludzi z których żyje.
1
Hanna 2017-03-07 16:05
@Jula rozumiem. Nie miałam informacji czy sprawa jest ciągle zgłaszana różnym koordynatorem, dlatego zaproponowałam takie wyjście.
Hanna 2017-03-08 13:25
@Pracownik dziękuję za szczegółową opinię.
Pof3 2017-03-08 14:30
Dziwie się że jeszcze nikt się do nich nie dobrał
Hanna 2017-03-08 14:52
Opinie zawsze są różne, trzeba o tym pamiętać.
Jula 2017-03-08 15:51
No fakt są różne myślę że skala 90%negatywnych i 10%pisanych najczęściej przez górę firmy Justus to jest się czym chwalić
Rynek pracy na całe szczęście się zmienia i teraz trzeba zacząć pracowników traktować jak ludzi
2
Hanna 2017-03-08 16:04
@Jula a dlaczego uważasz, że te pozytywne komentarze są najczęściej pisane przez zarząd firmy?
Beata 2017-03-08 16:30
Hmmm firma zatrudnia kilka naście tysiecy pracowników wypowiadają się osoby negatywnie nastawione. To nie portal aukcyjny gdzie po kazdej wypłacie wystawiasz komentarz. Ale wtedy było dokładnie widać % ile jest osob na - / +. Cebulandia
2
Jula 2017-03-08 21:02
Pani Beato prawda jest taka że oni nie ściemniają bo tak to wygląda co miesiąc to samo opóźnienia w przelewać,pilne umowy zlecenia na jakieś śmieszne stawki. Nie wiem może firma nie widzi že za chwilę co lepszych ludzi nie będzie. Dlaczego Polak ma się godzić na coś takiego??
3
justuswielka kupa 2017-03-08 21:13
jest 8 marzec a pita z JUSTUS -brak
Romek 2017-03-08 23:20
Jak wysyłali zwykłym listem - mój dotarł do skrzynki 3.03 , to trzeba czekać na cud w drugiej fantastycznej firmi poczta polska, aż ogarną się z przesyłkami.
Kolega z obiektu napisał do nich przez stronę www, co z pitem? Wysłali mu duplikat.

Prezes Ekstremalnego Klubu Szydełkowania - pozdrowienia z nocnej warty.
Hanna 2017-03-09 09:40
@justuswielka kupa może skontaktuj się z Agencja Ochrony Justus w tej sprawie? Z pewnością otrzymasz informacje na ten temat i będziesz spokojniejszy.
ManiakSeksualny 2017-03-09 15:19
Co Wy chcecie przecież tę Kaśke z recepcji wzieli do pomocy do kadr bo kadrowe sobie nie radzą ^^
1
Hanna 2017-03-09 15:24
Poniżej przesyłam Wam link do ofert pracy w firmie - https://www.justus.com.pl/praca.html Może ktoś będzie zainteresowany?
Pracownik 2017-03-09 20:41
No to mam informację. W kochanej, solidnej firmie siedzą już wszystkie możliwe kontrole. Począwszy od ZUS a skończywszy na PIP. Moja sprawa czeka w kolejce. Jestem szczęśliwa, że opuściłam to bagno. Teraz jestem na etapie ustalania adresu skarbowego. Zgłaszam ich za pranie brudnych pieniędzy moim kosztem. Dostałam ze zleceniówki PIT na jakąś sumę a ja nigdy nie podpisywałam z nimi umowy a tym bardziej takowe pieniądze nie wpłynęły na mój rachunek. Pozdrawiam wytrwałych w tej firmie.
4
Hanna 2017-03-10 09:55
@Pracownik, długo byłeś pracownikiem Agencja Ochrony Justus?
wkurwiony pit 2017-03-11 10:17
tej Hanka czy ty myślisz ,że jestem taki głupi i nie próbuję sie kontaktować z kochaną firmą.Jak się do dzwonisz to zapomnij ,że się ktoś przedstawi z imienia i nazwiska- ot taka kultura w krakowie w justus.podobno zostały wysłane jest 11 marzec pit NIE MAM [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szok.
Patrycja 2017-03-11 11:23
Napjsałam do nich przez kontakt na stronie, jakiś miły facet oddzwonił do mnie aby zweryfikować dane i wysłał mi pita na maila, może spróbuj w ten sposób.
1
activguard 2017-03-11 13:15
Teraz pewnie wszystkie agencje sprawdzaja, pracuję w jastusie i dorabiam sobie w drugiej firmie, gdzie pip już siedzi dobry mc - wymyślili sobie umowy o dzieło aby obejść 13 zł brutto SKANDAL!!!! tam im dopiero trzepią.
2
Radiox 2017-03-11 19:14
Jest spoko, jako student mam 11 na rękę. Jest umowa, wypłata sięnsgadza. Problem nie mogę uprosić się z kadr zaświadczenia. Cały czas mi mówią, że jestem na liście i muszę czekać.
KPOF 2017-03-12 08:36
Właśnie zalogowałem się na stronie ZUS, od początku roku nie odprowadzili żadnej składki a Wam?
4
Racvc 2017-03-13 12:01
Ja nie wiem czy mi odprowadzili w tym roku ZUS bo w ZUS PUE nie moge wybrac 2017 rok mam tylko 2016
Hanna 2017-03-14 11:04
@wkuwiony pit, własnie może spróbuj tak jak mówi @Patrycja?
gj 2017-03-24 13:35
I ZNOWU NIE BEDZIE PRZELEWOW
KASA 2017-03-24 13:54
jak zwykle
robert 2017-03-24 15:30
powtórka z poprzedniego mc. tak samo się dni układają. ja już mam na koncie - w tym samym banku, kolega z obiektu jeszcze nie dostał a ma a pko.
Ichiban 2017-03-24 17:36
Widzę że jesteś poczytania w temacie mam konto w PKO dziś 24 piątek to wypłatę będę miał kiedy gdzieś we wtorek chyba tak dzięki za odp oni czyli justus mają konto w ing tak
jula 2017-03-26 15:52
Panie prezes jak się przelewami zamienią z prezesem to nie tylko do poniedziałku poczekać mogą.Hahaha
Ludzie co wy w tym gównie robicie jeszcze???
1
Hanna 2017-03-27 09:21
Chcecie dowiedzieć się więcej o Agencja Ochrony Justus? Koniecznie przeczytajcie informacje zawarte na stronie internetowej firmy https://www.justus.com.pl/justus/o-nas.html
Jula 2017-03-27 11:13
Tam na tej stronie pani Hanno powinien widnieć jeszcze dopisek chcesz poznać prawdę o agencji justus i link http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,8704
Taurus 2017-03-27 14:19
GoWork pępek świata hahahah
po 2017-03-28 00:14
Justus wypada z obiektu, oczywiście połowę załogi nie dostała rozliczenia podatkowego a premie jakie nam obiecano nie wiemy na co wydać. Dyspozytorki na odchodne są upierdliwe a w szczególności jedna która powinna sprzedawać pączki a nie siedzieć za biurkiem i prawić filozofie. Jakoś dwa lata nie przeszkadzało dziewczyną, że omijało się obchód wedle "ruchu na obiekcie" to teraz sraczka.
Po dwuletniej współpracy mogę napisać że przerobiłem dwóch koordynatorów i byli ok ale zauważyłem że nie mają siły przebicia u prezesów. Kadry mają nas w dupie jak i inne działy u których szukamy pomocy w sprawie rozliczeń. Jesteśmy ciekawi czy ostatnia wypłata będzie się zgadzała.
Zresztą siedzę w branży i już dawno doszedłem do wniosku, że agencje ochrony to maszynki do produkcji kasy kosztem szarych pracowników. Pozdrawiam
jula 2017-03-28 21:15
Taurus gowork może i pępkiem świata nie jest,lecz to co tutaj piszą pracownicy jest najprawdziwszą prawdą. Od miesięcy a może i nie od miesięcy firma justus nie płaci swoim ludziom terminowo pieniędzy ze zleceń, o kombintorstwie nie wspominając. Pity zapomnij spory odsetek do dziś ich nie ma,umowy też można zapomnieć. Agencję już też przerobiłam ale takich numerów to chyba rzadkość,ja przynajmniej takich nie znam.
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Justus - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus