brak logo

Agencja Ochrony Justus

Kraków

Opinie o Agencja Ochrony Justus

Zafiiaaaaaaa 2017-01-20 11:40
Pracuję od 2 tygodni i wszystko jest w porządku pełny profesjonalizm.
Dozór 2017-01-20 14:44
Ta praca jest specyficzna. Jeśli ktos ma w sobie dużo energii to niech ucieka. Nawet najlepsza agencja ochrony nie zaspokoi aspiracji pracowników jeśli pracując nie lubimy swojej pracy. W sumie agencje ochrony są potrzebne ,dają pracę wielu osobom, to jest coś.
Quadis 2017-01-23 14:37
Racja. Banda oszustów. I jeszcze kadrowcy dodają tu pozytywne oceny by zmylic potencjalnych pracowników. Za długo tu pracuję zeby nie widziec jak traktują innych. Nie wyplacają kasy jak nalezy lub nawet wcale... porażka. Firma nie godna polecenia.
2
Quadis 2017-01-23 14:41
To sie n8e łudź... ta f8rma to jedna wielka porażka!!!!
1
Quadis 2017-01-23 14:43
Widac ze tu pisze któryś z biura i broni interesow firmy. Żałosne... kto pracowal ten wie ze nie wyplacają kasy. Raz za mało a raz wcale...
1
Quadis 2017-01-23 14:46
To chyba nie wiesz co to znaczy pełen profesjonalizm. Juz nawet w kadrze sprzątającej miałbyś lepiej. A nie ru w tej smiesznej rodzinnej jak jiz ktos zauważył wcześniej firmie.
1
Andi 2017-01-23 14:51
Nie spelnia ten 19-latek wymogów. Ale kogo maja dac jak nikt nie chce pracować w tej smiwsznej firmie...
1
Duduś 2017-01-23 15:38
W sumie masz rację . Może ktoś zamknie wreszcie tę firmę.

Justus już nie ma dobrej opinii. To koniec.
1
Gonzo 2017-01-23 16:13
Masz rację. Co najlepsze ta kadra najwyższa- niby prezesi to nie wiem czy choc wyksztalcenie średnie mają haha i tacy chcą władac ludzmi. Dorwali się do krzesła h.j jeden wie jak i wykorzystują na karzdym kroku biednych pracowników. Szkoda słów. Niewypłacalne bur.ki
3
Andi 2017-01-23 16:16
Eee nie zamkną jeszcze się nachapać muszą. Nieszczęściem biednych pracowników. Dobrze ze juz od 3 miesiecy jestem wolnym czlowiekiem.
2
Boli 2017-01-23 17:19
Bo nie ma pozytywnych opini. Po holere pracownicy kadrowi wypisują tu pochwały jak wiemy naprawde jak tam jest...
1
Karol 2017-01-23 17:33
Chyba nie wim gdzie....
1
Duduś 2017-01-23 19:20
Szkoda że ludzie nie zdają sobie sprawy jakie w tej firmie robią przekręty, jak traktują pracowników, kłamią klientów. Ludzie śmieją z tej firmy. Na obiektach patologia, co drugi to alkoholik, zapijaczone mordy, WSTYD. Ale co tam w zarządzie sama rodzina ktoś musi ich utrzymywać. wszyscy po układach a biedni ludzie za 4zł/h siedzą żeby utrzymać tych pseudo prezesów co mają wykształcenie podstawowe. Przy podjęciu pracy od strzała dostaję się 3 x Umowa zlecenia na trzech spółkach... Umowę o pracę zaznaczam że jeżeli ktoś ma znajomości z prezesem to dostaję od strzała. Jako były pracownik tej firmy wiem dużo co tam się odpierdala. Pozytywne opinie na google to dodają sami swoi. Echh żeby sąd zajął się tą firmą i coś z tym zrobił.
2
Baldo 2017-01-23 21:57
Święte słowa. Lepiej tego ująć nie można.
1
jendroben 2017-01-23 23:26
też się dziwię ale jak pytam to dostaję odpowiedź pokrętną
jendroben 2017-01-23 23:42
dziś jest 23.01.2017 a tu zero nowych umów,aneksów a i z kasą zalegają za grudzień co prawda tylko tą częściową ,,do ręki,, ale jednak,było info że będzie do 10 stycznia br. a tu lipa mijają już ponad 3 tygodnie i żadnego info od nikogo
2
asd 2017-01-24 14:09
A ta kasa za grudzień to niby dlaczego do ręki - żeby firma nie musiała od tego płacić składek ZUS ?
1
Romi 2017-01-24 14:40
Lecą w kulki i uciekają z kosztami. Jedyne wytłumaczenie.
4
k@mil 2017-01-25 07:58
Właśnie jak to bd ? bo mi za grudzień zostało 240zł jeszcze mają mi dać. to Co moja wyplata w lutym to bd tylko 240zł ? zamiast ta za styczeń te 9zł ?
2
Natan 2017-01-26 20:11
Pewnie tak... rozkładają koszta co by nie zapłacić. Widzę ze trzeba sie ewakuować z tej .... firmy. Żal poprostu żal...
1
g.j 2017-01-30 12:30
Witam. Czy ktoś się orientuje, kiedy wreszcie dotrą wynagrodzenia za grudzień???
1
g.j 2017-01-31 13:47
Czy ja dobrze czytam umowę ? Czy z niej wynika że za godziny powyżej 154 za miesiąc styczeń, wypłaca mi dopiero w marcu ???
Mistrz 2017-01-31 17:20
Gdzie Ci tak pisze?..

Jeżeli zatrudniłeś się np. 1 Stycznia 2017 Roku to pieniądze za styczeń cały dostaniesz pod koniec lutego.

154h = 2000 zł brutto jeżeli zrobisz nadgodziny to reszte masz liczone stawką godzinową taką jaką się umawiałeś z kierownikiem ale na umowie masz 13zł brutto czyli 9.5zł

zrobiłeś 240h
154h= 2000zł brutto = 1470zł ... 86 * 9.5zł = 817 zł...1470zł+817zł = 2287zł
jendroben 2017-01-31 23:51
nie mam zielonego pojęcia
jendroben 2017-02-01 00:03
nie kumam w styczniu mam 170godz to chcę zarobić na rękę 1700 pln, kto i kiedy mi to wypłaci,miało być bez ściem i takich innych ale ci co mają umowy o prace to dostają kase do 10 następnego miesiąca, a osoby które są na śmieciówkach do 15 następnego miesiąca na ale jak się podpisywało umowy że wypłata będzie do 35 dnia po zakończeniu miesiąca pracy tj. cały styczeń przepracowany i za styczeń kaska będzie dopiero w marcu,to jest chore dlaczego tak grają w huswarna?????
jendroben 2017-02-01 00:07
głupie pytanie zadajesz , nie wiesz o co chodzi to jesteś słabo kumaty albo pewnie z krakowskiej centrali
jendroben 2017-02-01 00:25
(SKOPIOWANE Z FORUM) Będziecie pracować za 2 zł od nowego roku za godzinę pracy, kto ma znajomości ten będzie miał więcej tak było zawsze i tak zostanie. Przekręty są były i będą. Firma musi milczyć bo byście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z firmy i kto by utrzymywał prezesów grubasów.
Justus zrobi taki przekręt że aż was kukle będą swędzieć .Co to są KUKLE. A teraz na poważnie może pani Kadrowa jest władna napisać kiedy będzie wypłata za styczeń bo informacje od wielu osób są tak niespójne że trudno dać wiarę firmie która (wydaje mi się że stara się ale nie ogarnia wszystkiego) chce dobrze ale nie daje rady. Mamy już 1 luty,żadnych umów na ten rok a i o zarobkach na piśmie nic nie ma
jendroben 2017-02-01 00:32
do mnie dotarły 23 stycznia
g.j 2017-02-01 05:59
Par. 4 p.b
Midtrz 2017-02-01 15:03
1. Albo jesteś idiotą
2. Albo jesteś tajnym agentem juwentusu i chcesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tą firmę.

W ustawie jest wyraźnie napisane że wypłata musi być raz w miesiącu , za styczeń kasę będziesz miał pod koniec lutego.
jendroben 2017-02-02 23:47
w jakiej ustawie??? raczej w umowie którą się podpisywało trzeba czytać tekst ze zrozumieniem a nie jak muł podpisywać to co podsuną i się cieszyć że się pracuje a później oczy szeroko otwarte no i właśnie tak powstają opinie( Koleś nie jestem idiotą,miej szacun anonimie do kogo piszesz)
pracownik 2017-02-07 07:34
Z tą firmą już rozmawiam przez PIP. Nie pozwolę się okradać.
4
nick 2017-02-09 08:27
Czy obowiązuje minimalna stawka godzinowa?
nick 2017-02-09 09:29
Tak
k@mil 2017-02-09 17:18
A ja się zgodziłem na prace za 5 zeta.Nie chcę 13 brutto
remarke 2017-02-10 10:16
W końcu na czipsy ci wystarczy.

Praca jak w każdej agencji ochrony. Tylko szkoda, że przez ustawę dużo osób straciło kasę, i wszystko na oczach drożeje.
POF 2017-02-12 18:04
Proszę o fachową odpowiedź odnośnie umów zlecenie, mianowicie $4, p.1b.
Osobiście posiadam niepotwierdzoną informację, że wynagrodzenie za liczbę godzin pracy powyżej 154 będzie wypłacane razem z wypłatą za dany miesiąc.
Z kolei w umowie jest napisane, że wynagrodzenie za te nadgodziny, będzie wypłacane przy kolejnym wynagrodzeniu. Jakie posiadacie potwierdzone informacje na ten temat?
2
Piękna 2017-02-16 10:03
Jestem pracownikiem w Justusie w biurze. Nie mogę narzekać bo firma jest naprawdę spoko. Każdy by chciał zarabiać dużo kasy ale widocznie nie można. Myślę, że jak ktoś chce więcej zawsze może zmienić firmę.
Bystry 2017-02-17 12:01
Jak się na takie warunki zgodziłeś to jest Twój problem. Miłego teź taki termin wypłaty proponowali ale kategorycznie stwirdziłem, że w źyczy tego terminu nie zaakceptuje i tej umowy nie poproszę. Zmienili termin na umowie na 20.
Ciekaw jestem czy dostanę w tym terminie całą wypłatę, jak nie to 21 juź mnie nie zobaczą
Pirol 2017-02-19 14:24
Justus to na prawdę spoko firma i można pracować w różnym charakterze. Jak każda praca trzeba ją po prostu lubić. Z całą pewnością takie firmy są bardzo potrzebne.
2
jula 2017-02-20 15:48
15lat pracy w ochronie i im dalej od takiego dziadostwa tym lepiej. Jest 20 a pieniędzy ludzie nie mają szefostwo w dupie ma za co wyżywią rodziny.A te wpisy z datą 16.06.2016 nie ośmieszajcie się głąby nawet ochroniarz potrafi być inteligentniejszy niż wam się wydaje. Ile zapłaciliście głupkowi który te super opinie pisze??
rafi 2017-02-20 21:26
Uuu następny który daję sie dymać i nie czyta umów.
jula 2017-02-20 23:08
Rafi no właśnie nie daje się dymać dlatego od dziadoskich agencji trzyma się z daleka. A i czyta umowy,lecz jak widać w wypadku agencji justus ten co te umowy wystawia nie respektuje nijak tego co na nich napisane. Jeżeli w umowie jest termin wypłaty określony do 20-tego następnego miesiąca to 20-tego ma ona dotrzeć do osoby która zapracowała. A co do umów zleceń w sądzie pracy spoko można sprawę wygrać koniec kropka. Trzeba tylko do sądu złożyć pozew.
czytamy 2017-02-21 06:27
Kłania się czytanie umów ze zrozumieniem, każda agencja ochrony dyma pracowników nie tylko Justus.
Dlaczego zleceniowcy pracują w tylu spółkach, kto naprawdę siedzi w branży ochrony ten wie, nie bronię Justusa ale każda firma branży cieciurity posiada kruczki w umowach.
Najlepiej to mają powykręcani dziadkowie albo walnięci na głowę, i taki debil ma lepsze warunki od kwalifikowanego pracownika ochrony, ehhhh
1
jula 2017-02-21 08:57
Pewnie że każda agencja dyma tyle że większość zdecydowana chociaż płaci w terminie. I z każdą z nich w sądzie pracy można wygrać. Wiem bo taką sprawę kilka lat temu wygrałam. Dobry spec od prawa pracy i agencja jedzie z koksem. Są znamiona umomy o pracę i tyle. Na dowód zdjęcia grafików itp. Wszystkie spółki z którymi podpisujecie umowy to albo spółki słupy albo spółki córki.
A nie wiem 2017-02-21 12:26
Cytuje umowę którą podpisałem, zaznaczam iż podpisałem umowy z
- AooiM Justus Sp. z o.o.
- Justus Patrol Sp. z o.o.
- Justus C.M.A. Sp. z o.o.
- Justus D.W.A. Sp. z o.o.

Potem podpisałem 20 umów nie wiadomo z kim nie było tam napisane spólki ani nic.

Cyctat:

& 4
Zleceniobiorcy za prawidłowe wykonanie czyności określonych w & 1 niniejszej umowy przysługuje wynagrodzenie brutto w wysokości 20002 zł miesięcznie za 154 godziny wykonywania czyności na pdstawie wykazu godzin przygotowanego przez Zleceniodawcę lub osobę przez niego upoważnioną
a) W przypadku gdy Zleceniobiorca będzie wykonywał czynności w ilości godzin mniejszej niż 154 godziny to jego wynagrodzenie będzue wyliczone z ilości godzin wykonywania czyności pomnożonych przez stawkę obowiązującą na danym obiekcie w każdym wypadku nie mniejszą niż 13,00 PN zł / godzinę brutto
b) W przypadku gdy po przeprowadzonej analizie oraz korekcie grafików przez Zleceniodawcę okaże się że ilości godzin wykonywania czynności była większa niż 154 godziny Zleceniodawca naliczy odpowidenie wyrównanie i wypłaci razem z wynagordzeniem za kolejny miesiąc.
2. Niezależnie od wynagrodzenia określonego w & 4 punkt 1, Zleceniodawca może przyznać Zleceniobirocy do 100% premii za prawdiłowe realizowanie zlecenia oraz przyznać dodatkową premię według włąsnego uznania
3. Zapłata wynagrodzenia nastąpi nie później niż do ostatniego dnia miesiąca następującego po miesiący, za który przysługuje wynagordzenie przelewem za rachunek bankowy o numerze ....
A nie wiem 2017-02-21 12:27
Oczywiście troche błędów na robiłem. 2002 brutto miało być.
pracownik 2017-02-21 17:15
czyli to oznacza, że dostane teraz nędzne 1400zł a reszte wypłaty dopiero w marcu ?
Nie wiem 2017-02-21 18:06
No nie wiem właśnie ale jaki to miałby sens jak i tak muszą to wypłacić nawet niech mniemanie denerwuja...
pracownik 2017-02-21 20:29
albo mnie czekam do piątku zobaczę jaka przyjdzie.
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Justus - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus