brak logo

Agencja Ochrony Justus

Kraków

Opinie o Agencja Ochrony Justus

POF 4 2017-05-30 16:42
Ponoć Zus się dobiera za zaległe składki.
Ona123 2017-05-31 11:24
Dostałam ofertę pracy jako Kierownik zmiany w jednej z galerii handlowych, która Justus przejmuje od lipca i pytanie... Czy warto się pchać? Niby system 24/48 ale tak było wypełnianie umów pustych zlecenie i bylo ich w sumie 12 egzemplarzy czyli 6 dla mnie i 6 dla nich, umowa o pracę będzie podpisana na dniach ale badania trzeba sobie samemu wykonać i potem fakturę wystawić w przychodni i oni zwrócą i zarobki z dwóch umów miesięcznie 2600 na rękę.
Ale w skierowaniu na badania mam wpisane Pracownik ochrony a nie Kierownik zmiany bo niby te same uwarunkowania pracy. Zobaczymy co będzie wpisane na umowie. Proszę o opinie obiektywne jak może być i czy z tym stanowiskiem mogą być jakieś problemy tak jak wyżej są opisane. Będę wdzięczna
yhu 2017-05-31 11:46
wiele agencji ochrony tak robi, nie tylko justus :) kiedys bylem w innej firmie kierownikiem zmiany a na umowie mialem pracownik ochrony, bo tak im wygodniej :) mysle ze nie ma co sie bac, aby kasa byla wieksza od pracownikow ochrony podleglych tobie, bo pamietaj ze razem ze stanowiskiem bierzesz na siebie odpowiedzialnosc :)
k@mil 2017-05-31 14:06
Czy ktoś oprócz mnie dostał krawat w motyle i spodnie z krótkim rękawem?
Ona123 2017-05-31 14:33
Co do odpowiedzialności się nie boję, natomiast właśnie żeby była kasa dobra czyli tyle co obiecali i żeby nie robić obowiązków pracownika ochrony tylko kierownika jak mówili. Bo tutaj widzę że jest wiele negatywnych wpisów i to mnie martwi niestety
yhu 2017-05-31 16:59
pamiętaj że kierownik zawsze będzie po części wypełniał obowiązki pracownika ochrony - oczywiście tylko po części. ważne jest, żebyś miała na umowie kwotę netto (całkowitą miesięczną lub stawkę godzinową). wtedy powinno być cacy :) ja pracuje w innej firmie, która też ma opinie podobną do Justusa, ale po paru miesiącach idzie przywyknąć :)
Ona123 2017-05-31 17:18
Wczoraj podpisywalismy umowy zlecenia i na jednym było 13 brutto na drugiej 2000 brutto za przepracowane 154 godziny. Wybaczcie że tak dopytuje ale mam metlik w głowie trochę :-/
osa 2017-05-31 20:11
Ona123 to zapomnij, że dostaniesz więcej. Szukaj pracy wszędzie nie tylko w Justusie.
yhu 2017-05-31 22:04
to bedziesz miala jak ja - ok. 1455 zl za 154 godziny, a za reszte kolo 11 zl na reke :) czyli tak jak kazdy :) wyjdzie Ci okolo 2400 zl przy 240 godzinach. kazdy pracownik tak bedzie mial.
2
Polak. 2017-05-31 22:13
Połowe slużb tych ochroniarskich bym zwolnil w piździec.
No w takiej pracy co mi dają? Trzy zlote na godzine, to jest smiech tez na sali.
Oszukali mnie banda zlodzieji polskich decydentow kur**a takich jak tu chodza.
5
Ślązak 2017-06-01 10:01
Jakie trzy złote - jest ustawa i płaca 13 brutto za godzinę.
Jeśli ktoś wyrabia więcej godzin, lub nocki to wypłacają mu z drugiej umowy. Umowy różną się ubezpieczeniami w Zusie.

Jak pracujesz w jakieś firmie krzak, gdzie bulą ci pod stołem lub lecą na umowie o dzieło to gratuluję, jakim trzeba być debilem, żeby zgodzić się na takie warunki i podpisać aż tak śmieciową umowę.
mirek 2017-06-01 18:00
Ślązak a Justus to na jakie umowy zatrudnia???Jedynie ludzie z orzeczeniem lub studenci mają umowy o pracę no może kilka wyjątków jest....Kilka miesięcy są na obiekcie a nie ma miesiąca by zapłacili wszystkim za wszystkie godziny i o czasie. To jest firma krzak
1
ExKPOF 2017-06-03 17:59
Nie wiesz jak? To ja ci powiem. Chociażby tak, że klient na Woli Justowskiej, Bieżanowie czy Ruczaju myśli, że na alarm przyjedzie mu podwójna uzbrojona grupa. Również w ten sposób, że ludzie mają wpisane nierealne czasy dojazdu. Najdalszy obiekt prawie 40 km za Krakowem, w nocy dojazd ma być w 15 minut. Tak samo liczba samochodów jest zawyżana i klient myśli że na jeden rewir przypadają dwa, nie mówiąc już o tym że zawsze dziwnym trafem grupa stacjonuje pięć minut drogi od klienta (hahaha). Cieszę się, że już tu nie pracuję.
3
Patrolek 2017-06-04 21:53
Agencja Ochrony Justus to normalna, dobra firma. Charakter pracy nie jest do akceptacji dla wszystkich. Myślę, że część osób pracuje tu z konieczności i to jest też powód do niezadowolenia a wówczas wszystko przeszkadza.
1
Ona123 2017-06-05 13:13
Ale czy podpisywanie kolejnych umów zleceń mówiących że to do etatu, wcześniej były umowy też do podpisania tylko nie było stron zawarcia pomiędzy mną a jaka spółka, oraz podejście osoby koordynujacej że umowy badania przekażemy na mieście... Żeby nie było tak, iż miałam robić zadania Kierownika zmiany a okaże się że cały czas wykonywane będą obowiązki tylko pracownika ochrony. Nie oceniam dobrze czy źle, ale pierwszy raz spotykam się z taką formalnościa i sposobem załatwiania spraw
1
Ona123 2017-06-05 13:13
Ale czy podpisywanie kolejnych umów zleceń mówiących że to do etatu, wcześniej były umowy też do podpisania tylko nie było stron zawarcia pomiędzy mną a jaka spółka, oraz podejście osoby koordynujacej że umowy badania przekażemy na mieście... Żeby nie było tak, iż miałam robić zadania Kierownika zmiany a okaże się że cały czas wykonywane będą obowiązki tylko pracownika ochrony. Nie oceniam dobrze czy źle, ale pierwszy raz spotykam się z taką formalnościa i sposobem załatwiania spraw
1
Heniek 2017-06-05 14:59
To. jest firma oszustow I [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mam umowe o prace I od stycznia nie placa mi za nocki. Podalem ich do PIP I sie zwalniam
2
KPOF 2017-06-06 04:46
Dokładnie masz racje przecież to jest śmiech na sali że ludzie w to wierzą. Średni czas dojazdu w Justusie 40 min i nie kiedy jeden samochód robi za wszystkie rejony bo ktoś jest po znajomości i nie pojedzie. Powiem jedno kto ma dobre kontakty z prezesem zarządu to jest ustawiony w tej firmie.
1
Oszukany! 2017-06-07 14:41
No właśnie,zawsze jest tak samo! Straszenie bo jak komuś nie pasuje !? Ale ja uważam że tak to się wypowiadają lizusy !!! Bo nie na darmo jest tyle negatywnich opini. Terz tak uważam jak większość! A lizusem nie byłem i nie będę !!!!!
2
Mądry ale nie tak jak ty 2017-06-07 14:49
Te mądra a ty gdzie pracójesz,w budce w centrum miasta? A to ciekawe!
Chester 2017-06-08 12:30
Pieprzenie, firma zatrudnia parę tysięcy osób i garstka wyżywa się i próbuję przebić się ze swoją opinią.
Albo farmazony wypisuje konkurencja, albo osoby które zostały zwolnione w trybie natychmiastowym lub ukarana za chlanie w pracy, spanie i inne przegięcie pały. Wszystkich was się powinno jeba............


Chester 2017-06-08 12:33
Jakieś z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] farmazony, nie na temat wypisujesz - z choinki się urwałeś ??
Jak nic konkurencja - nie udało się podpisać umowy z klientem bo Justus miał lepsza ofertę to teraz bzdety wypisujesz.
KPOF 2017-06-08 13:58
Co Ty możesz powiedzieć jesteś pewnie na jakimś obiekcie i nic nie wiesz co się dzieje w firmie a ja wszystko wiem mógłbym napisać więcej co tu się odpierdala ale po co? Mogę Ci imiona nr służbowe wymienić kto tu jest ustawiony po znajomości, jakie prezesi przekręty robią, kto i gdzie daje dupy na obiekcie żeby dostać podwyżkę i na jakim, jak się oszukuje klienta, jak oszukują żeby Ci zabrać z wypłaty pieniądze to jest jeszcze nic mógłbym tak wymieniać.
3
Piotr 2017-06-17 14:03
Justus ma określony zakres prac i jeśli ktoś uważa, że to jest poniżej jego godności może szukać pracy w innej firmie. Przecież nikt nikogo nie zmusza do pracy.
justusD 2017-06-18 07:42
ile nad tym myślałeś ???
justusD. 2017-06-18 09:57
ciekawe mądralińska co ty pilnowałaś na NIEODLUDZIU,chyba tylko siebie?!!!
Gucio-s 2017-06-19 10:15
A Ja jestem dumny że pracuję w tej firmie. Mija już powoli 6 rok pracy i zawsze miałem wypłatę na czas i zgodnie z tym co zarobiłem. Jak się coś nie zgadzało to mój kierownik Pan Krystian.S (wspaniały człowiek) zaraz odkręcał sprawę i było po problemie. Jak się komuś nie chce pracować to nie musi, tylko narzekać co niektórzy potrafią i najlepiej pisać głupoty w internecie bo jest się anonimowym... Pozdro dla normalnych.
2
IPS24 2017-06-19 13:30
No nie takim anonimowym. Jeden "kozak" z mojego obiektu, który już nie pracuje ma założoną sprawę za to co wypisywał.
Pilny 2017-06-20 17:48
Dlaczego Justus nie ma nowych ofert pracy? Może ktoś podzielić się wiedzą? Czyżby tak dobrze było w firmie i nikt nie zmienia pracy? Trochę nie chce mi się wierzyć ale może firma trafiła na dobrych pracowników?
Darek.Justus 2017-06-20 19:52
Przyjąłem się jako pracownik ochrony w Oświęcimiu 29.04.2017r.na budowę a. Umowę-zlecenie dostałem dopiero na początku czerwca oczywiście po napastowaniu kiedy dostaniemy te umowy bo niewiadomo kiedy to by było.Oczywiście umowa jest do 30.06.2017r. i oczywiście że upominałem się o swoje prawa dzisiaj dostałem od koordynatorki z ( bożej łaski ) e-maila że umowy ze mną nie przedłóżą.Tak że jak ktoś chce upominać się o swoje to nie polecam tej firmy.Nie są warci dobrych opini.A niektóre papiery-orginały to nie zwrócili mi do dzisiaj.
Darek.Justus 2017-06-20 19:53
Przyjąłem się jako pracownik ochrony w Oświęcimiu 29.04.2017r.na budowę a. Umowę-zlecenie dostałem dopiero na początku czerwca oczywiście po napastowaniu kiedy dostaniemy te umowy bo niewiadomo kiedy to by było.Oczywiście umowa jest do 30.06.2017r. i oczywiście że upominałem się o swoje prawa dzisiaj dostałem od koordynatorki z ( bożej łaski ) e-maila że umowy ze mną nie przedłóżą.Tak że jak ktoś chce upominać się o swoje to nie polecam tej firmy.Nie są warci dobrych opini.A niektóre papiery-orginały to nie zwrócili mi do dzisiaj.
1
Bardzo. wsciekly 2017-06-20 22:17
Masz umowe o prace? Placa ci za nocki? Ja mam umowe o prace I od stycznia mi nie zacili za prace w nocy dodatku dodatku. Kordynator napisal ze pracowalem od 14 do 22 na obiekcie. w ktorym sie pracuje od 18. Co powiesz na ti?
:Bardzo zdenerwowany 2017-06-20 22:25
Kordunator taki wspanialy Krystian. S? To dlaczego za nocki mi nie zaplacil. Od stycznia chociaz mam umowe o prace
wkurwiony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2017-06-21 00:19
Hanna odnośnie wściekły to musi być jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który nie potrafi się upomnieć o swoje i daje się ładować bo problem sprawia mu policzenie do trzech. ale pracuje w tej firmie i mogę się wypowiedzieć koordynator którego mam jest spoko facet wszystko idzie z nim załatwić. potrafi facet spiąć pośladki i przyjechać nawet na interwencje. i to nie jest firma zła tylko niektórzy ludzie w niej pracujący są nieudolni nie wiadomo co wiec powinni może jakąś selekcje przeprowadzić bo tu trzeba być twardym a nie miętkim. co do kasy wszystko się zgadza kasa do reki plus za ujecie
iza 2017-06-21 16:59
Wiecie co mnie śmieszy???
Są godziny,są określone dni przelewów i koniec kropka. Tylko w dziadostwie trzeba się prosić.
Gucio-s 2017-06-21 20:09
Rusz mózgiem kolego a nie wypisuj tutaj głupot! To firma płaci wynagrodzenie a nie koordynatorzy! Oni także dostają pensje od firmy i też nie wszystko w tej kwestii jest różowe. Także odczep się od człowieka bo śmieszny się robisz
Zdrowy 2017-06-21 20:28
Panie bardzo wściekły albo naprawdę Janie Prene.. Razem pracowaliśmy na obiekcie i wiem jaki z ciebie był ściemniacz i leń! Do roboty to ty się nie nadajesz. papiery masz na głowę i dlatego Cię do tych ochron jeszcze chcą zajmując miejsce zdrowym którzy w przeciwieństwie do ciebie chcą pracować i zarabiać pieniądze a nie tylko narzekać. Idź się leczyć na nogi bo na głowę już dla ciebie za późno!
1
kibic wisełki 2017-06-21 22:58
Podobno studenci mają teraz 12 zł ze zlecenia, czy ktoś coś o tym wie?
wkurwiony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2017-06-21 23:57
ja nie narzekam, tylko jak jesteś nieudolny to nie moja wina. szkoda klikania na takiego jak ty bo do takiej melepety naprawdę nic nie dociera. dałeś się wy je bać na szaro a teraz masz do wszystkich pretensje że nie potrafisz swojej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pilnować. Sorry naprawdę nie jesteś tak rzadki jak wodnisty
wkurwiony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2017-06-22 00:02
na jednej umowie masz najniższa krajowa ale na zleceniu robią tak by podatku nie płacić a na drugiej masz stawkę godzinowa z czego będą ci potrącać zus i inne
Darek justus 2017-06-22 09:14
A droga P.Hanno z jakimś tam wykształceniem,jerzeli masz więcej zwoi mózgowych niż kura to dedukując powinnaś się domyśleć !
Baranowo 2017-06-23 21:55
dostałem wypłatę 2709 zł czego chcecie od tej firmy jak się noramlnie pracuje to się ma. Umowa zlecenie jak coś
2
Pilny 2017-06-24 15:01
Największy problem niektórych osób to niechęć organiczna do pracy. Kombinowanie jak tu robić żeby się nie narobić,!! Te czasy sie skończyły i trzeba sie wykazywać.
2
Warszawiok 2017-07-01 21:02
Ta firma jest żałosna ucinają godziny pracownikom grup interwencyjnych tak szukają oszczędności. Panie prezesie o przepraszam na pana trzeba mieć wygląd co Ci facet to da że tniesz o godzine czas pracy? a już się nie wypowiem co było na początku roku 2017. Już sobie wyobrażam jak to będzie wyglądać.
2
Pilny 2017-07-02 23:00
Agencja Ochrony Justus ma potrzeby kadrowe jak większość firm. Generalnie jest maleńkie bezrobocie i firmy szukają ludzi do pracy a do tego są przecież roboty sezonowe i też tam ludzie pracują. Taki czas.
BYŁY PRACUŚ 2017-07-05 00:08
LIZUSSSSS
Pan Szczecina 2017-07-12 10:21
Skąd masz takie informacje, kiedy już wszystkie miejsca są zajęte!!
Umowy już dawno podpisane a Ty piszesz ze kierownika zmiany dostałaś i do tego nie wiesz z czym się to stanowisko wiąże .. nie pozdrawiam :)
Deleko 2017-07-13 17:08
Tak skrajnie różne opinie , że nie wiadomo kto tu pisze prawdę. Może konkurencja chce dołożyć firmie ?
1
Ktos 2017-07-14 21:23
Pieprzysz glupoty. bo jestes kapusiem dlatego ci placa!!
mirek 2017-07-17 07:41
Konkurencja haha przecież wszyscy macie te same problemy. Brak wołów do wyzysku za grosze. Jak zaczniecie godziwe płacić to nikt nikomu złego słowa nie powie. A w tej firmie to już jest szczyt dziadostwa kasa po dwóch miesiącach rzadko na czas a na dodatek najczęściej nie jest cała.
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Justus - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus