brak logo

Agencja Ochrony Justus

Kraków

Opinie o Agencja Ochrony Justus

mirind 2016-07-08 13:26:44
Koordynator sam normuje swój czas pracy - ogólnie można to opisać jako nienormowany czas pracy - nie ma nadgodzin.
Jakub 2016-07-08 15:28:54
Proszę o konkrety na atrium@justus.com.pl.
To co Pan wypisuje jest nie poważne i nie możliwe.
Jakub 2016-07-08 19:16:31
@rydla Interesujące, że odpisujesz na mój post który nie został jeszcze opublikowany przez GoWork - jedna wielka ściema.
Bartek 2016-07-12 14:58:20
Kupione komentarze pisane w odstępie kilku minut... ale żenada
5
Szymon 2016-07-18 08:37:59
Pracowałem w firmie Justus 2 lata. Bez licencji. Obiekt Chroniony. Przyznam,że bym wrócił do tej Firmy.
2
Zadowolony ale nie bardzo 2016-07-24 10:12:51
Jak nie placi skladek zusmjakmto obowiązek jest i nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypłaty samna czas ja mam
1
Sjc 2016-07-25 08:31:09
Mi płacą na czas jest kilka kilka umów bo kilka spółek ZUS jest odprowadzane i inne składki
Ochroniarz 2016-07-30 22:06:29
moja o firmie jest taka,że koordynatorzy nie panują nad tym, za co biorą pieniądze.Nie wiedzą gdzie ich pracownicy aktualnie pracują i w jakim wymiarze godzin.Totalny bałagan.Co kilka m-cy powtarza się sytuacja z niewłaściwie obliczoną ilością godzin za wykonaną pracę,a jeśli już godziny są zgodne to nie zgadza się stawka godzinowa.Zawsze jednak na korzyść firmy,nigdy pracownika.Reklamacja to droga przez mękę.Kontakt z księgowością żaden.Czy to jest normalne,że pracownik nie ma bezpośredniego kontaktu do księgowości ?Kiedyś był,obecnie nie ma.Za dużo reklamacji ?Za każdym razem jechać na Skotnicką ?np.po nocnym 24 godz.dyżurze? no.....można jeszcze zadzwonić do Koordynatora,który przez kilka tygodni będzie zapominał,potem przez kolejnych kilka będzie załatwiał licząc na to,ze się zapomni albo zrezygnuje.
12
k@mil 2016-07-31 06:32:18
W JUSTUSIE JEST SUPER !!!!!! Mam 5 złotych za godzinę,za pracę w nocy.Stawka jak w Bangladeszu.Całe szczęście,że nie musze płacić za korzystanie z toalety.
13
oburzony 2016-07-31 10:15:48
dobrze,że masz toaletę w Krakowie mozesz dostać obiekt bez toalety i czekać aż się sciemni aby iść w krzaki.
8
oszukany 2016-07-31 12:03:31
umowę o pracę dostaniesz jeśli jesteś rencistą z grupą,emeryci 4 zł/godz.i umowa zlecenie i jeszcze Cię okradną jeśli się nie doliczysz,a Koordynatorzy chyba dostają premie jesli uda im się nas oszukać.Reklamacja mija się z celem.Księgowość udaje,że nie wie o Ci właściwie chodzi,byle spławić odsyła do Koordynatora a ten do nieuprzejmej i niezorientowanej ksiegowej,która oblicza na podstawie raportu niedokształconego Koordynatora!!!!!!!! I tak kółko się zamyka.
8
dobrarada 2016-07-31 12:08:54
Jeśli macie możliwość to szukajcie pracy gdzie indziej.W tej firmie liczą tylko na waszą głupotę.Okradną i oszukają jeśli tylko się dacie.
5
dobrarada 2016-07-31 14:34:19
gościu,nie umiesz sobie policzyć?
jak dostaniesz stawkę 4 zł na godz. a godz masz srednio 160 to zarobisz 640 zł
a jak dostaniesz 8 zł to 1280 zalezy od umowy,chyba,ze aspirujesz na menadżera,to zależy od umowy.A jak jesteś emerytem to choćbyś miał dwa fakultety i tyt.dr dostaniesz umowę zlecenie,4 zł/godz. i stanowisko ciecia.
dobrarada 2016-07-31 20:09:33
gościu,Ciebie to już chyba nic nie olśni......średnia to 960 zł i jeszcze Ci podatek zabiorą.
1
róbtacochceta 2016-07-31 22:42:31
A Ty co za rzecznika robisz w tej firmie,że taką reklamę dajesz? Ludzie i tak sami się przekonają !!!!!!!!!
1
Cherry 2016-08-01 14:10:49
Atmosfera super.
anna.loska@gmail.com 2016-08-05 17:45:36
Najpierw mówili-umowa o pracę za 7,50,późiej na zlecenie za 5 zł,a umowę dali po miesiącu -4 zł.Nie wiem kiedy pieniądze. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ TO ZORGANIZOWANA GRUPA PRZESTĘPCZA
1
kantor 2016-09-01 16:49:30
niepoważne i niemożliwe pisze się razem, zakup sobie słownik ortograficzny :) poligloto ....
1
Znawca 2016-09-03 21:42:01
Odpowiedź jest bardzo prosta.....
Koordynatorów szukają już od dobrego czasu, a nawet mcy. Oferta pracy w nienormowanym systemie przekłada się na pracę 7 dni w tygodniu i ciągłe telefony o braku pracowników, którzy zarabiają 4 zł na godzinę i taki Koordynator powinien im dziękować za przyjście do pracy.
Szukają i nadal będą szukać.... a co oferują poza wyzyskiem? Nic... oferta pracy nie pokrywa się z rzeczywistością.
1
PpH 2016-09-03 21:44:32
Jakie narzędzia? Kombinerki i śrubokręt? Bo samochodu nawet nie dają... czyli Przedstawiciel handlowy skazany jest na komunikację miejską hehe zgodnie z ich polityką.
Zenada
1
dany 2016-09-09 15:48:52
witam wszystkich
chcialbym sie podzielic ze wszystkimi opinia na temat pani pracujacej w kadrach firmy "justus"gdy zadzwonilem z pytaniem czy poszly pieniazki na wyplaty uslyszalem ze cyt"masz pan internet,to se sprawdz".takie zachowanie uwazam za chamskie i niegrzeczne,zreszta to nie pierwszy raz takie zachowanie pracownic "justusa"ale w koncu moze ktos sprawdzi poziom kultury?
la bamba 2016-09-09 16:25:18
5 złotych do ręki,za pracę w nocy.Tak odbiera mój ulubieniec k@mil.W ramach premii nie płacisz za korzystanie z toalety(o ile taka jest na obiekcie).Jeśli toalety nie ma ,srasz w krzaki też gratis).
1
yachu 2016-09-09 18:06:19
Skoro w dzisiejszych czasach szukasz zatrudnienia to znaczy że jesteś nieudacznikiem życiowym.Pracy jest w pip!!!!
Pof 2016-09-09 18:40:15
Moja współpraca z agencją wyglądała normalnie, rozumiem przez to,że firma działa jak inne agencje.
Stawki indywidualne, jeśli nie posiadasz kwalifikacji to nie wymagaj .
Wynagrodzenia na czas, zdarzają się pomyłki ale wystarczy zgłosić fakt koordynatorowi, nie dziw jak kilka osób ogarnia tyle obiektów.
Umowa zlecenie chyba, że jesteś studentem lub posiadasz orzeczenie.
5
Żubr 2016-10-03 13:30:17
Tak słyszeliśmy x2 ( po co tworzysz spam) - to nie był wypadek tylko zgon z przyczyn naturalnych. Kondolencję dla rodziny.
zxp 2016-10-03 15:18:03
skąd taki wywiad macie ? - brednie z palca wysane
qwerty 2016-10-07 11:08:32
z przyczyn naturalnych??? upadek ze schodów??? w trakcie obchodu po ciemku bo firma nie potrafiła zaopatrzyć pracowników w latarkę!!! ŻENADA
1
qwerty 2016-10-07 11:33:21
firma Justus jeszcze nie ma postawionych zarzutów w sprawie śmierci swojego pracownika ale to jest kwestia czasu kiedy odpowiedzialne osoby odpowiedzą za niedopełnienie swoich obowiązków...
qwerty 2016-10-07 11:44:38
tak, pracownik ochrony wykonuje obchód budynku po ciemku?
1
staszek 2016-10-07 13:27:54
Głupoty wypisujecie, na każdy obiekt dają latarkę, urządzenie do robienia obchodów do kontaktu z bazą firmy. Jak latarka padnie wystarczy poprosić bazę czy koordynatora aby przywiózł nową.
Ponadto dostajemy mundur ( podkoszulki, koszule, spodnie , jak się upomnisz to buty, pasek) pracuję w tej firmie 3 lata na różnych obiektach i nie przypominam sobie aby był jakiś większy problem - kwestia rozmowy i prośby.
1
Goblin 2016-10-12 23:07:38
Jak to jest z wyplatami bo slyszalem, ze jesli przepracuje (powiedzmy) wrzesien caly) to wyplata za wrzesien jest dopiero 30 ale pazdziernika czy to wogole mozliwe przeciez to jest bezprawie ?
Goblin 2016-10-12 23:20:15
Ja tak samo co to ma byc wogole oni robia tak ze na dobra sprawe czlowiek jest dwa miechy bez pieniedzy znaczy wypłaty a nie maja prawa tak robic czytalem swiezy kodeks prawny nie po to zatrudniam sie w ochronie aby ochrona walila w kulki....
Remarke 2016-10-13 12:09:53
Wypłata jest wypłacana w terminie zgodnym z treścią umowy.

Goblin - jak już czytasz "kodeks" to umowę czytaj również ze zrozumieniem, z nie wypisuj bzdur, że niezgodne z kodeksem - apropo nie ma czegoś takiego jak kodeks prawy (twoje sformułowanie ogólnikowe) - więc pytanie co czytałeś ? Siejesz zamieszanie wracaj do bajecznej Anglii skąd wywodzą się Gobliny - konkrety , a nie złośliwe głupie teksty i groteski.
1
rafal2428 2016-10-21 21:14:46
Czy to prawda ze w justus daje wypłaty z opóźnieniem o 1 miesięczne
Radf 2016-10-23 15:18:08
Tak, prawda
Zatrudnileś sie 1 Września przepracujesz cały miesiac wypłate dostajesz 30 Października !
Pin 2016-10-24 09:37:36
w każdej większej agencji ochrony teraz tak płacą, zgodne z umową, zgodne z przepisami.
Zmieniły się przepisy w zeszłym roku odnośnie składek to i wypłaty się zmieniły.
qwert 2016-10-27 21:24:11
Wypłaty za 2 przepracowane miesiące przelewają w jednym miesiącu / pierwszego i trzydziestego dnia miesiąca/, w ten sposób nie muszą płacić składek ZUS za miesiące, w których wypłata nie wpłynęła na konto. Dlatego w umowach jest termin wypłaty dłuższy niż 31 dni. A pracownik ma do stażu pracy zaliczany tylko co drugi miesiąc, więc nawet po roku pracy nie ma szans np. na zasiłek dla bezrobotnych gdy firma mu podziękuje.
Odprowadzają składki ZUS co drugi miesiąc od minimalnego wynagrodzenia, więc na emeryturę nazbiera się kapitału tyle co kot napłakał, ani lat stażu do minimalnej emerytury.
Ludzie, czytajcie umowy i nie pozwalajcie sobie na terminy wypłat dłuższe niż 30 dni.
k@mil 2016-11-02 13:01:41
Witam, a jak bd w tej firmie od stycznia 2017 roku jak wchodzi te 12zł/ brutto ? Też bd jakieś kombinacje aby płacić dalej te 5 zł ? skoro z zusem tak wykombinowali ?
glupi robol 2016-11-03 10:01:26
jest taka opinia ze nie placa w terminie i oszukuja na stawce i to jest prawda bo tam pracuje ale juz niedlugo bo nie bede tyrac za 4 zl na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszustow
1
nieantyfan 2016-11-03 11:08:41
Raczej klienci chcą płacić jak najmniej - nie potrzebnie się godzą na niekorzystne kontrakty.
stanisław 2016-11-08 20:41:37
Witam. Czy wie ktoś czy firma przestrzega miesięcznego wypowiedzenia , bo tak jest w umowie -chodzi o umowę zlecenie
Olo 2016-11-11 18:10:51
Ty już do końca życia będziesz pracował za 5 złotych.Podobno ci to starcza.Reszta dostanie podwyżki.Czy to prawda że chodzisz w dziurawych skarpetach i dłubiesz w nosie?
byly pracownik 2016-11-11 22:54:11
Podpisujesz kilka umów zlecenie chyba, że jesteś studentem lub osobą niepełnosprawną to dostajesz do podpisania umowę o pracę i zleceniówkę. Jeśli chodzi o umowę o pracę to musisz wiedzieć, że nie obowiązują Cię dodatki z tytułu godzin nocnych czy świąt, z prostej przyczyny, wyrabiasz etat a powyżej etatu masz płacone godzinowo wedle stawki obiektowej,czytaj umowy zlecenie. Wypłaty każdego 10m_c.
Jeśli chodzi o zlecenia to będziesz pracował w kilku spółkach firmy jednocześnie a pełne składki będą płacone co drugi miesiąc, stawki są indywidualne od obiektu/grupy czy patrolu interwencyjnego jak i od doświadczenia ale średnia stawka za godzinę pracy na obiekcie przemysłowym to 5-6zł jako szeregowy pracownik a kierownicy mają jakieś 7-8zł.
1
były 2016-11-16 20:50:47
zakład karny za 4 zł. bez umowy traktowanie pracownika jak chińczyka ludzie opanujcie się
1
stanisław 2016-11-18 21:41:38
Witam. Oczekiwałem raczej odpisania na temat a nie wymądrzania się.
k@mil 2016-11-20 16:39:20
tak
Wiesz Kto! 2016-11-26 07:22:31
Dlaczego ten 19 latek który został kontrolnym bo ma mamusie w zarządzie i musiała dać prezesowi żeby mogł mieć stanowisko nosi gazówke przy kontroli? Chyba dlatego że ma 19 lat a pozwolenie jest od 21 hahahaha
1
qba 2016-11-28 11:09:47
Trzy umowy do jednej pracy, smiech na sali.
2
:) 2016-11-30 01:53:10
Najwidoczniej 19l latek spełnia wymagania agencji na potrzeby kontrolnego.
Nadmienię, że kontrolny to nie pracownik ochrony a nosić gazówkę może bo jest wolnym człowiekiem...
2
michał 2016-12-04 22:42:32
Witam,
CO do pracy to chyba najgorsza z wszystkich większych agencji "ochrony"
Pracowałem tam wiele lat ale teraz to już jest przegięcie ,bede sie zwalniał za miesiąc dlatego pisze jak jest
Zaczynając w wielkim skrócie szefostwo to amatorzy bo justus to firma wykupiona przez Solid Security i im nie zależy na niczym każdy pilnuje swojego koryta dosłownie bo tam pracują tylko świnie :)
Szefostwo Adam W. wzięty z gumniakami z budowy nie znający się na niczym drugi to złotówa na taryfie jeżdził ale jest wporzo robi swoje i tyle trzeci to "ekonomista " daje rade .Jest tez niewyczerpalny pan Wojciech W. prawie śpi w robocie od rana do nocy w niej siedzi razem ze swoją konkubiną ładują firmę na kase pani Agnieszka K. podkrada innym obiekty i jest wporzo robiac systemy poza justusem zlecajac firmom podwykonawczym ,razem z Wojciechem wyprowadzają regularnie duze zyski .Jeśli chodiz o jakosć to jest żadna obiekty liczone w tysiacach są niemonitorowanie i nikomu to nieprzeszkadza nic tylko się włąmywać .Częste braki prądu paraliżujacały "monitoring " i tez nikogo to nierusza .Dewizja ma by tanio byle jak ale tanio ! Co do ochrony fizycznej to nie odstaje od dna ludzie z łapanki bez wiedzy doświadczenia i sprawnosci fizycznej .W katowicach u mnie gość na grupie jeżdiz sam z jedna niespraną nogą ledwo z auta potrafi wyjść .Dział handlowy podobny do innych co sie da sprzedac a raczej oddac darmo to justus bierze jak jets kasa dobra to zaprzyjażnionemu instalatorowi (byłemu praconikowi ) najlepiej oddac obiekt bo wiecej odpali kasy niz załosna justyna .Poprostu patologia i tyle .Na pocieszenie powiem ze to tylko czesć o niej jak ktoś chce się dowiedzisć wiecej niech zapyta poprostu pracownika co o niej sadzi kazdy pracuje bo ma rachunki do połącenia a jakościa sie nikt nie przejmuje .
Jedyna wyjście to rządzowo zabronić w tej branzy zatrudniac osób niepełnosprawnych i zakazać dopłąt z PFRON i dokłądnie zobaczyc z czego się takie firmy utrzymuja że są to agence ale przestepcze
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Justus - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus