Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zakłady Mięsne Unimięs

Pracowałeś w firmie Zakłady Mięsne Unimięs i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Exodus - 2014-04-22 20:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W praktyce jest tak, że pracujesz tak, jakbyś miał na umowie pełny etat - często pracujesz nawet więcej godzin w miesiącu.
Ogólnie, to 1680zł brutto masz za przepracowanie pełnego etatu, umowę na 3/4 etatu dają wyłącznie po to, by w ten sposób zaoszczędzić na podatkach ect.
Podsumowując nie polecam tego zakładu, ale jeśli ma się nóż na gardle, a nie ma się gdzie podziać, to dobre i to...
zdjecie uzytkownika
Cyk - 2014-04-23 01:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale długość etatu raczej nie ma wpływu na wysokość płaconych opłat - chyba. Ale widać, że wszędzie kombinują jak się da w kwestii zusów i ubezpieczeń.
zdjecie uzytkownika
rafał - 2014-05-01 07:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy jeśli ktoś odmówił agencji można spróbować się dostać bezpośrednio przez główną stronę pracodawcy?Bo jest ogłoszenie że Unimięs przyjmuje bezpośrednio przez pracodawcę.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-05-01 07:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rafał gdzie jest to ogloszenie? Chodzi ci o formularz na stronie? Pewnie i tak beda chcieli cie przyjac przez agencje. Dwie agencje mi oferowaly prace na ktora bylem zdecydowany, ale po przemysleniu obu zrezygnowalem. Mialem sie stawic w krakowie w ich siedzibach, jak sie nie stawilem to wydzwaniali codziennie przez caly tydzien. Nawet bezposrednio pod unimies nie polecam bo to w dalszym ciagu jest to jakies nieporozumienie ten zaklad. dadza ci 1200 i jestes w ciaglej obserwacji azeby ci cos zabrac jeszcze na tzw. mandat. Juz nie wspomne ze musisz byc odciety od swiata - zakaz posiadania telefonu. Idziesz do toalety musisz sie odbic i przy wyjsciu takze.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-05-01 12:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie nie ma szans dostac sie pod Unimies zawsze przyjmuja pod firmy czasami choc zadko mozna przejsc pod zaklad np. po 6 miesiacach ale musi im zalezec na takiej osobie i nie sa to pracownicy lini raczej maszyn wagowi... Teraz trzeba odsiedziec te swoje 18 miesiecy pod firma a potem ma sie mala szanse ze mozna przejsc jesli nie chorowales a jak nie to przenosza pod inna firme na zlecenie i tam mozna byc wieki..
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-05-01 12:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aha jeszcze odnosnie zarobkow to agencja placi chyba 6,30 netto na reke za godzine urlop za reszte godzin doplaci zaklad ..stary pracownik Jezeli masz 200 godzin czyli 200*6.30 ale to nie znaczy ze nie mozesz miec wyzszej stawki wtedy ci doplaca sa rozne stawki wtedy roznice z agencja doplacaja
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2014-05-09 07:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do której Agencji najlepiej składać podanie? Do Leasing Team czy JOB PLUS?
Chodzi mi pracę w Chrzanowie.
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2014-05-09 07:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w Unimięsie można przerobić dłużej niż 18 miesięcy?
Jakie są warunki pracy?
Pod którą Agencje najlepiej złożyć podania?
Dziękuje za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-05-10 08:46:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Leasing Team 3/4 etatu umowa o prace tymczasowa 1680zl brutto, Job Plus umowa-zlecenie 9zl brutto.
zdjecie uzytkownika
weni - 2014-05-10 16:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak na za 3/4 etatu to najniższa krajowa nie jest chyba taka tragiczna. Jest czas na dorobienie sobie do etatu
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-05-11 08:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pod którą Agencje jest lepsza robota?
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-05-23 15:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jaki okres dawają umowę w Team Leasing?
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-05-25 08:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w team na tydzien a jak pracujesz dluzej niz miesiac to na miesiac i nie ma 1680 tylko 6.30 na godzine plus za soboty 50 niedziele 100
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-05-25 12:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaa - 2014-05-25 08:14:25]:
Czy polecasz tą agencje i czy spoko się robi pod tą agencję?
Czy często się ludzie zwalniają i czy można wyciągnąć te 1200 choćby?
Bo j słyszałem że można zrobić tylko 1000 do 1100.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-05-25 12:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaa - 2014-05-25 08:14:25]:
Mi babka powiedziała że będę miał 1280 brutto czyli na rękę jakieś 1000 zł na 3/4 etapu z sobotami a 4 zmianówkę.Czy jest to prawda czy rzeczywistość wygląda inaczej?
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-05-27 10:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudnij sie jak ci zalezy a nie spuszczasz sie tutaj. Ja ci tyle powiem: NIE WARTO PRACOWAC W TYM ZAKLADZIE POD ZADNA AGENCJA, A NAWET BEZPOSREDNIO POD FIRMA.
zdjecie uzytkownika
weni - 2014-06-24 19:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaa - 2014-05-27 10:15:29]:
to jak nie warto tu pracować to po co ma się chłopak zatrudniać ? od tego jest takie forum, żeby pytać
zdjecie uzytkownika
Carlos - 2014-07-02 16:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzwoniła do mnie ostatnio kobieta z pośrednika. Zaoferowali mi 9zł/h brutto ( czyli trochę kapa) , plus dodatki nocne, bo praca jest na zmiany. Ogólnie odmówiłem, są stanowista fizyczne lepiej płatne - 10-12zł/h w okolicy. Robiąc tam na mięsie, jest jakiś deputat dla pracowników, tak sie zastanawiałem ? :)
zdjecie uzytkownika
carlosss - 2014-07-02 16:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
deputat? hahahaa dobre... dostaniesz deputat, jakas szynkowa na boze narodzenie.
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2014-08-06 18:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [barłógggggg - 2014-03-17 12:07:38]:
czesc, jak sie pracuje w zakladzie miesnym uni mies w chrzanowie, bo ja zaczynam od jutra, dobrze sie pracuju
zdjecie uzytkownika
asdf - 2014-08-09 09:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krzysiek - 2014-08-06 18:37:40]:
i jak sie pracuje?
zdjecie uzytkownika
Madara Uchiha - 2014-08-14 11:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pięć lat temu, pracując bezpośrednio pod Unimięsem w Chrzanowie, miałem stawkę 9,52 (z premią)na rękę i miesięcznie wychodziłem między 1600- 1800+, co było zależne od ilości przepracowanych godzin. Nie pracuję z mojej winy, a dlaczego, to już nie istotne. Teraz zamiast ludzie więcej zarabiać, co powinno być logiczną koleją rzeczy, bo przecież minimalna coraz wyższa i ceny w sklepach coraz większe, to zamiast tego wpie***lają się jakieś agencje i każą ci robić za 6,30 na 3/4 etatu z tygodniowymi umowami. Wiecie w czym jest problem? problem nie jest w zakładach pracy, tylko agencjach. To jest najgorsze dziadostwo, bo namnoży się tego gów*a i potem pracodawca zamiast przyjąć pod siebie za godziwe pieniądze, to słucha rad agencji, że oni nawiążą współpracę z firmą i dadzą ludziom ochłapy. Agencje, to najgorsze co może być. Zauważyliście, że dawniej to się jakoś więcej zarabiało? A czemu? A bo nie było agencji, które płaciły by takie ochłapy, tylko pracowałeś/aś bezpośrednio pod konkretną firmą.
zdjecie uzytkownika
sajgon - 2014-08-14 15:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w tym co piszesz jest oczywiście bardzo dużo prawdy. Tylko, że ciężko już obecnie przetłumaczyć niektórym właścicielom firm, że wkładając więcej wysiłku w poszukiwanie pracownika będzie on miał człowieka bardziej zadowolonego w swojej firmie. Większość dyrektorów woli iść na łatwizne. Zapłacić kilka złotych agencji, aby ta załatwiła wszystkie formalności za nich. I niestety wyraźnie widać, żę ten trend się pogłębia. Co do samego Unimięsa, to praca tutaj nie należałaby do najgorszych gdyby płacili chociażby te 9-10 zł /h na rękę, tak jak robili to kiedyś , a pisał o tym chociażby @Madara Uchiha. A tak to trzeba tyrać przy tym mięsie, przy rozbiorach, czy też nawet na wózkach widłowych za marne grosze. Co z tego , że firma ma 17 letnie doświadczenie w produkcji różnego rodzaju wędlin czy też innych wyrobów mięsnych skoro jeśli dalej pracownik będzie zarabiał ochłapy to najlepsi będą odchodzić...
zdjecie uzytkownika
Stach - 2014-08-18 19:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mile wspominam pracę w uni mięsie. Chciałbym tam wrócic do pracy. Moźe mnie prźyjmą.
zdjecie uzytkownika
mor - 2014-10-11 01:53:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stach - 2014-08-18 19:46:21]:
To gratuluję satysfakcji z pracy ! ;) A powiesz coś więcej? Co tam jest takiego co Cię zachęciło? Na jakim stanowisku pracowałeś? I jeszcze interesowałyby mnie takie info: warunki pracy, zarobki, atmosfera w pracy... Niestety na stanowiska fizyczne się nie nadaję więc proszę o opinie o innych stanowiskach. Może mi ktoś na to odpowiedzieć?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Unimięs
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x