Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zakłady Mięsne Unimięs

Pracowałeś w firmie Zakłady Mięsne Unimięs i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
asdf - 2014-08-09 09:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krzysiek - 2014-08-06 18:37:40]:
i jak sie pracuje?
zdjecie uzytkownika
Madara Uchiha - 2014-08-14 11:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pięć lat temu, pracując bezpośrednio pod Unimięsem w Chrzanowie, miałem stawkę 9,52 (z premią)na rękę i miesięcznie wychodziłem między 1600- 1800+, co było zależne od ilości przepracowanych godzin. Nie pracuję z mojej winy, a dlaczego, to już nie istotne. Teraz zamiast ludzie więcej zarabiać, co powinno być logiczną koleją rzeczy, bo przecież minimalna coraz wyższa i ceny w sklepach coraz większe, to zamiast tego wpie***lają się jakieś agencje i każą ci robić za 6,30 na 3/4 etatu z tygodniowymi umowami. Wiecie w czym jest problem? problem nie jest w zakładach pracy, tylko agencjach. To jest najgorsze dziadostwo, bo namnoży się tego gów*a i potem pracodawca zamiast przyjąć pod siebie za godziwe pieniądze, to słucha rad agencji, że oni nawiążą współpracę z firmą i dadzą ludziom ochłapy. Agencje, to najgorsze co może być. Zauważyliście, że dawniej to się jakoś więcej zarabiało? A czemu? A bo nie było agencji, które płaciły by takie ochłapy, tylko pracowałeś/aś bezpośrednio pod konkretną firmą.
zdjecie uzytkownika
sajgon - 2014-08-14 15:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w tym co piszesz jest oczywiście bardzo dużo prawdy. Tylko, że ciężko już obecnie przetłumaczyć niektórym właścicielom firm, że wkładając więcej wysiłku w poszukiwanie pracownika będzie on miał człowieka bardziej zadowolonego w swojej firmie. Większość dyrektorów woli iść na łatwizne. Zapłacić kilka złotych agencji, aby ta załatwiła wszystkie formalności za nich. I niestety wyraźnie widać, żę ten trend się pogłębia. Co do samego Unimięsa, to praca tutaj nie należałaby do najgorszych gdyby płacili chociażby te 9-10 zł /h na rękę, tak jak robili to kiedyś , a pisał o tym chociażby @Madara Uchiha. A tak to trzeba tyrać przy tym mięsie, przy rozbiorach, czy też nawet na wózkach widłowych za marne grosze. Co z tego , że firma ma 17 letnie doświadczenie w produkcji różnego rodzaju wędlin czy też innych wyrobów mięsnych skoro jeśli dalej pracownik będzie zarabiał ochłapy to najlepsi będą odchodzić...
zdjecie uzytkownika
Stach - 2014-08-18 19:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mile wspominam pracę w uni mięsie. Chciałbym tam wrócic do pracy. Moźe mnie prźyjmą.
zdjecie uzytkownika
mor - 2014-10-11 01:53:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stach - 2014-08-18 19:46:21]:
To gratuluję satysfakcji z pracy ! ;) A powiesz coś więcej? Co tam jest takiego co Cię zachęciło? Na jakim stanowisku pracowałeś? I jeszcze interesowałyby mnie takie info: warunki pracy, zarobki, atmosfera w pracy... Niestety na stanowiska fizyczne się nie nadaję więc proszę o opinie o innych stanowiskach. Może mi ktoś na to odpowiedzieć?
zdjecie uzytkownika
Wilfrid - 2015-01-02 17:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepsze są bony na Święta.I,że Prezes na takie coś pozwala,HMM.:)
zdjecie uzytkownika
,,,, - 2015-01-17 21:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a tam fajnie bujać sie bmv albo ferrari
zdjecie uzytkownika
?! - 2015-02-20 21:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sprawdzcie sami nie najgorsza robota , robota jak robota ale ŁK porażka
zdjecie uzytkownika
yHY - 2015-02-23 23:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten.... zakład to Porażka.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-02-26 16:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w unimięsie jest teraz akord zarobki do niczego nie polecam chyba że ktoś chce pracować za 1300 złotych i w niedziele to powodzenia
zdjecie uzytkownika
gall.. - 2015-02-28 23:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I ściągali,czy dalej ściągają z pracowników na jakieś tam niby ubezpieczenie z tego co ludzie mówią 3 czy ileś zł.Ludzie tam niby podpisywali jakiś papier czy zgadzają się na to.Jednym słowem wyzysk z pracowników do samego dna ta firma.
zdjecie uzytkownika
ee - 2015-03-03 11:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1300 wyciągasz to nieźle ja 1100 czasem nawet mniej.Zarobki teraz w tym zakładzie są nędzne atmosfera do bani zrobili akord i jest wyścig szczurów, teraz wpadli na genialny pomysł na produkcji zapierdziel po 12 godzin oczywiście jak jest robota a jak nie ma to przychodzisz na 3 godzinki , więc i zarabiasz grosze, albo nocna zmiana przychodzisz i o 2 idziesz bo kierownikowi nie chce się do ciebie zadzwonić żebyś nie przychodził bo roboty nie ma.A aakord nikt nie wie jak liczą mogą oszukiwać jak tylko im się podoba.
zdjecie uzytkownika
```` - 2015-03-09 21:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyścig"Szczurów"...dobre:)
zdjecie uzytkownika
algi - 2015-03-11 21:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gadanie gadaniem,przyjdż i sam sprawdz.Bo to co ludzie mówią to zawsze trzeba wziąść poprawke
zdjecie uzytkownika
ester - 2015-03-14 09:37:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem własnie że ładny syf w tym unimiesie
zdjecie uzytkownika
flejtuch - 2015-03-16 22:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poprawke noł sory raczej sie zwolnić:-)
zdjecie uzytkownika
viera - 2015-03-16 22:55:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aż, tak Zrypana opinia Zakładu czemu???
zdjecie uzytkownika
... - 2015-03-17 18:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lepiej na reklamy w telewizji wydać... Po 6 zł zabbrać pracownikom na ubezpieczenie bo zakład biedny i mydlenie uszu ludziom jak to nie jest żle,cały unimies albo jak kto woli manufaktura to jedne wielkie bagno.
zdjecie uzytkownika
uyt - 2015-03-21 21:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Telewizja i reklamy ,górą,,,,he,he:)
zdjecie uzytkownika
beebe - 2015-03-27 22:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wcale sie nie dziwie kto ma zarobic to zarabia reszta ucieka ale jednak z tego co wiem kolorowo na zakładzie sie zrobiło wiec hyba nie jest tak zle "_)
zdjecie uzytkownika
gość13 - 2015-04-01 11:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiecie może czy zatrudniają tam obcokrajowców?? ukraińców, bułgarów itp.???
zdjecie uzytkownika
xena - 2015-04-06 01:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj oj kolorowo kolorowo wiec jak widac maja komu placic :]
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-04-17 18:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Motto: naszą pasją są wędliny...
Czy to ta firma dostarczyła Czechom 10 ton kurczaków zarażonych salmonellą? :)
Żródło: http://biznes.onet.pl/wiadomosci/zywnosc/czesi-zwroca-polskiemu-producentowi-kurczaki/8yhshd
zdjecie uzytkownika
Mi - 2015-04-18 00:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też bym chciała Ferrari:)
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-04-18 15:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ! Tak, zatrudniają Ukraińców itd...
Ja po 6 mies pracy mialem stawkę 8.70 zl/ godz, to juz ze wszystkimi,, premiami,, nockami itd. Szalu nie ma czasem bylem odwołany np godzinę przed praca, wiec godzin również Malo, miesięcznie 900 -1400 wyplaty a harówa ciezka, zimno, przerwa tylko 15 minut, do tego bardzo wysoka odpowiedzialności bo to przeciez żywność, jak cos zrobi sie nie tak, nawet drobnostke to za wszystko zostanie sie wypunktowanym, a pochwały nigdy nie otrzymasz, ich motto powinno brzmieć,, krzyczeć karać nie wyróżniać,,aktualnie dają umowy zlecenie co miesiąc i obiecują ze to tylko pól roku a potem pod unimies... Gowno prawda, znam osoby które pracują ponad rok i dalej nic, a jesli przepracuje sie 18 miesięcy w jednej firmie zostaje sie przeniesionym ODRAZU pod druga, byle tylko nie płacić za Cb zusu itd. szczerze nie polecam. Reklamy z telewizji kłamią. ! Chrzanowska Manufaktura Wędlin faktycznie produkuje wyroby wyższej jakości ( więcej mięsa w mięsie) ale kazda sztuka szynki czy kiełbasy jest traktowana tak samo jak ta tansza która wychodzi jako unimies... Widziałem nawet jak szynka z ziemi została podniesiona i położona spowrotem na miejsce. A Co sie dzieje z produktami które wyjdą za slone albo za tluste ? Zostaja sprzedane w promocji jako Unimies lub oddane w datku dla ubogich pod inna nazwą, katastrofa ! A dlaczego teraz zdecydowałem sie tutaj napisać ? Bo byla dzis u mnie policja i musze jechac na komisariat w celu wyjaśnienia. Policjanci powiedzieli tylko, ze chodzi właśnie o prace w tym zakładzie... Jesli życie was nie zmusi, nie pracujcie w Unimiesie ( chrzanowska manufaktura) to zywkly wyzysk. Nawet stali pracownicy calyczas mówią, ze chca sie zwolnic, ze muszą liczyć godziny bo często dostają zle przelewy, ze to jest obóz pracy, bez godziwych warunków... Jedyne z czym nie ma tam problemu to ze zwolnieniem sie, karta obiegowa, 15 min i koniec przygody z Z.M Unimies, i pamiętajcie, wszystko z Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin leży obok i jest traktowane tak samo jak wyroby Unimiesu roznica jest tylko w ilości śmieci w środku, chociaż nastrzyk pracuje tak samo wydajnie i dla Uni i dla Manufaktury. Teraz jeszcze ta afera z kurczakami, 10 ton salmonelli to bardzo dużo. A dzial jakości codziennie chodzi po kazdej hali i opieprza pracowników, pani doktor to samo, jest co poniedziałek ale chyba tylko po to aby wsiąść sobie kolejna szynkę ze stołówki i zjeść kolo bramki na produkcję, jedna wielka szopka, niech lepiej ubezpieczyciel, zus i sanepid zrobia konkretna kontrolę (nie zapowiedzianą) i zamknie ten zakład, bo jeszcze ludzi potrują...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Unimięs
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Zakłady Mięsne Unimięs?
Zadaj pytanie