brak logo

MKM Support

Warszawa

Opinie o MKM Support

Magdalena M 2014-07-16 16:25
Agencja jest neistety nierzetelna. Po rozmowie kwalifikacyjnej brak konataktu przez ponad miesiąc a po tym czasie telefon z próba wmówienia mi, że Pani z MKM do mnie dzwoniła, wszystko jest w porządku i możemy kontynuowac współpracę. Miałam kontakt z kilkoma agencjami pracy i 1. raz coś takeigo mnie spotkało.
4
Nela Nela 2015-04-09 11:23
Serdecznie polecam usługi agencji MKM Support. Firma jest niewielka ale jej pracownicy służą pomocą np.w poprawieniu CV, doradzają jak zachować się na rozmowie kwalifikacyjnej. Ja zostałam przeszkolona z programów Office i dzięki temu, mimo braku doświadczenia, zostałam zatrudniona na stanowisku asystentki.
6
Ja 2015-04-22 13:34
3 negatywne komentarze usuniete bo zle swiadczyly o tej marnej firmie. brawa dla moderatorow tego forum
5
B 2015-04-22 13:36
Kpina i porazka w 1... Poziom osoby z ktora rozmawialem byl kompromitujacy. Wyszedlem ze spotkania.
5
XXX9 2015-06-15 22:20
Najgorsza rozmowa jaką kidykolwiek miałam. Podobnie jak B miałam ochotę wyjść ze spotkania. Żałuję, że straciłam swój cenny czas na rozmowę. Od razy można dostrzec, że w firmie panuje sztywna atmosfera. Brak kompetencji nadrabiają arogancją.
7
zaskoczona 2015-09-01 10:22
Jeśli ktoś ma dużo wolnego czasu i duży dystans do świata to można się pofatygować. Ja żałuję. Nigdy się tak nie rozczarowałam i nie spotkałam z takim podejściem do osoby aplikującej. Straciłam czas i nerwy. Pomijam atmosferę jaka panuje w "biurze", bo nie to się liczy, aczkolwiek sam stosunek do osoby i jej aplikacji daje dużo do myślenia. Panie ironizują i się wywyższają. Ja byłam uczona innej kultury. Miałam ochotę wyjść w trakcie rozmowy. Brak szacunku do samej osoby jak i jej czasu. Sugestia do dyrekcji - ludzie szukając pracy chodzą na wiele rozmów. Każde spotkanie to koszt dojazdu i dużo poświęconego czasu. Robiąc sobie jedynie bazę potencjalnych pracowników uprzedzajcie o tym.
7
eM.B. 2016-03-03 22:14
Przyznam, ze pod wplywem obcnych tu opinii podeszlam z duzym dystansem do agencji.
Ku memu zaskoczeniu kazdy kontakt byl w pelni profesjonalny a przy tym sympatyczny.

Byc moze indywidualne doznania osob komentujacych zaleza od ich wlasnego nastawienia i podejscia do rozmowcy.

Dla niezadowolonych polecam kontakt z P. Sylwia, Ewa lub Olga.
5
marco 2016-03-29 16:39
cyrk na kolkach... bylem na rozmowie i z minuty na minute coraz bardziej watpilem. o profesjonalizmie to ta dziewczynka nie slyszala to raz, a po 2 osoba prowadzaca powinna swoim poziomem reprezentowac firme od najlepszej strony a nie swoja glupote. 0/10 nie polecam
4
ALigirer 2016-05-06 09:53
No czasem trzeba wyluzować @jolka no ale niektróym ciężko to przychodzi.
Marta 2017-02-28 11:07
Firma dodała wiele nowych ofert pracy. Jak wygląda obecnie rekrutacja? Warto wysłać aplikację?
Kandydaci@szanujmysię.pl 2017-07-24 18:56
Rekruterka arogancko i z wyższością odnosi się do Kandydata, nierzetelnie informuje o ofercie pracy, nie przekazuje informacji zwrotnej odnośnie rekrutacji. Momentami ma się wrażenie że robi sobie z rekrutowanego przysłowiowe "jaja". Na słowa uwagi na temat procesu rekrutacji ( brakiem informacji odnośnie wyników rekrutacji) reagują arogancją lub sugestią o niższości danej osoby względem innych kandydatów. Odnosi się wrażenie że pracują tam zakompleksieni ludzie wyżywający się na innych. Nie polecamy .
3
Jolka 2017-07-25 20:49
Patrząc na ich ofertę pracy to jest całkiem fajna. Czy może ktoś napisać coś więcej o pracy asystentki z jęz. niemieckim ? Trochę martwią mnie opinie szczególnie o rekruterach. Jakie wstępne wymagania ma firma?
Małgosia S. 2017-07-29 19:32
Po opiniach tutaj dość sceptycznie podchodziłam do firmy, ale przeżyłam naprawdę bardzo pozytywne zaskoczenie! W samej agencji panuje bardzo przyjazna atmosfera - od razu z uśmiechem zaproszono mnie do środka i zaproponowano coś do picia. Sama rozmowa przebiegła w pozytywnej atmosferze - przedstawiono mi projekty ze szczegółami, a po zakończeniu spotkania zostałam zaproszona na szkolenie - tak, ta agencja szkoli kandydatów przed rozmową - nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam. Ogólnie - bardzo duży pozytyw, czekam na wyniki rekrutacji :)
3
Piotr 2017-07-31 15:57
Czytając opinie przed rozmową byłem pełen obaw. Jednak osobiście przekonałem się, że pracownicy agencji cechują się profesjonalizmem i są bardzo przyjaźni. Rozmowa była konkretna i rzeczowa. Duża jej część prowadzona była w języku angielskim - a od początku nie ukrywałem, że stały kontakt z angielskim jest moim priorytetem. Na koniec zostałem umówiony na szkolenie z MS Office. Podsumowując - wszystko jak najbardziej w porządku.
4
Malinka 2017-08-01 16:22
Dlaczego niektórzy za niepowodzenie podczas rekrutacji oczerniają firmę z byle jakiego powodu? Czy ciężko zrozumieć, że firma szuka dobrych fachowców i pewnie ktoś taki się zgłosił. Rozumiem, że praca tu jest fajna ale trzeba być dobrym i tyle. Polecam
Niepowodzenie :) 2017-08-05 06:31
Tu nie chodzi o oczernianie Firmy za niepowodzenie podczas rekrutacji, ale podejście rekruterów.
Jeżeli Ktoś przedstawia Ci Ofertę pracy na jednym spotkaniu, a na drugim spotkaniu rekrutacyjnym z pracodawcą dostajesz zupełnie inne informację dotyczące stanowiska a które aplikujesz , lub warunków współpracy to chyba trochę nie tak? Druga kwestia to informacja zwrotna odnoście rekrutacji - jest ważna, nawet jeżeli miałaby być negatywna. Niestety pomimo obietnic i zapewnień, takiej informacji nie ma, fakt ze ktoś szuka pracy w niczym go umniejsza. Taka osoba przychodzi na spotkania dostarcza ewentualnie wymagane dokumenty itp - słowem spełnia ze swojej strony wymagania do wzięcia w rekrutacji. Wiec chyba należy mu się jej informacja zwrotna o jej wyniku.
2
Anna P. 2017-08-09 20:53
To nie jest typowa sieciowa agencja, która wysyła CV bez Twojej wiedzy i zgody. Zaczynając od pierwszej rozmowy telefonicznej, a kończąc na 45-minutowym (!) coachingu telefonicznym przed spotkaniem u pracodawcy, który miał mnie przygotować do rozmowy rekrutacyjnej, cała współpraca z MKM to profesjonalizm i kultura na najwyższym poziomie.

Polecam, choć nie dostałam pracy, jestem w stałym kontakcie z paniami z MKMu. W swojej karierze miałam styczność z wieloma agencjami, lecz MKM jest zdecydowanie najlepszą.
1
Marta 2017-08-10 16:06
Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w MKM Support? Czy firma poszukuje w tym momencie kandydatów na stanowisko rekrutera? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia na tym konkretnym stanowisku?
Urlopopo 2017-08-10 17:28
No to niezłe Ci się poszczęściło, Bo u mnie reketierka bardziej była zajęta swoim urlopem nadchodzącym niż pracą swoją. Każdemu się należy odpoczynek jak najbardziej ale można ta sprawę było załatwić przekazując sprawę koledze / koleżance z Firmy. Olewanie kandydata którego się rekrutowało z powodu nadchodzącego urlopu - bynajmniej nie jest oznaką profesjonalizmu .
Iwona 2017-08-14 14:07
Z całą pewnością nie powinno mieć miejsca nieprofesjonalne zachowanie rekruterki, ale idealnie nie jest nigdzie. Ogólnie MKM to fajna firma i można na nich polegać. Szkoda mają tak mało ofert w ostatnim czasie.
Zostaw swoją opinię o MKM Support - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MKM Support