brak logo

Infonet Projekt S.A.

Bielsko-Biała

Opinie o Infonet Projekt S.A.

andrzej 2012-02-06 08:56:48
Niejasne zasady wynagradzania i motywacji,praca w ciągłym pośpiechu brak dobrej organizacji.Firma dobra na początek aby zdobyć trochę doświadczenia i obycia.
1
pracownik 2012-02-10 19:36:51
Fajni ludzie, przełożeni w porządku, ciekawe projekty. Ogólnie polecam z czystym sumieniem.
były pracownik 2013-06-25 15:33:06
Odradzam pracę w tej firmie , zarobki to śmiech na sali , firma zarabia krocie a pracownik dostaje jałmużnę , do tego dochodzi[usunięte przez moderatora] brak szacunku do pracownika od strony szefostwa [usunięte przez moderatora]i. Nie warto tam pracować , to stracony czas i nerwy , a tym co tam dalej pracują współczuję serdecznie.
8
były 2014-01-18 15:32:06
szukają jeleni w bielsku białej i większych miastach bo nawet w żywcu i przy takim panującym tam bezrobociem nie mogą znaleźć i się z tamtąd wynieśli. Marketing kreują jak zwykle na korporacje ale w korporacji zarabia się tą minimum srednią krajową a tam się tyle nie zarabia.Firma zarabia na (usunięte przez administratora)którzy jeszcze nie potrafia się cenić.AHOJ z krakowa
5
Wekend 2014-03-05 01:48:53
To świadczy o tym, że ktoś dba o stronę :D Szkoda, że ofert pracy to tam ciężko uświadczyć. Wielka szkoda.
Pracownica 2014-04-04 08:18:11
Nie polecam, powody zachowam dla siebie :(
Nie polecam 2014-06-26 09:22:26
nieco humoru :)
stawka dla biegłego programisty 2100.00 PLN/mc brutto na pełny etat
(usunięte przez administratora) 3 ci świat
brakuje jeszcze info że praca w młodym i dynamicznym zespole.

8
nie polecam 2014-06-26 15:09:48
Dlaczego infonet usuwa komentarze dotyczące płacy w tej firmie
dzisiaj umieściłem informację o ofercie pracy wystawionej przez tą firmę którą znalazłem w internecie
informacja została najpierw umieszczona przez gowork z obciętym linkiem ,ale pozostałą treść zostałą upublikowana. Link podałem jako dowód prawdziwości.Po kilku godzinach cały komentarz został usunięty.Czy ten wpis też zostanie usunięty ?
Nie polecam 2014-07-02 11:09:56
Wiadomość ta po usunięciu ,przywrócona prawie w orginale ponieważ brakuje końcówki linka która gowork zahasłował,a w wy usuneliście cały link (wiecie gowork zostawił ****i plik html),drugi post przywrócony w orginale po kilku dniach :).Na wszelki wypadek zrobię zrzut strony bo kto wie czy nie zmienią zdania i nie wykasują lub zmodyfikują wszystkich postów.+ dla was że choć spóźnione ale jednak dopuściliście moje wcześniejsze 2 posty i mam nadzieje ten post.
Nie polecam 2014-07-03 09:53:56
Przecież wyraźnie napisałem że ofertę znalazłem z ogłoszenia o pracę a link ogłoszenia tegoż umieściłem jako dowód.Dodam że była to oferta z 2014 roku.
Oferta o prace w pełnym wymiarze pracy ,na czas określony z podaną stawką brutto z wymaganiami biegłego programisty.Dane kontakowe państwa firmy były podane.Dodam że nie pracowałem u państwa i że jakieś doświadczenie w programowaniu i rynku IT mam stąd moje spore zaskoczenie taką ofertą, niską stawką i sporymi wymaganiami.Dodam że link do oferty gowork zahasłował w poście z 2014-06-26 09:22:26 który najpierw został upubliczniony,potem po paru godzinach znikł (dowiedziałem się przy okazji że gowork pozwala firmom edytować posty).Potem napisałem kolejnego posta który znowu najpierw gowork upublicznił potem na drugi dzień go państwo skasowali.Potem po paru dniach ukazały się oba posty ale ten pierwszy już bez linka.
Nie polecam 2014-07-04 09:34:41
Informatykiem a w szczególności programistą jest się całe życie na dorobku.Jak ktoś odpuści sobie np 3 lata przerwy z danej technologii to już się wypada.Poco pracodawcy informatyk czy programista który ostatnio miał 3 lata temu styczność z daną dziedziną czy technologią.Dla początkującego lub studenta dobrze jest rozpocząć naukę w średniej lub dużej firmie co ma kilkudziesięcioosobowy dział programistyczny , liderów z każdej z dziedziny (minimum z 5 lat w każdej z dziedzin np jak taki lider ma 10 lat doświadczenia w ASP,ADO,.NET,MS SQL,ORACLE to dzielimy 10/5 i wychodzi średnio 2 lata.Więc im węższa specjalizacja lub staż pracy danego lidera tym jego większe doświadczenie.No i oczywiste liderów z inżynierii oprogramowania i architektów.Pozwoli mu to na poznanie różnych technologii w praktyce np technologii EJB która idealnie nadaje się do pracy zespołowej nie da się nauczyć np w firmie co ma 5 programistów. Dzięki takiemu mentorskiemu wprowadzeniu w świat technologii nabierze dobrych a nie złych ! zwyczajów tworzenia oprogramowania,wzorców projektowych zasad kodowania,współdzielenia kodu,pracy zespołowej,czytania uml,liźnie optymalizacji SQL,bezpiecznych funkcji api i wiele innych.Pozwoli na całościowy obraz tworzenia,rozwijania systemów IT itp. Nieocenioną i chyba najważniejszą sprawą będzie wpis w CV z takiej rozpoznawalnej firmy potem łatwiej o awans czy zmianę firmy.Najlepiej to co kilka np nie dłużej niż 3 lata zmienić firmę i tym samym projekty. Oczywiście jak już pracować te 3 lata to tak max pół roku nad jednym projektem czy technologią. Najgorzej jak się taki pracownik zasiedzi w jednej firmie lub co gorsza pracuje w jednej firmie nad jednym projektem kilka lat wtedy ma bardzo trudno tj mentalnie i technologicznie.To widać jak się rozmawia z taką osobą np na pytanie jaka najnowsza wersja jest php on mówi 5. Ponieważ firmy bojąc się że pracownicy po 2,3 latach mogą odchodzić takie zasiedzenie nad wybraną technologią firmy rekompensują np w polskich bankach praca programisty nad starymi, i nieczęsto używanymi technologiami np COBOL to stawki podstawowe rzędu 20 tyś na rękę +nadgodziny, benefity i premie.Akurat ja nie pracuje nad cobolem i kosztem niższej pensji podstawowej tj 12500 brutto pracodawca w um o pracę zaoferował mi pracę nad ciekawym projektem wykorzystującym zapytania równoległe i rozproszone w bazach oracle MS sql projekt na minimum 4 miesiące więc dostane jeszcze raz tyle jako premie kwartalną.Nie narzekam pomimo że mam 9 lat łącznego doświadczenia w tym 4 w MSSQL i 2 lata w oracle. Z resztą za rok przekroczę 5 lat pracy w tej firmie i załapie się na następny poziom widełek płacowych pozatym super zakręconych mam kumpli i kilku takich wymiataczy od których jeszcze sporo się chcę nauczyć.
2
opiniodawca 2014-12-25 21:14:14
Powoli się chyba kończą. Mieli potencjał, tylko zarząd stracił kontakt z rzeczywistością.
1
opiekun 2015-01-02 22:27:56
Firma na poziomie utrzymuje poziom cały czas, ta firma ma z tym problem. Współpracowałam z nimi, przy bliższym poznaniu dużo stracili, zbyt dużo.
1
pokładowy 2015-04-26 12:13:24
Statek tonie, kapitan traci grunt pod nogami i na pewno przestał kierować się rozsądkiem. "Szczury" uciekać z pokładu.
1
emigrant 2015-05-29 23:59:01
Mam znajomą w kenii (nairobi)pracuję w banku jako specjalistka i zarabia 1500$.
Istotnie kilkadziesiąt dolarów to zarabiają tam ludzie wykonujące najprostsze prace na prowincji.I kto mi powie teraz że polska to nie 3 świat skoro nawet specjaliści zarabiają tak słabo.
1
emigrant 2015-07-03 11:53:26
Tak masz rację Olek że życie na emigracji jest inne.Inna też jest mentalność np największe lenie to anglicy i uważają że przede wszystkim polacy odbierają im pracę i zaniżają stawki.Pracodawcy natomiast cenią polaków za solidność.Natomiast co do kosztów, a pracowałem i w anglii i norwegii mogę powiedzieć że wszystkie koszty są średnio 1.5 do max 2 razy większe (przede wszystkim mieszkanie i usługi bo produkty pierwszej potrzeby i codziennego użytku są tańsze niż w polsce no i lepszej jakości tzn ten sam proszek do prania ma inną zawartość). Zarobki natomiast wyrażone są w walucie 4 krotnie mocniejszej. Praca w tesco dla emigranta to około 1500 Funtów. Porównując pracę w polsce jako manager zarabiałem 5 brutto pracując 14 godzin. W anglii pracując 8 godzin na mniej odpowiedzialnym stanowisku też związanym z zarządzaniem spokojnie bez premii 100 tyś funtów rocznie po 2 latach pracy. Faktem jest jednak że warto uważać na emigracji z kim zawiera się znajomości, nie od dziś wiadomo że polak polakowi wilkiem dlatego możliwe lepiej unikać kontaktów z rodakami i pracować u anglika bez pośrednictwa polskiego.
2
green 2015-07-13 10:12:51
Zgadzam się z tobą emigrant.
Syn pracuje w Skandynawii jako nauczyciel fizyki, zarabia w przeliczeniu na polskie 22.000 zł. brutto, pracując 16 godzin tygodniowo,dodatkowo wakacje i wysoka składka emerytalna i inne świadczenia. Polska nigdy nie dogoni krajów zachodnich ani północy, a moi wnukowie w ogóle nie rozważają pracy w Polsce i już uczą się języka.Bo od 60 lat stale słyszę że doganiamy i że się poprawi, a widać tylko że w Polsce buduje się wszystko na kredyt.Oczywiście nie powiedzą prawdy ludziom bo by była rewolucja i straciliby ludzie z układów i biznesmeni lat 80 tych i 90 tych.Niemcy 25 lat po wojnie odbudowali przemysł po planie marszala ,a polacy resztki przemysłu i banków oddali w ręce innych.
4
coder 2015-12-19 12:10:08
DO ergt firma ASPORT Group działająca na terenie i w okolicach bielska białej tj cieszyn,pszczyna,kęty,zywiec itp poszukuje programisty PHP praca w komfortowych warunkach (nowy budynek w kozach z parkingiem,kawą i innym udogodnieniami) umowa o pracę full etat zarobek od 3500 do 6000 na rękę lub więcej.
1
mcse 2016-02-01 13:26:45
Poszukuje pracy jako starszy administrator windows/AD (około 10 lat doświadczenia,mcse windows 2008) czy masz Natka informację o zarobkach (widełkach)?.Jeżeli możesz powiedzieć coś o tej firmie to napisz.
inżynier it 2016-02-28 14:31:20
Natka to chyba w marketingu pracuje i myśli że 2 tyś na ręke to duże pieniądze :) ,natomiast na poważnie jeśli MCSE dalej odwiedzasz to forum to znalazłem ogłoszenie firmy SALES FOR zajmującej się outsorcingiem pracowników i poszukują Inżyniera Wsparcia Technicznego - Bielsko - Biała - 2 500 - 4 500 zł netto.Jeśli więc faktycznie posiadasz doświadczenie o którym mówisz spokojnie próbuj w górne widełki i powodzenia życze.
2
mcse 2016-03-10 14:44:14
Dzięki Inżynierze IT za propozycję. Poszukałem info w google i faktycznie wygląda uczciwie pod względem warunków pracy i płacy pomimo że to outsorcing z umową o pracę. Spróbuję się umówić i popytać o warunki dla okresu próbnego oraz później,zasady awansu,używaną technologię itp.zobaczę na portalach może odnajdę obecnych i byłych pracowników tej firmy. Po 2 tygodniach szukania w Bielsku białej i kilku sąsiednich miastach miałem narazie 5 rozmów i czekam na akceptację zasadniczych warunków finansowych i premii bo wygląda że spełniałem ich formalne wymagania.Mam nagrane 2 firmy z BB które dawają mi bardzo dobre warunki finansowe(obie firmy z kapitałem zagranicznym) i dobrze opisane stanowisko pracy ale niestety pracują jeszcze na Windows 2003 serwer i nie maja ujednoliconej infrastruktury a zauważyłem u tych osób niezdecydowanie i niemoc jak pytałem dlaczego jeszcze pracują na starych systemach i nie migrują na nowsze.Szukam więc najlepiej coś z minimum windows 2008 system center, skryptami i VMWARE więc jeszcze rozglądam się tak aby dostać i pensję zasadnicza adekwatną dla innych firm gdzie stanowisko pracy wymaga certyfikacji IT lub adekwatnych umiejętności jak i narzędzia pracy odpowiadające mojemu certyfikatowi i zainteresowaniom. Wolę na początku ustalić jasne uczciwe zasady porównać jakie warunki płacy i pracy dają różne firmy przy wdrożeniach systemów operacyjnych systemów pocztowych itp niż potem szukać innej roboty czy narażać się na stres spowodowany że pracodawca dokłada mi obowiązków stopniowo po okresie próbnym bez podwyżki zasadniczej i zmiany stanowiska pracy albo co najgorsze wpasowuje mnie w klientów czy środowisko współpracowników które mi nie odpowiada !.wolę wiedzieć czy pracodawca chce inżyniera który rozwiązuje problemy za pomocą technologii czy bardziej handlowca który wymaga garnituru i miękkich umiejętności rozmów. Jeszcze raz Inżynierze dziękuję za konkretną pomoc.
inżynier it 2016-03-12 10:59:47
Cieszę się że mogłem pomóc.Gdybyś mógł napisz z czego warto korzystać przy przygotowaniu do certyfikacji MS (książki, kursy itp interesuje mnie tematyka windows i SQL). Chciałbym w najbliższej przyszłości zdobyć najpierw mcsa a potem może uda mi się jeszcze mcse. Czy to prawda że teraz MCSE jest nadawany przez jakiś okres a nie bezterminowo.
Pozdrawiam serdecznie
mcse 2016-03-16 11:36:35
Co do certyfikacji korzystam z materiałów angielskich książki video blogi
gdyż większość aktualnych danych jest po angielsku, a polskie tłumaczenia zawierają częściowo zdeaktualizowane informacje lub błędy w pojęciach które na egzaminie mogą mieć inne znaczenie. Mogę polecić stronę "Born to learn", a z materiałów płatnych "CBT Nuggets". Jeżeli chodzi o czasowość certyfikacji to prawda Mikrosoft idzie moim zdaniem w dobrym kierunku, więc jeżeli wygaśnie nam okres trwania 3 letni będzie informacja stosowna w certyfikacie.Pozdrawiam.
mcse 2016-03-23 11:12:27
Co do pytań testowych to zgadzam się z tobą że nie powinno się promować materiałów z próbnymi pytaniami.Dotyczy to wszytkich znanych producentów microsoft ,cisco,ibm i pozostałych.Przyczyniają się do tego również firmy zewnętrzne opracowujące materiały do nauki.Prawdziwi inżynierowie korzystają z labów symulacji a przede wszystkim pracują w firmach gdzie infrastruktura środowiskowa pozwala na realne wdrożenia !, tego co symulowali wcześniej (dlatego cenię sobię zagraniczne firmy z rozbudowaną siecią minimum 1000 stanowisk bo dają mi możliwość oceny wydajnościowej ) . Dużo by pisać o tym myśle że jednak że czasowe certyfikaty sa pierwszym punktem w dobrym kierunku. Co do konkretnych zarobków programistów nie wypowiem się bo sam jestem tylko sys admin, a nie zamierzam być specjalistą od wszystkiego (bo kto nim jest) ale zawsze programiści i sam rynek był bardziej pod nich ukierunkowany i oferował więcej miejsc pracy.Kluczem są technologie (nie chodzi mi o certyfikaty bo to już jest pewne poświadczenie wiedzy i jak to ma miejsce dla adminów pewnie tacy zarabiają wiecej niż zwykli koderzy ). Jestem przekonany że 6 netto dla kodera bez certów ale po studiach z np 1 rocznym doświadczeniem nie będzie czymś rzadko spotykanym. Myśle jednak że zarobki kształtują znacznie same firmy tak jak to ma miejsce dla adminów .Sam znam kolegów co mają doświadczenie już od windows serwer 2000 i jeszcze novela 5 i chyba nawet kilku z nich ma mcp,ccna , a siedzą w zapyziałych firmach za 2.5 na ręke od kilku lat i robią za helpdesk. Powodzenia wiary w siebie ,wysyłania CV, motywacji a się uda napewno tak jak mi!
1
mcse 2016-03-26 15:01:58
witaj jako że napisałeć że szukasz zajęcia :) ,a
nie napisałeś więcej odnośnie swoich kompetencji (technologii,certyfikatów,doświadczenia komercyjnego lub studenckiego,portfolio,znajomości angielskiego technicznego itp) , to
Popatrzyłem z ciekawości na szybko na ogłoszenia z bielska białej tj pracuj.pl i znalazłem
ogłoszenie firmy CSHARK sp. z o.o. od 8 do 10 tyś brutto proponują dla ASP.NET - C# Developer.W wymaganiach napisali też
SQL Server 2008/2012 wiec jeśli akurat znasz ten system bazy danych to powinno cię zainteresować bo nie napisałeś technologii w której się specjalizujesz. Napisane jest też Preferred type of deal: full time contract other types also possible ,więc wszystkie formy zatrudnienia widać możliwe.Ogłoszenie w jez angielskim więc pewnie to międzynarodowa jakaś firma.Nie napisali ile kandydat musi mieć doświadczenia ani nie wymagają certyfikatów.mam nadzieję że pomogłem i dasz radę.Pozdrawiam.
2
programista_NET 2016-07-21 10:33:39
@Kosdn powiedz mi a czy jak już się człowiek przeszkoli w Infonet projekt to czy jako programista dostane tu 10 tys brutto tak jak w firmie CSHARK którą to ofertę zamieścił @mcse. Pracowałem w kilku firmach i każda oferowała wewnętrzne i płatne szkolenia jakie tylko chciałem (akurat mnie interesowało microsoft i oracle,) byleby np nie zajmowało to zbyt dużo czasu i kolidowało z terminami kończenia projektów. niestety jak szedłem po podwyżkę to szef mówił że albo ciężko teraz albo się muszę bardziej postarać (przy czym nie określił jednak jak muszę się bardziej postarać), albo chciał mnie zrobić produkt managerem.W branży IT szkolenia są czymś obowiązkowym nie wyobrażam sobie firmy która nie inwestuje w rozwój
przeczytalem i zrezygnowalem 2016-07-27 15:21:30
Przebrnołem przez te posty uff i nie dziwię się że potrzebują ludzi każdego rodzaju jeżeli stawki w infonecie są w okolicach 2000 brutto dla nawet ludzi z doświadczeniem. Od kilku lat jest wysyp ofert pracy w każdej branży od handlowców do jako to @kao zauważył managerów. Wiele firm jest zmuszonych wystawiać kilkanaście oferty pracy co miesiąc bo oferując w okolicach minimum krajowego mają ogromną rotację ludzi, więc to że ktoś wystawia ofertę pracy nie musi znaczyć że się rozwiją, a może mieć symptom rotacyjny Jeżeli infonet projekt szuka ludzi do pracy, a oferują minimalne stawki to niech zatrudnią ukrainców.
1
Sa 2016-08-05 13:03:01
No z tego co mi wiadomo, to nie można jakoś specjalnie narzekąć, bo wszystko jest na swoim miejscu przecież
Zostaw swoją opinię o Infonet Projekt S.A. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infonet Projekt S.A.