logo Lentex S.A.

Lentex S.A.

Lubliniec

Opinie o Lentex S.A.

dato 2011-10-11 12:04:18
Prezes wymienił 90% ludzi w dziale sprzedaży. Generalnie nie znasz dnia ani godziny pokój się jesteś zwolniony.
dru 2011-12-12 00:41:53
W latach 1998-2004 firma produkowala 12 mln m2 wykladzin. W latach 2005 - 2008 8 mln m2, okres obecny to 5 mln m2. W tym samym czasie Tarkett zwiekszyl produkcje z 120 mln m2 do 160 mln m2. Reasumujac spolka jest kierowana i zarzadzana dobrze. Niewatpliwie, po wymianie pracownikow na tanszych, po kolejnej emisji akcji na GPW i zadluzeniu zakladu na maksa uda sie dociagnac do czasow z lepsza koniunktura i wowczas Tarkett zlituje sie i kupi za grosze oba zaklady, lub ich resztki. Nastapi wowczas fantastyczny wzrost produkcji o 200% lub znacznie wiecej, z 1 mln m2 do 3 mln m2. Bedzie to ogromna sukces managmentu, rozumnie i strategicznie kierujacego spolka. Przykladem moze sluzyc spolka Pabianice. Aktualnie w stanie zaorania, ale juz w niedalekiej przyszlosci powstanie tam super nowoczesny zaklad TESKO blaszany z oddzielnym wejsciem dla LUMPEKS Textilies.
były pracownik 2012-01-22 21:17:37
zwalniają ludzi a związki zawodowe przymykają oczy ze strachu ze i ich zwolnią hehe same cioty tam pracują
Link2europe 2012-02-23 13:50:31
Elektromechanik – praca w Belgii w fabryce dywanów, firma (usunięte przez administratora) Więcej informacji na naszej stronie (usunięte przez administratora) Atrakcyjne zarobki!!!
gość 2012-03-03 12:17:13
Witam,jak u was na zakładzie,podobno źle a tu wszędzie na necie ogłoszenia o przyjęcia do pracy na produkcje i magazyn,jest sens składać podanie skoro podobno nie jest w firmie najlepiej?
1 2012-03-11 21:07:06
Rotacja w ostatnim czasie bardzo duża, dostaniesz umowe tylko na 3 mce. Na youtubie znajdziesz parę filmików z protestów.
Szukasz stałej dobrej pracy to w Ltx nie znajdziesz. Oferty podawane są dla sztucznego zawyżania atrakcyjności firmy.
x 2012-11-06 13:14:02
Witam!
Jak kształtują się w Lentexie zarobki pracowników produkcji i pracowników kadry inżynierskiej?
true 2013-06-03 18:37:15
Nie polecam do czasu kiedy zarząd i kierownictwo nie będzie zmieniono z powodu braku obsadzenia właściwych ludzi, który maju pojęcie o produkcji jako i profesjonalnym podejściem, szacunkiem do tezko pracujących ludzi. Zakład produkcyjny staje się sklepem i nie zakładem, który produkuje włókninu i wykładziny. W małym tempie firma jest doprowadzana do całkowitego krachu. Można się spotkać tylko i wyląncznie z utrata czasu której bonusem jest uzyskanie nagannej za wykonywanie swoich obowiązków, szybkę zwolnienie itp.
3
lukas 2014-05-26 17:00:52
Ja jestem zainteresowany płatnym stażem na stanowisku Technolog w Dziale Badań i Rozwoju Wykładzin, myślicie, że warto i w Lentex rzeczywiście dużo sie nauczę?
1
stivie 2014-06-03 18:59:54
po aplikacji przez stronę zero odzewu, może wysłac jakiś inny formularz albo przejść się osobiście, bo jednak chciałbym tak podjąc zatrudnienie, tylko z kolei nie wiem czy warto, ale skoro nawet staże mają płatne, to chyba tak :)
1
obserwator 2014-09-26 23:14:47
jak tam nastroje po przejęciu novity z zielonej góry?
gcvb bk.jgfdsssadZ 2014-09-28 22:48:27
W Lentexie najgorszy jest czterobrygadowy system pracy i zarobki.Chodzisz w weekendy do pracy ale żadnych dodatków za to nie ma.Oczywiście jest wolne w tygodniu ale to nie to samo co weekend.Ogólnie bardzo dużo obowiązków jest narzuconych na pracowników,mnóstwo dokumentacji do wypisywania.Zamiast zająć się produkcją pracownicy muszą wypisywać dokumenty i tablice z normami.No i kiepskie zarobki.1.6 tys to max.Najgorsze jest to ,że nie ma możliwości wzięcia nadgodzin.Szkoda.Zakład ma duże możliwości ale kiepsko to wygląda.Z jednej strony chwalą się 9mln zysku w pierwszym półroczu z drugiej nie ma kasy na podwyżki lub chociaż premie.Krótko mówiąc jestem rozczarowany pracą w Lentexie.Nie da rady wyżywić rodziny za taką kasę nawet nie ma jak dorobić na nadgodzinach.
gfxdcvm,b 2014-10-03 18:14:22
Mylisz sie radooo.Trzeba chodzić w weekendy i nie ma na to żadnej rady.Podpisujesz umowe na system czterobrygadowy i tyle.Pracujesz w sobote i niedziele ale za to masz wolne w np we wtorek i srode.
stefan 2014-10-16 18:32:23
dzwonili do mnie z agencji pracy i proponowali pracę na umowę zlecenie przez okres próbny za śmieszne pieniądze, w dodatku miałbym dojeżdżać z Częstochowy (ponad 30 km).
Treść ogłoszenia:
Dla naszego Klienta, lidera w swojej branży oszukujemy osoby na stanowisko:

Pracownik wsparcia produkcji – Praca stała
Miejsce pracy: Lubliniec

Oferujemy:

•Umowę zlecenie przez okres próbny, następnie umowę o pracę,
•Atrakcyjne wynagrodzenie,
•Ryczałt na paliwo,
•Bogaty pakiet socjalny- w tym benefity na święta, dzień dziecka,
•Przejrzystą ścieżkę kariery i realną możliwość awansu,
•Pakiet szkoleń- w tym kursy językowe,
•Udział w wyjazdach integracyjnych i eventach sportowych (spływy kajakowe, mecze piłki nożnej, siatkówki)
•Możliwość zdobycia nowych uprawnień,
•Przejrzysty system motywacyjny- prowizyjny,
•Możliwość korzystania z wewnętrznej strefy fitness i siłowni.

Wymagania:

•Motywacja do pracy,
•Zaangażowanie w wykonywane obowiązki,
•Gotowość do pracy w systemie III zmianowym- warunek konieczny,
•Dobra kondycja fizyczna,
•Mile widziane uprawnienia na wózki widłowe i suwnice,
•Mile widziane doświadczenie na produkcji,
•Chęć związania się na dłużej z przyszłym pracodawcą.

Opis stanowiska:

•Praca polega na wykonywaniu prostych prac produkcyjnych, magazynowych oraz wsparciu produkcji. Praca w systemie III zmianowym.
max 2014-10-25 20:54:54
ktoś wie po ile osób robi się na maszynach igłowania wodnego w lenteksie ?
1
pokal 2014-11-27 20:58:14
Co to znaczy, że firma Lentex dąży do upadku, bowiem poszukuję pracy i myślałem trochę o nich, warto, czy nie? Czy to co napisał max nijak ma sie z prawdą? Może faktycznie widac jakies problemy, typu opóźnienia w wypłatach, czy płatnosci w ratach, mniej zamówień, przestoje w pracy? Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje.
MAX 2015-01-03 10:16:05
wodnoigłowane agregaty obsługują 3 osoby system pracy czterobrygadowy bez żadnego dodatku finansowego(goła dniówka)szkoda
oleczka 2015-02-24 14:35:18
ja mam od nich wykąłdzny i jestem bardzo zadowowolona, oczywiscie z jakimś tam szasem zużywają się, ale jakościowo super się trzymaja tak naprawde. Mam teraz taki problem odnośnie zarobków, czy u nich można dobrze zarobić czy jednak nie na stanowisku zwiazanym ze sprzedażą? czekam na wasze opinie odnośnie zatrudnienia.
max 2015-03-05 20:29:10
zarobić można tylko w Holandii przy szparagach,Lentex jest (może był)firmą cenioną,ale teraz jest jak zbity pies. Praca systemu czterobrygadowy ośmiogodzinny łącznie soboty niedziele,ale pocieszcie się będzie lepiej .Dzięki kierownikom wydziału i kierownikowi zmianowemu BĘDZIE PO DWANAŚCIE...BRAWO jesteście super kadrą.Pytanie jest tylko jedno, kiedy zostaną wprowadzone nowe technologie ,lub nowe maszyny.Odpowiedż jest jedna lepiej przemalować istniejące, bo komuś nie podoba kolor zielony.Smutne ,ale niestety prawdziwe tak uciekają pieniądze.Firmy malują ,gipsują a pracownicy zarabiają 1600zł
lili 2015-05-06 20:49:48
Ile płacą Technologowi Chemicznemu? i co On tam musi robić?
arno 2015-05-19 15:05:42
Mozesz sie spytac w kadrach, albo wziasc udzial w rekrutacji. Jak warunki nie beda odpowiadac to nie musisz sie zatrudniac.
honduras 2015-05-28 16:43:29
a jak wygladaja warunki pracy na stanowiskach biurowych? tez tak fatalnie jak na produkcji?
jozek 2015-07-24 17:30:11
ty jesteś taki głupi sam z siebie? czy cię uczyli?
1
abc 2015-07-28 14:57:53
Praca w systemie 4-brygadowym (usunięte przez administratora) Pracy jest bardzo dużo - jak mam 15 minut na śniadanie to już jest dobrze. Nie wiem czy się dostaniesz, firma obiecuje gruszki na wierzbie, a osoby z wyższym wykształceniem po pół roku odchodzą (zbyt duże obciążenie pracą).
były pracownik 2015-08-08 21:12:38
Dział utrzymania Ruchu to super ludzie. Jednyny normlany dział w tej firmie
Abcd 2015-10-10 23:17:27
Lentex generalnie na rynku Lublinieckim ma bardzo złe opinie, a to przez masowe zwolnienia, które miały miejsce kilka lat temu. CZęść ludzi sobie na nie zasłużyła (przychodzenie do pracy pod wpływem alkoholu, kradzieże), inna na pewno nie. Jednak od kiedy jest nowy prezes wiele się zmieniło i to na pewno na lepsze. Zasady są jasne i rygorystycznie przestrzegane. Nie wolno używać telefonów prywatnych, jeść przy stanowisku pracy, codziennie sprawdzana jest trzeźwość. Patrząc na to uważam, że ma to sens, dzięki temu jest bezpieczniej. Atmosfera zależy od tego gdzie się trafi, ja nie mogę powiedzieć złego słowa, pracuje mi się bardzo dobrze, współpracownicy są serdeczni, każdy każdemu pomaga. Ale na pewno nie w każdym dziale tak jest. Co do zarobków - na rozmowie kwalifikacyjnej ten temat jest poruszany, jeśli komuś zaproponowane warunki nie odpowiadają nie musi się zatrudniać.

Ogólnie polecam tam pracę.A i co do zarzutów odnośnie obciążenia pracą... nie uważam, że tak jest. Każdy ma swoje zadania i je wykonuje.
Abcd 2015-10-18 00:12:49
Zgadzam się z Tobą legs. Jednak kiedy w przeciagu wielu lat z 1200 zostaje 400 pracowników to opinie o firmie nie są dobre. Teraz na szczęście jest już po zmianach, firma ma się dobrze. Na pewno muszą zmienić zarobki pracowników produkcyjnych by przyciągnąć takich do siebie. 1600 netto dla faceta na warunki Lublinieckie to bardzo mało, ale i to się niedługo pewnie zmieni.
absolwent 2015-11-17 21:55:49
Witam :) Czy Lentex przyjmuje stażystów do laboratorium?
1
Abcd 2015-12-01 22:46:27
@Arek nie twierdzę, że masowe zwolnienia nie były słuszne. Oczywiście, że to było konieczne żeby zmodernizować przedsiębiorstwo i iść do przodu. Wyszło to firmie na dobre. Piszę tylko, że skoro tak wielu ludzi zostało zwolnionych to nie wygląda to za fajnie z zewnątrz. Osoby zwolnione czuły się oszukane.
:) 2015-12-15 20:26:37
Pakiet socjalny jest naprawdę bardzo dobrze rozwinięty, dużo wycieczek, wczasy pod gruszą itp. A pensja jest stała, jaką stawkę dostaniesz taką masz, nic nie obetną z tego co masz :)
abcd 2016-01-13 20:10:32
Wycieczki różne są, w ostatnim półroczu np. dwudniowa do Kłodzka, jednodniowa po Śląsku, jakieś takie jednodniowe też na mecze itp. , plus oczywiście bony na święta (tzn kasa na konto, a bony po 100 zł były dodatkowo dla dzieci nastoletnich, mniejsze dostały paczki), wczasy pod gruszą, obiekty sportowe na terenie firmy to tylko boisko i salka fitness z tego co wiem, ale może jest coś o czym nie wiem. Ale jeszcze firma wynajmuje halę sportową i są tam jakieś zajęcia. A no i dla pracowników są też bezpłatne języki. Na to nie można narzekać.
Umowę o pracę i zarobki bez oszustw ma tam każdy, jedynie niektórzy produkcyjny na pierwsze 3 miesiące dostaję zlecenie, a potem o pracę. No, ale jak komuś zależy to te 3 miesiące wytrzyma.
wola 2016-01-14 19:57:05
Czy kierownictwo produkcji nażeka
abcd 2016-01-16 23:03:20
Co do pensji zależy od stanowiska, jednak tu już naprawdę kwestia indywidualna, na pewno jakiegoś wielkiego szału nie ma. Jedyne co mogę powiedzieć to tyle ile ustaliłam na rozmowie kwalifikacyjnej tyle dostałam. Więc jeśli jesteś zainteresowany pracą to składaj podanie.
azra 2016-01-20 11:59:47
Wydaje mi się, że strona jest w tej chwili zmanipulowana. Na ile znam tę firmę, to mało się tu zgadza. Jako pracobiorca byłbym bardzo ostrożny czytając te opinie. Ich źródło jest w tej postaci bardzo wątpliwe. Zbyt piękne te opinie, jak na pierwotną fatalną rzeczywistość. Jest tu ogromny rozdźwięk. Ktoś ten rozdźwięk sztucznie zbudował.
ciekawabardzo 2016-01-22 14:38:36
Witam, Czy jest mi ktoś w przybliżeniu powiedzieć ile może zarobić kierownik produkcji? Nie wiem czy aplikować, bo strać się o pracę na warunkach jakie panują u mnie obecnie też chyba nie ma sensu. Pozdrawiam serdecznie :)
spejson 2016-01-29 18:48:07
Ściema z tymi kierownikami. Max proponują 3300 brutto. Firma może i bogata ale bardzo skąpa. Warunki normalne jak wszędzie.
wwdd 2016-02-21 20:25:42
Pracownika nie powinno interesowac czy firma jest bogata? Ile ci placą za prostytucję Piotruś?
Jan 2016-03-14 21:59:09
gdy chcesz pracować w tej firmie to musisz być bez nerwów bo więcej jest kontroli niż pracujących systemy kamer monitorujących oraz cały czas musisz uważać żebyś nie podpadł / palić nie wolno/ itd.donoszenie na innych mile widziane . Płaca zależy od prezesa i negocjacji oraz od stanowiska .
praca na 3 zmiany ale w systemie 4 brygad przez 7 dni w tygodniu
tomm 2016-04-04 22:28:20
Stabilność zatrudnienia to ostatnia rzecz jaką ta firma mogłaby sie szczycić.
abesta 2016-04-14 13:55:38
Uwaga: Taki wpis jak ten poniżej na pewno nie pochodzi od pracowników firmy. Strona jest zmanipulowana. Szkoda czasu na czytanie opinii przedstawiających firmę w pozytywnym świetle. To nie są opinie pracowników.

"jak dla mnie to oczywiste, że są kamery, ponieważ to jednak wpływa również na wasze bezpieczeństwo kochani :) z resztą, nie narzekajcie, macie stabilność zatrudnienia a inni jej nie mają, firma jest naprawdę spoko"
2
pracownik 2016-04-24 20:48:08
Tutaj są i prawdziwe i zmanipulowane opinie. Inaczej pracuje się na produkcji a inaczej w biurowcu, chociaż stawki niewiele się różnią. kamery są wszędzie, kontrole alkoholowe na wejściu i wyjściu z pracy. socjal jest naprawdę fajny - bony, wycieczki dofinansowane, paczki na święta dla dzieci i premia świąteczna, wczasy pod gruszą.
są tzw pupilki prezesa - np. kierownik administracji czy dyrektor utrzymania ruchu. rotacja pracowników jest. jak podpadniesz, to nie mają oporu wręczyć wymówienia nawet pracownikowi umysłowemu po 20 latach pracy.
palić nie wolno, chyba że prezes cię poprosi.
zarobki jak na Śląsk są kiepskie.
3
pracownik 2016-05-06 10:48:53
wczasy pod gruszą, imprezy są dla wszystkich zatrudnionych na etat. więc to jest bardzo pozytywne.
1
pracownikprodukcjiwłóknin 2016-06-15 20:50:49
Trochę nowych informacji -CZERWIEC 2016.Od kiedy jest nowy kierownik na wydziale włóknin to to co kiedyś robiły 4 osoby teraz muszą robić 2 osoby-harówka na maxa.Praca przy produkcji na wYdziale włóknin przy temp.32 stopni jak na akord.Ciągle kontrolują na tablicach ile wyprodukowałeś a jeszcze mają wprowadzić system komputerowy przy każdej maszynie do kontrolowania procesu produkcji na bieżąco + są już działające kamery które obserwują każdy kąt 24H.Gratulacje-praca za 1600 na rękę niewolnicza.Ostatnio zamontowli na ogrodzeniu Lentexu drut kolczasty-możecie sami się przekonać -OBÓZ PRACY.Doświadczeni pracownicy się pozwalniali ze względu na bardzo niskie wynagrodzenia a teraz już nawet nie ma chętnych młodych do pracy za takie marne zarobki.Ci co przychodzą to pobiegają jak koty codziennie przy innym stanowisku i rezygnują.Jak tu zdobyć umiejętności,opanować maszynę itd. jak codziennie się pracuje na innym stanowisku .Totalny burdel na kółkach.
9
maja 2016-06-22 12:00:51
Jak wygląda praca laboranta na dziale włóknin? Chodzi mi o ilość obowiązków i wynagrodzenie
Lenteksiarz 2016-09-11 11:17:04
Bardzo "nażeka" na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w gramatycznych
Nowy 2016-09-24 16:56:29
Witam mam pytanie jaka praca na magazynie i jakie zarobki
1
Tadek Szpek 2016-09-24 16:58:59
Widziałem jakiś czas temu dość dużo ofert na Lubliniec, zastanawiam się czy jakiekolwiek z nich są jeszcze aktualne, albo czy jak wyślę CV np. na Technologa to ktoś to moje CV oraz list motywacyjny w ogóle odłoży na bok, albo przeczyta czy chociaż odpowie?
aaaaaaa 2016-10-26 07:51:08
Oczywiście, że ktoś przeczyta CV. Tutaj każda oferta jest czytana.
Zostaw swoją opinię o Lentex S.A. - Lubliniec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lentex S.A.