brak logo

Stach Firma Remontowo-Budowlana Stanisław Grela

Katowice

Opinie o Stach Firma Remontowo-Budowlana Stanisław Grela

smiechu warte 2011-12-14 09:03:48
Śmiechu warte jest to co Ty piszesz , ( usunięte przez administratora ) Te fikcyjne umowy o prace , których nie ma poprostu , ( usunięte przez administratora ) znam ostatnią taką sytuację , że pracownicy wywalczyli swoje i zniszczyli własnie takową firme , milcząc nic nie osiągniemy a oni sie z( usunięte przez administratora )
oszuści 2011-12-14 09:07:37
wystarczy pare dni porobić i pogadać z pracownikami , nikt tam wam pozytywnego nic nie powie , ( usunięte przez administratora ) . Nie można tego pojąć , że taka firma istnieje tak długo , dawno powinni ją zamknąć ale to niestety Polska
albert SOWBUD 2011-12-15 21:21:24
Bardzo solidna i poteżna firma.około trzech miesięcy współpracuje z Panem( usunięte przez administratora )i nie mam mu nic do zarzucenia.
STACH wkłada wszelkich staranności żeby wszystkie jego prace budowlane były perfekcyjnie wykonane.Wychodzi na przeciw największym wymaganią inwestorów i jest zawsze do dyspozycji.
U( usunięte przez administratora ) pracuje jako podwykonawca.( usunięte przez administratora ) jest wypłacalny ale za solidną pracę.jaka praca taka płaca więc niektórzy niech sami do siebie mają pretensje o skutki wynagrodzenia.Pozdrawiam firma SOWBUD.
fenix 2012-01-23 16:47:52
proszę o kontakt osoby oszukane przez firmę;stach;poniewarz zamierzam pozwać tą firmę za oszustwa związane z umowami oraz za niewypłacone pieniądze proszę piszcie s(usunięte przez administratora)pl za karzdy kontakt będę wdzięczny
biomehanika2 2012-01-24 14:25:16
szukam ludzi ktorzy zostali oszukani, badz nie wypłacono im chocby złotwoki . Mail s(usunięte przez administratora)
kolejny oszukany 2012-01-26 17:20:30
kłamstwo !
biomehanika2 2012-01-26 21:18:18
panowie, pilnie prosze o kontakt w tej sprawie, w celu jak najwiekszej ilosci poszkodowanych osob, im nas wiecej tym wieksze prawdopodobienstwo ze wygramy sprawe w sadzie przeciw niemu.
Piszcie do fenixa lub do mnie sc(usunięte przez administratora) za kazda odpowiedz bede wdzieczny
No.Ja.A.Kto 2012-01-27 19:10:41
Synowie (usunięte przez administratora) szaleją na całego wypisując takie pozytywne brednie. Popracujcie nad interpunkcją, i rodzajnikami. Pisze się "tę firmę".
Na co można liczyć w firmie "Stach"? (piszę "firmie" przez grzeczność)
- umowa in blanco. Podpiszesz niewypisaną umowę, dowód skserują i to wszystko. Jeśli będziesz się dopominał o nią usłyszysz w "biurze" (rudera), że trzeba czekać na szefa. Czyli jej nie dostanie, no chyba, że coś Ci się stanie, wtedy wypiszą tydzień wstecz, aby być krytym.
- Pojęcie comiesięcznej pensji najlepiej wykreślić z pamięci. W tej firmie takie coś nie istnieje. Można za to liczyć na 100, bądź 50 zł tygodniowo na otarcie łez z jednoczesnych zapewnieniem, że za tydzień, dwa wypłata będzie wyrównana. I tak w kółko. Napomnieć trzeba, iż przy zwolnieniu stawka godzinowa przy końcowym rozliczeniu zostaje ukrócona o połowę, tak na złość, bo się ktoś zwolnił.
- Sprzęt budowlany.... wróć, ta firma nie posiada narzędzi na miarę XXI wieku. Zaprawę,
No.Ja.A.Kto 2012-01-27 19:12:24
...Zaprawę, gips itd. miesza się ręcznie. Drabiny, które same chodzą, pamiętają jeszcze Gierka, jak nie Gomułkę. Kilka młotków, dwa palniki, jedne nożyce do blachy (prywatne pracownika), dwie najtańsze wiertarki i jedna kątówka. Choć trzeba nadmienić, że w tej firmie pole do popisu mają osoby wykazujące się wielką dozą pomysłowości z braku narzędzi. Oczywiście przy zwolnieniu z rzekomej wypłaty odtrącona zostaje kwota x za narzędzia, które zginęły. A jak! za coś kiedyś trzeba kupić narzędzia.
- Delegacje to istny survival, coś dla twardzieli. Cztery ściany i... i to wszystko. Jest dobrze jeśli ktoś lubi spać na styropianie, bez ogrzewania i z pustym żołądkiem. Zdarzały się sytuacje, że osoby nie dostawały diety. Mimo, że dieta krajowa wynosi 23 zł, w firmie Stach waloryzacja zatrzymała się lata temu. Można liczyć na 10-15 zł. Oczywiście dieta jest potrącana z pensji, choć wymagane jest na to pisemna zgoda. Czasami zdarza się hotel, ale tylko do momentu aż taki właściciel nie otr
2
No.Ja.A.Kto 2012-01-27 19:13:42
...Czasami zdarza się hotel, ale tylko do momentu aż taki właściciel nie otrzyma zapłaty.
- Sam pan (usunięte przez administratora) jest arogancką osobą, która do perfekcji opanowała wszelakie formy kombinatorstwa. Gdy nie ma pieniędzy jest stosunkowo miły i obiecuje gruszki na wierzbie. Z chwilą otrzymania przelewu następuje diametralna zmiana. Dać mu kilka tysięcy do ręki, a staje się Panem (usunięte przez administratora), ze świadomością, że wszyscy są od niego uzależnieni. Reasumując osoba dość mało skomplikowana, może to przez małomiasteczkową mentalność.
cała prawda 2012-02-04 13:57:05
to co piszecie to jest czysta prawda chamstwo i bieda zmusza niby szefa do obcinania pensji pracownikom bo by niemial co lac do baku a po 2 z czego by kupił materiał tez trzeba sie dorzucic ha.pozdrawiwm wszystkich zadowolonych
Artek 2012-02-22 08:08:29
(usunięte przez administratora). Mam nadzieje ze szybko wyladuja na bruku. Swoje należnosci sie splaca tak jak sie powinno skoro jest sie \"Czlowiekiem honoru\"
Jack 2012-07-02 18:19:58
Człowieku !!! kto Ci kazał takie bzdury pisać!!! Firma to kompletne dno
Jack 2012-07-02 18:28:39
Racja szczera prawda!!! Nic dodać !!!Inwestorzy zwa włąściciela Pana (usunięte przez administratora)
Jaworskikraków 2013-03-18 10:23:36
Z Firma STACH współpracuje od 4 lat jestem ciekaw czemu są takie negatywne opinie jeśli ja nie mogę powiedziec złego słowa o w/w firmie która wykonuje mi już chyba 3 czy 4 remont/przebudowe sklepów w Krakowie
ja 2013-11-27 12:51:56
pracujcie dalej za jedzenie=]
paweł 2014-02-24 13:14:32
firma nie wywiązuje się z wypłacania należnosci, bardzo prosze o kontakt osoby pokrzywdzone gdyz tez składam pozew do sądu, pawel.biuro@interia.pl
Tomo 2014-03-19 14:45:30
Stach nie ma tutaj zbyt dobrych opinii, może napiszcie, czy warto im wierzyć, bo chyba nadal działają, a gdyby było tak źle jak piszecie, to raczej byłoby odwrotnie.
rybak 2014-03-21 17:04:26
http://www.stach-katowice.oferteo.pl/ działają działają, są już na rynku ponad 20 lat, dziwne, że firma z tradycją ma takie opinie
demon 2014-04-14 14:16:16
nie polecam firma stach nie slowny ikmpletnie nie solidny dramat.wykonastwo wiele zostawia do zyczenia
mario 2014-09-02 10:30:46
witam rowniez zo0stalem o0szukany a malo tego0 teraz mnie szantazuja i strasza
Adam 2014-10-13 21:24:34
Witam. Proszę o kontakt na e-mail wszystkie osoby poszkodowane przez firmę,
składam pozew do sądu, www.calineczka@op.pl
p.p 2014-11-12 16:58:11
(usunięte przez administratora) Firma dalej preznie dziala i oszukuje nastepnych ludzi
janusz górol 2015-01-10 19:48:30
witam wszystkich , robiłek kilka robót dla pana staszka greli i zawsze zostałem wypłacony , nigdy niepracowałem sam tylko zawsze ze swoimi pracownikami i każdy został wypłacony, znając staszka dobrze wiem że lubi mieć robote dobrze zrobioną i szybko bo o to chyba chodzi, a to że kogoś odprawił z kwitkiem to podejrzewam że pseudo pokrzywdzony lubi piweczko i wódeczke a grela tego nietoleruje , wytłumaczcie mi dlaczego mi 5 robót które robiłem wypłacił??? jak pracowałem dla niego to miał w swojej firmie przynajmniej z 7 osób które tak naprawde tylko duchem były w pracy , jeżeli ktoś byłby czysty i naprawde starannie i sumiennie wykonywał swoją prace to nieukrywał by się pod nickami tylko przedstawił by się , niechce nikogo urazić ja tylko dodaje swoje zdanie na ten temat, jeżeli uraziłem to serdecznie przepraszam , ale ja jestem zadowolony ze współpracy z firmą stach , z poważaniem janusz kaczmarczyk firma scacholding. januszkaczmarczyk76@gmail.com ,
Rysiek 2015-01-13 22:26:18
Witam! Chciałbym skorzystać z usług firmy Stach, bo wiele dobrego o niej słyszałem. Czy ktoś wie, jaki tam jest numer telefonu i gdzie aktualnie znajduje się ich siedziba? Na ten adres z Mikołowskiej nie można trafić, a na telefon ciężko się dodzwonić. Serdeczne dzięki za pomoc.
romek 2015-02-24 17:20:42
też nie wiem już co mam o nich myśleć, generalnie to chyab w Polsce nie brakuje ludzi, którzy szukają ekip remontowych albo zwiazanych z budownictwem, rozumiem, ze ta praca może mieć jakiś charakter bardziej sezonowy, ale na pewno nie było tak, ze nie wiemi pracy przez kilka miesięcy wiec nie wiem o co tu chodzi.
tez_u_niego_pracowalem 2015-03-25 08:26:24
jak nie masz pracy to lapiesz sie wszystkiego ale tez zostalem oszukany przez niego. Chcesz to pracuj za jedzenie( zamiast diety wyplacac przywozi jedzenie zeby najmniejszym kosztem zrobic robote a pozniej pozew do sadu bo ma wszystko gdzies i nie placi)zwykly zlodziej i kretyn kto chce niech sie daje przez niego oszukiwac a nawet jak da ci umowe to i tak ma ja w du...
ada 2015-07-21 21:08:12
Mnie Pan (usunięte przez administratora)nie wypłacił za bramy ktore montowałam w 2011r dla Jednostki Wojskowej w Lublińcu. Jednostka mu wypłaci,ła 30.12.2011 a ja nadal czekam na 13 tyś zł. Komornik umorzył sprawę z powodu braku ściągalności.
lol 2015-09-11 16:04:52
Jeśli ktoś liczy na normalną umowę, to się przeliczył. Wypłata z opóźnieniem kilkutygodniowym, w porywach kilkumiesięcznym. Łganie na każdym kroku. Partaczą każdą robotę. Omijać szerokim łukiem.
jasiek 2015-10-20 15:58:36
Witam ma ktos numer do stanislawa g
Musze zmartwic tych co pisza dobre opinie o staszku zalatwilem mu laty dachowe od znajomego na kreche w 2012r do tej pory nie za placil za nie
Bylem jego pracownikiem a nie jego synow ktorzy tez uzywaja tej samej nazwy firmy
Do tej pory nie dostem zaleglych wyplat
Dlam mnie osobiscie to oszust i zlodziej ktory oszukuje jak moze na prawo i lewo
Szkoda ze niema jaj i chonoru tylko ukrywa sie jak tchoz przedemna
Ale tak maja ludzie syndrom malego............!


.
Hurtownia 2015-12-30 17:32:32
Witam , Nie będę rozpisywał się.. Powiem tylko tyle że jest strasznym oszustem podszywa się pod paroma firmami, nie wypłaca , nie płaci za towar, ostatni jego numer telefonu (usunięte przez administratora)
picia 2016-01-11 19:46:26
Proszę Państwa Pan Grela w tej chwili działa w firmach SDP Błaszczyk z/s w Katowicach i Wespol sp.z oo z Krakowa. Polecam złożenie zawiadomienia do Prokuratury wszystkim oszukanym:ja tak uczyniłem. Podaje nr sprawy RSD-422/15 2Ds634/15, prowadzi Prokuratura Rejonowa Sosnowiec-Północ. Takie osoby muszą iść siedzieć!!!Osobiście poszukuje miejsca (budynku,instytucji itp) gdzie "Pan" Grela wykonuje jakąś usługę.
1
jasiek 2016-02-15 06:31:14
witam
przeprowadzilem ostatnio rozmowe z stanislawem g
zadzwonil do mnie po 3 latach i 7 miesacach
dowiedzalem sie ze pieniadze jest mi winna spolka a nie ON czyli nic sie nie zmienilo
jakim czlowiekiem byl takim jest
a czkolwiek powiedzal ze mi oda kase jak bedzie mial!!! a kiedy sie pytam a on niewie?
a powod z jakiego zadzwonil to urazil go moj wpis na internecie onim
oczywiscie wszyscy go oszukali i to nie jego wina ze terminy byly zawalone a mnie to"H"interesuje
robert 2016-02-23 12:52:51
Ja pracuje u pana Greli juz 3 lata wystarczy pracować rzetelnie nie okradać firmy jak inni i nie spożywać alkoholu bądz przychodzic pod jej wpływem ...... jeśli pracujesz u greli to tylko trzymajac sie zasad możesz mieć normalne warunki... praca to nie zabawa i picie podczas niej a niestety 50% ludzi na jakich trafiał grela to sami alkoholicy którzy chcieliby zarabiać po 5tysiecy miesiecznie nie umiejąc trzymac młotka w ręce własnie przez takich ludzi grela ma kłopoty do dzis w firmie zaczynali roboty brali zaliczki w duzych kwotach i na drugi dzień telefonu nie odbierali a terminy w robotach uciakały kto zapłaci mu za odsetki jakie kary poniósł prze takich ludzi jacy u niego pracowali...
o tym sie nikt nie zastanowi a o tym że wy grele wystawiliście to nikt z was tego nie widzi fajnie sie brało kase i chlało i do roboty nie chodziło........ mozna tak pisać i pisać
jasiek 2016-02-24 19:08:22
stego co wiem staszek nie placil na godziny tylko od roboty,a ludzie nie przychodzili do pracy bo jak sie umawial na zaliczke to go nie bylo niemial czasu drugie obsowa z materialem mial byc byl za 5 dni ja jak robilem jako pracownik na etat to z wlasnej kasy wykladalem na material bo niemialem co robic do tej pory za robote w choholowie jest mi winny 586zl ale otym nie pamieta niewiem jaki jest teras "ps"nie wszysie chlali w robocie a nie przychodzili dlaczego??????
jasiek 2016-02-24 19:20:58
a komu staszek dawal zaliczki odrazu?????niepamietam nic takiego???a on lubil takich co pija bo im dawal 100 na tydzien i byli szczesliwi taka prawda!!!
CALINECZKA 2016-02-25 08:40:56
Witam.
Pan Grela także nas oszukał,cwany kazał osobie podpisać czek in blanco, dodatkowo zakupiliśmy materiał za który nam nie zapłacił.
picia 2016-02-25 20:48:08
Witam,
pisałem na podany adres mail ale nie wiem czy jest dobry. Podaję więc swój picia969@wp.pl
jasiek 2016-03-07 13:51:06
witam wie ktos gdzie teras starsek dziala konkretny adres mnie interesuje
picia 2016-04-09 20:24:05
przepraszam "hura",ale Twoja naiwność jest rozbrajająca! Gościu jest tak pozadłużany,taki z niego oszust,że jest "elektryczny" jak nie wiem co. To najlepsze miejsce na wymianę takich danych,a całe to forum powinno się zebrać i oddać sprawę do Prokuratury
jasiek 2016-04-13 13:36:03
hura muslisz ze krs cos pomoze mam znajoma w sadzie i niemoge go znalesc wiec nieposz takich bredni bo jest to bez sensu
pokrzywdzony 2016-05-07 20:10:23
Wykonawstwo zero jakości, kompletny brak fachowości, naciąganie na koszty. Działa pod różnymi firmami aby złapać jakaś robotę. Ostrzegam wszystkich. Po wpłaceniu zaliczki zero pracy, wymusza dalsze płatności.
picia 2016-05-07 22:44:58
Witam, dla zainteresowanych oszukanych miałbym pare informacji nt wymianienej tu"osoby". chętnie się nimi podzielę, zainteresowanych zapraszam picia969@wp.pl
elvis 2016-07-14 18:37:39
kontakt poprzez e-mail doctorelviswhyte@gmail.comjeśli chcesz kupić lub sprzedać nerkę.
Alan 2016-09-09 12:42:50
Ja tam słyszałem, że Stach Firma Remontowo-Budowlana Stanisław Grela zatrudnia coraz to lepszych fachowców i nie ma w ogóle na co narzekać, wszyscy wiedzą, że sprawa jest dobra i rozwojowa, pensje coraz lepsze
Zostaw swoją opinię o Stach Firma Remontowo-Budowlana Stanisław Grela - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stach Firma Remontowo-Budowlana Stanisław Grela