brak logo

Stach Firma Remontowo-Budowlana Stanisław Grela

Katowice

Opinie o Stach Firma Remontowo-Budowlana Stanisław Grela

fenix 2012-01-23 16:47
proszę o kontakt osoby oszukane przez firmę;stach;poniewarz zamierzam pozwać tą firmę za oszustwa związane z umowami oraz za niewypłacone pieniądze proszę piszcie s(usunięte przez administratora)pl za karzdy kontakt będę wdzięczny
biomehanika2 2012-01-24 14:25
szukam ludzi ktorzy zostali oszukani, badz nie wypłacono im chocby złotwoki . Mail s(usunięte przez administratora)
kolejny oszukany 2012-01-26 17:20
kłamstwo !
biomehanika2 2012-01-26 21:18
panowie, pilnie prosze o kontakt w tej sprawie, w celu jak najwiekszej ilosci poszkodowanych osob, im nas wiecej tym wieksze prawdopodobienstwo ze wygramy sprawe w sadzie przeciw niemu.
Piszcie do fenixa lub do mnie sc(usunięte przez administratora) za kazda odpowiedz bede wdzieczny
No.Ja.A.Kto 2012-01-27 19:10
Synowie (usunięte przez administratora) szaleją na całego wypisując takie pozytywne brednie. Popracujcie nad interpunkcją, i rodzajnikami. Pisze się \"tę firmę\".
Na co można liczyć w firmie \"Stach\"? (piszę \"firmie\" przez grzeczność)
- umowa in blanco. Podpiszesz niewypisaną umowę, dowód skserują i to wszystko. Jeśli będziesz się dopominał o nią usłyszysz w \"biurze\" (rudera), że trzeba czekać na szefa. Czyli jej nie dostanie, no chyba, że coś Ci się stanie, wtedy wypiszą tydzień wstecz, aby być krytym.
- Pojęcie comiesięcznej pensji najlepiej wykreślić z pamięci. W tej firmie takie coś nie istnieje. Można za to liczyć na 100, bądź 50 zł tygodniowo na otarcie łez z jednoczesnych zapewnieniem, że za tydzień, dwa wypłata będzie wyrównana. I tak w kółko. Napomnieć trzeba, iż przy zwolnieniu stawka godzinowa przy końcowym rozliczeniu zostaje ukrócona o połowę, tak na złość, bo się ktoś zwolnił.
- Sprzęt budowlany.... wróć, ta firma nie posiada narzędzi na miarę XXI wieku. Zaprawę,
No.Ja.A.Kto 2012-01-27 19:12
...Zaprawę, gips itd. miesza się ręcznie. Drabiny, które same chodzą, pamiętają jeszcze Gierka, jak nie Gomułkę. Kilka młotków, dwa palniki, jedne nożyce do blachy (prywatne pracownika), dwie najtańsze wiertarki i jedna kątówka. Choć trzeba nadmienić, że w tej firmie pole do popisu mają osoby wykazujące się wielką dozą pomysłowości z braku narzędzi. Oczywiście przy zwolnieniu z rzekomej wypłaty odtrącona zostaje kwota x za narzędzia, które zginęły. A jak! za coś kiedyś trzeba kupić narzędzia.
- Delegacje to istny survival, coś dla twardzieli. Cztery ściany i... i to wszystko. Jest dobrze jeśli ktoś lubi spać na styropianie, bez ogrzewania i z pustym żołądkiem. Zdarzały się sytuacje, że osoby nie dostawały diety. Mimo, że dieta krajowa wynosi 23 zł, w firmie Stach waloryzacja zatrzymała się lata temu. Można liczyć na 10-15 zł. Oczywiście dieta jest potrącana z pensji, choć wymagane jest na to pisemna zgoda. Czasami zdarza się hotel, ale tylko do momentu aż taki właściciel nie otr
2
No.Ja.A.Kto 2012-01-27 19:13
...Czasami zdarza się hotel, ale tylko do momentu aż taki właściciel nie otrzyma zapłaty.
- Sam pan (usunięte przez administratora) jest arogancką osobą, która do perfekcji opanowała wszelakie formy kombinatorstwa. Gdy nie ma pieniędzy jest stosunkowo miły i obiecuje gruszki na wierzbie. Z chwilą otrzymania przelewu następuje diametralna zmiana. Dać mu kilka tysięcy do ręki, a staje się Panem (usunięte przez administratora), ze świadomością, że wszyscy są od niego uzależnieni. Reasumując osoba dość mało skomplikowana, może to przez małomiasteczkową mentalność.
cała prawda 2012-02-04 13:57
to co piszecie to jest czysta prawda chamstwo i bieda zmusza niby szefa do obcinania pensji pracownikom bo by niemial co lac do baku a po 2 z czego by kupił materiał tez trzeba sie dorzucic ha.pozdrawiwm wszystkich zadowolonych
Artek 2012-02-22 08:08
(usunięte przez administratora). Mam nadzieje ze szybko wyladuja na bruku. Swoje należnosci sie splaca tak jak sie powinno skoro jest sie \\\"Czlowiekiem honoru\\\"
Jack 2012-07-02 18:19
Człowieku !!! kto Ci kazał takie bzdury pisać!!! Firma to kompletne dno
Jack 2012-07-02 18:28
Racja szczera prawda!!! Nic dodać !!!Inwestorzy zwa włąściciela Pana (usunięte przez administratora)
Jaworskikraków 2013-03-18 10:23
Z Firma STACH współpracuje od 4 lat jestem ciekaw czemu są takie negatywne opinie jeśli ja nie mogę powiedziec złego słowa o w/w firmie która wykonuje mi już chyba 3 czy 4 remont/przebudowe sklepów w Krakowie
1
ja 2013-11-27 12:51
pracujcie dalej za jedzenie=]
paweł 2014-02-24 13:14
firma nie wywiązuje się z wypłacania należnosci, bardzo prosze o kontakt osoby pokrzywdzone gdyz tez składam pozew do sądu, pawel.biuro@interia.pl
Tomo 2014-03-19 14:45
Stach nie ma tutaj zbyt dobrych opinii, może napiszcie, czy warto im wierzyć, bo chyba nadal działają, a gdyby było tak źle jak piszecie, to raczej byłoby odwrotnie.
rybak 2014-03-21 17:04
http://www.stach-katowice.oferteo.pl/ działają działają, są już na rynku ponad 20 lat, dziwne, że firma z tradycją ma takie opinie
demon 2014-04-14 14:16
nie polecam firma stach nie slowny ikmpletnie nie solidny dramat.wykonastwo wiele zostawia do zyczenia
mario 2014-09-02 10:30
witam rowniez zo0stalem o0szukany a malo tego0 teraz mnie szantazuja i strasza
Adam 2014-10-13 21:24
Witam. Proszę o kontakt na e-mail wszystkie osoby poszkodowane przez firmę,
składam pozew do sądu, www.calineczka@op.pl
p.p 2014-11-12 16:58
(usunięte przez administratora) Firma dalej preznie dziala i oszukuje nastepnych ludzi
janusz górol 2015-01-10 19:48
witam wszystkich , robiłek kilka robót dla pana staszka greli i zawsze zostałem wypłacony , nigdy niepracowałem sam tylko zawsze ze swoimi pracownikami i każdy został wypłacony, znając staszka dobrze wiem że lubi mieć robote dobrze zrobioną i szybko bo o to chyba chodzi, a to że kogoś odprawił z kwitkiem to podejrzewam że pseudo pokrzywdzony lubi piweczko i wódeczke a grela tego nietoleruje , wytłumaczcie mi dlaczego mi 5 robót które robiłem wypłacił??? jak pracowałem dla niego to miał w swojej firmie przynajmniej z 7 osób które tak naprawde tylko duchem były w pracy , jeżeli ktoś byłby czysty i naprawde starannie i sumiennie wykonywał swoją prace to nieukrywał by się pod nickami tylko przedstawił by się , niechce nikogo urazić ja tylko dodaje swoje zdanie na ten temat, jeżeli uraziłem to serdecznie przepraszam , ale ja jestem zadowolony ze współpracy z firmą stach , z poważaniem janusz kaczmarczyk firma scacholding. januszkaczmarczyk76@gmail.com ,
Rysiek 2015-01-13 22:26
Witam! Chciałbym skorzystać z usług firmy Stach, bo wiele dobrego o niej słyszałem. Czy ktoś wie, jaki tam jest numer telefonu i gdzie aktualnie znajduje się ich siedziba? Na ten adres z Mikołowskiej nie można trafić, a na telefon ciężko się dodzwonić. Serdeczne dzięki za pomoc.
romek 2015-02-24 17:20
też nie wiem już co mam o nich myśleć, generalnie to chyab w Polsce nie brakuje ludzi, którzy szukają ekip remontowych albo zwiazanych z budownictwem, rozumiem, ze ta praca może mieć jakiś charakter bardziej sezonowy, ale na pewno nie było tak, ze nie wiemi pracy przez kilka miesięcy wiec nie wiem o co tu chodzi.
tez_u_niego_pracowalem 2015-03-25 08:26
jak nie masz pracy to lapiesz sie wszystkiego ale tez zostalem oszukany przez niego. Chcesz to pracuj za jedzenie( zamiast diety wyplacac przywozi jedzenie zeby najmniejszym kosztem zrobic robote a pozniej pozew do sadu bo ma wszystko gdzies i nie placi)zwykly zlodziej i kretyn kto chce niech sie daje przez niego oszukiwac a nawet jak da ci umowe to i tak ma ja w du...
ada 2015-07-21 21:08
Mnie Pan (usunięte przez administratora)nie wypłacił za bramy ktore montowałam w 2011r dla Jednostki Wojskowej w Lublińcu. Jednostka mu wypłaci,ła 30.12.2011 a ja nadal czekam na 13 tyś zł. Komornik umorzył sprawę z powodu braku ściągalności.
lol 2015-09-11 16:04
Jeśli ktoś liczy na normalną umowę, to się przeliczył. Wypłata z opóźnieniem kilkutygodniowym, w porywach kilkumiesięcznym. Łganie na każdym kroku. Partaczą każdą robotę. Omijać szerokim łukiem.
jasiek 2015-10-20 15:58
Witam ma ktos numer do stanislawa g
Musze zmartwic tych co pisza dobre opinie o staszku zalatwilem mu laty dachowe od znajomego na kreche w 2012r do tej pory nie za placil za nie
Bylem jego pracownikiem a nie jego synow ktorzy tez uzywaja tej samej nazwy firmy
Do tej pory nie dostem zaleglych wyplat
Dlam mnie osobiscie to oszust i zlodziej ktory oszukuje jak moze na prawo i lewo
Szkoda ze niema jaj i chonoru tylko ukrywa sie jak tchoz przedemna
Ale tak maja ludzie syndrom malego............!


.
1
Hurtownia 2015-12-30 17:32
Witam , Nie będę rozpisywał się.. Powiem tylko tyle że jest strasznym oszustem podszywa się pod paroma firmami, nie wypłaca , nie płaci za towar, ostatni jego numer telefonu (usunięte przez administratora)
1
picia 2016-01-11 19:46
Proszę Państwa Pan Grela w tej chwili działa w firmach SDP Błaszczyk z/s w Katowicach i Wespol sp.z oo z Krakowa. Polecam złożenie zawiadomienia do Prokuratury wszystkim oszukanym:ja tak uczyniłem. Podaje nr sprawy RSD-422/15 2Ds634/15, prowadzi Prokuratura Rejonowa Sosnowiec-Północ. Takie osoby muszą iść siedzieć!!!Osobiście poszukuje miejsca (budynku,instytucji itp) gdzie "Pan" Grela wykonuje jakąś usługę.
2
jasiek 2016-02-15 06:31
witam
przeprowadzilem ostatnio rozmowe z stanislawem g
zadzwonil do mnie po 3 latach i 7 miesacach
dowiedzalem sie ze pieniadze jest mi winna spolka a nie ON czyli nic sie nie zmienilo
jakim czlowiekiem byl takim jest
a czkolwiek powiedzal ze mi oda kase jak bedzie mial!!! a kiedy sie pytam a on niewie?
a powod z jakiego zadzwonil to urazil go moj wpis na internecie onim
oczywiscie wszyscy go oszukali i to nie jego wina ze terminy byly zawalone a mnie to"H"interesuje
1
robert 2016-02-23 12:52
Ja pracuje u pana Greli juz 3 lata wystarczy pracować rzetelnie nie okradać firmy jak inni i nie spożywać alkoholu bądz przychodzic pod jej wpływem ...... jeśli pracujesz u greli to tylko trzymajac sie zasad możesz mieć normalne warunki... praca to nie zabawa i picie podczas niej a niestety 50% ludzi na jakich trafiał grela to sami alkoholicy którzy chcieliby zarabiać po 5tysiecy miesiecznie nie umiejąc trzymac młotka w ręce własnie przez takich ludzi grela ma kłopoty do dzis w firmie zaczynali roboty brali zaliczki w duzych kwotach i na drugi dzień telefonu nie odbierali a terminy w robotach uciakały kto zapłaci mu za odsetki jakie kary poniósł prze takich ludzi jacy u niego pracowali...
o tym sie nikt nie zastanowi a o tym że wy grele wystawiliście to nikt z was tego nie widzi fajnie sie brało kase i chlało i do roboty nie chodziło........ mozna tak pisać i pisać
jasiek 2016-02-24 19:08
stego co wiem staszek nie placil na godziny tylko od roboty,a ludzie nie przychodzili do pracy bo jak sie umawial na zaliczke to go nie bylo niemial czasu drugie obsowa z materialem mial byc byl za 5 dni ja jak robilem jako pracownik na etat to z wlasnej kasy wykladalem na material bo niemialem co robic do tej pory za robote w choholowie jest mi winny 586zl ale otym nie pamieta niewiem jaki jest teras "ps"nie wszysie chlali w robocie a nie przychodzili dlaczego??????
1
jasiek 2016-02-24 19:20
a komu staszek dawal zaliczki odrazu?????niepamietam nic takiego???a on lubil takich co pija bo im dawal 100 na tydzien i byli szczesliwi taka prawda!!!
1
CALINECZKA 2016-02-25 08:40
Witam.
Pan Grela także nas oszukał,cwany kazał osobie podpisać czek in blanco, dodatkowo zakupiliśmy materiał za który nam nie zapłacił.
1
picia 2016-02-25 20:48
Witam,
pisałem na podany adres mail ale nie wiem czy jest dobry. Podaję więc swój picia969@wp.pl
1
jasiek 2016-03-07 13:51
witam wie ktos gdzie teras starsek dziala konkretny adres mnie interesuje
1
picia 2016-04-09 20:24
przepraszam "hura",ale Twoja naiwność jest rozbrajająca! Gościu jest tak pozadłużany,taki z niego oszust,że jest "elektryczny" jak nie wiem co. To najlepsze miejsce na wymianę takich danych,a całe to forum powinno się zebrać i oddać sprawę do Prokuratury
1
jasiek 2016-04-13 13:36
hura muslisz ze krs cos pomoze mam znajoma w sadzie i niemoge go znalesc wiec nieposz takich bredni bo jest to bez sensu
pokrzywdzony 2016-05-07 20:10
Wykonawstwo zero jakości, kompletny brak fachowości, naciąganie na koszty. Działa pod różnymi firmami aby złapać jakaś robotę. Ostrzegam wszystkich. Po wpłaceniu zaliczki zero pracy, wymusza dalsze płatności.
2
picia 2016-05-07 22:44
Witam, dla zainteresowanych oszukanych miałbym pare informacji nt wymianienej tu"osoby". chętnie się nimi podzielę, zainteresowanych zapraszam picia969@wp.pl
elvis 2016-07-14 18:37
kontakt poprzez e-mail doctorelviswhyte@gmail.comjeśli chcesz kupić lub sprzedać nerkę.
Alan 2016-09-09 12:42
Ja tam słyszałem, że Stach Firma Remontowo-Budowlana Stanisław Grela zatrudnia coraz to lepszych fachowców i nie ma w ogóle na co narzekać, wszyscy wiedzą, że sprawa jest dobra i rozwojowa, pensje coraz lepsze
Rex 2016-12-11 18:02
Witam,

Jesteśmy tu po raz kolejny kupić nerkę dla naszych pacjentów, a oni zgodzili się zapłacić dobrą sumę pieniędzy dla wszystkich, którzy chcą oddać nerkę, aby je zapisać, a więc jeśli jesteś zainteresowany, aby być dawcą lub chcesz uratować życie, jesteś dla napisz do nas na poniższy adres e-mail.

Jest to okazja, aby być bogaty w porządku, możemy zapewnić Ci gwarancyjny i 100% bezpieczne transakcji z nami, wszystko zostanie wykonane zgodnie z prawem guilding dawców nerek.
Tak więc nie marnować więcej czasu, prosimy napisać do nas na irruaspecialisthospital20@gmail.com

Irrua Specjalistyczny Szpital Kliniczny.
picia 2017-01-24 17:59
Witam,
coś nam przycichło o naszym "bohaterze"!? Czyzby sie poprawił!? Watpie. Chętnie bym posłuchał gdzie go teraz znajdę bo chwilowo straciłem go z oczu a dalej nie oddał mi kasy!?
picia 2017-04-13 13:40
Po prawie 2,5 letniej batalii odzyskaliśmy pieniądze od Pana Stasia i jego wspólników!!:))...deklarują,że teraz już uczciwie ze wszystkimi się rozliczają więc pewnie wszyscy z forum poprostowali swe kontakty z nimi, taka przynajmniej mam nadzieje i tego życzę
Oszukany 2017-05-28 18:41
Potwierdzam wszystkie negatywne opinie, naciąganie na koszty, straszenie, kompletny brak fachowości, działa pod różnymi firmami aby złapać robotę.
1
Oszukany 2017-08-24 20:18
Ja również to potwierdzam, ostrzegam wszystkich, gość działa pod różnymi firmami i ukrywa swoje oszustwa.
Iza 2017-09-12 12:29
@Oszukany a skąd wiesz, że działa pod innymi firmami? Takie informacje na forum powinny mieć swoją argumentację, ponieważ sporo osób zagląda na forum i nie można im podawać takich samych faktów, bo one nic nie wniosą.
Iza 2017-10-02 10:38
Nikt mi nadal nie odpowiedział na moje pytania, dlatego je ponawiam. Czy jakiś inny pracownik chciałby coś powiedzieć na ten temat? Myślę, że to ważne dla osób szukających informacji na forum o Stach Firma Remontowo-Budowlana Stanisław Grela.
oszukany 2017-10-04 15:17
Witam.
Proszę o podanie nr kontaktowego,
jesteśmy jedną z wielu osób oszukanych.
Dziękuję
Zostaw swoją opinię o Stach Firma Remontowo-Budowlana Stanisław Grela - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stach Firma Remontowo-Budowlana Stanisław Grela