logo Grupa Kotrak

Grupa Kotrak

Katowice

Opinie o Grupa Kotrak

Ja 2015-07-30 00:22
Tutaj ? Nie powinno być tam ? ciekawe te wpisy.... hmmmm........
Kris 2015-08-05 22:25
:)

Myślałem że nick jest nad wyraz oczywisty.
Z tej strony Krystian. Pozdrawiam.
tadek 2015-09-29 12:18
Zbychu, nie marudź, nie jest źle :)
dawno temu 2015-11-21 21:24
zwolnij się a dostaniesz pisma, straszy Kurdzielowa prawnikami, policją... żenada ... stara baba .. leży na łopatkach ... nie polecam....
7
taki ktos 2015-11-26 15:19
Tak to każdy może pisać - może jakieś konkrety ?
były pracownik 2015-12-14 18:14
Szanowni Państwo szukający pracy i myślący o firmie Kotrak. Pracownik jest traktowany jak własność Pani Ireny K. Zatem albo będziesz pracować do końca życia na warunkach jakie firma K. stawia albo gdy się zwolnisz to musisz się uzbroić w tonę prawników i czasu na odpisywanie na durnowate paszkwile. Pracowałem w tej firmie kilka ładnych lat temu przez ponad 5 lat. Na koniec i tak nikt nie docenił czasu jaki się na pracę poświęcało (telefon 24H/dobę - nakaz odbierania, jak ktoś się sprzeciwiał to na zebraniach q..rwy leciały), wyjazdy po kilkaset kilometrów dzień po dniu, a na koniec jak się zwolnisz dowiesz się że wylądujesz na garnuszku u mamusi bo bez Kotraku nie dasz sobie rady .... Zanim ktokolwiek się zdecyduje niech 100 razy przemyśli ... a opinie tutaj na plus są wypisywane przez wierne pieski Pani Ireny. Taka jest prawda i lepiej się o nie na własnej skórze nie przekonywać.
10
Grupa Kotrak 2015-12-16 16:35
Kilka słów dla rozważających współpracę z kotrak:
1. Słowo nadgodziny w tej firmie nie istnieje. Zapomnij o tym, że ktoś Ci zapłaci za pracę po 16 lub w weekendy. Czas wolny należy do FIRMY!
2. Wszystkie wyjazdy kilku lub kilkunastodniowe liczą się jako dzień pracy 8-16. Zapomnij o dietach, delegacji.
3. Często wspominane tutaj DOŚWIADCZENIE na nic Ci się nie przyda bo przy próbie jego użycia Irenka załatwi Ci przesłuchanie na policji.
4. Telefon służbowy masz odbierać 365 dni w roku 24 godziny na dobę. Spróbuj nie!

Generalnie nie trać swojego czasu. Jest masę fajnych firm z dużo większym potencjałem oraz normalnym zarządem. Szkoda czasu.
8
najlepszy pracownik 2015-12-18 23:47
Witam. Tak czytam te skandaliczne opinie i się dziwię że ludzie wypisują takie rzeczy. Pracowałem w tej firmie 3 lata temu. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Przez większość czasu donosiłem na kolegów z działu i latałem z każdą pierdołą do szefowej. Dzięki mojemu donosicielstwu nawet dostałem awans. Wspaniała atmosfera, zarobki proporcjonalne do ilości zakablowanych kolegów. Imprezy firmowe z wymuszonym uśmiechem. Po prostu cudnie. Niestety zwolniłem się i nie mam już na kogo donosić i czuję się z tym źle. Chyba zacznę kablować obecnemu pracodawcy na samego siebie albo na jego żonę ... Polecam wszystkim firmę Kotrak, a wszystkie złe opinie to wierutne kłamstwa bo nie ma lepszej firmy niż Kotrak tylko w tej firmie można się spełnić w 100% a gdy będziesz donosicielem to nawet w 200%.
5
do ftghyjuk 2016-01-21 20:47
ftghyjuk - szukaj lepiej innej firmy ... taka dobra koleżeńska rada ...
2
Pracownik Kotrak 2016-02-04 20:15
Jeśli ktoś chce pracować 8h dziennie, 40 w tygodniu to proponuję zatrudnić się w firmie produkcyjnej bądź na helpdesk. Nie rozumiem na co liczą ludzie zajmujący się wdrożeniami? To jest praca zadaniowa. Pracuję ponad 8 lat w firmie Kotrak i nie zamierzam tego zmieniać. Każdy Polak chciałby zarobić, ale przy okazji zbytnio się nie napracować. Najlepiej zbijać kokosy za siedzenie na dupie, jeśli na to liczysz to proponuję wygrać w Lotto. Jak nie odpowiada zakres obowiązków to poszukaj innej branży, a nie narzekaj na pracodawcę. Zatrudnisz się w firmie wdrożeniowej X czy Y i wciąż będziesz narzekał. Zwalniając się nie wynosisz wiedzy jak obsługiwać obsługiwać klawiaturę ale coś więcej. A jak masz problemy po zwolnieniu na drodze sądowej to zastanów się dlaczego. W firmie pracują ludzie którzy się zwalniali i wracali. Da się? Oczywiście, tylko bądź fair w stosunku do swojego byłego pracodawcy.
2
Pracownik Kotrak 2016-02-04 20:48
Dodam jeszcze, że jak nie odpowiadają Ci warunki pracy to podziękuj po okresie próbnym. Nie pchaj wózka dalej i nie narzekaj na firmę Kotrak tylko zastanów się i wyciągnij wnioski ze swojej decyzji. Faktem jest, że pracuje tu już ponad 150 osób a firma wciąż zwiększa zatrudnienie i obroty.
2
do Pracownik Kotrak 2016-02-06 20:57
Pracownik Kotrak - a delegacje wypisujesz na auto mamusi ??
2
do Pracownik Kotrak 2016-02-06 21:01
Pracownik Kotrak - właśnie potwierdzasz że w firmie łamane są prawa pracownika i kodeks pracy ... brawo ... coś to lizanie pupci nie wyszło ...
2
Mati2 2016-02-06 22:08
Jakie jest zatrudnienie w Grupie Kotrak ? Ile osób tam pracuje?
1
tentego 2016-02-06 22:11
Praca zadaniowa a zarobki etatowe! To jest problem tego typu firm. Wynik, wynik, wynik reszta się nie liczy. Połowa tych opinii to pewnie czysty marketing firmy.
3
realista 2016-02-07 23:52
od jutra znów zapełni się tu od cudownych opinii ... na polecenie szefostwa ( usunięte przez administratora )będą wychwalać firmę ... masakra
3
Potencjalny pracownik 2016-03-12 13:58
Praca na etacie to praca na etacie, pracodawca kupuje 8h z życia pracownika i koniec. Jeżeli nie podoba się efektywność to od tego jest okres próbny, może go zwolnić albo zaproponować inną umowę, ale nie zmuszać do pracy po godzinach.
Jak chcesz mieć ludzi pracujących na innych warunkach to uzgodnij z nimi inne umowy. Jest na to wiele sposobów i nikt nie czuje się oszukany bo wie jak jest rozliczany. A nie po partyzancku informowanie, że trzeba coś tam zrobić po godzinach za 0 zł i tak 20 razy w miesiącu. Tak robią tylko Janusze biznesu.
8
Pracownik Kotrak 2016-03-30 19:02
Oczywiście że tak, zresztą jeszcze spłacam kredyt na auto, który załatwiłem dzięki mamusi. A niebawem wybieram się do banku, chciałbym kupić nareszcie wymarzone mieszkanie, oczywiście pomoże mamusia z hipoteką swojego mieszkania. Trzymajcie kciuki.
2
Pracownik Kotrak 2016-03-30 20:03
A przeczytałeś swoją umowę o pracę? Domyślam się, że coś było "drobnym maczkiem" i nie zauważyłeś :)
Pracownik Kotrak 2016-04-01 23:17
Jak donosiłeś na kolegów z pracy dla premii to gratuluję, pieniądze to nie wszystko.Ja nie muszę donosić, Może problem to Ty a nie firma. Zerknij na życie obiektywnie, jak podoba mi się kolor różowy a Tobie nie to jestem pupilem?
Przepraszam, ale szkoda mojego czasu i innych zadowolonych / niezadowolonych pracowników. Proponuję po kilku latach pracy w nastu firmach napisać obiektywną opinię.
ooo bis 2016-05-10 21:33
kto was uczył takiego marketingowego durnego pisania ? przecież to jest tak żałosne, że aż boli..
4
gość 2016-05-19 23:06
A jak jest z rozliczeniem klijenta za wdrożenie lub usługę informatyczną?
powaga 2016-07-07 23:43
... dostaniesz komórkę, starego laptopa i zajechane auto i będzie się nazywało że w Ciebie inwestują ... zapomnij że praca do 16 .... a premia to pojęcie abstrakcyjne.... tak na poważnie ....
11
Pablos 2016-07-25 14:47
Pracowałem w Kotraku kilka lat, firma jak firma. W każdej czasami jest łatwo a czasami pod górke, najważniejsze że kasa się zgadzała i godziny pracy też były stałe. Czasami tylko zmieniano decyzje z dnia na dzień i trzeba się było szybko dostosować do tego że coś mamy robić inaczej. Pracy było dużo no ale zawsze lepiej porobić coś konkretnego. Atmosfera raczej ok a wiadomo, że to też zależy od konkretnego działu. Niektórzy sie bardziej integrowali ale jak się nie chciało w tym uczestniczyć to nikt nie robił problemów. Jak się komuś nie podobał dział albo chciał coś innego porobić, to też się zdarzało że ludzie się przenosili.
2
kriso 2016-08-25 07:34
Witam.
Po pierwsze nie jest to jedna firma tylko zlepek kilku małych firm. Każda do 21 aby pracodawca nie płacił np pefronu, wczasów pod gruszą i innych. Zwyczaj to co innego na umowie (zazwyczaj dużo mniej) od tego co w przelewie pensji - to takie zabezpieczenie na wypadek zwolnienia się :) Nie jest to też praca od 8 - 16 i tylko od pn do pt. Jezeli nie odbierasz telefonu od klientów to masz duży problem. Coś takiego jak delegacje, bo dużo się jeździ nie istnieje. Delegacje służą do tego aby wypłacać premię i nadgodziny. Każdy podpisuje umową z firmą i niby że gdzieś pojechał prywatnym samochodem wypisuje delegację i kasa lecie na konto - takie oszukiwanie US i ZUS, bo firma samochodów służbowych trochę ma ale co tam. Reasumując z perspektywy czasu NIE WARTO. Jest sporo normalnych pracodawców, gdzie zarobki są lepsze i nie trzeba się gimnastykować i ryzykować żeby dostać premie czy nadgodziny.
8
ola 2016-08-25 07:38
Tak z tymi delegacjami to jest niezłe oszustwo. Dla paru zł ryzykuje pracownik, a jak się kiedyś urząd skarbowy, czy zus to i firma zapłaci i pracownik zapłaci za wszystkie przelewy wstecz.
3
ciekawy 2016-08-25 13:15
A dlaczego zapłaci też pracownik ?
były pracownik na stanowisku lizanie tyłka szefowe 2016-09-04 23:22
Jak godziny się zgadzały to tylko przydupasy tak miały .... niestety .... każdy kto obcy to o po nockach robić musiał ... pracowałem tam kilka lat i godz 16 to jakaś abstrakcja .... delegacje to narzędzie do wypłacania premii .... nawet ludzie co prawka nie mieli pisali że jeździli ... resztę dopowiedzcie sobie sami ...
8
Pablos 2016-09-08 11:52
Nie weim kiedy tam pracowałes i w jakim dziale konkretnie ale ja nie miałem problemu z wychodzeniem o 16. A żadnym jak to nazwałeś 'przydupasem' nie byłem ;) Może to po prostu kwestia wyrabiania się z robotą a nei tego kto kim jest czy był ;)
4
Nick 2016-09-09 15:42
A kto Ci powiedział, że cenne ? ;) PR szwankuje ? ;) trzeba myśleć gdy się pisze, żeby wyglądało realnie a nie coś takiego.
4
Nick_N 2016-09-09 15:42
A kto Ci powiedział, że cenne ? ;) PR szwankuje ? ;) trzeba myśleć gdy się pisze, żeby wyglądało realnie a nie coś takiego.
2
elizeusz 2016-10-20 22:06
W firmie Kotrak nie liczy się kto głośniej sapie od ciężkiej pracy na konto Irenki K. Ale kto głośniej mlaska przy lizaniu dupska .... wszystko na temat,
13
Net 2017-01-17 11:39
Czy KOTRAK prowadzi rekrutację? Może ktoś ma wiedzę?
oododod 2017-01-17 11:42
oki oki
Czedarka 2017-01-23 09:16
Mam doswiadczenie w marketingu i szukałam pracy w Kotraku ale nie widzę nowych ofert, może ktoś coś wie?
M 2017-02-03 19:38
To absolutna bzdura, brak kontroli wymienionej w Twoim komentarzu. Brak GPS, monitoringu tym bardziej podsłuchu na telefonach. Monitoring występuje ale tylko w głównym wejściu obsługi klienta. Ale służy w innym celu niż kontrola pracownika.
M 2017-02-03 19:46
Prowadzi, więcej informacji na http://kotrak.pl/kariera/
X 2017-02-03 19:50
Z tą zlepkom firm to już nie aktualne.
X 2017-02-03 19:55
z 180 osób
X 2017-02-03 20:02
To nie o tą firmę chodzi.
Joanna 2017-02-27 16:13
CEO Grupy Kotrak opowiedział dla naszego portalu o działalności firmy, jej historii oraz procesie rekrutacji. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,869141,wywiad-jakub-imosa Jaka informacja zaskoczyła Was najbardziej?
2
P 2017-04-29 23:08
Jak dla mnie Kotrak to świetne miejsce.
Firma w której można dużo sie nauczyć, chociaż jest to okupione wyrzeczeniami. Jak komuś sie chce to może przysłowiowe góry przenieść :)
3
Joanna 2017-05-05 09:06
@P chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w firmie. Co sprawia, że według Ciebie Kotrak jest świetnym miejscem na zdobycie dodatkowej wiedzy i rozwój?
1
? 2017-06-06 10:03
Czy sporo osób pracuje na zasadach B2B? Nie ma w takim wypadku problemów z płatnościami i jak wygląda czas pracy i rozliczenie urlopów?
Net 2017-06-19 22:40
Mam pytanie czy aktualna jest oferta pracy dla serwisanta urządzeń elektronicznych i elektrycznych, czy da się tu zarobić?
Joanna 2017-07-14 13:46
@Net
oferta ta ciągle widnieje na stronie internetowej firmy, więc myślę, że raczej możesz śmiało aplikować. Ktoś z Was może podpowiedzieć coś więcej o pracy na tym właśnie stanowisku?
Załamka 2017-07-30 20:02
Haha. Ludzie otwórzcie wreszcie oczy. Tam sie nie da normalnie pracować. Jak jesteś fair w stosunku do firmy to wymyślą jakiegoś haka jak się zwolnisz
5
Ważniak 2017-08-02 22:59
@Załamka Oj przeginasz człowieku , nikt w to nie uwierzy! Po co tak oczerniasz firmę, czyżbyś podpadł i teraz chcesz wyładować złość? Aplikuję do firmy bo słyszałem o nich sporo dobrego. Chociaż wiem, że trzeba sporo pracować ale dzięki temu można dobrze zarobić!
zadowolony 2017-08-11 09:35
Dla mnie Kotrak jest ok. Pewnie jest różnie w różnych działach, firma zatrudnia już jakieś 200 osób, jestem zadowolony z miejsca gdzie trafiłem. Praca pełna wyzwań, rozwijająca i satysfakcjonująca. Czasem nie wiadomo w co ręce włożyć ale generalnie dlatego że klienci walą drzwiami i oknami. Praca jest zadaniowa w pełni tego słowa znaczenia - mi to pasuje. Jest mnóstwo ludzi z wieloletnim stażem. Przyszedłem ponad dwa lata temu z korpo, przyznaję że zarabiam parę stówek mniej ale też tona mniej stresu i ciśnienia! Umowa o pracę, wypłata zawsze w terminie.
Nick 2017-08-11 20:23
Ideałów nie ma ale generalnie Kotrak to fajna firma .
Zostaw swoją opinię o Grupa Kotrak - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kotrak