logo Grupa Kotrak

Grupa Kotrak

Katowice

Opinie o Grupa Kotrak

ByłyPracownik 2012-12-02 17:42:35
Polecam dla młodych pracowników chcący się czegoś nauczyć, popracować 2 lata i uciekać. Praca ciekawa i nie można powiedzieć, że jest nudno, pieniążki wypłacane zawsze na czas. Tyle z dobrych stron, z tych gorszych to potwierdzam przedmówców tj. ciągła praca w nadgodzinach, w nocy i w weekendy, niestety nie popartymi żadnymi aspektami finansowymi (premie, które miały to rekompensować wypłacane z 2 letnim opóźnieniem lub wcale, o ich wielkości już nie wspomnę), jeżeli podzielić wypłatę na 2 etaty bo tak się niestety pracuje to szału nie ma, nawet ubogo, brak jakichkolwiek szkoleń (chyba, że trzeba przejść „szkolenie” autoryzacyjne, bo brakuje punktów u „strategicznego” partnera), atmosfera niby „przyjacielska” ale tylko po to aby pracować więcej, no bo przecież relacje z kierownictwem są kumpelskie, a kumplowi się nie odmawia, prawda? Nauka na zasadzie wrzucania na głęboką wodę, jak czegoś nie wiesz to sam się dowiedz, naucz tego i powiedz innym jak to zrobiłeś. Reasumując praca dla wytrwałych, dająca czasem trochę satysfakcji ale bez większych perspektyw i jakiejś stabilności.
3
AnA 2013-01-25 18:29:49
Możecie coś napisać o zarobkach na stanowisku konsultanta? Jakich pieniędzy można oczekiwać?
agawa 2013-02-02 00:47:32
Śedzenie i kontrola pracowników (GSM) bez ich wiedzy, wieczne narzekanie na kryzys. Praca w nadgodzinach bez jasnych umów
2
Jarecki 2013-02-04 22:56:42
Lokalizacja GPS w samochodach jest częstą praktyką firm ale odbywa się to z wiedzą pracownika.
A co z innymi formami kontroli ? Śledzenie działań na komputerze, ukryte kamery ? Też takie coś występuje ?
Zastanawiam się nad podjęciem pracy w Kotraku jako konsultant ale jeśli mam być śledzony na każdym kroku i to bez mojej wiedzy to nawet nie będę przesyłać CV. To jak z innymi formami ukrytej inwigilacji ? Monitoring, komputerów, kamery, podsłuchy na telefonach ? Występuje coś takiego i dać se spokój z taką firmą czy to bzdura i mogę się starać o pracę ?
1
Kacper 2014-01-28 20:56:33
Mam parę pytań, jeśli ktoś rzetelny na nie odpowie to z pewnością zaoszczędzi wszystkim zainteresowanym czasu, w tym rekruterom.
1. Na jaki przedział wynagrodzenia może liczyć programista z kilku letnim doświadczeniem w pożądanych technologiach?
2. Czy jest nacisk na pracę w domu albo po godzinach, a jeśli tak to czy nadgodziny są uwzględniane?
3. Czy atmosfera w pracy jest przyjemna (zachodnia), czy co godzinę jakiś pospinany PM pyta "jak postępy", kręcąc nosem nawet gdy rozwiązujesz jeden z ośmiu problemów milenijnych ;)
4. Czy praca w delegacji wiąże się z dodatkowym wynagrodzeniem? Jeśli to tak, to mniej więcej jakim (procentowo, kwotowo)?

Z góry dziękuje w imieniu wszystkich zainteresowanych i pozdrawiam.
1
do kacpra 2014-03-15 15:08:30
pkt 1,3,4. Dostajesz tyle na ile się umówisz i pracujesz 8h dziennie i ani minuty dłużej.
pkt 2 - do oferty googla troche brakuje, ale można powiedzieć, że na zachodzie mało, która firma pozwala na taki styl pracy jak w kotraku.
Ktosz 2014-05-15 19:11:35
1. Tyle ile się umówisz z dyrem :)
2. Są nadgodziny (jak wszędzie) , zwykle nie płatne, bo chcąc nie chcąc jest tekst "mogłeś się wyrobić, to byś skończył normalnie".
3. Atmosfera między ludźmi jest przyjemna, tylko jest taka sytuacja, że chodzi spięty dyro i zawsze się do czegoś doczepi, nawet jak ratujesz firmę z opresji :).
4. Zwrot kosztów za całą delegację, ale żadnych gratisów.
Ogólnie to w Kotraku nie można się nudzić, zawsze coś się dzieje, ale czasem za dużo, a przez organizację pracy często jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Praca nie dla leniuchów, którzy chcą 8h siedzieć i nic nie robić :).
tera 2014-05-23 18:39:39
kolego "Ktosz"
kierownictwo powinno zapewnić ci prace i tak ja zorganizować żeby nie przekraczała 8 h dziennie, jeżeli nie jest w stanie to ci ludzie nie nadają się na dyrektorów i mangerów etc.

a tak jest w przypadku kotraku wieczne nadgodziny, niczym niewolnicy..a wydajnosc spada..

NIE POLECAM!
2
Zbigniew 2014-06-07 12:43:46
ja z panstwem kurdziel nie chce miec juz nic wspólnego. Dziwia mnie jakiekolwiek pozytywne opinie o ich firmie, ale moze to ja po prostu mialem pecha. Jednakze nie polecam wspolpracy z firma Kotrak
1
dawny pracownik 2014-07-11 23:59:58
Nowo przyjęci z nazwiska i z kręcenia tyłkiem - wyglądu kręcą kasę. Przerost administracji (marketingu) nad pracownikami. Wiele osób odeszło - ma własne firmy, to już tradycja. Szefostwo do dzisiaj...
1
Ktoś 2014-09-05 20:39:49
We wtorek idę na rozmowę o pracę, czego mogę się spodziewać na rozmowie? Czy warunki płacowe znośne, czy jest jakiś socjal?
Kacper 2014-11-18 12:36:39
Dziękuje za opinie.
Ale te dwie odpowiedzi niczego nie wnoszą:
pkt 1,3,4. Dostajesz tyle na ile się umówisz...
1. Tyle ile się umówisz z dyrem :)

To jest oczywiste. Ale każda firma ma swoją politykę i po co się trudzić jeżeli oczekuje min. 6000 netto, a firma daje max. 4000 i to tylko tym "najlepszym" po kilku latach pracy ;-)

Po co marnować czas swój i dyra?
gwarag 2014-11-28 21:36:34
zbiór nieudaczników którzy nie maja pojęcia o tym co robią
powinni zarządzać chlewami a nie kamienicami
1
fagot 2014-12-22 14:30:05
Czy o mnie kiedyś tak zadbałaś?
Nie, a wręcz przeciwnie.
Teraz idę do Barbary,
Na nocne bary... bary... bary...
5
Tadek 2015-01-15 21:34:43
no potrzebują, cały czas.
Pracuję w Kotrak już dłuższy czas, przyszedłem z dużej korporacji, tutaj jest niebo a ziemia. Jeżeli dużo umiesz to dostaniesz odpowiednie warunki i zapłatę, a jak dopiero zaczynasz to będzie mniej pieniędzy ale za to szansa na naukę od ludzi z doświadczeniem, stabilna robota. Nadgodziny zależą od Ciebie, ale jak zaczynasz to chyba warto się przyłożyć by zdobyć doświadczenie. Nie bać się, tutaj nie ma sztywnej rekrutacji, jest luźna rozmowa z normalnymi ludźmi a nie automatami z kadr.
wspólnik 2015-06-02 19:09:06
firmy panstwa kurdziel nie budzą mojego zaufania, roszczeniowy stosunek i buta.. konkurencja tylko czeka aż się noga powinie.Moja opinia dla Kotrak-bis : mierna, jak pani k.
Kris 2015-07-06 13:42:37
Dziękuje wam za wszystkie komentarze, za czas i wysiłek spędzony aby wyrazić swoją opinię.

Informacja zwrotna od pracownika jest dla nas szczególnie istotna, ponieważ pozwala dowiedziec się, jak nasza firma postrzegana jest przez pracowników (lub rynek pracy). Feedback tego typu pomaga nam weryfikować założenia dotyczące jakości i komfortu pracy, a także dokonywać bieżących zmian mających na celu poprawę tych parametrów.

Informacja zwrotna jest tym bardziej wartościowa im bardziej:
- opiera się na rzetelnych informacjach
- jest przemyślania i wynika z konkluzji wydarzeń
- zawiera intencje poprawy procesu, bądź eliminacji błędów, a tym samym niezbędne do tego informacje. Czyli jest konstruktywna.

Wiem jak bardzo cenicie sobie anonimowość, przy wpisach na tego typu portalach. Prośba z mojej strony, aby umieszczać informacje o dziale w którym pracuje / pracowała osoba dokonująca wpisu. Obecnie firma zatrudnia 150 osób i ciężko jest zorientować się, którego działu dotyczy opinia. Precyzyjna informacja pomoże nam lepiej docierać do źródeł problemów i je eliminować.
3
bezimienny 2015-07-09 14:13:28
Zacznij od siebie - przedstaw się.......
Ja 2015-07-30 00:22:54
Tutaj ? Nie powinno być tam ? ciekawe te wpisy.... hmmmm........
Kris 2015-08-05 22:25:48
:)

Myślałem że nick jest nad wyraz oczywisty.
Z tej strony Krystian. Pozdrawiam.
tadek 2015-09-29 12:18:34
Zbychu, nie marudź, nie jest źle :)
dawno temu 2015-11-21 21:24:39
zwolnij się a dostaniesz pisma, straszy Kurdzielowa prawnikami, policją... żenada ... stara baba .. leży na łopatkach ... nie polecam....
5
taki ktos 2015-11-26 15:19:56
Tak to każdy może pisać - może jakieś konkrety ?
były pracownik 2015-12-14 18:14:35
Szanowni Państwo szukający pracy i myślący o firmie Kotrak. Pracownik jest traktowany jak własność Pani Ireny K. Zatem albo będziesz pracować do końca życia na warunkach jakie firma K. stawia albo gdy się zwolnisz to musisz się uzbroić w tonę prawników i czasu na odpisywanie na durnowate paszkwile. Pracowałem w tej firmie kilka ładnych lat temu przez ponad 5 lat. Na koniec i tak nikt nie docenił czasu jaki się na pracę poświęcało (telefon 24H/dobę - nakaz odbierania, jak ktoś się sprzeciwiał to na zebraniach q..rwy leciały), wyjazdy po kilkaset kilometrów dzień po dniu, a na koniec jak się zwolnisz dowiesz się że wylądujesz na garnuszku u mamusi bo bez Kotraku nie dasz sobie rady .... Zanim ktokolwiek się zdecyduje niech 100 razy przemyśli ... a opinie tutaj na plus są wypisywane przez wierne pieski Pani Ireny. Taka jest prawda i lepiej się o nie na własnej skórze nie przekonywać.
8
Grupa Kotrak 2015-12-16 16:35:27
Kilka słów dla rozważających współpracę z kotrak:
1. Słowo nadgodziny w tej firmie nie istnieje. Zapomnij o tym, że ktoś Ci zapłaci za pracę po 16 lub w weekendy. Czas wolny należy do FIRMY!
2. Wszystkie wyjazdy kilku lub kilkunastodniowe liczą się jako dzień pracy 8-16. Zapomnij o dietach, delegacji.
3. Często wspominane tutaj DOŚWIADCZENIE na nic Ci się nie przyda bo przy próbie jego użycia Irenka załatwi Ci przesłuchanie na policji.
4. Telefon służbowy masz odbierać 365 dni w roku 24 godziny na dobę. Spróbuj nie!

Generalnie nie trać swojego czasu. Jest masę fajnych firm z dużo większym potencjałem oraz normalnym zarządem. Szkoda czasu.
5
najlepszy pracownik 2015-12-18 23:47:44
Witam. Tak czytam te skandaliczne opinie i się dziwię że ludzie wypisują takie rzeczy. Pracowałem w tej firmie 3 lata temu. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Przez większość czasu donosiłem na kolegów z działu i latałem z każdą pierdołą do szefowej. Dzięki mojemu donosicielstwu nawet dostałem awans. Wspaniała atmosfera, zarobki proporcjonalne do ilości zakablowanych kolegów. Imprezy firmowe z wymuszonym uśmiechem. Po prostu cudnie. Niestety zwolniłem się i nie mam już na kogo donosić i czuję się z tym źle. Chyba zacznę kablować obecnemu pracodawcy na samego siebie albo na jego żonę ... Polecam wszystkim firmę Kotrak, a wszystkie złe opinie to wierutne kłamstwa bo nie ma lepszej firmy niż Kotrak tylko w tej firmie można się spełnić w 100% a gdy będziesz donosicielem to nawet w 200%.
3
do ftghyjuk 2016-01-21 20:47:58
ftghyjuk - szukaj lepiej innej firmy ... taka dobra koleżeńska rada ...
2
Pracownik Kotrak 2016-02-04 20:15:56
Jeśli ktoś chce pracować 8h dziennie, 40 w tygodniu to proponuję zatrudnić się w firmie produkcyjnej bądź na helpdesk. Nie rozumiem na co liczą ludzie zajmujący się wdrożeniami? To jest praca zadaniowa. Pracuję ponad 8 lat w firmie Kotrak i nie zamierzam tego zmieniać. Każdy Polak chciałby zarobić, ale przy okazji zbytnio się nie napracować. Najlepiej zbijać kokosy za siedzenie na dupie, jeśli na to liczysz to proponuję wygrać w Lotto. Jak nie odpowiada zakres obowiązków to poszukaj innej branży, a nie narzekaj na pracodawcę. Zatrudnisz się w firmie wdrożeniowej X czy Y i wciąż będziesz narzekał. Zwalniając się nie wynosisz wiedzy jak obsługiwać obsługiwać klawiaturę ale coś więcej. A jak masz problemy po zwolnieniu na drodze sądowej to zastanów się dlaczego. W firmie pracują ludzie którzy się zwalniali i wracali. Da się? Oczywiście, tylko bądź fair w stosunku do swojego byłego pracodawcy.
1
Pracownik Kotrak 2016-02-04 20:48:55
Dodam jeszcze, że jak nie odpowiadają Ci warunki pracy to podziękuj po okresie próbnym. Nie pchaj wózka dalej i nie narzekaj na firmę Kotrak tylko zastanów się i wyciągnij wnioski ze swojej decyzji. Faktem jest, że pracuje tu już ponad 150 osób a firma wciąż zwiększa zatrudnienie i obroty.
1
do Pracownik Kotrak 2016-02-06 20:57:00
Pracownik Kotrak - a delegacje wypisujesz na auto mamusi ??
1
do Pracownik Kotrak 2016-02-06 21:01:01
Pracownik Kotrak - właśnie potwierdzasz że w firmie łamane są prawa pracownika i kodeks pracy ... brawo ... coś to lizanie pupci nie wyszło ...
1
Mati2 2016-02-06 22:08:23
Jakie jest zatrudnienie w Grupie Kotrak ? Ile osób tam pracuje?
1
tentego 2016-02-06 22:11:31
Praca zadaniowa a zarobki etatowe! To jest problem tego typu firm. Wynik, wynik, wynik reszta się nie liczy. Połowa tych opinii to pewnie czysty marketing firmy.
1
realista 2016-02-07 23:52:58
od jutra znów zapełni się tu od cudownych opinii ... na polecenie szefostwa ( usunięte przez administratora )będą wychwalać firmę ... masakra
2
Potencjalny pracownik 2016-03-12 13:58:55
Praca na etacie to praca na etacie, pracodawca kupuje 8h z życia pracownika i koniec. Jeżeli nie podoba się efektywność to od tego jest okres próbny, może go zwolnić albo zaproponować inną umowę, ale nie zmuszać do pracy po godzinach.
Jak chcesz mieć ludzi pracujących na innych warunkach to uzgodnij z nimi inne umowy. Jest na to wiele sposobów i nikt nie czuje się oszukany bo wie jak jest rozliczany. A nie po partyzancku informowanie, że trzeba coś tam zrobić po godzinach za 0 zł i tak 20 razy w miesiącu. Tak robią tylko Janusze biznesu.
5
Pracownik Kotrak 2016-03-30 19:02:05
Oczywiście że tak, zresztą jeszcze spłacam kredyt na auto, który załatwiłem dzięki mamusi. A niebawem wybieram się do banku, chciałbym kupić nareszcie wymarzone mieszkanie, oczywiście pomoże mamusia z hipoteką swojego mieszkania. Trzymajcie kciuki.
1
Pracownik Kotrak 2016-03-30 20:03:06
A przeczytałeś swoją umowę o pracę? Domyślam się, że coś było "drobnym maczkiem" i nie zauważyłeś :)
Pracownik Kotrak 2016-04-01 23:17:27
Jak donosiłeś na kolegów z pracy dla premii to gratuluję, pieniądze to nie wszystko.Ja nie muszę donosić, Może problem to Ty a nie firma. Zerknij na życie obiektywnie, jak podoba mi się kolor różowy a Tobie nie to jestem pupilem?
Przepraszam, ale szkoda mojego czasu i innych zadowolonych / niezadowolonych pracowników. Proponuję po kilku latach pracy w nastu firmach napisać obiektywną opinię.
ooo bis 2016-05-10 21:33:59
kto was uczył takiego marketingowego durnego pisania ? przecież to jest tak żałosne, że aż boli..
2
gość 2016-05-19 23:06:39
A jak jest z rozliczeniem klijenta za wdrożenie lub usługę informatyczną?
powaga 2016-07-07 23:43:05
... dostaniesz komórkę, starego laptopa i zajechane auto i będzie się nazywało że w Ciebie inwestują ... zapomnij że praca do 16 .... a premia to pojęcie abstrakcyjne.... tak na poważnie ....
6
Pablos 2016-07-25 14:47:50
Pracowałem w Kotraku kilka lat, firma jak firma. W każdej czasami jest łatwo a czasami pod górke, najważniejsze że kasa się zgadzała i godziny pracy też były stałe. Czasami tylko zmieniano decyzje z dnia na dzień i trzeba się było szybko dostosować do tego że coś mamy robić inaczej. Pracy było dużo no ale zawsze lepiej porobić coś konkretnego. Atmosfera raczej ok a wiadomo, że to też zależy od konkretnego działu. Niektórzy sie bardziej integrowali ale jak się nie chciało w tym uczestniczyć to nikt nie robił problemów. Jak się komuś nie podobał dział albo chciał coś innego porobić, to też się zdarzało że ludzie się przenosili.
2
kriso 2016-08-25 07:34:14
Witam.
Po pierwsze nie jest to jedna firma tylko zlepek kilku małych firm. Każda do 21 aby pracodawca nie płacił np pefronu, wczasów pod gruszą i innych. Zwyczaj to co innego na umowie (zazwyczaj dużo mniej) od tego co w przelewie pensji - to takie zabezpieczenie na wypadek zwolnienia się :) Nie jest to też praca od 8 - 16 i tylko od pn do pt. Jezeli nie odbierasz telefonu od klientów to masz duży problem. Coś takiego jak delegacje, bo dużo się jeździ nie istnieje. Delegacje służą do tego aby wypłacać premię i nadgodziny. Każdy podpisuje umową z firmą i niby że gdzieś pojechał prywatnym samochodem wypisuje delegację i kasa lecie na konto - takie oszukiwanie US i ZUS, bo firma samochodów służbowych trochę ma ale co tam. Reasumując z perspektywy czasu NIE WARTO. Jest sporo normalnych pracodawców, gdzie zarobki są lepsze i nie trzeba się gimnastykować i ryzykować żeby dostać premie czy nadgodziny.
4
ola 2016-08-25 07:38:24
Tak z tymi delegacjami to jest niezłe oszustwo. Dla paru zł ryzykuje pracownik, a jak się kiedyś urząd skarbowy, czy zus to i firma zapłaci i pracownik zapłaci za wszystkie przelewy wstecz.
2
ciekawy 2016-08-25 13:15:54
A dlaczego zapłaci też pracownik ?
były pracownik na stanowisku lizanie tyłka szefowe 2016-09-04 23:22:43
Jak godziny się zgadzały to tylko przydupasy tak miały .... niestety .... każdy kto obcy to o po nockach robić musiał ... pracowałem tam kilka lat i godz 16 to jakaś abstrakcja .... delegacje to narzędzie do wypłacania premii .... nawet ludzie co prawka nie mieli pisali że jeździli ... resztę dopowiedzcie sobie sami ...
3
Pablos 2016-09-08 11:52:11
Nie weim kiedy tam pracowałes i w jakim dziale konkretnie ale ja nie miałem problemu z wychodzeniem o 16. A żadnym jak to nazwałeś 'przydupasem' nie byłem ;) Może to po prostu kwestia wyrabiania się z robotą a nei tego kto kim jest czy był ;)
3
Nick 2016-09-09 15:42:08
A kto Ci powiedział, że cenne ? ;) PR szwankuje ? ;) trzeba myśleć gdy się pisze, żeby wyglądało realnie a nie coś takiego.
3
Nick_N 2016-09-09 15:42:41
A kto Ci powiedział, że cenne ? ;) PR szwankuje ? ;) trzeba myśleć gdy się pisze, żeby wyglądało realnie a nie coś takiego.
2
elizeusz 2016-10-20 22:06:32
W firmie Kotrak nie liczy się kto głośniej sapie od ciężkiej pracy na konto Irenki K. Ale kto głośniej mlaska przy lizaniu dupska .... wszystko na temat,
7
Zostaw swoją opinię o Grupa Kotrak - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kotrak