Gedia Poland Sp. zo.o.

Nowa Sól

Opinie o Gedia Poland Sp. zo.o.

Blake Carinngton 2017-03-17 23:08
Nie polecam pracy tutaj i tych śmiesznych,wybitnie (ironia) utalentowanych liderów którzy awansowali na kierowników a słoma z butów jak wystawała tak dalej wystaje hehe Buhahahahaahhahahahahah.Zyczę wam jak najgorzej.Nie Pozdrawiam Yeeeeh
2
Lacroix 2017-03-22 10:39
Zamiana z CZTEROBRYGADÓWKI na TRZYBRYGADÓWKĘ ze znaczącym spadkiem wynagrodzenia to PIĘKNY STRZAŁ W KOLANA I TO OBA szanowna pożal się BOŻE dyrekcjo!
Będziecie sami stali na maszynach z niedouczonymi leniwymi ukraińcami, bo nikt za grosze nie będzie tutaj tracił czasu!!!
6
nick 2017-03-23 21:45
Samozaglady ciag dalszy.
3
kolo 2017-03-23 22:33
Samozagłady ciąg dalszy.
3
Muslim terrorist 2017-03-30 03:17
ja zarabiam 7,200 w Gedia i jeste zadowolony :)

My polacy lubimy tylko narzekac i nic nie robic.
robie po 8 godzin tylko

Alexis 2017-03-30 18:41
Bo w HR dobrze płacą tym co tu wchodzą i mędzą. Nie polecam pracy tutaj, uwaga na wpisy HR.
2
nick 2017-03-31 09:45
Hrywien chyba, to jakies 1080 zl i tu sie zgodze.
3
endriu 2017-04-01 10:51
Państwo w Państwie
2
Anty 2017-04-03 10:52
7,200 to Ty masz normy do zrobienia ;D
9
ABdullah Witali 2017-04-05 12:15
Gedia nie przedłuża ludziom umowy i wyrzuca na trzy zmiany bez wiedzy. Na Zebraniu z kierownikami gadali, że będą rozmawiać, pytać każdego kto będzie wytypowany do przejścia na trzy zmiany o stan finansowy w domu, o dojazdy. Nikt nikogo tak na prawdę nie spytał, ludzie zostali postawieni przed faktem dokonanym.. i teraz po następnej wypłacie będą na pewno kolejne wypowiedzenia. Bo kto bedzie robił za 1800 ? a robił to samo i to w gorszych warunkach ? BHPowiec leci w przysłowiowego (usunięte przez administratora) , bylo już kilka wypadków na strefie, BHPowca albo nikt nie poinformował, albo po prostu olał sprawę, bo zazwyczaj w ten sam dzień usuwają przyczyne wypadku. A potem ewentualnie usuwają daną osobę z pracy poprzez nieprzedłużenie umowy. Brak szacunku do ludzi. Nowy kierownik zmiany C na strefie dostał się na kierownika zmiany tylko po kolesiostwie z kierownikiem produkcji. Nikt nie będzie wam tutaj pracował za grosze, za brak szacunku. za traktowanie ludzi jak śmieci. Byle uniknąć jakiejkolwiek odpowiedzialności finansowej. Zatrudniajcie więcej ukrainców. Jak niemcy otworzą granicę to nikt wam nie będzie zapierdzielał bo oni od razu do niemiec uciekna. W (usunięte przez administratora) będą mieli papiery. w miesiąc zarobią o wiele wiecej tam niż tutaj. Gedia sama pod sobą dołki kopie. Już było dużo zwolnień. Ale to nie koniec, bo ludzie juz przygotowują sobie kolejne wypowiedzenia by stąd uciec .
6
blablabla 2017-04-05 20:04
Nowy kierownik o którym wspomniał kolega wyżej to nic innego jak paź pana K, a do tego (usunięte przez administratora) , (usunięte przez administratora) i prostak. Wypowiedzenia wypowiedzenia i jeszcze raz wypowiedzenia :) Niektórzy tak mieli dość zachodzących tam sytuacji, że po prostu wyszli z pracy :) Firma wychodzi z założenia, że jak coś się nie podoba to "tam są drzwi" a na jego miejsce zatrudnią kilku ukraińców. Połączenie premii ze wszystkich sekcji na W3? Pfff czekam na wypłatę i zobaczę co to będzie ale najprawdopodobniej ADIOS :) A panu kierownikowi ze zmiany C, chętnie powiem co o nim myślę :) NIE POLECAM!
6
Pracownik 2017-04-06 11:32
Z czterech brygad przesunięto tylko kilka osób, spadły zamówienia więc musieli jakoś zareagować.
W momencie jak trzeba było przesunąć ludzi z podstawowego systemu pracy w cztery brygady to też był płacz i narzekanie. Wszystkim nie dogodzisz
4
nie jestem robotem 2017-04-06 13:11
albo 7,20 PLN na godzinę... brutto oczywiście...
3
W3 2017-04-06 17:34
Ładne mi kilka osób przeniesionych na trzy zmiany ! Ponad 30 osób i to bez tak hucznie zapowiadanych rozmów z nimi , niby komu miała nie pasmować miał zostać w starym systemie . I nie chodzi o spadek zamówień bo teraz chodzą i proszą się ich czy w sobotę przyjdę na nad godziny ha ha . Po prostu nie trzeba płacić dodatku za cztery brygady . Nawet Ukraińcy uciekają co chwilę nowi których trzeba szkolić którzy po polsku nawet dzień doby nie umieją mówić i męcz się z takim przy maszynie a na dodatek wyrobieniówka zależy czy im się chce pracować czy nie .
5
Nowosolski pracownik 2017-04-07 07:48
Zbliża się 1 maja – międzynarodowy dzień jedności ludzi pracy. Dzień, w którym pracownicy i związkowcy na całym świecie przypominają o prawie do godnego życia. W tym roku Ogólnopolskie Porozumienie Związków Zawodowych organizuje manifestację, która odbędzie się pod hasłem: „Przywróćmy godność pracy”.

Panowie związkowcy.....
Zamiast jechać do Warszawy to lepiej taką manifestacje przeprowadzić w nowej Soli pod hasłem" Przywrócimy szacunek dla pracowników i godne zarobki"
Płatna wycieczka do Warszawy nie poprawi sytuacji nowosolskich pracowników....
10
Związkowiec 2017-04-09 10:43
A co Ci związki poradzą? oni maja gdzieś ludzi... stołek się liczy dla przewodniczącego!
Związków tak naprawdę nie ma :)
9
robot 2017-04-11 21:43
No w sumie czytajac opinie o nowym kierowniku na W3 ktory jest w zarzadzie zwiazkow no to zadne zdziwienie. Jak maja byc dla ludzi jak sa przeciw nim.
8
Gość 2017-04-12 09:24
Załóż związek zawodowy i pokaż, co potrafisz.
Bo na razie, to tylko zza klawiaturki nabazgrolić na innych i cichutko w pracy,
żeby się nikt do mnie nie przy......
4
W3 2017-04-12 22:37
Hej M....ł to ty ? Jak można w czasie pracy zabierać premię za zle wbity status na robicie a po pracy bronić tego samego pracownika ( o ile to robisz jako związkowiec w co wątpie po twoim zachowaniu w stosunku do pracowników na W3 ) Polska ma misiewicza gedia ma M....a P. takie czasy .
13
Pracownik 2017-04-13 16:35
To wbijaj odpowiedni status i nie będzie problemu. Całe lata nic nie robiliście a teraz jak ktoś chce coś zmienić to od razu płacz, beksy i mazgaje. Wejście się w garść i do roboty, czasy Ciechocinka się skończyły.
2
Napoleon Bonaparte 2017-04-14 22:00
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana....
5
szarak 2017-04-24 12:33
Dyrektor proponuje zrobić stołówkę -chyba po to aby biurowcy nie musieli wychodzić z pracy na obiadki, tylko za grosze zjeść w czasie pracy. Zwykły pracownik nie skorzysta bo i tak w domu musi ugotować obiad dla rodziny.
3
ja 2017-04-24 12:38
Podwyżki? Jakie podwyżki. Jestem za tym aby dodatki dać do podstawy ale pod warunkiem że dyrektor dorzuci coś jeszcze. Bo jak da w stawkę tylko dodatki to wypłata będzie ta sama. Zyskają tylko Ci z czterobrygadowek, a Ci co pracuja w normalnym systemie to tej podwyżki nie odczują.
4
Miki 2017-04-25 12:44
Na każdym pracodawcy ciąży obowiązek, aby zapewnić napoje dla pracowników, jeśli pracują w warunkach szczególnie uciążliwych - określają to przepisy bhp. Napoje w postaci wody zdatnej do picia lub innych napojów odpowiednio zimne lub gorące w zależności od warunków wykonywania pracy (np. soki owocowe, woda mineralna, kawa naturalna lub zbożowa, herbata) powinny być nieodpłatne w ilości zaspakajającej potrzeby pracownika. Napoje muszą być dostępne dla pracowników w ciągu całej zmiany roboczej.

Dlatego my mamy wodę "kranówkę" i automaty gdzie ceny znajdujących się tam produktów są droższe jak w sklepach a w biurach kawki soczki itp. mają za darmo.
Ciekawi mnie z jakiego funduszu są na to pieniądze?
5
My 2017-04-25 12:58
A pomyślałeś o tym że jak wrzucą wszystko do podstawy to znajdą inny sposób aby Ci te pieniądze odebrać? Nie ma nic za darmo kolego.
5
janusz 2017-04-29 22:43
pozdrawiam piskorza .zabieraj premie nierobom a później bron ich bo jesteś w związkach.
3
tadek 2017-05-08 15:34
7.200 zł na godzinę netto chyba - miernoto( czyli siedem złotych i dwadzieścia groszy)
Samuel 2017-05-08 15:41
Jak wam się podoba dzisiejsza wypłata na 3brygadówce? Toż sprzątaczka więcej zarabia.
za takie marne grosiaki to niech sobie herr ober sam zasuwa przy maszynie!!!
3
Robol 2017-05-09 12:03
Ciekawe co na to związki zawodowe haha i ich przedstawiciel na zmianie C . Nic dziwnego że wypłata mała jeśli Polak musi robić na maszynie kontrolować detale i pilnować Ukrainca ( który po Polsku nie umie mówić ) czy wbija odpowiedni status czy dobrze spakował detal bo jak nam tłumaczą to nasze pieniądze. Może w końcu ktoś ich zaczął by rozliczać i zabierać premie za źle spakowany pojemnik , status na maszynie itp. No ale który by wtedy chciał z nich tu pracować . A może szlachta z biur pokaże nam jak sie wyrabia co chwile podnoszona normy?
8
Jojo 2017-05-10 11:19
O co chodzi z ta wyrobieniowka na w3? Jak to teraz liczyli bo wszyscy maja wyrobieniowki mniejsze o 250-350 zl . Chyba ze to ich pomysl ze za miesiac lub dwa podniosą wyrobieniowke do poprzedniego stanu i powiedzą ze to podwyżka
3
Jojo 2017-05-10 11:34
Dlaczego moje komentarze są ucinane? Straciliśmy polowe wyrobieniowki i nikt nie wie nawet jak to teraz liczyc. I oni sie dziwią że ludzie uciekaja a nowych nie moga znalesc. Ja czekam do czerwcowej wyplaty i tez uciekam bo za 1800 to na strefie spokojnie znajde robote
1
Pracownik Logistyki 2017-05-21 20:06
Zarobki "świerzaka" na chwilę obecną w Gedii to 1905,67 netto pod warunkiem otrzymania całości premii . Za chwilę UE otwiera granice dla Ukraińców , ciekawe czym załatają braki po "amerykańcach" jeżeli nie potrafią skompletować załogi z Polaków i musza się posiłkować "amerykanami" Praca jest w głowie to kwestia mentalności ludzkiej . Polacy pokazują na całym świecie ze potrafią pracować . Niestety to że mamy w Nowej Soli ładną strefę ekonomiczną nie oznacza że będziemy mieli super zarobki . Cały świat "tnie koszty" to jest powód tworzenia stref ekonomicznych w Polsce , jesteśmy tańsi ale czy to oznacza że mamy pracować za 1/4 tego co mają Niemcy ?
Otóż problem leży gdzie indziej , Polacy się zmieniają już zapomnieli o jedności , zapomnieli o tym z czego słynęli w świecie o walce o "swoje" Związki zawodowe nie sa tu do niczego potrzebne , wystarczy że stanie jeden dział i gedia leży w 2 dni .
Nie potrafimy mówić w jednym języku każdy patrzy każdemu na ręce nie ma "pospolitego ruszenia" Tak czy inaczej jestem ciekawy co zarząd zrobi po tym jak Ukraińcy uciekną do Niemiec , czy dalej będą udawali że nic się nie stało ? czy jednak ktoś pomyśli i otworzy sakiewkę ?! Zrozumcie świat się zmienia , Polska również każdy chcę oprócz pracy np. : zwyczajnie odpocząć nie nad Bałtykiem tylko na Karaibach , każdy chcę kupić auto nie 15- stoletnie tylko nowe , skoro Niemcy robią to samo a na dodatek są mniej wydajni to dlaczego dajemy sobą pomiatać godząc się na wynagrodzenie o 75% niższe .
Pozdrowienia z Logistyki ...
10
Ja się pytam 2017-05-22 18:40
Jak zwykle na stronie "związków" brak konkretnej kwoty podwyżki proponowanej przez nie.
Ja się pytam jaka ona jest bo nie wiem czy jest sens pozostania w tej firmie....
Pracuję tam ponad 2 lata i mam podstawy 1670zł brutto...Żenada...
2
Księgowy mafii 2017-05-26 17:12
Masz konkrety...Jak bym nie liczył to po tej podwyżce zarobię 20zł 4gr brutto więcej i to w tym przypadku jeśli "wyrobieniówka" utrzyma się na poziomie 2,69zl
Tomcio 2017-05-26 18:56
Pracuje ponad 10 lat w tej firmie i coraz bardziej juz mi sie tu nie chce byc....podali wczoraj na stronie jakie to podwyzki maja byc....pierwszy punkt 300 zł.....ale kazda premia po czesci ucieta.....wiec na koniec rozliczenia wychodzi ze znow dostaniemy po 50-100 zl......masakra.....
Zzztop 2017-05-27 18:45
Przeczytaj dokładnie chcą ci wszystko w podstawę dać ...a nie płaczesz ja tam nie widzę żeby jakąś kasa była ucięta
Profesor 2017-05-28 16:58
Widać że na matematyce w oślej ławce siedziałeś...
1
Narzedziowiec 2017-06-03 06:57
Pracuje już od 4 lat i wychodzę z założenia że jeśli komuś się nie podoba to niech się zwolni skoro tutaj tak źle i nie miło
Porażka zachowujecie się jak dzieci
Każdy narzeka a w końcu sam nie wie na co
Pracy jest mnóstwo spróbuj gdzie indziej no chyba że się nie nadajesz to wybacz Twój problem
3
Robi23 2017-06-08 15:08
To znaczy że na matematyce się spało...
Koordynator 2017-06-16 12:49
Związki powinny się zająć sprawą logistyków na dziale laserów!. Od samego początku jeżdżą bez umów, a jakakolwiek próba rozmowy kończy się obiecankami itd. Na innych działach to za swoje obowiązki to dodatki mają, a tu nic, tylko jedyne co mogą dostać to informacje ze zabrano im premie! Żenada !
1
Logistyk 2017-06-16 21:39
Zamiast tu pisać to udaj się do przewodniczącego związków, chyba że Ci odwagi brak...
I o jakich Ty dodatkach piszesz???
plywak 2017-07-05 22:19
Statkiem?
1
Pracownik 2017-07-11 20:20
Nie polecam pracy w tej firmie.
Tutaj liczy się tylko kolesiostwo i znajomości.
Nie trzeba mieć żadnego wykształcenia aby być na stanowisku biurowym tudzież kierowniczym. Wystarczy mieć kolegę kierownika, jedno słówko i dobre stanowisko czeka.
W tej chwili Ukraińców jest więcej niż Polaków. Tylko czekać jak wyjadą do Niemiec. Jeśli Zarząd nie przejrzy na oczy i nie da konkretnego wynagrodzenia to firma się zwinie. Za takie pieniądze jakie są teraz to nie ma chętnych do pracy. Jeszcze trzeba wspomnieć że ta praca to nie jest taka sobie praca tylko tyranie na maksa w przemyśle ciężkim, gdzie powinien być wypłacany dodatek za warunki szkodliwe.
W takich ciężkich warunkach, żeby zachęcić potencjalnych kandydatów do pracy, to płaca dla nowego pracownika powinna być na poziomie 3000 zł netto dla każdego pracownika za miesiąc pracy bez żadnych nadgodzin.
4
Były pracownik 2017-07-13 21:14
Dyrektorzy zbyt ufają kierownikom bo jak by wiedzieli co się dzieje po wydziałach to szybko były by zmiany kierownicze i tak najważniejsze są słupki na porannych spotkaniach
pracownik - korbowe 2017-07-15 19:36
po sierpniowych 'podwyzkach' bede zarabial niecale 2200-2300 (3zm) na reke jezeli bede chodzil caly miesiac czy to duzo za taka prace, nie sadze.
x 2017-07-17 18:03
I wtedy się obudziłeś ....
2
ACAB 2017-07-19 09:34
GADACIE NARZEKACIE A DALEJ TAM PRACUJECIE, TACY ODAŻNI TO ZŁÓŻCIE WYPOWIEDZENIA I POKAŻCIE ŻE MACIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NA TAKA STAWKE TJ JA TO ZROBIŁEM, A NIE XD
Natalia 2017-07-21 17:13
Czy ktoś nie aplikuje może do firmy Gedia Poland Sp. zo.o.?Trwa rekrutacja na stanowiska: Operator wózka widłowego, Pracownik działu jakości, Pracownik utrzymania ruchu, Pracownik linii produkcyjnej i czy macie jakieś pytania odnoszące się do tych stanowisk?
Oreiro 2017-07-21 18:01
Tak, mamy pytania, gdzie pracują obecnie ci którzy się zwolnili z tych stanowisk z tego sukcesu. Dziękujemy kadrom za umieszczenie reklamy(tak się wam tylko wydaje) ofert pracy w tym bagnie.
Nie polecam pracy tutaj, mobbing, pensja - jałmużna, brak perspektyw, firma przegnita korupcją i koneksjami, zresztą taką ma opinie w Nowej Soli i z tego słynie od początku, koneksje, kolesiostwo.
1
nick 2017-07-22 00:14
spokojnie, powoli, wszystko w swoim czasie
Zostaw swoją opinię o Gedia Poland Sp. zo.o. - Nowa Sól
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gedia Poland Sp. zo.o.