Gedia Poland Sp. zo.o.

Nowa Sól

Opinie o Gedia Poland Sp. zo.o.

janusz 2017-04-29 22:43
pozdrawiam piskorza .zabieraj premie nierobom a później bron ich bo jesteś w związkach.
4
tadek 2017-05-08 15:34
7.200 zł na godzinę netto chyba - miernoto( czyli siedem złotych i dwadzieścia groszy)
Samuel 2017-05-08 15:41
Jak wam się podoba dzisiejsza wypłata na 3brygadówce? Toż sprzątaczka więcej zarabia.
za takie marne grosiaki to niech sobie herr ober sam zasuwa przy maszynie!!!
3
Robol 2017-05-09 12:03
Ciekawe co na to związki zawodowe haha i ich przedstawiciel na zmianie C . Nic dziwnego że wypłata mała jeśli Polak musi robić na maszynie kontrolować detale i pilnować Ukrainca ( który po Polsku nie umie mówić ) czy wbija odpowiedni status czy dobrze spakował detal bo jak nam tłumaczą to nasze pieniądze. Może w końcu ktoś ich zaczął by rozliczać i zabierać premie za źle spakowany pojemnik , status na maszynie itp. No ale który by wtedy chciał z nich tu pracować . A może szlachta z biur pokaże nam jak sie wyrabia co chwile podnoszona normy?
8
Jojo 2017-05-10 11:19
O co chodzi z ta wyrobieniowka na w3? Jak to teraz liczyli bo wszyscy maja wyrobieniowki mniejsze o 250-350 zl . Chyba ze to ich pomysl ze za miesiac lub dwa podniosą wyrobieniowke do poprzedniego stanu i powiedzą ze to podwyżka
3
Jojo 2017-05-10 11:34
Dlaczego moje komentarze są ucinane? Straciliśmy polowe wyrobieniowki i nikt nie wie nawet jak to teraz liczyc. I oni sie dziwią że ludzie uciekaja a nowych nie moga znalesc. Ja czekam do czerwcowej wyplaty i tez uciekam bo za 1800 to na strefie spokojnie znajde robote
1
Pracownik Logistyki 2017-05-21 20:06
Zarobki "świerzaka" na chwilę obecną w Gedii to 1905,67 netto pod warunkiem otrzymania całości premii . Za chwilę UE otwiera granice dla Ukraińców , ciekawe czym załatają braki po "amerykańcach" jeżeli nie potrafią skompletować załogi z Polaków i musza się posiłkować "amerykanami" Praca jest w głowie to kwestia mentalności ludzkiej . Polacy pokazują na całym świecie ze potrafią pracować . Niestety to że mamy w Nowej Soli ładną strefę ekonomiczną nie oznacza że będziemy mieli super zarobki . Cały świat "tnie koszty" to jest powód tworzenia stref ekonomicznych w Polsce , jesteśmy tańsi ale czy to oznacza że mamy pracować za 1/4 tego co mają Niemcy ?
Otóż problem leży gdzie indziej , Polacy się zmieniają już zapomnieli o jedności , zapomnieli o tym z czego słynęli w świecie o walce o "swoje" Związki zawodowe nie sa tu do niczego potrzebne , wystarczy że stanie jeden dział i gedia leży w 2 dni .
Nie potrafimy mówić w jednym języku każdy patrzy każdemu na ręce nie ma "pospolitego ruszenia" Tak czy inaczej jestem ciekawy co zarząd zrobi po tym jak Ukraińcy uciekną do Niemiec , czy dalej będą udawali że nic się nie stało ? czy jednak ktoś pomyśli i otworzy sakiewkę ?! Zrozumcie świat się zmienia , Polska również każdy chcę oprócz pracy np. : zwyczajnie odpocząć nie nad Bałtykiem tylko na Karaibach , każdy chcę kupić auto nie 15- stoletnie tylko nowe , skoro Niemcy robią to samo a na dodatek są mniej wydajni to dlaczego dajemy sobą pomiatać godząc się na wynagrodzenie o 75% niższe .
Pozdrowienia z Logistyki ...
10
Ja się pytam 2017-05-22 18:40
Jak zwykle na stronie "związków" brak konkretnej kwoty podwyżki proponowanej przez nie.
Ja się pytam jaka ona jest bo nie wiem czy jest sens pozostania w tej firmie....
Pracuję tam ponad 2 lata i mam podstawy 1670zł brutto...Żenada...
2
Księgowy mafii 2017-05-26 17:12
Masz konkrety...Jak bym nie liczył to po tej podwyżce zarobię 20zł 4gr brutto więcej i to w tym przypadku jeśli "wyrobieniówka" utrzyma się na poziomie 2,69zl
Tomcio 2017-05-26 18:56
Pracuje ponad 10 lat w tej firmie i coraz bardziej juz mi sie tu nie chce byc....podali wczoraj na stronie jakie to podwyzki maja byc....pierwszy punkt 300 zł.....ale kazda premia po czesci ucieta.....wiec na koniec rozliczenia wychodzi ze znow dostaniemy po 50-100 zl......masakra.....
Zzztop 2017-05-27 18:45
Przeczytaj dokładnie chcą ci wszystko w podstawę dać ...a nie płaczesz ja tam nie widzę żeby jakąś kasa była ucięta
Profesor 2017-05-28 16:58
Widać że na matematyce w oślej ławce siedziałeś...
1
Narzedziowiec 2017-06-03 06:57
Pracuje już od 4 lat i wychodzę z założenia że jeśli komuś się nie podoba to niech się zwolni skoro tutaj tak źle i nie miło
Porażka zachowujecie się jak dzieci
Każdy narzeka a w końcu sam nie wie na co
Pracy jest mnóstwo spróbuj gdzie indziej no chyba że się nie nadajesz to wybacz Twój problem
5
Robi23 2017-06-08 15:08
To znaczy że na matematyce się spało...
Koordynator 2017-06-16 12:49
Związki powinny się zająć sprawą logistyków na dziale laserów!. Od samego początku jeżdżą bez umów, a jakakolwiek próba rozmowy kończy się obiecankami itd. Na innych działach to za swoje obowiązki to dodatki mają, a tu nic, tylko jedyne co mogą dostać to informacje ze zabrano im premie! Żenada !
1
Logistyk 2017-06-16 21:39
Zamiast tu pisać to udaj się do przewodniczącego związków, chyba że Ci odwagi brak...
I o jakich Ty dodatkach piszesz???
1
plywak 2017-07-05 22:19
Statkiem?
1
Pracownik 2017-07-11 20:20
Nie polecam pracy w tej firmie.
Tutaj liczy się tylko kolesiostwo i znajomości.
Nie trzeba mieć żadnego wykształcenia aby być na stanowisku biurowym tudzież kierowniczym. Wystarczy mieć kolegę kierownika, jedno słówko i dobre stanowisko czeka.
W tej chwili Ukraińców jest więcej niż Polaków. Tylko czekać jak wyjadą do Niemiec. Jeśli Zarząd nie przejrzy na oczy i nie da konkretnego wynagrodzenia to firma się zwinie. Za takie pieniądze jakie są teraz to nie ma chętnych do pracy. Jeszcze trzeba wspomnieć że ta praca to nie jest taka sobie praca tylko tyranie na maksa w przemyśle ciężkim, gdzie powinien być wypłacany dodatek za warunki szkodliwe.
W takich ciężkich warunkach, żeby zachęcić potencjalnych kandydatów do pracy, to płaca dla nowego pracownika powinna być na poziomie 3000 zł netto dla każdego pracownika za miesiąc pracy bez żadnych nadgodzin.
7
Były pracownik 2017-07-13 21:14
Dyrektorzy zbyt ufają kierownikom bo jak by wiedzieli co się dzieje po wydziałach to szybko były by zmiany kierownicze i tak najważniejsze są słupki na porannych spotkaniach
pracownik - korbowe 2017-07-15 19:36
po sierpniowych 'podwyzkach' bede zarabial niecale 2200-2300 (3zm) na reke jezeli bede chodzil caly miesiac czy to duzo za taka prace, nie sadze.
2
x 2017-07-17 18:03
I wtedy się obudziłeś ....
2
ACAB 2017-07-19 09:34
GADACIE NARZEKACIE A DALEJ TAM PRACUJECIE, TACY ODAŻNI TO ZŁÓŻCIE WYPOWIEDZENIA I POKAŻCIE ŻE MACIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NA TAKA STAWKE TJ JA TO ZROBIŁEM, A NIE XD
1
Natalia 2017-07-21 17:13
Czy ktoś nie aplikuje może do firmy Gedia Poland Sp. zo.o.?Trwa rekrutacja na stanowiska: Operator wózka widłowego, Pracownik działu jakości, Pracownik utrzymania ruchu, Pracownik linii produkcyjnej i czy macie jakieś pytania odnoszące się do tych stanowisk?
1
Oreiro 2017-07-21 18:01
Tak, mamy pytania, gdzie pracują obecnie ci którzy się zwolnili z tych stanowisk z tego sukcesu. Dziękujemy kadrom za umieszczenie reklamy(tak się wam tylko wydaje) ofert pracy w tym bagnie.
Nie polecam pracy tutaj, mobbing, pensja - jałmużna, brak perspektyw, firma przegnita korupcją i koneksjami, zresztą taką ma opinie w Nowej Soli i z tego słynie od początku, koneksje, kolesiostwo.
5
nick 2017-07-22 00:14
spokojnie, powoli, wszystko w swoim czasie
2
Koordynator 2017-07-22 21:34
Ja nigdzie iść nie muszę bo sprawa mnie nie dotyczy, a o swoje umiem walczyć to raz, a dwa nie wyjeżdżaj mi na temat odwagi bo nic o mnie nie wiesz! Opisuje to co widzę!
Przypuszczam, że jesteś z szeregu obstawy wysokiego Pana w kuluarach, który porobił wam sztuczne stanowiska za lepszą kasę, i dla którego jesteście gotowi w każdej chwili schylić się na wysokość jego rozporka!
Nie pozdrawiam!
3
Kolo 2017-08-01 18:08
Niedługo kończą się kontrakty Dyrektorom a co za tym idzie kierownikom kto ma cierpliwość to niech poczeka w tym tłumnie może się coś zmieni na lepsze i zobaczy głupie miny odchodzących kierowników
2
Antoniusz 2017-08-03 18:00
Nierealne, od lat jest dramat z tą samą ekipą, gdyby chcieć coś zmienić to musiałby zacząć ciąć od głowy, od HRu, no to widać jak ktoś jest zorientowany że nic się nie da zrobić,. Generalnie to się kierowników i dyrektorów nie zwalnia poprzez nieprzedłużenie kontraktu, tylko w ciągu 5 minut nawet często nie pozwala się nic z biurka zabrać, tylko na bramie podpisanie na wypowiedzeniu, oddanie komórki i kluczyków i cześć. No i konkluzja, skoro nikt ich nie zwolnił do tej pory to nic się nie wydarzy. Tym co mają coś na oku to mówię - Nie zastanawiajcie się, uciekajcie. Tym co jeszcze nie mają, to jak ktoś jest fachowcem i z jednym wporzo kierownikiem w Gedii żył, to może do Josta aplikować, jest jeszcze dobra firma która się rozwija - Nowavent, i otworzyła się też dobra firma Stiebel Eltron (na przeciw dwójki).
Jest gdzie szukać, w Nowym Kisielinie otwrzyła się firma Ideal Automotive, to warto aplikować, powoli jest gdzie uciekać z tego sukcesu.
Nie polecam pracy tutaj, kolesiostwo, zakłamanie, mobbing, lojalki, firma na dobiciu, żadnych perspektyw.
El Commendante 2017-08-03 22:58
taką bzdurę to chyba z HR ktoś napisał. Nie ma szans na odejście kogokolwiek z tej kliki, nie dajcie się omotać, jest duży odpływ pracowników, szczególnie do nowych firm niedawno otwartych jak Ideal Automotive w Nowym Kisielinie i Stiebel Eltron na strefie w Soli, i wypisuja takie bzdury zeby na czasie ugrać. Tutaj się nic nie zmieni, a jesli się zmieni to na gorsze. Nie polecam pracy tutaj.
Murgrabia 2017-08-04 21:45
nawet Ukraińcy pouciekali, to teraz re...k ściągnął jakiś filipińczyków czy ciul wie kogo....Tragedia, niedługo pingwiny z Madagaskaru ściągnie, jak do konkurencji reszta ludków da nogę. Nie polecam tej firmy, dlaczego każdy wie...Pingwiny wią już też.
2
Maniek 2017-08-05 23:25
Nie firma Stiebel tylko REUSS-SEIFERT się otworzyła na strefie.
1
Stalownik 2017-08-12 06:29
Ty stań sobie na hucie w Sierpniu na stanowisku przez 8 godzin i wtedy możesz pisać o uciążliwych warunkach!!! To co Wy tam w Gedii macie to spacerek po parku a nie uciążliwe warunki. Wypłukujesz z siebie 2 litry wody na godzinę w ciuchy robocze musisz prać codziennie bo po zmianie są całe mokre.
A co musi dać Ci pracodawca zawiera Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów. Więc jak sobie stoisz przy maszynie na hali produkcyjnej poniżej 25 stopni to pracodawca G... musi :)
CHGWH 2017-08-15 01:43
Chłopcze, taki z CIebie stalownik. Na Hali w gedii temperatura siega 28- 30 stopni . Wracaj do tego swojego alumetalu topić przemycane felgi.
Pracownik Logistyki 2017-08-15 17:06
No to się zaczęło , jakiś czas temu pisałem o otwarciu runku w Niemczech a co za tym idzie "ucieczce Amerykanów" jednak mam w sobie zadatki na wróżbitę :) po piątkowej wizycie na wysokim składowaniu zauważyłem (przejeżdżając przez spawalnie) znaczne braki personelu i nie chodzi tu o sezon urlopowy , kolega który pracuje na spawalni wyjaśnił że z jego zmiany rano zwyczajnie nie przyszło 5 Amerykanów . Można by napisać : Bravo ! Ale jakoś nie odczuwam satysfakcji z powodu przewidzenie skutków otwarcia rynku dla Ukraińców . Zważywszy na fakt że jeszcze pracuje w tym zakładzie w jakimś stopniu irytuje mnie fakt że zakład nie stara się stworzyć warunków które zapewniły by pełną obsadę w zakładzie , oczywiście los Amerykanów mnie nie interesuje natomiast los moich kolegów i koleżanek już tak . Nie dzieje się za dobrze jeżeli z pracy odchodzą ludzie którzy pracują w tym zakładzie praktycznie od początku i nie mam tu na myśli szeregowych pracowników ale również liderów . Zarząd Gedii ma wyj . . . . e że zwalniają się wartościowi pracownicy np. : Mikołaj , raczej każdy z nas choć raz go widział , charakterystyczna bródka zaangażowanie w pracę godne szacunku , podczas gdy co niektórzy stali pod hydrą , Mikołaj zwoził pojemniki o 13:58 ........ Nie wiem czy cos się kiedyś tu zmieni , wiem że moje dni po ostatniej podwyżce są tu policzone ....
7
nick 2017-08-15 23:34
a w cieplajsze dni nawet do 35 plus cieplo od detali z goracego tloczenia
2
Pracownik 2017-08-31 07:47
Witam.
Jakiś czas temu pojawiła się plotka że będą pracownicy z Bangladeszu czy z Filipin . Pracują już ? Jak to wygląda?
jost 2017-08-31 19:42
jak miło poczytać że macie prze,...,. pozdrawiam z Jost Polska.
6
Takie tam 2017-09-02 06:38
coś sciemniasz nie slyszalem zeby Niemcy otworzyli rynek pracy na wschod, przejezdam czesto granice w zgorzelcu i rzadko widze jezdzacych na blachach ze wschodu
Generał 2017-09-06 20:46
W Gedii pracowałem 6 lat. Dobrze wspominam pracę oraz ludzi (na moim wydziale) z którymi tam pracowałem. Prawdopodobnie gdyby mnie mój bezpośredni przełożony ( swoją postawą intensywnie mnie motywował do zmiany pracy) prawdopodobnie nadal bym był pracownikiem Gedii. Na produkcji już nie jest tak kolorowo. Ludzie bez wykształcenia zostają kierownikami w myśl zasady " mierny, bierny ale wierny ". Próba wytłumaczenia czegoś takiej osobie to walka z wiatrakami. Dzięki takiej postawie kierownictwa dużo osób dziękuję za współpracę w Gedii z tym że nie odchodzą osoby które pracowały tam miesiąc, dwa czy nawet rok ale osoby z 5 letnim doświadczeniem. Szkoda że kadra zarządzająca nie widzi problemu..... Nowym pracownikom którzy szukają pracy na produkcji... szczerze odradzam. Jedynym sensownym rozwiązaniem są stanowiska techniczne. Genialny sprzęt, miła atmosfera i zgrana załoga....
4
Bodzio 2017-09-07 20:30
tak tak genialny sprzęt, sypiące się prasy i zgrzewarki, albo stare jak świat wózki o których można poczytać na stronie gediowskich związków zawodowych albo dowiedzieć się od "zbiegłych pracowników" których można spotkać w Jost, a ostatnio dużo REUSS-SEIFERT. Sam pracowałem w Gedii i uciekłem do Reuss S. i polecam, nowa, prężna firma, z możliwościami, bez brudnych układów, praca przynajmniej na razie OK, lekka i przyjemna, bardzo dobra atmosfera. Zapraszamy i czekamy.
1
Natalia 2017-09-12 11:49
@Bodzio rozumiem, że praca w Gedia Poland Sp. zo.o. nie podobała Ci się tylko ze względu złego stanu sprzętu? @Generał na jakim stanowisku pracowałeś w firmie? Co byś zmienił w tej firmie?
Generał 2017-09-13 22:33
Pracowałem na wydziale w2 gdzie jest stosunkowo nowy sprzęt. Na wydziale pras też jest nowy sprzęt : nowe linie tłoczenia na gorąco. Jest czego i od kogo się uczyć. W Gedii zdecydowana większość szuka nowej pracy. Każdy narzeka że są jakieś układy.... nie oszukujmy się wszędzie one będą w jost, resusie czy też idealu. Jedno co jest dobre to że "matka Gedia" szkoli naprawdę dobrych pracowników. Przychodząc do Gedia dostałem pensje w wysokości 2700, odchodząc w nowej firmie dostałem ponad 2 razy wiecej. Jak na 6 lat w Gedia ponad 100 procent więcej.... chyba nie jest źle.
Pablo 2017-09-14 08:29
Na W2 nowy sprzęt?
To nie w tej samej firmie pracowaliśmy.
Koordynator 2017-09-14 16:07
To powiem Tobie, ze 2700 ,po sześciu latach to chyba nie na produkcji w2, znam ludzi którzy robią tam 12, 13 lat i więcej i na dzień dzisiejszy 3000 nie mają.

1
Generał 2017-09-14 20:31
Jeżeli będziesz patrzył na park maszynowy to gedia przedstawia się bardzo dobrze. Ciężko w pobliżu znaleźć lepiej zaopatrzony zakład pracy. Lasery, roboty, prasy - high tech. Co prawda szczerbaty i osoby jemu podobne.... w znacznym stopniu psują krew. Nigdzie nie jest idealnie.
1
Stańczyk 2017-09-17 11:26
Znowu kadry tutaj wypisują widzę, znowu zmasowany atak z wypisywaniem dobrodziejstw...Czyli po ostatniej fali ucieczek do nowej firmy na strefie krucho z pracownikami.
Jaki stosunkowo nowy sprzęt?! Prasy stare, już wysłużone, ciągle się sypią, a korbowe to już muzeum. Zgrzewarki to samo, żaden Hi Tech. Linia gorącego tłoczenia, co z tego, co ma z tego pracownik - otóż musi pracować dodatkowo w podwyższonej temperaturze, latem to masakra, a dodatkowo wdycha ten drobny pył z laserów.
Nie ma w tej firmie żadnych plusów dla pracownika w moim odczuciu. Kumoterstwo, kolesiostwo, słaby zarobek, ciężka praca, wypadki, brak możliwości awansu, zakłamanie, zła atmosfera, wciskanie śmierdzieli w postaci lojalek do podpisania, kombinatorstwo.
Są w Nowej Soli obecnie dużo, dużo lepsze firmy, czyli od lat Jost, Nowavent, REUSS-SEIFERT(obecnie szuka logistyków, wózkowego), zachęcamy do aplikowania zmęczonych syfem pracowników Gedii.
Poza Nową Solą, w Nowym Kisielinie Ideal Automotive czeka, to oferta dla pracowników z okolic Zielonej Góry.
1
Generał 2017-09-19 11:16
Chciałbym powiedzieć, że w kadrach nie pracuję, a 6 lat swojej pracy w Gedii spędziłem na produkcji.
Jak się rozmawia z pracownikami na nowosolskiej strefie ekonomicznej to nie można odróżnić z jakiej firmy jest pracownik. Każdy narzeka .... nawet w Reuss-ie po jakimś czasie zaczną się narzekania. Prasy Korbowe to fakt lata swojej świetności już mają za sobą ale prasy automatyczne to nie jest stary sprzęt. Za mojej pracy postawiono 3 nowe prasy, dwie linie gorącego tłoczenia. Ilość nowego sprzętu na wydziale W2 jest bardzo duża od zgrzewarek, robotów po 10 szt. laserów. Jest na czym się uczyć. Nie da się ukryć, że jako zakład pracy szkoli dobrych pracowników. 3 lata w Gedii i można szukać nowej pracy z dużo lepszym uposażeniem. Każdy zachwyca się Idealem czy Jostem ....
1
Armagedon 2017-09-19 19:34
Dziękujemy kadrom za wspaniały wywód.
# lata się wam tutaj śnią...Hmmm. Pewnie z twojego doświadczenia hR owca że po 3 latach to trzeb dać umowę na stałe i nie dajecie.
Nikt tu 3 lata siedział nie będzie, nowych pracowników nie macie, a starzy uciekają, i coraz więcej alternatyw naokoło, Ideal itd.
Przykro mi tak bardzo z tego powodu, może następne "drzwi otwarte"?
Korbówki się sypią, z automatami tez są problemy, zgrzewarki to stary shit, a z pracy na gorącym tłoczeniu czy przy laserach to się możesz najwyżej pylicy nabawić albo być przeziębiony 10 razy w roku. A o super wózkach to na stronie związków nawet można poczytać, dramat i wstyd na całą Nową Sól.
Nie polecam pracy tutaj, kolesiostwo, brak perspektyw(3 LATA tutaj, buhaha), firma w ostatnich 2 latach z "dźwigowym" pokazała jak traktuje pracowników, nielojalnie i chamsko.
Gedia nie ma nic do zaoferowania ani pracownikom produkcyjnym ani biurowym.
I ze względu na powyższe:
Są w Nowej Soli obecnie dużo, dużo lepsze firmy, czyli od lat Jost, Nowavent, REUSS-SEIFERT(obecnie szuka logistyków, wózkowego), zachęcamy do aplikowania zmęczonych syfem pracowników Gedii.
Poza Nową Solą, w Nowym Kisielinie Ideal Automotive czeka, to oferta dla pracowników z okolic Zielonej Góry.
2
Pracownik. 2017-09-19 21:32
Gedia jest zajebistaa ha ha
1
Robol 2017-09-21 20:25
I dziwnym trafem związki od czerwca milczą , a może pan przewodniczący dogadał sie po cichu z R.G i A M zarządem i sobie wyjechał dorobić za granice ? Ha ha
Zostaw swoją opinię o Gedia Poland Sp. zo.o. - Nowa Sól
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gedia Poland Sp. zo.o.