brak logo

Bachcomp Sklep Komputerowy Michał Bachewicz

Toruń

Opinie o Bachcomp Sklep Komputerowy Michał Bachewicz

anonim 2012-09-19 20:25:02
Sklep nie realizuje napraw gwarancyjnych. Właściciel jest złośliwy, unika kontaktu z klientem, przeciąga procedury gwarancyjne. Wysyłanie poczty (tradycyjnej) jest bez sensu bo nikt jej nie odbiera. Kupiłem uszkodzony komputer, teraz nie mam ani komputera, ani pieniędzy.
spostrzegawczy 2012-09-20 10:05:29
Sprzedają procesory IVO Bridge. Nawet Intel o nich jeszcze nie wie. Lepiej omijać sklep szerokim łukiem, profesjonalnego personelu w nim nie znajdziecie.
penmar 2013-04-12 11:18:41
Mam dokładnie taka samą sytuację teraz.

Odradzam kupowanie w tym sklepie.
ADAC 2014-06-22 21:17:02
Sklep totalnie olewa i kłamie. Nie ma podstawowych wiadomości o tym jak diagnozować podzespoły, zastrasza, wyłudza.
kubson15 2015-06-20 22:18:27
oszukali mnie! miałem NVIDIA GeForce GT 520M 512 MB a teraz k***a mam intel graphics family! mieli wyczyścić lapka i nałożyć nową paste a mnie oszukali!
Marcin 2016-06-28 13:49:38
Ten serwis to oszuści!!! Sami ścierają pastę z procesorów i potem oferują usługę zmiany pasty na procesorze, bo według ich opinii procesor ma za wysoką temperaturę. Kasują oczywiście za zdiagnozowanie problemu który sami stworzyli, opowiadając że pasta jest stara i koniecznie trzeba ją wymienić. Ja po odbiorze od nich komputera i ich sugestiach odnośnie wymiany pasty w moim MSI U100, rozkręciłem kompa i stwierdziłem całkowity brak pasty na procesorze, kuriozalność tej całej sytuacji jest taka że parę tygodni wcześniej wymieniałem dysk HDD w moim MSI i przy okazji wymieniłem również pastę na procesorze, której brak stwierdziłem po odbiorze komputera z serwisu Bachcomp. Ale to nie wszystko na co stać ten "serwis", dziś odebrałem nawigację GPS, którą zostawiłem im do wgrania mapy, panowie pokasowali pliki w Windowsie nawigacji i sprzęt przestał kompletnie działać. Przy odbiorze nawigacji wciskali mi że to ja sam pokasowałem pliki i to moja wina że nawigacja nie działa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Michał 2016-06-29 12:16:28
Szanowny panie, to co zrobiłeś wczoraj w sklepie świadczy o wielkich problemach zdrowotnych pana osoby. Wyzwiska, groźby karalne, straszenie, krzyki i lamenty. Pisanie obraźliwych maili. Zacytuję jeden z nich:

"Poczytajcie opinie o sobie:
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,868735
http://www.zumi.pl/3211439,Sklep_Komputerowy_Bachcomp_Michal_Bachewicz,Torun,opinie.html
Moją nawigacj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cie oszołomy dokładnie!!!
Nawet wentylatora w odpowiednim kierunku na radiator
nie potraficie założyć, taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z was pajace serwis!!!"

"Pajacu jeden!!!
Nie strasz mnie Sądem bo się nie boję.
Fakturę za naprawę nawigacji dostaniesz
i masz mi oddać pieniądze. Nawigację
oddałem do serwisu TELKOMTOR w
Toruniu, więc nie będzie problemu
z opisaniem uszkodzenia które wy
dziś zrobiliście. Zresztą opinie które
Ci pajacu wysłałem w linkach potwierdzają
to że oszuści jesteście. Nie dość że nawigację
mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cie to jeszcze mi w oczy kit
wciskacie że to moja wina. Nie umiesz pajacu,
to się nie zabieraj i nie kasuj za to, tak jak
mnie skasowałeś. Teraz biegnij
do Sądu, zobaczymy co ugrasz."

Proszę poczytać i zastanowić się czy z takim człowiekiem można normalnie, rzeczowo rozmawiać ?

Prosiłem tego pana o spokój i nie używanie wulgaryzmów oraz gróźb karalnych. Bez skutku.
Do wczorajszego przedpołudnia miał do nas pretensje o "skasowanie" plików w 12 letniej nawigacji Clarion. Dziś już zarzuca nam inne absurdy typu:

- rozkręcanie notebooka MSI i zmazywanie pasty
- zły overclocking 10 letniego procesora marki Intel
- złą wymianę karty graficzną
- złą diagnozę

Generalnie "brak wiedzy", "oszustwa", "złodziejstwo" itp.

Wszystko to są pomówienia i oszczerstwa. Nic nie kasowaliśmy, a do wczorajszego wieczora, pan Marcin nie reklamował: zmazywania past czy złego działania PC.

Tego typu komentarze, które są całkowicie niesprawiedliwe oraz obraźliwe, sprawiają że można załamać ręce i się rozpłakać.

Każdy, nawet Clarionowy klient, jest przez nas: szanowany i obsługiwany najlepiej jak tylko potrafimy.
Marcin 2016-06-29 13:45:44
Wszystko co napisałem jest prawdą, każda rzecz którą napisałem zdarzyła sie w waszym "serwisie".
Ręce załamywać można tylko z tego powodu że tak strasznie traktujecie klienta (czytaj opinie powyżej)
Ja osobiście odradzam wasz oszukańczy "serwis"wszystkim. I to wszystko w tym temacie!!!
4
zbynio 2016-07-20 21:53:56
Jak czytam niektóre komentarze to załamuję ręce. Uwielbiam ludzi, którzy kupią chociażby tablet za 200zł, a potem mają pretensje, że wolno chodzi, ekran kiepskiej jakości, dotyk słabo chwyta itp. W tle oczywiście gadka, że jak można wydać na tableta 1000zł, przecież to to samo. Potem druga grupa spod znaku jabłka. Osobiście nic do nich nie mam, ale jak ktoś wydaje na to 10tyś. czyli bierze kredyt bo to jego 6 wypłat, a potem narzeka, że nie ma kasy no to sorry. Rozumiem jak ktoś ma kase niech sobie kupi, albo nie pyta mnie cały czas czy aby go nie zwolnią, bo mac'a nie spłaci. Pytając co jest w nim takiego lepszego odpowiada "no jest, no jest lepszy - koniec odpowiedzi". Kubson15, robaczku mój drogi, myślisz, że komuś by się chciało wymontowywać twoją super kartę grafiki w laptopie? Wiesz na czym polega montaż już nie mówię o demontażu układu BGA i ponownym go położeniu. Jest to wyższa szkoła jazdy i zapewniam Cię, że nikt ci nic nie wymontował. A twoja wypowiedź to coś w stylu - oddałem samochód do lakiernika. Był to Opel, a teraz jest jakaś Astra, no miał tylko pomalować a zabrał Opla i dał mi oszust Astre.
2
Klient 2016-09-29 22:11:11
Nie polecam tego sprzedawcy, jest oszustem.
1
Zostaw swoją opinię o Bachcomp Sklep Komputerowy Michał Bachewicz - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bachcomp Sklep Komputerowy Michał Bachewicz