brak logo

Com-Druk Drukarnia Robert Lula

Miejsce Piastowe

Opinie o Com-Druk Drukarnia Robert Lula

anonim 2011-09-14 02:14:52
Taka firma jaki szef :)
1
Mag 2011-09-26 11:34:33
Przeglądając opinie o pracodawcach natrafiłam przez przypadek na opinie o moim do niedawna pracodawcy. Nadmienie iż pracowałam w drukarnii Comdruk prawie dwa lata ze względu na zmianę planów życiowych wyprowadziłam się z okolic miejsca i mogę się coś wypowiedzieć na temat firmy i pracodawcy. Widząc powyższe wypowiedzi stwierdzam iż są bardzo nie prawdziwe, nie będę się rozwodziła na temat poszczególnych wypowiedzi ponieważ pochodzą od jednej grupy ludzi którzy żeczywiście pracowali w firmie ale przez działania na szkodę firmy zostali usunięci z niej i w ten prymitywny sposób próbują się zemścić. Jeśli chodzi o pracodawce to jak każy szef ma coś do powiedzenia nie koniecznie po myśli swoich pracowników, którzy niekoniecznie rozumieją. Większości decyzji i ruchów Roberta Luli była przemyślana nie koniecznie zrozumiałych od razu ale w konsekwencji czsu okazywały się trafnymi. Oskarżenia o nieuczciwym prowadzeniu działalności są dalece idącymi pomówieniami ze względu na fakt wielu kontro
1
Tom 2011-09-28 22:19:33
Jestem byłym uczniem, który odbywał praktyki w Drukarnii Comdruk, obecnie pracuję od paru lat WA-w też w drukarnii jest to trzecia drukarnia do tej pory w tym mieście, i chciałbym powiedzieć moim przedmówcą, że porównując miejsce pracy i atmosfferę!!!! panującą w Comdruku a w //warszawskich// drukarniach to była dużo lepsza, ponadto dzięki wiedzy i umięjętnością pana Luli, którą nam przekazał dostałem pracę od ręki zaczynając od grafika obecnie jestem szefem produkcji.Będąc w tamtych okolicach aż z chęcią odwiedzę pana Lulę. Ponadto wsponę też o tym poście moim kolegą z klasy żeby też wyrazili swoją opinię bo moja jest bardzo dobra
Mag 2011-09-29 12:22:38
Jestem tegoroczna absolwentką i uczennicą Pana (usunięte przez administratora) dowiedziałam się o poście od kolegi który dzisiaj zadzwonił do mnie. I musze wypowiedzieć się na tym poście ponieważ opinie, które perzeczytałam powyżej są mocno nie na miejscu. Odbywałam praktykę w drukarni pana Luli 4 lata i nie byłam świadkiem żadnych dziwnych żeczy, których tutaj opisują jakieś osoby.Ja mogę powiedzieć, że dzięki panu (usunięte przez administratora) zawdzięczam to iż posiadłam wiedzę przez te lata taką iz jestem w trzy miesiące w dużej drukarni w Wa-wie szfem produkcji. I dziękuje panu (usunięte przez administratora) za czas oraz cierpliwość poświęconą młodzieży, ponikeważ mało kto od razu po szkole awansuje na takie stanowisko. Nie będę poruszała kwesti takiej jak wyposażenie w drukarni Comdruk ponieważ jest to niowy sprzęt porównując to do drukarni w której pracuję to dużo nowocześniejszy I na pewno opinie negarywne sa mocno krzywdzące do tego pana i na pewno biorąc pozycję drukarni Comdruk nie zaszkodzą, a tylko świadczą z jakimi prymitywnymi ludzmi ma doczynien
olka 2012-07-28 09:20:13
Witam od niedwna pracuję w drukarni Comdruk , przez przypadek natrafiłam na ten post i muszę stwierdzić, iż opinie negatywne które są wypisane przerażają, ponieważ po krótkim okresie współpracy ok. 11 mies nie widzę żadnych niepokojących zdarzeń. Pracownicy są zadowoleni, chętnie przychodzą do pracy, praktykanci odbywają praktyki w dogodnych warunkach. Wynagrodzenie jest zadawalające, są organizowane imprezy integracyjne firmowe.
Praca jest poukładana, sprzęt jakim dysponuje firma jest nieporównywalnie nowoczesny w porównaniu do wcześniejszych moich
firm a pracowałem w małopolsce i w warszawie.I stwierdzam iż opinie te muszą być przejawem zazdrości konkurencji lub sflustrowanych ludzi, którzy ewentualnie znaleźli się nie na miejscu.
prze 2012-10-29 17:36:34
Hahahaha - tyle na ten temat. szkoda słów
Jan 2012-12-01 08:02:23
Jestem firmą od wielu lat współpracującą z tą drukarnią
widzę w opiniach że konkurencja nieźle się wyżywa na forum pan Lula pochłoną większość rynku i nie daja mu spokoju, przez te kilka lat widziałem jak ta drukarnia rośnie w siłę i się rozbudowuje do rozmiarów obecnych, nie widziałem podczas moich obecności w zakładzie zjawisk negatywnych opisywanych w powyższych opiniach.
Byłem tam wielokrotnie zapraszany na rauty, dzień drukarza, dni otwarte
przygotowany dla swoich odbiorców po uruchomieniu nowych linii, które wyrastały jak grzyby po deszczu.
A wręcz technologie jakie posiada stawiają tą drukarnię bardzo wysoko.
A sam pan Lula jest człowiekiem bardzo pracowitym, przekazuje swoją wiedzę młodzieży i prowadzi nie mały zakład. Dlatego myślę że
konkurencja powinna się pogodzić ze stanem faktycznym ponieważ ją kreuje rynek i zrozumieć swoje miejsce a nie wypisywać bzdury
... 2012-12-04 15:12:35
Ania - 2012-12-04 11:23:10

Dzień Dobry

Jestem pracownikiem co prawda od nie dawna, i bardzo mnie zabolały

opinie tych pseudo nie zadowolonych pracowników, a raczej konkurecji lokalnej która się nie pogodziła z utratą rynku. Wcześniej pracowałam właśnie w drukarni która upadła i byłam świadkiem wielokrotnie psioczenia na pana Lulę przez szefostwo a wręcz wyklinanie go.
Od kiedy pracujesz i na jakim niby stanowisku?
kuba 2012-12-05 12:55:58
Panie Janie czy uważasz ze konkurencja i całkiem inne firmy nie wiedzą jakie bagno jest w Com-druku... Lula owszem pochłonął większość rynku ale za takie stawki ze dokłada do interesu i nic mu z tego. Co pan mógł widzieć na wizycie przez 15 minut bycia na zakładzie? Był pan zapraszany na imprezy, bo na zewnątrz wszystko wygląda ok dzień drukarza itd ale kasa na wypłatę w wyżebranej racie. Chińska technologia o jakiej pan mówi stawia ta drukarnie bardzo wysoko ale na tle drukarni Rumuńskich. Młodzież uczy się bardzo dobrze... zwłaszcza siłowo... robiąc porządki. A o samym Szefie szkoda pisać.
staszek 2012-12-07 09:53:35
Witam. A jam takie pytanie do osoby która może tam jeszcze pracuje. Macie jeszcze tego 4 kolorowego speedmastera w pełnym formacie? Jak sie sprawuje?
Tom 2012-12-09 21:00:20
Jestem wieloletnim pracownikiem i naprawdę nie widziałem podczas mojej kilkuletniej pracy. Jakiś złych symptomów ze strony szefa a jak się komuś coś nie podoba to dlaczego się nie zwolni tylko wypisuje bzdury. Chyba że konkurencji tak na tym zależy żeby oczerniać i nie potrafią w inny sposób rywalizować, jeśli chodzi o chinską technologie to obecnie 99% maszyn jest produkowanych w chinach i nie mamy na to wpływu ponieważ nowy Heidelberg jakim dysponuje drukarnia jest też wyprodukowany w chinach a w niemczech poskładany.
1
Jan 2012-12-10 21:10:22
Widzę że nieuczciwa konkurencja w naszym kraju to jest na porządku dziennym. (usunięte przez administratora) też i nie rozumiem jak można w ten sposób postępować.
Jan 2013-01-05 03:19:11
Widzę dalszy ciąg zainteresowania Drukarnią Com-Druk, z tego wnioskuję iż konkurencja ma niezły wywiad, ale sam fakt że twierdzą
iż pracownicy są nadmiernie obciążani pracą to świadczy tylko dobrze o właścicielu ponieważ i jakości wykonywanych produktach przez drukarnię
W dzisiejszych czasach mieć nadmiar pracy to rzecz nie spotykana, jedynie najlepsze zakłady mają pracę i do takich jak od jakiegoś czasu na tym forum staram się przekonać należy ta drukarnia. Z punktu widzenia firmy współpracującej. Ponadto jak ktoś umieszcza dokument na 1000 zł na forach bez tytułu wykonawczego to jest jakaś lipa ze do tej pory go niema. Na pewno jest to spreparowane ponieważ nie wieżę żę nie zostało by to zapłacone znając od środka jak dba się o te sprawy w tej firmie
Darek 2013-01-19 21:50:36
Piszecie nie stworzone rzeczy ponieważ nie możecie się pogodzić
z tym iż na terenie podkarpacia Lula zbudował taki zakład
byłem w tym tygodniu w zakładzie i widziałem na własne oczy instalowana jest nowa maszyna B0 i maszyna sztancująca
to jest niezły wyczyn, a ktoś jak pisze takie bzdury że komornik udostępni dane przez telefon to jest chyba niespełna rozumu.
Podejrzewam że konkurencja w niedługim czasie dostanie nowe tąpnięcie Ciekawe ??? co napisze po tej instalacji za kilka milionów euro.
Że lula co robi bawi się ?, Co wybudował kolejny dom ? Kupił kolejny samochód? Kupił kolejny samolot? Kupił kolejny motor? czy kupił sobie kolejny karabin snajperski a ma kilka i nieźle strzela? Jestem kolęgą ze szkolnej ławy współpracuję obecnie z firmą Drukarnia Comdruk i zawsze ten człowiek był błyskotliwy i tacy ludzie budują gospodarkę
A konkurencja zamiast pogodzić się to wypisuje takie bzdury!!!!!!!!
Ponadto mało jest ludzi, w kraju którzy wykształcili kilkaset poligrafów
I on sam ma wyższe wykształcenie poligraficzne.
A kto w naszym kraju w wieku 35 lat dysponuje majątkiem kilka milionów zł
konkurencjo zanim zaczniesz klepać bzdury to zastanów się nad tym co piszesz i uchyl czoła osobie o nazwisku Lula.
Wiktor 2013-01-19 22:21:09
HaHaHHHaaa!!!!
To jest niezłe osoba która prywatnie buja się samochodem za milion złotych ma komornika za tysiąc złotych niezła propaganda konkurencji.
Lub osób życzliwych!!!!!! Paranoja ogarnęła ludzi i zawiść.!!!!!!
Nie mogę takich bzdur czytać jako funkcjonariusz publiczny.
HahaHHHAAAAA!!!!!!!!!
Olka 2013-01-19 22:27:13
Czytam nie stworzone historie o moim byłym pracodawcy jestem teraz zagranicą i poznałam właśnie co to znaczy praca. I mam ochotę od razu to wszystko rzucić i wrócić ponownie do pracy w drukarni a ten analfabeta który nie potrafi napisać kilka słów poprawnie niech walnie się w głowę
jurek 2013-03-20 00:42:11
Firma warta polecenia. Bardzo mało jest takich firm w kraju oraz takich pracodawców, praca jest dobra i zarobki tez są na poziomie. W Com-Druk Drukarnia Robert Lula przestrzegane są warunki pracy. Jeśli ktoś dobrze pracuje może liczyć w tej firmie na dobre zarobki a nawet inną pomoc w różnych sprawach. Polecam tą firmę
Pisze to z punktu osoby postronnej, nie pracujacej w tej firmie
Kuba 2013-03-31 13:18:50
Widzę ze wiele w powyższych wypowiedziach jest zazdrości. Ponieważ jestem wieloletnim spolpraicownikiem Luli i nie słyszałem o złych zachowaniach. Człowiek zbudował super firmę a konkurencja i marni pracownicy wypisują głupoty. Mało która drukarnia na Podkarpaciu osiągnęła taki rozwój. Tak ze konkurencji pogodz się z tym.
Teresa Fronczak 2013-04-28 08:45:51
Jestem klientem od jakiegoś czasu drukarni Comdruk, prowadzę agencję reklamową w woj zachodnio-pomorskim i właśnie trafiłam na ten post.
Jestem niezmiernie zdziwiona negatywnymi wpisami, ze swojej strony mogę dodać iż produkty które dostaję z tej drukarni są na wysokim poziomie, w terminie i w przyzwoitych pieniądzach dodam że współpracowałam z wieloma drukarniami do tej pory i wszechstronność asortymentu oferowana przez Comdruk oraz możliwości produkcyjne bardzo są na wysokim poziomie. A że konkurencja i mało wykwalifikowani pracownicy są nie zadowoleni to na kuronia a nie wypisują bzdury.
Grzegorz Omachel 2013-05-02 19:49:33
Współpracuje z drukarnia Comdruk od pięciu lat i nie sadze żeby w comdruku działy się złe rzeczy, ponieważ produkty jakie otrzymuje są na wysokim poziomie, ponadto drukarnia ma wiele zleceń ze względu na to iż cieżko upchac moje zlecenia nie jednokrotnie. Sadze ze bzdury które są wpisywane pochodzą od lokalnej konkurencji, która nie potrafi dorównać kroku nieeeeeeeee ladieeeeeee
Bogdan Konieczny 2013-05-13 22:47:06
Widze. Konkurencjo zamiast pogodzic sie z utrata rynku i współpracować z tak duża firma tak jak ja to robie od trzech lat a wcześniej tez miałem drukarnię w Zabrzu, obecnie zalecam do comdruku byłem ostatnio na dniu Drukarza zaproszony i jestem pelem podziwu ze tak młody człowiek jakim jest Lula poukładal zakład ponadto widzialempasie tego człowieka a jest latanie oraz strzelectwo Chyle człowiekowi głowę i jestem mocm zdegustowany wcześniejszymi wpisami ponieważ widziałem jak ten człowiek jest zrzyty z ludźmi i nie widzialemnic złego w tej ekipie
wojtek 2013-09-28 13:17:13
Firma z wieloletnim stażem posiadająca dobry park maszynowy dynamicznie rozwijająca. posiadająca zaplecze personalne prawdziwych fachowców ponad 98% ludzi z wykształceniem poligraficznym stanowiąca zaplecze merytoryczne dla kilku szkół poligraficznych.
Janek 2014-03-10 13:42:45
Dla mnie drukarnia com-druk wygląda nie najgorzej, mają sporo wystawionych referencji na swojej stronie.
1
Franko 2014-03-12 20:36:58
Widzę,żę dokładnie śledzisz lula tą stronę,bo znowu zapłaciłeś za usunięcie ostatniej negatywnej opini o swojej pseudo drukarni,może wkońcu przestań sam sobie pisać pozytywy,bo każdy z branży dobrze wie jak jest,nie musisz się jeszcze bardziej ośmieszać niż jest to wrzeczywistości.Nie poleca nikomu,zatrudnij się tam,firma widmo jak i twoja wypłata hahaha
1
aninim 2014-03-18 21:21:58
Tak mają wystawione referencje od paru lokalnych firm,ale to było 3 lub 4 lata temu, niech pan zapyta teraz tych firm,ktora współpracuje z tym człowiekiem...otóż żadna,bo i w czym jak jemu został stary Romayor i żadnego prawdziwego drukarz ani introligatora nie ma.Tyle na temat.
1
anonim 2014-03-18 21:33:14
Po przeczytaniu tego to jak bym słyszała słyszała samego lulka,te same przechwałki,które nie maj nic wspólnego z prawdą,weź przestań sobie sam pisać opinie...żałosny jesteś jak zawsze.
Barbara Kowalska 2014-03-20 01:00:00
Jestem przerażona tymi oszczerstwami na temat Com-Druk. To absurdy wyssana z palca i mające się nijak do rzeczywistości. Otóż firma Pana (usunięte przez administratora)zawsze wyróżniała się rzetelnością i fachowością realizowanych usług. Jakby tego było mało to muszę przyznać, że właściciel zawsze był zaangażowany we współpracę oraz indywidualne nastawienie do klienta. Ewidentnie wystawione opinie są dziełem konkurencji, która posuwa się do nieczystych zagrywek mających na celu oczernienie Com-Druk. Zaiste Pan Lula jest uczciwym człowiekiem i wszystkim mogę polecić Jego firmę do współpracy.
1
cisza cisza 2014-12-12 19:08:02
lubicie chyba wszystki i zeby wszystko zostało bez odpowiedzi - mam ostatnio pecha w zyciu ale no kurcze nie mozecie mi powiedziec ze nic nie wiecie. nie pytam przeciez o kwestie zwiazane z pieniedzmi i wyplatami i kasa netto tylko wiadomo ze mozna by bylo dostac sie do fajnej pracy za rozsadne pieniadze i zeby to bylo okej miesjce
krzaku 2015-02-11 22:39:36
jeśli chodzi o oszałamiające ilości ofert pracy to nie liczyłbym na to na Waszym miejscu ponieważ Com-Druk to zwykłe ksero nie jakaś wielka sieć drukarni. Jest wiele większych i bardziej zaawansowanych drukarni na Polskim rynku. Choć dla niewielkich potrzeb również Com-Druk powinien wystarczyć oczywiście
Janek 2015-02-27 07:01:51
Powiedzcie precyzyjnie proszę jakie konkretnie usługi drukarskie świadczy ta drukarnia. Czy jakieś pliki z autocada również można wydrukować, czy to już przekracza możliwości przerobowe tej drukarki. Chciałbym w sumie coś więcej na ten temat wiedzieć, bo przy okazji zawsze można gdzieś złapać pracę dodatkową ...
agnes 2015-03-30 20:31:57
Jeśli chodzi właśnie o usługi jakie świadczy Com - druk to jest to między innymi: druk arkuszowy do formatu B1 na różnych papierach, prócz tego druki reklamowe takie jak, plakaty, foldery, broszury, ulotki, gazetki reklamowe, katalogi, kalendarze i segregatory, a także wiele innych. Polecam odwiedzić ich stronę internetową tam jest wszystko czarno na białym
włosu 2015-09-02 21:31:33
Usługi firmy Comdruk są na wysokim poziomie firma postawiła profesjonalne urządzenia i obecnie produkuje w dwóch krajach gdzie wchłonęła firmę produkującą opakowania dlatego poszerzyła swoją ofertę.
Zenon 2015-09-11 02:34:23
Dzięki nowej inwestycji w park maszynowy Heidelberg są największym graczem w Polsce urządzenie zainstalowane posiada trzy techniki druku jest to jedyna tego typu konfiguracja zainstalowana dlatego oferta drukarni została mocno wzbogacona
2
Mariusz 2015-10-16 08:19:06
Witam zostałem zatrudniony w comdruku na stanowisku drukarza. Mogę się podzielić pierwszymi wrażeniami. Firma wydała ogromne pieniądze na zakup nowego parku maszynowego, ilość zleceń jest wystarczająca na utrzymanie pracy w systemie trzy zmianowym pracuje przy dobrze wdrożonym systemie B2B zarządzanie .Jeśli chodzi o warunki zatrudnienia dostałem umowę o pracę oraz mieszkanie służbowe, jeśli chodzi o warunki finansowe przystali na moją propozycję na okres próbny ze względu na to iż nie pracowałem na takiej jeszcze maszynie jaką drukarnia kupiła. Z moich pierwszych uwag jakie zaobserwowałem firma dobrze umocowana na rynkach zagranicznych z dobrze zorganizowaną doświadczoną załogą.
Janusz 2015-11-12 21:49:57
Współpracuje z comdrukiem ponad sześć lat i zawsze sprostali moim wymaganiom.
Firma jest godna polecenia i na prawdę ma szeroki zakres usług związanych z poligrafią. Właściciel pomimo młodego wieku jest bardzo dobrym fachowcem.
Nie tylko z zakresu poligrafi firma także produkuje konstrukcje stalowe z tworzyw sztucznych frezowanie i obróbki skrawaniem posiada we własnych usługach kolportaż, i własny transport. Godna polecenia
Mariusz 2015-11-15 22:11:00
No to niezłe ksero z 18 agregatami drukarskimi w formacie B1 i A0 pełna przygotowalnia liniami introligatorskimi własnym zapleczem produkcji wykrojnikow i opakowań kartonowych to ktoś jak pisze takie brednie to o produkcji niewie nic
ADAM POLAK 2015-11-22 10:53:55
Rozpocząłem współpracę z Drukarnią Comdruk i jestem zadowolony z pierwszego kontaktu oraz produktów jakie otrzymałem od drukarnii
Grzegosz B. 2016-10-16 16:16:01
Witam jestem klientem drukarni kilka lat , Drukarnia posiada bardzo dobry park maszynowy. Produkty które oferuje są na wysokim poziomie
mister fantasy 2016-10-16 17:44:41
a co pana zdaniem konkretnie świadczy o ich tak wysoki poziomie jak pan sugeruje? czekam na jakieś rzeczowe argumenty bo mozna pomyśleć z takim ogólnikami że ma pan coś wspólnego z działem pr firmy;) a poza tym to ciekawe czy na przyuczenie też zatrudniają
Zostaw swoją opinię o Com-Druk Drukarnia Robert Lula - Miejsce Piastowe
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Com-Druk Drukarnia Robert Lula