brak logo

Drutex

Bytów

Opinie o Drutex

Hanka 2016-05-28 06:09
Nie warto! Same problemy! Firmy DRUTEX klienci, którzy zakupili ich produkt w ogóle nie interesują. Skasowali pieniądze i na tym koniec kontaktów!

Hanka
3
Hanka 2016-05-28 06:17
Przestrzegam przed tą firmą! Jak masz problemy z nieprawidłowym montażem, dom ci niszczeje, nie możesz kończyć budowy przez decyzję o zakupie okien z DRUTEXU, to tej firmy takie sprawy w ogóle nie interesują! Skasowali pieniądze i na tym koniec! Żenada!
1
Hanka 2016-05-28 06:23
Oprócz jakości, ważne jest podejście do klienta, który podjął decyzję o zakupie okien z DRUTEXU. Niestety, takich klientów traktuje się fatalnie! Firma nawet nie raczy odpisać na pisma do niej adresowane. Straszne lekceważenie!
Nie polecam tej firmy nikomu

Hanka
2
muchołówka 2016-07-15 05:46
Witam jest kolejny majster lepszy niż Wolski a dokładnie Dawidowski też ma swojego pieska tylko ze on może jeszcze pić a wolne ma jak on chce i robi na czym chce a jak ty chcesz mieć wolne żeby jechać z dzieckiem do lekarza to nie da bo ludzi nie ma a Okoń dostaje i jeszcze może być w pracy pijany a majster wtedy tego nie widzi
10
mały 2016-07-15 06:13
Ale tak jest i będzie jak można pic to niech pije i tak go nikt nie złapie na tym
wariat 2016-07-15 12:26
Niby taki wielki zakład kamery ochrona zakaz picia palenia i na co to komu jak można robić co się chce a biuro to nic nie interesuje śmiech na sali i tylko inny pracownicy mają z tego problemy pozdrawia hale 14
1
Adam 2016-07-16 10:56
I tak on nie będzie zwolniony ludzi nie ma to będzie pracować to nic wam nie da
Robert 2016-07-17 14:36
Brawo kolego z hali 14 kto może ten może
Robert 2016-07-17 14:40
Atmosfera dobra jak ktoś pije i się tym chwali na linii
Robert 2016-07-17 16:29
Ale ty pracujesz u nas ale to ludzi denerwuje
Robert 2016-07-17 16:49
Potrzebuję każda ilość nie ma komu robić
drutex 2016-07-20 19:44
Dziś kolega z hali 14 tez wesoły wkoncu piesek majstra
Robert 2016-07-27 06:32
Jak kolega pijany to go w sobotę nie ma w pracy i taki to może i nikt z tym nic nie robi wkoncu hala 14
Robert 2016-07-27 06:32
Jak kolega pijany to go w sobotę nie ma w pracy i taki to może i nikt z tym nic nie robi wkoncu hala 14
1
Suchy 2016-08-30 21:17
Niskie
barteks 2016-09-22 13:48
czyli wystarczy zatrudnić piłkarzy do reklamy swoich kiepskich okien i sukces murowany.? To żeś poleciał....
1
pan_p 2016-09-22 17:36
Jaki dobry znak? W każdej firmie tak jest.
. 2016-09-30 15:31
najnizsza krajowa
Ciekawska 2016-10-18 14:11
W Gazecie Wyborczej z dnia 17.10.2016 był wywiad z właścicielem,że pracownicy wychodzą o 15-te.j To dlaczego piszecie ,że jest inaczej. Jestem ciekawa jak jest naprawdę to być możne Wyborcza sprostuje wywiad.
2
k0pw2 2016-10-18 15:28
ale jacy pracownicy na jakich stanowiskach? może warto doprecyzować
max 2016-10-25 19:40
wychodza o 15 ale z biura...
2
magda 2017-01-13 12:28
A czyja to jest wina,że traktują Was jak śmieci? Wasza. Jak sobie pozwalasz to tak masz. Szanuj siebie a inni też będą cię szanować. Jak jest tak źle to się rzuca w cholerę ta robotę i to ASAP
2
ona 2017-02-21 15:49
W Polsce wystarczy. Sama wielokrotnie słyszałam od ludzi, że jak w TV powiedzieli, że najlepsze okna, a jeszcze znani piłkarze reklamują to jest to prawda. Handluję stolarką i ileż to razy wpadała jakaś babina i jak usłyszała, że Drutex-u w ofercie nie mam to odwrót na pięcie. O żadnych innych oknach słyszeć nie chciała.
Weronika 2017-03-07 11:46
A jak z benefitami? Na co można liczyć w Drutex oprócz podstawowej pensji?
gp 2017-03-07 18:39
można dostac premię, pół premii, bądź żadnej premii. ;)
Weronika 2017-03-17 15:02
@gp dziękuję. A czy trudno jest otrzymać całą premię? Jak oceniasz?
Majeczka 2017-03-26 22:49
Zależy od majstra , ale zazwyczaj zawsze dają cała premie , jedynie ze majster uzna ze Ci się nie należy .. fakt zima mało płacą ale w sezonie bardzo ładna wypłata i nie zauważyłam aby było tak strasznie jak ludzie piszą , zawsze jesteśmy informowani na ile godzin idziemy , nadgodziny są zapłacone , dodatek za godziny nocne też jest więc nie wiem po co taka nagonka , a praca jak każda inna fizyczna , trzeba pracować aby zarobić , nie ma akordy żadnego przynajmniej na zmianie która teraz na rano będzie chodzic , nie zauważyłam na żadnej z linii . Ludzie piszą aby pisać , przyjdź , zobacz i sam oceń
Weronika 2017-03-27 11:57
@Majeczka, dziękuję! Co w takim razie cenisz w pracy najbardziej?
Majeczka 2017-03-27 22:49
W pracy najbardziej cenię to , ze wiem na ile godzin przychodzę , wypłatę na czas oraz to, ze dostanę wolne jeśli tego potrzebuje , nie było takiej sytuacji w której majster komus odmówił , nieprzypiminam sobie nawet . Ludzie , hmm to zależy na kogo trafisz , tu już kwestia sporna , ale staraj się robić to co należy do twoich obowiązków a innymi się nie przejmuj i będzie wszystko grało
1
Obrabiarkowa 2017-03-27 22:54
A ja z moich obserwacji polecam linie nr 15 na zmianie u majstra Orłowskiego , jego ludzie mają z nim dobry kontakt , czasem po liniach przechadza się jedną z jego pracownic , która złego słowa na niego nigdy nie powiedziała a wręcz przeciwnie zawsze mówi : nasz majster jest spoko . Jest przede wszystkim człowiekiem i jest wyrozumiały . Pozdrowienia dla tego majstra i pewnej zgrzewarkowej .
5
Weronika 2017-03-28 10:26
@Majeczka, cenna opinia. A kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w Drutex? Jakie macie rady dla przyszłych kandydatów?
Majeczka 2017-03-28 10:46
Ja byłam 3 lata temu
Weronika 2017-03-28 10:58
@Majeczka i co możesz powiedzieć na temat przebiegu rekrutacji?
Majeczka 2017-03-28 15:27
Bardzo sprawnie się odbyła , zadzwoniłam i spytałam się czy potrzebuja kobiet do pracy a ta pani mnie się pyta czy moge dziś podejść a ja mówię ze tak , a ona mówi ze super , dostałam papiery do badania krwi i moczu w środę po tym byłam u lekarza zakładowego a w czwartek już na BHP
Majeczka 2017-03-28 15:31
Chyba jesteśmy na tych samych zmianach , też kojarzę ta dziewczynę , bardzo dużo mówi ale jest przesympatyczna , pomocna i uprzejma , ona zgrzewa skrzydła na tej linii . Fakt złego słowa nie usłyszałam od niej na temat majstra ale też na temat innych pracowników aby mówiła źle , więc jakby się trafiło z nią na linie napewno było by wesoło
Weronika 2017-03-28 15:44
@Majeczka, bardzo dziękuję!
1
Majeczka 2017-03-28 21:56
A proszę bardzo
Maciek 2017-04-03 08:11
Prawda jest taka, że narzekają najczęściej ci, którzy nie byli w Drutexie i nie przepracowali tam ani jednego dnia. Czasami tez ci, którym wszędzie pracuje się źle. Bzdura jest to, że pracuje się na okrągło po 12 godzin, że pensja najniższa itd. Ja pracuję tu ósmy rok i nie mam powodów do narzekań. Wypłata ok, zawsze na czas, a nawet dzień wcześniej. Socjal też jest, wszystko na tzw. kwicie itd. Naprawdę spoko. Pracowałem wcześniej w dwóch innych bytowskich firmach, pensja na papierze najniższa i kilkaset złotych poza tym w kopercie. Urlopu najlepiej zero. Socjal??? Nikt o takim nie słyszał.
1
Weronika 2017-04-03 12:57
@Maciek, na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?
pgnw 2017-04-07 18:33
co jest grane z wypłatami ja sie pytam??? roboty po same jaja a pieniedzy dostajemy tyle co na chleb!!!!
4
As 2017-05-05 19:58
Bardzo dobra firma polecam
Weronika 2017-05-08 10:01
@As to dobrze, że jesteś zadowolony. A na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Może powiesz więcej o ogólnych warunkach pracy w Drutex? Jakie pozytywne aspekty znalazłeś w pracy w powyższej firmie? Podziel się z nami swoją opinią.
Martyna 2017-05-11 10:44
A własnie ze na linii 15 u Orłowskiego to robia same robole. Najgorszy majster. Ubliża innym. z Toba rozmawia to jest ok a jak odejdzie to odrazu Ci obrobi tyłek. Zgrzewarkowe to cały czas na sztuki byle jak najwiecej. Na szkleniu skrzydła pekaja a Orłowski aby zrobic sztuke to swoja opisujaca bierze przejedzie pilniczkiem i nie ma widac. Owijaja i nastepne. Byle sztuk narobic. Ludzie na niego gadaja bo jest złym majstrem. Lepiej ukrainców traktuja niż polaków. Tak sie teraz porobiło tam. Kiedys pracowałam u niego i wiem ze tam juz nie wróce bo to kołchoz
6
Nieznajomy 2017-05-18 13:43
W drutexie każdy majster obgaduje swoich ludzi i to do swoich przydupasów,a ci przydupasy nic nie robią a biorą kasę taką jak reszta albo nawet większą! A kim jest majster? Takim samym pracownikiem jak wszyscy tylko ma lepiej bo za nic bierze dużą kasę, tam Pogada, ponabija się z pracowników i czas mu zleci Ci to mają dobrze, nieroby. Tak właśnie jest w drucie! Nie wspomnę o traktowaniu ludzi. A wypłaty takie że aż nie chce się tam pracować, czas drutexu już się skończył!!!
5
Oczy szeroko zamknięte... 2017-05-21 23:52
Nie potrafię zrozumieć jak w tej firmie lekko się daje i lekko zabiera premie. To że człowiek pracuje chory gdzie powinien leżeć w domu a chorobowe odpada bo straci premię więc woli pracować . Albo Człowiek pracujący długo w drutexie i parę miesięcy przed końcem umowy powiadamia "górę" ze nie przedłuży umowy zabierają mu premie do końca umowy CAŁĄ PREMIĘ! Tak odpłacają się za tyle lat pracy? A tyle samo godzin przepracowane jak koledzy z linni tak samo ciężko pracował nic gorzej A nawet lepiej niż niektórzy. Człowiek jest tam tylko masą robolem, nie liczy się. Szkoda gadać przyjść samemu zobaczyć. Są tacy co im nie przeszkadza ważne że na łeb nie pada hajs jest i idą jak te konie w pole. A są też tacy co mają otwarte oczy i z każdym dniem tracą motywację do pracy. Jedni pracuja za dwóch bo muszą nakręcić cały ten motor A innych paru stoi A zarabia to samo. Jeżeli chodzi o jakieś wybicie się lub zasłużenie? Niee szara masa robić nie pytać jak z góry wpadnie kasa sie cieszyć i nie pytać co i jak... tylko robić mądry ma gorzej głupi to nie zrozumie nie przemysli kwesti różnych.
2
Weronika 2017-05-22 12:26
@Nieznajomy, czy możesz napisać więcej o traktowaniu pracowników przez firmę? Co masz konkretnie na myśli? Czekamy na Twoją opinię.
jabłuszko 2017-05-29 10:36
Witam ładnie tu to wszystko opisałaś i z opinii znajomych wiem że tak tam właśnie jest w sezonie lepiej z kasą w zimie mniejsza kaska ale i tak ok a czy mogłabyś podpowiedzieć czy wystarczy cv zanieść czy jeszcze trzeba list motywujący też napisać?Tylko jak się zastanawiam napisać list w którym się prosi o prace jako pracownik fizyczny?
Koleżanka 2017-07-05 13:35
Bardzo dobrze napisane jedni robią na drugich a wypłaty te same i to takie wypłaty że masakra wystarcza na opłaty i wegetację bo życiem tego nazwać nie można za te pieniądze!!
zenek 2017-07-16 17:25
każdy pisze,ale nikt nie napisał ile dostaje na rękę
Pracownik 2017-07-18 20:48
ponad 2,5k
Zostaw swoją opinię o Drutex - Bytów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drutex