Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Drutex

Pracowałeś w firmie Drutex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
łukasz - 2013-07-28 13:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ja mam takie pytanie odnośnie tych zarobków. Czy jest możliwość żeby na początek dostać więcej w Drutex Bytów niż 1600?
zdjecie uzytkownika
łukasz - 2013-07-29 18:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
O jakim tutaj szkoleniu jest mowa? ;( jak możesz to napisz o co dokładnie chodzi tak żeby wszyscy się dowiedzieli
zdjecie uzytkownika
zrobiony w wała!!!!!!!!!!! - 2013-09-15 17:48:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież jest napisane wyżej czarno na białym o co chodzi z tym szkoleniem poczytaj sobie!!!!!!!!!
Mnie zrobili w wała i zastraszają(SAD,KOMORNIK) żeby oddać kasę za jakieś szkolenie którego w życiu nie było [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
mietek - 2013-09-17 11:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie da się jakoś obejść tej klauzuli albo czy chociaż jest jakiś okres próbny po którym ewentualnie można się zwolnić bez płacenia tej kary?
zdjecie uzytkownika
mietek - 2013-09-23 16:37:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda że nie da się tego obejść bo to są aż 3 lata. A łatwo jest zrobić tak żeby firma sama Cię zwolniła?
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2013-10-01 17:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktos może napisac jak tam wygląda praca kierowcy jakie sa warunki czy warto tam składac tam podanie?
zdjecie uzytkownika
janusz - 2013-10-02 16:04:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czy ktoś orientuje się jakie są zarobki na stanowisku przedstawiciela handlowego na rynek francuski w Drutex w Bytowie? Bo powiem szczerze że wymagania to mają nie wąskie więc pensja też powinna być nie wąska :)
zdjecie uzytkownika
ekoludek - 2013-10-11 13:01:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam panów z konkurencji,gdyby nie nazwa firmy to bym myślał że o swojej czytam choć są minimalne różnice. Jest i szkolenie(podpisz mi tutaj powiedział bryg. po 10minutach na hali) ale okres karencji 1rok i 500zł kary. PRACA jebac jebac. i się nie dac jeżeli się komuś po szczęści to trafi na dział z kimś znajomym to go wszystkiego nauczy a jeżeli nie to niby ci mówią ale tylko 1raz (sezon się skończy i mogą starego pracownika zwolnić a nowego zostawić) zakład nasz wspaniały się rozbudowuje 3hale stawiają ale wszystko kosztem ludzi. soboty i niedzielę nocki do wybrania. No i kur nowy okres rozliczeniowy 12mc. będą nas wszystkich analnie ruch...
zdjecie uzytkownika
eryk - 2013-10-15 12:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Widziałem ogłoszenie na stanowisko przedstawiciela handlowego w Drutex. Wiecie może czy ciężko jest się dostać? Bo strasznie duże wymagania mają
zdjecie uzytkownika
drut pracownik - 2013-11-12 10:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
napewno bardzo dobre zarobki dla przedstawiciela, auto (skode octawie nowa ) itd ....

większość osób co tu się tak strasznie krytycznie wypowiada niech jeszcze powie ile czasu tam robili i za co wyrzucili albo czy wogule tam robili

każdy w drutexie ma ubior roboczy dodatkowo od stanowiska jakies inne rzeczy dostajesz np kurtka polar itd firma placi na czas, wszystko na legalu nic na czarno na hali możesz wyciągnąć ponad 2 klocki (prawie wszyscy zarabiaja ponad 2 spokojnie) tylko nie można pić a niektórym to przeszkadza, leżec itd.

przychodzisz do pracy i firma oczekuje od Ciebie uczciwej pracy
zdjecie uzytkownika
alek - 2013-12-20 21:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy przyjmuja jeszcze tam do pracy a jak z dojazdami
zdjecie uzytkownika
truestory - 2014-01-12 23:15:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-05-13 10:04:02]:
Co do pracy - zabójcze tempo, które przekłada się na niską jakość produktu. Brygadziści ścigają się co do ilości okien wyprodukowanych w trakcie zmiany. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
oknoplast - 2014-01-25 17:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak jest tak jak opisujecie to zaluzcie zwiazki zawodowe tak jak w oknoplast
zdjecie uzytkownika
polo - 2014-01-28 21:17:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak by się tak łatwo dało założyć związki to już dawno by założyli, tylko ludzie się boją odezwac bo zaraz każdy jest uważany za prowokatora i na zasiłku zaraz siedzi. Dwie zmiany w sobotę za darmo robisz bo dają ci wolny dzień za to w tygodniu nikomu nie potrzebny , bo jak będę chciał wolne to urlop sobię wezmę świątek piątek i niedziela w pracy nie polecam może dla kawalera bo jak masz rodzinę to masakra ale żadnego weekendu razem nie spędzicie tak jak dzisiaj kolega powiedział wszyscy grilla odpalają a ty do roboty na 14 horror !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
do polo - 2014-02-06 20:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie narzekaj kolego, sa gorsze zaklady pracy, tutaj masz kase na czas, nie musisz sie o to martwic. 2 kola zarobisz, wiec nie placz. w sobote jest jedna zmiana, w sezonie sa dwie, a w niedziele nie pracujesz wiec nie sciemniaj.(usunięte przez administratora)Nie zebym chwalil bo mnie tez sie tu nie usmiecha ale grrruuuuuuuubo przesadzasz.
zdjecie uzytkownika
mario - 2014-02-18 19:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich byłych i chcacych pracowac w firmie Drutex.(usunięte przez administratora)Własciciel firmy ma to wszystko to całe imperium tzw.europejske cetrum stolarki kosztem ludzie,ludzi tam sie wymienia jak rekawiczki kolege zwolnili tam po 12 latach pracy zato ze mu nie pasowala sobotnia zmiana i chcial przyjsc na rano a nie na popołudnie Ojciec z bratem pracowali w Druteksie jak własciciel zaczynal od siatek ogrodzeniowych i gwozdzi to juz wtedy był wredny dotej pory dziedobry nie odpowie bo jest czyms lepszym.jesli ma sie swiadectwo pracy z bylego zakladu pracy a w tym swiadectwie jest ze sie chorowalo to odrazu nato zwracaja uwage i mozna byc skreslonym aby tam sie dostac do pracy.ok zyja tam tylko pracowniczy z biura.Na jego zachcianki z tvn bale dla piłkarzy itd.robia zwykli pracownicy tak to prawda ze brygadzisci scigaja sie ktory na zmianie zrobi najwiecej okien zlecen brygadzisci to rozni sa ok ale sa i tacy co ok szkoły nie szkonczyli a sa brygadzistami bo na ucho nadaja sa i tacy co w wojsku byli tzw.trepami.Tak kto im przypadnie do gustu to jest przyjety zwracaja uwage na wszystko jaka szkoło itd.itd.duzo ludzi tam pracowało przewineło przez ta firme znajomy pracował tam 7 lat zwolnił sie sam bo stresu nie wytrzymywał.ale wybór nalezy dowas zarobki to roznie jaki sezon gora do 2000tys nie polecam ale jesli niemasz wyboru to jak siedzisz cicho nie kombinujesz z chorobowym jestes na kazde ich skinienie palca to popracujesz.
zdjecie uzytkownika
realna - 2014-02-26 16:46:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [M-Słupsk - 2013-05-11 23:22:42]:
10zł ,,, na godzine to ma byc szczyt marzeń ! i wyzywasz ludzi od leni ,, wstytu oszczedz rodaku !!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Antonix.pl - 2014-03-27 20:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie odnośnie tego czy przyjmują tam tez kobiety do pracy???
zdjecie uzytkownika
polo - 2014-04-27 15:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
skoro praca w soboy na dwie zmiany za darmo to jest nie ktorych szczyt maren to polecam ale ja wole spedzac weekendy z rodzina
zdjecie uzytkownika
Heheszky - 2014-05-22 14:02:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Generalnie nie pracowałem, ale..
Z opinii znajomych to różnie, jedni chwalą, jedni nie są zbyt zadowoleni. Ogólnie zależy jak trafisz, jak na halę z Majstrem który generalnie ma ludzkie podejście to już połowa sukcesu.
Ogólnie to opinie dotyczące pracy na hali i w biurze są różne.
Co do zapytania czy kobiety zatrudniają? Odpowiedź jest TAK, zatrudniają, ale akurat raczej nie ma co liczyć na lżejszą pracę. Nie chcę wyrażać opinii własnej, gdyż jak pisałem nie pracowałem tam i nie mam swojego zdania, chciałbym tylko przekazać zdanie innych (znajomych) bo w sumie to wynika z ich doświadczeń (tak pracują tam nadal) że zarobek niezły, ale też się napracuje i nie ma zbytnio czasu na nic.. . Ogólnie to też zależy od Majstra i hali na której się wykonuje pracę, bo są i hale z tego co mi mówiono gdzie jest np. jedna lub dwie zmiany i z reguły stałe. Z opowieści też trochę dziwne jest dla mnie że pracuje się w sobotę ma się np. wolny wtorek, ale jeżeli tak to zorganizowano to cóż lepiej coś niż nic.
Pozdrawiam.

P.S

Dam ocenę "Celujący" żeby nie zaniżać ale podkreślam że to tylko dlatego że aby dać tutaj wpis trzeba dać jakąkolwiek a nie chcę zaniżać bezpodstawnie oceny, bo wiadomo jak to jest ludzie gadają, ale najlepiej samemu się przekonać. ;)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-10
Żródło: pracuj.pl
małopolskie
()
F.H.U. "Świat Okien" - Autoryzowany Partner Handlowy DRUTEX Firma Handlowo Usługowa „ŚWIAT OKIEN” to firma z wieloletnim doświadczeniem na rynku stolarki otworowej PCV, DREWNO, ALUMINIUM.Dotychczasowe sukcesy pozwalają nam stale rozwijać się i poszerzać naszą działalność by móc oferować coraz to nowsze rozwiązania. Od początku działalności kierowaliśmy się wysoką jakością oferowanych przez nas produktów i usług.O jakości naszych okien świadczy f
zdjecie uzytkownika
;( - 2014-05-31 18:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Heheszky - 2014-05-22 14:02:35]:
Jaki celujący chyba Cię pojebało gości!!!!!!!!!!!zastanów sie co piszesz?.Widać,że tam nie pracowałeś albo byłeś przydupasem brygadzisty!!
zdjecie uzytkownika
bez niku - 2014-06-30 16:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [;( - 2014-05-31 18:58:20]:
Słuchajcie ludzie pracuje tam juz troche czasu i podam wam wszystkie wady i zalety tego zakladu. zalety sa takie ze ubrania robocze dostaje sie nowe nawet jak stare zniszczysz po tygodniu. wyplaty sa zawsze przed 10 kazdego miesiaca. no i to tyle z zaletami. wady to przedewszystkim chore zmiany. pracuje w systemie 3zmianowym. jak mam 1 zmiane to poniedzialek mam wolny, we wtorek 12godz. od srody do soboty 8godz. 2 zmiana poniedzialek 12godz,wtorek wolne a od srody do soboty 8godz.nocki poniedzialek i wtorek 12godz a od srody do piatku 8godz. czesto sie zdarze ze w sezonie plastiki maja 2 lub 3 tygodnie non stop 12 godzin. zgadzam sie z tym co koledzy pisali wyzej ze brygadzisci scigaja sie kto zrobi wiecej zapominajac przy tym o jakosci.a jak przyjdzie duzo reklamacji z danej zmiany to mozecie pozegnac sie z premia oczywiscie oprucz brygadzistow. wynagrodzenia nie sa zle ale trzeba pamietac ze polowa to premia, jak podpadniesz to pracujesz za najnizsza. przyklad moja ostatnia wyplata to 2400zl na reke z tego 1200zl premi. jak cos odwalicie to robicie za 1200zl caly miesiac a to juz jest tyle co nic. dobra rada dla osob ktore chca pracowac w drutex. zapomnijcie o urlopach w okresie od marca do pazdziernika nawed 1dzien bez jakiejs bardzo waznej przyczyny jest trudno dostac. druga rada nie chorujcie bo jestescie w tedy pierwsi w kolejce do zwolnienia. uwazajcie na wypadki przy pracy. przyklad kolega rozcial sobie palca szyba i nie poszedl na chorobowe, bhpowiec nie wyslal mu papierow do ubezpieczalni. ostatnio ja mialem wypadek bylem nie caly miesiac na chorobowym i tez robi mi strasznie pod gorke, jak go pierwszy raz zobaczycie pomyslicie jaki mily i fajny gosciu a w rzeczywistosci to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zajebany. jak sie tylko cos zdarzy to drze na ciebie morde i traktuje jak smiecia. co do tej klauzuli jak sie przyjmujecie ze nie mozesz sie zwolnic przez 3 lata bo bedziesz musial placic kare, prawnie jest ona nie legalna i przy zwalnianiu zarzadajcie o kopie nagrania z waszego szkolenia. nie ma kopi bo szkolenia nie bylo analogicznie nie macie za co placic tej kary. bo ta kara to koszty szkolenia ktorego tak naprawde nie bylo i nie moga wam przedstawic zadnych dowodow. jak ktos ma grupe inwalidzka to przed przyjeciem dostaje sterte papierow do podpisania w ktorych rzeka sie swoich dodatkowych praw i zgadza sie na nadgodziny i prace na 3 zmiany. co do wlasciciela to w rzyciu jak mnie mijal nie podal mi reki ani nie powiedzial dziendobry chyba ze ja pierwszy i bardzo glosno powiedzialem. musze przyznac ze z czasem jest coraz gozej wszech obecny monitoring nie daje nam chwili do staniecia i na wyplate mozna zrobic duze oczy bo brakuje ci 500zl na wyplate. jak macie prace ze stala pensja 1800 to idcie tam smialo bo tutaj zarobki sie wachaja od 1200 do 2400 na hali kierowcy maja ok polowe wiecej w zaleznosci czy jezdza busami czy tirem. o pracy w biurze mozecie zapomniec jak jest wolne miejsce to sa wpychani jacys znajomi tych co tam pracuja chyba ze jestes jakims bardzo wyksztalconym kolesiem i na nowo utworzone stanowisko. z checia bym zostawil jakies dane zeby odpowiadac zainteresowanym ale drutex bardzo uwaznie przeglada wszystkie wpisy na ich temat wiec bym sam sie wjebal.
zdjecie uzytkownika
max - 2014-07-04 11:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam staram sie o prace w serwisie jak to wyglada czy jest ciezko sie dostac i jakie zarobki
zdjecie uzytkownika
BERBEĆ - 2014-07-09 21:56:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idź do prezesa, sprzeda CI bajkę i przedstawi piękny horyzont. Podpiszesz, wejdziesz do folwarku i koniec bajki. Gdyby nie to, że to jedyny taki duży zakład w okolicy, to ludzie już dawno by zmienili robote, a tak to mniejsze zło.
zdjecie uzytkownika
kalimata 12345 - 2014-07-22 21:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tym komentarzem wyżej masz rację. Jestem po studiach, byliśmy w bardzo ciężkiej sytuacji finansowej i postanowiłam, że pójdę do Drutexu. Pensja męża ( pracującego w Drutexie) nie starczała nam na życie. Wiem, że jest tam niezły zapier... ale nie miałam wyboru. Jakieś wredne babsko w sekretariacie spojrzało na moje cv i powiedziała czego oczekuję. Powiedziałam, że szukam pracy. A na jakie stanowisko? Biurowe? i uśmiechnęła sie głupio. Powiedziałam : A co jest wolne miejsce? Parsknęła śmiechem i powiedziała że nie. No więc ja na to, że może być praca fizyczna że bardzo mi zależy. Ona na to, że z moim wykształceniem nie poszukują pracowników.Mąż pracuje tam 4 lata i musi błagać o każdą godzinę wolnego w pracy. Nawet przy porodzie córeczki go nie było bo był potrzebny na hali, chociaż ustalone było, że ma 4 godziny tego dnia wolne. Szczerze? Nie polecam. Oni szukają roboli, którzy za wszelką cenę będą tworzyć im dobre imię na rynku, a szef lata sobie helikopterem i objeżdża furą za kilkanaście tysiaków i płaci za reklamy piłkarzom. I za co? Za zapier...el pracowników.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drutex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x