Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Artman Świece Marek Kozbur

Pracowałeś w firmie Artman Świece Marek Kozbur i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
prawo buszu - 2014-08-27 07:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ale czad - 2014-08-26 06:21:59]:
Dzięciole, ciekawe dlaczego tak siebie nienawidzisz? Co ma wspólnego chęć pracy od pracy bez zapłaty? Jesteś najwyraźniej na poziomie pantofelka bo nie pracuje ci główka. Współczuję. Nic nie wnoszą twoje wypowiedzi oprócz światła że jesteś blisko firmy. Tak trzymaj!
zdjecie uzytkownika
ale czad - 2014-08-27 08:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daleki jesteś od prawdy dzieciole. A wasze co wnoszą? Skoro jesteście na prawie i tacy oszukani czemu piszecie paszkwile a nie dzialacie? Sztachety w płocie się skończyły? :) hahahaha wieś tańczy wieś śpiewa a wszedłem na to forum bo lata coraz więcej ogłoszeń tej firmy( usunięte przez administratora ) Tylko nikt nie pisze o pozytywach. Firma naście lat na rynku żadnych konkretów tylko ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
klir - 2014-08-27 15:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
podoba mi się w firmie artman to, że z niby błahego tematu jakim jest produkcja świec zrobili całkiem intratny interes i zarabiają obecnie bardzo fajne pieniądze na takim prostym pomyśle. Chociaż z tego co można zauważyć na tym forum to chyba szefowie Artmana to jedne z nielicznych zadowolonych osób w firmie...
zdjecie uzytkownika
maria - 2014-08-28 09:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem byłą pracownicą. Odeszłam z firmy sama. Udało mi się odzyskać swoje zaległe pieniądze chociaż długo to trwał. Firma robi piękne świece. Właścieciele mieli by powód do powód do dumy gdyby łyżka którą jedli była mniejsza. Wpędzili siebie i pracowników w poważne kłopoty. Nie wypłacali pensji na czas, nie płacili ZUS-u od ponad trzech lat, nie przestrzegali przepisów i stąd mają problem z sądem, inspekcją pracy i ZUS-em. To wynik złego zarządzania kasą. Nie trzeba od razu jeździć przysłowiowym "mercedesem". To cała prawda o firmie. Szkoda że zamiast mówić prawdę właściciel motał, obiecywał prawie wyduszał łzy jaki to jest prawy i biedny. Ja mam to na szczęście za sobą. Pracuję w końcu w zakładzie który odprowadza skladki i wszystko jest na czas. Odwagi ludziska!
zdjecie uzytkownika
Oszukany_kontrahent - 2014-08-28 10:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo łatwo robić intratny interes nie płacąc dostawcą za materiał do produkcji świec, to zwykły oszust [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ktoś to pracuje w tej firmie pomaga [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] okradać ludzi.
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2014-09-02 08:24:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram opinię. Mnie też oszukał nie dotrzymując terminów i urywając kontakt. Nawet nie próbuję już ponaglać. Spotkamy się w sądzie.
zdjecie uzytkownika
pytanko - 2014-09-10 15:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Al ludzie pracujący tam nie robią tego w czynie społecznym?
zdjecie uzytkownika
Zapytanie - 2014-09-25 08:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy tam naprawdę jest tak złe ?Wlasnie chciałem podjąć z nimi współpracę ale cos mi nie podpasowalo po rozmowie tel (Bóg wie z kim bo ten pan raczej nie chciał sie przedstawić) i zacząłem szukać w internecie i natknąłem sie na te forum wiec mam mieszane uczucia.Nie chce utopić pieniędzy w cos co zaraz na pewno zniknie z rynku
zdjecie uzytkownika
w przez duże W - 2014-09-29 14:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
20 lat nie zniknął wiec i teraz nie zniknie:D
zdjecie uzytkownika
Odp. na Zapytanie - 2014-10-01 11:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właściciel nie zniknie ale Ty napewno :). Zamknie kolejną firmę i otworzy nową. Przeczytaj powyższe opinie, to będziesz znał rzeczywistość. Ludzie nie piszą ot tak sobie. Chyba, że lubisz ryzyko, bycie poniżanym i oszukiwanym, to jak najbardziej leć do tej firmy jak w dym :)))
zdjecie uzytkownika
hasan - 2014-10-01 21:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktoś jeszcze poszukuje marka k w sprawie zaległości finansowych czy juz wszystkich posplacal?
zdjecie uzytkownika
dociekliwy - 2014-10-11 15:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś zna adres zameldowania marka kozbura?
zdjecie uzytkownika
wredna - 2014-10-14 13:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie jak pojedziesz do Kurowa to sam się zapytasz;)
zdjecie uzytkownika
R2D2 - 2014-10-18 15:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy mógłby ktoś z obecnych pracowników napisać opinie? Firma oferuje dobre warunki współpracy i nic za bardzo nie wskazuje na fakt autentyczności powyższych opinii. Proszę o rzetelną opinie. P
zdjecie uzytkownika
neutron - 2014-10-20 08:26:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w tej firmie bo muszę (nie chcę wyjaśniać dlaczego). Chciałbym aby to co mówi szefowa/szef okazało się prawdą lecz wiem jak było i jakie ciągną się długi. Na wiosnę mam nadzieję że zmienię pracę i kraj. Zaryzykuj a czas pokaże...jeśli tak dobrze brzmi oferta to kto wie...cuda się zdarzają
zdjecie uzytkownika
Do R2D2 - 2014-10-20 12:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [neutron - 2014-10-20 08:26:06]:
Do R2D2:
Jakie to są te "dobre warunki współpracy"? To co się mówi przy zatrudnieniu? Bo rzeczywistość masz w komentarzach... Jak nie wierzysz - zaryzykuj, będziesz kolejnym tu opiniodawcą.
zdjecie uzytkownika
gamoń - 2014-10-30 02:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [neutron - 2014-10-20 08:26:06]:
może i rzeczywiście cuda się zdarzają , ale z tego co sam znam te firmę i z tego co opowiadają znajomi to na cuda akurat w pozytywnym tego słowa znaczeniu nie ma co liczyć. Warto przyjrzeć się komentarzom na forum i naprawdę w nie uwierzyć. Chyba , że chce się potem przeżywać głębokie rozczarowania .
zdjecie uzytkownika
Modi1959 - 2014-11-17 12:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszę tę opinię ku przestrodze wszystkim, którzy chcieliby nawiązać jakąkolwiek współpracę z firmą ARTMAN, obojętnie w jaką jeszcze przekształci się spółkę.
Ja jeszcze w lipcu złożyłem zamówienie na świece i za te świece zapłaciłem. Niedawno dowiedziałem się, że towaru nie otrzymam. Nie mogę doczekać się też zwrotu pieniędzy mimo iż kredytuje firmę ARTMAN już cztery miesiące.
zdjecie uzytkownika
motyl - 2014-11-25 13:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oddaj sprawę do sądu...nic nie załatwia się z tym oszustem na słowo..musisz mieć na wszystko dokumenty. Albo po prostu porozmawiać z nim "na osobności". I nie kieruj się tym co widzisz czyli wyglądem bezbronnego pokrzywdzonego dziecka o płaczliwych oczach...to kawał przebiegłego oszusta pod przykryciem niewinności...wali w h... z pracownikami i kobietą (-ami)..to cały Mareczek
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-11-26 19:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Firma Artman to jedna wielka fikcja, Marek Kozbur to człowiek o wielu twarzach ale jego prawdziwa twarz to przebiegły kłamca i wyzyskiwacz ludzi uczciwych. Nie jedna osoba twierdzi że jego zachowanie wskazuje na to jak by przeszedł kurs manipulowania ludźmi ale prawda jest taka ze to zwykły prostak z podstawowym wykształceniem. Jego świetni doradcy którzy wiernie stoją przy jego boku do czasu, również nie błyszczą inteligencją. Zawsze kończy się tak samo każdy ma tam swoje 5 minut. Kozbur bardzo szybko orientuję się jak ktoś ma więcej inteligencji niż on a w jego przypadku zdarza się tak prawie za każdym razem, wtedy jak najszybciej wszystko odwraca przeciwko tej osobie i jego cudowny doradca staje się wrogiem i jest na przegranej pozycji. Praca w tej śmiesznej firmie zawsze trwa więcej niż 8h zdarzały się przypadki że ludzie pracowali po 24h albo i więcej nie dostali za to żadnej premii a nawet dobrego słowa. O regularnych płatnościach można zapomnieć, umowa zlecenie to najwięcej co może zaoferować. Śmieszna firma śmieszna umowa. Kozbur przykładny katolik a tak naprawdę z religią ma nie wiele wspólnego myśli ze jak rzuci na tace kilka stówek to od razu pójdzie do nieba, jak przysłowie mówi „ Klęczy przed figurą a diabła ma za skóra” i to cała prawda o tym zabawnym biznesmenie za którego się uważa. Długów ma tyle że jego dzieciom życia nie starczy żeby je spłacić. On i jego firma to samo dno i bąbelki. ABSOLUTNIE NIE POLECAM TEJ FIRMY PRZESTRZEGAM, OSTRZEGAM, SZKODA CZASU I NERWÓW NA PRACE CHARYTATYWNĄ W FIRMIE ARTMAN. Wszyscy piszący negatywy na temat Artmana piszą samą prawdę. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
obecnie zatrudniony - 2014-11-27 08:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To cała prawda powyżej. Może to wstyd ale siedzę w tej firmie bo nie umiem się znaleźć w nowej rzeczywistości. Wierzyłem że coś się zmieni ale coraz mniej łudzę się nadzieją nawet po fikcyjnej zmianie właściciela(-ki) firmy. Długi gonią "wspólny portfel". Nie mam na razie innej perspektywy. Fakt, umowa zlecenie to g...no ale to polega na tym że szef wie z jakimi problemami życiowymi znaga się każdy z pracowników i jak potyra 2 razy więcej godzin niż dopuszczalna ustawowa norma to wyciągnie w częściach te 3 tysiączki. Z opóźnieniem ale jest szansa na wypłatę. Nie wiem co będzie jak zabraknie zdrowia i jak padnie nam całkiem na mózgi od tyrki i oparów bo wyciągi są...ale dla inspekcji a nie dla pracowników. Jak macie inne możliwości to z daleka od Artmana. Fajny produkt ale masakryczne warunki pracy i płacy. Ja chyba cierpię na opętanie albo strach mnie paraliżuje przed nowymi wyzwaniami. Nie bede ściemniał.
zdjecie uzytkownika
literka51 - 2014-12-06 12:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ludziska co za bzdety wypisujecie o człowieku którego nie znacie i nie wiecie jak funkcjonuje firma w naszej rzeczywistosci załózcie swoja i oplacajcie za wszystkich pracownikow wszystkie skladki i podatki a po pol roku pogadamy .Teraz co ludzie opisuja to kompletnie nic nie wiedządzy ludzie bo firma po woli zaczyna sie wspinac i jest coraz lepiej nigdy nie bije sie leżącego pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
do literka51 - 2014-12-08 13:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak, tak.... kolejny poplecznik pt. rodzina lub świeży/kilkudniowy pracownik i do tego nie potrafiący nawet poprawnie pisać. Firma "po woli" zaczyna się wspinać....czyim kosztem? Znów pracowników lub kontrahentów? Czyli standard. Nie jedyna to firma w Polsce i jakoś wiele z nich SZANUJE swoich pracowników a już skandalem jest niepłacenie ZUS-u za pracowników i nie informowanie ich o tym!!! Była to jedyna firma w ciągu moich lat pracy,z której uciekałam, aż się kurzyło. Inni jakoś mogą płacić pracownikom na czas i funkcjonują też w naszej rzeczywistości. A jak się firma zaczyna wspinać, to widać - chociażby po niedawnym wpisie klienta, który zapłacił przedpłatę za towar a towaru ani kasy - ani widu, ani słychu...Obietnice w tej firmie są wielkie, krótki czas weryfikuje rzeczywistość. A firmę, o której piszą tu ludzie, wszyscy dobrze znają z autopsji droga literko51 - osobo nieświadoma tego co piszesz lub dalece naiwna.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-12-10 09:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [do literka51 - 2014-12-08 13:54:27]:
Droga literko51 mało jest ludzi na świecie którzy chodzą do pracy dla przyjemności, zdecydowana większość pracuje bo chce zarobić pieniążki które w obecnych czasach niezbędne są do życia jak również dla świadczeń zarówno tych zdrowotnych jak emerytalno-rentowych, nie pominę również faktu iż obowiązkiem każdego pracodawcy jest owe świadczenia wypłacać ludziom na czas i każdy pracodawca otwierając firmę i zatrudniając ludzi jest tego w pełni świadomy ( to jest jego święty obowiązek ) i nie rozumiem jak można pisać o wspinaniu się firmy która nadal łamie te podstawy . Każdy z nowych pracowników oraz tych którzy nadal tam pracują potwierdzi że niestety ale nadal otrzymują pieniążki za pracę którą wykonali na raty oraz nadal pracują na umowach śmieciowych lub bez . Niestety rynek pracy mamy taki że, wiele osób godzi się na to w obawie iż innej pracy nie znajdą a mało kto pracuje tam z dobrym wykształceniem kto może pozwolić sobie na tgz . wybrzydzanie w ofertach pracy Ci którzy takowe posiadają idą do biura po czym po kilku miesiącach znajdują kolejną. Bo na szczęście są jeszcze firmy dla których podstawą jest kapitał ludzki i są na rynku od lat i jakoś zus nie jest im straszny.....
Życzę Ci droga literko51 Wesołych Świąt które wyprawisz za wypłatę otrzymaną w terminie....
zdjecie uzytkownika
odpowiedź do literka51 - 2014-12-15 22:28:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tym kopaniem leżącego to akurat jest zupełnie odwrotnie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Artman Świece Marek Kozbur
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Artman Świece Marek Kozbur?
Zadaj pytanie
x