Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HOTEL LENART

Pracowałeś w firmie HOTEL LENART i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
PR - 2013-09-22 20:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (29)
OK
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-08-06 21:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Nie wiem kto napisał poprzednią opinię (być może jakiś Manager żeby zachęcić nowych pracowników). Ogólnie na rynku hotelarskim panuje opinia, że w Lenarcie pracuje się od 3 dni do 3 miesięcy. Niestety jest to prawda. Hotel piękny i zupełnie inny niż wszystkie, jednak nie wierzę w to aby długo pociągnął. Szkoda, że nikt tutaj nic wcześniej nie napisał, przed moją rozmową kwalifikacyjną, zaoszczędziłoby to czas i nerwy. Właściciel bardzo sympatyczny, właścicielka - zupełne przeciwieństwo właściciela. Na rozmowie on mówi jedno, potem z czasem ona mówi co innego. ( usunięte przez administratora )"w końcu to jej hotel i może sobie robić w nim co jej się podoba..." Rotacja ludzi jest tam ogromna, ci którzy mają starą pracę niech się grubo zastanowią zanim spala mosty bo w Lenarcie naprawdę jest ciężko. ( usunięte przez administratora ) Naprawdę zastanówcie się ludzie czy warto być tak traktowanym.... decyzję pozostawiam Wam.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-11 17:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Też jestem była pracownicą hotelu,
podpisuję się pod powyższym,
( usunięte przez administratora ) Ogolnie masakra- jezeli masz prace nie zmieniaj jej na prace w Lenarcie. jezeli niemasz zadnej potraktuj to jako cos przelotnego.
Dzieiw sie ze ktos tam chce jeszcze pracowac, ja jak 3 dnia zorietowalam sie jak tam jest szukalam od razu czegos innego.....
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2014-08-19 09:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jestem pracownikiem hotelu od samego otwarcia, witałam pierwszych gości, dopieszczałam hotel, pracuję tam do dziś. Od właścicieli otrzymałam rewelacyjną umowę, dobrą wypłatę, odpowiednie stanowisko pracy oraz ogrom serdeczności. Tak dokładnie SERDECZNOŚCI. Kiedy na hotelu poinformowałam Panią Lenart o tym, że spodziewam się dziecka, zostałam potraktowana z ogromnym szacunkiem i troską, każdy pracownik został uprzedzony o tym iż mnie jako kobiecie w ciąży należy się szacunek, dostosowano dla mnie stanowisko pracy, a kiedy postanowiłam odpocząć te kilka miesięcy przed porodem w domu, nikt nie robił o to żadnych problemów. Pani Lenart dzwoni do mnie systematycznie i z troską interesuje się moim oczekiwanym potomkiem, drodzy Państwo proszę wskazać mi drugiego takiego pracodawcę! Pani Lenart jak i również Pan Lenart z niecierpliwością oczekują mojego pomyślnego rozwiązania, udanego urlopu macierzyńskiego oraz powrotu do pracy. Dzięki nim wiem, że mam dokąd wrócić, wiem że tam czeka na mnie stanowisko pracy, proszę pokazać mi drugiego takiego pracodawcę! Szanowni Państwo, jeśli ktoś przychodzi do pracy i traktuje pracę jak wakacje to cóż się dziwić, że mu praca nie odpowiada bo trzeba pracować.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-08-20 15:12:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również pracowałam w tym hotelu. Ogólnie byłam bardzo zadowolona z tej pracy i miło wspominam ten czas. Polecam tego pracodawcę.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-08-20 22:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [Były pracownik - 2014-08-20 15:12:51]:
Ten ostatni pozytywny wpis pisany był na pewno przez któregoś z obecnych pracowników, pod dyktando właścicielki. Skoro była pracownica była taka zadowolona to czemu jest już byłą pracownicą?
zdjecie uzytkownika
Pies - 2014-08-21 01:34:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Trzeba przyznać, że z punktu widzenia klienta Hotel Lenart jest bardzo dobrze zorganizowany, widać wszędzie pełen profesjonalizm, dopięcie na ostatni guzik. Ciekawe czy tylko pracownicy mogą powiedzieć to samo, bo hotel renomę ma niesamowitą, dlatego myślę, że Lenart jest dosyć odpowiedzialny za tworzenie dobrego PRu nawet wśród pracowników.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-08-23 11:39:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam, hotel Lenart to ogromna rotacja taniej siły roboczej, wyzysk i psychiczne gnębienie pracownika.Nie wspominam już nawet o braku możliwości rozwoju zawodowego.Nie polecam pracy w tym miejscu nawet za cenę bycia bezrobotnym.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-25 10:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, jestem pracownikiem hotelu Lenart od ubiegłego roku, jestem zadowolony z dotychczasowej pracy oraz atmosfery która przekłada się również na opinie gości i uczestników organizowanych imprez konferencyjnych, weselnych i innych. Sam zauważam osoby które awansowały w tej firmie. Cały czas prowadzone są profesjonalne szkolenia w tym językowe z czego jestem bardzo zadowolony. Niestety właściciele i kadra managerska stawiają wysokie wymagania ale dobrze wynagradzają.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-08-27 23:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
niestety mogę powiedzieć tylko tyle że złe wpisy są usuwane przez Państwa L. bo już miała tak sytuacja na tym portalu, wpisy pozytywne dodawane są przez nich lub przez podstawione osoby. Co do Sylwi teraz już wiemy kto kablował na pozostałych pracowników , przepiękna laurka dla właścicieli tego hotelu gratuluje Sylwia. Niestety pracownik traktowany jest tam jako chołota i nie ma żadnych praw. Codziennością były wyzwiska, krzyki i poniżanie z strony Pani L. Prawie cały Kraków wie jaka panuje tam sytuacja wystarczy popatrzeć na gumtree ile razy dodają ogłoszenie poszukując pracowników. Z pracowników którzy otwierali ten hotel pozostała garstka a hotel dopiero mija pierwszy rok jak został otwarty.
zdjecie uzytkownika
i ja były pracownik - 2014-08-28 19:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
noooo Sylwia gratuluje..jak powyżej..tak już wiemy kto tak pięknie donosił..ech szkoda nawet mówić..a może warto?
niech wszyscy wiedzą,co się dzieje w hotel Lenart..baardzo przykre sytuacje..wyzwiska krzyki i poniżanie..to codzienność..niestety
a wydawałoby się ,że będzie to przyjazne miejsce pracy
wiem,bo i ja były pracownik
zdjecie uzytkownika
Harold - 2014-08-29 06:49:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-08-23 11:39:39]:
Dobrze, że chociaż z punktu widzenia gości dobrze to wygląda, bo niestety ani właściciele, ani kierownicy z przypadku nie znają się na zasadach PR. A już na pewno nie rozumieją, że sposób traktowania personelu, to jego część. Przez to teraz sami sobie muszą pisać pozytywne opinie, bo nikt tam nie chce pracować, a rzeczywiście gości coraz więcej i nie będzie ich miał kto obsługiwać.
zdjecie uzytkownika
Była pracownica - 2014-08-29 06:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Sylwia - 2014-08-19 09:06:55]:
A proszę mi pokazać drugi taki hotel, gdzie nie ma nawet pomieszczenia socjalnego, żeby odpocząć, bo o obiadach pracowniczych nie wspomnę.
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-08-29 20:58:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie podejmujcie nigdy pracy w tym hotelu!!!! Jeśli chcecie być zdrowi na ciele i umyśle - praca tam to nieporozumienie!! . Nabawisz się tylko nerwicy i niechęci do pracy. Praktyką jest tam upokorzenie pracownika przez panią L. poprzez wulgarne ubliżanie,wykorzystywanie " siły roboczej " na maxa. Atmosfera bardziej niż nie zdrowa. Właściciel hotelu bez zastrzeżeń nie mogę o nim nic złego napisać, natomiast właścicielka ? brak słów szkoda pisać tutaj prawdę , ponieważ jak zauważyłam czytając wcześniejsze komentarze i tak zostaje ona usunięta przez administratora!!! Krótko!!! Nigdzie tak nie zostałam jeszcze upokorzona! PRZESTRZEGAM !!!
zdjecie uzytkownika
Damian - 2014-08-30 12:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Była pracownica - 2014-08-29 06:56:33]:
Czemu obawiacie się Państwo podpisać? Opinie anonimowe są warte mniej niż nic, a ich wiarygodność jest żadna. Równie dobrze wszystkie mogła napisać ta sama osoba.

Jeśli atakujecie swoich dawnych kolegów to miejcie przynajmniej tyle przyzwoitości żeby podpisać się z imienia - osoby nie pracujące tu i tak nie będą wiedzieć kim jesteście. Jeśli uważacie że to co piszecie to prawda, to czemu robicie to anonimowo?

W wolnej chwili napiszę więcej, ale na razie na szybko:
1. "była pracownica" - jeśli nie wie Pani nawet że na poziomie "-1" koło szatni damskiej jest pomieszczenie socjalne w którym można zrobić sobie kawę, usiąść i zjeść coś normalnie przy stole - to mam poważne wątpliwości czy pracowała Pani w tym obiekcie.
2. To 5 hotel w którym pracuję, w żadnym poprzednim nie było obiadów pracowniczych - jest to na pewno fajne, ale nie jest standardem i nie jest obowiązkowe. Gdyby Pani rzeczywiście tu pracowała tak jak ja prawie od początku (zacząłem miesiąc po otwarciu i pracuję do dzisiaj) to wiedziałaby Pani, że przez pewien czas posiłki były, tak samo jak wiedziałaby Pani z jakich powodów z nich zrezygnowano.

Jeśli chodzi o komentarze dotyczące rzekomego usuwania opinii - sugeruję poczytać regulamin serwisu i zwrócić uwagę, że administrator usunął fragmenty wpisów - z tego co pamiętam te które zawierały wulgaryzmy. Reszta wpisów pozostała nie zmieniona.

Odpowiedni fragment regulaminu:

"Niedopuszczalne jest umieszczanie w Serwisie, przekazywanie za jego pośrednictwem w tym także w ramach Forum oraz Bloga, treści i materiałów tekstowych, graficznych, dźwiękowych sprzecznych z obowiązującym prawem i zasadami współżycia społecznego, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, jak również treści wulgarnych, ordynarnych, uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe, naruszających dobra osobiste, a także nieuprawnione korzystanie z cudzego wizerunku, naruszające dobre obyczaje i zasady netykiety oraz wszelkich działań, które narażałby na odpowiedzialność prawną Serwis lub mogłyby wyrządzić mu szkodę."

Z Sylwią pracowałem w hotelu na recepcji cały czas do momentu kiedy postanowiła się skupić na dziecku, komentarze tego typu pod jej adresem, poza tym że nieuzasadnione - są po prostu niesmaczne i chamskie.

Jeśli ktokolwiek z komentujących rzeczywiście tu pracował - zapraszam do podpisania się swoim imieniem. My, obecni pracownicy, będziemy wiedzieć o kogo chodzi, chętnie poznam też Wasze opinie na swój temat, bardzo ciekawi mnie czego mogę się dowiedzieć.
Jeśli Sylwia jest w Waszych oczach "donosicielem", to aż strach pomyśleć co usłyszę o sobie...

Z poważaniem,
Damian
zdjecie uzytkownika
tralalala - 2014-09-01 22:23:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-08-25 10:48:13]:
Ale spam,masakra...każdy wie jak się pracuje w hotelu Lenart, Pani L. już o to zadbała:)
zdjecie uzytkownika
Katarzyna - 2014-09-02 10:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaczęłam pracę w tym hotelu jeszcze przed otwarciem. Na początku rzeczywiście było dużo stresu co niosło wiele emocji, również negatywnych.... ale to zrozumiałe gdy nowo powstały hotel otwiera się i rozwija. Po pewnym czasie sytuacja się ustabilizowała, zostały określone zadania i obowiązki każdego pracownika co ułatwiło pracę. Pani Prezes czuwa nad wszystkim, przecież jest właścicielem i zależy Jej aby ten hotel dobrze prosperował.
Myślę, że uczciwy pracownik będzie doceniony.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOTEL LENART
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski