HOTEL LENART

Wieliczka

Opinie o HOTEL LENART

Bolek 2014-09-29 08:33:12
Gdyby praca zmieniła mnie to pewnie bym się o niej pozytywnie nie wypowiadał.
A praca w hotelu to praca w hotelu. Jedni pracują dłużej inni krócej. Jedni chcą czegoś innego inni nie. Czynników przemawiających za zmianą pracy może być wiele, niekoniecznie negatywnych.
Ja poszedłem dalej co nie umniejsza faktu, że źle mi się tam nie pracowało.
2
z doświadczeniem 2014-09-29 11:00:37
Panie Bolku - a w jakim dziale Pan pracował i jak długo?
Czy jest Pan wykwalifikowanym hotelarzem?
4
Damian 2014-09-29 18:48:55
Po prostu ręce opadają gdy czytam niektóre komentarze :)

Hotel działa, Gości jest coraz więcej, pracy też. Spora część ekipy jest stała, są osoby pracujące tu dłużej ode mnie (a ja jestem już ponad rok). Rotacja jest zawsze, w każdym hotelu w którym zdarzyło mi się pracować była i zawsze będzie - każdemu zmienia się sytuacja życiowa, nie każdy do zespołu pasuje i nie z każdym my też chcemy współpracować.

Piszecie o tych którzy odeszli, pomijając zupełnie dużą grupę ludzi, którzy ciągle tu są. Skoro tu pracuję, to znaczy że chcę - nikt mnie na siłę nie zmuszał żebym tu został. Jeśli się chce, to się da i można się dogadać z właścicielami. I tyle w temacie z mojej strony :)
0
wiel 2014-09-30 11:55:08
a jak jest w top management? pracował ktoś poza działem housekeeping'u, technicznym, gastro?
0
ciekawy 2014-09-30 12:44:48
o jakie stanowisko w top management pytasz?
dyrektor hotelu?
dyrektor marketingu i sprzedaży?
kierownik recepcji?
czyżby był nabór?
4
Damian 2014-09-30 23:01:58
Chyba nie do końca się orientujesz "były pracowniku" - ciągle pracują tu osoby zatrudnione przede mną,(usunięte przez administratora) Spora grupa jest również pracowników, którzy dołączyli pod koniec zeszłego roku lub na początku tego. Jeśli nie wiesz - nie komentuj :)
0
Damian 2014-09-30 23:10:56
Szanowny Panie "Szefie Wszystkich Szefów" - nie zwykłem o warunkach zatrudnienia dyskutować na forum publicznym.
Najwyraźniej są satysfakcjonujące, skoro po roku nadal pracuję w tym obiekcie i nie poprzestałem na pracy na recepcji, ale zdecydowałem się przyjąć awans na jej kierownika, mimo wynikających z tego dodatkowych obowiązków.
Doceniam troskę, ale jest zbyteczna - pracuję tyle, ile chcę pracować.
1
Damian 2014-10-01 11:53:41
Szanowna Pani,
- po pierwsze: to właśnie problem z anonimowymi postami - ciężko ocenić czy ma się do czynienia z mężczyzną czy kobietą. Czasem ciężko nawet ocenić czy to nie ta sama osoba pod kilkoma różnymi pseudonimami. A przyzna Pani chyba, że forma "Szef" sugeruje płeć.
- po drugie: chyba inaczej rozumiemy pojęcie "dyskusji" - zadała Pani pytanie, na które odpowiedziałem. Jeśli odpowiedź była mało klarowna, proszę pozwolić że doprecyzuję: moje warunki zatrudnienia to nie Pani sprawa :)
- co do ostatniej części trudno mi się odnieść - czy poczuła się Pani zlekceważona moją odpowiedzą, czy może sugeruje Pani że w kontaktach służbowych okazałem Pani brak szacunku?
Ponieważ nie wiem z kim mam przyjemność, nie mam nawet możliwości skomentowania tego "zarzutu"...
1
Dawid 2014-10-01 15:35:28
Nie zgadzam się z opinią braku możliwości rozwoju w tym miejscu. Zaprzeczeniem jestem choćby ja, gdzie z recepcji przeszedłem do działu gastronomii na stanowisko zastępcy kierownika. Nie mówiąc już o tym, że na samej recepcji też się można rozwijać. Daje to choćby wprowadzona od kilku miesięcy możliwość działania w sprzedaży co nie wątpliwie dla zainteresowanych jest szansą zarówno na samorozwój jak i podreperowanie budżetu.
3
Sisi 2014-10-01 15:45:24
Ja pracuje w tym hotelu od kilku miesięcy. Jak to w hotelarstwie w zależności od obłożenia, czasem ciężko, a nawet bardzo, ale praca to praca.. Szerze to nie narzekam.(usunięte przez administratora) wynagrodzenie zostaje na czas.
4
gość 2014-10-02 22:24:19
(usunięte przez administratora) Nie ufałabym osobom, które w takim tonie piszą o swoim byłym pracodawcy i znajomych z pracy. Ciekawe z jakiego powodu jesteście byłymi pracownikami.... Te Wasze opinie trzeba przemilczeć....
0
R 2014-10-03 07:45:19
Sytuacja w tym hotelu się zmieniła, wiec nie rozumiem dlaczego jest taka "nagonka" na to miejsce przez byłych pracowników....
0
też gość 2014-10-03 08:05:50
Po to jest ten portal żeby własne opinie pisać.
3
Joanna 2014-10-05 20:42:58
Sugeruję wszystkim, którzy się tutaj wypowiadają - niezadowolonym z pracy w hotelu Lenart - załóżcie własne firmy, skoro wiecie jak je prowadzić. Sprawcie, żeby pracownicy rzetelnie pracowali i atmosfera była miła. I jeszcze żeby wszyscy pracownicy godnie zarabiali, opłaćcie ZUS i inne wydatki. Powodzenia!
0
gość 2014-10-06 07:20:55
Bez przesady - przecież jest mnóstwo dobrych hoteli i innych firm w których wszystko jest w porządku: rzetelni pracownicy, którzy są odpowiednio traktowani, pracują długo. Wszystko jest kwestią dobrego zarządzania. Pozdrawiam.
3
xxx 2014-10-07 16:07:31
praca to nie przymus - jak komuś warunki nie odpowiadają to zmienia prace i tyle.

A czytelnicy forum - osoby które będą aplikować na oferty pracy z hotelu wnioski z tej dyskusji wyciągną odpowiednie.

4
przyszły pracownik? 2014-10-11 18:28:22
dajcie znać czy się atmosfera poprawiła...mam zamiar wysłać cv
3
anna 2014-10-13 19:31:47
sądząc po zachowaniu Pani prezes w tym hotelu nawet w stosunku do gości współczuje pracownikom którzy musza tam pracować, życzę wszystkim żeby znaleźli lepsza pracę
5
Jan 2014-10-14 16:21:06
Witam wszystkich pracowałem w hotelu może krótki okres czasu (nie pracuję tylko z własnej winy to tak dla uściślenia) ale uważam że nikt nie ma prawa krytykować ani Pani prezes ani pozostałej kadry kierowniczej ponieważ są to odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach.Czytając wszystkie te niezbyt pochlebne opinie sądzę że ludzie którzy je piszą to myśleli że jadą na wakacje a nie do pracy.A Pani prezes wbrew panującym opiniom to naprawdę bardzo dobry człowiek ( miałem okazję przekonać się o tym osobiście wczoraj ). A co do pytania OSOBY PRZYSZŁY PRACOWNIK to atmosferę w pracy mamy taką jaką sami sobie stworzymy czyż nie tak.
1
nie wiem 2014-10-16 19:30:57
nie wiem jak Was ale mnie powyższe opinie całkiem zniechęciły do pracy w tym hotelu
7
były pracownik 2014-10-17 19:56:08
czy w zakresie obowiązków Kierownika recepcji jest pozytywne odpisywanie i gloryfikowanie Pani prezes? (usunięte przez administratora)zaniedbujesz swoje obowiązki! może byś się wziął do pracy! u żadnego normalnego pracodawcy nie jest takie zachowanie tolerowane. Byli pracownicy bardzo się cieszą, że poukładała się tobie kariera zawodowa. Hip hip hura hip hip hura
4
BW 2014-10-20 15:54:08
Witam,pracuję u Państwa (usunięte przez administratora), już dłuższy czas.Postanowiłam jako pracownik z najdłuższym stażem wyrazić swoją opnie.

Pani Prezes włożyła całe swoje serce i cała siebie w tworzenie tego hotelu. Od początku mocno angażowała się w jego budowę a teraz w jego zarządzanie. Każdy element , każde pomieszczenie w hotelu nikt nie zna lepiej niż Ona sama.Jakże mogłoby inaczej, skoro jest jego Właścicielem. Uważam iż jako Właściciel ma prawo aby wymagać od innych,korzystać ze swojej własności, bez względu na wszystko, gdyż pracowała ciężko na te dobra, które stworzyła sama, nie jednokrotnie własnymi rękoma. Należy przyznać iż Pani (usunięte przez administratora)jest charakterną osobą, mówi to co myśli, nie ważne co ma do czynienia ze mną , innymi pracownikami czy znanymi osobistościami. Co uważam za jej zaletę,gdyż świadczy o tym, iż ma własne zdanie, i nie ugnie się byle presji czy szantażowi. Ponadto Panie Prezes przy głębszym poznaniu jest miłą, ciepłą i pełną współczucia osobą.

Dlatego nie wyrażajcie opinii, nie oceniajcie Hotelu, jego Właścicieli tylko na podstawie tego co przeczytacie, zawsze znajda się opinie negatywne, gdyż jest tyle opinii ile ludzi, dlatego najlepiej samemu się przekonać, a nie bazować na tym co inni piszą. Notabene nie łatwym jest prowadzenie hotelu, zarządzanie ludźmi, którzy jak wiadomo są różni.


(usunięte przez administratora)
2
bylapracownica 2014-10-23 17:23:20
niestety jak teraz czytam opinie ludzi którzy jeszcze tam pracują to zastanawiam się jak miedzy sobą potrafią mówić prawdę o sytuacji jaka tam panuje a jak tu na portalu piszą same laurki. Powiem tylko jedno ten do kogo to powinno trafić powinien wiedzieć posiadanie hotelu i pieniędzy nie czyni nikogo wyższym od drugiego człowieka i należy sobie okazywać szacunek (usunięte przez administratora)
4
fieona 2014-10-31 02:14:42
Wielki bój zwolenników i "wrogów" szefowej - inaczej się tego określić nie da. Ale w sumie po to jest to forum. (usunięte przez administratora)pisała coś o tym że właściciel może korzystać z tego co sam zbudował - czy ktoś to neguje? Wiadomo że jego to korzysta. Ale szacunek ludzi buduje się całe życie a nie tylko na początku jak się różnie wiedzie i szuka pomocy u każdego. A w innej kwestii - polecilibyście wypoczynek w tym hotelu? Obiektywnie proszę
0
josie 2014-11-24 13:47:27
chcieliśmy tam iść na Sylwestra w tym roku... z tego, co czytam, to hotel ma negatywne opinie dot. pracowników, ale co z tego typu imprezami? dają radę?
0
HoneOnna 2014-12-12 13:11:18
Zastanawia mnie, jakimi kryteriami kierują się osoby odpowiedzialne za zatrudnienie obsługi- czyżby rolę odgrywał humorek, jakim obecnie jest szefostwo? Bo profesjonalizm i kultura najwyraźniej nie mają wielkiego znaczenia, co bardzo widać w trakcie imprez.
2
Hotel Lenart 2014-12-16 23:19:18
Witam,
Nigdy nie było gości, którzy wyszli z dancingu z powodu braku obsługi.
Internet wszystko przyjmie, a gdyby sytuacja kiedykolwiek miała miejsce, to dana osoba znalazłaby numer telefonu do Właściciela obiektu lub Kierownika Gastronomii. Czyżby znów zaczynał się atak na Właścicieli Hotelu i Obiekt, bo za dobrze prosperuje?
0
HoneOnna 2014-12-18 13:04:29
Czy Hotel dobrze prosperuje? czy obsługa zawsze była idealna i fair? czy niemiłe sytuacje, będące udziałem pracowników i gości to tylko ściema? Właściciele i managerowie, odpowiedzcie sobie sami na to pytanie!
3
były pracowmnik 2014-12-30 10:02:14
niestety tam twoja wiedza i doświadczenie na wstępie lądują w koszu bo według jednej osoby mimo doświadczenia w czterogwiazdkowych i pięciogwiazdkowych hotelach to ludzie którzy cię tam uczyli to nauczyli cię tylko głupot
7
tomek 2015-02-18 11:38:07
jakie stawki oferowane sa na poczatek mniejwiecej ?
0
gość 2015-02-27 14:02:45
widzę, że robi się tam bardzo ciekawie, skoro szukają na prawie każde stanowisko (usunięte przez administratora)
3
Bez znaczenia kto 2015-03-02 11:17:01
Fajna ściana tekstu w sumie o niczym
O ile się orientuję to ten serwis służy do wyrażania opinii o pracodawcy a nie o pracownikach.
No chyba że się mylę ;)
4
szkoda słow 2015-03-03 18:37:00
po co tak kłamac! przeciez w grudniu 2014 żadnej wigilii dla pracowników oczywiście nie było!
3
ciekawy 2015-04-10 17:33:27
Chyba się uspokoiło bo nic nowego, nudy ;)
3
gość 2015-04-17 22:38:02
Bo nikt już tam nie pracuje
4
zainteresowany 2015-04-18 07:24:14
Widzę wiele ogłoszeń do tego hotelu. Jestem zainteresowany pracą na recepcji. Warto aplikować? Kto jest kierownikiem w tym dziale? jaka atmosfera pracy?
1
GOŚĆ 2015-04-20 00:17:05
A ciekaw jestem co też Państwo jedli ponieważ my też byliśmy na koncercie a później na kolacji i jedzenie było bardzo smaczne.Policzki wołowe rozpływaly się w ustach golonko też bardzo smaczne a deserów też było chyba więcej bo my zjedliśmy i sernik i pyszną tartę z pomarańczami lody również więc nie rozumiem w czym problem.Czy znowu jakiś atak niezadowolonego pracownika czy nieuczciwa konkurencja.
2
ktoś 2015-04-20 08:10:53
O reklama menu !!!kazdy ma rozne preferencje co do smakow tak ze i opinie sa rozne, a niezadowoleni pracownicy to nic nowego w tej firmie, a konkurencja to raczej tu nie zaglada bo wystarczy pracowniczych opini zeby wiedziec czym jest praca w tej firmie, tym co to pasuje pracuja tym co nie odchodza i wyrazaja swoje opinie wlasnie tu , bo po o jest ten portal a nie prowadzenie dialogow z wlascicielami czy innymi goscmi tutaj

"UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOTEL LENART" - wlasnie po to jest ten portal jakby ktos zapomnial
2
gosc 2015-05-15 11:41:15
Czy ktoś może napisać jakie stawki są dla recepcjonistow? ? Czy warto tam aplikować chociażby ze względów wynagrodzenia albo premii?? Z góry dzięki za info.
0
gość 2015-05-15 20:30:52
Idź i sprawdź jak Ciebie to tak interesuje. Przecież to nic nie kosztuje, przyjmują od ręki.
4
były 2015-05-21 23:34:29
premie ha ha ha normalnie pęknę ze smiechu
3
jakiś ja 2015-06-05 09:00:29
Nie jestem pracownikiem hotelu Lenart - pracuje tam moja żona ja obserwuję jej reakcje i słucham opowieści, jest Ona zadowolona z pracy i traktowania przez pp. Lenart. Sama widzi widzę ludzi którzy idą w górę a także tych którzy "wylatują". Właściciele i kadra managerska (co jest absolutnie logiczne i sensowne) stawiają wysokie wymagania, ale jak na ten chory kraj wynagradzają - negatywy w opiniach to pokłosie zwolnienia z pracy za niedopełnianie obowiązków, pewnie niedługo pojawią się nowe.
1
jan 2015-06-14 22:39:22
Ja w ogóle nie zgadzam się z opinią mojego przedmówcy że atmosfera w hotelu Lenart jest zła wręcz przeciwnie jest ona bardzo dobra.A Pan lub Pani bo nie wiem kto pisał opinię nie ma prawa osądzać ani Pani Prezes jak również nikogo innego. Pracuję w hotelu dopiero trzy miesiące ale już zdążyłem zauważyć pewną przypadłość osób rezygnujących z pracy mianowicie za wszystkie swoje niepowodzenia obwiniacie Panią Prezes a myślę że najpierw należy spojrzeć na siebie Bo jeżeli ktoś myśli że przyjdzie do pracy i dostanie kasę za nic nie robienie to się chyba myli. Niech te osoby otworzą swoje restauracje lub hotele i niech funkcjonują na takiej zasadzie.Pani prezes jest profesjonalistą w każdym calu pilnuje swojego interesu najlepiej jak można a że czasem trafiają się jakieś GAMONIE które uważają się z super pracowników a później wychodzi szydło z worka.I nie mogę zrozumieć tylko jednego jak można obrażać dobrego człowieka jakim jest Pani Prezes.I jeszcze jedno dlaczego żaden gamoń nie podpisze sie z imienia choćby.Brak odwagi.
2
zastanawiające 2015-06-15 20:52:47
Czy Pańskiej żonie też sie tak dobrze pracowało... ?
1
jan 2015-06-16 08:22:08
A mojej żonie to cały czas dobrze się pracuje i jest bardzo zadowolona z pracy.
0
no kto nie wazne 2015-08-08 23:41:19
Po przeczytaniu całych tych opini na tym portalu uwazam ze sa osoby ktore pracuja badz pracowaly w tym hotelu nie doceniaja swojej pracy i calego wysilku jaki potrzebny jest by wszystko funkcjonowalo znakomicie, (usunięte przez administratora)
1
Monika 2015-12-20 00:12:48
i jak tam w Lenarcie się dzieje? Chętnie poznam jakieś aktualne opinie. Kiedyś, jak jeszcze nie szukałam pracy, to mieli fajną ofertę na recepcję. Pewnie już kogoś dawno zatrudnili.
0
gucio 2016-04-06 16:55:54
ciężko mówić o tym jak obecnie jest w lenarcie bo widać , że ludzie się tutaj praktycznie nie wypowiadali ostatnimi czasy. A ta oferta na recepcje już dawno zajęta
0
gucio 2016-05-06 18:30:43
nie ma co się dziwić bo i ta opcja z recepcją jest dość czasowa. W hotelu raczej ludzie trzymają się pracy bo jest lekka a zarobić można przyzwoicie .
0
ergt 2016-06-17 22:08:39
@gucio no mysle ze wlasnie dzieki takiej pracy to sobie troche dorobic mimo wszystko mozna nawet pracujac tylko jakis czas :) tylko ze oferty juz nie ma
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOTEL LENART