Logintrans Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Logintrans Sp. z o.o.

Gość 2016-03-03 20:26
Ho, ho, sam Pan Prezes się odezwał, czapki z głów. Naiwny biedaczek nie wie, że to tylko taki cyrk, że hejty walą najczęściej HRowcy innych firm IT, bo jest totalna walka rekrutacyjna na rynku wrocławskim o ludzi od technologii, ot mało jest tych zdolnych, a pozytywy walą jego ludzie z jego HR. Wszyscy się w to bawią, myśląc że w ten sposób wystraszą paru gostków od zatrudnienia sie w tej lub innej firmie. Przy okazji podniecają się tym wszyscy dookoła w firmie i jest niby zabawnie, taka sensacyjno-plotkarska nasza polaków natura. Czarny PR górą. np. ten niby Piter, to Piotr którego znam, bo tylko jeden się zwolnił w tym okresie i wiem, że takiego postu po prostu nie dał, ktoś wiedział, że odszedł i się pod niego podszył. Obrzydliwe. Przylepili mu takie bzdety i chłopak się musi kumplom tłumaczyć. (usunięte przez administratora) Daj se Pan spokój , przecież to zwykłe szambo.
refund 2016-03-15 21:08
zależy jak na to patrzeć, w sumie trudno mi się wypowiedzieć, ale ok.
kandydat 2016-03-15 21:29
Byłem na rozmowie w tej firmie i liczę, że się uda i sam będę mógł coś powiedzieć. Pierwsze wrażenie było super!
1
Logintrans Sp. z o.o. 2016-03-17 15:37 [pracodawca]
Hej, własnie zakończyliśmy rekrutację na stanowisko Młodszego Specjalisty ds. Windykacji Sądowej. Sprawdź nasze aktualne oferty: http://www.trans.eu/pl/kariera Jeżeli nie ma takiej, która Ciebie obecnie interesuje prześlij do nas swoją aplikację na adres rekrutacja@trans.eu :)
Logintrans Sp. z o.o. 2016-03-21 09:27 [pracodawca]
Nie widziałeś ofert na naszej stronie czy na gowork? Zachęcam do odwiedzania naszej strony http://www.trans.eu/pl/kariera - tam na bieżąco pojawiają się wszystkie aktualne oferty.
pracownik 2016-03-29 13:40
Jestem szczerze zdumiony tym co tu przeczytałem. Logintrans nie jest na pewno pracodawcą idealnym, ale to jest bardzo dobre miejsce pracy. Organizacja ma dobre podstawy finansowe, wynagrodzenie jest wysokie i wypłacane na czas. Do tego pracodawca zapewnia dodatkowe premie kwartalne w wysokości kilku tysięcy złotych. Nie wspominając o szeregu benefitów, które są niespotykane na rynku. Firma daje naprawdę dużo od siebie.

Czy jest to pracodawca idealny? Nie. Czy firma ma mankamenty? Ma i to wiele. Ale inni pracodawcy też je mają. Na pewno nie jest to miejsce pracy dla każdego. Na pewno zdarza się nieporozumienie na linii pracownik-przełożony. Na pewno zdarza się, że są rozminięcia w oczekiwaniach po obu stronach. I na pewno ktoś na tym cierpi. Na pewno zdarzają się sytuację, w których ktoś dostaje np. inne zadania niż wcześniej zakładał. Że to co robi nie odpowiada jego wyobrażeniu o tym co powinien robić. Zdarza się, że ktoś ma za duże kompetencje do danego stanowiska. Ale bywa też odwrotnie - ktoś nie przystaje standardem swojej pracy do oczekiwań pracodawcy.

Odnoszę jednak wrażenie, że większość komentarzy to jakiś chory wylew frustracji niekiedy przesadzony, a niekiedy wręcz nieprawdziwy.

To co definiuje tę firmę to jest permanentna zmiana ze wszystkimi tego konsekwencjami. Niekiedy są one negatywne, powodują chaos, frustrację i w reszcie konflikty. Z drugiej strony niejednokrotnie drastyczne zmiany wewnątrz organizacji przyniosły jej ogromne korzyści. Zastanawiające faktycznie jest to, że przez tyle lat firma nie nauczyła się wprowadzać zmian w taki sposób, żeby nie zepsuć tego co już jest, nie stracić jakiegoś pracownika. Może to nie zmieni się już nigdy. Na pewno będą osoby, które się na to nie godzą i nie będą tu pracoawć. W ogóle im się nie dziwię. Ale opisywanie Logintransu jako kołchozu, w którym pomiata się ludźmi to naprawdę krzywdzenie porządnej firmy.
byly 2016-04-20 14:37
to jest firma która zabija pasję, chęć tworzenia, inicjatywę. Tyle -rób wg tego co mówi szef - nawet jak plecie bzdury. Nie polecam
7
Logintrans Sp. z o.o. 2016-04-20 15:49
Witaj, "były",
jeżeli pasja, chęć tworzenia i inicjatywa została w Tobie zabita odezwij się do nas. Zależy nam na tym aby otwarcie mówić o tym co się nie podoba, z czym sobie nie radzimy więc śmiało zapraszamy do kontaktu - telefonicznego, mailowego, osobistego.
3
byly 2016-04-21 21:33
Byłem - mówiłem, macie to gdzieś co uważają pracownicy. Niepotrzebna szopka pod publiczkę. Musiałem rzucić papierami i dopiero wtedy zaczęło się pytanie, proszenie, gadanie. Nic nie dające gadanie. Przykra sprawa praca w tej firmie. Na szczęście jestem już u konkurencji. Tak się traci rynek.

pozdrawiam
9
Były pracownik 2016-04-22 10:07
Miałem okazję pracować w Logintrans przez kilka miesięcy. Od pierwszych dni żałowałem, że dałem się skusić ofertą. Jedyny plus to socjal, te firmowe śniadania itp. Ale jaką to ma wartość w kontekście całej pracy? Firma jest monopolistą i tylko dzięki temu trzyma się na rynku. Ciągle przybywający klienci to skutek monopolu. Katastrofalna kadra dyrektorska. Prezes forsujący własne rozwiązania. Zgniła atmosfera w wielu działach przykryta zasłoną szczęścia (marketing).
Życzę Logintrans jak najlepiej, ale ryba psuje się od głowy, a głowy przecięż nie zmieni...
9
qwas 2016-04-22 10:17
coś w tym jest "Były"
4
Serio!? 2016-04-25 14:16
Rozbiliście bank ogłoszeniem o "specjalistę ds wdrożeń ISO" - "pasjonat ISO" "zgodnie z filozofią KAIZEN", "5S" - i to jest własnie problem naszej firmy. Jak szukacie specjalisty to NIE MÓWCIE MU JAK MA TO ZROBIĆ - ma zrobić. Jak nasz pan prezes idzie do dentysty to mowi, ze chce załatać dziurę czy też mowi jak dentysta ma to zrobić? Nie no bez kitu, szukam nowej roboty bo z tego LT zrobiła się jakaś sekta. Ludzie - "pasjonat ISO" ? Dostaniecie co najwyżej kogoś kto Wam wmówi, ze jest pasjonatem i codziennie przed pierwszym śniadaniem wdraża ISO swojemu kotu zgodnie z filozofią Kaizen. Totalny brak profesjonalizmu. Wstyd mi za naszą firmę.
3
Logintrans Sp. z o.o. 2016-04-26 08:52 [pracodawca]
Hej,
piszesz pewnie o stanowisku Młodszego Specjalisty ds. Systemów ISO. Dla Młodszego specjalisty kierunkowe doświadczenie zdecydowanie nie jest kluczowe a wszystkiego co potrzebne, może nauczyć się u nas.

Dlatego liczy się dla nas pasja i postawa - to rzeczy, których nauczyć się nie można i które niezmiernie trudno jest udawać. Z przyjemnością podejmujemy się wyzwania zweryfikowania, czy ta pasja jest autentyczna :-)

Sposobność ku temu będziemy mieli na pewno, ponieważ na ogłoszenie odpowiedziało już teraz 88 osób. Jesteśmy pewni, że uda się zatrudnić kogoś ze świetnym potencjałem.

Taka osoba zapewne będzie potrzebowała merytorycznego wsparcia i ukierunkowania, co nie jest równoznaczne z nadmiernym instruowaniem. Przeciwnie, zależy nam na osobie, która będzie samodzielnie kreować rozwiązania.

Jeśli zaś chodzi o powiązanie kota z ISO, to jedyne co przyszło nam do głowy to normy ISO 11784 oraz ISO 11785, które określają uniwersalną specyfikację czipów identyfikacyjnych wszczepianych pod skórę zwierzaka. My jednak specjalizujemy się w nowatorskim sposobie wdrażania norm związanych z bezpieczeństwem łańcucha dostaw ;-)
1
Logintrans Sp. z o.o. 2016-05-02 09:09
Adas, wszystko zależy od Twojego doświadczenia, wyślij do nas swoje CV. wpatkowska@trans.eu) - o zarobkach rozmawiamy podczas spotkania :)
1
nobody 2016-06-19 13:26
Ach jakże wielki i wspaniały jest imć Trans.eu!
Cóż za dobroć, tolerancja i mądrość jego managerów! Ach cóż za niepowtarzalna okazja pracować w tak szlachetnej firmie! nie ma lepszej na rynku! ani w kraju ani za granicą! Ah, oh ojej :))))

Nigdzie bardziej nie rozwiniesz swojej pasji. Nigdzie nie zjesz lepszego śniadania! nigdzie nie zarobisz tak wiele! a już na pewno nigdzie nie zostaniesz tak szybko prezesem :)
;-D
5
as 2016-06-28 21:25
Atmosfera jak w sekcie. Nie polecam
6
Dudi 2016-07-04 22:35
Jak ktoś zna niemiecki to nie chodzi na praktyki tylko wybiera spośród kilkunastu ofert dobrze płatnej pracy.
Logintrans Sp. z o.o. 2016-07-06 10:04 [pracodawca]
Hej @liuh :) Nas też ciekawi co autor miał na myśli ;) Jak masz jakieś pytania dotyczące atmosfery - pytaj śmiało. Tutaj możesz podejrzeć "cząstkę" klimatu naszej firmy: https://www.instagram.com/trans.eu/ i na FB: https://www.facebook.com/join.trans.eu/.
1
ciekawy 2016-07-15 12:56
Witam widziałem ostatnio ogłoszenie na przedstawiciela warto ??
1
anonim 2016-07-19 10:40
Może głupie ale...
wie ktoś jakie auta proponują dla Przedstawicieli? pozdrawiam
anonimowo 2016-07-19 10:45
wie ktoś jakie auta proponują dla przedstawicieli handlowych?
pozdrawiam
ETe 2016-09-02 00:20
Słabo nie szanują pracownika. Momentami mobbing...
12
kamil 2016-09-02 09:52
Przedstawiciele Handlwoi z reguły nie mają zle, dostaja auta jezdza po swoich terenach nikt im zbytnio na rece nie patzry,bez stresu praca.
1
meloman32 2016-10-26 00:19
Byłem swego czasu na rozmowie kwalifikacyjnej. Kilka dni później otrzymałem wiadomość e-mail, że nie przeszedłem do kolejnego etapu, bo mam zbyt niskie kwalifikacje. Odpisałem panience z HR, wykazując punkt po punkcie z ogłoszenia o pracę, że wszystkie stawiane kandydatom wymagania przekraczam (zgodnie z przesłanym przed rozmowa CV) i czy aby nie pomyliła mnie przypadkiem z kimś innym. Odpowiedzi żadnej już nie otrzymałem. Firma niepoważna, proces rekrutacji pozbawiony podstawowych zasad merytorycznych.
11
sdsdsd 2016-10-29 15:59
ona już miała grubym markerem zaznaczone kogo przyjąć :)
5
irena 2017-01-10 14:56
Ja bym tam nigdy nie poszla do credit suisse. Taka korpo. Tfuuuuuuuu....
1
Bywalec 2017-01-18 11:00
Takich nieszczęśliwych ludzi wszędzie spotkać można. Ja pracuję i nie narzekam, więcej uważam, że jeśli nie jestem szefem to nie należy ustawiać pracy innym.
2
Julita 2017-03-13 11:47
Coś więcej na temat oferty pracy dla Customer and Sales Specialist with Spanish?
Trans.eu 2017-03-14 09:53
Julita, a co chcesz wiedzieć? Podpowiemy :)
Jul 2017-03-17 14:16
Ile zarabia specjalista ds. Sprzedazy? Jaka podstawa i ile mozna wyciagnac z prowizja?
Natalia 2017-03-19 14:33
Mam zamiar aplikować do firmy na stanowisko młodszego specjalisty ds.administracyjnego wsparcia sprzedaży. Słyszałam od kilku osób dobre opinie o firmie i teraz proszę i kilka informacji o tym stanowisku.
nobody 2017-04-20 05:17
TRANS bardzo dobry jest. Najlepszy wręcz. Trans jest po prostu boski. Nie ma nic lepszego niż trans. AVE trans!
2
Julita 2017-04-20 12:20
Witam, mam pytanie czy Logintrans ma w chwili obecnej zapotrzebowanie na pracownika sprzedaży? Kiedyś mieli w ofercie ale obecnie nie mogę nic namierzyć a zależy mi. Słyszałam, że to dobra firma i taka praca bardzo by mi odpowiadała
Trans.eu 2017-04-20 13:23
Hej! Oczywiście, rekrutujemy :) Jeśli masz jakiekolwiek pytania, skontaktuj się z naszą koleżanką Jagodą (e-mail: jagoda.czop@trans.eu, skype: logintrans_jczop lub tel. 71 734 17 02). Zapraszamy!
Bodzio 2017-04-25 15:39
Czy niektórzy forumowicze są inspirowani przez konkurencję? Mogę zrozumieć jak coś w firmie szwankuje ale nie wszystko.
Waldi 2017-05-08 10:25
Czy z całą pewnością nie można powiedzieć coś pozytywnego o firmie. Mogę zrozumieć, że są jakieś problemy ale to narzekanie na wszystko jest żałosne. Czy nie jest lepszym wyjściem zmiana firmy, tam będzie lepiej.
Berta 2017-05-19 16:44
Firma dobra na start jako pierwsza praca, całkiem dobry social. Szkoda tylko że z ogłoszeń o prace nie można się dowiedzieć do jakiej spółki z grupy się trafi ... trochę też daleko od centrum tak czy inaczej.
Jako pierwsza praca ok, niezależnie od stanowiska warto zobaczyć jak to wyglądać ale nie osiadać bo w LT i spółkach grupy wszystko jest płynne i zmienia się jak w kalejdoskopie wychodząc w piątek z pracy a przychodząc w poniedziałek możemy być zaskoczeni zupełnie nową rzeczywistością. Warunki finansowe OK. Możliwości rozwoju i wdrażania własnych rozwiązań bez szału. Śniadania firmowe w Trans.eu to duży plus. Jeśli aplikuje się do innej spółki grupy warto zapytać czy też są.
Toni 2017-05-21 20:39
@Berta Bardzo dziękuję Ci za tą merytoryczną opinię. Takie oceny działania firmy mogą pomóc innym w podjęciu decyzji o ewentualnej pracy. Jestem żywo zainteresowany pracą w firmie, gdyż wcześniej słyszałem sporo dobrego. Może podpowiesz który oddział jest najlepszy?
Poszukujący 2017-05-29 08:10
Obserwująć ogłoszenia o pracę co jakiś czas Trans.eu ponownie otwiera rekrutację na te same stanowiska. co 3-6 miesięcy wcześniej. Czy nie jest to przypadkiem związane z ciągłą rotacją pracowników ?
germanfan 2017-05-30 11:30
jak się pracuje w dziale na Wysokiej? Czy w obsłudze klienta można zarobić 4000 zł netto? Pytam o dział niemiecki.
Ogólnie - jaka jest atmosfera?
Bombel 2017-06-06 22:29
@Poszukujący Rotacja w dzisiejszych czasach to zupełna norma.
Poszukujący 2017-06-07 08:21
Rzecz normalna dla tzw. "Januszów biznesu". Gdyby były zachowane 3 podstawowe elementy tj:
1. Atmosfera pracy
2. Rozwój zawodowy
3. Godziwe wynagrodzenie
to rotacji by nie było.
Norbi 2017-06-17 18:45
Myślę, że jak ktoś lubi samą pracę to będzie zadowolony. Osoby szukający jedynie firmy w której dostaną super kasę zawsze mogą się rozczarować. Logintrans jest moją firma od kilku lat i nie narzekam, przeciwnie jestem bardzo zadowolony z pracy i z kasy.
Poszukujący 2017-06-19 12:40
Nie żyjemy po to, żeby pracować. Pracujemy po to, żeby przeżyć. Praca dla samej satysfakcji, że lubisz robić to co robisz to tylko połowa sukcesu. Praca za grosze i w toksycznym środowisku nie jest jednak taką pracą, która bynajmniej by mnie satysfakcjonowała.
Baśka 2017-06-20 20:00
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego Logintrans nie ma zupełnie nowych ofert pracy? Czyżby tak dobrze było w firmie i nikt nie odchodzi? Ja również słyszałam sporo dobrego o nich i dlatego szukam ofert.
niedoszły brand manager 2017-06-22 14:10
Byłam na rekrutacji jakiś czas temu i mimo całej tej otoczki i wrażenia jakie sprawiają radzę uważać.
Nie dość, że sami poprosili mnie o rozmowę. Mimo, że przeszłam oba etapy rekrutacji. Mimo, że bardzo podobało im się zadanie, nie otrzymałam telefonu i żadnej informacji zwrotnej. Tak się nie robi proszę państwa po drugim etapie.
Jak zadzwoniłam po ponad dwóch tygodniach, to łaskawie dowiedziałam się, że zmienili wymagania wobec tego stanowiska. Employer branding =0. Dno...
P.S Na to stanowisko szukają ideału do dziś, a tak serio to na bank kradną po prostu pomysły.
2
Bodzio 2017-06-24 17:02
Czy Logintrans nie ma zapotrzebowania na osobę do działu sprzedaży? Może nie mogę znaleźć dlatego pytam na forum bo jak wszyscy wiedzą najwięcej informacji mają pracownicy. Słyszałam dobre opinie o firmie a co wy na to? Zanim złożę cv dobrze wiedzieć coś o firmie.
Miło Wspominam 2017-07-20 13:08
Firma oferuje pracownikom bardzo dużo i ciężko znaleźć pracodawce z lepszym socjalem we Wro. Pensje też są godziwe, adekwatne do posiadanych umiejętności. Zapewniam również, że zadania mają na celu weryfikacje kompetencji kandydata a nie "kradzież pomysłów" jak ktoś tutaj zasugerował. Szczerze polecam jako były pracownik tego pracodawce. Jednak, żeby nie było zbyt kolorowo to niestety o rozwoju stanowiskowym można zapomnieć i to na pewno jest do poprawy .
Podsumowując drogi szukający opinii o LT - jeśli szukasz fajnego pracodawce na kilka lat zaczynasz dopiero kariere na rynku pracy lub szukasz stabilizacji - aplikuj!
Jeśli szukasz jasnej ścieżki awansu, rozwoju stanowiskowego i merytorycznego - zastanów się poważnie zanim zaaplikujesz bo zwyczajnie możesz nie znaleźć tego czego szukasz.
Daniel 2017-07-24 22:32
Logintrans to spoko firma, bez szaleństwa prowadzi swoją działalność. Dobrze się tu pracuje i całkiem nieźle zarabia
Julita 2017-08-28 18:01
@Daniel widzę, że dobrze Ci się pracuje. Czy mógłbyś powiedzieć coś o warunkach pracy? Obecnie firma poszukuje Młodszego Specjalisty ds. Obsługi Klienta. Z ich oferty pracy wynika, że realizują program wspierania talentów, korzystają z prywatnej opieki medycznej oraz karty Multisport Plus. Ktoś aplikuje na takie stanowisko pracy w Logintrans Sp. z o.o.?
Zostaw swoją opinię o Logintrans Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Logintrans Sp. z o.o.