logo Perfect Care 24

Perfect Care 24

Wodzisław Śląski

Opinie o Perfect Care 24

подруга 2014-04-29 13:27
Witam wszystkich miłych ludzi. Szczerząc powiedzedzoeć ja dostyałam pit-11.
od biura, a pracowałam w zeszłym roku. Teraz jestem prywatnie, ale jak bedize nasteonym razem jechac przez firme to tylko ta.
ciekawostki 2014-04-29 14:12
Powiem szczerze, że gdyby nie brak pracy w Polsce, gdyby nie nędzne płace, to nigdy bym się nie zdecydowała na pracę w opiece. Praca nie należy do przyjemnych - to harówa od rana do wieczora, nierzadko też w nocy, kiedy podopieczny się budzi. Znoszenie humorów podopiecznych, ich krzyków i obelg kierowanych pod adresem opiekunek,podejmowanie ryzykownych decyzji. Krótko ujmując, od rana do wieczora na wysokich obrotach, z oczami dookoła glowy. Jedyną rzeczą, która mnie trzymała w tej pracy były jak na polskie warunki godziwe pieniądze. Choć to, co musiałam niejednokrotnie znosić, nie ma zapewne ceny.

Czy jestem zbulwersowana ? Po części tak. Czy jestem innego zdania ? Zdecydowanie tak.
Skończyłam studia, pracowałam na stanowiskach kierowniczych. Można powiedzieć, że jestem oczytana, wykształcona i inteligentna. Raczej w średnim wieku, niemłoda. Zgłosiłam się do urzędu pracy sama, chcąc pojechać na szkolenie, które przygotuje mnie do podjęcia pracy w charakterze opiekunki w Niemczech. Sama znalazłam firmę, która to organizuje i sama wydeptałam dofinansowanie w urzędzie, kłócąc się wielokrotnie. Nudne będzie stwierdzenie, że jak o wszystko w tym kraju, ale taka jest prawda.

Kurs intensywny z języka niemieckiego trwał 3 tygodnie od 8.00 do 20.00. Odcięci od świata, uczyliśmy się podstaw języka niemieckiego i opieki nad osobami starszymi . Bardzo dziękuję w tym miejscu za wiedzę przekazaną w trakcie szkolenia. W przeciwnym razie nie odważyłabym się wyjechać do pracy w charakterze opiekunki. Mimo, że mam zapędy by być „ siostrą miłosierdzia”. To miało być moje nowe zajęcie.Po zakończonym kursie i egzaminie zdanym na 5 , poddana zostałam weryfikacji przez agencję w Polsce. Pracę dostałam niemal natychmiast. Wyjechałam do opieki nad małżeństwem. Kobieta bardzo chora, mężczyzna w lepszej formie, ale z problemami uzależnienia od alkoholu i demencją starczą. Nie było łatwo, ale wiedziałam, że są oboje chorzy, a ja jestem po to, by im pomóc. Świetni ludzie. Kulturalni, wykształceni, inteligentni. Niestety, znajość języka nabyta w Polsce została brutalnie skonfrontowana przez rzeczywistość. ”Niemiecki” niemiecki jest zupełnie inny niż „polski” niemiecki. Z pomocą przyszła mi rodzina małżeństwa ,którym się opiekowałam. Dostałam książki do nauki, płyty i zostałam otoczona opieką, mimo, iż ja tę opiekę miałam świadczyć.
Nie było łatwo, stan Pani był fatalny. Każda noc mogła być ostatnią. Powtórzę było ciężko, ale ja traktowałam to jak misję, jak potwierdzenie człowieczeństwa. Wszystko nabierało zupełnie innych wartości i priorytetów. Na szczęście zostało mi to do dzisiaj. Bardzo wartościowe doświadczenie. Jestem dumna ,że mogłam być z tymi ludźmi. Obcy potraktowali mnie jak rodzinę. Kobieta zmarła, ale zostanie w moim sercu na zawsze.
Pozostałe kwestie materialne i organizacyjne – bez zarzutu. Niczego mi nie brakowało.

Trzeba mieć świadomość, że podejmując się takiego zadania opieki 24 godzin i 7 dni w tygodniu wchodzi się w relacje bliskie, intymne. Nie wolno przy tym zapominać, że problemy są wszędzie i dotyczą każdej rodziny. Tutaj stajemy się uczestnikami życia tychże rodzin.

Byłam u dwóch rodzin. W dwóch różnych miejscach Niemiec. Po dwóch tygodniach przerwy w kraju wyjechałam do drugiej osoby. Kobieta, wdowa po udarze, lewa strona bezwładna.Z depresją i fatalnie prowadzonym leczeniem. Trafiła z tego powodu do szpitala właśnie z udarem. Byłam pierwszą opiekunką. Była też zorganizowana nowa opieka medyczna – zarówno pielęgniarki, jak i lekarz. Szczęśliwie wszyscy pracowaliśmy nad poprawą zdrowia tej Pani.Wszyscy oprócz niej samej. Kompletnie nie widziała sensu życia. Miała wnuka, który opiekował się nią i jej domem. Mieszkał też od czasu do czasu. Poza wszelką dyskusją był osobą najważniejszą w jej życiu. Decydował o wszystkim. Czy był dobrym człowiekiem? Nie mnie to oceniać. Był jednak osobą z problemami natury psychicznej – miewał stany depresyjno-maniakalne. W trakcie rozwodu nie do końca spełnione aspiracje , w trakcie budowania drugiego związku … i wielkimi chęciami zdobywania wszystkich kobiet, by potwierdzić swą atrakcyjność. Bezczelny, przebiegły, ale jednak od czasu do czasu uczynny.

Co mu chodziło po głowie, tego się zapewne nie dowiem. To on był powodem problemów w domu. Skonfliktowany z całym środowiskiem babci. Po wielu tygodniach morderczej pracy - nie tylko mojej, ale innych osób także - prób nieudanych w dobieraniu odpowiedniego leku uspokającego i nasennego, ustabilizowaliśmy stan „Pani”. Wszystko stało się jasne, gdy wyrwała kroplówkę w brzucha, na oczach trzech dorosłych, sprawnych osób. Chciała umrzeć. Żyje nadal, gdyż na mocne serce. Obiecałam ,że zostanę do chwili jej śmierci. Prosiła mnie o to. Przywiązała się do mnie. Nie byłam w stanie, sytuacja między jej wnukiem, a mną była beznadziejna i nie rokowała dobrze na przyszłość. Nie zgodziłam się na bycie jego„ żoną”. Dyplomatycznie ujmując sprawę.
3
cd 2014-04-29 14:15
- Pierwszym sygnałem alarmowym, że coś jest nie tak była przypadkowa rozmowa z sąsiadem. Przyszedł wieczorem odnieść omyłkowo dostarczoną przesyłkę. Podobno wyczuł od naszej opiekunki woń wódki. Przed chorobom był z Babcią w dobrych stosunkach, więc wspomniał o tym przy najbliższej okazji. Nie uwierzyliśmy. Stawialiśmy naszą S. na piedestale, nie biorąc pod uwagę, że może mieć problem z alkoholem. Była przecież taka wzorowa, pełna empatii, pomocna.- ciągnie swą opowieść clara77. Wiele z oszukanych internautek opisuje sposób w jaki naiwnie ignorowały wiadomość o alkoholowym problemie pracownic. Opiekunki wzbudzały w nich tak duże zaufanie, że wypierały wszelkie oskarżenia ze strony sąsiadów, znajomych czy rodziny. Dziś żałują. - Największy cios przyszedł znienacka. Pomimo wcześniejszych sygnałów (np. butelek po winie w śmietniku) zdecydowaliśmy się z mężem pojechać na komunię chrześniaka do miasta oddalonego od naszego o 100 kilometrów. Na naszą decyzję w dużej mierze wpłynęły jej przekonywania, że nie ma problemu, zajmie się Tatą jak zwykle. Mówiła, ze mamy się dobrze bawić i o nic nie martwić. Dlatego kiedy zadzwoniłam wieczorem i nikt nie odebrał nie byłam specjalnie zaniepokojona, uznałam że oboje śpią.- zwierza się Lilyyy. - Wróciliśmy następnego dnia. Jaki był mój szok kiedy zobaczyłam ją leżącą na ziemi w towarzystwie trzech osuszonych butelek taniego trunku i swoich wymiocin! Ojciec zaś leżał w łóżku nieprzerwanie od poprzedniego dnia, głodny, wycieńczony i niezdolny wezwać pomocy. Nigdy nie zapomnę tego widoku.- kończy internautka. Nie każdy przypadek kończy się tak tragicznie, lecz jej poprzedniczka clara77 ma podobne doświadczenia. - W urodziny postanowiłam wraz ze znajomymi wybrać się na imprezę do jednego z klubów za miastem. Z domu wychodziłam w przekonaniu, że zostawiam Babcię w najlepszych rękach. Zdziwiło mnie że, tuż przed północą na wyświetlaczu mojego telefonu pojawił się numer domowy. Jakie było moje przerażenie, gdy w słuchawce usłyszałam słaby głos Babci. Powiedziała, że opiekunka spiła się do nieprzytomności, a kiedy Babcia prosiła o pomoc w skorzystaniu z toalety zaczęła się awanturować, że ta nie daje jej spać i zostawiła ją samą sobie. Natychmiast wróciłam do domu i zakończyłam naszą współpracę raz na zawsze.- pisze rozgoryczona clara77. Trudno się jej dziwić. W takich wypadkach agencje zazwyczaj działają natychmiastowo. Większość z nich posiada numer alarmowy, na który o każdej porze dnia i nocy można zgłaszać się wszelkie niecierpiące zwłoki sprawy. A powyżej opisane przez internautki sytuacje na pewno do takich należą.
na bajernach 2014-04-29 15:56
mam takie problem jestem w niemczech, z firmy perfect care wlasnie i jestem na bawarii, z firma nie mam problemow najmniejszych wszystko fajnie, jestem tu nie caly miesiac dostalam juz zaliczke nawet, mam 20 lat zdawalam mature z niemieckiego, w firmie tez przeszlam tes jezykowy, zarabiam 1300euro na reke, ale mam taki problem, ze albo mi sie cos poprzestawialo, albo ja nie rozumiem tych ludzi, mowia takim slangiem, ze ni w zab ich nie rozumiem, tylko przytakuje im i sie usmiecham albo mowie cos po niemiecku i oni mnie rozumieja, ale ja ich wogole, boje sie, ze z tego moze wyjsc jakis kwas, nie chce zeby firma miala klopoty, i mimo, ze rodzina jest w porzadku to meczy mnie ta sytuacja, nie wiem co robic? chcialabym gdzies przejechac, ale nie za mniejsze pieniadze, boje sie ze jak powiem w firmie, ze to chodzi o jezyk to zaproponuja mi jakies nedzne grosze, albo wypiernicza spowrotem do Polski, a przysiegam, ze choc to moja pierwszy wyjazd do niemiec to nie jestem glupia osoba, mialam w LO caly czas niemiecki, mature ustna zdalam na prawie 100% i nie wiem co sie stalo. nie wiem co powiedziec firmie. co robic? doradzcie
do bajerówki 2014-04-29 16:31
bo ty myslisz ze wszedzie bedo gadac jak ty se tego chcesz.z czasem sie oswoisz.ile ty tam jestes niewiasto,co?wszystko czasu potrzebuje,to nie je tak chop siup odrazu. udawaj ze wszystko czaisz a z czasem samo wejdzie za tak ma byc a nie inaczej.to tak jak wszedzie je, so miejsca gdzie wyraznie gadaja a so miejsca gdzie gadajo nie wiadom co.a bajerow to radze ci sie trzymac bo tam najlepiej placo slyszala ja. bogate miasto. takze jak fajne masz robote to sie trzym jej,a jak nie to daj kontakt to ja cie zastapie chetnie tam wyjade,ale w okolicach czerwca :) glowa do gory.ca nas nie zabije to nas wzmocni Kochana! To nie wiara czyni cuda tylko ludzie ktorzy nie stracili wiary !Koko dzambo i do przodu!
ela.zet 2014-04-29 16:34
Etam co się wstydzisz, ludzie tam mówią innym dialektem i nikt nie wymaga od młodej dziewczyny, aby też takim się posługiwała. Masz dwa wyjścia, albo powiesz, że jest za ciężko, albo prawdę o tym języku. Jak znam tą firmę to zrozumieją, zadzwoń do biura, jak się dodzwonisz :P, ale myślę, że nie będzie problemu. Poza tym mają sporo nowych ofert, więc pewnie gdzieś Cię przeniosą.
na bajernach 2014-04-29 16:37
hehe dzięki dziewczyny za odpowiedź, tak się zbieram, żeby maila napisać, bo jakoś mi lepiej niż zadzwonić.
na bajernach 2014-04-29 17:07
zadzwonilam... i uffffff, ale ulge czuje, 14 maja jade na zamiane do Berlina. Uff. Kawal drogi, ale kupia mi bilet, jestem taka szczesliwa nawet sobie nie wyobrazacie. Az sie rozbeczalam przez ten telefon, to chyba z emocji, ale uspokoili mnie, zadnych roszczen, zaplaca za to normalnie, powiedzieli, ze takie rzeczy sie zdarzaja, zadnych pretensji. kamien z serca, pytali czy moze mam kogos na zamiane, to jakby ktos chcial to niech dzwoni do biura, powiedzieli, ze potrzebuja dwa tygodnie na zamiane, wiec mniemam, iz oferta jest wolna. Mowie Wam, ale ulga, czuje sie ze 20kg lzejsza :D:D:D dzieki za pomoc dziewczyny :* a spytali czemu chce zmienic miejsce i powiedzialam prawde, ze oferta jest fajna ale nie daje rary z jezykiem i oplacilo sie, a tak sie balam. aaa i najlepsze w tym berlinie jest co prawda ciezsza oferta, bo dwie osoby na wozku, ale za 1500€. jednak prawda sie oplaca.
1
ela.zet 2014-04-29 17:16
No widzisz! :)
do bajerówki 2014-04-29 17:43
to gdzie mam dzwonic? ja pojade za ciebie niewsiasto. obys sobie dala rade przy tych dwoch osobach na wozku. mloda i do takiej roboty....toz ty na dyskotekach powinnas sie byla rozbijac a nie do takiej orki.no ale kazdy wie na co sie decyduje...dawaj kontakt to bede sie pisac na zastepstwo.
powodzonka w berlinie niewiasto!
na bajernach 2014-04-29 18:46
327186725 powiedz, ze dzwonisz na zastepstwo za Karoline do Ingolstadt do pani Maier. Jakbys mogla przyjechac na 13 juz to bym Ci wszystko pokazala co i jak.
I przygotowala wszystko i pokazala, ogolnie sklepy sa blisko, rodzina przyjezdza z monachium co jakis czas, ale nie patrza mi na rece, babcia nawet kieszonkowe dawala mi jak jej przynoscilam reszte z zakupow, moj chlopak byl tu na swieta, to tez nie bylo problemow tylko ten jezyk, to juz on ich bardziej rozumial niz ja. Mysle, ze dam sobie rade w berlinie, bo mam doswiadczenie w opiece nad starszymi osobami, a takze opiekowalam sie moim tata po wylewie dlugi czas i dalismy rade.
Florentyka 2014-04-29 20:27
heh, spoko to biuro jest i kompetentne:)
tylko na rozmowe kwalifikacyjna radze nie zabierac tam starego, bo mojemu to ostatnio tak galy lataly, tyle ladnych dziewczyn, ale bardzi mile sa:)
aga 2014-05-19 16:04
Jak wyglada to z wyplatami ,bo spozniaja sie?
aga 2014-05-19 16:09
u mnie tez sie spozniaja ...;( i wynegocjowala pani wkoncu swoje pieniadze
megi 2014-05-19 17:27
Przeciez 19 jest. A wyplaty 20! Dziewczyny czytajcue umowy...
klara 2014-06-26 23:45
Co robiam? pracowałam jako opiekunka (babcia),przed podjeciem pracy było wszystko wręcz idealnie a później trzeba sie dopominać wszystkiego a to umowy i czytac bardzo uważnie bo pani z biura przez NIEUWAGE nie napisała co wczesnie było uzgodnione.A wynagrodzenie? to znów dalsza historia.Ja tylko ostrzegam przed ta firma a każdy zrobi co uważa za słuszne i kiedyś przyznacie mi racje.OSTRZEGAM
3
anlulka 2014-06-27 08:01
U mnie wszystko ok. Pracuje juz ponad rok. Polecam.
1
matylda62 2014-06-30 19:01
Witam, właśnie jestem na etapie decyzji o współpracy z firmą P.C. NIe mam doświadczenia, to byłby mój pierwszy wyjazd. NIemiecki jako tako, natomiast jeśli chodzi o opiekę to wyłącznie rodzinna. No i jak zawsze w takich sytuacjach mam wiele wątpliwości. Głównie oczywiście co do wiarygodności firmy. Widzę że opinie są podzielone a w piątek jestem umówiona na rozmowę kwalifikacyjną czyli test z języka i informacje formalne. Poza tym dowiedziałam się, że muszę założyć działalność gospodarczą. Powiedzcie, proszę która z Was zakładała działalność za pośrednictwem P.C. Jak to wygląda w praktyce, czy oni podejmują się prowadzenia księgowości czy rozliczacie się same? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę
klara 2014-07-02 08:53
Dlaczego są usuwane moje posty? Komu prawda koli w oczy.
Shen 2014-09-22 12:15
Ja jestem zadowolona z wyjazdów z Perfect Care. Oni mają siedzibę w Wodzisławiu Śląskim. Do tej pory jeszcze nie miałam z nimi jakiś kłopotów. Umowę zawsze dostaję przed wyjazdem, na miejscu mam kontakt do koordynatora jakby coś się działo, także luz. Praca jest całkowicie legalna, a jak sobie porównasz ile oni proponują na rękę, a ile inne firmy to zobaczysz, że tu jest dużo lepiej. Doceniają pracowników, nie tak jak inni
1
kreon 2014-12-05 19:23
hej , pisałyście ostatnio o tym , że macie sprawy w sądzie w związku z Waszą współpracą z Perfect Care 24. Czy możecie powiedzieć czy wiadomo już coś odnośnie tego kiedy one się odbędą i jakie są Wasze szanse na wygraną? a i przede wszystkim odnośnie czego dokładnie się one tyczą, bo nie ma tej kwestii dokładniej poruszonej
as 2014-12-06 07:22
witam,wyjechałam miesiąc temu z ta firmą i po przeczytaniu tych opini włosy mi dębem staneły.mam nadzieje że mnie nie oszukają i że wypłatę dostanę na czas,jeśli nie to natychmiast rezygnuję z tego zlecenia,pozdrawiam i powodzenia życzę
mr 2014-12-06 12:28
Jak narazie wykonuje 3 zlecenie dla tej firmy i jestem zadowolona ani razu mnie nie oszukli pozdrawiam
mr 2014-12-09 19:24
mam umowe zgłoszenie do ZUs-u odprowadzane składki wiec na razie jest spoko i mam nadzieję że się to nie zmieni
zofia p 2014-12-10 09:37
wyjezdzam przez te firme od wrzesnia czyli za tydzien jade juz drugi raz , wyjezdzam na umowe o dzielo przy zalozonej dzialanosci gospodarczej, sama tez zalatwialam druk A1 z Zusu ,zalatwiam karte ekuz , i oplacam zus,nigdy nie bylo problemu z platnoscia i do 20 zawsze moja faktura jest oplacona. nie ktore komentarze czytajac dziwnie brzmia i mam wrazenie ze kazdy pisze o innej firmie. moja firma ma siedzibe w wodzislawiu ,babki sluzbistki ale mile i staraj sie zawsze pomuc . polecam wspolprace z ta firma szczerze.
Paulina Filipek 2014-12-10 13:18
Drogie Panie nazywam się Paulina Filipek jutro mijają dwa lata odkąd prowadzę tą firmę. Do tej pory przymykałam oko na te pomówienia, ale niestety od tej pory każdy komentarz sprawdzę po IP przy pomocy prokuratury i informatyków choćbym miała stracić na to ostatnie pieniądze. Szczególnie pragnę zwrócić uwagę Pani JolantaItalia obie wiemy, że dostała Pani pieniądze mimo, że mam oficjalne pismo od rodziny, że przez tydzień pracy Pani zachowanie pozostawiało wiele do życzenia, ponadto przy sprawdzaniu języka podała Pani kogoś innego do telefonu, a rodzinie powiedziała Pani, że mówi tylko po włosku. Skutkiem tego rodzina zerwała kontrakt i tego tak nie zostawimy chyba, że się tu Pani oficjalnie z imienia i nazwiska przyzna do wszystkiego. Korina - jest Pani z konkurencji? Bo nie tylko o nas Pani wypisuje podobne wiadomości. Wszystkie umowy są wysyłane na maila oraz pocztą. Wszystkie osoby są zgłoszone do ubezpieczenia. Mamo Pani Magdy, Pani córka zaczęła pracę kilka dni temu więc nim Pani zacznie się niepokoić proszę poczekać czy córka rzeczywiście nie dostanie wypłaty. Jest mi strasznie przykro czytając te wszystkie rzeczy. Nie okradam ludzi. Nie ma ani jednej osoby, której nie zapłaciłam, a jeśli ktokolwiek taki jest to proszę się przedstawić, skoro sprawa i tak ma być w sądzie to i tak się spotkamy. Tylko ja wiem, że do takiej rozprawy nie dojdzie, bo nie ma takich osób. Nie bardzo wiem co tu jeszcze napisać, może tylko tyle, że gdyby było tak jak piszecie to byłabym "ustawiona" na parę lat a tak nie jest. Nim zaczniecie mnie oceniać może ktoś przyjedzie i pozna mnie osobiście. I dowie się, że do pracy dojeżdżam autobusem, bo nie stać mnie na samochód, ubieram się skromnie i mieszkam w wynajętym mieszkaniu, bo nie stać mnie na własne. Oficjalnie informuję, że na pewno, wypłaty nie dostanie pani, która nie wywiązuje się z umowy tj. na miejscu świadczenia usług pije alkohol albo w jakikolwiek inny sposób naraża życie lub zdrowie pacjenta, panie, które nie znają języka niemieckiego, a przy rozmowie telefonicznej kwalifikacyjnej podają do telefonu kogoś innego, panie, które zatajają informacje o stanie o swoim stanie zdrowia, i wyjeżdżają do osoby np. leżącej, której później nie potrafią. pomóc jej w pielęgnacji. Dobrze też wiecie, że wszystkie oferty są przedstawiane od A do Z i nawet jak jest ciężko to mówimy o tym. To chyba tyle. Zapraszam do biura wszystkich, którzy mają wątpliwości. Bardzo łatwo jest ocenić kogoś kogo się nie zna, a jeszcze łatwiej jest być w internecie anonimowym. (Administratora proszę o nie usuwanie z tej wypowiedzi mojego imienia i nazwiska).
5
Paulina Filipek 2014-12-10 13:25
to nie jesteśmy my, my nie mamy spółki ani firmy w Warszawie :)
1
Mama Magdy 2014-12-10 17:30
Pani Paulino, bardzo Pani dziekuje za Pani reakcje na wszystkie posty. Moj niepokoj pojawil sie po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych wiadomosci, prosze wobec tego zweryfikowac osoby, ktore sieja zamet i wprowadzaja atmosfere zdenerwowania i niepokoju. Moja corka do wyjazdu przygotowywala sie bardzo solidnie gdyz jest osoba bardzo odpowiedzialna i wszystkiego czego sie podejmuje wykonuje z pelnym oddaniem. Tak jest tez w tym przypadky. Najwazniejsza sprawa jest dla mnie to, zeby Magda po pierwszym wyjezdzie nie stracila eiary w ludzi, stad moje obawy. Jesli jest tak jak Pani mowi, to mysle, ze wszystkie te zle komentarze nie maja pokrycia, a ja i Magda bedziemy pierwszymi osobami ktore wydadza Pani firmie dobre referencje. Pozdrawiam, a wszystkie zlosliwe i pelne nienawiscipanie prosze o troche rozwagi....
1
as 2014-12-16 05:32
W odpowiedzi do swojego wpisu z dnia 6.12.14.Pracuję już drugi miesiąc wypłata przed czasem wpłyneła na moje konto,nie mam żadnych problemów z ta firmą.Na każdy problem reagują bardzo szybko o czym się przekonałam osobiście,Nie wiem jaki cel maja Panie które tak szykanują ta firmę i odstraszają potencjalnych pracowników?Rozumiem konkurencję ale w taki sposób??Pozdrawiam i polecam pracę w tej agencji :)
Adam..Hendzel 2015-01-03 16:39
witam...dziękuję za pamięc w postaci życzeń --Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!Obecnie od Września jest w Bonn.
piotr 2015-01-10 07:28
MYŚLĘ ŻE FIRMA JEST OK TO ŻE PANIE PIJĄ W PRACY BARDZO ŹLE ŚWIADCZY NIE O FIRMIE TYLKO O PRACOWNICACH
Barbara 2015-01-27 14:22
Polecam jak najbardziej, firma rzetelna =. Co lubię w takich firmach że tworzy ją niewielka grupa ludzi oferty ekstra dobrze płatne. Nie lubie koorporacji firmy które żerują na naszej wypłacie.
Pozdrawiam
aa 2015-02-03 13:20
Bardzo gorąco chciałam polecić wszystkim firmę Perfect Care z Wodzisławia Śląskiego. Mili ludzie, zawsze chętni do pomocy, dobra płaca i ciekawe oferty. Załatwiają wszystkie formalności, służą radą i przeprowadzają przez rekrutacje krok po kroku. Wypłaty zawsze są terminowe. Osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń.
Mariola W. 2015-02-11 12:59
Witam.Pracuje w tej firmie d grudnia.Moj wyjazd byl "na szybko", w piatek telefon a w niedziele wyjazd.Okazalo sie ze opiekunka rezygnuje sama i chce wracac do PL. Czytalam na opinie na temat firmy i na poczatku tez sie balam ale teraz wiem ze nie mialam o co.Firma jest ok.Pieniadze zawsze sa na czas.Firma interesuje sie bardzo swoimi opiekunkami,przekonalam sie o tym osobiscie.Trafilam na bardzo trudna podopieczna i jej rodzine ktora prawie wcale sie nami nie interesowala.Bylo bardzo ciezko.Poprosilam o pomoc firme,zareagowala blyskawicznie.Teraz jest ok.Ja moge powiedziec ze firma jest jak najbardziej godna polecenia P.S niektore Panie mysla tylko "jak tu zarobic i sie nie narobic" ale niestety praca opiekunki na tym nie polega pozdrawiam :-)
1
o1Tadeusz 2015-02-17 15:25
Witam,dostałem e-mail z tej firmy aby zaaplikować dokumenty do pracy.Czytam te opinie i mi się włos zjezył na głowie,tyle jadu wywalono na warunki pracy,zarobki,etc.Ale wpis szefowej agencji mnie uspokoił,czytam tez pochlebne opinie innych,zadowolonych pracowników,byłych i obecnych.No i tak sobie myślę,jakim człowiekiem trzeba być aby oszkalować publicznie innego człowieka?Jaką kanalią?Jakim nienawidzącym innych?Pani Paulino,niech Pani zadziała skutecznie w stosunku do tych osób,policja jest zobligowania do wszczęcia postepowania w takich sprawach.Pozdrawiam serdecznie i zyczę sukcesów.
niesia 2015-02-26 08:40
Kolego zdaje się,że coś Ci się pomyliło.
I opisujesz, żelazko Perfect Care, bodajże Philipsa.
:D
Alina 2015-04-09 11:35
podjęłam prace z tą firmą ,to fakt rodzina zrezygnowała z usług firmy po 3 dniach ,ale to wina rodziny ,bo doszli do wniosku ze babcia po szpitalu jest już samodzielna ...Jednak nadal uważam że to jest jedna z najlpszych firm jakie spotkałam ,bo interesują się kazdym pracownikiem i wspieraja go.Ponadto firma nie wykorzystuje pracowników i daje zarobić przekonałam sięze tutaj sa najwyższe zarobki jakie widziałam w innych firmach ,a pracuję już 7 lat jako opiekunka i poznałam wiele firm ,nieuczciwych ,chytrych i nieobowiazkowych .Nadal czekam na prace z tej firmy i wiem ,że znajdą mi dobrą pracę ,dobrze płatną ,to naprawdę solidna firma i dobrany zespół ..Pozdrawiam..
Wojtuś 2015-05-03 13:10
Polecam !
idependent 2015-09-26 13:54
Wspópracuje z firmą od dawna i przez ten czas pozostawia wiele do życzenia, nie polecam i proponuję firmę Zabłocki z Żywca, fantastyczni ludzie, pieniądze zawsze na czas ostatniego dnia miesiąca, żadnych problemów z opłatami składek, ubezpieczenie w niemczech dodatkowo opłacane przez firmę, pracuje w miejscu, w którym jestem dla rodziny ale agencje zmieniłabym od razu.
zofia 2015-10-16 09:27
BARDZO MILE I POMOCNE PANIE-SZTELE MIALAM ATYPOWA-NO COZ? ALE ZAWSZE MOGLAM LICZYC NA PANIA PAULINE-POZDRAWIAM CALE BIURO
idependent 2015-11-10 12:24
Ludzi poznaje się w ciężkiej sytuacji i w takiej jestem, nie wypada mi napisać szacunek dla agencji i Pani Pauliny, wiem że teraz naprawdę można na nich liczyć, odwołuje wcześniejsze słowa i bardzo serdecznie polecam.
idependent 2015-11-10 12:25
Ludzi poznaje się w ciężkiej sytuacji i w takiej jestem, nie wypada mi napisać szacunek dla agencji i Pani Pauliny, wiem że teraz naprawdę można na nich liczyć, odwołuje wcześniejsze słowa i bardzo serdecznie polecam.
Pomaran3a 2016-05-03 13:38
Witam, wszystko, co napisała Pani Paulina to święta prawda: Perfect Care 24 to chyba w tej branży n a j u c z c i w s z a. Firma, rzeczywiście dbają o pracowników, dzwonią, interesują się pracą każdej opiekunki. Mam porównanie bo jestem w tej chwili na piątej stelli, pierwsza była właśnie z Perfect Care, moja opiekunką była Pani Aneta i jeszcze nigdy ale to. n i g d y nie słyszałam na temat tej Pani złego słowa. Miałam bardzo ciężką pracę ale wynikało to że stanu Podopiecznej i podejścia rodziny Podopiecznej. Pani Aneta dzwoniła, wspierała, pomagała ile mogła. Pracuje w tej chwili w innej firmie, już trzeci rok, język mam już mocno komunikatywny, dużo się uczyłam i nadal ucze, czesto pomagaja mi przy tym moje Podopieczne, ktore na moja prosbe poprawiaja moja wymowe itp. Jednak zawsze będę wspominać Panią Anetke z Perfect Care. Nawet się zastanawiam czy nie podjąć współpracy z powrotem. Moje drogie, ciężko pracujące Panie: nie wierzcie we wszystko, na co nadają osoby, którym nie bardzo chce się pracować a potem mają pretensje do wszystkich wokół tylko nie do siebie. Pozdrawiam serdecznie Teresa Pikul
Pomaran3a 2016-05-03 16:41
Witam, wszystko, co napisała Pani Paulina to święta prawda: Perfect Care 24 to chyba w tej branży n a j u c z c i w s z a. Firma, rzeczywiście dbają o pracowników, dzwonią, interesują się pracą każdej opiekunki. Mam porównanie bo jestem w tej chwili na piątej stelli, pierwsza była właśnie z Perfect Care, moja opiekunką była Pani Aneta i jeszcze nigdy ale to. n i g d y nie słyszałam na temat tej Pani złego słowa. Miałam bardzo ciężką pracę ale wynikało to że stanu Podopiecznej i podejścia rodziny Podopiecznej. Pani Aneta dzwoniła, wspierała, pomagała ile mogła. Pracuje w tej chwili w innej firmie, już trzeci rok, język mam już mocno komunikatywny, dużo się uczyłam i nadal ucze, czesto pomagaja mi przy tym moje Podopieczne, ktore na moja prosbe poprawiaja moja wymowe itp. Jednak zawsze będę wspominać Panią Anetke z Perfect Care. Nawet się zastanawiam czy nie podjąć współpracy z powrotem. Moje drogie, ciężko pracujące Panie: nie wierzcie we wszystko, na co nadają osoby, którym nie bardzo chce się pracować a potem mają pretensje do wszystkich wokół tylko nie do siebie. Pozdrawiam serdecznie Teresa Pikul
Pomaran3a 2016-05-04 12:47
Witam, wszystko, co napisała Pani Paulina to święta prawda: Perfect Care 24 to chyba w tej branży n a j u c z c i w s z a. Firma, rzeczywiście dbają o pracowników, dzwonią, interesują się pracą każdej opiekunki. Mam porównanie bo jestem w tej chwili na piątej stelli, pierwsza była właśnie z Perfect Care, moja opiekunką była Pani Aneta i jeszcze nigdy ale to. n i g d y nie słyszałam na temat tej Pani złego słowa. Miałam bardzo ciężką pracę ale wynikało to że stanu Podopiecznej i podejścia rodziny Podopiecznej. Pani Aneta dzwoniła, wspierała, pomagała ile mogła. Pracuje w tej chwili w innej firmie, już trzeci rok, język mam już mocno komunikatywny, dużo się uczyłam i nadal ucze, czesto pomagaja mi przy tym moje Podopieczne, ktore na moja prosbe poprawiaja moja wymowe itp. Jednak zawsze będę wspominać Panią Anetke z Perfect Care. Nawet się zastanawiam czy nie podjąć współpracy z powrotem. Moje drogie, ciężko pracujące Panie: nie wierzcie we wszystko, na co nadają osoby, którym nie bardzo chce się pracować a potem mają pretensje do wszystkich wokół tylko nie do siebie. Pozdrawiam serdecznie Teresa Pikul
pomaran3a 2016-05-11 10:33
chyba piszesz o jakiejs innej firmie, zastanow sie ze trzy razy zanim komuś chcesz niesłusznie opinię zepsuć. niech żyje perfect care 24
Wiek 2016-06-17 21:35
Ja jestem całym sercem za tym, aby firmie dać szanse, bo zasługuje na to jak żadna inna, słowo harcerki
Zwierzak 2016-12-15 15:11
Witam wszystkich.prosze o uwage.ta firma to wielki przekret.nie wyplaca wnagrodzen.dawna concordia z gliwic.nie wyplacaja za prace.nie placa skladek.wielkie oszustwo.zmieniaja tylko nazwe firmy wlasciciel ten sam.moge podac przyklady.
1
Ewelina 2017-01-21 08:53
Uwaga firma Perfect care paulina Filipek dodaje ogłoszenia pod nazwą pflege care 24 i Filipek, a także concordia. Trzymajcie się z dala od tych firm-oszusci!!!!! Jest masę oszukany przez nich opiekunek, stolarzy i innych ludzi, którzy u nich pracowali-nie wypłacają pieniędzy i zmieniają nazwy. Na FB mam kontakt z kilkunastoma oszukanymi przez nich ludźmi, sama też zostałam oszukana.
Joanna 2017-03-17 13:51
Znalazłeś/znalazłaś pracę za pośrednictwem agencji Perfect Care 24? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.
Zostaw swoją opinię o Perfect Care 24 - Wodzisław Śląski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Perfect Care 24