brak logo

Mondelez

Cieszyn

Opinie o Mondelez

aaa 2013-09-15 10:08:17
Mondelez Cieszyn to wielkie [usunięte przez moderatora] . Warunki pracy może i OM ale stosunki międzyludzkie to skandal. Pracują same wsiówy i zachowują się jak Pawlak i Kargul w Sami Swoi. Stare pracownice nie pamiętają jak wół był cielęciem, nie potrafią szanować młodych pracowników uczących się pracy i chcących pracować. Gnoją, plotkują, wykorzystują, omawiają wszystkich. Słowem praca OK, "koleżanki" do [usunięte przez moderatora]
6
pracus 2014-02-18 17:53:30
witam pracuje wtej firmie od paru lat i musze powiedziec ze atmosfera w tym zakladzie jest do bani a juz niewspomne o tych pseudo spotkaniach integracyjnych ostatnia byla w szczyrku totalna porazka dyrekcja mysli ze jak kogos upoji alkocholem to juz kazdy zapomni o wszystkich bolaczkach pracownice nacodzien nie sa uprzejme a w szczyrku to zupelnie inne osoby . musze powiedziec ze niejestem zadowolona a juz napewno z tych pijackich imprez
2
kasia 2014-03-06 10:29:15
Pracuję już kilka lat. Pracodawca i firma super mimo tych opinii. Praca po 12 lub 8 godzin. Może zostaną 12-to godzinne zmiany. Praca przy linii produkcyjnej wafli czekoladowych. Do dyspozycji pomocniczy personel tj. pracownicy tymczasowi a więc przerwy jak się chce, toaleta, posiłek, fajka ile chcesz. Atmosfera super. Możesz nawet 2 godziny przed końcem iść na prysznic a później do końca szychty lekka nie brudząca praca - pracownik pomocniczy robi za ciebie. Kasa to ok. 2500 netto na miesiąc to myślę, że dobrze, spoko - dla mnie OK. Dodatkowo na święta bony spożywcze oraz deputat wartości ok. 50 PLN co miesiąc. A jak jesteś kumata jak to w firmie bierzesz paczkę prince polo, taniej sprzedajesz i dodatkowy zysk. Wszyscy tak robią. Co prawda ochrona i jej kontrola jest ale to fikcja, przykryjesz na spodzie torby, nie grzebią a paczka twoja i dodatkowa kasa. Firma super, byleby tak dalej. Trudno się dostać ale OK, robię dalej.
1
mondelez 2014-03-11 18:02:50
A ty pracujesz już dłużej czy też tymczasowo i też płaca za godzinę ? Ogólnie to jak długo robią ci tymczasowi, po miesiącu ?
2
kasia 2014-03-13 09:22:48
Ja pracuję już dłużej na stale, ale o ile dobrze wiem, co słyszałam to tymczasowi pracują na umowy 1 - tygodniowe, 1-2 dniowe.
gość2222 2014-03-23 21:16:22
Pani (usunięte przez administratora)ale pani ma wyobrażnie !!!!!..może ma pani przerwy po kilka godzin bo pracownik tymczasowy i pani koleżanki tyrają za panią, bo dodatkowego pracownika niema.Jeśli chodzi o pracowników tymczasowych to niektórzy są inteligentniejsi niż PANI i nie są służbą dla pracowników stałych..bo pani zarobi 2500 ZŁ tak się pani chwali A TYMCZASOWY ZA TĘ SAMĄ PRACE Z BIEDĄ zarobi 1000 ZŁ .Za kradzież powinni panią wywalić z pracy na zbity łeb...bo opisuje pani proceder tak jak pani robi a nie kto inny........A jeszcze jedno PRACOWNIK TYMCZASOWY UCZCIWIE PRACUJE I WYKONUJE OBOWIĄZKI KTÓRE ZADAJE PRZEŁOŻONY ,.....

DEFINICJA;

PRACOWNIK TYMCZASOWY -to taki pracownik który pracuje uczciwie i ciężej ( bo nimi się wymiata wszystkie kąty w....)na dobry prestiż MONDELEZ a nie jest służącym niektórych stałych pracowników.... i za mniejsze pieniądze..

Jak panią wywalą za złodziejstwo to zapraszamy do tymczasowych chyba że mąż na panią będzie zarabiał bo ma pani takie same rachunki jak tymczasowy ...

.......Z szacunkiem pozdrawiam.....
2
Ania 2014-04-05 12:06:39
Pracowałam tam do niedawna, ale jak się firma pośrednicząca zmieniła to nowa dała już gorsze warunki.
Sam mondelez jest OK. Pracować trzeba - bo po to chodzi się do pracy. Ale wypłata zawsze na czas, żadnych kombinacji z szarą strefą i wszystko uczciwie policzone. Atmosfera taka sobie. Na starszysz pracowników trzeba patrzeć jak na starszych - wiek ma swoje prawa. Reszta super. Majstrowe uczciwie traktują wszystkich równo stałych i czasowych i mają cierpliwość do wszystkich.
Mają bźika na punkcie BHP. Wszędzie uważają, zeby nic nikomu się nie stało.
Dużym plusem jest możliwość pracy po 12h bo się dużo zaoszczędzi na dojazdach i więcej przebywa w domu. Wytrzymać to można bo ciężko nie jest, praca raczej siedząca i z dziewczynami można fajnie pogadać - czas szybko leci.
pracownica 2014-04-08 19:25:52
Pierwsze wpisy pokazują poziom intelektualny pracownic tej firmy - wstyd w ogóle to czytać - ale niestety samo życie - tylko potraficie zionąć jadem na necie ... typowe cebule. (usunięte przez administratora)A co do imprez - jak Ci nie odpowiadają - to nie jedź - przymusu nie było, a ludzie fajnie się bawili.
beznicka 2014-04-14 19:38:37
Odnośnie procederu jaki tu opisała pracownica tejże firmy to właściwie mogę potwierdzić bo też pracuję w zakładzie na frysztackiej ale w branży motoryzacyjnej i robi u nas babka, która lata temu pracowała w obecnym mondeleze - a wtedy w Olzie i sama nieraz opowiadała jak to mogły wynosić ciastka między nogami bo tam ich nikt nie sprawdzał, czy wyrzucały ponoć przez okna za bramę i tak dorabiały albo miały dla siebie za free. Mąż sam kilka razy osobiście słyszał jak chwaliła się tym jak to wtedy było tam fajnie, a teraz wynosi u nas, tyle, że podobno ciuchy co przychodzą do czyszczenia. Tacy pracownicy grzeją du.y, robią lżej bo za nich też tu zasuwaja nowi, potem ich wygryzają i tak tu jest w kółko. A co z tymi młodymi ludźmi co na prawdę się starają i robią bo chcą ? Nic, wyjeżdżają albo robią przy sprzedaży okularów itp.
3
kasia 2014-05-22 16:07:01
I co Ania nie wynosiłaś nic, ty jedna tego nie robiłaś? Zakładając, że prawda, to jak na ciebie patrzyły te co przy tobie na jadalni chowały słodycze, namawiały do tego abyś sobie też wzięła.
1
irek 2014-08-08 10:39:17
Żenada ta cała firma znowu za jakiś czas zatkaja ludziom gębę jakaś

tania impreza w drogim lokalu
irek 2014-08-08 11:54:50
Jakby mąż widział twoje zachowanie na tej imprezie to podejrzewam ze byłaby to twoja ostatnia a sam widziałem niektóre sceny to wiem
looper 2015-02-07 18:25:36
Ja właśnie popijam sobie kawkę jacobs i tak sobie myślę, czy nie spróbowac znaleźć pracy w mondelez, bo w sumie ich produkty mam w całym domu, a pracuje obecnie jako przedstawiciel handlowy dla konkurencji - kraft foods. Możecie napisać jak tutaj jest z umową i wynagrodzeniem? Czy jest sensowna podstawa i dobre prowizje?
Ania 2015-02-22 11:02:47
W Cieszynie to tylko wafle. Jeśli chodzi o socjale to są mocne: ubezpieczenie na życie, opieka medyczna, fundusz emerytalny, karnety na basen, jakiś fitnes, wynajmowana sala gimnastyczna. Co chwila jakieś akcje o zdrowiu: żywienie, ruch, radość życia, fitness itp. Darmowe produkty to tzw. deputat - co miesiąc produkty firmy na kilkadziesiąt zł. Mocno dbają o wysokie morale
7
section 2015-03-05 16:00:17
Do Mondelezu przyjmuje nowych pracowników firma Manpower Group, dostałam umowę na jeden dzień, wynagrodzenie 10,77 zł brutto/godz. Praca nie jest wybitnie cięzka, tylko bardzo monotonna. Jeżeli chodzi o atmosfere - rzeczywiście, same wsiówy, kazda o kazdej plotkuje. Spotkałam tam może dwie normalne osoby. Najgorsze jest to, że firma Mondelez nie przyjmuje nowych pracowników, są tylko tymczasowi zatrudniani na jeden dzień przez wyżej podaną firme, nie ma sie co tam pchać, lepiej poszukac normalnej pracy a nie na niby 1/8 etatu.
ktoś 2015-03-06 02:40:18
trafiłaś na tacki no to monotonna i męcząca praca no i nie wymagali od ciebie bo podejrzewam pierwszy raz,ale uwierz mi nie ma tam pracy monotonnej ale bardzo ciężka jeszcze się przekonasz.Acha jeszcze jedno jesli jestes pracownikem nowym to rzeczywiście masz lekką prace i taką ktorą potrfisz od razu robić i monotonną,ale traktowana jesteś jako pracownik co wszystko umie i za Ciebie te ciężką robote odwalają inne pracownice a zapłacone tak jak ty,a ty jeszcze piszesz że są wsiory...panienko z miasta .Nie ocenia się ludzi po jednym dniu czy dwóch.. a tam niema czasu na sentymety jak będziesz ucharowana to też nie będzie ci się chciało uśmiechać.Napisz mi w kórej pracy niema plotek,co ja wiem są jeszcze gorsze. Zpoważaniem...
4
ktos 2015-04-01 15:37:39
Wg mnie mondelez jest bardzo fajny robią tam przepyszne słodycze
2
ktos 2015-04-01 15:39:04
Wg mnie mondelez jest bardzo fajny robią tam przepyszne słodycze
irek 2015-04-09 09:20:16
Stare pracownice to same cwaniaczki przysługują się tymi przyjętymi Z pulu. A jakby niespojrzec to inteligencja i pomysłowością nie zrzesza.Rozwielitka jest mądrzejsza
2
ktyoś 2015-06-30 01:12:45
bony na basen ,różne talony różne ubezpieczenia i cały tak zwany socjal to tylko dla pracownic stałych a pracownice z manpower czyli pulu nie mają nic tylko jak przepracują 120 godz.mają deputat...ostatnio były 2 kartony prince polo. Jesli umowy jedno dniowe to ciekawe i przejrzyste warunki i jeszcze 1/8 etatu odpowiadają.Może prestiż firmy mondelez na zewnątrz ,ale jest tam ciężka harowka,niema tam lekko i tak rożowo nawet ostatnio zaczynają wpływać na psychike .To prawda że niektóre pracownice wysługuja sie pracownicami z pulu ,to pracownik gorszego gatunku,ale też tam są wspaniałe pracownice...nawet im też jest ciężko a będzie jeszcze gorzej.....
gosc 2015-07-26 03:00:59
no tak ktoś ma pokryć koszty,ale umowy jedno dniowe na 1/8 etatu a robisz cały etat to coś nie tak inne firmy też maja umowy śmieciowe ale chociaż na miesiąc lub trzy miesiace..no nie mow że mondelez nie stac na pracownika chociaż na miesiąc ..jesli tak to niech nie przyjmuje na umowy śmieciowe ma swoich pracowników ...a tak ode mnie jeśli ja pracuje uczciwie to chciałabym zarobić a tak zarabiamy dużo mniej niż pracownik...z poważaniem...
pipi 2015-11-08 19:32:55
Jak wygląda kwestia wynagrodzenia na produkcji, jakiś pakiet socjalny, premie itp.?
Pracuje się w nadgodzinach albo w weekend ?
No i jak atmosfera ogólnie, da sie wytrzymać ? Jest duża rotacja pracowników ??
okon 2015-11-12 20:13:22
Na wstępie masz 3000 netto masz bez nadgodzin, bo takowych nie ma. Premia co 3 miesiące około 1800. Bez rotacji (chyba, że na stanowiskach w firmie). Super praca.
2
sadf 2015-12-02 12:28:44
chciałem zapytać jak wygląda praca w ww. firmie.. Chodzi mi o atmosferę, przełozonych, średnie wynagrodzenie dla "szaraczka" na produkcji i czy jest jakikolwiek cień szansy, by dostać się pod firmę "matkę".
tia 2016-01-04 18:34:53
W Cieszynie pracujesz pod agencję - po 8-12 godzin dziennie, święta - kiedy wpiszą cię w grafik NA UMOWIE NA 1/8 ETATU !!!!! Jak pracownik pomocniczy a zasuwasz ciężej i więcej od tych stałych, jeszcze poganiany przez niektóre zwykłe pracownice czy mistrzowe zmiany.... Podobno już niektórzy chodzą do prawników, ciekawe kiedy w końcu zacznie pojawiać się PIP albo wpłyną pozwy z sądu pracy..
Olga 2016-01-28 21:05:18
jak codziennie po 12h , 8h a gdzie zycie prywatne ?
1
Olga 2016-01-31 20:05:34
a ogólnie jak praca wygląda cieżko?
wszyscy znajomi odradzaja ta firme
Olga 2016-01-31 20:06:10
jak zarobki?
Olga 2016-02-01 18:18:24
no tak, jestem młodą osoba .. dojsc .. robic codziennie rozumiem ... ale za lepsza stawke a nie za 2000 codziennie pracowac ja mieszkanie place 1100 wiec do czego tu dojsc za taki pieniadz
Gibazol 2016-02-23 17:18:34
W Cieszynie nowi pracownicy przyjęci do pracy przez agencje, traktowani są jak intruzi przez pracujące tam kobiety na etacie. Panująca tam atmosfera zniechęca do dalszej pracy w tej firmie, duża rotacja pracowników związana jest głównie z nieprzychylnym przyjęciem nowych pracowników przez tzw stare wygi. Brak indywidualnego podejścia do nowego pracownika, aby ten zaaklimatyzował się i został na dłużej. Kultura osobista niektórych pań pozostawia dużo do życzenia, ale to także wina ich przełożonych że nie reagują na ich chamstwo.
1
Korko 2016-02-23 17:30:38
Dokładnie tak, a do tego oczekują od nowej osoby aby pracowała tak samo wydajnie jak pracownik z przynajmniej 10 letnim doświadczeniem... do tego te umowy śmieciowe jednodniowe lub kilku dniowe na 1/8 etatu ... i do tego chcą aby człowiek chodził codziennie do pracy na 12 h ... mega porażka z taką ofertą pracy...
dżony 2016-03-05 13:19:58
Wygląda to tak. Agencja manpower oferująca atrakcyjne wynagrodzenie zatrudni was na umowę o pracę tymczasową, oferując jakże atrakcyjną najniższą krajową (8zł z groszem netto, 11.01 brutto). Będą wam ustalać grafik w miarę waszych życzeń, nie ma z tym problemu, są mili... I tyle z plusów. W manpower jest jedna pani zazwyczaj, nie wie gdzie co ma, nie ma na nic czasu i wszystko później.
To co się dzieje na produkcji mają wszyscy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jedna linia jest ok, ludzie są mili bo linia jest mała a ekipa stała, reszta to bydło które robi za najniższą krajową i myśli że kilkuletni staż czyni z nich kogoś ważniejszego - nie dajcie się im! ch u ja mogą, poza tym ze sobie pogadają :) na produkcji trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ogólnie beznadzieja, ale w tym smutnym jak wiadomo co mieście nie ma innych perspektyw jak chodzi np o dorywczą pracę licealisty, czy ludzi bez wykształcenia a i z wykształceniem też nie :)
Obecnie zmiany tylko 12 godzinne co wynika z lenistwa pań ustalających grafik.
Pytania?
1
alfina 2016-03-21 23:38:46
zatrudniają rodzynki czy same babeczki?
matti 2016-05-09 01:01:04
Witam.
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na Przedstawiciela Handlowego i jak z zarobkami?
1
matti 2016-05-10 09:40:02
Dostałem zaproszenie na rozmowę bezpośrednio do Mondelez i nurtuje mnie jedno pytanie ile mniej więcej zarabia PH bo jak pracowałem w Kompanii Piwowarskiej również bezpośrednio byłem zatrudniony to miałem 3200 brutto podstawy
balu balu 2016-07-29 08:15:15
Jeżeli chodzi o umowe z agencją Manpowergroup to się zgadza umow jest na 1/8 etatu ale jeżeli sie starasz a nie z żedzisz tak jak większość tu wypowiadającyh się tutaj dostaniesz umowe na pół etatu i wyższą stawkę co do atmosfery w pracy jest super BHP na najwyższym poziomie wiadomo żę w każdej pracy znają się osoby z którymi nie da się pracować ale to są wyjątki większość tych pań to super babki a co do wykorzystywania przez stałe pracownice no cóż jak się dajesz dżony pracuje z tymi paniami pół roku i jakoś żadna nie próbowała mnie wykorzystać robię to co do mnie należy i jest ok .Co do zarobku tak zgadza się na początku jest 11,8 brutto ,ja rozumie że każdy by chciał od razu zarabiać miliony za opirdalanie się bo podejżewam dżony żę właśnie do takich należysz bo to wynika z twojej wypowiedzi a zmiany są 8 i 12 godzinne i to zależy tylko od ciebie czy chcesz więcej zarobić i mieć godziwą premie kwartalną czy nie to tyle
1
Dudu 2016-07-29 11:18:58
Z tego co wiem to jest aktualna.
kaja 2016-07-29 11:19:55
słuchajcie, wydaje mi się, że jest tutaj ciekawa oferta pracy jako Safety, Security & Environment Manager, nie wiem co o tym sądzicie, ale wydaje mi się, ze można u nich przede wszystkim się rozwijać tutaj bardzo dobrze.
Zostaw swoją opinię o Mondelez - Cieszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondelez