brak logo

Mondelez

Cieszyn

Opinie o Mondelez

irek 2014-08-08 11:54:50
Jakby mąż widział twoje zachowanie na tej imprezie to podejrzewam ze byłaby to twoja ostatnia a sam widziałem niektóre sceny to wiem
paweł786 2014-08-22 19:26:55
Fajnie że nacisk jest na bhp. Będę składać podanie. Ale jak to ostatecznie jest z tymi umowami o pracę chcę wiedzieć. Jaką dostanę na początku i na jaki okres czasu? Fajnie jakby długość powiedzmy o dzieło zależała od starań pracownika, a nie była sztywno wyznaczona bez możliwości wcześniejszego awansu.
onery 2015-01-14 00:48:23
Hej, może ktoś napisać jak aktualnie pracuje się w Mondelez? Bo chyba tak duża firma, własciciel takich znanych i prestiżowych marek jak milka, jacobs, maxwell house, halls, oreo, alpen gold, 3 bit i wiele innych dobrze dba o swoich pracowników prawda? Macie jakiś fajny system socjalny, darmowe produkty?
1
looper 2015-02-07 18:25:36
Ja właśnie popijam sobie kawkę jacobs i tak sobie myślę, czy nie spróbowac znaleźć pracy w mondelez, bo w sumie ich produkty mam w całym domu, a pracuje obecnie jako przedstawiciel handlowy dla konkurencji - kraft foods. Możecie napisać jak tutaj jest z umową i wynagrodzeniem? Czy jest sensowna podstawa i dobre prowizje?
Ania 2015-02-22 11:02:47
W Cieszynie to tylko wafle. Jeśli chodzi o socjale to są mocne: ubezpieczenie na życie, opieka medyczna, fundusz emerytalny, karnety na basen, jakiś fitnes, wynajmowana sala gimnastyczna. Co chwila jakieś akcje o zdrowiu: żywienie, ruch, radość życia, fitness itp. Darmowe produkty to tzw. deputat - co miesiąc produkty firmy na kilkadziesiąt zł. Mocno dbają o wysokie morale
3
section 2015-03-05 16:00:17
Do Mondelezu przyjmuje nowych pracowników firma Manpower Group, dostałam umowę na jeden dzień, wynagrodzenie 10,77 zł brutto/godz. Praca nie jest wybitnie cięzka, tylko bardzo monotonna. Jeżeli chodzi o atmosfere - rzeczywiście, same wsiówy, kazda o kazdej plotkuje. Spotkałam tam może dwie normalne osoby. Najgorsze jest to, że firma Mondelez nie przyjmuje nowych pracowników, są tylko tymczasowi zatrudniani na jeden dzień przez wyżej podaną firme, nie ma sie co tam pchać, lepiej poszukac normalnej pracy a nie na niby 1/8 etatu.
ktoś 2015-03-06 02:40:18
trafiłaś na tacki no to monotonna i męcząca praca no i nie wymagali od ciebie bo podejrzewam pierwszy raz,ale uwierz mi nie ma tam pracy monotonnej ale bardzo ciężka jeszcze się przekonasz.Acha jeszcze jedno jesli jestes pracownikem nowym to rzeczywiście masz lekką prace i taką ktorą potrfisz od razu robić i monotonną,ale traktowana jesteś jako pracownik co wszystko umie i za Ciebie te ciężką robote odwalają inne pracownice a zapłacone tak jak ty,a ty jeszcze piszesz że są wsiory...panienko z miasta .Nie ocenia się ludzi po jednym dniu czy dwóch.. a tam niema czasu na sentymety jak będziesz ucharowana to też nie będzie ci się chciało uśmiechać.Napisz mi w kórej pracy niema plotek,co ja wiem są jeszcze gorsze. Zpoważaniem...
4
ktos 2015-04-01 15:37:39
Wg mnie mondelez jest bardzo fajny robią tam przepyszne słodycze
2
ktos 2015-04-01 15:39:04
Wg mnie mondelez jest bardzo fajny robią tam przepyszne słodycze
irek 2015-04-09 09:20:16
Stare pracownice to same cwaniaczki przysługują się tymi przyjętymi Z pulu. A jakby niespojrzec to inteligencja i pomysłowością nie zrzesza.Rozwielitka jest mądrzejsza
2
Maker 2015-04-09 14:42:16
Nie rzucając konkretnymi osobami bo nie o to w tym wszystkim chodzi - chyba nie ma drugiej takiej grupy jak Mondelez, która by taka aktywnie działała na rynku polskim a dodatkowo oferowali tak przejrzyste i ciekawe warunki. Karty czy bony obiadowe to już dzisiaj standard, rozumiem, że jakieś dopłaty do multisportu też można dostać czyż nie?
tomek 2015-04-25 16:16:08
Hej, mondelez to faktycznie firma posiadająca bardzo znane marki, ale jak traktują swoich pracowników? Ktoś wie coś o stanowisku Scientist I? Warto wysyłać CV?
kaja 2015-04-27 12:20:59
@Maker, a co to znaczy, ze frma oferuje przejrzyste i ciekawe warunki? bo własnie mnie to zastnawia czy naprawde są firmą godną zaufania tak naprawdę.
ktyoś 2015-06-30 01:12:45
bony na basen ,różne talony różne ubezpieczenia i cały tak zwany socjal to tylko dla pracownic stałych a pracownice z manpower czyli pulu nie mają nic tylko jak przepracują 120 godz.mają deputat...ostatnio były 2 kartony prince polo. Jesli umowy jedno dniowe to ciekawe i przejrzyste warunki i jeszcze 1/8 etatu odpowiadają.Może prestiż firmy mondelez na zewnątrz ,ale jest tam ciężka harowka,niema tam lekko i tak rożowo nawet ostatnio zaczynają wpływać na psychike .To prawda że niektóre pracownice wysługuja sie pracownicami z pulu ,to pracownik gorszego gatunku,ale też tam są wspaniałe pracownice...nawet im też jest ciężko a będzie jeszcze gorzej.....
hozw 2015-07-17 11:39:27
no ale czemu tu się dziwić... przecież zatrudnienie przez agencję pracy zawsze będzie na mniej korzystnych warunkach niż zatrudnienie bezpośrednio u pracodawcy. Nie zapominajcie przy okazji, że pośrednik też musi w jakiś sposób opłacić swoją działalność - dlatego to też kosztuje, a kto ma pokryć te koszt pracodawca z własnej kieszeni? No raczej nie.
gosc 2015-07-26 03:00:59
no tak ktoś ma pokryć koszty,ale umowy jedno dniowe na 1/8 etatu a robisz cały etat to coś nie tak inne firmy też maja umowy śmieciowe ale chociaż na miesiąc lub trzy miesiace..no nie mow że mondelez nie stac na pracownika chociaż na miesiąc ..jesli tak to niech nie przyjmuje na umowy śmieciowe ma swoich pracowników ...a tak ode mnie jeśli ja pracuje uczciwie to chciałabym zarobić a tak zarabiamy dużo mniej niż pracownik...z poważaniem...
xen 2015-08-19 00:13:15
Nie wiem czy się ekipa wymienia w Mindelez international czy może po prostu szukają świeżych umysłów czy co, ale jak rozglądałem się na pracuj.pl to szczerze mówiąc ofert jest pełno. I dla przedstawiciela handlowego i dla operatora elektroniki i dla specjalisty ds personalnych i wiele innych. jest w czym wybierać.
pipi 2015-11-08 19:32:55
Jak wygląda kwestia wynagrodzenia na produkcji, jakiś pakiet socjalny, premie itp.?
Pracuje się w nadgodzinach albo w weekend ?
No i jak atmosfera ogólnie, da sie wytrzymać ? Jest duża rotacja pracowników ??
okon 2015-11-12 20:13:22
Na wstępie masz 3000 netto masz bez nadgodzin, bo takowych nie ma. Premia co 3 miesiące około 1800. Bez rotacji (chyba, że na stanowiskach w firmie). Super praca.
2
lodówka 2015-11-17 19:11:44
@okon to szkoda bo zazwyczaj na nadgodzinach to można sobie ładnie dorobić, ale skoro jest 3000 netto to juednak można przymknąć na to oko. tylko ciekawe czy to na każdym stanowisku takie wynagrodzenie zacne bo ja chcę iść do nich na elektryka energetyka do Płońska i ciekawi mnie ile bym zarobiuła na starcie
misz 2015-11-19 22:13:24
no ale placa za te nadgodziny normalnie, na jakie mozna wynagrodzenie na poczatku liczyc u nich daja umowe o prace czy zlecenie
1
kicu 2015-11-22 01:16:10
jak jesteś obrotny to na bank będziesz miał większe szanse na umowę pracę od samego początku a do tego inaczej jest się postrzeganym.
zenek 2015-11-24 05:05:59
Na samym początku mogą dać umowę na okres próbny no ale przecież nie jest powiedziane że jej nie zamienią.
sadf 2015-12-02 12:28:44
chciałem zapytać jak wygląda praca w ww. firmie.. Chodzi mi o atmosferę, przełozonych, średnie wynagrodzenie dla "szaraczka" na produkcji i czy jest jakikolwiek cień szansy, by dostać się pod firmę "matkę".
Margo 2015-12-04 15:34:51
@okon praca już od 3000 netto? Wchodze w to, zwłaszcza ze ta branża nie jest dla mnie nowością, powiedz mi tylko czy najważniejsza jest znajomość niemieckiego czy angielskiego bo słyszę różne opinie
tia 2016-01-04 18:34:53
W Cieszynie pracujesz pod agencję - po 8-12 godzin dziennie, święta - kiedy wpiszą cię w grafik NA UMOWIE NA 1/8 ETATU !!!!! Jak pracownik pomocniczy a zasuwasz ciężej i więcej od tych stałych, jeszcze poganiany przez niektóre zwykłe pracownice czy mistrzowe zmiany.... Podobno już niektórzy chodzą do prawników, ciekawe kiedy w końcu zacznie pojawiać się PIP albo wpłyną pozwy z sądu pracy..
rttrtr 2016-01-04 21:42:39
@Margo, pewnie na kazdym stanowisku jest inaczej...a teraz akurat na kilka szukaja, na przyklad Warehouse & Transport Specialist czy przedstawiceila handlowego
1
ruty 2016-01-13 23:23:48
to ważne, żeby pamiętać, że jedna firma to wiele stanowisk a więc i zarobki są przeróżne. Tu akurat potrafią to "wypośrodkować" a oferty są zbliżone pod względem warunków.
jasiek 2016-01-23 13:47:57
@ruty, może benefity i system socjalny jest podobny, ale tak to warunki znacznie róznią sie od stanowiska. Ja mysle, czy nie zaaplikowac tutaj jako product change manager. trzeba mówic płynnie po polsku i angielsku, a niemiecki to jeszcze dodatkowy atut.
Olga 2016-01-28 21:05:18
jak codziennie po 12h , 8h a gdzie zycie prywatne ?
dolly 2016-01-30 10:32:17
a życie prywatne trzeba sobie zachować na później jeśli chce się robić karierę. Zwłaszcza na stanowiskach takich jak obszarowy kierownik sprzedaży np.
Olga 2016-01-31 20:05:34
a ogólnie jak praca wygląda cieżko?
wszyscy znajomi odradzaja ta firme
Olga 2016-01-31 20:06:10
jak zarobki?
rakowiec 2016-02-01 15:45:59
@Olga chyba jesteś młodą osobą i nie wiesz jak wygląda praca ludzi którzy do czegoś chcą dojść. 10-12 h pracy dziennie to norma. Czas na życie prywatne jest w weekendy. Ja aplikowałem na stanowisko product change manager, wymagają min 3 lat doświadczenia oraz znajomości języków
Olga 2016-02-01 18:18:24
no tak, jestem młodą osoba .. dojsc .. robic codziennie rozumiem ... ale za lepsza stawke a nie za 2000 codziennie pracowac ja mieszkanie place 1100 wiec do czego tu dojsc za taki pieniadz
werty7u 2016-02-03 16:08:05
no hej hej wlasnie widzialem ze szukaja teraz na wiele stnaowsik na przyklad HR Specialist w Płońku, wiadomo że nalezy znać jezyk obcy no i miec dosiwadczenie
Gibazol 2016-02-23 17:18:34
W Cieszynie nowi pracownicy przyjęci do pracy przez agencje, traktowani są jak intruzi przez pracujące tam kobiety na etacie. Panująca tam atmosfera zniechęca do dalszej pracy w tej firmie, duża rotacja pracowników związana jest głównie z nieprzychylnym przyjęciem nowych pracowników przez tzw stare wygi. Brak indywidualnego podejścia do nowego pracownika, aby ten zaaklimatyzował się i został na dłużej. Kultura osobista niektórych pań pozostawia dużo do życzenia, ale to także wina ich przełożonych że nie reagują na ich chamstwo.
Korko 2016-02-23 17:30:38
Dokładnie tak, a do tego oczekują od nowej osoby aby pracowała tak samo wydajnie jak pracownik z przynajmniej 10 letnim doświadczeniem... do tego te umowy śmieciowe jednodniowe lub kilku dniowe na 1/8 etatu ... i do tego chcą aby człowiek chodził codziennie do pracy na 12 h ... mega porażka z taką ofertą pracy...
plusk 2016-02-24 09:26:27
Znajomość języków nie stanowi dużego wymogu do spełnienia w dzisiejszych czasach. Skoro zapewniają odpowiednie szkolenia, to można przecież liczyć na jakiś kurs doszkalający w tym zakresie. A są jakieś oferty pracy teraz? Pozdrawiam
dżony 2016-03-05 13:19:58
Wygląda to tak. Agencja manpower oferująca atrakcyjne wynagrodzenie zatrudni was na umowę o pracę tymczasową, oferując jakże atrakcyjną najniższą krajową (8zł z groszem netto, 11.01 brutto). Będą wam ustalać grafik w miarę waszych życzeń, nie ma z tym problemu, są mili... I tyle z plusów. W manpower jest jedna pani zazwyczaj, nie wie gdzie co ma, nie ma na nic czasu i wszystko później.
To co się dzieje na produkcji mają wszyscy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jedna linia jest ok, ludzie są mili bo linia jest mała a ekipa stała, reszta to bydło które robi za najniższą krajową i myśli że kilkuletni staż czyni z nich kogoś ważniejszego - nie dajcie się im! ch u ja mogą, poza tym ze sobie pogadają :) na produkcji trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ogólnie beznadzieja, ale w tym smutnym jak wiadomo co mieście nie ma innych perspektyw jak chodzi np o dorywczą pracę licealisty, czy ludzi bez wykształcenia a i z wykształceniem też nie :)
Obecnie zmiany tylko 12 godzinne co wynika z lenistwa pań ustalających grafik.
Pytania?
1
alfina 2016-03-21 23:38:46
zatrudniają rodzynki czy same babeczki?
misz 2016-04-07 08:55:59
@alfina to jakaś metafora? :) Zatrudniają w oparciu o cv (tak mi się wydaje). Może ktoś pracował w oddziale w Płońsku? Widzę sporo ogłoszeń dotyczących właśnie tego miasta, zastanawiam się nad stanowiskiem process engineer.
matti 2016-05-09 01:01:04
Witam.
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na Przedstawiciela Handlowego i jak z zarobkami?
1
max 2016-05-09 12:03:05
No przeciez przez agencje dużo nie dostaniesz i nie zarobisz, moze niektore oferuja dobre stawki ale faktycznie lepiej dostac sie do nich bezposrednio, ale maja wiele ofert pracy sprobuj wysac do nich cv
matti 2016-05-10 09:40:02
Dostałem zaproszenie na rozmowę bezpośrednio do Mondelez i nurtuje mnie jedno pytanie ile mniej więcej zarabia PH bo jak pracowałem w Kompanii Piwowarskiej również bezpośrednio byłem zatrudniony to miałem 3200 brutto podstawy
mumia 2016-06-28 11:16:11
moim zdaniem tutaj masz o wiele wikększe możliwości gdyż firma osiąga 35 miliardów dolarów rocznego obrotu, spójrz chociażby jakie marki z nimi współpracują i będziesz miał moim zdaniem jasną sytuację.
balu balu 2016-07-29 08:15:15
Jeżeli chodzi o umowe z agencją Manpowergroup to się zgadza umow jest na 1/8 etatu ale jeżeli sie starasz a nie z żedzisz tak jak większość tu wypowiadającyh się tutaj dostaniesz umowe na pół etatu i wyższą stawkę co do atmosfery w pracy jest super BHP na najwyższym poziomie wiadomo żę w każdej pracy znają się osoby z którymi nie da się pracować ale to są wyjątki większość tych pań to super babki a co do wykorzystywania przez stałe pracownice no cóż jak się dajesz dżony pracuje z tymi paniami pół roku i jakoś żadna nie próbowała mnie wykorzystać robię to co do mnie należy i jest ok .Co do zarobku tak zgadza się na początku jest 11,8 brutto ,ja rozumie że każdy by chciał od razu zarabiać miliony za opirdalanie się bo podejżewam dżony żę właśnie do takich należysz bo to wynika z twojej wypowiedzi a zmiany są 8 i 12 godzinne i to zależy tylko od ciebie czy chcesz więcej zarobić i mieć godziwą premie kwartalną czy nie to tyle
1
hehen 2016-07-29 10:21:34
Cześć! A wiecie czy oferta pracy na operatora maszyn jest jeszcze aktualna? Dobrze, że można liczyć na benefity socjalne i na opiekę medyczną, bo o taką dbałość jest dość trudno. Dobrze, że atmosfera dopisuje.
Dudu 2016-07-29 11:18:58
Z tego co wiem to jest aktualna.
kaja 2016-07-29 11:19:55
słuchajcie, wydaje mi się, że jest tutaj ciekawa oferta pracy jako Safety, Security & Environment Manager, nie wiem co o tym sądzicie, ale wydaje mi się, ze można u nich przede wszystkim się rozwijać tutaj bardzo dobrze.
Zostaw swoją opinię o Mondelez - Cieszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondelez