brak logo

EKOCEM Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o EKOCEM Sp. z o.o.

kolo 2013-08-20 07:25:40
Kierownicy sa normalni (no moze nie wszyscy :) poprostu robia swoje... Socjal jest dosc bogaty patrzac na tle innych firm, co do stawki na poczatek to lepiej chyba nie wiedziec bo mozna sie przewrocic ze smieechu... Ale dla ciekawych: ok 1700 brutto za robote w syfie jakich malo, bez perspektyw na rozwoj i podwyzke. ZAPRASZAMY Z OTWARTYMI REKAMI!
lolo 2013-09-12 07:14:33
Socjal to wczasy pod gruszą 1200, co 2 rok można jechać na rehabilitacje 2300, co roku jest do wykorzystania 1000 na jakąś wycieczkę ponadto jest co miesiąc 140zł ale ciężko z tego skorzystać bo nikt nie wie na co to można przeznaczyć jest jeszcze prywatna opieka medyczna wysokość składki zależy od rodzaju pakietu, po za tym barbórka w wysokości wypłaty oraz premia roczna i z tym jest już różnie
2013-09-13 07:18:53
nie za tą kasę nie można sprawić sobie okularów, nie wykorzystana kasa przepada, można ją wykorzystać np. basen, siłownia, na co jeszcze nie wiem na pewno nie można iść za to do np. kina ponieważ buraki z Choruli kina u siebie nie mają :-)
2013-09-18 16:01:41
Idz do swojego kierownika, to szystko wyjaśni
@ 2013-09-19 15:38:42
rrr - 2013-09-19 14:21:00

Tylko, że ja dopiero szukam pracy i się zastanawiam nad Ekocem. To ilu jest kierowników w ogóle? Wszyscy spoko, czy jakiś nie polecacie? Można się przenieść w razie czego?
a ile chcesz zarabiać ?
ps. do tej firmy jest mało przyjęć, mało kto się zwalnia
2013-09-29 05:35:47
ile zarabiales
2013-09-29 19:18:05
dostaniesz 2 ale brutto
lolo 2013-10-01 21:13:12
człowieku 2 brutto ze wszystkimi dodatkami na początek, zresztą później też nie ma co liczyć na więcej chyba że masz plecy i to konkretne a o 3 to możesz tylko pomarzyć, na pewno nie w tej firmie zresztą po co tu się pchać jakieś 5-8 lat temu to ok ale nie teraz, najlepiej niech zamkną to w cho..re to przynajmniej część ludzi zmotywują do poszukania sobie czegoś lepszego jedyne co tu większość trzyma to umowa na czas nieokreślony nic więcej.
2013-10-03 14:58:49
Ile w przemiałowni w Gdyni w ciagu roku kręca ton ?
PROZAC 2013-11-02 11:09:01
Witam!
wypowiem się, otóż w moim mniemaniu zakład nie jest zły, aktualnie w wielu firmach czy zakładach nie można marzyć nawet o socjalu jaki zapewnia aktualnie ekocem, 1000zł na wycieczkę raz w roku, 140 co miesiąc można wykorzystać na sport i cos tam jeszcze. osobiście jeszcze nie korzystałem :D, dodatkowe pieniądze raz w roku z premii, rehabilitacje, prywatna służba zdrowia jak ktoś już wcześniej pisał, ogólnie wydaje mi się że pod tym względem na prawdę nie ma co narzekać. I przypuszczam większość się ze mna zgodzi. Jeżeli chodzi o zarobki fakt [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywają nie którzy zarabiają ponad miarę inni zarabiają zancznie mniej z tym samym zakresem obowiązków i wiedzą... pod tym względem faktycznie wydaje mi się, że to kwestja układów... Jeżeli chodzi o atmosferę panującą na zakładzie cóż, to akurat nie różni się w żaden sposób od innych podobnych zakładów, czasem jest dobrze czasem znacznie gorzej, ludzie? nie którzy są w porządku, na innych natomiast trzeba uważać, z koleji do innych najlepiej w ogóle nie podchodzić i rozmawiać wyłącznie na tematy służbowe. Najważniejsze jednak, że po raz pierwszy odkąd oficjalnie eko cem przeszedł pod system płacowy górażdże usłyszymy dobre wiadomości. Obecny dyrektor się zmienia i przychodzi nowy, miejmy nadzieję, że coś zmieni, miejmy nadzieję że na lepsze. Chciało by się powiedzieć że obecnemu niech emerytura niska będzie ale to chyba nie jest realne :D
1
jdhfyur 2013-11-09 21:17:51
A jak długo tam pracujesz chlopie? Że mowisz " nikt się nie zwalnia". Bo ile już odeszlo. Wiem, bo sam opuscilem ten syf
frodo 2013-11-11 12:46:27
przemysł ciężki,a w biedronce lepiej zarobiz bo wezmiesz 2 a tu ciezko tyle zarobic.
3
sssss 2013-11-12 14:13:18
A jak długo tam pracujesz chlopie? Że mowisz " nikt się nie zwalnia". Bo ile już odeszlo. Wiem, bo sam opuscilem ten syf

Jak tak źle Tobie było w Ekocemie, to po co piszesz o starym zakładzie pochwal się o nowym

Pewnie żałujesz że odszedłeś 
ferdek 2014-01-19 17:36:11
praca dla niemca zarobki jak dla (usunięte przez administratora)prywaciarz lepiej płaci
1
@#$ 2014-01-29 11:27:01
Jeżeli chodzi o zarobki fakt nie którzy zarabiają ponad miarę inni zarabiają zancznie mniej lub bardzo mało z tym samym zakresem obowiązków(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)
hehehe 2014-02-03 10:04:39
Witam
Jedziesz do zakładu składasz cv na bramie i czekasz na tel. Proste
lolo 2014-03-09 13:27:32
ktoś tam pisał o socjalu że niby tak pięknie to wygląda ale nie napisał że wszelkie zwroty gotówki są uzależnione od zarobków w najgorszym przypadku można tylko dostać 50% od wspomnianego 1000zł czyli już nam się robi 500zł i minus podatek 23% i mamy jedno wielkie g..no
x 2014-07-13 18:51:05
I się doczekaliśmy Górażdże da nam teraz po tyłku nawet żadna strefa nam nie pomorze
x 2014-07-19 11:28:15
polska polityka wykonczyc i zniszczyc zapomniec
adas r 2014-07-24 16:05:53
firma stabilna, możan spokojnie dosiedziec do emerytury. polecam!!!
gall 2014-07-24 20:20:24
adas ty w ekocemie pracujesz i takie opinie piszesz? a plany zamknięcia ekocemu? to chyba nic stabilnego
surykatka 2014-07-27 21:22:11
@słowik widzę, że całkiem zorientowany jesteś pominąłeś tylko taki mały szczególik tj. że chcą "na dniach" ok 40 ludzi zwolnić :)tak na dobry początek, a za rok..., a za dwa to już niczego nie będzie.... a jak coś będzie to najwyżej wielki (usunięte przez administratora) dobrze, że są związki które "prężnie" działają i "klepią" wszystko co podsunie pracodawca... bravo!!! do boju!!
1
gall 2014-07-29 21:27:53
@słowik wystarczy tylko parę faktów pokojarzyć, też mnie to smuci, bo obie firmy wzajemnie bardzo dobrze prosperują i moim zdaniem powinny istnieć na rynku, ale niestety z tego co wiem, gdyby nie awaria młyna to już mieli jedną brygadę chyba zlikwidować w ekocemie. Młyn ma ruszać i wracają do rozmów ze związkami.
lolo 2014-07-29 22:41:04
Zwolnienia się już zaczęły brama przechodzi pod firmę zewnętrzną sprzątaczki też 3 osoby lizo.... przechodzą do programu LEO paru chłopaków przenoszą na kolej i wszystko byłoby ok bo przecież by ktoś powiedział że jakby nie było to pracę nadal mają tylko pytanie na jak długo? ponadto dziś zwolniono 5 osób cały dział OŚ, 1 osoba z wagi 1 z magazynu i na tym nie koniec :-(
frodo 2014-08-09 20:33:53
podziękujcie związkom dostali swoja dole i stołki za te procedury.
1
Mis 2014-08-12 22:46:01
Dokladnie zwolnienia sie zaczely i to dopiero pierwsza tura. Z wagi poleciały 3osoby ... Ochrona środowiska 5 sztuk itd... Przyjęć żadnych nie będzie...
Ggg 2014-08-16 22:42:36
Czy Ada została?
lolo 2014-08-19 23:34:46
z tego co wiem to Ada też poleciała
gall 2014-09-05 23:44:47
Tylko, że w ekocemie od jakiegoś czasu się tylko zwalnia, więc nie tworzy nowych zespołów.
1
solidarność 2014-10-30 10:02:42
Witam i szczerze zachęcam do przystąpienia do Związku Zawodowego NSZZ Solidarność!!! e-mail:t.cichon@solidarnosckatowice.pl
Były pracownik 2014-12-25 08:24:35
Jak tam rudy dalej twierdzi że jest nie do ruszenia
2
xxx 2015-01-29 13:29:37
Kolego ,, Były pracownik " Na wstępie mojej wypowiedzi chciałbym Ci uswiadomic ze w języku polskim uzywanie nazwisk piszę się z dużej litery ,, Rudy "
Po drugie dla Ciebie Pan Rudy. Widac cwaniak w internecie jak bardzo Cie to interesuje mozesz podjechac wtedy dowiesz sie wszystkiego :))
Pozdrawiam :)
4
gggg 2015-02-17 14:55:31
już tak nie twierdzi :)
5
xxx 2015-03-28 00:08:21
,, już tak nie twierdzi ;) "
A zyje mu sie o 100 razy lepiej od Ciebie, zwyczajna szara myszko z EkoCemu poruszajaca sie pewnie kanałami ;)
1
gggg 2015-04-12 12:29:28
A Ty się poruszasz po polu w Grabowej!!!
1
rrrr 2015-04-19 17:15:18
Wyleciał za mobbing ten "Pan Rudy" a kulturą też nie grzeszy
4
rrrr 2015-05-11 17:33:46
Interpunkcja burku
1
M.R 2015-06-19 16:26:57
Wyrwali chwasta :)
1
PROZAC 2015-07-03 17:34:41
No cóż, pisałem, że przyjdzie nowy dyrektor i może zmieni się coś na lepsze. Kurde jak ja się myliłem :) może i gostek jest spoko, sprawia wrażenie miłego, rezolutnego, rozumiejącego problemy pracowników itd. itp. ale to za jego kadencji poleciało z zakładu tyle osób. Ciekawe swoją drogą ile jeszcze poleci. Czterobrygadówka poszła się ebać i ebana dalej będzie, ludzie robią za 1800 zł. Część została wywalona pod firmy zewnętrzne i robią za 1300 zł. Ciekawe swoją drogą kiedy na ekocem na produkcję wejdą firmy zewnętrzne typu worker czy manpower :) przynajmniej moim zdaniem do tego zmierza polityka firmy :/ Stabilna firma? - kiedyś tak - teraz? jak kiedyś ktoś z was zobaczy taki napis przy jakimś ogłoszeniu o pracę do firmy górażdże na przykład do zakładu ekocem niech się uśmiechnie pod nosem i spokojnie zamknie zakładkę i szuka dalej ta firma nie jest stabilna. Stabilna firma to taka w której pracownik wie co ma robić i nie myśli kiedy go zwolnią albo co się zmieni na gorsze za 3 miesiące. A na razie tak jest...
błażej 2015-10-30 07:23:57
kiedys napisze ehh..ręka swierzbi
bert 2016-01-19 14:07:13
Powodzenia Ci zycze.Szykuja sie kolejne zwolnienia w tym roku a o przyjeciach zapomnij.Zle sie dzieje w EkoCem....
true_player 2016-02-01 00:37:15
Historia Ekocemu to powoli już historia...tyle w temacie.
2
PROZAC 2016-02-06 20:05:24
I co w tym Ekocemiszczu się dzieje? Słyszałem, że od nowego roku, nowy zarząd przywitał swoich pozostałych pracowników cudownymi informacjami o kolejnych zwolnieniach?
lolo 2016-02-07 12:24:48
Prędzej czy później wszystkich wy....olą jedynie krakusy zostaną i największe lizo d..y, wszyscy kiedyś się śmiali ze zwalnianych teraz sami mogą być zwolnieni powinni wreszcie wsiąść się za dział techniczny i handlowy tam są największe darmozjady
hobbysta 2016-02-08 12:11:53
Kolega powinien się "wsiąść" za j.polski
lolo 2016-02-08 16:45:30
Rozumiem te działy bo wziąć haracz od firm to nie to samo co wsiąść.Z tego co wiem najwięksi biorcy nie pracują ale lista aktualnych i ich firm oraz ........ będzie ............!!!!M
lolo 2016-03-03 12:58:39
Proszę się nie podszywać powyższego ja nie pisałem a kolega hobbysta niech się czepi tramwaju a nie mnie to była zwykła pomyłka w pisowni
lolo 2016-04-30 23:40:55
prawda jest taka że Ekocem zmierza ku upadkowi zobaczymy jak będzie fajnie szukając nowej pracy
2
luks 2016-05-10 20:22:14
@lolo skoro jesteś pracownikiem i masz takie domysły, to może spytaj wprost. Firma powinna wspomóc pracowników przy nowym zatrudnieniu. Albo stanąć na rzęsach, by Ekocem nie upadł :)
frodo 2016-10-30 08:32:38

zarobki nie którzy zarabiają ponad miarę inni zarabiają zancznie mniej lub bardzo mało z tym samym zakresem obowiązków. pozwalniali ludzi roboty przybylo a wyplaty jak byly tak sa ,no oczywiscie kraków nietykalny .
4
Zostaw swoją opinię o EKOCEM Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKOCEM Sp. z o.o.