brak logo

EKOCEM Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o EKOCEM Sp. z o.o.

@ 2013-09-19 15:38
rrr - 2013-09-19 14:21:00

Tylko, że ja dopiero szukam pracy i się zastanawiam nad Ekocem. To ilu jest kierowników w ogóle? Wszyscy spoko, czy jakiś nie polecacie? Można się przenieść w razie czego?
a ile chcesz zarabiać ?
ps. do tej firmy jest mało przyjęć, mało kto się zwalnia
2013-09-29 05:35
ile zarabiales
2013-09-29 19:18
dostaniesz 2 ale brutto
lolo 2013-10-01 21:13
człowieku 2 brutto ze wszystkimi dodatkami na początek, zresztą później też nie ma co liczyć na więcej chyba że masz plecy i to konkretne a o 3 to możesz tylko pomarzyć, na pewno nie w tej firmie zresztą po co tu się pchać jakieś 5-8 lat temu to ok ale nie teraz, najlepiej niech zamkną to w cho..re to przynajmniej część ludzi zmotywują do poszukania sobie czegoś lepszego jedyne co tu większość trzyma to umowa na czas nieokreślony nic więcej.
2013-10-03 14:58
Ile w przemiałowni w Gdyni w ciagu roku kręca ton ?
PROZAC 2013-11-02 11:09
Witam!
wypowiem się, otóż w moim mniemaniu zakład nie jest zły, aktualnie w wielu firmach czy zakładach nie można marzyć nawet o socjalu jaki zapewnia aktualnie ekocem, 1000zł na wycieczkę raz w roku, 140 co miesiąc można wykorzystać na sport i cos tam jeszcze. osobiście jeszcze nie korzystałem :D, dodatkowe pieniądze raz w roku z premii, rehabilitacje, prywatna służba zdrowia jak ktoś już wcześniej pisał, ogólnie wydaje mi się że pod tym względem na prawdę nie ma co narzekać. I przypuszczam większość się ze mna zgodzi. Jeżeli chodzi o zarobki fakt [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywają nie którzy zarabiają ponad miarę inni zarabiają zancznie mniej z tym samym zakresem obowiązków i wiedzą... pod tym względem faktycznie wydaje mi się, że to kwestja układów... Jeżeli chodzi o atmosferę panującą na zakładzie cóż, to akurat nie różni się w żaden sposób od innych podobnych zakładów, czasem jest dobrze czasem znacznie gorzej, ludzie? nie którzy są w porządku, na innych natomiast trzeba uważać, z koleji do innych najlepiej w ogóle nie podchodzić i rozmawiać wyłącznie na tematy służbowe. Najważniejsze jednak, że po raz pierwszy odkąd oficjalnie eko cem przeszedł pod system płacowy górażdże usłyszymy dobre wiadomości. Obecny dyrektor się zmienia i przychodzi nowy, miejmy nadzieję, że coś zmieni, miejmy nadzieję że na lepsze. Chciało by się powiedzieć że obecnemu niech emerytura niska będzie ale to chyba nie jest realne :D
1
jdhfyur 2013-11-09 21:17
A jak długo tam pracujesz chlopie? Że mowisz " nikt się nie zwalnia". Bo ile już odeszlo. Wiem, bo sam opuscilem ten syf
frodo 2013-11-11 12:46
przemysł ciężki,a w biedronce lepiej zarobiz bo wezmiesz 2 a tu ciezko tyle zarobic.
3
sssss 2013-11-12 14:13
A jak długo tam pracujesz chlopie? Że mowisz " nikt się nie zwalnia". Bo ile już odeszlo. Wiem, bo sam opuscilem ten syf

Jak tak źle Tobie było w Ekocemie, to po co piszesz o starym zakładzie pochwal się o nowym

Pewnie żałujesz że odszedłeś 
ferdek 2014-01-19 17:36
praca dla niemca zarobki jak dla (usunięte przez administratora)prywaciarz lepiej płaci
1
@#$ 2014-01-29 11:27
Jeżeli chodzi o zarobki fakt nie którzy zarabiają ponad miarę inni zarabiają zancznie mniej lub bardzo mało z tym samym zakresem obowiązków(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)
hehehe 2014-02-03 10:04
Witam
Jedziesz do zakładu składasz cv na bramie i czekasz na tel. Proste
lolo 2014-03-09 13:27
ktoś tam pisał o socjalu że niby tak pięknie to wygląda ale nie napisał że wszelkie zwroty gotówki są uzależnione od zarobków w najgorszym przypadku można tylko dostać 50% od wspomnianego 1000zł czyli już nam się robi 500zł i minus podatek 23% i mamy jedno wielkie g..no
x 2014-07-13 18:51
I się doczekaliśmy Górażdże da nam teraz po tyłku nawet żadna strefa nam nie pomorze
x 2014-07-19 11:28
polska polityka wykonczyc i zniszczyc zapomniec
adas r 2014-07-24 16:05
firma stabilna, możan spokojnie dosiedziec do emerytury. polecam!!!
gall 2014-07-24 20:20
adas ty w ekocemie pracujesz i takie opinie piszesz? a plany zamknięcia ekocemu? to chyba nic stabilnego
surykatka 2014-07-27 21:22
@słowik widzę, że całkiem zorientowany jesteś pominąłeś tylko taki mały szczególik tj. że chcą "na dniach" ok 40 ludzi zwolnić :)tak na dobry początek, a za rok..., a za dwa to już niczego nie będzie.... a jak coś będzie to najwyżej wielki (usunięte przez administratora) dobrze, że są związki które "prężnie" działają i "klepią" wszystko co podsunie pracodawca... bravo!!! do boju!!
1
gall 2014-07-29 21:27
@słowik wystarczy tylko parę faktów pokojarzyć, też mnie to smuci, bo obie firmy wzajemnie bardzo dobrze prosperują i moim zdaniem powinny istnieć na rynku, ale niestety z tego co wiem, gdyby nie awaria młyna to już mieli jedną brygadę chyba zlikwidować w ekocemie. Młyn ma ruszać i wracają do rozmów ze związkami.
lolo 2014-07-29 22:41
Zwolnienia się już zaczęły brama przechodzi pod firmę zewnętrzną sprzątaczki też 3 osoby lizo.... przechodzą do programu LEO paru chłopaków przenoszą na kolej i wszystko byłoby ok bo przecież by ktoś powiedział że jakby nie było to pracę nadal mają tylko pytanie na jak długo? ponadto dziś zwolniono 5 osób cały dział OŚ, 1 osoba z wagi 1 z magazynu i na tym nie koniec :-(
frodo 2014-08-09 20:33
podziękujcie związkom dostali swoja dole i stołki za te procedury.
1
Mis 2014-08-12 22:46
Dokladnie zwolnienia sie zaczely i to dopiero pierwsza tura. Z wagi poleciały 3osoby ... Ochrona środowiska 5 sztuk itd... Przyjęć żadnych nie będzie...
Ggg 2014-08-16 22:42
Czy Ada została?
lolo 2014-08-19 23:34
z tego co wiem to Ada też poleciała
gall 2014-09-05 23:44
Tylko, że w ekocemie od jakiegoś czasu się tylko zwalnia, więc nie tworzy nowych zespołów.
1
solidarność 2014-10-30 10:02
Witam i szczerze zachęcam do przystąpienia do Związku Zawodowego NSZZ Solidarność!!! e-mail:t.cichon@solidarnosckatowice.pl
Były pracownik 2014-12-25 08:24
Jak tam rudy dalej twierdzi że jest nie do ruszenia
2
xxx 2015-01-29 13:29
Kolego ,, Były pracownik " Na wstępie mojej wypowiedzi chciałbym Ci uswiadomic ze w języku polskim uzywanie nazwisk piszę się z dużej litery ,, Rudy "
Po drugie dla Ciebie Pan Rudy. Widac cwaniak w internecie jak bardzo Cie to interesuje mozesz podjechac wtedy dowiesz sie wszystkiego :))
Pozdrawiam :)
4
gggg 2015-02-17 14:55
już tak nie twierdzi :)
5
xxx 2015-03-28 00:08
,, już tak nie twierdzi ;) "
A zyje mu sie o 100 razy lepiej od Ciebie, zwyczajna szara myszko z EkoCemu poruszajaca sie pewnie kanałami ;)
1
gggg 2015-04-12 12:29
A Ty się poruszasz po polu w Grabowej!!!
1
rrrr 2015-04-19 17:15
Wyleciał za mobbing ten "Pan Rudy" a kulturą też nie grzeszy
5
rrrr 2015-05-11 17:33
Interpunkcja burku
1
M.R 2015-06-19 16:26
Wyrwali chwasta :)
1
PROZAC 2015-07-03 17:34
No cóż, pisałem, że przyjdzie nowy dyrektor i może zmieni się coś na lepsze. Kurde jak ja się myliłem :) może i gostek jest spoko, sprawia wrażenie miłego, rezolutnego, rozumiejącego problemy pracowników itd. itp. ale to za jego kadencji poleciało z zakładu tyle osób. Ciekawe swoją drogą ile jeszcze poleci. Czterobrygadówka poszła się ebać i ebana dalej będzie, ludzie robią za 1800 zł. Część została wywalona pod firmy zewnętrzne i robią za 1300 zł. Ciekawe swoją drogą kiedy na ekocem na produkcję wejdą firmy zewnętrzne typu worker czy manpower :) przynajmniej moim zdaniem do tego zmierza polityka firmy :/ Stabilna firma? - kiedyś tak - teraz? jak kiedyś ktoś z was zobaczy taki napis przy jakimś ogłoszeniu o pracę do firmy górażdże na przykład do zakładu ekocem niech się uśmiechnie pod nosem i spokojnie zamknie zakładkę i szuka dalej ta firma nie jest stabilna. Stabilna firma to taka w której pracownik wie co ma robić i nie myśli kiedy go zwolnią albo co się zmieni na gorsze za 3 miesiące. A na razie tak jest...
błażej 2015-10-30 07:23
kiedys napisze ehh..ręka swierzbi
bert 2016-01-19 14:07
Powodzenia Ci zycze.Szykuja sie kolejne zwolnienia w tym roku a o przyjeciach zapomnij.Zle sie dzieje w EkoCem....
true_player 2016-02-01 00:37
Historia Ekocemu to powoli już historia...tyle w temacie.
2
PROZAC 2016-02-06 20:05
I co w tym Ekocemiszczu się dzieje? Słyszałem, że od nowego roku, nowy zarząd przywitał swoich pozostałych pracowników cudownymi informacjami o kolejnych zwolnieniach?
lolo 2016-02-07 12:24
Prędzej czy później wszystkich wy....olą jedynie krakusy zostaną i największe lizo d..y, wszyscy kiedyś się śmiali ze zwalnianych teraz sami mogą być zwolnieni powinni wreszcie wsiąść się za dział techniczny i handlowy tam są największe darmozjady
hobbysta 2016-02-08 12:11
Kolega powinien się "wsiąść" za j.polski
lolo 2016-02-08 16:45
Rozumiem te działy bo wziąć haracz od firm to nie to samo co wsiąść.Z tego co wiem najwięksi biorcy nie pracują ale lista aktualnych i ich firm oraz ........ będzie ............!!!!M
lolo 2016-03-03 12:58
Proszę się nie podszywać powyższego ja nie pisałem a kolega hobbysta niech się czepi tramwaju a nie mnie to była zwykła pomyłka w pisowni
lolo 2016-04-30 23:40
prawda jest taka że Ekocem zmierza ku upadkowi zobaczymy jak będzie fajnie szukając nowej pracy
3
luks 2016-05-10 20:22
@lolo skoro jesteś pracownikiem i masz takie domysły, to może spytaj wprost. Firma powinna wspomóc pracowników przy nowym zatrudnieniu. Albo stanąć na rzęsach, by Ekocem nie upadł :)
frodo 2016-10-30 08:32

zarobki nie którzy zarabiają ponad miarę inni zarabiają zancznie mniej lub bardzo mało z tym samym zakresem obowiązków. pozwalniali ludzi roboty przybylo a wyplaty jak byly tak sa ,no oczywiscie kraków nietykalny .
20
rrrr 2017-02-18 11:12
kraków trzyma wladze a kierownik 3 brygady to mu już ta funkcja w głowe uderzyła bo czuje sie jak na swoim folwarku .i dalej nic sie nie zmienia jedni robia inni prawie nic nie robia bo stawki ich blokuja.
10
Paulina 2017-03-23 11:49
Z ilu etapów składa się rekrutacja? Jak przebiega? Może mielibyście jakieś rady dla innych kandydatów.
1
lolo 2017-06-13 17:41
Dziewczyno jaka rekrutacja tam ludzie żyją w ciągłym strachu przed zwolnieniem, mnie też objęły zwolnienia nie powiem na początku po tylu latach pracy było ciężko się ogarnąć ale teraz nie żałuję trafiłem na spoko firmę w której się rozwijam zawodowo ponadto zarobki leprze niż w Ekocemie można powiedzieć że mi się udało i na moim przykładzie widać że życie nie kończy się na Ekocemie choć tak jak pisałem ciężko było się otrząsnąć po tylu latach pracy
5
Paulina 2017-08-12 18:34
@lolo - co było powodem zwolnienia? Czy firma źle prosperuje? Przykro mi, że straciłeś pracę w tej firmie, ale dobrze wiedzieć, że sytuacja ułożyła się z korzyścią dla Ciebie. Ze względu na długoletnie doświadczenie z pracą w EKOCEM chciałabym zapytać o Twojej ogólnej opinii o tym pracodawcy. Z pewnością dla osób zainteresowanych potencjalnymi ofertami pracy będą te cenne informacje.
Zostaw swoją opinię o EKOCEM Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKOCEM Sp. z o.o.