brak logo

Marken

Gdynia

Opinie o Marken

Konrad 2013-04-17 14:05
Oj, Dziunia:-) Z czego tam siedzisz jak Ci tak zle? Bo Gwiazdka w kryzysie prezentu nie dala, ha,ha.To zwiewaj stamtad i rob miejsce dla kogos kto potrzebuje pracy:-) A moze jeczysz,bo jestes nieudacznik i nikt Cie nie chce?W (usunięte przez moderatora) sie ludziom przewraca:-)Mam wyzsze wyksztalcenie i tyram po 12h w fabryce w Anglii. Moze sie zamienimy??Ale Polacy tacy sa i ciagle im zle.Jada do Anglii i placza,ze pada deszcz- jakby mysleli, ze sa na Majorce:-)))) I jak ma byc dobrze w naszym kraju:-((
6
Szczesciarz 2013-06-25 02:48
No to mam farta, ze Cie wylali, bo szukam juz pracy pare miesiecy. Jestem mlody i po studiach:-) Dinozaury na emerytury! Mlodzi gora! Slyszalem wiele dobrego o tej firmie od kumpeli, ktora tam pracowala.Trzymajcie kciuki:-)
6
--- 2014-01-10 22:06
Szef jak książe - wszyscy muszą wokoło niego skakać (szczególnie dyr.), (usunięte przez administratora) Zero szans na awans, choćbyś miał spędzić tu resztę życia. Pomimo, że wszyscy ciężko pracują ciągle jest pod górkę. Nie polecam.
8
bbc 2014-02-25 12:33
Ja w tej firmie pracowałem kilka lat temu i pewien jestem że nic do tej pory się nie zmieniło. Jak wyglądała praca w tej firmie? Prowizja w kopercie- po awanturze która ktoś, kiedyś zrobił zaczęli przelewem płacić. (usunięte przez administratora)
7
johnny 2014-05-29 10:24
To marken stoi w miejscu, czy jednak widać jakieś ruchy w przód albo co gorsza do tyłu? Nie wierzę, że nic sie nie zmienia.
1
adam 2014-06-05 17:11
na pewno nie jest tak, że nic się nie zmienia, ja chetnie się też dowiem jak obecnie wygląd sytuacja w firmie, napiszcie chociaż ogólnie jak się Wam podoba, bo zastanawiam się nad współpracą komputerową tutaj
1
natek 2014-12-17 17:39
Witajcie chciałam się doweidzieć czegoś jak teraz praca wygląda w tym miesjcu- może powiecie mi coś na ten temat. widzę, że temat trochę ucichł ale chciałbym się doweidzieć czego mam się spodziewać po pracy tutaj teraz w grudniu a własciwie już od nowego roku. strace czas jesli nic mi tutaj nie odpowiecie .
1
Gibon 2015-01-23 16:31
w ofercie: praca w serwisie komputerowym
w rzeczywistości: telemarketer sprzedający programy antywirusowe

nikt Ci nic nie mówi, po prostu dostajesz zadanie i masz je wykonać, pytanie o przerwę to niestety żartowanie i zbywanie
3
jacek 2015-03-29 01:10
Widzę, że już wiele tutaj różnych spraw zostało poruszone ale to co mnie ciekawi to jeszcze nie - powiedzcie mi moi drodzy czy ktoś korzystał z systemów antywirusowych lub innych programów stworzonych przez Marken z Gdyni? Zastanawiam się nad zakupem antywirusów do komputerów swoih firmowych także wszelkie opinie na wage złota
piotr 2015-06-08 21:11
Witam, mam pytanie, czy płacą na czas i czy atmosfera jest dalej taka nieciekawa?
on 2015-12-30 16:24
w tej chwili jest oferta na pracownika helpdesk, która opisana jest ze brak doświadczenia i wydaje się na takiego zwykłego helpdeskowca - a jednak oczekiwania są bardzo duże, na rozmowie nie mieli mojego cv, co wydaje się normalne jak aplikujemy na jakieś stanowisko. A przedstawiciel który prowadził rozmowę chyba nie miał pojęcia jak wyglądało ich ogłoszenie o prace - strata czasu dla obu stron.... Zresztą po przeczytaniu komentarzy, nie ma czego żałować
3
venividivici 2016-02-22 23:34
Ogólnie obóz pracy - stanowisko pracownika Help Desk to praca na akord polegająca na sprzedaży opr. antywirusowego do którego zrobili tłumaczenie (nie znają produktu, który sprzedają). Obsługa Help Desk polega na tym, że dostajesz listę "straconych" Klientów, którym masz zaoferować przedłużenie licencji zakupionego produktu. Opinie Klientów: "Panie nie dzwońcie już do mnie". Wszędzie kamery - odczucie jak w reality show typu big brother :) Przy pracy zdalnej Szefowi się nudzi i monituje ile czasu w weekend (niepłatne nadgodziny) poświęcasz na zaangażowanie się i wdrożenie w swoje obowiązki. Stosunek do pracownika jak w PRL. Pensja na czas, ale na PIT poczekasz i pół roku. Brak szkolenia BHP, badania stanowiskowe to kpina. Zarówno dla Pana Szefa jak i Pana Dyrektora "Gwiazdy" Gwiaź-skiego przepisy Kodeksu Pracy to abstrakcja. Bardzo nie polecam.
11
natka 2016-05-25 22:39
PRL pod każdym względem, nawet papieru toaletowego nie ma. Prosisz o przydział... przerwa w pracy monitorowania, jak zadzwoni tel prywatny to patrzą jakby nie wiadomo co się stało. Brak budżetu marketingowego ale wymagania są jakby były miliony na te działania. Brak wsparcia przy rozpoczęciu pracy, komentarze po 2 tyg pracy ze nikt nie będzie stał nad pracownikiem i samemu trzeba sobie radzić.brak strategii marketingowej i zaplanowanych działań tylko wysyłanie informacji prasowych i przedruku artykułów do dziennikarzy i zebranie o to,aby coś zamieścili. Poziom komunikacji na najniższym poziomie. Nikt nie wprowadza szczegółowo w projekty istniejące, samemu trzeba strugach wariata i dzwonić, mówić że nie wiesz co chodzi. Brak możliwość korzystania z usług grafika,więc nie ma reklam w gazetach czy portalach, wszędzie za drogo. Nie polecam marketingowcom,którzy chcą się rozwijać.
13
adam 2016-06-09 08:30
"Siedziba" tej firmy to 3 pokojowe zapuszczone mieszkanie, wszędzie kamery, wygląda jak u babci za PRLu. Ludzie wystraszeni. Rozmowa kwalifikacyjna pozostawię bez komentarza.... Wolałbym sprzedawać czosnek na hali targowej w mrozie niż u tego XXXX siedzieć 5 minut dłużej. Wyjątkowo niemiły i [cenzura]. Bez koloryzowania. Jak się odważycie i tam wdepniecie to wspomnicie me słowa.
11
saluth 2016-06-19 02:43
Atmosfera wcale nie dopisuje - tak jak opisał to prawdopodobnie sam właściciel w komentarzu wyżej. Praca tam to istny koszmar. Jeżeli chcecie tam pracować pomimo przeczytania wszystkich negatywnych opinii sięgających 2011 roku, to nie miejcie później pretensji do nikogo innego jak do samych siebie. Tam nic się nie zmieniło i prawdopodobnie nigdy się nie zmieni. Opinie są nieprzesadzone, brzmią groteskowo, ale tak właśnie wygląda praca w "Marken Systemy Antywirusowe Marek Markowski".
13
N4M 2016-06-20 08:29
iwona to, że w ogłoszeniu piszą max 5000 brutto - oznacza nic innego, że tyle ma Pan dyrektor Gwiaździński. Chyba nie myślisz, że tyle zarobisz u Pana Marka? Pracowałem kiedyś w tej firmie, później nawet z innej strony miałem okazję się z nimi kontaktować. Firma ma niepoważne podejście do klienta. Wysłałem do nich zapytanie o oprogramowanie antywirusowa na ponad 30 stanowisk, a oni nie raczyli nawet mi łaskawie odpisać. Jako pracodawcę niepolecam. Jako kontrahenta również nie. Lepiej szukajcie pracy w innych firmach.
9
N4M 2016-06-20 09:50
iwono widzę, że jeśli sama nie sprawdzisz to nikomu tutaj nie uwierzysz. Skoro wolisz uczyć się na własnych błędach, niż skorzystać z doświadczeń innych - próbuj. Powodzenia.
3
strata czasu 2016-07-13 17:00
Wielka "firma komputerowa". Piękne nazwy stanowisk, a prawda jest taka, że sadzają ciebie przed komputerem "na słuchawce" dzwonisz cały dzień po tysiąc razy do tych samych ludzi aby wcisnąć im program, którego nikt nie chce kupić. Praca marzeń.
13
lulek z pcimia 2016-08-27 14:10
obecnie szukają Promotora marki w internecie, zarobki z ogłoszenia NA POZIOMIE OD 2500 BRUTTO DO 5000 BRUTTO. więc to oczywiste, że ZACZYNAJĄC OTRZYMASZ 2500 BRUTTO a jak długo będziesz otrzymywać taką wypłatę to JUŻ INNA KWESTIA - podejrzewam, ze ciągle. Poza tym wypłata składa się z podstawy oraz premii - NIE WIEM CZY TE 2500 BRUTTO określa już premię. Równie dobrze górną granicę mozna było określić jako 10000 BRUTTO POD WARUNKIEM, ŻE SPEŁNISZ SZEREG NIEWYMOWNYCH CZYNNOŚCI. BARDZO ŁADNIE SKONSTRUOWANE OGŁOSZENIE - ładną pogodę dziś mamy :) słonecznie tak bardzo
1
teRenia 2016-10-08 16:20
3 pokoje widziałeś..? :) No to gratuluję- wygląda na to, ze ktoś tu nie przeszedł nawet rozmowy kwalifikacyjnej..
A gdzie Ty tych wystraszonych ludzi widziałeś skoro nawet nie dotarłes do działu handlowego? A czy przypadkiem te wystraszone owieczki nie przyszly na rekrutacje podobnie ja Ty..?
7
koko 2016-10-10 14:46
Ja niestety byłam zmuszona do wysłania wezwania przedsądowego bo własną wypłatę.. niestety wszystko wyżej się potwierdza.
3
andrzejek 2016-10-14 20:34
cześć!

na trojmiasto.pl wisi ogłoszenie Opiekun sieci dystrybucji, Przedstawiciel firmy Bitdefender w Polsce - Marken. Zastanawiam się czy nie aplikować. Jak wygladją tam warunki płacowe, zakres obowiązków, atmosfera na linii pracownik - pracownik, pracownik - przełożony. Jest ktoś w stanie doradzić? Proszę o rzetelne i podparte faktami opinie. Dzięki.
andrzejek 2016-10-14 20:38
czesc, czy można z Tobą się jakoś skontaktować? mam pare pytań
koko 2016-10-17 12:35
Pytań odnośnie ? :)
andrzejek 2016-10-18 09:48
@koko

odnośnie pracy w Marken.
Koko 2016-10-18 12:23
Słucham
Anonimowy 2016-11-13 23:31
Koszmar, niewolnictwo, brak szacunku do ludzi i Big Brother, kasa nie na czas, oszukują Cię, że klient nie podpisał umowy, żeby nie płacić prowizji. Dno i sto metrów mułu. Nie polecam.
8
Tomek 2016-11-17 16:12
jeśli nie musisz nie idź tam....a raczej nie idź, albo idź podpisz umowę i na L4 :) bo wypłaty na czas nie dostaniesz! :D u mnie niedawno poszło wezwanie przed sądowe o wynagrodzenie
4
Koko 2016-11-21 09:43
Widze ze nie tylko ja musialam pisac takie wezwanie ;)
6
Blue Sky 2016-12-29 18:31
Ten wpis to chyba autorstwa samego szefa firmy Marken.... :) Przynajmniej tak wygląda. :)
5
koko 2017-01-12 15:56
Bardzo prawdopodobne :)
2
It's alright jack 2017-02-21 21:35
Byłem na rozmowie o pracę, nie odezwali się do mnie, ale to dobrze. Już podczas rozmowy wyczułem, że komentarze tutaj nie są przesadzone, i dane mi było poczuć atmosferę firmy - niestety taką, którą znałem już z moich poprzednich miejsc pracy. Pan dyrektor sprzedaży(?) prowadzący interwju - sposób mówienia automatyczny niczym robot, chamski i arogancki, a do tego zadający głupawe, nieprzemyślane pytania, po których było widać, że nie ma pojęcia o specyfice pracy na stanowisku, na które aplikowałem. Z moim CV zapoznał się dopiero gdy wszedłem do gabinetu i mu je podałem (a przecież wysyłałem je wcześniej mailem) - widać zbyt zapracowany. A pewnie gdyby zrobił tak jego pracownik - awantura gwarantowana. Panu robocikowi już na rozmowie postanowiłem nie być dłużny, gdyż zbyt wiele niezasłużonych nieprzyjemności w życiu miałem przez takich ludzi.

Widać, że Marken to kolejna firma przedstawiająca mentalność tzw. polskich januszy, czy jak kto woli - homo sovieticus - ludzi urodzonych w poprzednim systemie, prymitywnych, chamskich, zero-jedynkowych, zakompleksionych, ignoranckich, nienawidzących tych, którzy wychodzą ponad szereg, a jednocześnie mających co do swoich pracowników wygórowane wymagania, żerując na złej sytuacji gospodarczej tego kraju, która jest m.in ich własną zasługą. A zarazem takich, którzy jednocześnie w krótkim czasie wyewoluowali do stadium drapieżnych kapitalistów, opierających swoje kariery na znajomościach, machlojach, forsując ludzi bez kompetencji na wysokie stanowiska, i samemu będąc w ten sposób forsowanymi. Komuna wiecznie żywa? Nie, na szczęście czas tego pokolenia powoli dobiega końca, niedługo stanie się ono reliktem. Ciekawe tylko, czy będzie jeszcze za co posprzątać ten chlew, który narobili. Biorąc pod uwagę sytuację gospodarczą na świecie ich firemki poupadają w ciągu najbliższych pięciu lat, natomiast główną tego zasługą, obok wyżej wspomnianej, będzie ich ignorancja, którą już dawno wykopali sobie grób, i bardzo gorąco życzę im tego, by wkrótce do niego trafili. Nie zasługujecie na kapitalizm, i tzw. demokrację, o której ostatnio bardzo głośno
8
Koko 2017-03-16 13:28
Zastanawiam się kiedy tam PIP wleci albo coś ;)
3
Dead Parrot 2017-03-17 01:49
Demokracja jest - więc możecie wybrać czy chcecie pracować czy iść na bezrobocie i klepać biedę. Jak już się na pracę w takiej fajnej firmie załapaliście to morda w kubeł i nie oddychać. Nie potraficie nawet uszanować jaką szansę dostaliście od losu.. Narzekacie na warunki.. Trzeba wiedzieć, że prawo prawem, życie życiem. Niektórzy to by chcieli pieniądze za darmo brać albo od razu miliony. Trzeba ciężko pracować żeby szef był zadowolony, wtedy można uzyskać coś w życiu. Życie to nie bajka. Pot musi lać się po plecach i po tyłku. Nauczcie się pokory i szanujcie swojego pracodawcę bo daje wam na chlebek.. Inaczej byście z głodu pousychali!! Narzekają a pracować nie potrafią. No mówię wam, banda nierobów i cwaniaków. Jeszcze was życie nauczy i wspomnicie jak mieliście dobrze!!
2
Koko 2017-03-17 06:41
Dziwne..zastanawia mnie tylko ile taka osoba wytrzymałby w warunkach które tam panuja ;)? Zapraszam na miesiąc do oka Wielkiego Brata a nóż widelec w toalecie niedługo będzie ;) wole pracować za mniejszą kase ale być traktowana zgodnie z PP a nie jak ostatnia szma... ;) życze powodzenia !
3
Dead Parrot 2017-03-17 14:17
Jak za ciężko, to przed portiernią czeka kolejka chętnych! Jak pani nie daje rady, to trzeba było powiedzieć, to sam bym to zrobił kurde mol, ile razy mam powtarzać. A czy w tej firmie nikt nie pracuje? tylko dyrektor i sprzątaczka...

proszę nikomu nie wierzyć, wszyscy kłamią...
2
Hahah 2017-03-17 14:48
Mistrz Sarkazmu
1
Dead Parrot 2017-03-17 14:51
To nie sarkazm!!!!

To markazm!!!
5
H2SO4 2017-03-18 13:23
Byłem w tej firmie. Pracownicy wydawali się strasznie zaszczuci. Podczas mojego oczekiwania na korytarzu na osobę, z którą miałem rozmawiać widziałem gro osób przemykających ze spuszczonymi głowami. Nikt się nie przywita, nawet na ciebie nie spojrzy, pomimo że przechodząc w wąskim korytarzy trąca twoją nogę. 15 minut czekania, już mi się chce wymiotować od panującego tutaj smrodu potu i nie wiadomo czego jeszcze. Rozmowa bardzo formalna, z ust rekrutera padało dużo nieprzemyślanych i szablonowych pytań, na które udzieliłem odpowiedzi w trakcie poprzedniej wypowiedzi lub zdania. (??) Pomimo dużego oporu dyrektor pokazał mi inne pomieszczenia, w których znajdują się miejsca pracy konsultantów. W całym mieszkaniu panuje ten straszny zaduch, smród bym powiedział, pewnie spowodowany tym, że 6 osób siedzi na 10 metrach kwadratowych, biurko przy biurku. Ci, którzy fundują swoim pracownikom coś takiego, mają najwyraźniej w poważaniu przepisy bhp. Rekord świata to śmierdząca łazienka, w której brakuje mydła, papieru toaletowego i nie ma ciepłej wody.. Ktoś mi szepnął, że to tutaj standard i każdy ma swój papier.. (SERIO?) Można pęknąć ze śmiechu albo się po prostu popłakać ze współczucia.. Ucieczka była jedynym ratunkiem..
8
koko 2017-04-05 12:02
Gdzie jest ta kolejka chętnych ;)?
1
senseiit 2017-04-12 19:41
Atmosfera w zespole jest dobra . Kasa przeciętnie dobra, . Podwyżkę trzeba zawalczyć i odczekać swoje . Ludzie są w porządku. Nie ma przesadnego obłożenia robota. Nie ma na co narzekać choć mogliby płacić lepiej.
Zdecydowanie nie jest to biedronka dla serwisu it.
5
anonim 2017-04-13 22:38
Płaca na stażu - pierwszy m umowa o staz, potem po 1500zł netto. Po stażu możliwość pozostania (proponują raczej wszystkim) i płaca 3000 brutto . Można pracować na polowe etatu .
Super atmosfera, ciekawe projekty. Wymagajacy, ale cierpliwi. Masa szkolen, webinariow i testow.
Trzeba sie pilnowac, ale pewnie jak wszędzie.
4
Breaker 2017-04-16 12:31
Płacą minimalna krajowa, reszta to fikcyjne prowizje wypłacane jak właściciel ma dobry humor. Szkolić to się możesz sam w czasie wolnym od pracy np. w domu oglądając webinaria sprzedażowe innych marek. Wymagania jak by się pracowalo na 2 etaty. Zwroty to pretensje i odgrażanie. Każdy etap projektu to biegunka szefa, żeby nie powiedziec gorzej.
5
Andy 2017-04-17 22:01
Naprawdę fajni ludzie sa w tej firmie, kasa na czas...co nie jest norma teraz.
Premie, prowizje itp., sa i to o dziwo bez problemu...chyba jeszcze nikt nie mowil ze stracil czy nie dostal .
Szkolenia sa niestety co miesiąc...i to jest męczące bo produkt się zmienia. Aha, urlopy tylko w wakacje, bo później to już marzenie.
Czy zadowolona ? Tak bo z roku na rok prowizje mam wieksza (klient jest moj, wiec nawet pod 5 tke na reke mam).
3
siwa 2017-04-21 07:53
Najważniejsze dla mnie, pensja na czas a jak komuś zależy to premia może nawet osiągnąć 200-300% pensji. Atmosfera fajna, ludki fajni J.
Szefostwo, wymagający, nie zawsze to się podoba ale to jednak praca a nie wakacje :)
2
pracownik 2017-05-19 08:48
Papier toaletowy już jest! ;D
1
niki 2017-05-30 19:00
Kit tam z papierem, grunt ze kasa jest i to na czs :)
1
zainteresowany 2017-06-08 13:24
Czy to norma, że przesuwają trzykrotnie rozmowe o staż? Ktoś wie czemu teraz szukają i jak staż płacowo-godzinowo wygląda?
1
Pozdro600 2017-06-20 22:49
Staż jest bezpłatny, więc nie bój, nie musisz za niego płacić.
2
rapka 2017-06-24 14:07
Wkurza mnie jak opinie wyssane z palca uderzają nie tyle w firmę ile w pracowników. Przepracowałam tam prawie 2 miesiące i powiem krótko, te opinie to stek bzdur. Gdyby nie fakt, że praca biurowa nie jest dla mnie, nie zrezygnowała bym. Ludzie którzy tam pracują, robią to z pasją, pomagają sobie na wzajem, panuje wręcz rodzinna atmosfera. Jeżeli jest tam tak fatalnie a pracownicy są zastraszani, to dlaczego dziewczyny tam pracują po kilka lat ???
Pozdrowienia dla załogi :)
1
Zostaw swoją opinię o Marken - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marken