brak logo

Marken

Gdynia

Opinie o Marken

Tade 2011-06-20 04:39:52
Chyba sam szef to pisał . Ogólnie praca straszna. Nikomu nie polecam... Chyba że chce zobaczyć jak to jest być niewolnikiem
1
anonim 2011-07-05 06:47:02
Dyr. Handlowy to umie pisać ładne zdania koloryzujące firmę. Jedynie co sie zgadza, to to, że fajni ludzie pracują, ale nie wszyscy Codzienność w firmie MARKEN: - na papieroska nie wolno wychodzic - na przerwę sniadaniową masz 15 min - wszędzie kamery - rozmawiac ze soba nie wolno - zeby wyjsc po sniadanie musisz procedure przejsc i pytac miliona osob (usunięte przez moderatora)
1
Leszek 2012-01-21 18:02:02
Pracowalem krotko bo mialem inna robotke, ale wspominam mila atmosfere i finanse ok. Nie wiem jak inni ale ja chwale.
1
Afrodyta 2012-02-04 19:27:55
A mnie się bardzo podobało , chociaż jestem brunetka a nie blondynka :-) . Jasno określone zasady i wymagania. Fakt, sporo pracy i raczej nie można pobuszowac po necie, co pewnie niektórym męskim szofinistom przeszkadza. Miałam jednak za daleko do domu.
2
ktosia 2012-02-08 20:46:07
Jesteś Afrodyto pustą blondynką albo świetnie opłaconą osobą na zlecenie. Bo w sumie może się zgadzać, że ktoś jest zatrudniony na zdalnej robocie. Ale tyrając z centrali to masakra.
Handlowiec zamiast pracować na siebie ciągle robi tysiące rzeczy, za które nie dość, że nie jest rozliczany to za brak durnego "raportu z raportu" jest karany.
3
JA 2012-03-13 10:09:25
Zaproponowano mi 1600 zl BRUTTO. LOL, szukaja sprzataczki czy handlowca z dobra znajomoscia rynku IT? Normalnie jaja, myslalem, ze takie biedafirmy wyzdychaly w latach 90tych.
4
zosia 2012-03-16 15:03:58
Ciekawe ile zaproponują telemarketerce ???
3
pracownik 2012-10-19 14:15:27
Ta firma to faktycznie porazka,(usunięte przez moderatora) Ludzie zatrudniani na stanowisko wykonuja zupelnie inna prace. Masakra
2
marcin 2013-04-05 19:48:59
Szef ma gdzieś pracowników, upominki na święta dostają firmy które współpracują z Markenem. A sami pracownic nic... do tego jeszcze musieli pakować te upominki. Żenada
2
Anna 2013-04-05 20:00:51
Słyszałam co się tam wyrabia, większość pracowników szuka nowej pracy!!! Z resztą już kiedyś była tam Państwowa Inspekcja Pracy i mają szlaban np. na stażystów wiadomo za co...
5
Szukająca pracy 2013-04-14 07:33:21
Ty to jestes nawiedzona, nie widzisz ze kryzys ?Co mnie obchodzą durne prezenty, ważne czy pensja była na czas . Dzięki za wiadomość ze szukasz pracy, złożę cv . Jeśli chcesz sie zamienić, to zapraszam do Realu na kasę, nawet siku nie ma kiedy iść zrobić.
5
lol 2013-04-14 20:19:56
Na czas? NA CZAS??
Dobre sobie :D Na czas to nawet swoim partnerom handlowym nie płaci a co dopiero swoim robolom..
3
Konrad 2013-04-17 14:05:53
Oj, Dziunia:-) Z czego tam siedzisz jak Ci tak zle? Bo Gwiazdka w kryzysie prezentu nie dala, ha,ha.To zwiewaj stamtad i rob miejsce dla kogos kto potrzebuje pracy:-) A moze jeczysz,bo jestes nieudacznik i nikt Cie nie chce?W (usunięte przez moderatora) sie ludziom przewraca:-)Mam wyzsze wyksztalcenie i tyram po 12h w fabryce w Anglii. Moze sie zamienimy??Ale Polacy tacy sa i ciagle im zle.Jada do Anglii i placza,ze pada deszcz- jakby mysleli, ze sa na Majorce:-)))) I jak ma byc dobrze w naszym kraju:-((
4
Szczesciarz 2013-06-25 02:48:32
No to mam farta, ze Cie wylali, bo szukam juz pracy pare miesiecy. Jestem mlody i po studiach:-) Dinozaury na emerytury! Mlodzi gora! Slyszalem wiele dobrego o tej firmie od kumpeli, ktora tam pracowala.Trzymajcie kciuki:-)
4
--- 2014-01-10 22:06:39
Szef jak książe - wszyscy muszą wokoło niego skakać (szczególnie dyr.), (usunięte przez administratora) Zero szans na awans, choćbyś miał spędzić tu resztę życia. Pomimo, że wszyscy ciężko pracują ciągle jest pod górkę. Nie polecam.
6
bbc 2014-02-25 12:33:53
Ja w tej firmie pracowałem kilka lat temu i pewien jestem że nic do tej pory się nie zmieniło. Jak wyglądała praca w tej firmie? Prowizja w kopercie- po awanturze która ktoś, kiedyś zrobił zaczęli przelewem płacić. (usunięte przez administratora)
4
johnny 2014-05-29 10:24:03
To marken stoi w miejscu, czy jednak widać jakieś ruchy w przód albo co gorsza do tyłu? Nie wierzę, że nic sie nie zmienia.
adam 2014-06-05 17:11:58
na pewno nie jest tak, że nic się nie zmienia, ja chetnie się też dowiem jak obecnie wygląd sytuacja w firmie, napiszcie chociaż ogólnie jak się Wam podoba, bo zastanawiam się nad współpracą komputerową tutaj
natek 2014-12-17 17:39:44
Witajcie chciałam się doweidzieć czegoś jak teraz praca wygląda w tym miesjcu- może powiecie mi coś na ten temat. widzę, że temat trochę ucichł ale chciałbym się doweidzieć czego mam się spodziewać po pracy tutaj teraz w grudniu a własciwie już od nowego roku. strace czas jesli nic mi tutaj nie odpowiecie .
Gibon 2015-01-23 16:31:12
w ofercie: praca w serwisie komputerowym
w rzeczywistości: telemarketer sprzedający programy antywirusowe

nikt Ci nic nie mówi, po prostu dostajesz zadanie i masz je wykonać, pytanie o przerwę to niestety żartowanie i zbywanie
1
jacek 2015-03-29 01:10:47
Widzę, że już wiele tutaj różnych spraw zostało poruszone ale to co mnie ciekawi to jeszcze nie - powiedzcie mi moi drodzy czy ktoś korzystał z systemów antywirusowych lub innych programów stworzonych przez Marken z Gdyni? Zastanawiam się nad zakupem antywirusów do komputerów swoih firmowych także wszelkie opinie na wage złota
piotr 2015-06-08 21:11:25
Witam, mam pytanie, czy płacą na czas i czy atmosfera jest dalej taka nieciekawa?
on 2015-12-30 16:24:54
w tej chwili jest oferta na pracownika helpdesk, która opisana jest ze brak doświadczenia i wydaje się na takiego zwykłego helpdeskowca - a jednak oczekiwania są bardzo duże, na rozmowie nie mieli mojego cv, co wydaje się normalne jak aplikujemy na jakieś stanowisko. A przedstawiciel który prowadził rozmowę chyba nie miał pojęcia jak wyglądało ich ogłoszenie o prace - strata czasu dla obu stron.... Zresztą po przeczytaniu komentarzy, nie ma czego żałować
3
venividivici 2016-02-22 23:34:49
Ogólnie obóz pracy - stanowisko pracownika Help Desk to praca na akord polegająca na sprzedaży opr. antywirusowego do którego zrobili tłumaczenie (nie znają produktu, który sprzedają). Obsługa Help Desk polega na tym, że dostajesz listę "straconych" Klientów, którym masz zaoferować przedłużenie licencji zakupionego produktu. Opinie Klientów: "Panie nie dzwońcie już do mnie". Wszędzie kamery - odczucie jak w reality show typu big brother :) Przy pracy zdalnej Szefowi się nudzi i monituje ile czasu w weekend (niepłatne nadgodziny) poświęcasz na zaangażowanie się i wdrożenie w swoje obowiązki. Stosunek do pracownika jak w PRL. Pensja na czas, ale na PIT poczekasz i pół roku. Brak szkolenia BHP, badania stanowiskowe to kpina. Zarówno dla Pana Szefa jak i Pana Dyrektora "Gwiazdy" Gwiaź-skiego przepisy Kodeksu Pracy to abstrakcja. Bardzo nie polecam.
9
natka 2016-05-25 22:39:05
PRL pod każdym względem, nawet papieru toaletowego nie ma. Prosisz o przydział... przerwa w pracy monitorowania, jak zadzwoni tel prywatny to patrzą jakby nie wiadomo co się stało. Brak budżetu marketingowego ale wymagania są jakby były miliony na te działania. Brak wsparcia przy rozpoczęciu pracy, komentarze po 2 tyg pracy ze nikt nie będzie stał nad pracownikiem i samemu trzeba sobie radzić.brak strategii marketingowej i zaplanowanych działań tylko wysyłanie informacji prasowych i przedruku artykułów do dziennikarzy i zebranie o to,aby coś zamieścili. Poziom komunikacji na najniższym poziomie. Nikt nie wprowadza szczegółowo w projekty istniejące, samemu trzeba strugach wariata i dzwonić, mówić że nie wiesz co chodzi. Brak możliwość korzystania z usług grafika,więc nie ma reklam w gazetach czy portalach, wszędzie za drogo. Nie polecam marketingowcom,którzy chcą się rozwijać.
9
adam 2016-06-09 08:30:02
"Siedziba" tej firmy to 3 pokojowe zapuszczone mieszkanie, wszędzie kamery, wygląda jak u babci za PRLu. Ludzie wystraszeni. Rozmowa kwalifikacyjna pozostawię bez komentarza.... Wolałbym sprzedawać czosnek na hali targowej w mrozie niż u tego XXXX siedzieć 5 minut dłużej. Wyjątkowo niemiły i [cenzura]. Bez koloryzowania. Jak się odważycie i tam wdepniecie to wspomnicie me słowa.
9
saluth 2016-06-19 02:43:41
Atmosfera wcale nie dopisuje - tak jak opisał to prawdopodobnie sam właściciel w komentarzu wyżej. Praca tam to istny koszmar. Jeżeli chcecie tam pracować pomimo przeczytania wszystkich negatywnych opinii sięgających 2011 roku, to nie miejcie później pretensji do nikogo innego jak do samych siebie. Tam nic się nie zmieniło i prawdopodobnie nigdy się nie zmieni. Opinie są nieprzesadzone, brzmią groteskowo, ale tak właśnie wygląda praca w "Marken Systemy Antywirusowe Marek Markowski".
11
N4M 2016-06-20 08:29:26
iwona to, że w ogłoszeniu piszą max 5000 brutto - oznacza nic innego, że tyle ma Pan dyrektor Gwiaździński. Chyba nie myślisz, że tyle zarobisz u Pana Marka? Pracowałem kiedyś w tej firmie, później nawet z innej strony miałem okazję się z nimi kontaktować. Firma ma niepoważne podejście do klienta. Wysłałem do nich zapytanie o oprogramowanie antywirusowa na ponad 30 stanowisk, a oni nie raczyli nawet mi łaskawie odpisać. Jako pracodawcę niepolecam. Jako kontrahenta również nie. Lepiej szukajcie pracy w innych firmach.
8
N4M 2016-06-20 09:50:12
iwono widzę, że jeśli sama nie sprawdzisz to nikomu tutaj nie uwierzysz. Skoro wolisz uczyć się na własnych błędach, niż skorzystać z doświadczeń innych - próbuj. Powodzenia.
3
strata czasu 2016-07-13 17:00:45
Wielka "firma komputerowa". Piękne nazwy stanowisk, a prawda jest taka, że sadzają ciebie przed komputerem "na słuchawce" dzwonisz cały dzień po tysiąc razy do tych samych ludzi aby wcisnąć im program, którego nikt nie chce kupić. Praca marzeń.
10
lulek z pcimia 2016-08-27 14:10:53
obecnie szukają Promotora marki w internecie, zarobki z ogłoszenia NA POZIOMIE OD 2500 BRUTTO DO 5000 BRUTTO. więc to oczywiste, że ZACZYNAJĄC OTRZYMASZ 2500 BRUTTO a jak długo będziesz otrzymywać taką wypłatę to JUŻ INNA KWESTIA - podejrzewam, ze ciągle. Poza tym wypłata składa się z podstawy oraz premii - NIE WIEM CZY TE 2500 BRUTTO określa już premię. Równie dobrze górną granicę mozna było określić jako 10000 BRUTTO POD WARUNKIEM, ŻE SPEŁNISZ SZEREG NIEWYMOWNYCH CZYNNOŚCI. BARDZO ŁADNIE SKONSTRUOWANE OGŁOSZENIE - ładną pogodę dziś mamy :) słonecznie tak bardzo
1
teRenia 2016-10-08 16:20:38
3 pokoje widziałeś..? :) No to gratuluję- wygląda na to, ze ktoś tu nie przeszedł nawet rozmowy kwalifikacyjnej..
A gdzie Ty tych wystraszonych ludzi widziałeś skoro nawet nie dotarłes do działu handlowego? A czy przypadkiem te wystraszone owieczki nie przyszly na rekrutacje podobnie ja Ty..?
2
koko 2016-10-10 14:46:05
Ja niestety byłam zmuszona do wysłania wezwania przedsądowego bo własną wypłatę.. niestety wszystko wyżej się potwierdza.
2
andrzejek 2016-10-14 20:34:05
cześć!

na trojmiasto.pl wisi ogłoszenie Opiekun sieci dystrybucji, Przedstawiciel firmy Bitdefender w Polsce - Marken. Zastanawiam się czy nie aplikować. Jak wygladją tam warunki płacowe, zakres obowiązków, atmosfera na linii pracownik - pracownik, pracownik - przełożony. Jest ktoś w stanie doradzić? Proszę o rzetelne i podparte faktami opinie. Dzięki.
andrzejek 2016-10-14 20:38:57
czesc, czy można z Tobą się jakoś skontaktować? mam pare pytań
koko 2016-10-17 12:35:04
Pytań odnośnie ? :)
andrzejek 2016-10-18 09:48:40
@koko

odnośnie pracy w Marken.
Koko 2016-10-18 12:23:08
Słucham
Anonimowy 2016-11-13 23:31:19
Koszmar, niewolnictwo, brak szacunku do ludzi i Big Brother, kasa nie na czas, oszukują Cię, że klient nie podpisał umowy, żeby nie płacić prowizji. Dno i sto metrów mułu. Nie polecam.
5
Tomek 2016-11-17 16:12:23
jeśli nie musisz nie idź tam....a raczej nie idź, albo idź podpisz umowę i na L4 :) bo wypłaty na czas nie dostaniesz! :D u mnie niedawno poszło wezwanie przed sądowe o wynagrodzenie
3
Koko 2016-11-21 09:43:35
Widze ze nie tylko ja musialam pisac takie wezwanie ;)
2
Zostaw swoją opinię o Marken - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marken