brak logo

Office Media Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Office Media Sp. z o.o.

zelka 2012-02-02 15:47:20
Nie wiem jak w sklepie natomiast w dziale handlowym - nie polecam. Obiecują coś a potem tego nie realizują. Chcą obrotów ale kupują drogo i nie są konkurencyjni. Wymagania wysokie, oczekiwania tez, nie spełniają obietnic i zwalniają ludzi. Odradzam ...
aga 2012-02-22 15:53:00
Hm, najczęściej jest tak że pracodawca ma oczekiwania , nikt kasy za darmo nie daje .
piotrek 2012-05-24 23:15:03
Najczęściej to niestety jest tak że zarządza ktoś kto pojęcia o tym zielonego nie ma, i tak jest w tym przypadku właśnie.
Przykre ale prawdziwe.
Natan 2012-11-23 11:33:57
Nie wiem kto się poprzednio wypowiadał na temat pracy w Office Media, zapewne osoby które pracowały w handlowym bez żadnego doświadczenia w branży, i z tego co już wiadomo nie radziły sobie kompletnie, cyfra na końcu mówi o handlowcu. Nikt powtarzam nikt nie będzie trzymał pracownika który nie przynosi pieniędzy do firmy, jeśli chcesz siedzieć i nic nie robić i dostawać kasę, proponuje zmienić branżę. O Office Media można powiedzieć wiele ale na całe szczęście pracują w tej chwili w handlowym wyjadacze i weterani branży, i z tego co mi wiadomo obroty z miesiąca na miesiąc się podnoszą i będą rosły. Oto w tej bajce chodzi drodzy Państwo.
obserwator 2013-08-31 10:22:18
A jakie mają być wymagania? Niskie? Chcesz niskich wymagań, zrezygnuj z pracy i poszukaj sobie takiej pracy, gdzie będą niskie wymagana, może im sprostasz
B. 2014-03-12 21:58:33
Firma dno, brak jakiegokolwiek kierunku działania w niczym nie pomagają, handlowiec sam musi robić wszystko tj. kodować zamówienia, kupować towar do klienta a czasem go nawet zawozić. Szefostwo żałosne - mało płacą warunki pracy tragiczne samochodu to rupiecie, co do dok i warunków pracy to samo tylko więcej obowiązków i praca ogólnie głupiego - pakowanie towaru, wpisywanie jednego zamówienia 4 razy do systemu bo taki tam jest bałagan.
Gorszej firmy jeszcze nie widziałem oni są mistrzami. Najlepiej omijać ogromnym łukiem. Każdy kto pracował żałuje a ten co jeszcze pracuje tylko czeka aż znajdzie coś innego.
asik 2014-03-24 20:16:29
To co czytam o firmie to jak najbardziej prawda, firma okropna każdy z kadry zarządzającej olewa pracowników, niby są zainteresowanie aby Ci pomóc ale fakt jest taki, że mają ciebie w dupie. Ceny wysokie produktów ogromne braki towarowe, klienci się wściekają bo zawsze czegoś brakuje i są jakieś błędy a to w dostawie lub w fakturach. Dostawa nie terminowe a ty jako handlowiec dostajesz za to od klienta po tyłku.
mara 2014-04-11 21:39:50
stanowczo odradzam pracy i jakiegokolwiek kontaktu z tą firmą nawet nie zachęcam do zakupów przez ich sklep czy na Towarowej. Produkty mają bardzo drogie co w konsekwencji odstrasza klientów i nie chcę współpracować. Do tego ogromne braki na magazynie co też nie należy do łatwych spraw związanych z kontaktem z klientem. Lepiej szukać innej pracy bo w Office Media to ani się nie zarobi ani nie masz żadnej szansy na jakiś rozwój.
anonim 2014-05-11 14:39:37
Pracowałem w tej firmie i mogę tylko każdego ostrzec przed pracą w tej firmie. Firma jest żałosna mało płacą, warunki pracy to katastrofa, samochody Yaris stare trupy ciągle siedzisz u mechanika, laptopy i telefon z przed epoki lodowcowej. A co do reszty to zajmujesz się wszystkim od zakupu po dostawę i to co piszą inni to zdecydowanie prawda. Oczekują od Ciebie ogromu zaangażowania pracy po godzinach ogromnego wkładu a w zamian nawet dosłownie nikt Ci nie podziękuje tylko sądzą że tak musisz.
Jednym słowem żałosne nawet nie polecam pracy zdesperowanym. Lepiej sprzątać w sklepie niż pracować w Office Media.
hari 2014-05-30 18:21:37
W ogłoszeniu zawsze piszą różne rzeczy tylko to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością tą z jaką się spotkasz. Pracowałam tam i nie polecam specjalista zajmuje się wszystkim dosłownie musisz pakować towar w magazynie, system jest tak głupi że 1 zamówienie wpisujesz 4 razy - TO SAMO ZAMÓWIENIE!!! bałagan jest nie do ogarnięcia zamówienie trzeba zaindeksować, wysłać do reazlizacji i pilnować aby było spakowane poprawnie.
Na początku pracy mówią, że jest to praca ciężka ale fajna w pierwszym dniu już widzisz że jest to zupełna beznadzieja, prezes udaje wielkiego pana mówi każdemu na Ty, wymaga a daje podstawę którą sprzątaczki w innej firmie zarabiają wyższą. Jak nie chcecie tracić czasu i nerwów to lepiej szukać pracy gdzie indziej. Ci którzy tu piszą pracowali w tej firmie i piszą prawdę - każdy ucieka z Office Media i szuka innej pracy bo to nie praca tylko kierat.
luk 2014-06-01 10:22:52
No właśnie tu tak jest, każde stanowisko jest obarczone dodatkowymi rzeczami które musisz zrobić, nie ma opcji, że się nie zgodzisz - robią tak wszyscy musisz i Ty. I tak np. Handlowiec - to co należy do jego obowiązków a ponadto szukanie towaru, zakup towaru, kontrolowanie spraw związanych z samochodem, załatwianie spraw związanych z pomocą dla działu dok, pomoc w magazynie jak jest dużo wysyłek, rozwożenie towaru po klientach.
A co do doku to wygląda to tak, standard + szukanie towaru i jego zamawianie tego z poza katalogu, pakowanie towaru, wystawianie zleceń na wysyłki, praca po godzinach to standard bo się nie wyrabiasz, indeksowanie jednego tego samego zamówienia 4 razy - bo mają 4 systemy, szukanie towaru na półkach bo w systemie są ciągle błędy magazynowe, a do tego masz różne pomysły prezesów i musisz to ciągle robić. Pomysły mają takie, że nie dajesz rady z wykonaniem później opier... że się nie wyrabiasz. A w konsekwencji albo Ciebie zwolnią albo Ty odchodzisz bo nie masz już siły pracować w takim bałaganie za takie pieniądze i brak szacunku.
jednekonicpolski 2014-06-04 21:23:37
Każdemu odradzam pracy w tej firmie. Każdy kto tu pracuje ucieka jak tylko zobaczy o co chodzi. Pensja to darowizna, pracy ogrom bałagan jak nigdzie - brak jakiejkolwiek organizacji pracy jakichkolwiek standardów pracy - widać że prezesi nie mają żadnego pojęcia o zarządzaniu a też mają mały szacunek do pracowników. ich podejście do pracownika stawia wiele życzeń ogólnie mają Ciebie za nikogo traktują zwykłego pracownika jak śmiecia pensja którą oferują to śmiech na sali, każą pracować najlepiej całe dnie za nic a jak się stawiasz i nie chcesz to od razu straszą cię karami i zwolnieniem. jak dla mnie najgorsza firma w jakiej pracowałem i tego chyba nic nie przebije. Szkoda nawet wysyłać CV a ich sklep to też oddzielna historia ceny mają na marży tak wysokiej że aż dziw że mają jakichkolwiek klientów.
Olusia123 2014-06-25 22:04:58
moim zdaniem firma najgorsza jaka tylko jest na rynku i pod względem sprzedaży dla klienta jak i dla pracownika. Ja z tą firmą nie chcę mieć nic wspólnego. Teraz nawet nie chciałbym tam iść się odlać bo jeszcze mi się przypomni okres moje pracy i się tylko wkur... To co inni piszą to cała prawda wyzysk traktują ciebie jak gówno a żądają od ciebie że przyniesiesz im kasę. tylko oni nie mają żadnego pomysłu na przyszłość ani firmy ani handlowców i tak popracujesz zwolnisz sie i następny i tak cały czas. Żenada tam pracować i wstyd się komukolwiek przyznawać że się tam pracowało.
bogusia 2014-06-30 22:36:23
każdy kto pracował nie ważna na jakim stanowisku to żałuje że w ogóle zaczął pracę w tej firmie. Pracujesz jak głupi a pensja żadna i taka to praca w Office media. To samo dotyczy pracy w sklepie wymagają cały czas pracy zawsze zrobisz coś źle, każą pracować całe dnie weekendy też, nosisz ciężki towar, aby iść na przerwę to prawie trzeba ich błagać żeby cię chociaż na 5 minut puścili.
Jednym słowem nie ma sensu nawet iść na rozmowę kwalifikacyjną szkoda własnego czasu.
exprac 2014-07-16 21:34:50
Każda firma ma swoje + i -. W dzisiejszych czasach każdy chce zarabiać dużo, bo życie jest drogie, ale żeby zapłacić dużo pracodawca musi mieć z czego. Owszem jest spory bałagan i trzeba dać dużo z siebie ale każdy biuroserwis się tym cechuje, dlatego że jest olbrzymi asortyment i dynamicznie zmienia się rynek. Szkoda, że żaden z przedmówców nie pochwalił się, że będąc handlowcem oferty liczył na kalkulatorze bo excel to czarna magia, że z domu wychodził o 10 a wracał o 15, że plan robił ostatniego dnia miesiąca. Nie ma różowo, trzeba się znać, angażować i pracować, jak ktoś nie daje rady to należy zmienić branże na mniej skomplikowaną. Jedyną wadą tej firmy jest rodzinna struktura.
exprac 2014-07-16 21:34:51
Każda firma ma swoje + i -. W dzisiejszych czasach każdy chce zarabiać dużo, bo życie jest drogie, ale żeby zapłacić dużo pracodawca musi mieć z czego. Owszem jest spory bałagan i trzeba dać dużo z siebie ale każdy biuroserwis się tym cechuje, dlatego że jest olbrzymi asortyment i dynamicznie zmienia się rynek. Szkoda, że żaden z przedmówców nie pochwalił się, że będąc handlowcem oferty liczył na kalkulatorze bo excel to czarna magia, że z domu wychodził o 10 a wracał o 15, że plan robił ostatniego dnia miesiąca. Nie ma różowo, trzeba się znać, angażować i pracować, jak ktoś nie daje rady to należy zmienić branże na mniej skomplikowaną. Jedyną wadą tej firmy jest rodzinna struktura.
pracownik 2014-07-17 08:48:22
Trudno polemizować z opiniami zwolnionych pracowników,głównie jak wynika to z wpisów rozgoryczonych przedstawicieli handlowych.
1. "Mało p łacą" - pojęcie wzgledne, wiedziałeś/aś na jakich warunkach finansowych zostajesz zatrudniny.
2. "kontrolowanie spraw zwiazanych z samochodem" - korzystasz z samochodu służbowego i mimo że jesteś "blondynką" musisz pilnować spraw serwisowych typu olej, klocki hamulcowe itd.
3. "szukanie towaru i jego zamawianie tego z poza katalogu" - jako handlowiec powinieneś znać ofertę firmy, jeżeli obiecujesz klientowi towar pozakatalogowy musisz zadeklarować ilości jakie chciałbyś aby były pod tego kienta na magazynie. Jeżeli tego nie robisz nie mniej pretensji że coś trzeba kupic i Ty jesteś tym obowiązkiem obarczany.
4. "są jakieś błędy a to w dostawach a to w fakturach" - pretensja bardziej do waszych byłych koleżanek i kolegów z działu obsługi, a najczęściej do was samych drodzy byli handlowcy bo najwięcej błędów popełnialiście wy nie znając asortymentu i błędnie indeksująć zamówienia klientów.
Generalnie macie jak zawszę racje odnośnie wad i problemów. Na szczęście odkąd niektórzy z was nie są już pracownikami firmy jest mniej błędów i bałaganu (dlatego też musieliśmy się z wami pożegnać), a klienci są bardziej zadowoleni ze współpracy. Firmę tworzą jej pracownicy, wy i wasi koledzy i koleżanki z pracy. Wasze opinie są tak naprawdę krzywdzące dla nich i ich ogromnej pracy, aby firma funkcjonowała jak najlepiej.
j 2014-07-18 22:19:18
ale żart Office Media pisze na siebie i siebie broni. Oj chyba ciężko zdobyć już nowych handlowców z ulicy żeby nabrali się na te gadki jak to w O.M. dobrze się pracuje.
Nie no tak bo my już nie pracujemy i na pewno tam jest teraz lepiej i pewnie nie ma już takiego bałaganu no i klienci już nie narzekają - bo po prostu odeszli, jak my pracowaliśmy to jeszcze na siłę się ich trzymało.
Jakoś w Lyreco nie ma bałaganu i klienci nie narzekają a tu stale.
Widzę, że szukacie nowych handlowców - powodzenia!!! może ktoś się nabierze.
yer 2014-07-20 14:33:01
Zarząd się rozpisał a raczej jakaś osoba której kazano opisać tą super firmę.
To może jak tak piszecie już o handlowcach to jeszcze wspomnijcie jak działa sklep waszym zdaniem. To mogłoby być nawet śmieszne jak zamieniacie wady w zalety pracy.
A prawda to pensja żałosna, praca ciężka, towaru nie ma ciągłe braki, magazyn to jeden wielki bałagan jak ta cała firma.
A odnośnie handlowców to cały czas tylko zatrudniają nowych a oni odchodzą - ponoć jest tak dobrze tylko nie wiedzieć czemu taka rotacja.
A handlowcy pracują nie od 10 do 15 bo ciągle trzeba załatwiać i coś za was robić bo nikt nie ma czasu - dok nie wypisze zamówienia, magazyn nie spakuje, kurier już wyjechał, a handlowiec zostaje sam z klientem który chce kupić po prostu coś kupić i co świecisz oczami przed klientem, a na koniec wszystko sam załatwiasz, czyli towar kup, poproś łaskawie księżniczki z doku aby go wypisały, no i co ważne to trzeba jeszcze dostać zaliczkę na towar a tu też same problemy bo nie wolno i każdy nosem kręci.wielka łaska od każdego żeby coś pomógł handlowcowi bo reszta na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedzi całe dnie i tylko wszyscy zapracowani.
Towar zawieźć no bo kurier pojechał i już dziś nie spakują.
I to taka rzeczywistość ale ok. waszym zdaniem jest inaczej - jest super.
Tylko po co to piszecie tutaj? brak ofert chętnych już do pracy - pewnie za mało CV i nie ma z kogo wybrać?:)
co pewnie nawet sprzątaczka nie chce już u was pracować! bo i od niej macie wymagania żeby plan wam zrobiła. żałosne!
Ja tylko każdego trzeźwo myślącego mogę ostrzec aby tutaj nawet nie wysyłał CV. Po co mają mieć jakieś dane:)
;-) 2014-07-25 11:08:16
Zachęcam do podjecia pracy w Lyreco. A soryzapomniałam że z tamtej firmy także Cię zwolnili ;-).
król 2014-08-06 22:19:41
Office Media to firma z rodzaju pożal się boże. Każdy kto tam pracował żałuje każdego dnia. jak widać teraz cała ta firma próbuje tylko poprawić swoją reputację tak aby tylko ktokolwiek chciał tam pracować. A też ci którzy tam pracuja i liżą d..e też się tu włączają w pisanie i dalej liżą d..e. A dla każdego kto rozmyśla czy pracować w Office Media to radzę tą firmę omijać, jak widać wyżej liczy się tylko lizanie d..y lub jak tego nie robisz to wypad. Oni nie traktują ludzi poważnie, to i nie ma co ich traktować poważnie.
szol 2014-08-31 17:48:00
Ze strony rynku i klientów ta firma nie ma znaczenia jest małą firemką z wysokimi cenami kiepską obsługą, brakami, produktami itd.
Ty dostajesz teren, katalog który jest obarczony produktami których nie ma na stanie no i zaczynają wymagać.
Klient każdy potencjalny ciebie zlewa bo tego typu firm jest ogrom na rynku a ty z tym logiem co najwyżej to możesz poroznosić katalogi i pouśmiechac się do pań na recepcji.
Płacą mało jak widać łapią do pracy każdego kto tylko przyjdzie do nich i zgłosi chęć pracy. ja sam osobiście odradzam, jak można zaobserwować też tu się rekalmują aby tylko kogokolwiek zachęcić a ponadto sprawdzają czy aby nie za dużo się o nich pisze bo to przecież jeszcze klienci czytają no i już w ogóle nie będzie klientów.
Sklep ma ceny ogromne, jak na ceny rynkowe, braki na stanach plany dają wysokie żebyś czasem tylko premii nie dostał, a jak idziesz do nich to ci mówią, że możesz na nich liczyć i w ogóle a tak faktycznie to na ciebie leją i jak coś to zwolnią.
Żenada, dno, porażka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to chyba najlepsze słowa na tą firmę. Ale tylko tak ona mi się kojarzy, kto był tam sensowny to uciekła jak zobaczył z kim i z czym ma do czynienia a teraz siedzą lizusy i liżą... więc odradzam każdemu bo nie ma szans ani na awans nawet po wielu latach pracy ani na porządne pieniądze. Tak jak ktoś wcześniej pisał lepiej iść do konkurencji jak masz wiedzę i doświadczenie w tej branży.
minor 2015-01-05 00:23:55
Filipek jak nie masz doświadczenia to oni na pewno cię zatrudnią ostatnio tylko tacy tam są zatrudniani bo jak ktoś ma już doświadczenie to raczej tam nie szuka pracy. Moim zdaniem jednak lepiej jest szukać pracy w innej firmie tu i tak niczego nikt cię nie nauczy bo oni sami nic nie umieją.
To ogólnie jest zlepek ludzi z przypadku bez doświadczenia. Nauczyli się jeździć samochodem i używać komórki no i uznali że są już najlepszymi handlowcami na rynku to dotyczy tej całej kadry zarządzającej. To są tylko ludzie którzy siedzą w branży od lat i tyle, a bak jakiejkolwiek wiedzy na temat negocjacji z klientem czy jak powinno się jego obsługiwać profesjonalnie.
Zresztą pojedz i poproś szefa firmy sam dowiesz się o co chodzi:)
jahor 2015-02-03 20:42:26
Już na wstępie można zobaczyć, że firma Office media jest firmę niskiego typu jak i jakości oferowanej obsługi klientów. Firma raczej jest wytworem małej garażowej firmy i nie może oferować nic lepszego niż niska jakość obsługi wysokie ceny produktów. To elementy które stanowią czym jest O.M. a od strony pracownika pracujesz w kiepskiej firmie która nie umie konkurować na rynku masz wysokie ceny produktów bardzo słabą jakość obsługi no i w konsekwencji masz zrobić plan aby uzyskać premię co w rzeczywistości nie jest możliwe. Kadra tak jak tu piszą ludzie z przypadku czyli jak masz wyższe wykształcenie to masz większą wiedzę od nich ale cóż ty jesteś tylko handlowiec i nie masz nic do gadania. A jak planów nie zrobisz to mówić ci dziękuję.
gryzli 2015-02-08 16:23:44
Nie ma sensu tą firmą się interesować zaraz i tak wylecą z rynku - za wysokie ceny produktów jak i okropna obsługa klienta. Dużo klientów już i tak poszło do konkurencji, zostali tylko Ci którym się nie chce nic zmieniać.
A sam sklep no cóż pracujesz ponad normę za bardzo śmieszne pieniądze, rotacja ogromna, ceny produktów bardzo wysokie. Ludzie raczej kupują bo muszą niż z racji faktu bo jest tam tanio. Mały wybór produktów z reguły po jednej marce na produkt więc wybór żaden.
Nie wróżę im nic dobrego konkurencja jest o wiele wiele bardziej prężna i daje zawsze coś lepszego, np. zwykły sklep Tesco czy Carrefour ma niższe ceny segregatorów i większy wybór, a nie mówię już o Makro które jest już poważnym konkurentem na rynku.
nikita 2015-02-13 22:07:21
co tu dużo pisać,prezesostwo to chamy patrzą na pracownika jak na złodzieja główny kierownik sklepu chory psychiczne ,choleryk który gnoi pracowników a prezesostwo tylko mu przyklaskuje
ktoś w końcu powinien zgłosić ten mobing do PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY.Wszystko im przeszkadza nawet że oddychasz,zasuwasz tam jak wół zostajesz po godzinach a i tak usłyszysz że za mało jest zrobione wykonujesz kilka rzeczy jednocześni to mordownia.Robisz bzdurne rzeczy bo kierownik chce się wykazać przed prezesem...szkoda że cudzymi rękoma,chodzi ciągle niezadowolony i szuka tylko pretekstu aby cię zjeba....jak psa ,pracownik traktowany jest tam jak ściera o którą można wycierać brudne buty.PRACOWNICY SKLEPU...TRZYMAJCIE SIĘ
nikita 2015-02-13 22:13:43
to rzeznia i mordownia zapraszam do poznania przeuroczego kierownika sklepu-chamiska i powaleńca który nie radzi sobie ze swoimi obowiązkami i wyżywa się na pracownikach,kiedyś ktoś mu przywali
nikita 2015-02-13 22:15:24
serdecznie pozdrawiam zgadzam się
Izova 2015-03-28 19:08:33
Prosiłbym przede wszystkim o jakieś skonkretyzowanie problemu z jakim mierzą się pracownicy, chyba że nie jest to jednoznaczne, bo pracownicy też swoim postępowaniu mogą widzieć nieco winy. Jeżeli chodzi o zatrdnienie w office media w Warszawie może warto byłoby spróbować swoich sił a jeżeli ktoś by się tam nie odnalazł - zawsze można zrezygnować
felka 2015-04-03 14:45:36
Caban jak najbardziej chodzi o Towarową. To miałaś dobre odczucia oni nic nie dadzą świeżemu pracownikowi tylko podstawa i każą Ci harować poza tym to standard zostać po godzinach pracy bo przecież to normalne no i tak trzeba a w zamian za to nic nie dostaniesz. Robota głupia ludzie tym bardziej bałagan smród bród i ubóstwo.
Olej ich i szukaj czegoś innego. Trzeba się szanować!!! a tu byle kto tobą pomiata!!!
azyk 2015-04-10 23:35:32
Ta firma to jest jakaś pomyłka, ceny mają z kosmosu a sami pracownikowi nie dadzą zarobić.
Na sklepie pracujesz jak wariat nie dość, że za śmieszne pieniądze to jeszcze nie możesz usiąść na 5 minut bo zaraz będzie że nie chce ci się pracować.
Wykorzystują każdego pracownika bałagan na sklepie ty chodzisz ciągle coś robisz a i tak w rezultacie jest źle. I tak jest cały czas zawsze maja jakieś pretensje i żale że coś źle robisz.
A co najważniejsze pracujesz też poza godzinami pracy i to jest traktowane jako coś normalnego a raczej że musisz.
merko 2016-05-13 15:29:46
Z tego co wiem @driver, to pracując na recepcji przede wszystkim musisz bardzo dobrze znać język angielski.
Zostaw swoją opinię o Office Media Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Office Media Sp. z o.o.