brak logo

Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe

Mogilno

Opinie o Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe

XXX 2014-03-02 21:12
Bardzo ciekawe nikt nic nie pisze o tej firmie czy jest aż tak dobrze ???
daro 2014-03-15 19:58
FATALNIE kasa minimalna i praca po godzinach zapomnij o premii obcinają nawet za to że nie robisz po godzinach TRAGEDIA
crash 2014-04-22 22:07
Witam, jakich zarobków można spodziewać się na stanowisku handlowca w terenie z bazą klientów i doświadczeniem w branży. Jakieś realne kwoty?, socjal i auto? Ktoś poda szczegóły, bardzo ważne, myślę o aplikacji.
rep 2014-05-08 15:00
Kasa minimalna - max. 3000 brutto, auto budka, i musisz tyrać od rana do nocy. jak będzie dobrze to dostaniesz talon do hotelu w Toruniu jako premię. Socjal słaby.
Rozczarowany 2014-05-19 09:50
"Startowałem" do tejże firmy na PH, w odpowiedzi na wysłane CV otrzymałem maila z propozycją pracy. Kiedy to przeczytałem to nie wiedziałem czy płakać z rozpaczy czy śmiać się z głupoty jaką mi przesłali. Propozycja wyglądała tak: jeżeli sprzedam 150 butelek to otrzymam (uwaga) 1500 zł brutto! Oferta pięknie skonstruowana, pięknie napisane, że mogę zarobić nawet 6000zł! Mogli również napisać, że zarobię i 60tysięcy zł, dlaczego nie! Jestem handlowcem nie od roku i nie dwóch i wiem, że pierwsze dwa miesiące PH a nawet trzy to ostre dzwonienie, jeżdżenie, spotkania, gadki i niewielkie sukcesy. Sukcesy zaczynają się najczęściej w czwartym miesiącu pracy. W tym przypadku (jeżeli nie masz już konkretnych klientów, którzy wezmą ci te 150 butelek) dzwonisz - normalka, nie ma problemu ale jeździsz i dokładasz firmie ze swojej kasy! Sprzedasz 20, 40 czy 100 butelek, gó...o zarobisz a firma jest do przodu! No dla mnie chamstwo najwyższej kategorii. Może ktoś napisać, że wiele osób pracuje jedynie na prowizji (tacy agenci nieruchomości). Zgadza się. Jednak taki ktoś, czy wynajmie lokal za 5 klocków czy sprzeda mieszkanie za 100 klocków, za każdą transakcję otrzymuje wynagrodzenie, nie ma, że: musi jakieś minimum osiągnąć bo w przeciwnym razie nie otrzyma nic a firma jak najbardziej. Dlatego jak nie masz swojej bazy klientów, którzy wiesz, że wezmą te 150 butelek to nie pchaj się w takie warunki, moim zdaniem szkoda czasu, pary, energii a głównie prywatnej kasy. Lepiej zapisać się w pośredniaku, otrzymać 6, 7 czy 8 stów miesięcznie (niewiele mniej niż te zasr....e 1500 brutto) a nie będziesz dokładać prezesikom do kieszeni z własnej kieszeni i spokojnie poszukasz pracy gdzie za pracę zapłacą ci może i 1500 brutto ale podstawy a na prowizję to już sam musisz zapracować co jest moim zdaniem uczciwe i tak powinno wyglądać zatrudnienie PH a nie to co te cwaniaczki proponują.
3
Rozczarowany 2014-05-20 12:02
Do "kornika": dokładnie tak, sprzedasz minimum 150 butelek - jest 1500, nie sprzedasz wymaganej ilości a "jedynie" 20, 50 czy 100 butelek - to jest ale "figa z makiem" i nieco mniej kasy na koncie bo do klienta za darmochę nie pojedziesz.
majczaj1711 2014-10-22 21:38
A jak się sprzeda 1.500 butelek to prowizja za każdą też jest 10zł brutto???
Sampler 2014-11-01 19:56
za 150 butelek 1500zł!!! to świetnie !!!! co narzekasz?? chyba, że jesteś nierobem i chcesz 5000zł za nic!!!
Rolnik 2014-11-01 20:00
jest największa firma rolnicza w Polsce. z polskim kapitałem i od jakiegoś czasu wprowadza na rynek 'polskie' środki. Czego chcieć więcej? Jak dorabiać to Polskę i polski kapitał, a nie zagraniczne firmy, które handlują chińskimi środkami (bayer, Syngenta, basf - wszystko produkują w chinach tanim kosztem), a co zedrą z POLSKIEGO rolnika trafia na zachód.Byle tak dalej!
maras 2014-11-01 20:04
3000brutto na początek.jak będzie dobrze szło to więcej i premia. nie jest źle, a nawet fajnie. kasa mogłabybyć lepsza,lecz firma i praca bardzo stabilna. dla chętnych na kasę polecam ha-ge. lepiej placą a za rok dwa wywalą na pysk! tak już było i nie zapowiada się na zmiany.
2
usha 2014-12-01 18:19
uuuuuu, drogi Rolniku, ja akurat pracuję nie w Chemirolu, ale również w polskiej Firmie z polskim kapitałem, branżę rolną od strony produkcyjnej biegle badam od 12 lat, już mogę powiedzieć, że na ten temat coś tam wiem i żeby była jasność broń Bóg nie chcę mówić złego słowa na Chemirol, ale ich powiedzmy, że "polskie" produkty w wersji solo działają jak działają, czyli nijak... a kolejna rzecz jest taka, że jeszcze w naszym pięknym kraju jak Polska jakoś nie znalazłem fabryki czy laboratorium produkującego środki ochrony roślin - takich fabryk w Polsce poprostu nie ma, więc wniosek jest jeden te ŚOR są również produkowane w Chinach, proponuję drogi Rolniku, wypytaj dokładnie swojego handlowca o te produkty, bądź dokładnie poczytaj etykiety...
3
ja 2015-01-09 20:40
Jeżeli chodzi o handlowca w dziale maszyn to na wiele nie ma co liczyć. Obiecują wiele jak osiągniesz wymagany cel, jak go nie osiągniesz to jest niska podstawa i zero prowizji. Cel jest zazwyczaj postawiony tak wysoko że ciężko go osiągnąć. Jeżeli chcesz go zdobyć to pracujesz jak osiol i nie masz życia prywatnego. A na końcu okazuje się że ci trochę zabrakło do osiągnięcia celu i zostaje figa z makiem
4
siwy 2015-01-27 19:59
Do ja
skąd wiesz jak wygląda praca w chemirolu jako PH w dziale maszyn??
A jak z narzędziami do pracy, na co można liczyć??
Wysłałem CV i List, w tej chwili pracuje i nie wiem na co można tam liczyć, nie chciał bym wpaść z deszczu pod rynnę.
tom 2015-03-06 21:37
a Sarzyna i organika Jaworzno to już nie Polska?
ja sam 2015-04-04 20:40
A mi się tu podoba!!! Po 4 latach robie parę baniek obrotu i mam 6000 brutto plus premie. Praca na lata
2
cancer 2015-05-30 14:11
ludzie, jakie polskie środki, kupują najtańszą chińszczyznę i tylko nalewają w Polsce, nie mówiąc już ile ta firma przejęła ziemi od polskich rolników kiedy gorzej im szło - wiem coś o tym - ostatnie miejsce, w którym pomogą rolnikowi.
1
jv dsj 2015-08-14 21:22
jakie warunki są dla przedstawicieli handlowych w oddziale firmy toruńskie wódki gatunkowe ?
totek 2015-08-17 18:51
A na jakim kanale detak czy b2b. To drugue odradzam
fdf 2015-09-23 20:13
witam , jakie warunki dla przedstawicieli handlowych w kanale b2b w Toruńskich Wódkach Gatunkowych ?
zaciekawiony 2015-10-01 21:13
Są wszystkie podstawowe narzędzia pracy, umowa o pracę na początek, o wynagrodzeniu wolałbym tutaj dokł. nie pisać, nie mam odwagi :) Ale kilka osób wyżej co nieco na ten temat już wspomniało, tyle że raczej trochę ostatnio zmieniły się wymagania... Wynagrodzenie spokojnie mieści się w oficjalnej średniej dla tego zawodu... A w zasadzie powinno być nawet wyższe :) Moim zdaniem praca dla osób z doświadczeniem i talentem...
placek 2015-11-24 20:27
Firma posiada wytwórnię wódek i dwa hotele,a ludziom płacą psie pieniądze.Nie szanują pracowników,co innego na rozmowie kwalifikacyjnej,a co innego po podpisaniu umowy.Omijajcie firmę szerokim łukiem,zarówno dział chemii,dział części,a szczególnie dział serwisu.
1
Torunczyk 2015-11-26 19:24
Te ich wodki to wiesz do zlewu wylac. Ciekawe kiedy to zamkną
popieram 2015-12-04 16:46
święte słowa, żadna z ich wódek mi nie zasmakowała
usha 2016-01-17 19:24
już nie polskie i linie produkcyjne też nie sa w Polsce tylko w Chinach i Indiach...
Reksio 2016-01-29 22:39
Powodzenia....
pani 2016-04-13 18:25
Czy był by ktoś w stanie wymienić mi choć kilka działów i stanowisk w chemirolu?
Arek 2016-06-13 16:51
Witam czy ktos mi powie o zarobkach w chemirolu na na magazynie jaka umowa zarobki socjal premiw
Waldemaxx 2016-07-14 23:38
Jak każda suza firma, parcie na produkty strategiczne na których zarabia i PH i firma. Nie ma co narzekać, u konkurencji jest gorzej i trudniej
Pracownik PH 2016-08-31 20:18
Witam powiem tak praca fajna, ludzie w pracy spoko, pieniądze mogły by być lepsze, za duże wymagania jak na początek mojej pracy a i duża odpowiedzialność bo za szkody ciągną z pracownika.
Toto 2016-09-03 15:18
Popukaj się w głowę gospodarstwo upadło to chemirol razem z pracownikami i działa dalej
Drago 2016-10-05 16:52
Trzech ludzi potrafi sie wspolnie bić w gospodarstwach na jednym powiecie.( usunięte przez administratora )
xd 2016-10-05 17:04
Hej, ale wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno jest szansa na odpowiednie premie
Zainteresowany pracą 2016-11-16 20:32
Witajcie Recenzenci!
Startuję na stanowisko Przedstawiciel Handlowy w firmie Chemirol.
Mam kilka pytań:
1. Czy 3000zł brutto podstawy, to wszystko co może zaproponować firma Chemirol na początek?
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy?
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy)
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę ?
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów, czy raczej jest jakaś konkretna baza stałych klientów, a może jest ona jedynie przypisane do obecnych już PH?
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
8. Czy raportować trzeba każdy godzinę pracy skrupulatnie?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
11
Czarek 2017-01-20 17:14
Czy Chemirol ma jakieś nowe oferty dla PH, wcale ich nie widziałem. Praca u nich to przynajmniej stabilizacja.
Edyta 2017-02-28 16:25
Jak wygląda praca Magazyniera w Bochni?
księgowa 2017-03-09 10:48
Mogę się odnieść do pracy w centrali w Mogilnie.
Sama praca:
1. Praca bardzo stresująca, bo przy bardzo słabym wsparciu technologicznym ogrom i przywalenie obowiązkami. Byle jaka poczta firmowa, byle jaka baza z której ciężko coś wyciągnąć. Ludzie, zespół przeważająco fajni, chociaż tacy przytłoczeni. Oczekiwania kosmiczne a to co firma ci da nie istnieje.
2. Zarobki - słabizna, w porównaniu do zadań jest to za mało i oczekiwanie, że będziesz zap***alał prawie za darmo. Dobrze mają jedynie święte krowy z rodziny właściciela - jest ich kilka i zarabiają dobrze, reszta to bydło pociągowe.
3. Socjal nie istnieje - byle jakie można powiedzieć, że nie istnieje w porównaniu do tego co słyszę jak mają w innych firmach. Pączek na tłusty czwartek i 3dni w Amazonce na rok dla zasłużonych pracowników powinno wystarczyć.
4. Kierownictwo - straszliwe wazeliniarstwo, wielu wykazuje cechy psychopatyczne, takie działanie jest wspierane przez szefa, generalnie jest to królestwo p. Leszka, prowadzone pomimo rozmiarów jak mały stragan - ręcznie.
5. Biura - to poprzerabiane obory i magazyny na biura - latem gorąco nie do zniesienia, nie ma klimatyzacji. Po prawdzie są 2 biura gdzie jest klimatyzacja, ale i tak nie włącza się jej, bo nie była nigdy odgrzybiana - za drogo było dla firmy, więc generalnie zagraża zdrowiu i życiu.
Na wszystko podpisujesz kwit na osobistą odpowiedzialność i za to faktycznie odpowiadasz, jak musisz gdzieś jechać autem firmowym to jest nieubezpieczone, bo za drogo, całe mienie jest zabezpieczone twoim oświadczeniem, że je naprawisz jak się zepsuje, chyba że możesz liczyć na łaskę którejś z świętych krów. I firma naprawdę potrafi to egzekwować.
NIE POLECAM.
6
Edyta 2017-03-10 09:08
księgowa, a jaka forma zatrudnienia?
Cropka 2017-03-17 09:54
Parę lat temu było więcej prezesa w firmie, inni dyrektorzy - inaczej teraz oddał władzę i panuje Sugar Kingdom, jego pan Piotruś co rusz w nowej odsłonie rośnie w siłe, bardzo dużo pracowników Sugara ma łatwość zdobywania pracy. Kiedyś było więcej prezesa w firmie i inaczej wyglądało a teraz wszystko pokomplikowane i właściela intersują tylko miliony które zarabia, a na dyrektorów zrzucił obowiązek wyciśnięcia pracowników jak cytryny, oni mu ściemniają a na dole coraz większy bajzel i drzewko swoich ludzi rośnie. Zapomnijcie o normalnych premiach pieniądzach ale na pewno macie świadczyć normalną i ciężką pracę. Najbardziej fima lubi pracowników którzy stoją pod ścianą. Ja po porównaniu z koleżankami z dużych firm z branży czuję się oszukana i oszukiwana.


4
Iza 2017-03-21 10:38
Chemirol to świetnie działająca firma, rozwijają działalność poza krajem, super
macherka 2017-03-22 18:28
Czyżby to wyżej napisała Iza? :-)
Nad drzwiami jej zespołu w centrali w Mogilnie spokojnie mógłby wisieć napis " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;.
:-)))
Zenon 2017-04-05 10:20
Przedstawiciel handlowy do sprzedaży ładowarek kołowych Giant na terenie całego kraju myślę, że to ciekawa propozycja. Jak jest zorganizowana sprzedaż na dalsze rejony kraju. Może ktoś ma wiedzę i mógłby się tym podzielić? W jakich widełkach mieszczą się zarobki?
Łatwa 2017-04-05 11:22
Nauczyłam się w Chemirolu,że:

a\pamietajcie ze w chemirolu jedyne realne jest to co mam na umowie wypłacane co miesiąc.Nic z tego co obiecane się nie ziści. Kierownictwo jest jak Rumun:co innego mówi co innego robi. Żadnej profesjonalnej zmiany nie będzie jedynie szybciej machać ręczną łopatą.
b\nauczyłam się jak żyć tanio- kupować promocje w biedrze bo pensja nie pozwala na zbyt wiele.
c\ żeby awansować w chemirolu muszę być z rodziny Lecha lub mieć umiejętności takiego włażenia w ...ę (4 litery) jakiego świat nie widział. Muszę mieć zdolność opowiadania bajek podwładnym i jednocześnie trzymania ich kułakiem żeby nic nie chcieli od firmy.
d\nauczyłam się że jedynie jak mogę dostać bonus, to zrobić użytek z danych do których mam dostęp i z doświadczenia. Po prostu zatrudnić się u konkurencji. Proszę śmiało składać oferty, naprawdę jestem generalnie dzięki Lechowi łatwa do zdobycia. Nie trzeba specjalnie przepłacać odejdę bez wahania.
Łatwa 2017-04-05 11:23
Nauczyłam się w Chemirolu,że:

a\pamietajcie ze w chemirolu jedyne realne jest to co mam na umowie wypłacane co miesiąc.Nic z tego co obiecane się nie ziści. Kierownictwo jest jak Rumun:co innego mówi co innego robi. Żadnej profesjonalnej zmiany nie będzie jedynie szybciej machać ręczną łopatą.
b\nauczyłam się jak żyć tanio- kupować promocje w biedrze bo pensja nie pozwala na zbyt wiele.
c\ żeby awansować w chemirolu muszę być z rodziny Lecha lub mieć umiejętności takiego włażenia w ...ę (4 litery) jakiego świat nie widział. Muszę mieć zdolność opowiadania bajek podwładnym i jednocześnie trzymania ich kułakiem żeby nic nie chcieli od firmy.
d\nauczyłam się że jedynie jak mogę dostać bonus, to zrobić użytek z danych do których mam dostęp i z doświadczenia. Po prostu zatrudnić się u konkurencji. Proszę śmiało składać oferty, naprawdę jestem generalnie dzięki Lechowi łatwa do zdobycia. Nie trzeba specjalnie przepłacać odejdę bez wahania.
Aplikant 2017-04-16 01:23
Hej a co powiecie o ofercie pracy dla specjalisty ds. zakupu zbóż? Warto aplikować? Jak wyglądają zarobki?
Zainteresowany pracą 2017-04-21 22:15
Witajcie Recenzenci!

Co możecie powiedzieć o stanowisku przedstawiciel handlowego w firmie CHEMIROL? np.
- Jak duży region oni obsługują?
- Czy stres i pośpiech są na porządku dziennym?
- Czy cele sprzedażowe są jasne i do wykonania jeżeli ktoś pracuje sumiennie?
- Czy są problemy z wzięciem kilkudniowego urlopu?
- Czy praca odbywa się również w soboty?

Mam też kilka innych pytań:
1. Czy 4000zł brutto podstawy, to wszystko co może zaproponować firma CHEMIROL na początek?
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy, cz raczej to co dostaniesz na początku zostaje na wieki (4000 brutto)?
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy)
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę, ilość wizyt dzienna realna . Czy wizyty najpierw planujemy i zapowiadamy, czy są one spontaniczne?
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów, czy raczej jest jakaś konkretna baza stałych klientów, a może jest ona jedynie przypisane do obecnych już PF?
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
8. Czy raportować trzeba każdą godzinę pracy skrupulatnie?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
5
Cezary 2017-04-25 18:38
W firmie pracuje 200 doradców, którzy każdego dnia są do dyspozycji Klientów. Myślę, że te kilka opinii zupełnie nie podważy dobrej pozycji firmy. Chemirol ma zespół fachowców zatrudnionych w celach doradztwa w agrobiznesie. Jeśli komuś nie odpowiada praca może ja zmienić.
1
Zostaw swoją opinię o Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe - Mogilno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe