brak logo

Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe

Mogilno

Opinie o Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe

XXX 2014-03-02 21:12:44
Bardzo ciekawe nikt nic nie pisze o tej firmie czy jest aż tak dobrze ???
daro 2014-03-15 19:58:35
FATALNIE kasa minimalna i praca po godzinach zapomnij o premii obcinają nawet za to że nie robisz po godzinach TRAGEDIA
crash 2014-04-22 22:07:15
Witam, jakich zarobków można spodziewać się na stanowisku handlowca w terenie z bazą klientów i doświadczeniem w branży. Jakieś realne kwoty?, socjal i auto? Ktoś poda szczegóły, bardzo ważne, myślę o aplikacji.
rep 2014-05-08 15:00:10
Kasa minimalna - max. 3000 brutto, auto budka, i musisz tyrać od rana do nocy. jak będzie dobrze to dostaniesz talon do hotelu w Toruniu jako premię. Socjal słaby.
Rozczarowany 2014-05-19 09:50:51
"Startowałem" do tejże firmy na PH, w odpowiedzi na wysłane CV otrzymałem maila z propozycją pracy. Kiedy to przeczytałem to nie wiedziałem czy płakać z rozpaczy czy śmiać się z głupoty jaką mi przesłali. Propozycja wyglądała tak: jeżeli sprzedam 150 butelek to otrzymam (uwaga) 1500 zł brutto! Oferta pięknie skonstruowana, pięknie napisane, że mogę zarobić nawet 6000zł! Mogli również napisać, że zarobię i 60tysięcy zł, dlaczego nie! Jestem handlowcem nie od roku i nie dwóch i wiem, że pierwsze dwa miesiące PH a nawet trzy to ostre dzwonienie, jeżdżenie, spotkania, gadki i niewielkie sukcesy. Sukcesy zaczynają się najczęściej w czwartym miesiącu pracy. W tym przypadku (jeżeli nie masz już konkretnych klientów, którzy wezmą ci te 150 butelek) dzwonisz - normalka, nie ma problemu ale jeździsz i dokładasz firmie ze swojej kasy! Sprzedasz 20, 40 czy 100 butelek, gó...o zarobisz a firma jest do przodu! No dla mnie chamstwo najwyższej kategorii. Może ktoś napisać, że wiele osób pracuje jedynie na prowizji (tacy agenci nieruchomości). Zgadza się. Jednak taki ktoś, czy wynajmie lokal za 5 klocków czy sprzeda mieszkanie za 100 klocków, za każdą transakcję otrzymuje wynagrodzenie, nie ma, że: musi jakieś minimum osiągnąć bo w przeciwnym razie nie otrzyma nic a firma jak najbardziej. Dlatego jak nie masz swojej bazy klientów, którzy wiesz, że wezmą te 150 butelek to nie pchaj się w takie warunki, moim zdaniem szkoda czasu, pary, energii a głównie prywatnej kasy. Lepiej zapisać się w pośredniaku, otrzymać 6, 7 czy 8 stów miesięcznie (niewiele mniej niż te zasr....e 1500 brutto) a nie będziesz dokładać prezesikom do kieszeni z własnej kieszeni i spokojnie poszukasz pracy gdzie za pracę zapłacą ci może i 1500 brutto ale podstawy a na prowizję to już sam musisz zapracować co jest moim zdaniem uczciwe i tak powinno wyglądać zatrudnienie PH a nie to co te cwaniaczki proponują.
3
Rozczarowany 2014-05-20 12:02:02
Do "kornika": dokładnie tak, sprzedasz minimum 150 butelek - jest 1500, nie sprzedasz wymaganej ilości a "jedynie" 20, 50 czy 100 butelek - to jest ale "figa z makiem" i nieco mniej kasy na koncie bo do klienta za darmochę nie pojedziesz.
majczaj1711 2014-10-22 21:38:48
A jak się sprzeda 1.500 butelek to prowizja za każdą też jest 10zł brutto???
Sampler 2014-11-01 19:56:39
za 150 butelek 1500zł!!! to świetnie !!!! co narzekasz?? chyba, że jesteś nierobem i chcesz 5000zł za nic!!!
Rolnik 2014-11-01 20:00:40
jest największa firma rolnicza w Polsce. z polskim kapitałem i od jakiegoś czasu wprowadza na rynek 'polskie' środki. Czego chcieć więcej? Jak dorabiać to Polskę i polski kapitał, a nie zagraniczne firmy, które handlują chińskimi środkami (bayer, Syngenta, basf - wszystko produkują w chinach tanim kosztem), a co zedrą z POLSKIEGO rolnika trafia na zachód.Byle tak dalej!
maras 2014-11-01 20:04:29
3000brutto na początek.jak będzie dobrze szło to więcej i premia. nie jest źle, a nawet fajnie. kasa mogłabybyć lepsza,lecz firma i praca bardzo stabilna. dla chętnych na kasę polecam ha-ge. lepiej placą a za rok dwa wywalą na pysk! tak już było i nie zapowiada się na zmiany.
2
usha 2014-12-01 18:19:28
uuuuuu, drogi Rolniku, ja akurat pracuję nie w Chemirolu, ale również w polskiej Firmie z polskim kapitałem, branżę rolną od strony produkcyjnej biegle badam od 12 lat, już mogę powiedzieć, że na ten temat coś tam wiem i żeby była jasność broń Bóg nie chcę mówić złego słowa na Chemirol, ale ich powiedzmy, że "polskie" produkty w wersji solo działają jak działają, czyli nijak... a kolejna rzecz jest taka, że jeszcze w naszym pięknym kraju jak Polska jakoś nie znalazłem fabryki czy laboratorium produkującego środki ochrony roślin - takich fabryk w Polsce poprostu nie ma, więc wniosek jest jeden te ŚOR są również produkowane w Chinach, proponuję drogi Rolniku, wypytaj dokładnie swojego handlowca o te produkty, bądź dokładnie poczytaj etykiety...
2
ja 2015-01-09 20:40:27
Jeżeli chodzi o handlowca w dziale maszyn to na wiele nie ma co liczyć. Obiecują wiele jak osiągniesz wymagany cel, jak go nie osiągniesz to jest niska podstawa i zero prowizji. Cel jest zazwyczaj postawiony tak wysoko że ciężko go osiągnąć. Jeżeli chcesz go zdobyć to pracujesz jak osiol i nie masz życia prywatnego. A na końcu okazuje się że ci trochę zabrakło do osiągnięcia celu i zostaje figa z makiem
2
siwy 2015-01-27 19:59:50
Do ja
skąd wiesz jak wygląda praca w chemirolu jako PH w dziale maszyn??
A jak z narzędziami do pracy, na co można liczyć??
Wysłałem CV i List, w tej chwili pracuje i nie wiem na co można tam liczyć, nie chciał bym wpaść z deszczu pod rynnę.
tom 2015-03-06 21:37:14
a Sarzyna i organika Jaworzno to już nie Polska?
ja sam 2015-04-04 20:40:28
A mi się tu podoba!!! Po 4 latach robie parę baniek obrotu i mam 6000 brutto plus premie. Praca na lata
1
cancer 2015-05-30 14:11:00
ludzie, jakie polskie środki, kupują najtańszą chińszczyznę i tylko nalewają w Polsce, nie mówiąc już ile ta firma przejęła ziemi od polskich rolników kiedy gorzej im szło - wiem coś o tym - ostatnie miejsce, w którym pomogą rolnikowi.
1
jv dsj 2015-08-14 21:22:21
jakie warunki są dla przedstawicieli handlowych w oddziale firmy toruńskie wódki gatunkowe ?
totek 2015-08-17 18:51:39
A na jakim kanale detak czy b2b. To drugue odradzam
fdf 2015-09-23 20:13:17
witam , jakie warunki dla przedstawicieli handlowych w kanale b2b w Toruńskich Wódkach Gatunkowych ?
zaciekawiony 2015-10-01 21:13:30
Są wszystkie podstawowe narzędzia pracy, umowa o pracę na początek, o wynagrodzeniu wolałbym tutaj dokł. nie pisać, nie mam odwagi :) Ale kilka osób wyżej co nieco na ten temat już wspomniało, tyle że raczej trochę ostatnio zmieniły się wymagania... Wynagrodzenie spokojnie mieści się w oficjalnej średniej dla tego zawodu... A w zasadzie powinno być nawet wyższe :) Moim zdaniem praca dla osób z doświadczeniem i talentem...
placek 2015-11-24 20:27:05
Firma posiada wytwórnię wódek i dwa hotele,a ludziom płacą psie pieniądze.Nie szanują pracowników,co innego na rozmowie kwalifikacyjnej,a co innego po podpisaniu umowy.Omijajcie firmę szerokim łukiem,zarówno dział chemii,dział części,a szczególnie dział serwisu.
1
Torunczyk 2015-11-26 19:24:17
Te ich wodki to wiesz do zlewu wylac. Ciekawe kiedy to zamkną
popieram 2015-12-04 16:46:42
święte słowa, żadna z ich wódek mi nie zasmakowała
usha 2016-01-17 19:24:36
już nie polskie i linie produkcyjne też nie sa w Polsce tylko w Chinach i Indiach...
Reksio 2016-01-29 22:39:02
Powodzenia....
pani 2016-04-13 18:25:01
Czy był by ktoś w stanie wymienić mi choć kilka działów i stanowisk w chemirolu?
Arek 2016-06-13 16:51:32
Witam czy ktos mi powie o zarobkach w chemirolu na na magazynie jaka umowa zarobki socjal premiw
Waldemaxx 2016-07-14 23:38:23
Jak każda suza firma, parcie na produkty strategiczne na których zarabia i PH i firma. Nie ma co narzekać, u konkurencji jest gorzej i trudniej
Pracownik PH 2016-08-31 20:18:36
Witam powiem tak praca fajna, ludzie w pracy spoko, pieniądze mogły by być lepsze, za duże wymagania jak na początek mojej pracy a i duża odpowiedzialność bo za szkody ciągną z pracownika.
Toto 2016-09-03 15:18:20
Popukaj się w głowę gospodarstwo upadło to chemirol razem z pracownikami i działa dalej
Drago 2016-10-05 16:52:51
Trzech ludzi potrafi sie wspolnie bić w gospodarstwach na jednym powiecie.( usunięte przez administratora )
xd 2016-10-05 17:04:40
Hej, ale wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno jest szansa na odpowiednie premie
Zainteresowany pracą 2016-11-16 20:32:16
Witajcie Recenzenci!
Startuję na stanowisko Przedstawiciel Handlowy w firmie Chemirol.
Mam kilka pytań:
1. Czy 3000zł brutto podstawy, to wszystko co może zaproponować firma Chemirol na początek?
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy?
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy)
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę ?
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów, czy raczej jest jakaś konkretna baza stałych klientów, a może jest ona jedynie przypisane do obecnych już PH?
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
8. Czy raportować trzeba każdy godzinę pracy skrupulatnie?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
6
Zostaw swoją opinię o Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe - Mogilno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe