logo Grupa LOTOS

Grupa LOTOS

Gdańsk

Opinie o Grupa LOTOS

Nowy bu 2017-07-06 10:38
Dostałem zaproszenie do lotosu s.a na rozmowę kwalifikacyjną jako ślusarz ,pracownik techniczny ile można tam zarobić ???
Zuzanna 2017-07-06 11:15
@Nowy bu
Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich pierwszych wrażeń na temat firmy oraz procesu rekrutacyjnego. Mógłbyś powiedzieć coś więcej jak będziesz już po rozmowie?
Nowy bu 2017-07-09 04:05
Oczywiście ,że się podzielę z wami wrażeniami i rozmową rekrutacyjna :-)
ABC 2017-07-09 10:48
To moze na początek powiedz ile czasu czekałeś od momentu wysłania CV do momentu telefonu, zaproszenia na rozmowę? tez wysłałem CV (na inne stanowisko) i na razie cisza ...
Loteria 2017-07-10 09:58
Praca w tej firmie to powód do zadowolenia. Zarobki są naprawdę dobre ale dla ludzi z pewnym stażem w firmie i znajomością roboty oczywiście. Nowi niech nie oczekują kokosów na początek nawet jeśli staż pracy duży. Ciężko jest się tu dostać do pracy to fakt.
Pracownik x 2017-07-10 14:15
W Lotosie dostałem na początek 4 tys netto, jako specjalista, w/g mnie nie jest to zła pensja. Oczywiście jak każdy chciałbym zarabiać więcej, niemniej szanuję to co jest.
4
maciej 2017-07-11 09:19
proszę o informację o zakresie obowiązków i charakterystykę pracy na stanowisku kierownika operacyjnego ds. stacji Lotos
Nowy bu 2017-07-11 15:37
Witam , rozmowa przebiegła bardzo fajnie miła atmosfera i wgl. Jeśli chodzi o pracę to nie wiem czy dostałem będą do mnie dzwonić. Od wysłania CV zadzwonili do mnie po 2,5 tyg i po tygodniu poszedłem na rozmowę. Czyli 3,5 tyg czekałem
2
kolega 2017-07-12 08:42
na pewno się uda. Fajnie, że ktoś w końcu pisze pozytywne posty a nie narzeka ... daj znać jaki wynik rozmowy. Pozdrawiam
2
Loteria 2017-07-13 15:48
Żeby tylko była możliwość zatrudnienia się w firmie byłoby super.
v 2017-07-14 08:25
pojawia się dużo ogłoszeń na stronie Lotosu, trzeba aplikować i mieć nadzieję ze zaproszą na rozmowę i pracę się dostanie ...
1
Nowy bu 2017-07-14 09:37
witam, juz trzeci dzien od rozmowy i dalej nic ogólnie mam prace poszukana i od poniedziałku zaczynam oczywiscie dostane na pocątek umowe zlecenie teraz pytaie jesli zadzwonią do mnie z lotosu i bedą chcieli mnie przyjąc to beda jakies konsekwencje zerwania umowy zlecenie moge z dnia na dzień zrezygnowac z tej pracy i isc do lotosu ?
2
v 2017-07-14 10:12
taka umowa ma okres wypowiedzenia. Niezależnie, zawsze możesz się porozumieć z pracodawcą, żeby rozwiązać umowę za porozumieniem stron, z dnia na dzień.
Co do Lotosu, to możesz poczekać i kilka tygodni, to normalne jeśli firma prowadzi kilka rekrutacji na raz.
2
Orlen 2017-07-16 10:02
Dołączam do pytania. Jakie zarobki, ile stacji pod sobą, jakie narzędzia pracy? :-)
3
Kuba 2017-07-16 20:34
Ja również czekam na wynik z rekrutacji ale jak dobra firma to tak jest.
AG 2017-07-17 04:41
A na jakie stsnowisko aplikowales?
Jasiek 2017-07-24 11:47
Fajna firma tylko ciężko dostać się tu do pracy. Nawet wpisy na tym wątku są tylko pozytywne co świadczy o firmie.
AA 2017-07-24 13:52
Zastanawiam się dlaczego tak jest. Chyba jednak dalej bez znajomości w Rafinerii się nie da rady przebić.
1
Krzysiek 2017-07-26 07:45
Witam, orientuje się ktoś czy można dostać jakąś pracę na produkcji np. Jako malarz? W którejś że spółek? Jeśli ktoś wie poprosiłbym jakieś namiary bo niestety w Internecie nie mogę nic złapać . Z góry dziękuję. Pozdrawiam
ajent 2017-07-26 18:43
Co do pytan o kierownika operacyjnego - rekrutacja moze trwac ponad dwa miesiace od opublikowania oferty. Wyngarodzenie 7 tys brutto na poczatek, potem kilkaset zl wiecej (niektorzy dostaja 500 zl, inni 100, zdaza sie, ze zostaje te 7 tys). Do tego kilka tys premii, tutaj nie znam dokladnych liczb. Sluzbowy samochod, laptop, tablet i telefon. KO odpowiada za kilkanascie (blizej 20 niz 10) stacji, w niektorych obszarach sa stacje oddalone od siebie o ponad 400km. Obowiazkowe wizyty na kazdej stacji minimum 2 razy na kwartal. Zdaza sie, ze podzial na obszary zmienia sie co kilka tygodni. Praca bardzo ciezka - o ile nie jestes na urlopie musisz byc pod telefonem cala dobe, 7 dni w tygodniu (w koncu tak pracuja stacje) - a zdaza sie tez, ze dyrektor wysyla o 1 w nocy maila z rzadaniem odeslania jakis danych do 6 rano. Firma nie zatrudnia kandydatow sposrod kierownikow stacji (lub takich nie ma) - a osoby z zewnatrz nie daja sobie rady i zawsze sa zaskoczone nawalem pracy i zakresem obowiazkow. Od jakiegos czasu Lotos caly czas szuka kandydatow na KO w rozne czesci Polski, podobno ostatnio dwoch nowych kierownikow po kilku tygodniach od zakonczenia szkolenia zlozylo wypowiedzenia.
Dane zaczerpniete z wlasnych obserwacji (jestem kierownikiem stacji) oraz bezposrednio od jednego z KO, z ktorym sie przyjaznie.
Załuję 2017-07-28 12:01
Jak firma jest dobra to widać to po forum. Nie ma negatywnych opinii ale nie ma również ofert pracy.
PP 2017-07-29 06:50
wejdź na stronę lotosu, zakładka rekrutacja, ogłoszeń jest kilkanaście. Niemniej, dostać się do Lotosu graniczy z cudem a sama praca w Rafinerii to bajka, super: pensja, atmosfera, gwarancja zatrudnienia etc.
1
PP 2017-07-29 06:51
wejdź na stronę lotosu, zakładka rekrutacja, ogłoszeń jest kilkanaście. Niemniej, dostać się do Lotosu graniczy z cudem a sama praca w Rafinerii to bajka, super: pensja, atmosfera, gwarancja zatrudnienia etc.
Pracownik lotosu 2017-07-29 07:36
Byłeś za slaby☺
Lukas 2017-08-02 12:31
Złożyłem cv i czekam na telefon w sprawie rozmowy. Może uda się dostać do firmy. Podpowiedzcie mi kilka informacji o samej rozmowie ? Czego mogą wymagać od nowego kandydata? Może coś jeszcze możecie podpowiedzieć?
AG 2017-08-05 05:52
to zależy od stanowiska i rekrutera. Generalnie trzeba przygotować sie wszechstronnie na taką rozmowę. Niezależnie od złożenia CV do zatrudnienia to bardzo długa droga. Generalnie dostać siędo Lotosu to bardzo długa droga, samo dostanie się graniczy z cudem, pewnie dlatego że każdy w Rafinerii chce pracować.
Ernest 2017-08-05 05:53
to zależy od stanowiska i rekrutera. Generalnie trzeba przygotować sie wszechstronnie na taką rozmowę. Niezależnie od złożenia CV do zatrudnienia to bardzo długa droga. Generalnie dostać siędo Lotosu to bardzo długa droga, samo dostanie się graniczy z cudem, pewnie dlatego że każdy w Rafinerii chce pracować.
wierzba 2017-08-06 09:18
Witam nie rozumiem jednej sparwy w tamtym roku pracowalem na stacji paliw i z tego co wiem osoby ktore przychodza pracoac na stacji lotos sa zatrudniane na umowie zlecenie ja odeszlem bo 4 umowa rowniez byla zlecenie a tam gdzie poszedlem otrzymalem umowe o prace da sie sie da tak powazna firma reklama w telewizji gazetach artykóły itp nie jest w stanie dac ludzia um owy o prace ?????dziwne ale coz ja mam juz na stale umowe o prace i jestem zadowolony mam niedziele wolne i soboty tez oraz siwte mam czas dla rodziny pozdrawiam
Exhausted 2017-08-07 09:07
Niestety w moim przypadku sytuacja ma się następująco.

Pracuję na stacji stosunkowo młodej, bo ma troszkę więcej niż 2 lata, jest to stacja przy autostradzie A4, jak można się domyślić, od momentu gdy autostrada została otwarta do samej granicy, na stacji jest dość sporawy ruch, oczywiście, są dni gdzie ten ruch jest mniejszy, ale przeważnie wygląda to tak, że w godzinach 7:00 - 19:00 mając trzy osoby na zmianie, wszystkie trzy non stop stoją na kasie, często-gęsto bez minuty przerwy a posiłek w biegu.
Nie ma się jak oderwać do towarowania sklepu, bo przecież klient najważniejszy, jedna osoba raz na jakiś czas wyrwie się posprzątać toalety (gdzie nie jest możliwym utrzymać porządku przez dłużej niż 10 minut), a druga biegiem skoczy do mroźni po kolejne porcje gastronomii.
Co więcej kierownikowi nie pali się do pomocy, woli przesiedzieć w biurze a nie zadbać chociażby o dotowarowane regały (a na 4 pracownika na zmianie go nie stać ;p ). I o ile dzień można przeżyć bez pretensji z jego strony, tak po nocy ochrzan murowany.

Na nocy dwie osoby, od 23 do 6 rano ruch 3x mniejszy niż na dniówcę, co z tego, jak klienci chodzą regularnie i jeśli jedna osoba robi to co należy do niej, to druga musi stać bez przerwy na kasie.
Na magazynie zawsze są braki, takie, że nie ma nawet jak rozszerzyć towaru w miejsce tego którego brakuje.
A niedawno wprowadzili "Codzienną Listę Kontrolną", na ktrórej są dodatkowe obowiązki. Oczywiście idąc na nocke, jesteś w 100% pewny, że przerwy nie będzie, zostaję się czasami godzine po zmianie, żeby chociaz troche dotowarować sklep.
Ale kierownik i tak naskakuje, że coś jest nie zrobione.
I oczywiście leci po (tej i tak już śmiesznej) premii jak ktoś przez weekend zapomni (lub nie zdąży) sam wypisać Codziennej Listy Kontrolnej (bo w weekendy na stacji go nie zastanie).

Serdecznie nie polecam pracy na LOTOSIE ale to tylko moja opinia i zdaję sobie sprawę, że nie każda stacja tak wygląda.
Kapitan Żbik 2017-08-08 06:31
Nie wiadomo jakim kluczem prowadzone są rekrutacje w Rafinerii. Wydaje się, że czym wyższe kwalifikacje, tym szansa na zatrudnienie jest mniejsza - nie piszę tego z żadnymi podtekstami, czasem firma chce zatrudnić "świerzaka" i przeszkolić. Może ktoś podzieli się opinią na ten temat?
1
Lotosik 2017-08-11 12:57
Jak komuś jest tak ciężko to chętnie go zastąpię. Nie mogę czytać tego biadolenia jak to ciężko nawet na herbatkę nie ma czasu. Czekam na rozmowę to może zastąpię kogoś?
1
Zuzanna 2017-08-17 16:07
Dla zainteresowanych: w sieci pojawiło się kilka aktualnych ofert pracy w Grupie LOTOS, między innymi na stanowisko Koordynatora projektów optymalizacyjnych. Czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane z procesem rekrutacji na to stanowisko? Z ilu etapów się składa? Jakich pytań można się spodziewać w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej? Każdy merytoryczny i rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.
1
On 2017-08-17 16:47
ja się zastanawiam, dlaczego w przeciągu 1.5 miesiąca na stronie LOTOS pojawilo się ogłoszenie na specjalistę ds zakupów. Za pierwszym razem nikogo nie wybrali ...jest to drugie stanowisko ...dziwne to
Cierpliwa kandydatka 2017-08-18 21:18
Witam
Ja dodam swoje spostrzeżenia odnośnie ogłoszeń i możliwości rekrutacji w Grupie Lotos. Na stronie co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia na stanowiska specjalistów (ds finansów, rozliczeń, zakupu, kontrolingu, marketingu itp). Systematycznie wysyłam CV i listy motywacyjne od 2 lat. Mam wykształcenie wyższe ekonomiczne, marketingowe i logistyczne oraz ukończone studia podyplomowe, 20 lat pracy, znajomość j.ang, systemów finansowych, kwalifikacje odpowiadające ogłoszeniom. Niestety przez ponad dwa lata pomimo, iż te same ogłoszenia pojawiają sie co kilka miesięcy nie otrzymałam ani jednego telefonu. Zaczynam się zastanawiać czy ogłoszenia nie są fikcją to raz, a dwa dlaczego co kilka m-cy pojawiają się te same ogłoszenia, czyżby kandydaci się nie sprawdzili ??? Tak czy inaczej cierpliwie nadal aplikuję i czekam, czekam. Ciekawa jestem ile lat mi zajmie oczekiwanie na zaproszenie chociaż na rozmowę.
Dziś przeglądałam oferty i znowu są te same ogłoszenia. Oczywiście złożę swoją aplikację, może tym razem nie wpadnie do kosza ...
cc 2017-08-19 06:34
mama podobne doświadczenia co Ty i tak mi się wydaje, że jeśli ktoś by się nie sprawdził to mogą wziąć kogoś innego z rekrutacji, którą prowadzili. Ja pracowałem w Lotosie w oparciu na umowę zastępstwo i też się nie udało zostać w Rafinerii, a z drugiej strony zatrudniani byli w dziale do którego aplikowałem ludzie bez żadnego doświadczenia. To mocno zastanawiające.
Luidzi 2017-08-20 17:33
Czy sądzicie, że tak łatwo jest się dostać do takiej firmy? Z całą pewnością robią ostrą rekrutację!
Pankracy 2017-08-20 19:06
Nie dla wszystkich. Jak sobie upatrza to rekrutacja nie ma znaczenia.
Henry 2017-08-23 22:09
Praca w tak prestiżowej i dobrej pod wieloma względami firmie zawsze jest super. Często wydaje się nam, że znajomości robią swoje i tego jeszcze długo nie zmienimy. Chyba, że wybitny fachowiec to ma szansę.
Janosik 2017-09-03 07:03
Firma szuka aktualnie ponad 30 pracowników. Ale jak zostać zaproszonym na rekrutację i dostać pracę to chyba nawet najstarsi górale nie wiedzą. Firma nie ma słabych punktów jeśli chodzi o pracę, pracując tam można poczuć stabilizację.
Jerzyk 2017-09-05 20:17
Ale mamy czas, takie kolory szukają ludzi. A jaka jest przyczyna wakatów w Lotosie, może ktoś napisać?
Janosik 2017-09-06 08:29
członkowie rodzin pracowników Lotosu potrzebują zatrudnienia, to i wakaty się pojawiły.
Rambo 2017-09-06 13:55
W Lotosie 3/4 ludzi nie przeszło by rekrutacji które firma prowadzi. Oczywiście piszę o tych rekrutacjach zaawansowanych. Generalnie w firmie ręka rękę myje i zatrudnia sie nie ludzi co coś potrafią, tylko takich którzy nie są zagrożeniem. Firma może sobie na to pozwolić bo ma ogromne zyski i wszystko jakoś idzie. Jak ktoś jest upatrzony to rekrutacja podstawowa na zasadach formalności. Oczywiście czasem zaprasza się "dobrych kandydatów" po to żeby w papierach się zgadzało, wtedy rekrutacja to kosmos, pytania w stylu"ile razy średnio wąż w Egipcie bąka dziennie puszcza". Ciekawe kiedy to wszystko się skończy.
Lotosik 2017-09-08 21:48
Myślę, że zupełnie bezpodstawnie dopatrujecie się spisków!!
Rambo 2017-09-09 06:46
Czy możesz rozwinąć swoją opinię? jaki jest klucz zatrudniania w Rafinerii. Wiele osób z solidnymi kwalifikacjami nie może dostać się do firmy, to budzi niezrozumienie.
1
Lotosik 2017-09-12 18:00
Nie znamy szczegółów całej sprawy więc nie można oskarżać.
Rambo 2017-09-13 09:50
Nie oskarżam, tylko zastanawiam się czy aplikowanie to Rafinerii ma jakikolwiek sens.
1
Janosik 2017-09-16 19:01
niezły porom w Lotosie w piątek, ciekawe kiedy wezmą się za kolesiostwo i zatrudnianie po układach.
1
Pracownik_Zakupy 2017-09-18 08:55
największe koleśostwo i niekompetencje są w zakupach GKL. Ale czego można spodziewać się po niekompetentnej Dyrektorce tego Działu.
1
Lotos show 2017-09-20 05:24
Wszyscy wiemy, że Lotos to bardzo dobra i stabilna firma. Niestety duże przychody generują duży pierwiastek korupcji, w dodatku wszechstronne kolesiostwo i nepotyzm. Żeby zmienić taką organizację potrzeba lat. Proces już się zaczął (wymiana skostniałej załogi), niestety nie wszystkie zwolnienia są trafione, co pokazują ostatnie zwolnienia. Firma na pewno to przetrwa, tylko będzie/jest nerwowo.
Zuzanna 2017-09-20 11:23
W sieci pojawiła się oferta pracy na stanowisko Specjalisty ds. audytu wewnętrznego. Czy ktoś z forumowiczów brał udział w tej rekrutacji? Jakie pytania padły na rozmowie kwalifikacyjnej? Czy coś szczególnego Was zaskoczyło podczas tej rozmowy? Z ilu etapów składa się sam proces rekrutacyjny? Część pracodawców przeprowadza rekrutację w kilku etapach, na każdym wymagając od potencjalnych kandydatów innych umiejętności. Dla osób zainteresowanych ofertami w pracy wszelkie informacje na temat rekrutacji będą bardzo przydatne w przygotowaniu się do rozmowy kwalifikacyjnej.
Zostaw swoją opinię o Grupa LOTOS - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa LOTOS