logo Grupa LOTOS

Grupa LOTOS

Gdańsk

Opinie o Grupa LOTOS

Gucio 2016-07-14 09:42
Nie zatrudniajcie się w Lotosie w Olsztynie.Zapier.... za grosze,po 12 godz.pracujesz,w nocy jesteś sam od 12-6 .Np.brakuje kilka sztuk papierosów lub ktoś coś z klientów ukradnie Ty musisz zapłacić!!!!zarabiasz 1300 na rękę NETTO!!!!SZAMBO!!!!!
6
Remi 2016-09-08 09:55
Powiedzcie jak wygląda rekrutacja do Gdańskiej rafinerii.
arek 2016-09-08 10:01
Nie wiem czy to teraz nie ulegnie zmianie wszystko @Remi bo są duże roszady na wysokich stanowiskach, poszukiwani są dyrektorzy logistyki, informatyki i zakupów więc wszystko może ulec zmianie niedługo
Mat 2016-11-19 18:09
Zauważyłem, że lotos serwis poszukuje automatyków. Może mi ktoś sprecyzować jak wyglądają zarobki w tej firmie? Jakieś opinie? Dodam, że pracuję jako automatyk w przemyśle od 2 lat dlatego interesuje się tą ofertą.
1
ZAINTERESOWANY 2016-11-25 21:26
JEST OFERTA NA Kierownik Operacyjny ds. stacji LOTOS. ORIENTUJECIE SIĘ NA CZYM POLEGA I ILE MOŻNA WYCIĄGNĄĆ ?
Ggg 2016-11-27 14:25
Dołączam się do pytania na kierownika operacyjnego..
Mjr 2016-12-05 05:36
Lotos bierze z orlenu. Wlasne ma tylko premiun.
myslacy 2016-12-08 01:42
Wynagrodzenie za pracę jest adekwatne do Twoich umiejętności i jak trudno Cię zastąpić. Płaczecie, że na stacjach jak to nie ciężko - nie pasi to składaj wypowiedzenie, jest kolejka na Twoje miejsce. Obsługa kasy i wkładanie browarów do lodówki, no żal mi że 5 tys na rękę nie masz. A pojęcie 'ciśnienie' kojarzy Ci się wyłącznie z moszną zapewne.

Roszczenia to wszyscy, wykazać się nie ma komu.

Facet startuje na specjalistę i pisze ,,wygurowane". Dziwić się, że średnio Lotosowi po drodze z takimi specjalistami?

Pieniądze to nie wszystko, umysł, głowa, myślenie. Jeśli wiesz o czym piszę, to znaczy, że zarabiasz godne pieniądze lub będziesz je zarabiać.
3
Aparatowy 2016-12-30 12:31
3 lata pracy na stanowisku aparatowego aktualnie instalacji, biegla znajomość procesów, zero błędów przez 3 lata na instalacji i jako samodzielny sterowniczy, studia wyższe chemiczne, 4200 brutto, z wizja kolejnej podwyzki pewnie za 2 lata. Niestety bardzo słabo to wygląda. Gdyby nie dodatkowe pieniądze z premii to szukalbym od razu innej pracy, w ktorej bardziej docenia sie zaangażowanie i wiedzę.
3
Lotek 2017-01-10 11:43
Mogę Ci tylko pozazdrościć pracy w TAKIEJ firmie. Zarobki dla każdego i wszędzie mogłyby być wyższe. Jeśli chodzi o podwyżki to uważam, że dobrych ludzi zauważą.
WojciechTT 2017-01-20 23:32
Witam wszystkich,
Chciałbym się zatrudnić w Lotos Kolej. Czy jest oddział lub biuro w Warszawie gdzie mógłbym pracować?
Zniesmaczona 2017 ponownie 2017-01-25 11:56
Witam,

O .... ;).... widzę, że moja opinia z dnia 22.01.2017 nt zatrudniania w Lotos była niewygodna i została usunięta (... ;) ... ?)-... co,...."prawda w oczy kole" Szanowny Pracodawco? )- opinia nie została jeszcze usunięta na gazecie.pl http://forum.gazeta.pl/forum/w,140,21815726,21815726,lotos_rekrutacja_i_zarobki.html#p163230764 i można się z nią jeszcze zapoznać ....

W skrócie: dyskryminacja kobiet, kolesiostwo i znajomości, ogłoszenia o pracę są publikowane pod konkretne osoby- dla zachowania pozorów przestrzegania zasad etyki .... "całego Internetu" nie usuniecie ;) Pozdrawiam wszystkich
6
Inny_kwiatek 2017-01-26 17:59
Aż nie chce mi się wierzyć. Też pracowałam w Lotos Paliwa do całkiem niedawno i z mojego doświadczenia również z kierownikami regionalnymi wiem, że też jest to bzdurą. Po 1 pracujac "na kasie" nie jesteś zatrudniony w L.P. tylko Ciebie zatrudnia "Ajent"- a właściwie to kierownik i to on jest pracownikiem L.P., Ty natomiast jesteś jego pracownikiem. Po 2 ciężko mi uwierzyc,że na umowie nie dostajesz choćby najniższej krajowej-jeśli tak jest może czas porozmawiać ze swoim przełożonym (?)- bo to on ma budżet m.in. na Ciebie i tą choćby najniższa krajową musi nie może tylko musi miec w nim ujęta, więc powinien ją Tobie wypłacić. A jak już jestem przy budżecie to kierownicy regionu (w 99%) bardzo go pilnują -żeby wiedzieć na czym mogą go później obciąć ;)więc tym bardziej dziwi mnie to co napisałeś... Jeśli chodzi zaś o godziny (bo jak wiemy, tutaj nadgodzin nie ma ) to Ty to wiesz i ja to wiem, że są one rozliczane kwartalnie, tzn. Jeśli w ciagu kwartału w każdym m-cu "musisz" przepracować (załóżmy) 168 h i w dwa m-ce wyrobisz 380 h to w ostatnim pracujesz juz tylko 124 h, jeśli zaś godzisz się pracować więcej bez otrzymania dodatkowego wynagrodzenia, to ciężko szukać u kogoś winy takiej sytuacji jak nie w sobie... .podsumowując jeśli nie otrzymujesz najniższej krajowej (a to jest wymagane min.) to bardziej winy bym poszukala po str pracodawcy niż L.P. Pozdrawiam.
2
Inny_kwiatek 2017-01-26 18:08
To może tak na przyszłość ;) kierownik operacyjny ds stacji paliw to nikt inny jak kierownik obszarowy. W duzym skrócie, jestes odpowiedzialny za stacje na swoim obszarze, za ich wyniki i realizacje celów sprzedażowych, jest to praca dla osob ktore lubia jezdzic autem :) jestesvod nadzorowania stacji, jej poprawnego funkcjonowania, od ustalenia budzetu i kontroli. Jesteś "przelozonym" Ajenta stacji, odpowiadasz za ich "dokonania". Żaden sie mi nie przyznał ale z moich domysłów wynika, ze mają ok 5000 na rękę plus premie zalezna od wynikow swojego obszaru oraz caly pakiet benefitow ;)
1
Porada 2017-02-01 11:31
Potężna firma, znana marka ma swoje standardy i nie jest możliwe aby kontrolowała wszystkie sprawy na stacjach!. Poszczególne stacje to samodzielne firmy i dlatego każdy pracownik musi ustalać warunki pracy i płacy z ajentem. Może trzeba ten temat przemyśleć bez złości na Lotos
Inny_kwiatek 2017-02-02 19:29
Nie chce negowac, bo skoro mialas takie kwalifikacje to ciezko zrozumiec, czemu Cie chociazby nie zaprosili.... z drugiej strony bardzo mnie zastanawia skad wiesz kto otrzymal dana posade ? Nie zauwazylam by taka informacja pojawiala sie na stronie bip czy tez samego Lotosu... dlatego nie bardzo traktuje Twoja opinie jako obiektywna. Pozdrawiam :)
Inzynier z miedzynarodowym doswiadczeniem !!! 2017-02-08 16:18
Wszscy inzynierowie, ktorzy dostali sie do tej firmy: prosze podac widelki oraz doswiadczenie (ilosc lat)
Ja jestem po automatyce, pracuje na zachodzie (w sumie 6 lat doswiadczenia z polskim doswiadczeniem) i wiem, ze niektore systemy programowania, ktorych uzywam, sa i tutaj. Mimo to jednak w ogole nie zostalem zaproszony nawet na rozmowe telefoniczna. Co tam, boicie sie, ze sa gdzies lepsi i bardziej doswiadczeni specjalisci, czy jak ktos napisal - oferta byla juz ustawiona pod konkretna osobe ?
Jesli tak, to wstyd i dobrze, ze nie marnowaliscie nawet moich 5 minut !!!
Żaneta 2017-02-10 19:34
Jest to fajna praca. Plecam.
Loterek 2017-02-12 11:28
Pracować w takiej firmie jak Lotos to moje marzenie!!
WZ 2017-02-27 20:07
Jak o tym marzysz to spróbuj. Tylko pamiętaj że marki LOTOS do garnka nie włożysz i nie ugotujesz. Na sensowną płacę musisz zainwestować min. 5 lat pracy. A jak Twierdzi obecny Prezes LOTOSu, biznes rafineryjny ma się skończyć (elektryka, nowe technologię etc) w ciągu najbliższych 10-15 lat., więc sam rozumiesz że inwestycja jest ryzykowna.... Po prostu takich rafinerii jak LOTOS jest nadmiar, a zapotrzebowanie na paliwa konwencjonalne będzie coraz mniejsze a rentowność będzie spadać, a to musi odbić się na płacach + restrukturyzacja drastyczna...
1
Zuzanna 2017-02-28 14:54
Słyszeliście o planach Grupy LOTOS na na marzec i kwiecień odnośnie gdańskiej rafinerii? Od 3 marca do 15 kwietnia br.zostanie przeprowadzony postój remontowy, do którego firma przygotowywała się od 1,5 roku.
Więcej informacji można znaleźć pod linkiem: http://www.lotos.pl/322/p,174,n,4594/grupa_kapitalowa/centrum_prasowe/aktualnosci/rafineria_w_gdansku_bedzie_jak_nowa__najwiekszy_remont_w_historii_grupy_lotos
a 2017-03-07 18:29
Co Ty chłopie za bzdury wypisujesz??? Za naszego zycia zawodowego nic się nie zmieni z paliwem do samochodów. Włącz logiczne myślenie, oszacuj i nie pisz głupot.
2
Zuzanna 2017-03-08 08:43
@a długo już pracujesz w firmie? Mógłbyś powiedzieć jakie są Twoje wrażenia z pracy? Jakie warunki zatrudnienia oferuje firma?
a 2017-03-09 09:21
firma nie ma słabych stron. Pracuje się super, można poczuć stabilizację i duże możliwości poszerzania wiedzy. Wiem że fama niesie że w Lotosie można zdobyć pracę jedynie po znajomości i nie ma możliwości awansu. Z tym drugim jeszcze bym się zgodził, co do pierwszego, dostałem się do Lotosu z ulicy, także da się.
1
a 2017-03-09 09:23
firma nie ma słabych stron. Pracuje się super, można poczuć stabilizację i duże możliwości poszerzania wiedzy. Wiem że fama niesie że w Lotosie można zdobyć pracę jedynie po znajomości i nie ma możliwości awansu. Z tym drugim jeszcze bym się zgodził, co do pierwszego, dostałem się do Lotosu z ulicy, także da się.
Zuzanna 2017-03-09 09:32
@a czyli rozumiem, że przed rozpoczęciem pracy w firmie nie miałeś doświadczenia? Jakie możliwości rozwoju zapewnia Lotos?
Pracownik 2017-03-09 17:44
Witam,

Niestety ale muszę potwierdzić, że bardzo dużo rekrutacji (ciężko wskazać dokładną skalę, szacuję około 70%) jest po prostu ustawiona a pracę dostaje córka, syn, brat, siostra, kuzyn i znajomy zamiast kandydata wykazującego się dobrym CV i swoimi umiejętnościami. W GL pracują całe rodziny i te osoby zazwyczaj nie dostały się przypadkowo a potem oczywiście mają dużo łatwiej w robieniu kariery. Wynagrodzenie także mają wyższe niż osoby z ulicy.

Ogólnie firma jest ciekawa, jednak na początku nie liczcie na spory rozwój... Możliwości awansu są bardzo ograniczone zgodnie z powyższym opisem.

Powodzenia w walce z układami, z ulicy rzadko ale można się dostać.
1
Zuzanna 2017-03-10 10:56
@Pracownik a co możesz więcej powiedzieć na temat warunków zatrudnienia w firmie, czy też dostępnych dla pracowników szkoleniach?
sympatyczna 2017-03-13 08:17
witam tak czytam te opinie i ręce opadają co do nie których wypowiedzi jak komuś nie pasuje praca na lotos zarobki warunki godziny to nie sobie prace zmieni albo otworzy swój biznes to zobaczy jak to jest a nie narzekać ludzie mamy wolny kraj wiec o co chodzi po co narzekać rób tak by tobie było dobrze najlepiej to jedz za granice tam dopiero zobaczysz jak sie pracuje tam nie ma ze boli ze tobie nie pasuje jak szef widzi ze chcesz pracować to doceni a jak tylko aby do końca zmiany to podziękuje ja z pracy na lotos jestem zadowolona i nie narzekam naprawde milego sympatyczna
3
Zuzanna 2017-03-13 09:46
@sympatyczna dziękuję za Twoją opinię. Długo już pracujesz w firmie? Co najbardziej lubisz w swojej pracy?
piter 2017-06-16 06:57
Widzę że naprawdę super praca. Dobrze płacą jest sympatycznie, klienci wyrozumiali, nigdy nie "przelewasz" , Nikt nie krzyczy o 5 groszy. Nikt nie mówi do pełna a potem "PRZECIEŻ MÓWIŁEM ŻE ZA 50".
Jak kogoś tankujesz to nikt nie wrzeszczy że " ile mam czekać na zatankowanie". Pełny luz . Jak przychodzi dostawa o 18 to masz czas ja przyjąć i rozładować w magazynie.Myślę że nie pracujesz na stacji paliw LOTOS.
Lotek 2017-06-20 10:51
Widziałem ostatnio ofert pracy dla młodszego specjalisty ds. analizy i kontroli ryzyka finansowego, czy ktoś mógłby podpowiedzieć coś w tym temacie?
Art 2017-06-24 11:23
Wysyłąsz Cv do Lotosu i czekasz az zadzwonią i zaproszą. Sama Rekrutacja wyglada tak; najpierw sa testy jak na badaniach lekarskich czyli czy jestes logicznie myslącym człowiek, pożniej rozmowa z kierwonikiem działu na ktory Cie skieruja, bo nie zawsze np aparatowy musi pracowac przy produkcji ropy naftowej..... Na koniec przedstawiają zarobki, niestetyy na poczatek slabe ok 3000 brutto. Decyzje z propozycja zatrudnienia dostajesz po paru dniach o ile sie wszystko udało. Wszystko fajnie ale kasa jest naprawde słaba, zwłaszcza że patrza po papierach co masz za szkołe itp wiec od zera nie kształcą ludzi kompletnie zielonych.
Luidzi 2017-06-24 17:59
Jak się pracuje w takiej firmie to można spokojnie żyć. Dużo osób pisze, że są dobre zarobki i fajna atmosfera. Zanim tak się stało trzeba było dużo pracy włożyć a teraz jest miło bo finanse są i praca jest. Wszystko związane z firmą to jak młyńskie koło.
Nowy bu 2017-07-06 10:38
Dostałem zaproszenie do lotosu s.a na rozmowę kwalifikacyjną jako ślusarz ,pracownik techniczny ile można tam zarobić ???
Zuzanna 2017-07-06 11:15
@Nowy bu
Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich pierwszych wrażeń na temat firmy oraz procesu rekrutacyjnego. Mógłbyś powiedzieć coś więcej jak będziesz już po rozmowie?
Nowy bu 2017-07-09 04:05
Oczywiście ,że się podzielę z wami wrażeniami i rozmową rekrutacyjna :-)
ABC 2017-07-09 10:48
To moze na początek powiedz ile czasu czekałeś od momentu wysłania CV do momentu telefonu, zaproszenia na rozmowę? tez wysłałem CV (na inne stanowisko) i na razie cisza ...
Loteria 2017-07-10 09:58
Praca w tej firmie to powód do zadowolenia. Zarobki są naprawdę dobre ale dla ludzi z pewnym stażem w firmie i znajomością roboty oczywiście. Nowi niech nie oczekują kokosów na początek nawet jeśli staż pracy duży. Ciężko jest się tu dostać do pracy to fakt.
Pracownik x 2017-07-10 14:15
W Lotosie dostałem na początek 4 tys netto, jako specjalista, w/g mnie nie jest to zła pensja. Oczywiście jak każdy chciałbym zarabiać więcej, niemniej szanuję to co jest.
2
maciej 2017-07-11 09:19
proszę o informację o zakresie obowiązków i charakterystykę pracy na stanowisku kierownika operacyjnego ds. stacji Lotos
Nowy bu 2017-07-11 15:37
Witam , rozmowa przebiegła bardzo fajnie miła atmosfera i wgl. Jeśli chodzi o pracę to nie wiem czy dostałem będą do mnie dzwonić. Od wysłania CV zadzwonili do mnie po 2,5 tyg i po tygodniu poszedłem na rozmowę. Czyli 3,5 tyg czekałem
1
kolega 2017-07-12 08:42
na pewno się uda. Fajnie, że ktoś w końcu pisze pozytywne posty a nie narzeka ... daj znać jaki wynik rozmowy. Pozdrawiam
2
Loteria 2017-07-13 15:48
Żeby tylko była możliwość zatrudnienia się w firmie byłoby super.
v 2017-07-14 08:25
pojawia się dużo ogłoszeń na stronie Lotosu, trzeba aplikować i mieć nadzieję ze zaproszą na rozmowę i pracę się dostanie ...
1
Nowy bu 2017-07-14 09:37
witam, juz trzeci dzien od rozmowy i dalej nic ogólnie mam prace poszukana i od poniedziałku zaczynam oczywiscie dostane na pocątek umowe zlecenie teraz pytaie jesli zadzwonią do mnie z lotosu i bedą chcieli mnie przyjąc to beda jakies konsekwencje zerwania umowy zlecenie moge z dnia na dzień zrezygnowac z tej pracy i isc do lotosu ?
1
v 2017-07-14 10:12
taka umowa ma okres wypowiedzenia. Niezależnie, zawsze możesz się porozumieć z pracodawcą, żeby rozwiązać umowę za porozumieniem stron, z dnia na dzień.
Co do Lotosu, to możesz poczekać i kilka tygodni, to normalne jeśli firma prowadzi kilka rekrutacji na raz.
2
Orlen 2017-07-16 10:02
Dołączam do pytania. Jakie zarobki, ile stacji pod sobą, jakie narzędzia pracy? :-)
1
Kuba 2017-07-16 20:34
Ja również czekam na wynik z rekrutacji ale jak dobra firma to tak jest.
AG 2017-07-17 04:41
A na jakie stsnowisko aplikowales?
Zostaw swoją opinię o Grupa LOTOS - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa LOTOS