logo Grupa LOTOS

Grupa LOTOS

Gdańsk

Opinie o Grupa LOTOS

mechanik 2015-09-12 15:01
te Wasze oleje silnikowe marki Lotos to jakaś kpina, to woda nie olej już po 5 tys. km przebiegu!!! co Wy tam lejecie za bazy olejowe, że takie szczyny rzadkie wychodzą z tego?
2
mlo@op.pl 2015-10-19 20:00
woda haha a może masz pękniętą uszczelkę pod głowicą? ja używam 10w40 od 10 lat , oleje są najlepsze!. o jest to samo co mobil i wiele innych tylko naklejki zmieniają. ja polecam!
michu 2015-10-30 21:10
Wiecie dlaczego w tym kraju nigdy nie będzie dobrze? Ponieważ jak czytam wypowiedzi i ktoś mi mówi, że jemu wystarczy 3200 brutto a jeszcze osoba powyżej napisze, że jemu wystarczy umowa zlecenie to ciśnie mi się na usta jedno słowo.( usunięte przez administratora ) przez takich ludzi tracą Ci co mają wyższe ambicje i wymagania. Jeżeli w Lotosie płacą na dzień dobry 3200 brutto to dziękuje bardzo.
4
mechanik 2015-11-08 13:32
olej lotos semi 10w40 po przebiegu 5 tys. km jest totalnie przepalony, czarny jak smoła, śmierdzi i jest rzadki jak woda, czym to wytłumaczysz Kolego z Lotosa??
Mobil na dzisiaj to ten sam syf co Lotos i pewnie leją go właśnie w Lotosie, podobnie jak oleje Total/Elf na rynek polski
1
Senior Engineer 2016-01-19 00:08
witam,

czy jako inzynier z kilkuletnim, miedzynarodowym doswiadczeniem (siedze za granica obecnie) moge liczyc na zarobki w Lotosie rzedu 7000 - 10000 PLN netto / miesiecznie ?

Bo jak nie, to nie ma po co do PL wracac, albo trzeba branze zmieniac na IT. :-(
hoogo 2016-01-24 12:17
Zapomnij o takich pieniądzach tym bardziej że IT GL jest firmą zewnętrzną.
Jeśli będziesz BMW (bierny wierny mierny) to może masz szanse w tzw. Pionie Techniki lub Inwestycjach ale takie pieniądze o których piszesz to liczyć nie masz co. Podsumowując duża polska spółka zarządzana "przecinakiem i młotkiem" tak aby wszystko było pięknie i cudownie na papierze.
Pawlo 2016-02-08 05:29
firma działa dzięki chodliwemu towarowi z Prezesowi Zarządu, które delikatnie mówiąc /biorac pod uwagę wiedzę, doswiadczenie, toki rozumowania etc./ nie ma tego stanowiska przez przypadek. Co do kadry w LOTOs to 90% osób firma utrzymują /oni nie pracują na zysk/ bo za wiele nie potrafią, to jest jedyne miejsce gdzie moga pracować.
1
obcy 2016-02-13 12:59
Witam. jestem pracownikiem lotos Paliwa. a dokładnie pracuje jako kasjer-sprzedawca w małopolsce. Nasze zarobki na umowę o prace to nawet nie najniższa krajowa. mamy płacona w dalszym ciągu 1750zl netto!! na ręke dostajemy okolo 1300zł-1400zł... miesięcznie. Czy to jest normalne że nie dostajemy najniższej krajowej??
2
obcy 2016-02-14 20:15
tak tak pomyłka chodziło o brutto. co daje okolo 1300zł netto za czasami 190h pracy.... ja wiem że kasjer jest traktowany gorzej niż smiec ale mimo wszystko jesteśmy ludzmi i każdy ma wydatki. W lotosie tego nie rozumieją i karzą nam pracować za nawet nie najniższa krajową . Karzą nam płacić nawet za to że ktoś sie nie przyzna do zatankowanego paliwa i pojedzie. Bo przecież był przy kasie a to że oszukła sprzedawce to trudno... Nas kasjerów stań na wszystko ... Szkoda gadać to jest sprawa na dobry reportaż
1
ok 2016-02-17 14:11
ok
patologiczny kraj!!!! 2016-02-17 14:23
taaa, umowa o pracę to już dzisiaj w Polsce taki luksus że głowa mała!!! buahahah!!
4
obcy 2016-02-19 05:20
Na lotosie możesz pracować nawet 5lat i umieć wszystko byl lepszym niż przełożeni a i tak nie awansujesz. Mam wielu znajomych na lotosach każdy pracuje tam kilka lat . Awans to rzecz nie mozliwa. Dlatego tez ze stacja ma jednego kierownika i jednego ajenta.
1
toja 2016-05-30 17:44
Czy ktoś wie na jakie wynagrodzenie może liczyć "Specjalista ds. analizy i kontroli ryzyka finansowego" w Lotosie ?
10
pablo 2016-06-22 17:08
Czy ktoś wie jak długo czeka się na odpowiedź, w jaki wieku może być (max) kandydat na stanowisko aparatowego.
2
nowy 2016-06-23 15:32
Witam długo czekaliście odpowiedź na z rafinerii w sprawie pracy, dzwonili czy przysłali e-mail.
1
nowy 2016-06-23 20:46
Aplikowałem na stanowisko aparatowego.
romek 2016-06-25 10:41
Mam pytania: jak długo czekaliście na odpowiedź po złożeniu aplikacji. Dzwonią czy piszą? Czy trzeba czekać na zniknięcie ogłoszenia ze strony? (Niektóre ogłoszenia były długo np. na aparatowego).
romek 2016-07-01 07:56
Nikt nie wie ?Jak przebiegała rekrutacja ?
reniko 2016-07-13 13:21
Sprzedawca zarabia 1300 na rękę,wszystko,doslownie wszystko musi robić,sprzedawać,być placowym,księgowym,biurowym,masakra,nie polecam pracy w Lotosie w Olsztynie,mazury.Wykorzystują tam ludzi za psie pieniądze.
2
kamikadze 2016-07-13 13:29
Nie płacą za nadgodziny,robią ludzi w h..a.Nie ma przerw,a już jak zdarzy się to 5 minut i dalej zachrzan bez odpoczynku!! 3 miechy tam robilem,SYFFFF.Oszukiwali Np.mialem przepracowane 178 godz.to policzyli 150!!!!
2
Gucio 2016-07-14 09:42
Nie zatrudniajcie się w Lotosie w Olsztynie.Zapier.... za grosze,po 12 godz.pracujesz,w nocy jesteś sam od 12-6 .Np.brakuje kilka sztuk papierosów lub ktoś coś z klientów ukradnie Ty musisz zapłacić!!!!zarabiasz 1300 na rękę NETTO!!!!SZAMBO!!!!!
3
Remi 2016-09-08 09:55
Powiedzcie jak wygląda rekrutacja do Gdańskiej rafinerii.
arek 2016-09-08 10:01
Nie wiem czy to teraz nie ulegnie zmianie wszystko @Remi bo są duże roszady na wysokich stanowiskach, poszukiwani są dyrektorzy logistyki, informatyki i zakupów więc wszystko może ulec zmianie niedługo
Mat 2016-11-19 18:09
Zauważyłem, że lotos serwis poszukuje automatyków. Może mi ktoś sprecyzować jak wyglądają zarobki w tej firmie? Jakieś opinie? Dodam, że pracuję jako automatyk w przemyśle od 2 lat dlatego interesuje się tą ofertą.
ZAINTERESOWANY 2016-11-25 21:26
JEST OFERTA NA Kierownik Operacyjny ds. stacji LOTOS. ORIENTUJECIE SIĘ NA CZYM POLEGA I ILE MOŻNA WYCIĄGNĄĆ ?
Ggg 2016-11-27 14:25
Dołączam się do pytania na kierownika operacyjnego..
Mjr 2016-12-05 05:36
Lotos bierze z orlenu. Wlasne ma tylko premiun.
myslacy 2016-12-08 01:42
Wynagrodzenie za pracę jest adekwatne do Twoich umiejętności i jak trudno Cię zastąpić. Płaczecie, że na stacjach jak to nie ciężko - nie pasi to składaj wypowiedzenie, jest kolejka na Twoje miejsce. Obsługa kasy i wkładanie browarów do lodówki, no żal mi że 5 tys na rękę nie masz. A pojęcie 'ciśnienie' kojarzy Ci się wyłącznie z moszną zapewne.

Roszczenia to wszyscy, wykazać się nie ma komu.

Facet startuje na specjalistę i pisze ,,wygurowane". Dziwić się, że średnio Lotosowi po drodze z takimi specjalistami?

Pieniądze to nie wszystko, umysł, głowa, myślenie. Jeśli wiesz o czym piszę, to znaczy, że zarabiasz godne pieniądze lub będziesz je zarabiać.
Aparatowy 2016-12-30 12:31
3 lata pracy na stanowisku aparatowego aktualnie instalacji, biegla znajomość procesów, zero błędów przez 3 lata na instalacji i jako samodzielny sterowniczy, studia wyższe chemiczne, 4200 brutto, z wizja kolejnej podwyzki pewnie za 2 lata. Niestety bardzo słabo to wygląda. Gdyby nie dodatkowe pieniądze z premii to szukalbym od razu innej pracy, w ktorej bardziej docenia sie zaangażowanie i wiedzę.
1
Lotek 2017-01-10 11:43
Mogę Ci tylko pozazdrościć pracy w TAKIEJ firmie. Zarobki dla każdego i wszędzie mogłyby być wyższe. Jeśli chodzi o podwyżki to uważam, że dobrych ludzi zauważą.
WojciechTT 2017-01-20 23:32
Witam wszystkich,
Chciałbym się zatrudnić w Lotos Kolej. Czy jest oddział lub biuro w Warszawie gdzie mógłbym pracować?
Zniesmaczona 2017 ponownie 2017-01-25 11:56
Witam,

O .... ;).... widzę, że moja opinia z dnia 22.01.2017 nt zatrudniania w Lotos była niewygodna i została usunięta (... ;) ... ?)-... co,...."prawda w oczy kole" Szanowny Pracodawco? )- opinia nie została jeszcze usunięta na gazecie.pl http://forum.gazeta.pl/forum/w,140,21815726,21815726,lotos_rekrutacja_i_zarobki.html#p163230764 i można się z nią jeszcze zapoznać ....

W skrócie: dyskryminacja kobiet, kolesiostwo i znajomości, ogłoszenia o pracę są publikowane pod konkretne osoby- dla zachowania pozorów przestrzegania zasad etyki .... "całego Internetu" nie usuniecie ;) Pozdrawiam wszystkich
4
Inny_kwiatek 2017-01-26 17:59
Aż nie chce mi się wierzyć. Też pracowałam w Lotos Paliwa do całkiem niedawno i z mojego doświadczenia również z kierownikami regionalnymi wiem, że też jest to bzdurą. Po 1 pracujac "na kasie" nie jesteś zatrudniony w L.P. tylko Ciebie zatrudnia "Ajent"- a właściwie to kierownik i to on jest pracownikiem L.P., Ty natomiast jesteś jego pracownikiem. Po 2 ciężko mi uwierzyc,że na umowie nie dostajesz choćby najniższej krajowej-jeśli tak jest może czas porozmawiać ze swoim przełożonym (?)- bo to on ma budżet m.in. na Ciebie i tą choćby najniższa krajową musi nie może tylko musi miec w nim ujęta, więc powinien ją Tobie wypłacić. A jak już jestem przy budżecie to kierownicy regionu (w 99%) bardzo go pilnują -żeby wiedzieć na czym mogą go później obciąć ;)więc tym bardziej dziwi mnie to co napisałeś... Jeśli chodzi zaś o godziny (bo jak wiemy, tutaj nadgodzin nie ma ) to Ty to wiesz i ja to wiem, że są one rozliczane kwartalnie, tzn. Jeśli w ciagu kwartału w każdym m-cu "musisz" przepracować (załóżmy) 168 h i w dwa m-ce wyrobisz 380 h to w ostatnim pracujesz juz tylko 124 h, jeśli zaś godzisz się pracować więcej bez otrzymania dodatkowego wynagrodzenia, to ciężko szukać u kogoś winy takiej sytuacji jak nie w sobie... .podsumowując jeśli nie otrzymujesz najniższej krajowej (a to jest wymagane min.) to bardziej winy bym poszukala po str pracodawcy niż L.P. Pozdrawiam.
1
Inny_kwiatek 2017-01-26 18:08
To może tak na przyszłość ;) kierownik operacyjny ds stacji paliw to nikt inny jak kierownik obszarowy. W duzym skrócie, jestes odpowiedzialny za stacje na swoim obszarze, za ich wyniki i realizacje celów sprzedażowych, jest to praca dla osob ktore lubia jezdzic autem :) jestesvod nadzorowania stacji, jej poprawnego funkcjonowania, od ustalenia budzetu i kontroli. Jesteś "przelozonym" Ajenta stacji, odpowiadasz za ich "dokonania". Żaden sie mi nie przyznał ale z moich domysłów wynika, ze mają ok 5000 na rękę plus premie zalezna od wynikow swojego obszaru oraz caly pakiet benefitow ;)
1
Porada 2017-02-01 11:31
Potężna firma, znana marka ma swoje standardy i nie jest możliwe aby kontrolowała wszystkie sprawy na stacjach!. Poszczególne stacje to samodzielne firmy i dlatego każdy pracownik musi ustalać warunki pracy i płacy z ajentem. Może trzeba ten temat przemyśleć bez złości na Lotos
Inny_kwiatek 2017-02-02 19:29
Nie chce negowac, bo skoro mialas takie kwalifikacje to ciezko zrozumiec, czemu Cie chociazby nie zaprosili.... z drugiej strony bardzo mnie zastanawia skad wiesz kto otrzymal dana posade ? Nie zauwazylam by taka informacja pojawiala sie na stronie bip czy tez samego Lotosu... dlatego nie bardzo traktuje Twoja opinie jako obiektywna. Pozdrawiam :)
Inzynier z miedzynarodowym doswiadczeniem !!! 2017-02-08 16:18
Wszscy inzynierowie, ktorzy dostali sie do tej firmy: prosze podac widelki oraz doswiadczenie (ilosc lat)
Ja jestem po automatyce, pracuje na zachodzie (w sumie 6 lat doswiadczenia z polskim doswiadczeniem) i wiem, ze niektore systemy programowania, ktorych uzywam, sa i tutaj. Mimo to jednak w ogole nie zostalem zaproszony nawet na rozmowe telefoniczna. Co tam, boicie sie, ze sa gdzies lepsi i bardziej doswiadczeni specjalisci, czy jak ktos napisal - oferta byla juz ustawiona pod konkretna osobe ?
Jesli tak, to wstyd i dobrze, ze nie marnowaliscie nawet moich 5 minut !!!
Żaneta 2017-02-10 19:34
Jest to fajna praca. Plecam.
Loterek 2017-02-12 11:28
Pracować w takiej firmie jak Lotos to moje marzenie!!
WZ 2017-02-27 20:07
Jak o tym marzysz to spróbuj. Tylko pamiętaj że marki LOTOS do garnka nie włożysz i nie ugotujesz. Na sensowną płacę musisz zainwestować min. 5 lat pracy. A jak Twierdzi obecny Prezes LOTOSu, biznes rafineryjny ma się skończyć (elektryka, nowe technologię etc) w ciągu najbliższych 10-15 lat., więc sam rozumiesz że inwestycja jest ryzykowna.... Po prostu takich rafinerii jak LOTOS jest nadmiar, a zapotrzebowanie na paliwa konwencjonalne będzie coraz mniejsze a rentowność będzie spadać, a to musi odbić się na płacach + restrukturyzacja drastyczna...
1
Zuzanna 2017-02-28 14:54
Słyszeliście o planach Grupy LOTOS na na marzec i kwiecień odnośnie gdańskiej rafinerii? Od 3 marca do 15 kwietnia br.zostanie przeprowadzony postój remontowy, do którego firma przygotowywała się od 1,5 roku.
Więcej informacji można znaleźć pod linkiem: http://www.lotos.pl/322/p,174,n,4594/grupa_kapitalowa/centrum_prasowe/aktualnosci/rafineria_w_gdansku_bedzie_jak_nowa__najwiekszy_remont_w_historii_grupy_lotos
a 2017-03-07 18:29
Co Ty chłopie za bzdury wypisujesz??? Za naszego zycia zawodowego nic się nie zmieni z paliwem do samochodów. Włącz logiczne myślenie, oszacuj i nie pisz głupot.
1
Zuzanna 2017-03-08 08:43
@a długo już pracujesz w firmie? Mógłbyś powiedzieć jakie są Twoje wrażenia z pracy? Jakie warunki zatrudnienia oferuje firma?
a 2017-03-09 09:21
firma nie ma słabych stron. Pracuje się super, można poczuć stabilizację i duże możliwości poszerzania wiedzy. Wiem że fama niesie że w Lotosie można zdobyć pracę jedynie po znajomości i nie ma możliwości awansu. Z tym drugim jeszcze bym się zgodził, co do pierwszego, dostałem się do Lotosu z ulicy, także da się.
a 2017-03-09 09:23
firma nie ma słabych stron. Pracuje się super, można poczuć stabilizację i duże możliwości poszerzania wiedzy. Wiem że fama niesie że w Lotosie można zdobyć pracę jedynie po znajomości i nie ma możliwości awansu. Z tym drugim jeszcze bym się zgodził, co do pierwszego, dostałem się do Lotosu z ulicy, także da się.
Zuzanna 2017-03-09 09:32
@a czyli rozumiem, że przed rozpoczęciem pracy w firmie nie miałeś doświadczenia? Jakie możliwości rozwoju zapewnia Lotos?
Pracownik 2017-03-09 17:44
Witam,

Niestety ale muszę potwierdzić, że bardzo dużo rekrutacji (ciężko wskazać dokładną skalę, szacuję około 70%) jest po prostu ustawiona a pracę dostaje córka, syn, brat, siostra, kuzyn i znajomy zamiast kandydata wykazującego się dobrym CV i swoimi umiejętnościami. W GL pracują całe rodziny i te osoby zazwyczaj nie dostały się przypadkowo a potem oczywiście mają dużo łatwiej w robieniu kariery. Wynagrodzenie także mają wyższe niż osoby z ulicy.

Ogólnie firma jest ciekawa, jednak na początku nie liczcie na spory rozwój... Możliwości awansu są bardzo ograniczone zgodnie z powyższym opisem.

Powodzenia w walce z układami, z ulicy rzadko ale można się dostać.
Zuzanna 2017-03-10 10:56
@Pracownik a co możesz więcej powiedzieć na temat warunków zatrudnienia w firmie, czy też dostępnych dla pracowników szkoleniach?
sympatyczna 2017-03-13 08:17
witam tak czytam te opinie i ręce opadają co do nie których wypowiedzi jak komuś nie pasuje praca na lotos zarobki warunki godziny to nie sobie prace zmieni albo otworzy swój biznes to zobaczy jak to jest a nie narzekać ludzie mamy wolny kraj wiec o co chodzi po co narzekać rób tak by tobie było dobrze najlepiej to jedz za granice tam dopiero zobaczysz jak sie pracuje tam nie ma ze boli ze tobie nie pasuje jak szef widzi ze chcesz pracować to doceni a jak tylko aby do końca zmiany to podziękuje ja z pracy na lotos jestem zadowolona i nie narzekam naprawde milego sympatyczna
2
Zuzanna 2017-03-13 09:46
@sympatyczna dziękuję za Twoją opinię. Długo już pracujesz w firmie? Co najbardziej lubisz w swojej pracy?
Zostaw swoją opinię o Grupa LOTOS - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa LOTOS